Mi a VPN? (Minden, amit tudnod kell)


Mi a VPN??

Egyszerűen fogalmazva: ez egy online szolgáltatás, amely elrejti az IP-címét, hogy elrejtse a földrajzi helyét, és titkosítsa online adatait és forgalmát, hogy megvédje őket a kormányzati megfigyeléstől, az ISP szimatolásától és a számítógépes bűnözőktől..

De mit jelent a VPN??

Nos, a betűszó pontosítja a virtuális magánhálózatot, vagyis lehetővé teszi egy magánhálózat (azaz nem fizikai – tehát a „virtuális” rész) nyilvános hálózaton (ebben az esetben az interneten) történő létrehozását..

Vállalati VPN és személyes VPN

A VPN jobb megértése érdekében meg kell tanulnia megkülönböztetni a vállalati VPN-eket a személyesktől.

Dióhéjban, személyes VPN egy szolgáltatás, amelyet a VPN-szolgáltatók – harmadik féltől származó vállalkozások – kínálnak, amelyek bármilyen online felhasználó számára kínálnak VPN-szolgáltatásokat. A személyes VPN-k célja, hogy segítse Önt – egy átlagos internetezőt – biztonságosan böngészni az interneten, és megkerülni az esetleges korlátozásokat..

Másrészről, egy vállalati VPN (más néven távoli elérésű VPN) egy VPN kapcsolat, amelyet a nagyvállalatok házon belül konfigurálnak. A vállalati VPN-eknek elsősorban egy célja van – biztonságos távoli hozzáférést biztosítanak az alkalmazottak, a tulajdonosok és az érdekelt felek számára a vállalati adatokhoz.

Mi a VPN-szolgáltató??

A VPN-szolgáltató egy harmadik féltől származó vállalat, amely szolgáltatásként VPN-kapcsolatokat kínál, amelyek alkalmazásokat, titkosításokat, protokollokat és szervereket tartalmaznak. Általában előfizetéssel kell rendelkeznie, de néhány szolgáltató ingyenesen nyújthatja szolgáltatásait.

Ha többet szeretne megtudni a VPN-szolgáltatókról, kövesse ezt a linket.

Hogyan működik a VPN??

Egyszerűen fogalmazva: abban a pillanatban, amikor VPN-ügyfelet futtat, és kapcsolatot létesít egy VPN-kiszolgálóval, az ügyfél elkezdi titkosítani az összes forgalmat, amelyet a kiszolgálóra küld. Miután az ügyfél kapcsolatot létesített a szerverrel, az Ön IP-címe helyébe a szerver címe lép.

Hogyan működik a VPN diagram?

Ezután a szerver dekódolja az összes tőled kapott adatot, és továbbítja a csatlakozási kérelmeit a hozzáférni kívánt webhelyhez. Miután a szerver megkapta a kért adatokat (például egy weblapot), titkosítja és továbbítja az ügyfélnek. Amikor a készüléken lévő VPN-ügyfél végül megkapja a forgalmat, dekódolja azt az Ön számára.

Szeretne többet megtudni a VPN-k működéséről? Itt található egy útmutató, amelyet ebben a témában írtunk.

Mi a VPN szerver??

A VPN-kiszolgáló egy fizikai vagy virtuális eszköz, amelyet a VPN-szolgáltatók használnak szolgáltatásaiknak a felhasználók számára. Ennek sikerül a VPN szoftver telepítésével a kiszolgálóra. Egyes szolgáltatóknak saját fizikai kiszolgálói vannak, de legtöbbjük megbízható adatközpontokból bérel magas szintű kiszolgálókat. A fizikai VPN-kiszolgálók egy kicsit népszerűbbek, mint a virtuális kiszolgálók, de ugyanolyan biztonságosak, ha megfelelően vannak konfigurálva.

Ha többet szeretne megtudni a VPN-kiszolgálókról és azok működéséről, olvassa el ezt a cikket.

Mi a VPN-ügyfél??

