A VPN-ek legálisak és használnak VPN-eket? |


Beszéljük majd arról, hogy mi a helyzet azokban az országokban, ahol a VPN-ek illegálisak, és hogy a VPN-ek jogszerűek-e az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Japánban (ha szeretne tudni más országokról, nyugodtan nyugodtan viselkedjenek) üzenetet küld nekünk róla).

lemondás. Kérjük, értse meg, hogy a cikkben bemutatott információk saját kutatásunk eredményei. Nem vagyunk ügyvédek, ezért nem tudjuk garantálni, hogy a témában tárgyalt minden alkalommal 100% -ban igaz. A legjobb eredmények elérése érdekében azt javasoljuk, hogy konzultáljon saját ügyvédjével az országában a VPN jogszerűségéről, ha aggódik ezzel.

A VPN illegális, vagy rendben van a használata?

A kérdésre a rövid válasz:Igen, a VPN használata teljesen legális.“Ha nem él olyan országban, ahol a VPN-eket kifejezetten tiltották (amit alább fogunk megvitatni), akkor semmiért nem kell aggódni.

Mégis, kérjük, vegye figyelembe, hogy bár a VPN-ek a legtöbb országban legálisak, a VPN használata illegális cselekedetekhez illegális. Az, hogy mi minősül illegális cselekedeteknek, az Ön országának törvényeitől függ, de általában magában foglalja a csalást, személyazonosság-lopást, követést, gyermekpornográfiát és – néha – fájlmegosztást..

Miért tiltanak néhány ország a VPN-ket??

Nehéz spekulációk nélkül megválaszolni ezt a kérdést, de – összességében – két forgatókönyvre vezethető vissza:

  1. Az emberek VPN technológiát alkalmaznak bűncselekmények elkövetésére, a kormányok pedig a VPN szolgáltatásokhoz való hozzáférés korlátozásával próbálnak leküzdeni.
  2. A kormányok, a felügyeleti ügynökségek és a hatóságok attól tartanak, hogy az emberek ingyenesen hozzáférhetnek információkhoz cenzúrázott webhelyekről – olyan információk, amelyek ellentétesek a narratívájukkal. Ezért betiltják a VPN használatát az online jogok és szabadság dagályának megfékezése érdekében.

Országok, ahol a VPN illegális

Várjon, nem engedélyezett a VPN használata egyes országokban?”

Sajnos igen. Nem sok ország tett jogi lépéseket a VPN-használat ellen, ám ezek közül néhányat még érdemes megemlíteni.

Vpn illegális

Mielőtt eljutunk ehhez, mégis meg kell értenie egy dolgot – egyes országok törvényeket hozhatnak a VPN használatának megakadályozása érdekében, de ez nem akadályozza meg valójában az említett országok embereit a VPN-ek használatában..

Sokáig a törvények nagyon homályosak, és hiányosságok vannak az online felhasználók számára, akik előnyeiket kihasználhatják. Természetesen szélsőséges esetekben a VPN használata szigorúan illegális és teljesen betiltott.

Kína

Kína közismert az internetes szabadság elleni szigorú álláspontjáról. A kormány sokszor azzal fenyegette, hogy tiltja a VPN-eket, sőt arra kényszerítette az Apple-t, hogy távolítsa el a VPN-alkalmazásokat a kínai alkalmazásboltból. Sőt, 2018 februárjában a kormány bejelentette, hogy márciusban elkezdi a nem jóváhagyott VPN-alkalmazások blokkolását.

Ennek ellenére Kínában sok Internet-felhasználó továbbra is sikerült használni a VPN-ket az interneten.

Tehát, mi folyik itt, a VPN-ek legálisak Kínában vagy sem?

Nos, a VPN jogszerűsége Kínában egy nagyon szürke terület. Sokan szeretnek beszélni arról, hogy a VPN használata Kínában milyen módon illegális, de ez nem igaz. Amit a kínai kormány valójában törvénytelennek tart, a saját magán VPN felállítása és működtetése – amely akár öt év börtönbüntetéssel vagy néhány hatalmas pénzbírsággal is büntethető..

Általában illegálisnak tekintik a kínai székhelyű szolgáltató által a kormány által nem jóváhagyott VPN használatát, valamint az ország egy vállalkozásának a VPN-ek használatát anélkül, hogy először megszerezzék a kormány engedélyét..

