10 módszer a biztonságos online megőrzésre 2019-ben (és azon túl) |


Ha viszont siet, és nem tudja elolvasni az egész cikket, akkor nyugodtan ugorjon a cikk utolsó szakaszára („10 út, hogy biztonságos online maradjunk – emlékezzünk meg”), közvetlenül a következő oldalon: az alsó. Összefoglalót kapunk az online biztonság megőrzéséhez szükséges főbb tippekről, amelyeket ebben a cikkben tárgyalunk.

Miért olyan fontos online biztonságban maradni??

Nos, az Internet egyszerűen nem olyan, mint régen. Ez nem azt jelenti, hogy körülbelül tizenöt évvel ezelőtt nem voltak számítógépes fenyegetések, de az átlagos online felhasználó általában könnyebben tudta biztonságban maradni az interneten. Ma ezt egy kicsit nehezebb megtenni. Amíg az Internet fejlettebbé vált, a hackerek által használt taktika is.

Jelenleg azt várják, hogy az internethez csatlakoztatott eszközök hatalmas célokká váljanak a számítógépes és rosszindulatú programok támadásain. Ráadásul rendkívül valószínű, hogy az elkövetkező években továbbra is nagyobb és nagyobb tüneteket tapasztalunk az internetes támadásokban és a számítógépes bűnözésben, mivel az ilyen illegális tevékenység sokkal jövedelmezőbb lett, mint a jelentős illegális kábítószer-kereskedelem. A kutatások ismét megmutatták, hogy a hackerek támadása 39 másodpercenként történik, tehát ez nem igazán meglepő

Összességében az összes rendelkezésre álló adat csak egy dolgot mutat: megtanulja, hogyan kell biztonságosan online működni, vagy végül elveszíti pénzét egy számítógépes támadásban, vagy személyazonosság-lopás áldozata..

Itt vannak a biztonság legmegfelelőbb online kezelésének 10 módja

Bár számos módon megőrizhetjük biztonságát az interneten, úgy döntöttünk, hogy a 10 leghatékonyabbra összpontosítunk:

1. Ne használjon nyilvános WiFi-t érzékeny dolgokhoz

Nehéz ezt megtenni – tudjuk. A nyilvános WiFi ott van, amikor szükség van rá, és gyors, ingyenes hozzáférést kínál az internethez.

De ez a kényelmes hozzáférés költségekkel jár – elég nagy: a személyes és pénzügyi adatai. A statisztikák szerint a világméretű WiFi hotspotok körülbelül 24% -a egyáltalán nem használ megbízható titkosítást. Lehet, hogy a százalék nem tűnik olyan rossznak, de vegye figyelembe ezt – 2020-ra a becslések szerint körülbelül 432 millió hotspot lesz a világon. Tehát ez azt jelenti, hogy körülbelül 100 millió hotspot nincs biztonságban.

Ha véletlenül ilyen WiFi hálózatot használ, bárki hallgathatja meg kapcsolatait, hogy megnézze, mit csinál online. Ha ez megtörténik, bármelyik hackerek könnyen ellophatnak bármiféle információt, amit tőled akarnak, mint például:

 • Bankszámla adatai
 • Hitelkártya számok
 • Bejelentkezési adatait

És bár a hotspotok többsége használja a WPA2-t, még nem engedheti meg, hogy őrködjön. Valójában óvatosan kell gondoskodnia a biztonságos nyilvános WiFi használatáról is – legyen szó szállodáról, étteremről vagy akár otthonról is. Miért? Mivel már kimutatták, hogy még a WPA2 is érzékeny egy adott típusú számítógépes támadásra. A WPA3 állítólag megoldja ezt a problémát, de valószínűleg még néhány évbe telik, amíg széles körben elfogadják – addig a pontig, amikor követelméssé válik -, mivel jelenleg opcionális tanúsítás.

Szóval mit tehetsz? Végül is nem hagyhatja abba a WiFi használatát.

Nos, ezt nem kell tennie. Csak azt kell ellenőriznie, hogy nem használja nyilvános WiFi-t (biztonságos vagy nem biztonságos) az érzékeny információk eléréséhez. Ideális esetben csak rendszeres online böngészéshez használja. Ne használja e-mail, bankszámla vagy közösségi média profil (ok) ellenőrzéséhez. Ha ezt tényleg meg kell tennie, inkább használja az adattervét.

