Biztonságos az internetes banki szolgáltatások? (Internetbanki biztonsági útmutató)


Az első dolgok először – mi az online banki szolgáltatások?

Az online banki szolgáltatás olyan elektronikus fizetési rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a fizetés az interneten a fiókja vagy hitelkártyája alapján történjen, a bank webhelyének vagy dedikált alkalmazásának használatával. Az egész online bankrendszer vagy része lesz a bankjának alapvető bankrendszerének, vagy csak csatlakozik hozzá.

Az online banki tevékenység nem csupán pénzügyi tranzakciók. Ez azt is jelenti, hogy csak bejelentkezik a fiókjába, hogy ellenőrizze az egyenlegét, vagy töltse le a kimutatásokat.

Tehát, biztonságos az internetes bankolás?

Általában igen. Igaz, hogy a bankokat gyakran számítógépes bűnözők célozzák meg, és néha sok pénzt is ellopnak tőlük. Ez azonban nem pontosan az az online banki tevékenység, amelyre most hivatkozunk, mivel a hackerek nem Önre – a banki ügyfelekre – irányulnak, hanem maga a bank. Emellett nem sok mindent tehetünk megakadályozni, kivéve egy megbízható bank kiválasztását, amely nagyon komolyan veszi a biztonságot.

Ezzel szemben az online banki szolgáltatások általában biztonságosak. Természetesen csak ez az eset áll fenn, ha követi a megfelelő biztonsági eljárásokat – amiről nem minden bank hajlandó beszélni. Kicsit mesélünk neked az internetes banki biztonsági tippekről, de először – nézzük meg pontosan, mely biztonsági fenyegetések tönkretehetik az online banki tapasztalatokat:

1. Kompromittált / hamis banki alkalmazások

A dedikált online banki alkalmazások elég biztonságosak lehetnek, ám ezek nélkül sem maradnak hibájuk. 2017-ben valójában felfedezték, hogy sok banki alkalmazásban vannak biztonsági hiányosságok, amelyek lehetővé tették a számítógépes bűnözők számára, hogy ellopják a felhasználói adatokat.

Nemcsak ezt, hanem a hackerek is használhatják a látszólag ártatlan alkalmazásokat, amelyek valójában rosszindulatúak, hogy veszélyeztessék az eszközre már telepített banki alkalmazásokat. Alapvetően a rosszindulatú alkalmazás letölt egy másodlagos alkalmazást, amely beilleszt egy overlay ablakot a banki alkalmazásai fölé. Abban a pillanatban, amikor beírja a bejelentkezési hitelesítő adatait a bank alkalmazásába, azok olyan jóak lesznek, mint már eltűntek.

Sőt, az online banki alkalmazások nemcsak a biztonsági problémák méltányos részét képezik. Elegendő erőfeszítéssel is megszemélyesíthetők. 2018-ban a nagy nevű bankok (mint például az SBI, az Axis Bank és az ICICI) a számítógépes bűnözők által megszemélyesített dedikált alkalmazásukat alkalmazták, akik több ezer ember adatainak ellopására használták őket..

2. Nyilvános WiFi

Manapság leginkább a digitális pénzt használjuk, nem csak a készpénz helyett, tehát az online banki tevékenység nyilvános WiFi-n keresztül valójában második számú természetünk számunkra. Időnként csak a helyszínen kell belépnie a fiókjába, hogy pénzt kössön a hitelkártyájára, hogy kifizethesse az étterem számlát, igaz?

Akkor ez a helyzet, amikor a nyilvános WiFi valóban hasznos, igaz, de a használatával kapcsolatban csak egy probléma merül fel: Az online banki biztonság könnyen veszélyeztethető. Miért? Mivel a legtöbb nyilvános WiFi-hálózat nincs titkosítva – valójában a világméretű WiFi-hálózatok körülbelül 24,7% -án (tehát 2020-ig kb. 106 millió hálózat) egyáltalán nincs biztonságban.

Mit jelent ez számodra? Hogy a leendő hackerek mindent megtehessenek az interneten, amikor nem biztonságos nyilvános WiFi-t használ. Láthatják a bankszámlájához való belépéskor megadott bejelentkezési hitelesítő adatokat és a hitelkártya számát.

