Mi a Geo-Restriction Tech? (Hogyan lehet megkerülni?) |


Mi a Geo-Restriction Technology??

A földrajzi korlátozások (más néven geo-blokkok) egy olyan módszer, amelyet a tartalomszolgáltatók használnak szolgáltatásukhoz és platformjukhoz való hozzáférés földrajzi alapon történő korlátozására. Alapvetően lehetővé teszi számukra, hogy weboldalaikat elérhetővé tegyék bizonyos országokban.

Jó példa erre a tubi – egy ingyenes TV-streaming platform. Ha megpróbálja elérni az Egyesült Államokon kívül, korlátozottan fér hozzá annak tartalmához. Ha egy pillanat alatt megpróbál hozzáférni az EU-hoz, akkor üzenetet kap arról, hogy a szolgáltatás nem érhető el ezen a területen.

A Netflix USA a geo-blokkolás egy másik jó példája. Az ő esetükben nem mondják el, hogy a szolgáltatás az Ön országában nem érhető el. Ehelyett általában átirányítanak egy tartalom könyvtárhoz, amely a régiójában működik.

Hogyan működnek a földrajzi korlátozások??

Ez elég egyszerű – a földrajzi korlátozások akkor is lehetséges, mert a webhelyek látják a földrajzi helyét, amikor csatlakozik hozzájuk. Tehát minden webhelynek meg kell tennie, amikor kapcsolati kérést kap az eszközétől, és ellenőriznie kell, hogy engedélyezett-e vagy feketelistára. Ha feketelistára kerül, akkor átirányítja Önt egy a régió számára fenntartott oldalra (mint például a Netflix, amikor átirányítja Önt az országában elérhető könyvtárba). Alternatív megoldásként a webhely elutasíthatja csatlakozási kérelmét, és üzenetet küldhet arról, hogy a szolgáltatás nem érhető el az Ön országában.

Hogyan látja a webhely az Ön földrajzi helyzetét? Általában ezeket az információkat kapják meg:

 • Az Ön IP-címe
 • WiFi és / vagy Bluetooth MAC cím
 • A WiFi kapcsolat helye
 • Az eszköz GPS-je
 • Az RFID (rádiófrekvenciás azonosítás)
 • Az eszköz GSM (2G) vagy CDMA (3G) cella azonosítója

6 ok van a geo-blokkok használatára

Itt található egy áttekintés azokról a fő okokról, amelyekkel a földrajzi korlátozásokkal szembesülnek, amikor az internetet használja:

1. Szerzői jogi megállapodások

A tartalomszolgáltatók (például a Netflix, a BBC iPlayer, a Hulu stb.) Nem rendelkeznek a megjelenített tartalomhoz fűződő jogokkal – csak a továbbadás jogát birtokolják. Tehát az eredeti szerzői jogtulajdonos dönt arról, hogy a tartalom világszerte sugárzható-e vagy sem. Ha ez nem megengedett, a tartalomplatformoknak tiszteletben kell tartaniuk ezeket a szabályokat, és a földrajzi korlátozás technológiája segíti őket abban.

2. Engedélyezési jogok

A szerzői jogok tulajdonosainak és a tartalomszolgáltatóknak licencelési jogokat kell vásárolniuk egy adott országban, ha tartalmát ott tovább akarják közvetíteni. Ez meglehetősen drága lehet (különösen, ha más országspecifikus adókra gondolunk, amelyek esetleg játszanak szerepet), így nem nehéz elképzelni, hogy az engedélyezési jogok vásárlása az egész világon ki van zárva.

3. Ár diszkrimináció

A földrajzi korlátozások felhasználhatók az ármegkülönböztetés érvényesítésére – az az eltérő árképzés, amely alapján az online felhasználó csatlakozik az országhoz. Az online kiskereskedők és légitársaságok hajlamosak ezt megtenni, hogy jobban megosszák a világot több piaci szegmensre, és nagyobb nyereséget érjenek el.