Ha mégis jobb választási lehetőséget szeretne, érdemes fontolóra venni egy VPN használatát (a 3. pontban tárgyaljuk). A szolgáltatás titkosítás nélküli online kapcsolatokat biztosíthat hotspotokon, így biztosítva, hogy személyes adatai ne kerüljenek nyilvánosságra.

2. Állítsa az eszközét úgy, hogy „felejtse el” a WiFi hálózatokat

Számos eszköz (különösen a mobil eszközök) alapértelmezés szerint van beállítva arra, hogy automatikusan újracsatlakozzon az ismerős WiFi hálózatokhoz. Tehát, ha elmegy egy barátjának helyére, csatlakozik a barátai hálózatához, majd két nap múlva újra meglátogatja őket, az eszköz automatikusan csatlakozik a hálózathoz.

Kényelmes, igaz?

Ez biztos, de szintén elég veszélyes. Miért? Mivel a számítógépes bűnözők hamis WiFi hálózatokat állíthatnak fel, hogy megzavarják az eszközét, és becsaphatják, hogy véletlenül csatlakozzanak hozzájuk. Ami a legrosszabb – számukra ez nem egy rendkívül összetett folyamat.

Tegyük fel, hogy elmész egy bárba, elfogyaszt egy sört és használja a WiFi-t. Amikor távozik, automatikusan leválasztja a hálózatot. De mindaddig, amíg az „emlékezés” funkció be van kapcsolva, az eszköz folytatja a jel továbbítását, amely a közeli WiFi hálózatokat kérdezi, hogy ugyanazzal az SSID-vel (WiFi hálózati névvel) rendelkezik-e, mint a sáv hotspotjában.

Ebben az esetben csak egy számítógépes bűnözőnek kell tennie, ha olyan eszközt használ, amely le tudja szkennelni az Ön által sugárzott SSID azonosítókat, majd azokat sajátként továbbadhatja – ezáltal hatékonyan meggyőzheti az eszközt, hogy a hackerek hamis hálója legitim..

És itt van a legrosszabb rész – ilyen eszköz már létezik. A WiFi ananász segítségével a hackerek egyszerűen beállíthatják a MITM (közép-közép) támadásokat, és jelenleg csak 200 dollárba kerül..

Tehát sokkal jobb, ha a számítógép, a laptop és a mobil eszköz elfelejti a WiFi hálózatokat. Ha nem tudja, hogyan, akkor itt található a hasznos útmutatók felsorolása:

 • Mac operációs rendszer
 • Linux (Ubuntu videó)
 • Android
 • iOS
 • Windows 7
 • Windows 8 / 8.1
 • Windows 10

Tudnia kell, hogy egyes operációs rendszerek vagy eszközök (általában a legmodernebbek) ezt a funkciót „Auto-Connect” -nek hívják. Tehát feltétlenül tiltsa le ezt is, ha észreveszi.

3. Használjon VPN-t (virtuális magánhálózat)

Ha nem ismeri a VPN-ket, ezek online szolgáltatások, amelyek segítségével elrejtheti a valódi IP-címét, és titkosításával biztonságosíthatja az online kapcsolatait. Egyszerűen fogalmazva: a VPN:

 • Gondoskodjon arról, hogy senki (nem az internetszolgáltató, sem a hackerek, sem a kormányzati felügyeleti ügynökségek) ne láthassa, mit csinál az interneten. Az online kommunikáció teljesen titkosított és felügyeletbiztos. Igen – még nem biztonságos nyilvános WiFi-n is.
 • Megakadályozhatja, hogy az esetleges számítógépes bűnözők érzékeny információkat szerezzenek rólad (például ahol laksz, ki az internetszolgáltató, mi az irányítószám) az IP-cím alapján.
 • Győződjön meg arról, hogy szabadon beszélhet online, és hogy digitális lábnyomait bizonyos mértékben nem lehet nyomon követni.

A VPN használata nagyon okos módja az online biztonság megőrzésének, és különösen hatékony módszer, ha a cikkben tárgyalt összes többi tippet is betartja..

Olyan VPN-t szeretne, amely segíthet biztonságban maradni az interneten?