„Oké, tehát csak biztonságos hálózatokat fogok használni – mint amilyen otthon van. Probléma megoldódott, ugye?

Nem pontosan. Jelenleg sok biztonságos WiFi hálózat a biztonság érdekében WPA2 titkosítást használ. A probléma az, hogy a WPA2 nem pontosan bolond. Valójában sebezhető egy olyan típusú hackertámadással, amelyet KRACK támadásnak hívnak. Szerencsére a WPA3 megoldja ezt a problémát, ám források szerint évekbe telik, amíg a WPA3 széles körben elfogadásra kerül..

3. Hibák a bank oldalán

Időnként nem csak a számítógépes bűnözők akadályozzák meg az online banki felhasználók életét. Valójában maguk a bankok. És nem csak a nevükben a biztonsági hibákról beszélünk, bár ide tartozik ez a fajta cucc.

Nem, arról beszélünk, hogy a bankok adatsértéseket szenvednek vagy elveszítik az érzékeny ügyféladatokhoz való hozzáférést, és nem adják ügyfeleiknek tudomást róla. Igen, ilyen jellegű dolgok történtek már korábban, és az ausztrál CBA bank a legújabb példa: 2016-ban kb. 20 millió ügyfélrekordot veszített el anélkül, hogy erről bárki is figyelmeztetne volna..

Kicsit érthető lehet, hogy a bankok miért nem értesítik azonnal a felhasználókat az ilyen dolgokról. Végül is el akarják kerülni a tömeges pánikot és a számlazárást, miközben megoldják a problémát. Mindig van azonban esély arra, hogy valami ismét rosszul forduljon elő, és hogy pénzügyi és személyes adatait emberi vagy szoftveres hiba miatt tessék ki. Ha már egyszer megtörtént, kétszer is megtörténhet.

Ilyen helyzetekben sötétben tartják magát anélkül, hogy észrevennék, hogy a számítógépes bűnözők bármikor hozzáférhetnek pénzügyi és személyes adataihoz..

4. Adathalászat

Az adathalászat úgy határozható meg, mint egy számítógépes bűnöző kísérlete, hogy megzavarja vagy becsapja Önt, hogy megosszon velük olyan érzékeny információkat, mint a hitelkártya-számok, a bankszámlaszámok és az online banki bejelentkezési adatok. Az adathalászat általában e-mailt és közösségi médiát használ terjesztési csatornákként, de telefonon keresztül is megtehető.

Az online banki ügyekben az adathalász támadások mögött lévő csalók időnként megpróbálják úgy tenni, mintha valaki a bankjából lenne, és hatósági pozíciójukat felhasználva arra kérik Önt, hogy különböző adatokat tegyen közzé. Nagyon valószínűleg azt fogják mondani, hogy van valamilyen probléma a pénzügyeivel, vagy hogy gyanús tevékenységet észleltek az Ön számláján.

Gyakran előfordul, hogy megpróbálják meggyőzni Önt egy rövidített link eléréséről. Az említett link egy hamis webhelyhez vezet, amelyet felállítottak, hogy hasonlítsanak a bankjának webhelyére. 2017-ben az adathalász üzenetek, amelyek a felhasználókat a bankokkal kapcsolatos rosszindulatú webhelyekre irányították, voltak a leggyakoribbak, és nem valószínű, hogy ez a tendencia eltűnt..

Összességében, ha adathalász csalásra számít, biztos lehet benne, hogy:

 • A bankszámla bejelentkezési adatait ellopják.
 • Az online bankszámlád ki lesz ürítve.
 • Fiókja adatait (e-mail címet, fizikai címet, teljes nevet, mobilszámot stb.) A mély weben értékesítik.

5. Gyógyulás

A pharming hasonló az adathalászhoz, de a trükkökre és a csalásokra hagyatkozás helyett automatikusan átirányítja Önt rosszindulatú webhelyekre. Alapvetően beírja a bank webhelyének címét, és egy átirányításra kerül egy hamis webhelyre, amelyben jelenik meg, anélkül, hogy tudná. Nyilvánvaló, hogy a mögöttes hackerek hozzáférést fognak kapni az összes banki információhoz, amint elkezdi gépelni.

