Hardver VPN vs. szoftver VPN – Mi a különbség? |


Mi az a hardver VPN??

A hardveres VPN-k olyan eszközök, amelyek VPN szolgáltatásokat nyújtanak (mint például titkosítás / dekódolás és hitelesítés), és dedikált processzorral rendelkeznek. Ezen túlmenően hardver tűzfal funkciókat is kínálnak.

A hardver VPN-k önállóak, vagyis az összes VPN-funkciót maguk kezelik.

Például a hardver VPN-re a Zyxel tűzfal hardver VPN-je.

Mi az a szoftver VPN??

A szoftver VPN olyan alkalmazások, amelyeket saját eszközére telepít és futtat. Végül, ezek lehetnek natív ügyfelek, akik előre vannak telepítve az eszközére, vagy harmadik féltől származó VPN-ügyfelek, amelyeket a VPN-szolgáltatótól kap..

A szolgáltató végén a szoftver-VPN egyaránt az ügyfél, amelyet fejlesztenek, és az általuk használt VPN-kiszolgálón beállítottak. A szoftver felelős a VPN-ügyfél és a szerver közötti kapcsolatok kezeléséért.

Saját szolgáltatásunk, a CactusVPN, jó példa a szoftver VPN-re.

Kinek van hardveres VPN??

Tekintettel arra, hogy a hardveres VPN-ek hogyan működnek és mennyire költségesek lehetnek, elsősorban nagyvállalatok számára alkalmasak, akiknek nagyszámú (100+) alkalmazotti hozzáférést kell biztosítaniuk a VPN-kapcsolatokhoz.

A hardver VPN-k emellett csak akkor jó választás, ha képzett és megbízható informatikai részleggel rendelkezik, és megfelelő hálózati biztonsággal rendelkezik..

A szoftver VPN csak magánszemélyek számára van?

Nos, ha csak online felhasználó szeretne elrejteni az IP-címét, és titkosítani az online forgalmat, akkor sokkal jobb megoldást jelent a szoftver VPN, mint a hardver. Sokkal felhasználóbarátabb, könnyen telepíthető és költséghatékony.

De a szoftver-VPN-k jól működnek az üzleti életben is – különösen a kisvállalkozások, néha akár a nagyvállalatok is, a költségektől és az Ön igényeitől függően. Végül is egyszerű és intuitív módszer a következőkre:

 • Kiiktatja azokat a geo-blokkokat, amelyek megakadályozzák az alkalmazottakat a munkájuk elvégzésében.
 • Biztosítsa a VoIP-hívásait távoli alkalmazottakkal, partnerekkel és ügyfelekkel.
 • Biztosítson távoli alkalmazottainak gyors és biztonságos hozzáférést a munka hálózatához.
 • Tedd rengeteg SEO kutatást.

Hardver VPN vs. szoftver VPN – melyik jobb?

A hardver és a szoftver VPN közötti különbségek kicsit túl technikai és összetettek lehetnek, ezért megpróbáljuk a lehető legegyszerűbbé tenni..

Ne feledje, hogy ez a szakasz leginkább a vállalkozások számára releváns, bár jó információkat találhat, ha egy hardver VPN-t szeretne személyes használatra szerezni..

Tehát itt van, amit az egyes típusú VPN jobban teljesít, mint a másik:

1. A szoftver VPN-k jobb árakat kínálnak

Ha azt akartad hallani, hogy a hardver VPN nagyon megfizethető és olcsó, rossz híreket kaptunk az Ön számára.

A hardveres VPN általában 100–500 dollárba kerül – néha akár 1000 dollárra vagy annál is többre.

És ha vállalkozása kibővül, és egyre több ember felvételét kezdi, akkor nyilvánvalóan extra hardver VPN-kat kell szereznie, potenciálisan megduplázva vagy megháromszorozva a kezdeti költségeket..

Vannak olyan hardver VPN-k, amelyeket 100 dollár alatt kaphat, de nyilvánvalóan nem olyan nagy teljesítményűek, mint a drágábbok. Jó választás lehet az otthoni hálózat számára, azonban sokkal kényelmesebb és egyszerűbb volna megszerezni egy szoftver VPN-t, és inkább az otthoni útválasztón beállítani..