A VPN-ügyfél olyan szoftver, amelyet telepít a készülékére, és amelyet a VPN-kiszolgálóval történő kapcsolatok kezdeményezésére használ. Ők felelnek a kiszolgálóra küldött forgalom titkosításáért és a kiszolgálótól kapott összes adat visszafejtéséért. A legtöbb VPN-ügyfél hozzáadott funkcionalitással rendelkezik – például lehetővé teszi a VPN-protokollok közötti váltást, a különböző portok kiválasztását és a kiegészítő szolgáltatások (például a Kill Switch) be- vagy kikapcsolását..

Fontos különbséget tenni a beépített VPN-ügyfelek és a harmadik féltől származó ügyfelek között. Az előbbiek natív szoftverek, amelyek előre konfigurálva vannak az operációs rendszeren (például a Windows 10 VPN kliens). Ez utóbbi olyan alkalmazás, amelyet harmadik féltől származó VPN-szolgáltatótól szerez be.

Például a CactusVPN alkalmazás így néz ki:

CactusVPN app

Ha többet szeretne tudni a VPN-ügyfelekről, kövesse ezt a linket.

Mi a VPN protokoll??

A VPN-protokollok utasítások és szabályok, amelyeket a VPN-szolgáltatók használnak annak biztosítása érdekében, hogy a felhasználók által biztosított kapcsolatok stabilak és biztonságosak legyenek. A protokoll hatékonysága befolyásolja a VPN-kapcsolat biztonságát.

Mi a VPN alagút és hogyan működik?

A VPN-alagút egyszerűen egy titkosított kapcsolat az eszköz és az internet között, amelyet a VPN-szolgáltatás beállít az Ön számára. Ami a VPN-alagút működését illeti, alapvetően rejtjelezi az adatforgalmat titkosított adatcsomagokban. Ez azt jelenti, hogy az „alagút” a titkosítási VPN-k rétege, amelyet hozzáadnak a kapcsolatokhoz. Ezenkívül a VPN-k alagút-protokollokat (VPN-protokolloknak is neveznek) a kapcsolatok további konfigurálásához és optimalizálásához.

Mi a VPN titkosítás??

A VPN-titkosítás az, ahogyan a VPN-szolgáltatások konvertálják a forgalmat és az adatokat (amelyek bárki számára láthatók) olvashatatlan formátumúvá. Titkosítás után csak a VPN-kiszolgáló és az ügyfél tudja dekódolni az információkat.

Tehát mit tesz egy VPN valójában?

Most, hogy tudja, mi a VPN, itt az ideje, hogy megnézzük, mit tehet valójában az Ön számára.

Az alábbiakban látható a VPN használatával járó fő előnyök:

 1. Fogsz kapni fokozott online biztonság. Tehát nem kell többé aggódnia amiatt, hogy a számítógépes bűnözők tabulálják az Ön tevékenységeit, és ellopják az adatait.
 2. Meg fogod tudni kerülje meg a korlátozásokat találkozol – tűzfalakkal és geo-blokkokkal egyaránt -, mivel a VPN elrejti az Ön IP-címét.
 3. VPN-vel jelentősen képes leszel erősítse az internetes adatvédelmét azáltal, hogy biztosítja az internetszolgáltatóját, a kormányzati felügyeleti ügynökségeket és a hirdetőket, nem fogják ellenőrizni az online szokásaikat.

miért használják az emberek a vpn-t?

Ha még több információt szeretne megtudni a VPN-k használatának előnyeiről, olvassa el a részletes útmutatónkat.

Ami a VPN használatának idejét illeti, az alábbi helyzetek bármelyike ​​megfelelő:

 • Ha nem tud hozzáférni a webhelyekhez, mert nem érhetők el az Ön területén.
 • Amikor a kormány úgy dönt, hogy cenzúráz egy adott online tartalmat.
 • Amikor dolgozik, és nem tud csatlakozni bizonyos webhelyekhez, mert a tűzfalak blokkolják őket.
 • Minden alkalommal, amikor nem biztonságos nyilvános WiFi-hálózaton fér hozzá az internethez.
 • Ha külföldre utazik, és nem tudja megnézni a saját országa tartalmát.
 • Ha letöltötte a torrenteket.
 • Bármikor online videojátékok.
 • Amikor csak javítani szeretne SEO-erőfeszítéseit.
 • Minden alkalommal, amikor meg akarja kerülni az online ármegkülönböztetést.
 • Ha el akarja rejteni digitális lábnyomait.