A Pharming vagy a rosszindulatú szoftverekre támaszkodik a számítógépen lévő Hosts fájlok (az IP-címet egy webtartományhoz összekötő fájlok) megváltoztatására, vagy az Internet szolgáltató DNS-kiszolgálóinak megmérgezésére, így minden felhasználót, aki egy adott webhelyhez kapcsolódik, átirányítják a a kiberbűnöző saját oldala.

6. Keyloggers

A keyloggers egy olyan típusú rosszindulatú program, amely megfertőzi az eszközt, és elkezdi naplózni az összes billentyűleütést. Az összes információt egy naplófájlba gyűjtik, amelyet a hackerek bármikor lekérhetnek. Tehát alapvetően az, aki kitalál téged egy keyloggernek, minden dolgot megismer, amelyet a számítógépére ír be – ideértve az online banki bejelentkezési hitelesítő adatokat is..

A készülék fertőzhet a keyloggerekkel, ha adathalász üzenetekkel és rosszindulatú weboldalakkal lép kapcsolatba, de valaki elhelyezheti a keyloggert a készüléken, ha közvetlen hozzáféréssel is rendelkezik rá..

Más típusú rosszindulatú programokat (például kémprogramokat és vírusokat) is veszélyeztethetnek az internetes bankbiztonság veszélyeztetésére, ám ebben a helyzetben általában a legfontosabb a blokkoló..

Segít egy virtuális billentyűzethez?

Néhányan azt állítják, hogy egy virtuális billentyűzet 100% -ban biztonságban tartja Önt a billentyűzetloggal történő rosszindulatú programok ellen. Ez igaz, mivel a fizikai billentyűzetről nem érkezik jel, mivel csak egy szoftverrel működő billentyűzetet használ, amely megjelenik az asztalon, és beírja a bejelentkezési hitelesítő adatait..

Ugyanakkor nem javasoljuk a virtuális billentyűzet használatát a végső megoldásként. Noha a keyloggerek nem tudják ellopni az Ön bejelentkezési adatait (és egyéb adatait), a spyware ezt sikerrel fogja megtenni. Hogyan? Azáltal, hogy képernyőképeket készít az asztaláról, alapvetően megnézheti, mit gépel a virtuális billentyűzeten.

Itt található, hogyan lehet az online bankbiztonságot növelni

1. Ne végezzen online banki szolgáltatást WiFi-n keresztül

Most, hogy tisztában van mind a nem biztonságos, mind a biztonságos WiFi veszélyeivel, elég nyilvánvaló, hogy jobb, ha online banki tevékenységeit nem használja. Természetesen ezt könnyebb mondani, mint megtenni, és ez határozottan kellemetlen lehet.

Összességében a legjobb megoldás az, ha a mobil adatátviteli terv segítségével ellenőrizze bankszámláit, vagy hogy ellenőrizze, hogy otthoni internet-kapcsolata közvetlenül az útválasztóból származik, nem pedig a WiFi kapcsolatból.

Természetesen van egy másik dolog, amelyet megpróbálhat teljes mértékben kiküszöbölni annak a kockázatának, hogy a WiFi veszélybe sodorja az internetes banki biztonságot, amelyet az alábbiakban tárgyalunk..

2. Használjon VPN-t az online banki szolgáltatásokhoz

“Várj – biztonságos-e a VPN az online banki szolgáltatások számára?”

Igen, természetesen az. A VPN egy online szolgáltatás, amely titkosítja az online forgalmat, ügyelve arra, hogy senki sem tudja figyelni azt, hogy megnézze, mit csinál az interneten. Ez azt is jelenti, hogy a számítógépes bűnözők nem fogják hallgatni az internet-kapcsolatait, hogy ellopják tőled az érzékeny online bankszámla-adatokat..

A VPN annyira biztonságos, hogy akár online banki tevékenységekre is felhasználhatja, miközben kényelmesen használja a nyilvános, titkosítatlan WiFi-t. Még VPN-t is beállíthat az útválasztón, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egyáltalán nem kell aggódnia az online banki biztonsági fenyegetések miatt..