4. Elektromos áramkimaradások

Az Egyesült Államokban a földrajzi blokkokat gyakran használják az áramszünetekben – ez a gyakorlat „népszerű” a műsorszóró társaságok, a nemzeti hálózatok, a sport bajnokság és egyesületek körében. Alapvetően a földrajzi korlátozásokat arra használják, hogy bizonyos sporteseményeket ne közvetítsenek egy olyan területen, ahol:

 • A kérdéses esemény zajlik.
 • A terjesztési jogok kizárólag a nemzeti hálózatok tulajdonában vannak.
 • Az említett eseményt már sugárzzák a helyszínen.

5. Jogi okok

A földrajzi korlátozások módszereit a kormány gyakran alkalmazhatja jogi okokból. Az Egyesült Királyság kormánya például geo-blokkokat használ annak biztosítására, hogy TV-tartalmaik csak bizonyos Egyesült Királyságban érhetők el (néhány kivételtől eltekintve), mivel mindezt adófizetők pénzéből finanszírozzák..

6. Jogi követelmények

Időnként bizonyos vállalkozásoknak sajátos nemzetközi és nemzeti törvényeket kell követniük ahhoz, hogy egy országban vagy régióban működjenek – és ezek a törvények arra kényszeríthetik az említett vállalkozásokat, hogy geo-korlátozási módszereket alkalmazzanak.

Például az online kaszinóknak általában geo-korlátozásokat kell használniuk az online szerencsejátékokról szóló törvények betartása érdekében – különösen mivel ezek törvényesen nem engedélyezik szolgáltatásaik nyújtását az online szerencsejátékot tiltó országokban..

A Geo-Restriction Tech használata jogszerű??

Általában igen. Jelenleg az EU tűnik az egyetlen hely, ahol ténylegesen jogi lépéseket tesznek a földrajzi korlátozásokkal szembeni módszerekkel szemben. Itt egy rövid áttekintés arról, hogy mi folyik itt:

 • 2018-ban az EU nyilvánvalóan betiltotta az úgynevezett „indokolatlan földrajzi blokkolást”. Jóllehet jól hangzik, a tilalom nem sokat ért el, mivel volt egy jogi kiskapu, amely kimondta, hogy a tilalom nem vonatkozik, ha a jogi követelmények betartásának biztosítása érdekében szükség van a földrajzi blokkolásra. A tilalom nem terjedt ki olyan médiumokra sem, mint a videojátékok és az e-könyvek.
 • Gyorsan előre néhány hónappal, és az EU elfogadta a digitális média hordozhatóságáról szóló rendeleteket. Alapvetően az új rendeletek kimondták, hogy a fizetős szolgáltatásokat nyújtó tartalomszolgáltatóknak biztosítaniuk kell egyfajta „barangolást” az EU-tagállamokban. A Sky Go és a NOW TV jó példák ennek működésére, mivel lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az Egyesült Királyságbeli tartalmakat akár 30 napig országon kívül is megnézhessék, ha az EU-tagállamokban vannak.
 • 2018 vége felé új EU-rendelet lépett hatályba, amely lényegében véget vet a földrajzi blokkolásnak az e-kereskedelemben.

Lehet, hogy az EU-n kívüli országok Európában nem követik ezt a jogszabályt, tehát valószínű, hogy a földrajzi blokkolást nem tekintik jogi problémának ezeken a helyeken.

Az olyan régiókban, mint Észak-Amerika és Ausztrália, a földrajzi blokkolás normális gyakorlatnak tekinthető a művészek, TV / filmgyártók és más tartalom alkotók szerzői jogainak védelme érdekében. Ami az Ázsia, a Közel-Kelet, Dél-Amerika és Afrika helyét illeti, nincsenek egyértelmű törvények, amelyek meghatározzák, hogy a földrajzi blokkolás törvényes-e vagy sem. Általában ott is gyakorolják.