Ezzel szemben a szoftver VPN-k havi 4–7 dollárba kerülhetnek.

“De nem kell több fiókot szereznem az alkalmazottaim számára?”

Nos, ez tényleg attól függ, hogy hány alkalmazottról beszélünk. Ha például 20 alkalmazottja van, akkor csak négy fiókot kell szereznie a CactusVPN-en, mivel előfizetésenként akár öt egyidejű kapcsolatot is engedélyezhetünk.

Ha szabadúszóként dolgozik, kisvállalkozás vagy csak egy átlagos online felhasználó, akkor ez a legfinomabb – a szoftver VPN sokkal jobb a pénztárca számára..

2. A távoli hozzáférés a hardver VPN-kkel egy kicsit bonyolultabb

Az egyik fő ok, amelyet minden üzleti vállalkozás a hardveres VPN-t szeretne, a távoli hozzáférés biztosítása az alkalmazottak számára a vállalati hálózathoz. Amint a VPN a helyén van, az alkalmazottak gyors távoli hozzáférést kapnak.

Hangsúly a „egyszer” viszont.

A távoli hozzáférés beállítása hardver VPN-en keresztül egyáltalán nem egyszerű. Ha nincs olyan informatikai szakembere, aki tudja, mit csinál, akkor nem csak hosszú időbe telik az összes beállítás, hanem kockázati hibák is előfordulhatnak, amelyek kevésbé biztonságos kapcsolatokhoz vezetnek.

A szoftver VPN-kkel könnyebben beállíthatja a távoli hozzáférést az alkalmazottak számára. Az egyetlen fogás, ha olyan szolgáltatót kell keresnie, amely hozzáférést biztosít a dedikált IP-címekhez.

Mivel ezek a címek nem változnak, és csak az alkalmazottak használják, engedélyezheti a listájuk engedélyezését a hálózaton, hogy hozzáférést biztosítsanak számukra. Ezután a VPN-titkosított kapcsolatok segítségével könnyen hozzáférhetnek a munkafájlokhoz.

3. A biztonság mindkét opció esetén tisztességes

Ha hardver VPN biztonságot keres, akkor elsősorban homályos állításokat talál arról, hogy ezek sokkal biztonságosabbak, mint a szoftver VPN. Sajnos nincs sok információ, amely pontosan megmutatja miért.

Legjobb feltevésünk az, hogy a hardveres VPN-k elméletileg biztonságosabbak lehetnek, mert külön kapcsolatokat kínálnak, míg a VPN szoftver használata általában azt jelenti, hogy egy VPN szervert megosztunk több tucat más felhasználóval..

Azt is állítják, hogy a hackerek nagyobb valószínűséggel támadnak meg a szoftver VPN-eket hardver-társaik helyett, ám nincs adat, hogy ezt biztonsági másolatot készítsenek.

Valójában, ha ellenőriznék a legfrissebb híreket, látná, hogy manapság a számítógépes bűnözők inkább foglalkoznak a célzó hardver VPN-ekkel..

Ennek ellenére a hardver VPN-k általában nagyon biztonságosak. Beépített tűzfallal rendelkeznek, SSL titkosítást kínálnak, és támogatják az erős protokollokat. Ezenkívül nem kell aggódnia, hogy a VPN-szolgáltatónak van-e naplózási irányelve, vagy sem, mivel te vagy az egyetlen, aki mindent futtat.

VPN titkosítás

Az egyetlen probléma velük a biztonságuk, ha a csapata nem konfigurálja megfelelően a VPN-t. Ezenkívül a hackerek veszélyeztethetik a hardveres VPN-ket is, ha sikerül sikeresen megcélozni vállalkozását adathalász és vishing támadásokkal.

Ugyanakkor hasonló szintű biztonságot érhet el a szoftver VPN-ekkel is. Csak ki kell választania egy szolgáltatót, amely komolyan veszi az adatvédelmet – ideális esetben olyan, amely katonai titkosítást, hozzáférést biztosít olyan protokollokhoz, mint az IKEv2, SoftEther, L2TP / IPSec és OpenVPN, és egyértelmű bejelentkezési szabályokkal rendelkezik..

