Mi a VPN szerver és hogyan működik a VPN szerver? |


És abban az esetben is, ha azon kíváncsi vagy, hogy mi a VPN, vagy csak gyors frissítést akarsz, akkor röviden és egyszerűen meghatároztuk.

Mi a VPN??

A VPN (virtuális magánhálózat) egy szolgáltatás, amelyet akkor használhat, ha csatlakozik az internethez. Biztosítja az online forgalmat és az adatokat, ügyelve arra, hogy privát böngészést élvezze, és korlátlanul hozzáférjen minden kívánt online tartalomhoz.

Miért fontos a VPN szerver??

Általában, ha csatlakozni szeretne egy internetes webhelyhez, akkor minden kimenő és bejövő forgalom és adat az internetszolgáltatón keresztül megy keresztül..

Mivel minden információ egyszerű, olvasható formátumban van, az internetszolgáltató (és bárki más – hackerek, megfigyelő ügynökségek vagy hirdetők) láthatja, mit csinál az interneten.

Nem védett internetkapcsolat

Mi több, mivel a valódi IP-címét és a földrajzi helyzetét ki vannak téve az internetnek, nagyjából bárki felhasználhatja ezeket az információkat különféle dolgok megismerésére – például az, hogy melyik országban és városban él, és ki az internetszolgáltatója..

Alapvetően, VPN-kiszolgáló nélkül, olyan vagy, mint egy ülő kacsa az interneten – súlyos adatvédelmi megsértéseknek vannak kitéve az adat- és személyazonosság-lopás kockázata mellett.

Mi a VPN szerver??

A VPN-kiszolgáló egy fizikai vagy virtuális szerver, amelyet úgy konfigurálnak, hogy VPN-szolgáltatásokat fogadjon és szállítson a felhasználók számára világszerte. A szerver a VPN hardver és a VPN szoftver kombinációja, amely lehetővé teszi a VPN ügyfelek számára, hogy biztonságos magánhálózathoz csatlakozzanak. A legtöbb szervertől eltérően a VPN-kiszolgálók általában logikusabb és fizikai kommunikációs portokkal rendelkeznek.

Hogyan működik a VPN szerver??

Az egész folyamat azzal indul, hogy futtat egy VPN-klienst. Csatlakozik a VPN-kiszolgálóhoz, és elkezdi a forgalmat továbbítani az internetszolgáltatóján keresztül. Ezúttal azonban az összes adatot a VPN-protokollok titkosítják, amelyekkel a kiszolgáló konfigurálva van, vagyis az ISP (vagy bárki más) nem tudja megfigyelni.

Amint a VPN-kiszolgáló megkapja az összes titkosított információt, akkor visszafejti azt, majd továbbítja a kijelölt webszerverre. Ezután a VPN-kiszolgáló titkosítja az említett webszervertől kapott adatokat, és az internetszolgáltatóján keresztül továbbítja neked. Miután megkapta ezeket az adatokat a készüléken, a VPN-ügyfél visszafejti azokat az Ön számára.

Hogy jobb képet kapjon arról, hogy miként működik, képzeljen el egy „alagutat”, amely a VPN-ügyfél és a VPN-kiszolgáló között van. Az alagúton átmenő minden adat titkosítva van, és ezért az alagúton kívüliek számára olvashatatlan.

Hogyan működik a VPN diagram?

Egy másik dolog, amelyet a VPN-kiszolgáló fog tenni az Ön számára, az az, hogy elrejti az IP-címét, és helyettesíti a saját címével. A szerver ezt teszi annak érdekében, hogy elrejtse a földrajzi helyét az interneten, lehetővé téve még nagyobb magánélet élvezését, és ezzel egyidejűleg megkerülve a bosszantó földrajzi korlátozásokat és a tűzfalakat..

Mi a VPN szerver szoftver??

A VPN-kiszolgálószoftver lehetővé teszi a kiszolgáló számára, hogy VPN-szolgáltatásokat kínáljon a felhasználók számára. A VPN protokoll fejlesztői által kifejlesztett szoftver, és a kiszolgálóra van telepítve. Az ügyfél / szerver kommunikációjának, valamint a hálózati és hardver alkatrészeknek a kezelése mellett a VPN szerver szoftver hozzáadott biztonsággal konfigurálja a szervereket, amelyek lehetővé teszik a kapcsolatok és a bejövő információk titkosítását és visszafejtését..

