Mi a VPN protokoll és mi a legjobb VPN protokoll? |


Nos, ha érdekli a VPN-protokollok megismerése, ez a megfelelő cikk az Ön számára. Megbeszéljük azokat a VPN-protokollokat, áttekintjük az általános VPN-protokolltípusokat, és gyors áttekintést adunk arról, hogy mely protokollokat kell használni a különböző online tevékenységekhez.

Mi a VPN protokoll??

A VPN-protokollok reprezentálják a VPN-szolgáltatók által támasztott folyamatokat és utasításkészleteket annak biztosítása érdekében, hogy a VPN-felhasználók stabil, biztonságos VPN-kliens-VPN-szerver kommunikációt élvezhessenek. A magjában a VPN protokoll alapvetően az átviteli protokollok és a titkosítási szabványok keveréke.

Milyen VPN-protokolltípusok léteznek?

A cikk elkészítésének pillanatában valószínűleg látja a VPN-szolgáltatókat, amelyek hozzáférést biztosítanak a következő VPN-protokollokhoz:

 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • IPSec
 • SSTP
 • OpenVPN
 • SoftEther
 • Wireguard

VPN protokoll összehasonlítása

PPTP L2TP / IPSec IKEv2 / IPSec IPSec SSTP OpenVPN TCP OpenVPN UDP SoftEther Wireguard
VPN protokollCsatlakozási sebességA titkosítás szintjeA kapcsolat stabilitásaMédia streamingTorrent letöltéseKompatibilis valamivelKapható a CactusVPN kliensben
Nagyon gyorsSzegényNagyon stabilSzegényA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows rendszeren
KözepesKözepesStabilKözepesA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows rendszeren
Nagyon gyorsNagyon stabilA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows, macOS és iOS rendszereken
KözepesStabilA legtöbb operációs rendszer és eszközNem
GyorsNagyon stabilKözepesWindows, Ubuntu, Android és útválasztókWindows rendszeren
KözepesNagyon jóStabilKözepesA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows és Android rendszeren
GyorsNagyon jóKözepesA legtöbb operációs rendszer és eszközWindows és Android rendszeren
Nagyon gyorsNagyon jóNagyon stabilA legtöbb operációs rendszer és eszközNem
GyorsMég nem stabilKözepesKözepesLinux, macOS, iOS és AndroidNem

Az ajánlatban szereplő VPN-protokollok rövid áttekintése

Ha kicsit többet szeretne megtudni a fent vázolt minden VPN-protokollról, akkor ez a szakasz csak az, amire szüksége van. Íme, amit tudnia kell – röviden – a VPN-szolgáltatók által használt összes protokollról:

1. PPTP

A PPTP a pont-pont alagút protokollját jelenti, és ez egy VPN protokoll, amelyet a Microsoft fejlesztett ki a ’90 -es években. Manapság nagyon népszerű az emberek számára, akik nagy sebességük miatt szeretnék streaming földrajzilag korlátozott tartalmat. Ezen túlmenően a VPN-t könnyű konfigurálni, és a legtöbb platformon már be van építve.

Nagyon sok minden VPN-szolgáltató hozzáférést kínál a PPTP-hez, bár kerülni kell azokat a szolgáltatókat, akik csak a PPTP-t kínálják. Miért? Mert alig kínál megbízható biztonságot. Valójában elég biztonságos azt feltételezni, hogy az NSA repedt a PPTP-n. Sőt, a PPTP-t a tűzfalak is nagy részben akadályozhatják meg.

Ha szeretne többet megtudni a PPTP titkosítási protokollról, nyugodtan nézze meg ezt a cikket.

2. L2TP / IPSec

Általában véve a PPTP-hez viszonyított javulást, az L2TP / IPSec alapvetően a PPTP protokoll kiterjesztése, azzal a fő különbséggel, hogy kettős kapszulázást alkalmaz:

 • Az első kapszula beállítja a PPP kapcsolatot.
 • A második beágyazás az aktuális IPSec titkosítással rendelkezik.