Ha azonban csak olyan VPN-t használ, amely nem Kínában található (például a CactusVPN), akkor ez nem igazán illegális. Miért? Mivel a kínai törvények nem vonatkoznak az offshore társaságokra, ezért nem kell őket betartaniuk.

Természetesen meg kell említeni, hogy Kínában vannak regionális különbségek a törvények között. Például, bár a VPN használata az ország nagy részében jogszerű lehet, Chongqingban illegális lehet ezt tenni, ahol a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy megbüntetik az embereket, akik Kína nagy tűzfalat (azaz magántulajdonban vagy a nemzetközi hálózatokhoz való hozzáféréssel) büntetik. „Illegális csatornák”) 2 178 USD összegű pénzbírsággal.

Összességében, ha VPN-t használ Kínában, a legrosszabb eset általában azt jelenti, hogy felkérést kaphat arra, hogy távolítsa el a VPN-alkalmazásokat eszközéről, ha a hatóságok elfogják, vagy hogy a szálloda elindíthatja a WiFi-t, ha csatlakozik egy VPN szerverre. Még mindig óvatosnak kell lennie, ha tudja, hogy Kína olyan régiójában tartózkodik, ahol a VPN-használat bírságot szabhat ki.

Oroszország

Kínához hasonlóan Oroszországnak is bonyolult megközelítése van a VPN-k használatáról. 2017-ben a kormány bejelentette egy új törvényt, amelyet széles körben úgy tüntettek fel, mint az Oroszországban a VPN-szolgáltatások tilalmát. A valóság azonban kissé más volt – a törvény célja a proxy szolgáltatások (például VPN-ek) korlátozása volt, amelyek segítenek az online felhasználók számára a tiltott internetes tartalmak elérésében, nem pedig a VPN-ek használatának teljes betiltásában..

Az orosz kormány valójában az oroszországi VPN-szolgáltatókra, és nem a VPN-felhasználókra nézett. A hatóságok célja az volt, hogy „meggyőzzék” az említett szolgáltatókat a kormány online cenzúra-feketelistájának végrehajtásában – lényegében megakadályozzák a felhasználók számára a különféle webhelyekhez való hozzáférést.

Ha az oroszországi VPN-szolgáltatók megtagadják a szabályok betartását, 4850 dollár bírságot szabnak ki rájuk. Továbbá, ha saját VPN-jét futtatja, és hagyja, hogy mások is használják, akkor 480 dollár bírságot is felszámíthat. 80 dollár bírságot vonhat maga után, ha az interneten bármilyen információt vagy linket közzétesz vagy hirdet. Ha alkalmazott vagy, és ezt megteszi a vállalatában, 800 dollár bírságot kaphat.

Tehát, bár nincs tényleges beszélgetés a börtön idejének a VPN-hez kapcsolódó dolgok elvégzéséről, mivel Ön vagy egy VPN-szolgáltató bírságot kockáztat, biztonságos az összes fenti cselekedet illegálisnak tekinteni Oroszországban.

Összességében továbbra is használhat VPN-t Oroszországban, mivel ez nem illegális. Csak vigyázzon, amit az online VPN-ekről mond.

Természetesen, ha nem érheti el a VPN-szolgáltatásokat az országban, mert a webhelyek le vannak tiltva, és csak egy oroszországi VPN-szolgáltatót használhat, amely megosztja az adatait a kormánygal, akkor ez a fajta vereséget okoz a VPN használatának céljára..

A FlashRouters szerint azonban a VPN-tilalmat nem igazán hajtották végre.

Irán

Irán nagyon jól ismert, hogy mennyire szereti cenzúrálni az internetet, és 2013-ban is elkezdte blokkolni a VPN-eket. Noha a VPN-ek használata az országban technikailag illegális, a törvények valójában nem tűnik végrehajthatónak. Az átlagos online felhasználók rendszeresen használnak VPN-eket a kormány cenzúrájának megkerülésére, sőt, még az iráni politikusok is.

Az interneten azt állították, hogy börtönbe kerülhet, ha VPN-t használnak, de nem találtunk hiteles forrásokat, amelyek megerősítik ezt:.