Itt van, amit a VPN nem fog segíteni

Mint minden szolgáltatás, a VPN-nek megvannak a korlátai. Fontos tudni róluk, mivel könnyebben dönthet úgy, hogy ez a megfelelő szolgáltatás az Ön számára. Tehát itt van, amit nem számíthat arra, hogy a VPN-szolgáltatás képes az Ön számára:

 • Védje meg a törvénytől – Semmilyen módon nem azt mondjuk, hogy bűncselekmény vagy ilyesmi, de meg kell értenie, hogy a VPN-k nem használhatók olyan cselekedetek elvégzéséhez, amelyek illegálisak lehetnek az országában (például online zaklatás vagy zaklatás folytatása) ). Ne feledje továbbá azt is, hogy a VPN-szolgáltató székhelye szerinti ország törvényeitől függően a kormányzati hatóságok képesek lehetnek arra, hogy törvényesen kötelezzék a szolgáltatót a felhasználói adatok megosztására velük..
 • Védje a kártevő programokat és a vírusokat – A VPN-ket egyszerűen nem úgy tervezték, hogy megvédjék eszközét és operációs rendszerét a rosszindulatú programoktól és a vírusfertőzésektől. Ezért mindig használjon megbízható víruskereső / kártevőirtó megoldást a VPN-szolgáltatás mellett.
 • Legyen 100% névtelen online – A VPN titkosítja az Ön online adatait és forgalmát, igen, de egyszerűen nem teheti úgy, hogy úgy látszik, hogy „láthatatlan” vagy az interneten. A szolgáltatás nem akadályozhatja meg a webhelyeket abban, hogy sütiket helyezzen el az Ön készülékére, megtudja, milyen típusú eszköz vagy asztali felbontás van, vagy megnézze, hogy milyen GPU van, vagy milyen operációs rendszert futtat..

Mennyire biztonságos a VPN?

Ezt nem könnyű megválaszolni. Az igazi válasz: “Attól függ.”

Mi van? Nos, milyen titkosítási szabványokat vagy VPN-protokollokat használ a VPN-szolgáltató egyrészt. Például egy olyan VPN, amely csak PPTP-kapcsolatokat kínál, egyáltalán nem biztonságos, mivel a NTP a PPTP-forgalmat megtörheti.

Ráadásul az is fontos, hogy mennyi felhasználói adatot tároljon a VPN-szolgáltató. Ugyanez az ország, ahol székhelye van. Végül is, ha a szolgáltató egy olyan országban lakik, ahol törvényesen kénytelenek megosztani felhasználói adatokat a kormánygal (például Oroszország), akkor aligha lesz képes élvezni az internetes adatvédelem bármilyen szintjét..

Összességében a VPN biztonságos használatának legjobb módja az, ha a szolgáltató:

 • Erőteljes titkosítást használ (például 128/256 bites AES rejtjeleket).
 • Biztonságos protokollokat használ – például az OpenVPN, a SoftEther és az IKEv2.
 • Világossá teszi, hogy nem naplóznak felhasználói adatokat.
 • A központja olyan országban van, ahol szigorú magánélet-központú törvények vannak, vagy nem része az adatmegosztási hírszerző megállapodásoknak (például Gibraltár, Svájc vagy Moldova).
 • Kill kapcsolót kínál, amely biztosítja a forgalom leállítását, ha a VPN-kapcsolat leáll.

Jogi a VPN-ek?

A világ legtöbb országában a VPN szolgáltatás használata teljesen törvényes. Szabadon letöltheti és telepítheti a VPN-ügyfeleket az eszközöire, és ezeket felhasználhatja kapcsolatok biztonságára és az internettartalom feloldására.

A VPN-ek legálisak?

Van azonban néhány kivétel. A következő országokban a VPN használata ellentétes a törvényekkel, vagy csak a kormány által jóváhagyott VPN szolgáltatást használhatja:

 • Kína
 • Oroszország
 • Omán
 • Az Egyesült Arab Emírségek
 • Irán
 • Irak
 • pulyka
 • Fehéroroszország
 • Türkmenisztán
 • Uganda
 • Észak Kórea
 • Egyiptom

Természetesen csak azért, mert a VPN használata ellentétes a törvényekkel vagy ezekben az országokban szabályozott, ez nem azt jelenti, hogy az online felhasználók nem találják meg a kormányzati korlátozások megkerülésének módját, és egyébként szabadon használják a VPN-t.