A CactusVPN csak a szükséges szolgáltatás. Biztosítjuk az Ön adatait csúcskategóriás titkosítással, és hozzáférést kínálunk olyan rendkívül biztonságos VPN-protokollokhoz, mint a SoftEther és az OpenVPN..

Ráadásul a Kill Switch funkcióval felszereljük szolgáltatásainkat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy soha nem lesznek kitéve az interneten. Ezenkívül megbízható DNS-szivárgás-védelmet kínálunk, és az adatvédelem megfelelő védelme érdekében nem tárolunk felhasználói naplókat.

Kínálunk hozzáférést felhasználóbarát alkalmazásokhoz, valamint ingyenes 24 órás próbaverziót és 30 napos pénz-visszatérítési garanciát nyújtunk, ha bármilyen probléma merül fel a szolgáltatással.

4. Tartsa biztonságban az eszköz (eke) t és a böngészőket

Az online biztonságban maradás egyik legjobb módja, ha megbízható víruskereső / kártevőirtó programot használ a készüléken. Segít megvédeni az online fenyegetésektől – mint például a rosszindulatú sütik, a rosszindulatú programok, a vírusok, a kémprogramok, a hirdetőprogramok stb.

Rengeteg víruskereső / kártevőirtó szoftver szolgáltató közül választhat, ám ajánlásaink a Malwarebytes és az ESET.

A víruskereső / kártevőirtó szoftverek mellett mindig próbáljon frissíteni az operációs rendszert. Ne felejtsd el – a kulcsfontosságú biztonsági frissítések még az apró rendszerfrissítésekkel is kiadhatók. Ez, és ügyeljen arra, hogy a tűzfalat mindig bekapcsolja – ez egy extra biztonsági réteg, amelyet érdemes megtenni.

Ami a böngészőt illeti, fontolóra kell vennie a szkript-blokkolókat – lényegében olyan kiterjesztéseket, amelyek megakadályozzák az illetéktelen szkriptek elindulását, amikor belép egy árnyékos vagy rosszindulatú webhelyre. Például egy szkript blokkoló kiterjesztése megakadályozhatja, hogy egy rosszindulatú webhely betöltse a kripto-bányász szkriptet, amely károsítja a CPU-t, vagy megakadályozhatja, hogy egy webhely rosszindulatú felbukkanó hirdetéseket jelenítsen meg..

Jelenleg a legjobb bővítmények az uMatrix és az uBlock Origin. A legjobb, ha együtt használjuk, nem külön, ha valóban biztonságban szeretnék maradni az interneten.

5. Ne lépjen kapcsolatba az adathalász és spam e-mailekkel

A növekvő adathalász támadások és az interneten küldött e-mailek 45% -át kitevő spam-e-mailekkel fontosabb, mint valaha, hogy ne kerüljünk rájuk. Ha igen, akkor kockáztatja, hogy személyazonosságait ellopják, bankszámláit kiürítik, és vállalkozása tönkremegy.

A spam e-maileket általában könnyebb felismerni, mint az adathalász e-maileket, mivel kevesebb erőfeszítést igényelnek. A gyenge nyelvtan, agresszív hangzás és homályos kontextus általában jó adomány. Néhány adathalász e-mail ekkor is felismerhető, ám sokuk jobban megfogalmazott. A csalók időt vesznek igénybe áldozataik kutatására és az üzenetek személyre szabására, így nagyobb esélyük van arra, hogy a címzetteket kapcsolatba lépjék az e-mailekkel..

Az adathalász e-mailek például:

 • Valaki úgy tesz, mintha azon a banknál dolgozik, amelyen van számlája, és azt állítja, hogy igazolnia kell személyazonosságát a bejelentkezési adatainak megosztásával vagy egy rosszindulatú linkre kattintással.
 • Kiberbűnözőnek állítólag rendőr, ügyvéd vagy szövetségi ügynök, aki azt állítja, hogy bűncselekményekkel gyanúsítják Önt és linkre kell kattintania, egy mellékletet kell letöltenie, vagy érzékeny személyes információkat (például a társadalombiztosítási számát) meg kell osztania mentesíteni kell a díjakról.
 • A hacker úgy tehet, mintha annak a vállalatnak a vezérigazgatója lenne, amelyben dolgozik, és megpróbálhatja nyomást gyakorolni arra, hogy rosszindulatú szoftverek (például keyloggerek) telepítésére kerüljön a vállalat számítógépére..

