Mi a VPN-szolgáltató? |


Pontosan ez a kérdés, amelyet ezzel az átfogó cikkel szeretnénk megválaszolni. De először győződjön meg arról, hogy tudja, mi a VPN.

Mi a VPN??

A VPN (virtuális magánhálózat) egy szolgáltatás, amely online adatvédelmet és biztonságot kínál. Különböző technológiákat használ az adatok biztonságos küldésére és fogadására, az online identitás elrejtésére és a korlátozott internetes tartalom feloldására.

Mi a VPN-szolgáltató??

A VPN szolgáltató egy harmadik féltől származó cég, amely VPN szolgáltatásokat kínál. A VPN-szolgáltató lehetővé teszi a VPN-kiszolgálókhoz történő kapcsolódást, valamint alkalmazásuk és technológiáik használatát a titkosítási szabványok és az online névtelenség előnyeinek kihasználása érdekében..

A VPN-szolgáltató jobb megértése érdekében itt található egy részletesebb magyarázat:

A virtuális magánhálózatok úgy működnek, hogy ügyfél / szerver kapcsolatot létesítenek több eszköz között, ahol az ügyfél (Ön) csatlakozik a VPN szerverhez, és a szerver csatlakozik az internethez. A szerver kezeli az összes tőled érkező kérelmet és az internetről kapott adatokat. Az ügyfél és a kiszolgáló egyaránt a VPN-alagút mindkét végén található, tehát csak azok képesek visszafejteni a titkosított webes forgalmat.

A VPN-kiszolgálókkal kapcsolatban a szolgáltatók vagy saját fizikai kiszolgálóikkal rendelkeznek, vagy virtuális magánkiszolgálókat bérelnek világszerte biztonságos adatközpontokban..

Hogyan válasszuk ki a megfelelő VPN-szolgáltatót

A legmegfelelőbb VPN-szolgáltatás kiválasztásakor bizonyos szempontokat kell figyelembe vennie:

1. A VPN szerver helyének száma

Minél több szerverhely található, annál több lehetőség áll rendelkezésre a földrajzilag korlátozott webhelyek feloldásához. Sokkal valószínűbb, hogy jobb internet-sebességet fog elérni, ha nagyobb számú kiszolgáló közül választhat, és ha néhány kiszolgáló földrajzilag közel van hozzád (mivel minél közelebb van a szerver az Ön jelenlegi helyéhez, annál jobb a kapcsolat sebessége)..

Ne feledje azonban, hogy nincs szüksége hatalmas számú szerverre a csatlakozáshoz (például 50 vagy 100 felett) – éppen annyi szerver, hogy tisztességes tartalomváltozatot tudjon nyújtani Önnek. Ráadásul a „tamer” kiszolgálók száma azt is jelenti, hogy az árak olcsóbbak.

2. A VPN protokollok és a titkosítás típusai

A magánélet online megfelelő védelme érdekében a legjobb, ha egy olyan VPN-szolgáltatót használ, amely erőteljes titkosítási szabványokat (például AES) és megbízható, biztonságos VPN-protokollokat, például az OpenVPN-t kínál. Természetesen jobb, ha a szolgáltató hozzáférést biztosít több VPN-protokollhoz is.

A jó VPN-szolgáltatónak lehetővé kell tennie a VPN-protokollok közötti szabadon váltást is, így jobban ellenőrizheti kapcsolatait.

3. A naplózási politika

A VPN-szolgáltatóknak írásbeli garanciát kell adniuk arra vonatkozóan, hogy nem tartanak nyilvántartást. Bár az összes VPN-szolgáltató kénytelen kis mennyiségű ügyfél-adatot megőrizni, garantálniuk kell, hogy az online tevékenységek egyikét sem rögzítik vagy naplózják..

Miért? Mivel bármilyen naplózott adatot kiberbűnözők, hatóságok vagy akár hirdetők is felhasználhatnak.

4. Előfizetési árak

A VPN-szolgáltatók általában havi 5-10 dollár közötti előfizetéseket kínálnak. Nem szabad azt feltételezni, hogy a legdrágább szolgáltatók a legjobbak, és a választásuknak inkább a szolgáltatás minőségére, mint a költségekre kell alapozódniuk.

Ennek ellenére számos okból el kell kerülni az ingyenes VPN-szolgáltatókat. Nemcsak korlátozott szolgáltatást kínálnak, amely gyakran rejtett költségekkel jár, hanem arról is ismert, hogy titokban kihasználják ügyfeleik internetes sebességét, és alapjáratú számítógépet használnak kilépő csomópontként, lehetővé téve az ismeretlen felhasználók számára, hogy az Ön internetét az Ön tudta nélkül használják..