Ha többet szeretne megtudni a témáról, kérjük, olvassa el ezt a cikket.

Hogyan szerezzünk VPN-t

A VPN beszerzése elég egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy megtalálja a kívánt szolgáltatót, válasszon egyet előfizetési terveiről, és létrehozhat egy fiókot. Ha kész, akkor csak a szolgáltató VPN-alkalmazásának letöltése és telepítése marad.

Mennyibe kerül egy VPN??

A VPN-szolgáltatás havi 4–5 dollárba kerül, havonta pedig 12–13 dollárba. Általában minél több kiszolgálót, funkciót, extra szolgáltatást és platformközi kompatibilis alkalmazást kínál a szolgáltató, annál többet kell fizetnie havonta a költségek fedezésére..

Általában elég tisztességes engedményeket kaphat, ha éves vagy negyedéves előfizetést választ – például ha 7 dollár helyett havonta csak 4 dollárt fizet..

Hogyan válasszuk ki a VPN-t – vörös zászlók, amelyekre figyelni kell

A megfelelő VPN-szolgáltató kiválasztása mind az Ön preferenciáitól függ. Mégis, itt van néhány vörös zászló, amelyek segítenek kiszűrni a rossz szolgáltatókat:

 • Korlátozott adatkorlát, sávszélesség-szabályozás vagy bármilyen típusú sávszélesség és sebességkorlátozás.
 • Bármilyen adatnaplózás – különösen, ha tartalmaz használati naplókat.
 • Korlátozott ügyfélszolgálat vagy nincs közvetlen módszer a támogatási csapatokkal történő kapcsolatfelvételre, ha valami rosszul fordul elő.
 • A megfelelő titkosítás hiánya és csak a gyenge protokollokhoz (PPTP, L2TP) való hozzáférés.
 • A hirdetések jelenléte az ügyfelekben.
 • Bármilyen korlátozás attól függően, hogy hány szerverhez lehet csatlakozni, vagy milyen gyakran válthat.
 • Ingyenes oktatóidő vagy bármilyen pénz-visszatérítési garancia hiánya.

Szüksége van egy megbízható VPN-szolgáltatásra?

A CactusVPN csúcskategóriás VPN-t kínál, amely katonai titkosítást, 24/7 támogatást, Kill Switch, 28+ nagysebességű kiszolgálót, korlátlan sávszélességgel, és akár hat VPN protokollt kínál, amelyek közül választhat. Sőt, mi nem naplózza az Ön adatait, és szolgáltatásunk több platformon működik.

CactusVPN

És ha valaha is kipróbálni akarja a webhelyek feloldásának más módjait, kínálunk egy intelligens DNS szolgáltatást is, amely feloldja az Ön számára legalább 300 webhelyet. Ez, és minden VPN-kiszolgálónk kettős, mint proxyszerver.

Próbáld ki először ingyenes szolgáltatásunkat

Így van – ingyenes 24 órás próbaverziót kínálunk szolgáltatásaink számára. Nincs szükség hitelkártya-adatokra, és megkapja az összes szolgáltatást.

És ha egyszer CactusVPN felhasználóvá válik, továbbra is megkapjuk a hátadunkat egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciával..

“Hogyan szerezhetek be VPN-t ingyen?”

Nos, csak annyit kell tennie, hogy válasszon egy ingyenes VPN szolgáltatót. Tudnia kell azonban, hogy az ingyenes VPN sokkal kockázatosabb, mint a fizetett VPN. Ellophatja a sávszélességet, megfertőzheti készülékét rosszindulatú programokkal és még sok minden mást.

Összességében a legjobb módja annak, hogy ingyenes VPN-élményt szerezzen, ha olyan szolgáltatót választ, aki ingyenes próbaidőszakot kínál. Ilyen módon kipróbálhatja a szolgáltatást, mielőtt bármilyen fizetést fizetne.