Sokkal több más forgatókönyv létezik, de megkapod az ötletet – az adathalász e-mailek nagyon változatosak és – néha – meglehetősen meggyőzőek lehetnek. Szerencsére van néhány vörös zászló, amelyre figyelni lehet:

 • Linkek, amelyek a „HTTPS” webhely helyett „HTTP” webhelyre küldik Önt.
 • Rövidített linkek – például a „https://bit.ly/2siUVoz” a „https://www.cactusvpn.com” helyett.
 • Helytelenül írt nevek és szándékos nyelvtani hibák az e-mail címen – például „[email protected]” a „[email protected]” helyett..
 • Nincs olyan hivatalos aláírás, amely általában egy intézmény vagy cég hivatalos e-mailjének alján található.
 • Sürgősség és nyomásérzés, valamint agresszív, fenyegető hang, ha nem felel meg a küldő követelményeinek.
 • Mellékletek, amelyek nem állítják őket – például egy állítólagos végrehajtható fájl, amely .zip fájllal végződik, vagy egy úgynevezett Excel fájl, amely valójában .exe fájl.

Mindent összevetve: ha spammel vagy adathalász e-maillel kap valamit, hagyja figyelmen kívül és törölje őket. Ideális esetben vegye fel a kapcsolatot az állítólagos feladóval, hogy megtudja, valóban e-mailt küldtek-e Önnek. Fontolnia kell továbbá a Stanford adathalászat elleni kiterjesztéseinek használatát, és esetleg kapcsolatba kell lépnie a hatóságokkal, ha az országod törvényei lehetővé teszik, hogy jogi lépéseket tegyen velük szemben..

6. Használjon erős, különálló jelszavakat

Mint a legtöbb ember, valószínűleg már tudja, hogy mennyire fontos, hogy minden fiókhoz megbízható jelszó legyen. De bár ez közismert, az emberek még mindig nem hallgatnak. Valójában a statisztikák azt mutatják, hogy a globális jelszavak kb. 86% -a rendkívül gyenge.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a hackerek örülnek az ilyen hírnek.

Tehát mi teszi a jó jelszót? Nos, mielőtt néhány tippet felkínálnánk, ki kell emelnünk egy fontos dolgot: Minden fiókhoz külön jelszó szükséges. Az egyetlen erős jelszó, amelyet az összes fiókhoz használ, nem a legbiztonságosabb út. Gondolj csak bele – ha ezt a jelszót (függetlenül attól, hogy milyen erős) feltörik, egy számítógépes bűncselekmény azonnali hozzáférést kap minden fiókjához. Ha több jelszóval rendelkezik, csak egy fiók kerül veszélybe.

Valami mást kell tudnia, hogy rendszeresen meg kell változtatnia a jelszavakat – egyszerűen sokkal biztonságosabb megtenni. Most nem azt értjük, hogy minden nap meg kell cserélnie őket (természetesen, ha nem akarja), de például havonta megváltoztathatja a jelszavait.

Ennek elkerülése érdekében itt van, amit meg kell tennie egy erős jelszó létrehozásához:

 • Hosszú ideig tart – ne csak egy szót használjon. Próbáljon ki egy egész mondatot, ha tudod.
 • Ha a platform megengedi, vegyen szóközbe véletlenszerű időközönként a jelszavát.
 • Használjon véletlenszerűen kis- és nagybetűket, például: „aBcDeF”.
 • Szimbólumok hozzáadása (például „&,”„ *, ”Vagy„ @ ”) véletlenszerűen a betűk vagy szavak között.
 • Ne használjon semmilyen szót a szótárból. Legalább kerülje el, hogy a jelszóban szereplő összes szó valódi szavak legyen. Ennek egyik módja az, hogy megfordít néhány szót – az „egér” helyett használja a „esuom”.
 • Mindig adjon meg számokat a jelszavának – a kezdetén, a végén vagy a közepén.
 • Ne használjon nyilvánvaló helyettesítőket. Például az „m0u $ e” használata az „egér” helyett nem jelenti azt, hogy jelszavát jelentősen biztonságosabbá teszi.
 • Próbáljon meg egy kicsit emlékezetes jelszót csinálni, ha akarod. Például rövidítheti a következő kifejezések rövidítésével: „A szüleim 5 éve élnek Olaszországban”. Olyan lenne, mint az „MphbliIf5y”. Természetesen további szimbólumok és számok hozzáadása nem árt.