Válassza ki a VPN szolgáltatót

5. A VPN kliens alkalmazások

A legtöbb VPN szolgáltató VPN alkalmazásokat kínál Windows, macOS, iOS és Android rendszerekhez. Egyesek alkalmazásokat kínálnak az Amazon Fire TV, Android TV, Linux és egyéb eszközökhöz.

Mindenesetre mindig ellenőrizze, hogy a használni kívánt VPN-szolgáltató kompatibilis alkalmazásokat kínál-e az Ön készülékeire. Ha az Ön készülékei nem rendelkeznek natív VPN-támogatással (mint például az Xbox), ellenőrizze, hogy a szolgáltató segíthet-e a VPN beállításánál egy útválasztón.

6. Csatlakozási sebesség

A legtöbb felhasználó számára a sebesség sokkal fontosabb, mint ha nagyszámú kiszolgáló lenne. Nincs értelme hozzáférni a tartalomhoz a világ minden tájáról, ha nem tudja elfogadható sebességgel streamálni.

Ideális esetben egy VPN-szolgáltatót válasszon, amely nagysebességű szerverekkel, korlátlan sávszélességgel, és olyan kiszolgálókkal rendelkezik, amelyek az Ön közelében vagy az Ön országában találhatók (nem mindegyik, csak néhány).

7. P2P / Torrent támogatás

Ha a torrent letöltését tervezi, ellenőrizze, hogy a VPN-szolgáltató megengedi-e ezt, és hogy vannak olyan szerverek, amelyek olyan országokban működnek, amelyek nem indítanak büntetőeljárást vagy nem korlátozzák az ilyen tevékenységeket – például Romániában, Svájcban, Hollandiában vagy Spanyolországban..

8. Az egyidejű kapcsolatok száma

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a VPN-ből, valószínűleg szeretné egyszerre csatlakoztatni a számítógépet, a telefont és más eszközöket. Győződjön meg arról, hogy VPN-szolgáltatója legalább 3-5 egyidejű kapcsolatot kínál. Ellenkező esetben többször is be kell jelentkeznie és kijelentkeznie különféle eszközökön.

9. Az az ország, ahol a VPN-szolgáltató található

Sok országban vannak olyan adatmegőrzési politikák, amelyek lehetővé teszik a kormányzati hatóságok számára a naplózott felhasználói adatok elérését. Győződjön meg arról, hogy az érdeklődő VPN-szolgáltató nem ilyen országban található. Általános szabályként az olyan országok, mint Gibraltár és Moldova biztonságos tét.

Érdemes ellenőrizni az ország általános kémkedés és megfigyelés eredményeit is annak biztosítása érdekében, hogy az Ön adatait a kormányzati ügynökségek ne kérhessék.

10. A szolgáltatások és szolgáltatások

A legjobb, ha olyan szolgáltatót választ, amely a VPN-szolgáltatás mellett további előnyöket kínál – például az intelligens DNS, a proxy, a Killswitch, a DNS szivárgásvédelem és az Apps-Killer. Ezek mind a szolgáltatások érdemesek. Ha azonban csak alapszolgáltatást keres alacsony áron, akkor ez nem mindig elengedhetetlen a vásárlási döntéshez.

11. Ügyfélszolgálat

Ideális esetben olyan szolgáltatót kell választania, amely 24 órás ügyfélszolgálatot kínál. Az élő csevegés és a közösségi média jelenléte (különösen a Twitter-en) szintén megkönnyíti a szolgáltatóval való kapcsolatfelvételt, ha bármilyen probléma merül fel..

A vélemények arra is ötletet adhatnak, hogy mennyi ideig tart a VPN-szolgáltató támogató csoportja a problémák megválaszolásához és megoldásához.

Megbízható VPN-szolgáltatót keres? Lefedettünk!

Mi, a CactusVPN, olyan csúcsminőségű VPN szolgáltatást kínálunk, amelyre mindig számíthat. Korlátlan sávszélességet, platformok közötti kompatibilis VPN-alkalmazásokat, 24 órás támogatást és egy Killswitch szolgáltatást kínálunk, amely biztosítja az online biztonságot.

Sőt, függetlenül attól, hogy mit szeretne csinálni az interneten, van egy megoldásunk:

  • Ha ragaszkodik a magánélet védelméhez, imádni fogja a VPN csúcskategóriájú AES titkosítását és azt a tényt, hogy semmilyen naplót nem tárolunk.
  • Ha csak a geo-blokkolt tartalmakhoz szeretne hozzáférni, és azokat streamre szeretné tenni, az intelligens DNS-szolgáltatásunk segítségével több mint 300 földrajzilag korlátozott webhelyhez férhet hozzá..
  • Abban az esetben, ha csak a fájlmegosztás érdekli, csatlakozhat a 9 nagysebességű VPN-kiszolgálónk egyikéhez, P2P támogatással (28-nál több).
  • És ha csak szűk költségvetéssel rendelkezik, és csak arra törekszik, hogy megkerülje a munka / iskola tűzfalait, akkor örömmel fogja tudni, hogy nagyon megfizethető árakat kínálunk.