Szüksége van biztonságos VPN-re az online banki szolgáltatásokhoz? Próbálja ki a CactusVPN-t

Lefedtük magunkat. A CactusVPN csúcskategóriás VPN szolgáltatást kínál, amely védi online forgalmát és adatait katonai titkosítással és olyan erős VPN protokollokkal, mint a SoftEther, az IKEv2 és az OpenVPN..

Ráadásul a DNS szivárgás elleni védelmet, a Kill kapcsolót, amely biztosítja az Internet biztonságát, és a naplózás elkerülésére vonatkozó irányelvet is kínálunk.

Plusz, ha egyszer CactusVPN előfizetővé válik, továbbra is megkapjuk a hátadunkat a 30 napos pénz-visszafizetési garanciánkkal..

3. Engedélyezze a többtényezős hitelesítést a fiókjában

A többtényezős hitelesítés nagyszerű módja annak, hogy bankszámlájának extra biztonsági szintjét biztosítsa. Általában ez a szolgáltatás megköveteli egy extra kód megadását, amikor online bejelentkezik fiókjába – közvetlenül a bejelentkezési adatok beírása után. A kódot vagy a mobileszközön generálják (egy olyan alkalmazáson keresztül, mint a Google Authenticator), vagy szöveges üzenetet kapnak vele.

“Mi van, ha bankom nem kínál többtényezős hitelesítést?”

Ez egy nagyon nagy vörös zászló, őszintén szólva. Ebben az esetben jobb, ha bankot cserél. Ellenkező esetben semmi sem akadályozza meg a hackereket, ha sikerül ellopniuk az Ön bejelentkezési adatait.

4. Tanulja meg, hogyan kell felismerni a hamis banki alkalmazásokat

Hogyan tudod megmondani, hogy bankja app legitim-e? Nos, itt van néhány dolog, amit ki kell próbálnia:

 • Nézze meg a fejlesztő nevét. Általában a banknak nem lesz ott személyének neve – csak a bank neve. Ha nem erről van szó, akkor valószínűleg hamis alkalmazással foglalkozik. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a bank valódi webhelye is ott van.
 • Olvasd el a leírást – ne csak szkennelje be. A hamis alkalmazásoknak általában nem lesznek részletes magyarázata az alkalmazás működéséről és annak funkcióiról. Emellett valószínűleg észlel néhány helyesírási vagy furcsa kifejezést is.
 • Ellenőrizze a letöltések számát. Ha túl alacsony, akkor ez problémát jelenthet – különösen, ha az alkalmazás egy ideje elérhető volt az alkalmazásboltban.
 • Keressen véleményeket. Általában egy online banki alkalmazásnak megfelelő számúnak kell lennie – különösen, ha vannak hibák vele. Ha ez egy hamis alkalmazás, akkor nagy valószínűséggel talál sok embert panaszkodni a véleményeken.
 • Ha az alkalmazás leírása azt állítja, hogy jutalmat kínál Önnek és díjakat (különösen pénzt) a letöltésért, telepítésért és felhasználásért, valószínűleg egy hamis alkalmazás, amely csak megpróbálja ellopni a bejelentkezési adatait..
 • Ellenőrizze a logót. Ha nagyon alacsony felbontásúnak tűnik, vagy kissé különbözik a bank szokásos logójától, akkor az alkalmazás valószínűleg hamis.
 • És végül – ellenőrizze a bank valakivel, hogy a megtalált alkalmazás valódi-e. Ha még nincs ideje erre, ellenőrizze újra ugyanazt az alkalmazást a bank hivatalos webhelyén. Általában linkekkel kell rendelkeznie az ott található alkalmazásokhoz.

De ha továbbra sem biztos abban, hogy a megtalált banki alkalmazás nem veszélyeztetett vagy hamis, akkor használja inkább a bank webhelyét.