Abban az esetben, ha szeretne többet megtudni erről, olvassa el az erős jelszó létrehozásának útmutatóját.

Ami a jelszavak nyomon követését illeti, azt javasoljuk, hogy először írja le azokat egy notebookba, amelyet otthonában vagy bankjában biztonságos helyen tárol. Másodszor, fontolja meg olyan szolgáltatások használatát, mint a KeePassXC vagy a Bitwarden a jelszavak kezeléséhez.

7. Kerülje a HTTP webhelyek használatát

Mindig a legjobb, ha kerüljük a HTTP webhelyek használatát – különös tekintettel az online vásárlásokra -, mivel egyszerűen nem biztonságosak. Ez nem csak spekuláció – még a Google is 2018-ban kezdte megjelölni az összes HTTP-webhelyet, mint nem biztonságos.

Alapvetõen, ha a HTTP-t egy webhelyen használja a HTTPS helyett, ez azt jelenti, hogy nincs biztonság a webes kommunikáció titkosításához. Tehát bárki láthatja, mit csinálsz rajta. Látja a problémát? A hackereknek nagyon könnyű ilyen módon veszélyeztetni a jelszavakat, a bankszámlákat és a hitelkártyákat.

Nem, nemcsak a HTTP webhelyek kezelik a fizetési információkat. A HTTP blogok és fórumok szintén problémát jelentenek. Miért? Mivel általában regisztrációkor gyűjtik az e-mail címet. A titkosítás hiánya miatt van esély arra, hogy az e-mailek a számítógépes bűnözők kezébe kerülhetnek. Ha ez megtörténik, akkor az e-mail címe az adathalász, pharming és spam támadások célpontjává válik.

Hogyan lehet megtudni, ha egy webhely HTTPS titkosítást használ? Elég egyszerű – itt van néhány jel:

 • Az URL-cím a „http” helyett „https” -nel kezdődik.
 • Egy zöld lakat ikon jelenik meg a címsorban, közvetlenül az URL-cím előtt.
 • A vállalat neve a lakat ikon után jelenik meg (bár nem mindig).
 • A legnyilvánvalóbb – a böngésző tudatja velünk, hogy nem biztonságos webhely.

Tudnia kell azonban, hogy bár a HTTPS webhelyeket nem lehet hamisítani, általában semmi sem akadályozza meg a hackereket abban, hogy hamis webhelyet hozzanak létre, amely utánozza az eredeti weboldalt, és homográfiai támadásokat használnak az online felhasználók becsapására. Ez, és a hackerek vagy a csalók egyszerűen regisztrálhatnak egy „legit” webhelyet HTTPS-tanúsítványhoz, és felhasználhatják például hitelkártya-adatainak ellopására..

Jó védekezésre az ilyen támadásokkal szemben az, hogy mindig ellenőrizze újra a weboldal URL-jét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e helyesírási hiba, és használja a jelszókezelőket, mivel ezek csak automatikusan kitölti a bejelentkezési adatait, ha a webhely valójában az igazi. Ha hamis, akkor általában nem fogják megtenni.

Ami a rosszindulatú HTTPS webhelyeket illeti, amelyek nem utánozzák más platformokat, a legjobb megoldás az, ha sok kutatást végez rajta, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban legitim-e. Kipróbálhatja a lakat ikonra kattintva további információt a vállalati tanúsítványról.

Ja, és fontolnia kell a fent említett szkript-blokkolók (uMatrix és uBlock Origin) használatát is. Nem garantálják, hogy 100% -ban megvédnek téged a hamis HTTPS weboldalaktól, ám legalábbis megállíthatják a rosszindulatú szkriptek futását a háttérben, amikor ilyen platformokra fér hozzá.

8. Korlátozza az interneten közzétett magáninformációk mennyiségét

Telefonszámának és e-mail címének felsorolása a közösségi média oldalon megkönnyíti az új barátokat szerezni kívánó embereknek vagy az érdeklődő munkáltatóknak a kapcsolatot veled, ugye?