Egyesült Arab Emírségek

Az internetes cenzúra az Egyesült Arab Emírségekben szokás, és a VPN használatát az ország törvényei alapján technikailag illegálisnak lehet tekinteni. Végül is az Egyesült Arab Emírségek számítógépes bűnözéséről szóló törvény egyértelműen kimondja a következőket:

„Ideiglenes börtönbüntetést és legalább 500 000 AED és legfeljebb 2 000 000 AED pénzbírságot, vagy e két büntetés egyikét kell kiszabni arra, aki csalárd számítógépes hálózati protokoll címet használ hamis címet használva, vagy harmadik személyt, bűncselekmény elkövetése vagy a felfedezés megakadályozása céljából bármilyen más módon lehet elérni.

Bármely személyt, aki megtéveszti az internet protokollcímét csaló cím vagy másokhoz tartozó cím felhasználásával vagy más módon bűncselekmény elkövetése vagy annak felfedezése céljából, börtönbüntetéssel és legalább (AED) pénzbírsággal kell büntetni. 150.000), és nem haladhatja meg a (500.000 AED) vagy ezen büntetések bármelyikét. ”

Tehát mind börtön idejét, mind pedig félmillió dolláros bírságot kaphat, ha VPN-t használnak. A törvény természetesen kimondja, hogy a digitális lábnyomok elrejtéséhez használt IP-címnek „csalárdnak” kell lennie, és hogy VPN-t kell használnia „bűncselekmény” elkövetésére vagy annak felfedezésének megakadályozására azért, hogy a alkalmazandó szankciók.

Továbbá, ha a VPN-t „jogszerű” célokra használják, akkor annak használata nem minősül bűncselekménynek.

Látod, mi a probléma? A megfogalmazás nagyon homályos és könnyen értelmezhető. Tehát, bár a VPN használata az Egyesült Arab Emírségekben technikailag nem illegális, ha a hatóságok elkapják, hogy ezt csinálod, és úgy ítélik meg, hogy jogellenes, akkor az az. Kérjük, ne feledje, hogy a VoIP-hívások, a pronográfiai tartalmakhoz való hozzáférés és a kormányellenes webhelyek bűncselekményeket jelentenek az Egyesült Arab Emírségekben.

Omán

2010 óta a VPN-k használata Ománban illegális. Ha elkaptak egyet, akkor 1300 dollár bírságot jelenthet. A vállalatok használhatják a VPN-ket, de csak akkor, ha erre engedélyük van. Ellenkező esetben körülbelül 2600 dollár bírságot kapnak. A bírság megfizetésének elmaradása börtönbüntetést vonhat maga után.

A TRA (Ománi Távközlési Szabályozó Hatóság) nagyon széles meghatározást alkalmazott a VPN-ekre, vagyis a hatóságok visszaélhetnek a törvényekkel és büntetőeljárást kezdeményezhetnek bárki, akit akarnak..

Alsó sor – Ománban használhat VPN-t magánszemélyként, ha a VPN-szolgáltatást az ország nem tiltja, de nagyon kockázatos ezt megtenni. Tudomásunk szerint nem került sor nyilvánosságra hozott esetre, amikor az ománi online felhasználók börtönbüntetésre kerültek, vagy hatalmas bírságot kaptak a VPN-k használatáért.

pulyka

Törökország 2016 óta blokkolja a VPN-szolgáltatásokat. A tilalmat elsősorban a közösségi média weboldalainak és más csatornákhoz való hozzáférés korlátozására hajtották végre, ahol a kormányellenes „propaganda” könnyen terjedhet..

Annak ellenére, hogy a BTK (a Török Távközlési Hatóság) állítása szerint 2018-ban teljesen blokkolta a VPN-hez való hozzáférést, sok török ​​online felhasználó továbbra is használhatja a VPN-ket. Adja meg, hogy a kormány hogyan látja a VPN-eket. Biztonságos azt mondani, hogy „illegálisak”, de nem találtunk bizonyítékot arra, hogy büntetést vonhatunk maga után, ha VPN-t használunk..

Irak

Az ország 2014-ben kezdte meg a VPN-ek betiltását. A kormány arra az ürügyre tett szert, hogy harcoljon az ISIS ellen és az online manipulációval a közösségi média platformjait, csevegőalkalmazásait és VPN-eit tiltja. Ez az iraki összes embert érinti, és a körülményeket figyelembe véve nagyon biztonságos azt mondani, hogy ha VPN-t fognak el, akkor a hatóságok büntetőeljárás alá vonhatják Önt, mivel ők könnyen vádolhatják Önt, hogy “terrorista”.