4 egyszerű módszer a földrajzilag korlátozott tartalom eléréséhez

Általában a földrajzi korlátozási módszerek megkerülésének legjobb és legegyszerűbb módja az IP-cím vagy a földrajzi helyzet elrejtése, amikor az interneten van. Noha ez nehéznek tűnik, tényleg nem az.

Hozzáférés a földrajzi korlátozott tartalomhoz

Valójában négy lehetősége van kipróbálható:

1. VPN szolgáltatások

A VPN-szolgáltatás segít megkerülni a földrajzi blokkokat, mivel az IP-címét kicseréli annak a VPN-kiszolgálónak a címére, amelyhez csatlakozik. Tehát, ha csatlakozik egy amerikai székhelyű VPN szerverhez, hozzáférhet a földrajzilag korlátozott webhelyekhez, amelyek csak ott érhetők el

A VPN-ket nagyon könnyű használni, és az ISP-k valójában nem blokkolhatják őket (mint például az intelligens DNS-szolgáltatások). Ráadásul, mivel a VPN titkosítást használ, ez megakadályozhatja az internetszolgáltatót abban is, hogy a sávszélességet is lefojtsa.

Ennek ellenére tudnia kell, hogy a VPN titkosítása zavarhatja a kapcsolat sebességét. Ez nem azt jelenti, hogy az online sebessége 100% -kal csökken, de attól függően, hogy mennyire erős a titkosítási rejtjel és a VPN protokoll, némi lelassulást tapasztalhat meg.

Előnyök

 • Csatlakozás egy VPN szerverhez minden, ami elrejti IP-címét.
 • Mivel a VPN-ek titkosítást használnak, segíthetnek megakadályozni az ISP sávszélesség-csökkentését.
 • A legtöbb VPN-kiszolgáló nagysebességű kapcsolatokkal és korlátlan sávszélességgel van felszerelve.
 • Az internetszolgáltatóknak nem igazán van módja a VPN-k blokkolására.

Hátrányok

 • Attól függően, hogy milyen erősek a VPN titkosítás és a protokoll, az online sebessége találatot igényelhet.

2. Intelligens DNS-szolgáltatások

Az intelligens DNS egy olyan szolgáltatás, amellyel elrejtheti a valódi DNS-címét, amelyet az internetszolgáltató adott neked. Noha ez nem ugyanaz, mint az IP-cím elrejtése, a DNS-cím olyan információkat is tartalmaz, amelyek felfedik a valódi földrajzi helyzetét. Tehát, ha helyettesíti egy új címmel, amely olyan adatokat tartalmaz, amelyek egy ország olyan helyére mutatnak, ahol a tartalom elérhető, jó módszer a földrajzi blokkok megkerülésére..

Ezenkívül az intelligens DNS el is fogja védeni a csatlakozási kérelmeit minden olyan webhelyhez, amelyhez hozzáférni kíván, és a bennük található összes adatot, amely kiszivárogtatja a földrajzi helyét, új információkkal helyettesíti, amelyek összekapcsolódnak egy másik, „feketelistára helyezett” helyre.

Egy másik nagyszerű dolog az intelligens DNS-szolgáltatásoknál a titkosítás hiánya, amely lehetővé teszi a földrajzilag korlátozott tartalom elérését, miközben élvezheti az eredeti ISP-sebességet. A legtöbb intelligens DNS-szolgáltatás emellett hozzáférést biztosít az előre blokkolt webhelyek hatalmas listájához, amelyekhez azonnal hozzáférhet.

Másrészt a probléma az, hogy az internetszolgáltató blokkolhatja az intelligens DNS-t, amelyet egy átlátszó proxyval használ. Ilyen, és előfordulhat, hogy nem találja a kívánt weboldalt az előre blokkolt webhelyek listáján. Általában ez nem hatalmas probléma, mivel megkérheti a szolgáltatót, hogy adja hozzá a kívánt weboldalt a listához.