Míg a kettős beillesztés biztonságosabbá teheti az L2TP / IPSec-et, lassabbá teheti, mint a PPTP, mivel a forgalmat először L2TP-formátumra kell konvertálni, és utána további titkosítási réteget kell hozzáadni a tetejére.

Összességében a protokoll elég biztonságos (különösen, ha az AES titkosítást használja), bár érdemes megemlíteni, hogy az L2TP önmagában nem nyújt titkosítást, ezért mindig párosul az IPSec-rel.

Mint a PPTP, az L2TP / IPSec általában könnyen konfigurálható, és már beépítették számos meglévő platformon. Tehát sok VPN-szolgáltatót lát majd, amely hozzáférést kínál ehhez. A legtöbb szolgáltatónak azonban általában tovább kell konfigurálnia a protokollt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a NAT tűzfalai nem tudják-e azt blokkolni (mivel csak az UDP 500-as portját tudja használni a kapcsolat létrehozásához).

Ráadásul az ilyen beállítás biztosítja, hogy az L2TP / IPSec-et ne lehessen kihasználni a középső ember általi támadásokkal.

Miközben állítások merültek fel, hogy az NSA feltörte vagy gyengítette ezt a VPN titkosítási protokollt, nincs bizonyíték arra, hogy ezeket megmásolták. Mégis érdemes megjegyezni, hogy az említett igények maga Edward Snowdentől származnak.

További információ az L2TP / IPSec-ről, olvassa el ezt a cikket.

3. IPSec

Az IPSec egy biztonságos hálózati protokollkészlet, amelyet IP-hálózaton keresztül küldött adatcsomagok titkosításához használnak (egy vagy több eszközből álló kommunikációs hálózat, amely az adatok küldésére és fogadására az Internet Protokollot használja).

Az IPSec nagyon népszerű magas biztonsági szintje miatt (hitelesítési fejlécének és a beépített biztonsági hasznos tehermechanizmusoknak köszönhetően), valamint annak a ténynek köszönhetően, hogy titkosíthatja a forgalmat anélkül, hogy a végpont-alkalmazás tudná azt..

Ami a hátrányokat illeti, az IPSec konfigurálása nehézkes lehet, ezért hibák léphetnek fel, ha a VPN szolgáltatónak nincs elegendő tapasztalata ezzel. A VPN technológiában az IPSec-et gyakran használják az L2TP és az IKEv2 mellett. Ugyancsak, amint azt fentebb említettük, vannak állítások – bár megalapozatlanok -, hogy az NSA szándékosan gyengítette a protokollt.

Ha többet szeretne tudni az IPSec-ről, kövesse ezt a linket.

4. IKEv2

Mind a Microsoft, mind a Cisco által kifejlesztett és az IPSec-en alapuló IKEv2 viszonylag gyors, stabil és biztonságos (ha olyan titkosítást használ, mint AES). Ráadásul még natív módon is működik a Blackberry készülékeken. És mivel támogatja a MOBIKE-t, nagyon jól kezeli a hálózati változásokat. Az mit jelent? Nos, például – amikor a WiFi-kapcsolatról a mobil adatátviteli kapcsolatra vált, a VPN-kapcsolat a folyamat során stabil marad.

Elég boldog, hogy az IKEv2 technikailag nem VPN-protokoll, de ugyanúgy viselkedik, és elősegíti az IPSec kulcscsere irányítását..

Ami a hátrányokat illeti, az IKEv2-t nehéz lehet végrehajtani a VPN-kiszolgáló oldalán, így egy tapasztalatlan vagy felkészületlen VPN-szolgáltató hibákat követhet el, amelyek kapcsolathoz vagy biztonsági problémákhoz vezethetnek. Ezenkívül néhány felhasználónak nem tetszik, hogy a Microsoft részt vett annak létrehozásában. Ezt és az IKEv2-t egyes tűzfalak blokkolhatják.

Szeretne többet megtudni az IKEv2-ről? Ezután feltétlenül olvassa el a róla szóló cikket.