“Megtanulhatom, hogyan állítsam be a saját VPN-t?”

Igen, akkor van, ha van türelme. Először is szervert kell szereznie. Kölcsönzhet egy tisztességes dedikáltot az adatközpontokból. Igényeitől függően havonta fizethet 15–100 dollár között. Válasszon egy virtuális szervert, mivel ezek általában olcsóbbak.

VPN szolgáltatások

Ezután kipróbálhatja a nyílt forrású Algo VPN parancsfájlokat a függőségek telepítéséhez az eszközére. A telepítési útmutató itt található. Kényelmes az Algo VPN használata, mivel automatizálja a VPN telepítését. Ráadásul, ha DigitalOcean-t használ, akkor a szkriptek még a szervert is létrehozják és konfigurálják az Ön számára, mivel az Algo VPN a platform API-ját használja.

Alternatív megoldásként kipróbálhatja a SoftEther VPN vagy az OpenVPN használatát a kapcsolatok beállításához és konfigurálásához.

Ennek ellenére tudnia kell, hogy a saját VPN beállításának hátrányai vannak:

 • Egyedül a VPN beállítása nagyon nehéz lehet, ha nem vagy nagyon technikus-hozzáértő (még a felhasználóbarát Algo VPN-nél is). És ha megpróbál konfigurálni egy OpenVPN vagy SoftEther kapcsolatot, akkor a dolgok még bonyolultabbá válnak.
 • A tartalmak blokkolásakor a korlátozásokkal kell foglalkoznia. Végül is tucatnyi szerverhez nem fér majd hozzá a világ minden tájáról. Természetesen több kiszolgálót bérelhet különböző területekről, de ez drága lehet.

Mivel te leszel a fő felhasználó a szerver IP-címén, nem kapsz ugyanazokat a magánélet-központú prémiumokat, amelyek megosztott IP-címmel rendelkeznek..

Hogyan kell használni a VPN-t?

A VPN használata nagyon egyszerű.

 1. Először létre kell hoznia egy fiókot egy VPN-szolgáltatónál, vagy be kell szereznie a saját dedikált szerverét.
 2. Ezután csak le kell töltenie és telepítenie a VPN-ügyfelet, futtatnia, és csatlakoznia a választott VPN-kiszolgálóhoz (vagy a saját szerverhez).
 3. Ennyi – ha az ügyfél kapcsolatot létesít a kiszolgálóval, akkor jó vagy.

A VPN-szolgáltatótól függően előfordulhat, hogy a VPN-kiszolgálóhoz történő csatlakozás előtt módosíthatja a kapcsolat beállításait – például kiválaszthatja a használni kívánt VPN-protokollt, ha a DNS szivárgás elleni védelmet kívánja használni, és szeretne-e olyan funkciókat használni, mint például a Kill Switch és az automatikus újracsatlakozás be van kapcsolva. Ez csak néhány példa – van egy csomó más funkció is, amelyet megváltoztathat egy VPN-kliens használatakor.

Milyen platformon működnek a VPN-ek?

A VPN-k meglehetősen rugalmasak a platformok közötti kompatibilitás szempontjából. A legnépszerűbb platformokon működnek, mint például a Windows, a MacOS, az iOS és az Android. A VPN-kapcsolatok általában beállíthatók vagy telepíthetők más platformokra, például:

 • Linux disztribúciók (mint az Ubuntu)
 • Android TV
 • Amazon Fire TV
 • Böngészők (Firefox, Google Chrome)
 • Windows Phone
 • Boxee Box
 • Chromebook
 • FreeBSD
 • Solaris
 • e-olvasók (például a Kindle Fire)
 • Földi szeder
 • Synology NAS

Egyes platformok azonban nem kínálnak natív támogatást a VPN-ek számára. Például nem állíthat be közvetlenül VPN-kapcsolatot a PlayStation konzolon, egyes típusú intelligens tévéknél vagy a set-top boxon. Ilyen esetekben be kell állítania a VPN-kapcsolatot az útválasztón. Ily módon minden otthoni hálózathoz csatlakoztatott eszköz a VPN-kapcsolatot fogja használni, amikor az útválasztón keresztül hozzáfér az internethez.