A VPN szerver szoftver VPN protokollokat is használ a felhasználói adatok és a forgalom titkosításához. Általában egynél több VPN-protokollt használnak annak érdekében, hogy a felhasználók jobban ellenőrizzék kapcsolataikat. Ezek a leggyakrabban használt VPN-protokollok:

 • OpenVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2
 • SoftEther

Hogyan javítja a VPN szerver az online élményt??

Mindenekelőtt a VPN-kiszolgáló titkosítja az összes adatot és forgalmat, amely az eszközére irányul, alapvetően ügyelve arra, hogy:

 • Az internetszolgáltató nem látja, amit online csinál, azaz nincs esély arra, hogy rázkódja a sávszélességén, vagy megossza adatait a hatóságokkal vagy a hirdetőkkel.
 • Nem fogsz a tömeges online megfigyelés áldozatává válni, ha magánéletét az NSA vagy a CIA kedveli.
 • A személyes adatai nem veszélyeztetettek arra, hogy rossz kezekbe kerüljenek. Alapvetően a számítógépes bűnözők nem tudják kihasználni a hálózati gyengeségeket (igen, még a nem biztonságos WiFi hálózatokon sem), hogy ellopják hitelkártya adatait, bankszámla adatait és bejelentkezési adatait.

Ezen felül egy VPN szerver elrejti a valódi IP-címét, biztosítva ezzel, hogy egyetlen megfigyelő ügynökség, hacker, hirdető vagy webhely ne láthassa azt, és megismerje a hozzá kapcsolódó információkat (például az Ön országa, városa vagy akár az internetszolgáltató)..

Ráadásul, ha az IP-cím rejtett, azt jelenti, hogy megkerülheti a bosszantó földrajzi korlátozásokat, amelyek megakadályozhatják, hogy élvezze a kívánt online tartalmat. Ugyanez vonatkozik a tűzfal korlátozásokra a munkahelyen vagy az iskolában is.

Nagyszerű VPN szervert keres?

Itt, a CactusVPN-nál, fedezettel szolgálhatunk – csúcskategóriás VPN szolgáltatást kínálunk, amely hozzáférést biztosít a világ minden tájáról érkező 28+ nagysebességű szerverhez, amely korlátlan sávszélességet és dupla proxy szervert is kínál. Ráadásul 8 szerverünk P2P támogatást is kínál.

Ráadásul szervereink 6 VPN-protokollal (beleértve a rendkívül biztonságos OpenVPN protokollt) és AES titkosítással vannak felszerelve. Ráadásul szervereink megosztott IP technológiát is használnak, biztosítva, hogy online tevékenységei ne legyenek összekapcsolva veled vagy az eszközével (eszközökkel)..

Mindemellett szolgáltatásunk más extrákkal is rendelkezik, mint például a Killswitch, a platformok közötti kompatibilis alkalmazások, akár 5 egyidejű kapcsolat egyszerre és egy intelligens DNS szolgáltatás, amely segít több mint 300 világszerte működő webhely feloldásában (beleértve a Netflix USA-t).

CactusVPN app

Határozatlanság?

Nincs probléma – megértjük. Ezért ösztönözzük Önt, hogy először próbálja ki ingyenes 24 órás próbaverzióját, hogy kiderítse, vajon a CactusVPN megfelel-e minden igényének.

És nem ez az egyetlen biztonsági hálózat, amelyet kínálunk. Valójában, miután feliratkozott szolgáltatásunkra, továbbra is 30 napos pénz-visszafizetési garanciánkkal fedezi Önt.

Következtetés

Az Internethez való csatlakozás VPN-kiszolgáló nélkül nagyon kockázatos lehet – az Ön IP-címe van kitéve (tehát sok személyes információnak van kitéve), az internetszolgáltató mindent megtehet, amit online tesz (és más emberek – például hackerek és megfigyelő ügynökségek) ), és előfordulhat, hogy nem tudja elérni az összes kívánt tartalmat (mert a földrajzi blokkokat használó platformok tudják, mi az Ön IP-je).

Mi az a VPN szerver, kérdezed? Ez fizikai szerver vagy VPS (virtuális magánszerver), amelyen keresztül a VPN-szolgáltató hozzáférést biztosít a VPN-szolgáltatásokhoz. A közted és a szerver között kicserélt adatok titkosítva vannak, így senki sem tudja figyelni, és a szerver elrejti a valódi IP-címét.

Összességében a VPN-kiszolgálón keresztüli internetkapcsolat sokkal biztonságosabb és magánkézben van.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map