5. OpenVPN

Az OpenVPN egy nyílt forrású protokoll az egyik legnépszerűbb VPN-protokoll a felhasználók körében. Nagyon biztonságos, konfigurálható és több platformon működik. Ezenkívül az OpenVPN-t nagyon nehéz blokkolni, mivel az OpenVPN-forgalmat rendkívül nehéz megmondani, kivéve a HTTPS / SSL-forgalmat.

Ja, az OpenVPN protokoll bármilyen porton (beleértve a 443 HTTPS portot is) futtatható, és UDP és TCP protokollokat is használhat.

A protokoll fő hátránya úgy tűnik, hogy az erős titkosítási rejtjelekkel történő használata néha lelassíthatja a kapcsolat sebességét. Ennek ellenére ezt a problémát oly módon lehet megoldani, hogy az OpenVPN használja az UDP protokollt, mivel ez gyorsabb.

Ezen túlmenően az OpenVPN harmadik féltől származó szoftvert igényel, mivel nem natív módon van integrálva az operációs rendszerekbe vagy különféle platformokba, és a telepítés nehéz lehet. Szerencsére ez nem jelent nagy problémát az átlagfelhasználó számára, mivel a VPN-ügyfelek a szükséges harmadik féltől származó szoftverek.

Ha többet szeretne tudni az OpenVPN-ről, nézd meg ezt a linket.

6. SoftEther

A legtöbb VPN titkosítási protokollhoz képest (a Wireguard kivételével) a SoftEther viszonylag új. A protokoll egyszerű projektként indult a Tsukuba Egyetemen, de egy nagy nyílt forrású, többprotokoll VPN szoftverprojektté nőtte ki magát..

„Várj, mit érted a többprotokoll VPN szoftverhez?”

Nos, ezen a ponton fontos egy egyértelmű különbséget tenni – a SoftEther hivatkozhat a VPN protokollra vagy a VPN szerverre:

 • A SoftEther VPN szerver nagyszámú VPN protokollt támogat, például az SSTP, OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec és a SoftEther VPN protokollt (ebből következően a „multi-Protocol” bit).
 • A SoftEther VPN protokoll SSL 3.0 protokollt használ a biztonságos VPN kliens-szerver kommunikációhoz. A protokoll különféle technikai fejlesztéseket tartalmaz, amelyek gyorsabbá és biztonságosabbá teszik.

Annak ellenére, hogy új, a SoftEther gyorsan népszerűvé vált a VPN-felhasználók körében, mivel nagyon biztonságos (a SoftEther AES-256-at használ), stabil és meglepően gyors. Ráadásul ingyenesen használható, és több operációs rendszeren (többek között a FreeBSD-n és a Solaris-nál is) működik – nem is beszélve arról, hogy egyike azon kevés VPN-protokolloknak, amelyekben működő kliensek vannak Linuxon.

Ezenkívül a SoftEthernek olyan funkciói vannak, amelyekkel az OpenVPN nem rendelkezik, mint például a Dinamikus DNS funkció, az RPC Over HTTPS Management és a GUI Management (csak néhány példát említhetnénk)..

Jelenleg az egyetlen hátrány, amelyet érdemes megemlíteni, az a tény, hogy a SoftEthernek nincs natív operációs rendszer-támogatása, és – valamilyen okból kifolyólag – vannak olyan VPN-szolgáltatók, akik nem kínálják ezt opcióként. Mivel szoftver-alapú megoldás, a VPN-szolgáltató valójában nem tud közvetlen hozzáférést biztosítani a protokollhoz. Ehelyett telepítenie kell a SoftEther eszközt, és csatlakoznia kell a szolgáltató szervereihez.

Ha szeretne többet megtudni a SoftEtherről, már írtunk mélyreható cikket róla.

7. SSTP

Az SSTP a Secure Socket Tunneling Protokollot jelenti, és a Microsoft vezette be a Windows Vista rendszerrel. Ennek ellenére más operációs rendszereken is működik (mint például a Linux és az Android). Az SSTP a biztonság szempontjából szignifikánsan jobb, mint a PPTP, mivel az AES titkosítással konfigurálható.

SSTP

Az SSTP VPN protokollt az előnyök szempontjából gyakran hasonlítják az OpenVPN-hez, mivel az SSL 3.0-t használja, így lehetővé teszi a cenzúrázás megkerülését a 443-as port (a HTTPS forgalmi port) használatával..