Türkmenisztán

A VPN-ek Türkmenisztánban nem törvények, mivel a kormány nem akarja, hogy az emberek hozzáférjenek a külföldi médiához. A proxyk és a VPN-k használatának minden kísérlete blokkolva van, és a VPN-ekkel fogott internetes felhasználókat állítólag megfélemlítik a Nemzetbiztonsági Minisztérium.

Fehéroroszország

Az online cenzúra nagyon gyakori Fehéroroszországban, és az ország még 2015-ben betiltotta a Tor-t. A kormány betiltotta a VPN-ket is, mivel az összes „anonimizáló internetes technológiát” célozott.

Összességében a VPN használata Fehéroroszországban illegális, ám az ország online felhasználói továbbra is megtalálják a módját, hogy megkerüljék ezeket a korlátozásokat. Állítólag, ha VPN-t használnak, bírságot kaphat.

Észak Kórea

Az internetes szabadsággal és jogokkal kapcsolatos pontos adatok megkeresése Észak-Koreában rendkívül nehéz, mivel az ország szinte minden információt cenzúráz. Még a tengerentúli észak-koreai munkavállalók és diplomaták számára is tilos az okostelefonokról hozzáférni az internethez.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a VPN-k használata Észak-Koreában illegális – de csak maguknak az észak-koreaiaknak. Állítólag, ha turista vagy, élvezheti az internethez és a VPN-szolgáltatásokhoz való hozzáférést. Bizonyos szempontból ésszerű látni, hogy Észak-Korea mennyit keres be a turizmusból.

Uganda

Az ugandai kormány 2018 júliusától kezdte nyomást gyakorolni a nemzeti telekommunikációra a VPN-szolgáltatások blokkolása érdekében. Nyilvánvalóan ezt teszik, mert az ugandai emberek VPN-ket használnak a napi szociális médiaadó megkerülésére, amelyet fizetniük kell a közösségi média platformjaihoz való hozzáférés érdekében..

Még nem minden VPN-szolgáltatást blokkoltak sikeresen, és a VPN-használat vonatkozásában még nem létezik tényleges büntetés – legalább egyelőre. Végül is az UCC (Uganda Kommunikációs Bizottság) ügyvezető igazgatója a következőket mondta:

„Ez egy kormány döntése, nem UCC döntés. Az embereknek adót kell fizetniük. Ez egy törvény, ha a kormány azt mondja, fizeti az adót, akkor fizetnie kell. ”

Tehát, bár Ugandában nincsenek pontos törvények, amelyek megtiltják a VPN-szolgáltatások használatát és futtatását, a hatóságok által ez a témában kezelt elgondolások arra vezetnek, hogy a jövőben esetleg jogi lépéseket kezdenek a VPN-felhasználókkal szemben..

Egyiptom

2017-ben az egyiptomi kormány megkezdte a nemzeti internetszolgáltatók számára a VPN-szolgáltatások blokkolását. Ennek ellenére sok egyiptomi ember továbbra is használja a VPN szolgáltatásokat az online cenzúra megkerülésére az országban.

Ami a VPN-ek használatát illeti-e vagy sem, nehéz megmondani – elsősorban azért, mert a tiltott webhelyeket érintő törvény nagyon homályos. Összességében, ha egy tiltott online tartalomhoz fér hozzá Egyiptomban, akkor legalább egy év börtönbüntetést és pénzbírságot kockáztathat. A törvény azonban nem határozza meg egyértelműen, hogy a tiltott webhelyekhez VPN-sel való hozzáférés illegális-e. De tekintettel arra, hogy Egyiptom akadályozza a VPN-hez való hozzáférést, és hogy a kormány e tekintetben szándékosan kétértelművé tette a jogot, biztonságos azt mondani, hogy a hatóságok visszaélhetnek ezzel a kiskapukkal, ha VPN-felhasználókkal szemben vádat indítanak..

Megbízható VPN szolgáltatást keres?

Nem számít a világ bármely részén, ha szüksége van egy VPN-re, amelyre támaszkodhat, a CactusVPN megkapta a hátadát – 28+ nagysebességű szervert kínálunk korlátlan sávszélességgel.

Mi több, dönthet úgy, hogy nagy biztonságú VPN-protokollokkal (például OpenVPN vagy SoftEther) csatlakozik az internethez. Ezen felül, az online forgalom és az adatok felügyelet nélküli lesznek, a csúcskategóriás AES titkosításnak köszönhetően.