5. Használjon hatékony jelszót az online banki számlákhoz

A bank valószínűleg mindenesetre ezt megmondja, és a legtöbb bank kötelezővé teszi az erős jelszavak létrehozását. Mégis, ha nem biztos benne, hogyan kell csinálni, íme néhány tipp:

 • Használjon számokat, szimbólumokat, és keverje össze a kis- és nagybetűket.
 • Ne használjon rövid jelszavakat. A legtöbb ember és bank azt mondja, hogy 8 karakter elegendő, de azt javasoljuk, hogy legalább 15 karaktert célozzon meg.
 • Ha kevés az ötlet, csak tegye a jelszavát rövidítésre egy kifejezésre („WvSe10y”: „10 évente látogatunk Spanyolországba”).
 • Ne használjon szótár szavakat. Ha valóban szót kell használnia, fordítsa meg őket.
 • Tartson távol a helyettesítésektől, amelyek halott ajándékot jelentenek („0” az „o” vagy „$” helyett „s”).
 • Ha bankja megengedi, illesszen be néhány szóközt.
 • Próbáljon meg egy jelszógenerátort használni, ha nincs ideje több biztonságos jelszó létrehozására.

További információ a jelszó biztonságáról.

6. Ne tartsa engedélyezve az automatikus bejelentkezést a böngészőkben

Persze, az automatikus bejelentkezés kényelmes lehet – különösen akkor, ha erős jelszót használ, és több bankszámlája van. Az biztos, hogy nem kell manuálisan beírnia a hosszú jelszót, miközben kétszer ellenőrzi a notebookot vagy a papírt, amelyet 2-3 másodpercenként írt,?

Ez igaz, de más potenciális veszélyekhez is nyit. Például, ha valaki ellopja a telefonját vagy a laptopját, vagy betör az otthonába, és hozzáfér a számítógépéhez, akkor azonnali hozzáféréssel rendelkezik a bankszámlájához..

Tehát a legjobb, ha elkerüljük az automatikus bejelentkezést. De ez nem azt jelenti, hogy minden alkalommal manuálisan be kell írnia a jelszavait, amikor ellenőrizni szeretné számlaegyenlegét. Ha jelszókezelőt használ (pl. Bitwarden, KeePassX vagy LessPass), akkor automatikusan kitölti a bejelentkezéshez szükséges űrlapokat..

“De nem ugyanaz, mintha valaki be van kapcsolva a böngészőimbe a telefonomhoz vagy a számítógépemhez, automatikus bejelentkezés mellett?”

Nem, mert egy megbízható jelszókezelő hitelesíti Önt minden alkalommal, amikor egy adott fiókhoz automatikusan kitölti a bejelentkezési adatait. Igen, ez azt jelenti, hogy továbbra is beír egy jelszót, de legalább egy fő jelszó lesz.

7. Ne végezzen online banki tevékenységet nyilvános számítógépeken

Ahogyan nem kellene online banki tevékenységet végeznie nyilvános WiFi-n a megfelelő védelem használata nélkül, ezt nem szabad nyilvános számítógépeken is elvégeznie. Miért? Mivel mindig fennáll annak a veszélye, hogy a számítógépet kémprogramokkal fertőzték meg, vagy hogy keyloggereket feltöltöttek rá.

Ha ez a helyzet és Ön hozzáfér a bankszámlájához, az a személy, aki a rosszindulatú szoftvert a számítógépre helyezte, mindig a nap végén jöhet, és lekérheti a bejelentkezési hitelesítő adatait tartalmazó naplókat – ha nem rendelkeznek távoli hozzáféréssel a számítógéphez. , ebben az esetben csak figyelniük kell, mit csinálsz, miközben használja.

8. Az adathalász üzenetek figyelmen kívül hagyása, törlése és jelentése

Az adathalászat az egyik módja annak, hogy a számítógépes bűnözők ellopják az online bankszámla bejelentkezési adatait. Az adathalászat alapvetően a hackerek arra irányuló kísérlete, hogy becsapja téged az információ feltárására.

Általában hamis üzeneteket küldenek, amelyek azt állítják, hogy képviselője vagy informatikai támogató szakember a bankjának, és arra kérik Önt, hogy erősítse meg számláját olyan információk megadásával, mint például a számla neve, a számlatulajdonos, a jelszó vagy a hitelkártya száma. Alternatív megoldásként megtehetik ugyanazt a dolgot, de kérjenek egy linket, vagy töltsenek le mellékletet. Ha ezt megteszi, akkor vagy átirányít egy adathalász webhelyre, vagy megfertőzi eszközt rosszindulatú programokkal (valószínűleg spyware vagy keyloggerekkel)..