Előnyök

 • Az intelligens DNS-t könnyű használni, és a DNS-cím elrejtésével segít elrejteni a földrajzi helyét.
 • Nincs titkosítás, így élvezheti az eredeti csatlakozási sebességet.
 • Az intelligens DNS-szolgáltatások hozzáférést kínálnak rengeteg előre blokkolt webhelyhez. Arra is kérheti a szolgáltatót, hogy oldja fel az új webhelyek blokkolását.
 • Az intelligens DNS-t nagyrészt bármilyen internethez csatlakoztatott eszközön konfigurálhatjuk.

Hátrányok

 • Az ISP blokkolhatja az intelligens DNS-t egy átlátszó proxy segítségével.
 • Az előre blokkolt webhelyek listája nem tartalmazza a régió minden egyes weboldalát.

3. Proxyszerverek

A proxykiszolgáló közvetítőként működik közted és az internet között. Ön elküldi a csatlakozási kérelmeit, és továbbítja azokat a megfelelő webhelyre az Ön nevében – de ezt a saját IP-címe helyett a saját helyett használja. Tehát segít könnyedén megkerülni a geo-blokkokat.

Sőt, egy proxy szerver a helyi gyorsítótárat is felhasználhatja, hogy gyorsabban válaszoljon a kéréseire. Alapvetően, ha a szerver már rendelkezik a kért tartalommal a helyi gyorsítótárban, akkor nem kell továbbítania kérését az interneten, így időt takaríthat meg.

Ezenkívül egyes proxyk nem használnak titkosítást, így az nem zavarja az online sebességet. Ez azonban nem igazán sok, ha figyelembe vesszük, hogy sok proxyszerver sávszélesség-korlátozással rendelkezik, amelyek megakadályozzák a kívánt sebesség elérését.

Egyéb problémák általában a technikai támogatás hiánya, az a tény, hogy egyes szerverek (különösen az ingyenes kiszolgálók) általában túlzsúfoltak és sok leállást szenvednek, és hogy a HTTP-kapcsolatokat használó proxyk feltárják az Ön valós IP-címét a proxytulajdonos számára.

Előnyök

 • A proxy elrejti az Ön IP-címét, és gyorsabban térhet vissza az eredményekhez, ha az archiválásra kerül a szerver helyi gyorsítótárában.
 • A titkosítást nem használó proxykiszolgálók nem zavarhatják az online sebességet.
 • Számos proxyszolgáltatás egyenesen a böngészőből használható.

Hátrányok

 • A titkosítás hiánya ellenére általában nem fog nagy sebességet elérni, mert a kiszolgálók sávszélesség-korlátozásokkal vannak ellátva és túlzsúfoltak..
 • Ha proxykiszolgálót használ HTTP-kapcsolatokkal, akkor a tulajdonos láthatja a valódi IP-címet.
 • A proxyk általában sok leállást szenvednek, és általában nem nyújtanak támogatást, mivel gyakran ingyenesen használhatják őket.

4. Tor (a hagyma útválasztó)

A Tor egy ingyenesen használható névtelenség-hálózat, amely elrejti az IP-címet, amikor az interneten van, és lehetővé teszi a földrajzi blokkok megkerülését. Digitális lábnyoma is rejtett, mivel az online forgalom visszapattan és titkosítva van több Tor relé között.

Ennek ellenére a szolgáltatásnak vannak némi problémája. Egyrészt a reléket önkéntesek üzemeltetik, így nem garantálják pontosan, hogy 100% -ban megbízhatóak. Például egy internetszolgáltató leállíthat egy relét, ha megtalálják (ami történhet kilépési relékkel, ahol a Tor forgalom már nincs titkosítva).

Ezenkívül a Tor-relék jelenlegi száma körülbelül 6000 és 7000, míg a Tor-felhasználók száma körülbelül kétmillió. Ez azt jelenti, hogy a relék gyakran túlzsúfoltak, és lehet, hogy meg kell birkóznia a lassú online sebességgel.

Végül, az is az a tény, hogy a kormányok teljesen blokkolhatják Torot, ha valóban akarják.