És ne aggódjon – nem tartunk naplót az online tevékenységeidről.

Kínálunk egy intelligens DNS szolgáltatást is, amely segít több mint 300 földrajzi korlátozással rendelkező webhely feloldásában olyan országokból, mint például az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Lengyelország, Kanada, Franciaország, Svédország, Svájc, Ausztrália.

Ingyenes teszt-meghajtót adhat szolgáltatásainknak

Szeretné megtudni, hogy a CactusVPN megfelel-e minden igényének, és ellenőrizze, hogy az megfelelően működik-e a végén? Ezután próbálja ki ingyenes 24 órás próbaverzióját – nincs szükség hitelkártya-adatokra.

Ez még nem minden – ha egy előfizetési tervet választ, akkor továbbra is 30 napos pénz-visszatérítési garancia vonatkozik Önre, ha valami nem működik úgy, ahogyan hirdetik.

A VPN legális a világ többi részén?

A VPN-ek a legtöbb országban legálisak. Gyorsan lefedjük azokat az országokat, amelyekről a felhasználók leginkább kérdezték tőlünk. Ha szeretne tudni arról, hogy egy ország hogyan kezeli a VPN jogszerűségét, nyugodtan küldjön üzenetet nekünk.

VPN legális

A VPN-ek legálisak az Egyesült Államokban?

Noha az Egyesült Államokban nem az internetes jogok és a magánélet tiszteletben tartásának a legjobb eredményei vannak, a VPN használata az országban teljesen törvényes – mindaddig, amíg nem használja a törvény megsértésére, természetesen.

Az Egyesült Királyságban a VPN-ek legálisak??

Igen, a VPN használata az Egyesült Királyságban teljesen törvényes. Ne feledje azonban, hogy ha az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező VPN szolgáltatót választ, akkor kénytelen betartani a törvényt, és megoszthatja az Ön adatait a hatóságokkal, amikor azt kérik..

A VPN-ek legálisak az EU-ban?

Alapvetően ez az egyes tagállamaktól és a VPN-ekkel kapcsolatos jogi megközelítésétől függ. Az EU egésze azonban nagy erőfeszítéseket tett az online jogok védelme érdekében (a földrajzi blokkolással szembeni szigorúbb álláspont kialakításától a felhasználói adatvédelemig tartva a GDPR-rel), tehát elég biztonságos feltételezni, hogy a VPN használata az EU-ban jogszerű – feltéve, hogy természetesen nem használják jogellenes célokra.

A VPN-ek legálisak Ausztráliában?

Annak ellenére, hogy Ausztrália olyan törvényeket fogadott el, amelyek lehetővé teszik bizonyos webhelyek cenzúrázását, a VPN használata Ausztráliában törvényes – igen, még akkor is, ha a blokkolt webhelyek elérésére akarja használni (mindaddig, amíg nem olyan webhelyekről beszélünk, amelyek erősen illegális tartalom).

A VPNS legális Kanadaban??

2015-ben David Purdy, a Rogers Communications, ténylegesen felszólította a kanadai kormányt a VPN-k bezárására. Szerencsére (még) semmilyen intézkedést nem tettek, tehát a VPN használata Kanadában jelenleg törvényes.

A VPN-ek legálisak Brazíliában?

Annak ellenére, hogy a brazil bírók a brazil internetszolgáltatókat 2016-ban 72 órán keresztül blokkolták a WhatsApp blokkolását, a VPN használata továbbra is teljesen legális az országban..

A VPN-ek legális Japánban??

Míg Japán nagyon szigorúan alkalmazza a fájlmegosztást, és súlyos szankciókkal jár rá, a VPN használatát az országban nem tekintik bűncselekménynek.

Jogi VPN-t használ? Alsó vonal

A legtöbb országban a VPN használata teljesen legális, feltéve, hogy nem használ ilyen szolgáltatásokat illegális tevékenységek elvégzéséhez (a nemzeti jogszabályoktól függően, amelyek a hitelkártya-csalásoktól a fájlmegosztásokig változhatnak)..

Vannak olyan országok, ahol a VPN-használat illegális (Észak-Korea, Omán, Egyesült Arab Emírségek, Fehéroroszország stb.), De az online felhasználók továbbra is megtalálják a VPN-ek használatának módját a kormány cenzúrájának megkerülésére (általában a saját kockázatára)..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me