Ez csak néhány lehetséges forgatókönyv, de megkapod az ötletet. Alapvetõen, ha olyan üzenetet kap olyan személytől, aki állítja, hogy dolgozik a banknál, bizalmas információkat kér, vagy hozzáférést igényel fiókjához, ne válaszoljon rájuk. Bankja soha nem kér valami ilyesmit. A 100% -os biztonság érdekében vegye fel a kapcsolatot a bankjával, hogy kérdezze meg tőle az üzenetet, hogy kiderüljön-e legitim.

Ha nem, törölje őket, jelenítse meg spamként, blokkolja a feladó címét és vegye fel a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, ha az országod törvényei ezt lehetővé teszik..

Ha szeretne többet megtudni az adathalászatról (különösen arról, hogyan lehet megvédeni magát a től), itt található egy útmutató, amelyet erről írtunk, más fenyegetések mellett.

9. Ügyeljen arra, hogy az internetszolgáltató komolyan veszi a biztonságot

Mi köze van az internetszolgáltatónak az online banki szolgáltatásokhoz? Ez egyszerű – a rossz biztonsági előírásokkal rendelkező ISP valószínűleg a DNS-mérgezés áldozatává válik. Ez egy olyan pharming támadás, amely megváltoztatja a DNS-kiszolgáló táblázatait. Alapvetően az internetszolgáltató által használt DNS-kiszolgálót eltérítik, és ennek eredményeként Ön és minden más, az interneten keresztül hozzáférő felhasználó hamis, rosszindulatú webhelyekre irányul.

Soha nem lesz képes megnézni az internetszolgáltató szerverhelyiségeit, és természetesen ellenőrizni, hogy az informatikai biztonsági csapatok miként tartják karban a kiszolgálókat és az adatokat, de bármikor megkérdezheti az internetszolgáltatót, hogy milyen intézkedéseket hoznak a DNS-szervereik megóvása érdekében. pharming támadások. Ha időt vesznek igénybe elmagyarázni, hogy milyen eljárásokat követnek el, és nem próbálnak megszabadítani téged általános zsargonból, ez jó jel.

Abban az esetben, ha szeretne többet megtudni a pharmingról, csak nézd meg a fent hivatkozott cikket.

10. Telepítse a megbízható víruskereső / kártevőirtó szoftvert

A rosszindulatú programok és a vírusok gyakran veszélyeztethetik bankszámláját. Ezért fontos, hogy készüléke biztonságban legyen tőlük. Végül is nem számít, ha az internetszolgáltató és a bank mindent megtesz annak érdekében, hogy csúcsminőségű online banki biztonságot kínáljon Önnek. Ha nem is ezt teszed, és az eszközöd rosszindulatú programokkal fertőzött, akkor vége a játéknak.

Rengeteg víruskereső / kártevőirtó szoftver szolgáltató közül választhat, ám ajánlásaink a Malwarebytes és az ESET.

Ó, és feltétlenül telepítse a hozzájuk tartozó alkalmazásokat a mobil eszközére is.

11. Minden (OS, Antivirus / Antimalware, Böngésző) naprakész legyen

A rendszeres frissítések kissé bosszantóak lehetnek, mivel úgy tűnik, hogy mindig akadályozzák a dolgát. E rendszeres frissítések nélkül azonban a számítógépes bűnözők kegyelme lenne.

Látja, hogy a frissítések gyakran tartalmaznak olyan kritikus módosításokat, amelyek javítják az operációs rendszer vagy a böngésző kisebb sérülékenységeit, és olyan biztonsági réseket, amelyeket a hackerek kihasználhatnak. Rendszeres frissítésekkel is ellenőrizheti, hogy víruskereső / kártevőirtó programja képes-e lépést tartani az olyan rosszindulatú programok új formáival, amelyek szinte minden 10 másodpercben felbukkannak a biztonsági szakértők szerint.

12. Biztosítsa a mobilkészüléket

Ha mobiltelefonjával online banki tevékenységet végez, és végül elveszíti, vagy ellopja, akkor van egy esély arra, hogy a végén megtalálja / ellopja, az eszközén található információk felhasználásával veszélyeztetheti bankszámláit..