Előnyök

 • A Tor segít elrejteni IP-címét a geo-blokkok megkerüléséhez.
 • A tor forgalom több relé között visszapattan, elrejti a digitális forgalmat és titkosítja azt.
 • A Tor-jelfogók száma nem egyenlő a Tor-felhasználók számával, ami alacsony sebességű és instabil összeköttetéseket eredményez.

Hátrányok

 • A tor-reléket az internetszolgáltatók blokkolhatják – különösen a kilépési relék.
 • A torokat potenciálisan a kormányok blokkolhatják.

Melyik szolgáltatás a legkényelmesebb földrajzi korlátozás bypass módszer?

Összességében minden szolgáltatásnak megvannak az előnyei és hátrányai, bár úgy tűnik, hogy a Tor kevésbé hatékony, mert az ISP vagy a kormány megakadályozhatja + nincs elég relé a hatalmas számú felhasználó támogatásához, tehát a sebesség elég rossz.

Feltárja a földrajzilag korlátozott tartalom blokkolását

A VPN-ek, az intelligens DNS-szolgáltatások és a proxyk meglehetősen össze vannak kötve, de az intelligens DNS-szolgáltatások és a VPN-k jobb választás. Ideális esetben válassza ki azt a VPN-szolgáltatót, amely egyszerre fér hozzá az összes ilyen szolgáltatáshoz, így szabadon válthat közöttük, attól függően, hogy mi működik a legjobban.

Szüksége van egy szolgáltatásra, amely segít megkerülni az összes földrajzi korlátozási módszert?

Megkaptuk, amire szükséged van – egy csúcskategóriás VPN-szolgáltatást, amely ingyenes proxy-kiszolgálókat és intelligens DNS-szolgáltatást is tartalmaz. Ily módon láthatja, hogy mely módszer könnyedén működik az Ön számára legjobban.

VPN-nk 28+ gyorssebességű szervert kínál, és mindegyik korlátlan sávszélességgel van felszerelve. A kiszolgálók kettős mint proxyszerverek, és szolgáltatásainkat több platformon is használhatja felhasználóbarát alkalmazásaival.

Intelligens DNS-szolgáltatásunk egy óriási listát tartalmaz az előre blokkolt webhelyekről, amelyekhez azonnal hozzáférhet.

Ne aggódjon – nem kell azonnal választania előfizetést. Elsőként nyugodtan tesztvezetéssel veheti igénybe szolgáltatását 24 órán keresztül, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelel-e minden igényének.

Ó, és megemlítenünk kell azt is, hogy 30 napos pénz-visszatérítési garanciával járunk, amint CactusVPN felhasználóvá válsz is..

Következtetés

A földrajzi korlátozás technológiáját a tartalomszolgáltatók használják annak diktálására, hogy mely országokban állnak rendelkezésre különféle online tartalmak és szolgáltatások. Például a Pandora Radio csak az Egyesült Államokban működik, és az országon kívül nem érheti el a szolgáltatást.

A földrajzi korlátozások módszereit általában a szerzői jogokkal kapcsolatos okokból alkalmazzák, mivel a tartalomszolgáltatónak nincs engedélyezési joga a tartalom sugárzásához minden országban, valamint jogi okokból. A földrajzi blokkolás felhasználható az ármegkülönböztetés érvényesítésére is annak érdekében, hogy nagyobb profitot nyerjen.

A földrajzi blokkolást rendszerint legálisnak tekintik, kivéve az EU-ban, ahol a legutóbbi rendeletek kevésbé elfogadhatóvá tették.
A földrajzi korlátozások megkerülésének legjobb módja a földrajzi helyzet elrejtése az interneten. Ez úgy érhető el, hogy elfedik az IP-címedet (amit proxyk, VPN vagy Tor használatával megtehetsz) vagy a DNS-címet (amely elérhető intelligens DNS-szolgáltatással). Ideális esetben olyan szolgáltatót kell választania, amely egy helyen hozzáférést biztosít a leghatékonyabb szolgáltatásokhoz (proxy, VPN, intelligens DNS)..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me