Persze, hogy ez megtörténhet, de ezzel is megkönnyíti a számítógépes bűnözők számára, hogy csalásokkal célozzanak meg téged. Nem is beszélve, hogy pontosan ez az az információ, amelyet nyereség céljából értékesítik a mélyhálón.

Kerülje azt is, hogy túl sok információt adjon ki a szociális médiában arról, hogy mit csinál, vagy hol tartózkodik. Annak ellenére, hogy adhat neked valamit, amiről beszélhet a barátaival, ezenkívül nagyon hasznos információkat is ad a rablóknak. Például, ha képet küld egy étteremből, és megcímkézi magát, mintha ott lenne, alapvetően azt adja meg, hogy a betörők tudják, hogy nincs otthon.

És ez nem félelmet keltő. Sok rabló felhasználta a közösségi médiából származó információkat a rablásuk megtervezéséhez. Ráadásul még a 2011-es statisztikák azt mutatták, hogy a rablók körülbelül 80% -a ellenőrzi a közösségi médiát lopás tervezésekor. Ez egy ideje igaz volt, de valószínűtlen, hogy a dolgok most javultak – főleg mivel a közösségi média még több információt tartalmaz rólad. Valójában úgy tűnik, hogy a közösségi média népszerűbb a betörőknél, mint valaha.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy egyáltalán nem szabad a közösségi médiát használni, de megpróbáljuk korlátozni a rólad közzétett információ mennyiségét. Legalább azt kell ellenőriznie, hogy minden profilod privátra van-e állítva, hogy csak az emberek, akikben megbízsz, láthassák, mit jelentenek. Természetesen győződjön meg arról, hogy nem ad hozzá senkit a barátlistához, akit nem ismersz, vagy hamis, másolat-profilnak tűnik.

Ja, és amikor a privát információkat osztjuk meg, akkor az tartalmazza az Ön IP-címét is. Ne felejtsd el – az emberek sokat tanulhatnak belőle, például hogy melyik országban és városban él, és mi az irányítószám. Ezért mindig jó ötlet egy VPN-t használni az internetre való belépéskor – az IP-cím mindig így rejtve marad..

9. Maradjon biztonságban az interneten, miközben nem tartja bekapcsolva a Bluetooth-ot

Általános hüvelykujjszabályként csak akkor kapcsolja be a Bluetooth-ot, ha fájlokat kell megosztania valakivel, akit a helyszínen ismer. Ha kész, akkor azonnal kapcsolja ki a Bluetooth-ot. Miért? Mivel bekapcsolása veszélyeztetheti az online biztonságot.

Sajnos, bár a Bluetooth biztonságos lehet, sok biztonsági hibája van. 2017-ben felfedezték, hogy a számítógépes bűnözők sebezhetőséget használhatnak a mobil eszközök megtámadására anélkül, hogy bárki is észrevette volna. Egy évvel később egy új biztonsági problémát fedeztek fel, amely lehetővé tette az MITM támadások felhasználását a rejtjelező kulcs ellopására..

De ez csak a jéghegy csúcsa. A Bluetooth érzékeny különféle kibernetikus támadásokra, például:

 • Bluebugging (nem kívánt spamet eredményezhet)
 • Bluejacking (veszélyezteti a személyes adatait)
 • Bluesnarfing (nem kívánt párosítást + az eszköz feletti ellenőrzés elvesztését okozhatja)

Tehát ügyeljen arra, hogy soha ne tartsa mindig bekapcsolva a Bluetooth-ot. Szintén szánjon időt arra, hogy az eszközét nem lehet „felfedezni” Bluetooth-on keresztül, ha a használt platformon van ilyen beállítás.

Ha nem biztos benne, hogyan lehet letiltani a Bluetooth-ot eszközén (i) en, íme néhány útmutató, amely segíthet:

 • iOS / Android
 • Mac operációs rendszer
 • Ubuntu
 • Windows 7
 • Windows 8
 • Windows 8.1
 • Windows 10

10. Ne bízzon az emberekben, akikkel online találkozik

Ha nem ismeri valaki személyesen a valós életben, akkor legjobb, ha nem nyílik túl nyitottan a személyes élete és a pénzügyi / üzleti adatai iránt, ha csak az interneten találkoztál és beszélgettél velük. Soha nem tudhatod, hogy valódi ember-e valakivel barátkozni akar, vagy hacker, csaló vagy a profil mögött vállalati kémkedésben részt vevő személy.