Ja, és akár 5 eszköz egyidejű kapcsolatát is élvezheti szolgáltatásunkkal több eszközön.

Ez még nem minden – ingyenes próbaverziót is kínálunk

Ha nem biztos abban, hogy a CactusVPN minden igényt kielégíthet, akkor miért nem próbálja ki először ingyenesen teszt-szolgáltatást? Kínálunk egy 24 órás kipróbálást – nincs szükség hitelkártya-adatok megadására!

Mi több, ha egyszer CactusVPN felhasználóvá válik, akkor továbbra is 30 napos pénz-visszatérítési garancia vonatkozik Önre, tehát 0 kockázatot jelent.

Milyen VPN-szolgáltatók alkalmasak számomra?

Ez tényleg az Ön igényeitől és szándékaitól függ. Ennek ellenére néhány kutatást végeztünk és 4 olyan embercsoporttal álltunk elő, akik részesülhetnek a VPN szolgáltatások előnyeiből, és amit e kategóriák valamelyikének figyelni kell:

A hallgatók / alkalmazottak

Diák / munkavállaló VPN felhasználó

Ebben az esetben biztonságos azt feltételezni, hogy érdekli a korlátozott webhelyek feloldása és az iskola vagy a vállalati hálózat hozzáférése a blokkolt tartalmakhoz..

Ha csökkenteni szeretné a költségeket, akkor olcsó vagy kedvezményes előfizetéssel rendelkező VPN-t kell választania, és a magas biztonsági szintek helyett a nagy csatlakozási sebességre kell összpontosítania. Ha azonban online iskolázást tervez iskolában / munkahelyen, vagy érzékeny iskolai / munkafájlokat szeretne elérni / torrentolni, akkor fontolóra kell vennie a titkosítás prioritását a sebesség felett.

Emberek „Bejelentő” gondolkodásmóddal

Sectret Agent VPN felhasználó

Akár tényleges bejelentő, akár csak olyan ember él, aki olyan országban él, ahol a tömeges megfigyelés normális, akkor az erőteljes titkosítási protokollokra és a magánélet-orientált szolgáltatásokra és előnyökre kell összpontosítania, mint például a Killswitch vagy a bejelentkezési lehetőség.

Egyes magánélet-orientált VPN-szolgáltatók lehet, hogy nem rendkívül költségvetés-barátak, de ebben az esetben ténylegesen árat fizethet az adatvédelemre?

Emberek, akik rendszeresen töltik le a fájlokat

Downloader VPN felhasználó

Függetlenül attól, hogy csak szabadon letölthető tartalmat szeretne letölteni, vagy kényszeríteni szeretné torrentjeit anélkül, hogy jogi bajba kerülne, vagy az IP-jét kitéve a rajnak, szüksége van egy VPN szolgáltatóra, amely nagysebességű kapcsolatokat kínál. , korlátlan sávszélesség, és támogatja a torrent letöltését (még akkor is, ha nem érdekli a torrentek – jobban biztonságos, mint sajnálom).

Emberek, akik csak szórakozást akarnak

Watcher VPN felhasználó

Nézni szeretné kedvenc filmjét és műsorát a Netflix-en az Egyesült Államokon kívül? Érdekelné megnézni a BBC iPlayer legújabb műsorait? Szüksége lesz VPN-szolgáltatóra, amelynek szerverei vannak ezekben az országokban – és minden más olyan országban, ahol geo-blokkolt tartalom van, amelyet elérni szeretne. A korlátlan sávszélesség és a platformok közötti kompatibilis alkalmazások szintén segítenek.

Ezen felül fontolóra kell vennie egy olyan VPN-szolgáltató feliratkozását is, amely intelligens DNS-szolgáltatást is kínál – biztonsági másolatként, ha a VPN blokkolódik vagy nem működik.

Ezenkívül ebben az esetben a magas szintű titkosításnak nem kellene valóban nagy figyelmet fordítania – kivéve, ha tényleg úgy érzi, hogy szükséges.

Mi a VPN-szolgáltató? Alsó vonal

A VPN-szolgáltató egy harmadik féltől származó cég, amelytől VPN-szolgáltatásokat vásárol. A szolgáltató hozzáférést biztosít a VPN-kiszolgálókhoz egy VPN-ügyfélen keresztül, amely rendszerint platformok közötti kompatibilis alkalmazások formájában érkezik.

A VPN-szolgáltató kiválasztásakor fontos, hogy erős titkosítást, bejelentkezési tilalmat, releváns szerverhelyeket, sávszélesség-korlátozásokat és tisztességes támogatást biztosítsanak – nem csak vonzó árazás.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me