Ennek ellenére az SSTP nem olyan népszerű, mint az OpenVPN, mert a Microsoft tulajdonában van, általában csak Windows platformon működik jól, és nem nyílt forráskódú.

Szeretne többet tudni az SSTP-ről? Akkor nézd meg róla szóló cikkünket.

8. Drótvédő

A Wireguard egy új VPN protokoll. Állítólag az IPSec helyettesítésére irányult, és állítólag gyorsabb és könnyebb is. Ezenkívül a Wireguard nyílt forrású, és mivel csak egyetlen kriptográfiai csomagot használ, kevésbé valószínű, hogy biztonsági lyukak vannak.

Jelenleg az egyetlen probléma az, hogy a protokoll még fejlesztés alatt áll, nagyon kevés a platformok közötti kompatibilitás (jelenleg csak Linuxon működik), és még több tesztelést kell elvégezni, mivel nincs stabil kiadás még.

Ennek ellenére vannak olyan VPN-szolgáltatók, akik elkezdték a Wireguard használatát.

A Wireguard-ról további információt a cikkben talál.

Szüksége van egy VPN-protokollok szép választékával rendelkező szolgáltatásra?

A CactusVPN hozzáférést biztosít a legnépszerűbb VPN-protokollokhoz: OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec és PPTP.

Rendkívül egyszerűen választhatja ki a használni kívánt VPN-protokollt – csak használja a VPN-alkalmazásunk legördülő menüjét, hogy megválaszthassa, mielőtt csatlakozna valamelyik szerverünkhöz, és máris örülhet. Egyáltalán nincs komplex beállítási folyamat.

Élvezze a legkiválóbb online biztonságot is

VPN-protokolljaink AES-256 titkosítási rejtjeleket használnak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy személyes adatai és az internetes forgalom biztonságosak és megalapozottak.

Ezenkívül hozzáférést biztosítunk egy megbízható Kill Switch-hez is, így élvezhetjük a nyugalmat az interneten való böngészés közben, tudva, hogy a forgalom nem lesz kitéve, még akkor is, ha összekapcsolódási problémákkal találkozik..

Ó, és mindezen felül szigorú bejelentkezési tilalmat is betartunk a társaságunkban, azaz nem kell aggódnia, hogy itt a CactusVPN-nél bárki más látja, amit online tesz.

CactusVPN app

Próbálja ki először a CactusVPN-t

Szeretne megbizonyosodni arról, hogy szolgáltatásunk minden igényt kielégít-e, mielőtt elkötelezi magát? Nem probléma – a VPN szolgáltatást 24 órán keresztül ingyenesen próbálhatja ki.

Miután kiválasztott egy előfizetési tervet, és CactusVPN felhasználóvá válik, továbbra is megkapjuk a 30 napos pénz-visszafizetési garanciánkat, ha a VPN nem működik úgy, ahogyan hirdetik.

Mi a legjobb VPN protokoll??

Ez egy meglehetősen nehéz kérdés, főleg mivel az a tény, hogy mi a „legjobb VPN protokoll”, csak attól függ, hogy mit akar tenni az interneten. Amit néhány ember a legjobb VPN-protokollnak tekinthet, mások végül is sub-par titkosítási protokollnak tekinthetik.

Tehát annak érdekében, hogy megfelelő választ kínáljunk Önnek, megvizsgáljuk, mely VPN-protokollok működnek a legjobban bizonyos online tevékenységekhez vagy helyzetekhez:

Mi a legjobb VPN-protokoll a torrentinghez??

Amikor a VPN-sel torrentálnak, akkor feltétlenül szüksége van egy stabil, gyors és biztonságos VPN-protokollra. Nyilvánvaló, hogy a legjobb fogadásod a SoftEther VPN protokoll lesz, mivel rendelkezik ezekkel a szolgáltatásokkal.