Lehet, hogy kap egy beépített VPN útválasztót, de ezek drágák lehetnek. A legjobb megoldás egy megvilágított útválasztó beszerzése, vagy a router firmware-jének villogása, és utána a VPN-szolgáltatás beállítása. A folyamat kicsit bonyolult lehet, de ha a szolgáltatója lépésről lépésre kínál oktatóanyagokat, akkor ne legyen túl nehéz.

“Honnan tudhatom, hogy a VPN működik?”

A VPN-kapcsolat működésének ellenőrzésének legegyszerűbb módja a saját IP-felismerő eszközünk használata. Nyissa meg a webhelyet, amikor csatlakozik VPN szerverhez, és nézze meg, melyik IP-cím jelenik meg – az igazi vagy a szerver címe.

Tesztelje az IP-szivárgásokat

Ahhoz, hogy még részletesebb legyen, kipróbálhatja a következő eszközöket:

 • IPLEAK.NET – Ellenőrizze, hogy szivárog-e az IP-je, amikor VPN-t használ.
 • DNSLeakTest – Nézze meg, vajon a VPN-kapcsolat DNS-szivárgást szenvedett-e vagy sem.
 • WebRTC szivárgásteszt – Ellenőrizze, hogy a VPN-kapcsolat nem hajlamos-e a WebRTC szivárgásokra.

Ehhez a linkhez további részleteket talál a VPN megfelelő működésének ellenőrzéséről.

“Miért olyan lassú a VPN-kapcsolatom?”

Fontos megérteni, hogy a VPN lelassíthatja online sebességét. Ez leginkább a VPN titkosításának következtében történik – különösen, ha nagyon erős. Mennyire hatalmas a CPU, milyen messze van a használt kiszolgálótól, és az eredeti internetsebesség milyen gyors is ahhoz, hogy a VPN lelassíthassa a sebességet.

Ha szeretne többet megtudni erről a témáról, olvassa el ezt az útmutatót.

Használjon VPN-t torrentingkor?

Már említettem, hogy VPN-t használhat torrent letöltésére, de a következő okokból indokolt a fő ok:

 • Ez megóvhatja a DMCA-értesítésektől és az ISP-szolgáltatás leállításától.
 • A VPN-sel történő torrenting megvédi a magánéletét a Swarm többi felhasználójától (a torrent feltöltőinek / letöltőinek teljes száma), mivel nem látják az Ön valódi IP-címét.
 • Rendkívül hasznos utazáskor. A szállodák elronthatják a hálózatot, ha elkapnak torrent ügyfelekkel vagy letöltnek torrenteket, így a VPN használata segíthet a radar alatt maradni..

NYILATKOZAT: Mi itt, a CactusVPN-n nem ösztönözzük vagy támogassuk az illegális szerzői jogok megsértését és a zaklatást. De tisztában vagyunk azzal, hogy sok ember szerte a világon csak kínzó szórakozási, iskolai és munkafájlokat vagy szoftvereket szerezhet..

“Mit lát az internetszolgáltató, amikor VPN szolgáltatásokat használok?”

Alapvetően, amíg olyan VPN szolgáltatást használ, amely hatékony titkosítást kínál, az internetszolgáltató nem fogja látni, mit csinál az interneten. Nem fogják tudni, hogy milyen webhelyekhez fér hozzá, milyen fájlokat tölt le, vagy milyen videókat néz. Csak tiszta szemöldököt fognak látni.

Suerveillance

Az internetszolgáltató csak a következőket láthatja:

 • Az a tény, hogy csatlakozik egy VPN-hez. Az adatok nem egyértelműen mondják el nekik, ám ezek alapján kitalálni lehet az alapján, hogy a forgalma titkosítva van.
 • A VPN-kapcsolat időzítése.
 • A VPN-kiszolgáló IP-címe, amelyhez csatlakozik.
 • Az Ön által küldött és fogadott adatmennyiség, de nem az adatok.

Pontosan ezért sok ember használja a VPN-ket az ISP sávszélesség-szabályozásának megkerülésére.

Miért blokkolja a Netflix a VPN szolgáltatásokat??