Ráadásul a szoftver-VPN-k tartalmazhatnak más hasznos funkciókat, amelyek megvédik az adatokat és a magánéletét – például a beépített DNS-szivárgás-védelem és a Kill Switch.

A legjobb az egészben – nem kell aggódnia azért, mert ön vagy csapata hibákat okoz, amelyek veszélyeztethetik az Ön biztonságát.

4. A hardver VPN gyorsabb lehet, de nem mindig

A hardveres VPN-k egyik legvonzóbb értékesítési pontja a nagy sebesség. Állítólag a hardver VPN sokkal gyorsabb lenne, mint a szoftver VPN, mivel nem hajtják végre a szoftver titkosítási és alagútálási folyamatait, amelyek megterhelhetik az eszköz CPU-ját.

Ehelyett a hardveres VPN-eknek saját CPU-juk vannak, így nem kell aggódnia a VPN-kapcsolatok miatt, amelyek lelassítják a hálózatot vagy az eszközöket azáltal, hogy elvonják a CPU-ciklusokat más alkalmazásokatól, amelyekre szükségük van rájuk..

Nagyon jól hangzik, igaz?

Nos, csak egy dolog van, amit figyelembe kell venni – mindez a sok évvel ezelőtti eset volt.

Ma nem annyira.

Valójában manapság vannak olyan eszközök (még mobiltelefonok is), amelyek elég erős hardverrel rendelkeznek, hogy képesek legyenek kezelni a VPN-kapcsolatokat az összes többi futtatott folyamaton felül.

Ha nagy sávszélességet ad hozzá a keverékhez, akkor megfelelő VPN-vel is elérhet tisztességes sebességet.

Intelligens DNS-sebesség

Természetesen, kérjük, ne feledje, hogy ennek ellenére is fennáll annak esélye, hogy a szoftver VPN-sel némi sebességcsökkenést tapasztal, attól függően, hogy milyen távol van a kiszolgálótól, milyen titkosítást használ, és a tűzfalatól is. zavarja a VPN-kapcsolatokat (többek között).

Mindent egybevetve, ha nem kell elrejtenie alkalmazottainak földrajzi helyzetét, vagy fel kell tiltania a tartalom és az online szolgáltatások blokkolását, és a sebesség nagyon fontos számodra, akkor a hardveres VPN jobban működhet. Ennek ellenére jó ötlet lehet egy szoftver VPN-t készíteni, mielőtt sok pénzt költene a hardver VPN-ekre..

5. A hardver VPN nem olyan felhasználóbarát, mint a szoftver VPN

A hardveres VPN és a szoftveres VPN vonatkozásában nem tagadjuk, hogy a hardveres VPN-ek sokkal több technikai know-how-t igényelnek..

Alapvetően a hardver VPN-ekkel nem rendelkezik valóban felhasználói felülettel, amelyre támaszkodhat. Tehát Önnek vagy informatikai csapatának manuálisan kell konfigurálnia azt mindenki számára.

Ha az informatikai személyzet nem igazán tapasztalt a hardver VPN-ekkel kapcsolatban, akkor további képzésre van szükségük. És valószínűleg ez történik, mivel a hardveres VPN-k általában eltérő konfigurációs és kezelési beállításokkal rendelkeznek, mint a vállalati útválasztók és tűzfalak.

Ráadásul a hardver VPN beállításával a teljes hálózatot megfelelő módon be kell állítania ahhoz, hogy elférjen benne. Ezenkívül az informatikai csapatnak folyamatosan figyelnie kell és karbantartást kell végeznie annak ellenőrzése érdekében, hogy minden jól működik-e.

Ja, és a csapatnak rendszeresen ellenőriznie kell a gyártó webhelyét a frissítésekkel kapcsolatban. Ha frissítéseket bocsátanak ki, akkor a csapatnak manuálisan kell telepítenie azokat, ami nehéz lehet attól függően, hogy a hardver milyen bonyolult. Ugyanakkor a vállalat egészére kiterjedő szolgáltatási zavarokat okozhat.

A szoftver VPN azonban rendkívül egyszerű. Csak le kell töltenie és telepítenie az ügyfelet a VPN szolgáltatótól, futtatnia, és kiválasztania egy VPN szervert. A fennmaradó részt a VPN szolgáltató viseli.