A SoftEther jó alternatívája ebben az esetben az IKEv2 is. Kipróbálhatja az OpenVPN UDP használatát is a torrent letöltésére, bár csak azt javasoljuk, ha ezt egy Gyilkos kapcsolót kínáló VPN-t használ, mivel nem nyújt tökéletes stabilitást. És határozottan nem akarja, hogy a torzító tevékenységek ki legyenek téve, ha a VPN-kapcsolat hirtelen csökken.

Ajánlásunk: SoftEther vagy OpenVPN UDP

NYILATKOZAT: Itt, a CactusVPN-ben nem ösztönözzük az illegális szerzői jogok megsértését és az illegális kínzást. Megértjük azonban, hogy néhány ember számára a fájlmegosztás az egyetlen lehetséges módja a szórakoztatáshoz (filmek, TV-műsorok, videojátékok), valamint a munkahelyi vagy iskolai fájlokhoz való hozzáféréshez..

Mi a leggyorsabb VPN protokoll??

A PPTP-t hosszú ideig átmeneti opciónak tekintették, ha gyors VPN protokollt keres. Manapság ez még mindig egy nagyon gyors VPN-protokoll, amelyet gyakran használnak a földrajzilag blokkolt tartalom streamingjéhez. Ez a sebesség azonban a titkosítás súlyos hiányának árával jár, így gyakorlatilag online hozzáférhetővé válhat.

Intelligens DNS-sebesség

A PPTP sokkal jobb alternatívája a SoftEther. Ez a VPN protokoll nyilvánvalóan négyszer gyorsabb, mint a PPTP protokoll, és tizenháromszor gyorsabb, mint az OpenVPN protokoll. Állítólag ez azért van, mert a SoftEther a nagy sebességű teljesítmény figyelembevételével készült. Amellett, hogy számos eszközön és operációs rendszeren élvezheti a magas szintű biztonságot és a platformok közötti kompatibilitást.

Mégis, ha a SoftEther egyszerűen nem megfelelő megoldás az Ön számára, a PPTP egyik jó alternatíva az IKEv2, mivel az szintén nagyon gyors. Természetesen mindig is használhatja a PPTP-t, ha akar, de ne feledje, hogy mindenképp ügyeljen arra, hogy az érzékeny adatait ne veszélyeztesse..

A Wireguard szempontjából elég gyorsnak tűnik a webhelyükön található tesztek alapján, ám a legtöbb felhasználó számára elérhetetlensége és a stabilitás hiánya jelenleg akadályokat mutat..

Ajánlásunk: SoftEther

Mi a legbiztonságosabb VPN protokoll??

Az OpenVPN lenne az első választásunk. 256 bites titkosítást kínál, nem igényel IP-verem és kernel működést, mivel a felhasználói térben fut (jobb memóriavédelmet biztosít), valamint egy TLS és SSL alapú egyéni biztonsági protokollt is futtat..

Jobb, ha olyan VPN-szolgáltatót használ, amely Kill Switch-et is kínál (amely minden VPN-protokollra vonatkozik), ám az OpenVPN TCP elég stabil, tehát nem lehet probléma.

A SoftEther szintén megfelelő lehetőség. A biztonság, amelyet élvezhet, nagyjából megegyezik az OpenVPN által nyújtott védelemmel. A SoftEther használata a csúcsminőségű internetes biztonság érdekében arra vezethető vissza, hogy Ön rendben van-e egy újabb VPN-protokoll használatával a régi OpenVPN helyett.

Az IKEv2 akkor is jó választás, ha BlackBerry eszközöket használ, és kétszer titkosítja az adatokat. Az L2TP / IPSec ezt is megteszi, és általában biztonságosnak tekintik, de nem igazán ajánlanánk a többi VPN-protokollnál, amelyeket erről az adott környezetre említünk..

Ami a Wireguard-t illeti, igaz, hogy ez egy biztonságos protokoll, de még mindig a kísérleti szakaszban van, így jelenleg nehéz támaszkodni rá az online biztonság érdekében..

Ezen felül az SSTP is jól működik. Csak attól függ, hogy zavar-e attól, hogy nem nyílt forrású, és hogy kizárólag a Microsoft ellenőrzése alatt áll – egy olyan társaság, amely korábban hozzáférést adott az NSA számára a titkosított üzenetekhez.