Ne felejtsd el – hamis közösségi médiaprofil létrehozása nem olyan nehéz. Néhány ellopott vagy stock fotó, néhány általános „About Me” információ, egyszerű e-mail cím és égő telefon mind a számítógépes bűnözőnek szüksége lenne hamis profil beállítására és megerősítésére..

Mi történhet, ha túl sok információt oszt meg az interneten egy idegennel, aki elég barátságosnak tűnik? Néha semmi. De más esetekben van esély arra, hogy a dolgok rosszul forduljanak elő:

 • Felfoghatják az érzelmeidet és az együttérzést, elmondhatnak neked egy rossz történetet, és meggyőzhetik Önt, hogy tisztességes összeget kössön számukra. Utána vagy megpróbál megszerezni Önt, hogy több pénzt küldjön nekik, vagy megszakít minden kapcsolatot veled.
 • A számla mögött álló személy megpróbálhatja becsapni Önt, hogy megosszon vele értékes személyes és pénzügyi információkat – például a társadalombiztosítási számot, a bankszámla- vagy hitelkártyaadatokat, vagy akár néhány információt a bejelentkezési adatokról..
 • A kérdéses személy részt vehet egy társadalmi mérnöki körben, amelynek célja különféle személyes információk gyűjtése a vállalatról, ahol esetleg dolgozik. Ezt az adathalász üzenetek személyre szabása érdekében teszik.

Ez csak néhány lehetséges forgatókönyv, de megkapod az ötletét – ne vakkodjon senkiben, aki túl barátságos az interneten, főleg ha soha nem találkoztál velük személyesen. És nem, ha egy webkamerán keresztül látják őket, ez nem azt jelenti, hogy megismernéd az igazi embert. A webkamera stream valójában hamis, és rengeteg szoftver segíthet valakinek abban.

10 út az online biztonság megőrzéséhez – Nézzük át

Az online biztonság manapság sokkal fontosabb, mint valaha, mivel a biztonsági fenyegetések szinte az internet minden sarkában megtalálhatók. Nos, kutatásaink azt mutatják, hogy a következő 10 módszer az online biztonság megőrzéséhez tűnik a leghatékonyabbnak:

 1. Kerülje a nyilvános WiFi-t, ha tud. Ha nem tudja, akkor ügyeljen arra, hogy ne használja olyan dolgokhoz, mint például az online banki szolgáltatások, valamint az e-mail vagy a közösségi média fiókjainak ellenőrzése. Alternatív megoldásként csak nyilvános WiFi-t használjon VPN-sel.
 2. Konfigurálja az eszközöket, hogy „elfelejtsék” a korábban használt WiFi hálózatokat, hogy véletlenül ne kapcsolódjanak újra egy hamis hotspothoz, amely megszemélyesíti őket.
 3. Mindig használjon VPN szolgáltatást az interneten – ez elfedheti az igazi IP-címet és titkosíthatja az online kommunikációt, megvédve őket a hackerektől..
 4. Biztosítsa az eszközöket és a webböngészőket naprakészen tartásával, a rendszer tűzfalának használatával, megbízható víruskereső / kártevőirtó szoftverek telepítésével és szkriptblokkolók használatával.
 5. Ha olyan e-mailt vagy üzenetet kap, amely spamnek vagy adathalászati ​​kísérletnek tűnik, figyelmen kívül hagyja azokat.
 6. Készítsen minden fiókjához erős jelszavakat, és fiókonként külön jelszót használjon. A jelszókezelők használata szintén jó ötlet.
 7. Ne használjon HTTP webhelyeket, vagy legalább ne adja meg e-mail címét vagy hitelkártya számát a HTTP webhelyeken.
 8. Ne tegyen közzé túl sok személyes információt a közösségi médiában – például elérhetőségeit vagy a jelenlegi tartózkodási helyét.
 9. Kapcsolja ki a Bluetooth funkciót, ha éppen nem használja.
 10. Ne tegye túl gyorsan az online idegenek bizalmát, és ne ossza meg velük személyes és pénzügyi információkat, ha még soha nem találkoztál velük.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map