Mi az a mély csomag ellenőrzés? |


„De mi a mély csomag ellenőrzés?” Kérdezheti. Nos, arra törekszünk, hogy átfogó, de egyértelmű választ adjunk e cikk kérdésére ebben a cikkben, valamint megmutassuk, hogyan kell leküzdeni.

Mi az a mély csomag ellenőrzés??

A Deep Packet Inspection egy hálózati csomagszűrési módszer, amely elemezi mind a csomag fejlécét, mind az adatrészét (egy kis adatcsomag az összes, amit online csinálsz, küld és fogadsz). Az internetszolgáltatók esetében a DPI azt jelenti, hogy a felhasználó teljes kapcsolatának és online forgalmának a elemzését, nem csupán néhány kapcsolódási információt, például a portszámot, a hozzáférött IP címeket és a protokollokat.

Az internetszolgáltatók általában a DPI-t használják a rendelkezésre álló erőforrások kiosztására a forgalom áramlásának korszerűsítésére, valamint a szervereik optimalizálására hackerek észlelésére, a rosszindulatú programok leküzdésére és felhasználói viselkedési adatok gyűjtésére.

Noha a DPI ártalmatlannak tűnhet, valójában nagyon negatív hatással lehet az online adatvédelemre.

Hogyan működik a mély csomag ellenőrzése??

A DPI-t általában tűzfalszinten hajtják végre, különös tekintettel az Open Systems Interconnection 7. rétegére – az alkalmazási rétegre. A módszer kiértékeli az ellenőrző ponton áthaladó adatcsomagok tartalmát.

Az, hogy a DPI hogyan értékeli az adatcsomagok tartalmát, a hálózati rendszergazda által megállapított szabályokon alapul. A DPI valós időben végzi el az értékelést, és meg tudja mondani, honnan (pontosan pontosan mely alkalmazás vagy szolgáltatás) jöttek az adatcsomagok. Szűrők létrehozhatók a DPI-forgalom átirányításához az online szolgáltatásokból (például a Facebookból).

DPI különböző országokban

Az internetszolgáltatók már régóta képesek nyomon követni és rögzíteni minden online mozgását. Ezenkívül akadályozhatják és megakadályozhatják a felhasználókat, hogy hozzáférjenek bizonyos webhelyekhez. Ezt a gyakorlatot általában alkalmazzák egyes országok, amelyek tilalmakat vezettek be az internetes tartalomra. Az Egyesült Államok, Oroszország, Észak-Korea, Kína, Irán és más országok a DPI segítségével cenzúrázás céljából blokkolják a weboldalakhoz való hozzáférést és az állampolgárok figyelemmel kísérését..

dpi

Például a kínai kormány a Mélycsomag-ellenőrzést használja annak érdekében, hogy cenzúrázza a kínai állampolgárokat és az állami érdekeket károsnak tartó tartalmat. Ebből a célból a kínai internetszolgáltatók a DPI-t használják a hálózaton átmenő bizonyos kulcsszavak nyomon követésére, korlátozva a kapcsolatokat, ha ilyen információ található.

Egy másik példa az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége, amely a DPI-t használja az internetes forgalom megfigyelésére. Az iráni kormány állítólag a DPI-t is felhasználja az egyénekre vonatkozó információk gyűjtésére és a kommunikáció blokkolására.

Hogyan használják az internetszolgáltatók a mély csomag ellenőrzést??

Az internetszolgáltatók egyik fő módja a DPI használatának a P2P-tartalom keresése – különösen azokban az országokban, ahol a torrenting nem pontosan legális. Amikor megtalálják a P2P-tartalmat, akkor lelassítják a felhasználó letöltési sebességét (legjobb eset), vagy átadják a felhasználó adatait a hatóságoknak és a szerzői jogi ügynökségeknek (ami DMCA-értesítéseket, hatalmas pénzbírságokat vagy akár börtönidőt eredményez a felhasználó).

Ezen felül az internetszolgáltatók támaszkodhatnak a DPI-re, ha blokkolniuk kell egy bizonyos weboldal elérését. Általában ezt a tartalomra vonatkozó kormányzati és esetleges szerzői jogi előírások betartása érdekében teszik.

Az internetszolgáltatók a DPI-t is felhasználhatják a felhasználói kapcsolatok szippantására, és átfogó profilokat állíthatnak össze online tevékenységeik és preferenciáik alapján, amelyeket esetleg eladhatnak harmadik fél hirdetőinek. Ez az a fajta dolog, amely törvényesen megtörténhet az Egyesült Államokban és más országokban a színfalak mögött.

Végül az internetszolgáltató is használhatja a DPI-t sávszélesség-szabályozáshoz. Mivel a DPI annyira betekintést nyújt számukra az online tevékenységekbe és a letöltésekbe, potenciálisan lelassíthatják a sebességet, ha úgy ítélik meg, hogy „túl sok adatot” használ egy bizonyos tevékenységhez – például online játékokhoz, online streaminghez vagy fájlok letöltéséhez ( mint amint fentebb említettük, amikor a torzításról beszéltünk).

Hogyan befolyásolja a DPI??

Mivel az összes, az interneten küldött és fogadott információ apró adatcsomagokba van összegyűjtve, amelyeket az internetszolgáltató beolvassa és elemez, az elég világos, hogy a DPI az Ön személyes adatainak súlyos megsértése..