Ajánlásunk: OpenVPN vagy SoftEther

Mi a legstabilabb VPN-protokoll??

Az IKEv2 kiváló választás a mobil eszközök stabilitása szempontjából, mivel valójában ellenáll a hálózati változásoknak.

A SoftEther nagyon jól teljesít, mivel azt az elképzelést alapul véve készítették, hogy az indulás után állandóan 24 órát fog futni. Kódja oly módon lett megírva, hogy megakadályozza a memóriaszivárgást és a különféle összeomlásokat. Még akkor is, ha valami rosszul fordul elő, a SoftEther úgy van programozva, hogy a lehető leggyorsabban automatikusan újrainduljon.

Egyéb stabil VPN protokollok az OpenVPN (amikor a TCP portot használja), az SSTP és az L2TP / IPSec. A PPTP szintén elég stabil, de ne feledje, hogy a tűzfalak néha könnyedén blokkolhatják.

Ajánlásunk: IKEv2, SoftEther vagy OpenVPN TCP

Mi a legtöbb platformon kompatibilis VPN-protokoll?

Úgy tűnik, hogy a PPTP a leginkább támogatott VPN protokoll – több operációs rendszer és eszköz között elérhető. Érdemes megjegyezni, hogy biztonsági gyengesége miatt a PPTP-t esetleg nem támogatják újabb eszközök és operációs rendszerek. Például a VPN protokollt már nem natívan támogatják a macOS Sierra (és újabb verziók).

A PPTP jó alternatívája az L2TP / IPSec, amely természetesen számos platformon is elérhető. Az IKEv2 szintén jó lehetőség – főleg mivel a BlackBerry készülékeken működik.

Az OpenVPN nem rendelkezik natív támogatással operációs rendszerekre és más eszközökre, de könnyen elérhető harmadik féltől származó szoftverek révén, mint például a VPN kliensek.

Ajánlásunk: L2TP / IPSec, OpenVPN, IKEv2 és PPTP (egyelőre, és csak akkor, ha biztos benne, hogy semmilyen értékes adatot nem tesz veszélybe)

Mi a legkönnyebb VPN-protokollt beállítani??

Jelenleg a PPTP tűnik a legkönnyebben konfigurálható VPN-protokollnak egyszerűen azért, mert bennszülött beépítése oly sok platformon. Az L2TP / IPSec és az IKEv2 meglehetősen egyszerűen telepíthető ugyanazon ok miatt.

Az SSTP-t szintén nagyon könnyű kezelni, bár csak Windows platformon. A Wireguard telepítése egyszerűbb, mint az OpenVPN – legalábbis ezen áttekintés szerint, ahol az írónak körülbelül hat óra telt igénybe a Wireguard konfigurálása, az OpenVPN néhány napjához képest.

A SoftEther beállítása nem rendkívül nehéz az OpenVPN-hez képest, mivel egy könnyen használható telepítővel érkezik, és rendelkezik grafikus felhasználói felületkezelő eszközökkel. A fenti VPN-protokollokhoz viszonyítva azonban még mindig van néhány munka.

Természetesen, ha harmadik féltől származó VPN szoftvereket használ, akkor könnyedén hozzáférhet a kívánt VPN protokollokhoz, mindaddig, amíg a VPN szolgáltató kínál, és mindaddig, amíg az működik az Ön eszközén vagy operációs rendszerén – a SoftEther kivételével, mivel szüksége van rá a szoftver telepítéséhez a készülékre, és manuálisan csatlakozni a VPN-szolgáltató szervereihez.

Ajánlásunk: PPTP, L2TP / IPSec vagy IKEv2

Mi a legkevesebb erőforrást igénylő VPN-protokoll?

Kétségtelen, hogy a PPTP az egyik legkevésbé erőforrás-igényes lehetőség, egyszerűen azért, mert olyan alacsony szintű titkosítást kínál, amely nem fogyaszt sok CPU-energiát.