Ez minden, amire szükség van. Még a frissítéseket is automatikusan kezeli. Általában az ügyfél értesítést küld Önnek, tudatva, hogy ideje frissíteni az új verzióra.

Sőt, még akkor is, ha Ön vagy egyik alkalmazottja még mindig nem ismeri a szoftver VPN használatát, a legtöbb szolgáltató 24 órás támogatást vagy online tudásbázist kínál, amely segítségével gyorsan megtalálhatja a szükséges megoldást..

6. A szoftver VPN-k sokkal jobb skálázhatóságot biztosítanak

Ha üzleti vállalkozását egy szoftver VPN segítségével kell méreteznie, akkor csak új fiókot kell beszereznie új alkalmazottai számára – ez egyszerű és nem költs sok pénzt. És ha előfizet egyidejűleg több egyidejű kapcsolattal, akkor sokkal gyorsabban és olcsóbban tud méretezni.

Hardver VPN esetén azonban vagy be kell szereznie a szükséges növekedést támogató hardver kiegészítőket (például extra VPN munkamenetek), vagy új modellt kell beszereznie..

Az utóbbi végrehajtása azt jelenti, hogy még több pénzt kell költenie, és az a pénz, amelyet korábban a kicserélt hardver VPN-re költött, nagyjából elpazarolódik, ha nem talál rá más felhasználást.

Ó, és ne felejtsük el, hogy az informatikai személyzetnek valószínűleg több időre lesz szüksége az új hardver VPN-hez való alkalmazkodáshoz – nem is beszélve arról, hogy még egyszer át kell gondolniuk a vállalat hálózati környezetét, ha az új VPN túl különbözik a régiól.

Megbízható, biztonságos szoftver VPN-megoldásra van szüksége?

Megvan a hátad.

A CactusVPN csúcstechnológiát biztosít a rendkívül biztonságos VPN-protokollokhoz való hozzáféréssel. Szolgáltatásunkat egy Kill Switch, az Apps Killer és a DNS szivárgás elleni védelemmel is felszereltük.

Ó, és szigorú bejelentkezési tilalmot vezetünk be, így az Ön személyes adatai mindig biztonságban vannak.

És ha VPN-re van szüksége vállalkozása számára, meg kell említeni, hogy a CactusVPN nagyon skálázható. Valójában öt eszközt csatlakoztathat egyszerre egy előfizetési tervvel. Ez, és telepítheti szolgáltatásunkat a legnépszerűbb platformokra.

Ráadásul, ha bármilyen segítségre van szüksége, 24 órán át vagyunk elérhetőek.

Jól hangzik?

CactusVPN app

Akkor folytassa és próbálja ki szolgáltatásainkat – ingyenes 24 órás próbát biztosítunk. Nem kell megadnia hitelkártya-részleteket, és hozzáférhet az összes szolgáltatáshoz.

Sőt, 30 napos pénz-visszatérítési garanciát is nyújtunk, ha a szolgáltatás nem működik a hirdetésben szereplő módon.

Hardver VPN vs. szoftver VPN – A lényeg

A hardver és a szoftver VPN-k hasonló célt valósítanak meg, de ezek között nyilvánvaló különbségek vannak:

 • A hardver VPN egy dedikált, önálló eszköz dedikált processzorral, amely kezeli a VPN funkciókat.
 • A szoftver VPN egy natív vagy harmadik féltől származó alkalmazás, amelyet konfigurál vagy telepít az eszközére a VPN kapcsolatok futtatásához – akár a saját szerverén, akár a VPN szolgáltató szerverén..

Mindezt figyelembe véve – a hardver VPN vs a szoftver VPN, ami a jobb megoldás?

Ez tényleg az Ön igényeitől függ. Ha nagyvállalatot irányít, képzett informatikai csapattal rendelkezik, és szeretné megbizonyosodni arról, hogy rendelkezik-e dedikált VPN-kapcsolatokkal, a hardver VPN jó lehetőség.

De ha csak a webes forgalmat vagy a munkahálózathoz való kapcsolatait szeretné titkosítani, nem szeretne foglalkozni egy összetett, időigényes beállítási folyamattal, és inkább kerülné a 100 vagy 500 dollár feletti hardverköltségeket, a szoftver VPN egy sokkal jobb választás.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map