A Netflix 2016 óta megpróbálja blokkolni a VPN szolgáltatásokat. Erőfeszítései némileg sikeresek voltak, mivel a platformon sikerült feketelistára adni néhány szolgáltatót.

De miért koncentrál a Netflix annyira a VPN-kre? Leginkább azért, mert a platform nem rendelkezik a megjelenített összes tartalom szerzői jogával. Ezenkívül a műsorok és filmek világszerte történő sugárzása érdekében a Netflixnek és a szerzői jogtulajdonosoknak licenc-jogokat kell vásárolniuk. És ez rendkívül drága lehet, tehát nem csoda, hogy a Netflix és az általa megjelenített tartalom tulajdonosai nem akarják, hogy az amerikai tartalom az egész világ számára elérhető legyen.

Tehát a Netflix blokkolja a VPN-eket alapvetően a vállalat azon kísérlete, hogy tiszteletben tartsa az összes engedélyezési megállapodást, amelyet a film- és TV-műsorok stúdióival és a hálózatokkal rendelkezik..

netflix tengerentúlon

Hogyan sikerül blokkolni a Netflix néhány VPN-t? Egyszerűen fogalmazva: fejlett észlelési módszereket használ a VPN-felhasználók szippantására. Mivel sok szolgáltató megosztott IP-címeket kínál, a platform láthatja, hogy sok adat és kérés származik-e egy adott címről. Amint a Netflix szerverei felfedezik, hogy egy IP-cím egy VPN-szolgáltatóhoz tartozik, feketelistára veszi.

Előfordulhat, hogy a Netflix tömegesen blokkolja az IP-címeket, mivel néhány VPN-szolgáltató ilyen módon vásárolja meg őket. Ez azonban gyakran visszaüthet, mivel a platform blokkolhatja a felhasználókhoz tartozó egyedi IP-címeket.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Netflix összes VPN-szolgáltatója képes lesz blokkolni a maradást így. Számos szolgáltató folyamatosan fejleszt megoldásokat, tehát nem olyan, mintha a Netflix folyamatosan elérhetetlenné válna a VPN-felhasználók számára.

De ha valóban meg akarja győződni arról, hogy folyamatosan hozzáfér a Netflixhez, akkor válasszon szolgáltatót, amely nem csak VPN-szolgáltatásokat kínál, hanem proxy- és intelligens DNS-szolgáltatásokat is. Ilyen módon többféle módon feloldhatja a Netflix feloldását. És ha a Netflix hirtelen blokkolja bármely szolgáltatást, akkor biztonsági másolatot készít (vagy két).

Mi a dupla VPN támogatás??

A dupla VPN támogatás azt jelenti, hogy a szolgáltató lehetővé teszi két VPN szerver egyidejű használatát. Alapvetõen a forgalmat és az adatokat kétszer védik – egyszer az elsõ VPN-szerver, másrészt a második szerver.

Egyes online felhasználók kedvelik az ilyen típusú VPN-kapcsolatot, mivel fokozott adatvédelmet nyújtanak (a második szerver nem fogja tudni az Ön valódi IP-címét), és jobb biztonságot nyújt (minden egyes kapcsolathoz újabb titkosítási réteg kerül hozzáadásra).

A dupla VPN-k azonban nagyon adóztatják az online sebességet és a rendszermemóriát. Nagyon könnyű lecsökkenteni a gyors csatlakozási sebességet, ha a kapcsolatok nincs megfelelően konfigurálva, és ha a sávszélesség és a CPU nem tudja kezelni őket.

Szeretne többet megtudni a kettős VPN-ekről, a multihop VPN-ekről és a VPN-láncokról? Nézze meg ezt az útmutatót.

Mi a VPN? Alsó vonal

Tehát mi akkor a VPN?

Az egyszerűség kedvéért ez egy szolgáltatás, amely segít elrejteni IP-címét, és biztonságosítani az online forgalmat és az adatokat. Természetesen ennél sokkal többet tesz, de ez a fő ötlet.

Megpróbáltuk megválaszolni az összes releváns kérdést, amelyre ebben a cikkben gondolhattunk. De ha van még valami, amit meg szeretne tudni a VPN-kel kapcsolatban, tudassa velünk a megjegyzésekben, és megpróbáljuk válaszolni az ASAP-ra..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me