Ezért kell ellenőriznie, hogy a mobilkészülék megfelelően van-e rögzítve, hogy csak mások tudják elérni. Ennek három módja van:

 1. Használjon erős jelszót iOS-eszközökhöz, és erős jelszavát Android-készülékeihez. Vannak olyan eszközök, amelyek feltörhetik a rövid jelszavakat / jelszavakat (például 6 számjegyet), tehát tegyék 10 számjegynél hosszabbá, és próbáljon számok helyett feltalált szavakat vagy véletlenszerű betűket használni..
 2. Használja az Ujjlenyomat-leolvasó funkciót vagy alkalmazást, ha elérhető az eszközéhez.
 3. Kapcsolja ki a Képernyő lezárása értesítéseket, hogy az a személy, akinek van telefonja, de még mindig nem tudja kinyitni, nem látja a felbukkanó fontos értesítéseket..

Emellett ki kell kapcsolnia a Bluetooth-ot akkor is, ha nem használja. Ez nem olyan, amely biztosítja a telefonját, ha elveszik vagy ellopták, de egyébként segít biztonságban tartani. Miért? Mivel a Bluetooth valójában súlyos sebezhetőségeket tapasztalt az elmúlt években. Az egyik lehetővé tette a számítógépes bűnözők számára, hogy csendben feltörjék azokat a mobil eszközöket, amelyeknél a Bluetooth be van kapcsolva. Egy másik módszer lehetővé tette a hackerek számára, hogy veszélyeztessék az eszköz titkosítási kulcsait az MITM támadásokkal.

13. Dolgozzunk egy megbízható bankkal

Ez nem sok tanács, mivel nyilvánvaló, de mit jelent pontosan egy „megbízható bank”? Nos, ennek meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • Megvan a saját dedikált alkalmazásával, amelyet a weboldalán hirdet, és rendszeresen frissíti.
 • Ez lehetővé teszi több tényezős hitelesítés használatát a fiókba való bejelentkezéshez. A jelszóval védett tranzakciók szintén jó jel.
 • A bank lehetővé teszi a szöveges üzenet értesítés beállítását a számla tranzakciókhoz. Ez megkönnyíti a fióktevékenység nyomon követését.
 • A bank képviselői képesek (legalábbis bizonyos mértékben) elmagyarázni, hogyan biztosítják az online banki biztonságot.
 • Erős jelszóval kell bejelentkeznie a bejelentkezéskor. Ugyancsak megbízható egy olyan bank, amely kötelezővé teszi a jelszó rendszeres cseréjét (például minden hónapban)..

Biztonságos az internetes banki szolgáltatások? Alsó vonal

Tehát mennyire biztonságos az online bankolás?

Általában elég biztonságos, de rengeteg kockázattal jár, például adathalászat, adatátvitel, adatsértések vagy hibák, amelyeket a bank nem említ, hamis vagy veszélyeztetett banki alkalmazások, keyloggerek (és más típusú rosszindulatú programok), valamint a WiFi réseket.

Szerencsére néhány dolgot megtehetsz, hogy biztosan élvezze a tisztességes internetes bankbiztonságot:

 • Online banki tevékenység során használja az adatait, és ne a WiFi helyett.
 • Használjon biztonságos VPN-t az online banki szolgáltatásokhoz – különösen a WiFi-n.
 • Telepítsen erős antivírus / kártevőirtó szoftvert eszközére, és tartsa naprakészen (az operációs rendszer és a böngésző mellett).
 • Csak olyan bankkal dolgozzon, amelyben megbízhat.
 • Aktiválja a többtényezős hitelesítést a bankszámláján.
 • Győződjön meg arról, hogy mobilkészüléke 100% -ban biztonságos.
 • Szánjon rá időt, hogy megtudja, az internetszolgáltató tudja-e megvédeni a DNS-kiszolgálóit a feltöréstől.
 • Ne válaszoljon adathalász üzenetekre, és ne lépjen velük kapcsolatba.
 • Soha ne végezzen online banki tevékenységet nyilvános számítógépeken.
 • Adjon meg egy erős jelszót bankszámlájához.
 • Ne engedélyezze az automatikus bejelentkezést a böngészőkben.
 • Ismerje meg a hamis banki alkalmazások jeleit, és kerülje el azokat.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map