Az SSTP általában jobb választás, mivel kevesebb erőforrást fogyaszt, ugyanakkor tisztességes biztonságot nyújt – mindez annak köszönhető, hogy erősen integrálva van a Windows platformokba. Ha más operációs rendszert vagy eszközt használ, akkor kipróbálhatja az OpenVPN-t a PPTP helyett, mivel ez optimalizálja a feldolgozási energiafelhasználást. A Wireguard jó alternatíva is lehet, ha Linux felhasználó.

Ajánlásunk: SSTP, PPTP vagy OpenVPN / Wireguard

“Szóval, melyik VPN protokollt kell használni?”

Nehéz megmondani – minden tényleg attól függ, hogy mit akar tenni az interneten. Ez egy gyors lista, amely bemutatja, hogy az egyes VPN-protokollokat miként használják a legjobban, és amelyek segíthetnek abban, ha ilyen döntést kell hoznia:

 • A PPTP akkor a legjobb, ha csak gyors hozzáférést akar elérni a földrajzilag blokkolt tartalmakhoz. Ideális esetben nem szabad azt használni, ha be van jelentkezve olyan más fiókokba, amelyek érzékeny információkat tartalmaznak (például a bankszámlájára)..
 • Az L2TP / IPSec alapvetően a PPTP továbbfejlesztett verziója, így akkor használhatja, ha torrenteket szeretne letölteni, földrajzilag blokkolt tartalmakat elérni és biztonságosan böngészni az internetet, és nem szabad szem előtt tartani a kapcsolat sebességének esetleges csökkenését..
 • Az IKEv2 kiváló lehetőség, ha mobilkészülékét (különösen, ha ez BlackBerry eszköz) sokat használ, mivel a VPN-kapcsolat stabil marad, amikor a WiFi hálózatról átvált az adattervre. Ideális az is, ha biztonságot szeretne nyújtani az online forgalomra, és tisztességes sebességet szeretne élvezni.
 • Az SSTP jó lehetőség, ha Windows felhasználó vagy, és tisztességes online biztonságot és sebességet szeretne élvezni anélkül, hogy a protokoll túl sok CPU-energiát fogyasztana fel..
 • Az OpenVPN-nek kell választania, ha biztonságos, stabil online kapcsolatot szeretne. Ha érdekli a jobb sebesség, használhatja az OpenVPN-t az UDP felett.
 • A SoftEther kiváló OpenVPN alternatíva, és ez a helyes választás, ha nem gondolja egy újabb VPN protokollt, és biztonságos, stabil, gyors kapcsolatot szeretne élvezni..
 • A Wireguard akkor a legjobb, ha Linux felhasználó vagy, és kipróbál egy kísérleti VPN protokollt, amely állítólag zökkenőmentes online élményt nyújthat..

Következtetés

A VPN-protokoll egy szabálykészlet, amelyet a VPN-ügyfél és a VPN-kiszolgáló közötti kapcsolat megtárgyalására használnak. Jelenleg ezek a VPN-protokollok, amelyeket valószínűleg látni fog a VPN-szolgáltatók:

 • PPTP
 • SSTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • OpenVPN
 • SoftEther
 • Wireguard

Általában az OpenVPN és a SoftEther az ideális VPN-protokollok, amelyeket akkor lehet használni, ha egyenletes, gyors és stabil online élményt szeretne élvezni. A Wireguard-nak is nagyon sok feladata e tekintetben, de jelenleg csak a kísérleti szakaszban van. Az SSTP és az IKEv2 jó alternatívák, ha az OpenVPN és a SoftEther nem választható az Ön számára.

A PPTP-t csak akkor szabad használni, ha gyors csatlakozási sebességre van szüksége, és bizonyosodjon meg arról, hogy az adatvédelme nem lesz veszélyben (mivel rossz titkosítása van). Ami az L2TP / IPSec-et illeti, a biztonság szempontjából jobb, mint a PPTP, de a kettős beágyazás funkciója miatt nem olyan gyors. Ne feledje, hogy az IKEv2 / IPSec ugyanolyan magas szintű biztonságot nyújt, de lényegesen gyorsabb, mint az L2TP / IPSec.

Ideális esetben olyan VPN-szolgáltatót kell választania, amely lehetővé teszi a választást a több VPN-protokoll között.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map