Alapvetően, ha a DPI nem kerül ellenőrzésre, és úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagyja, akkor a következő történhet:

  • Előfordulhat, hogy rengeteg személyre szabott, tolakodó hirdetést kap, ha az internetszolgáltató megosztotta a DPI-adatokat a hirdetőkkel.
  • Jogi bajokba kerülhet a torrent letöltésével, ha olyan országban él, ahol ez jogi kérdés.
  • A kapcsolat sebessége szándékosan lecsökkenhet, így „meggyőzve” a díjfizetésért vagy drágább adatcsomagért történő fizetést..
  • Életed hátralévő részében élnie kell azzal, hogy minden, amit online csinálsz, soha nem lesz magántulajdon – mindig ott lesz valaki, aki szimatol a böngészési szokásain és a beszélgetéseinél..
  • Előfordulhat, hogy nem fér hozzá bizonyos weboldalakhoz, ha az internetszolgáltatója DPI használatával kénytelen blokkolni őket.

Hogyan lehet megakadályozni a mély csomagok ellenőrzését??

Bár a helyzet sötétnek tűnik, van valami, amit megtehetsz a visszaszorításért – különösen az ISP DPI ellen. Alapvetően titkosítani kell az online kapcsolatokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy senki – még az internetszolgáltató sem – nem tudja elolvasni őket.

Mi a titkosítás??

A titkosítás azt jelenti, hogy az adatok megbonthatatlanná válnak, amikor azokat egy másik eszközre vagy az interneten továbbítják, vagy ha a felhőben vagy a merevlemezeken tárolják. A titkosítás fő célja az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozása. Ha szeretne többet megtudni erről, nyugodtan nézze meg ezt a cikket.

“Hogyan titkosíthatom az online kapcsolataimat?”

Alapvetően 2 lehetősége van:

  1. Használja a Tor-ot
  2. Használjon VPN-t

Tor (a hagyma útválasztó) egy anonimitási hálózat, amely átirányítja az online forgalmat egy nagy relék hálózatán keresztül annak magánéletének fokozása érdekében. Noha a Tor nagyon hasznos lehet, van egy nagy probléma – nem titkosítja a kapcsolatait 100% -ban. Nincs titkosítás, amikor a kapcsolat áthalad a kilépő relén (az utolsó relé, mielőtt a kapcsolat eléri a rendeltetési helyét), tehát aki futtatja a kilépő relét, láthatja a forgalmat és az adatokat.

VPN (virtuális magánhálózat), másrészt sokkal jobb megoldás, mert erőteljes titkosítást használ az eszköz és a VPN szerver közötti kapcsolat biztosítása érdekében. Ha az internetszolgáltató DPI-t használ, akkor nem fogják látni, mit csinálnak online. Legfeljebb előfordulhat, hogy észreveszi a VPN-kiszolgáló IP-jét, vagy hogy a forgalma titkosítva van, de ez eléggé ez.

dpi2

Plusz, ha a VPN szolgáltató megengedi, akkor használhatja az OpenVPN protokollt, amelyet a DPI nehezebben észlelhet – nem is beszélve arról, hogy 443-as portot használ, amelyet az internetszolgáltató nem tud blokkolni, mert ugyanaz a A HTTPS, tehát elengedhetetlen az olyan dolgokhoz, mint például az online vásárlás és a banki szolgáltatások.

Természetesen meg kell győződnie arról, hogy megbízható VPN szolgáltatót választott – lehetőleg olyan, amely nem naplózza az adatait. Ez nem csak a személyes adatainak védelme szempontjából fontos – a bejelentkezési tilalom azt is jelenti, hogy a VPN-szolgáltató nem használja a DPI-t a felhasználóinál.

És bár az ingyenes VPN-ek vonzónak tűnhetnek, a valóság az, hogy rendkívül veszélyesek.

CactusVPN – A legjobb módja a DPI leküzdésének

Szolgáltatásunk csúcskategóriás AES-titkosítást kínál, amely biztosítja, hogy az internetszolgáltató nem tudja ellenőrizni az online tevékenységeket – akár DPI, akár nem. A rendkívül biztonságos OpenVPN protokoll használatával is csatlakozhat az internethez, és örömmel fogja tudni, hogy szervereink megosztott IP technológiát használnak, ami azt jelenti, hogy szinte lehetetlen, hogy online böngészése társuljon az IP-címhez..

És felhasználóbarát, platformokon át kompatibilis alkalmazásunk nagyon egyszerűvé teszi a portok egyetlen kattintással történő váltását. Tehát bármilyen gond nélkül böngészhet az interneten, miközben a 443-as porton keresztül csatlakozik.

Ezen túlmenően megemlítenünk kell, hogy betartunk egy szigorú bejelentkezési szabályt, tehát nem kell aggódnunk a részünkre eső DPI miatt..

A legjobb az egészben – szolgáltatásaink nagyon megfizethető tervekkel, ingyenes 24 órás próbaverzióval és 30 napos pénz-visszafizetési garanciával járnak. Mindez segít abban, hogy elég kényelmesen érezze magát, hogy bízzon a VPN-szolgáltatásunkban.

Következtetés

Noha a mély csomagmegfigyelés bizonyos érthető biztonsági felhasználásokkal járhat (különösen irodai környezetben), rendkívül káros lehet az összes online felhasználó internetes magánéletére, ha az internetszolgáltatók végrehajtják azokat..

Alapvetően a DPI lehetővé teszi az internetszolgáltatónak, hogy megismerje az összes internetes tevékenységet – milyen webhelyeket látogat meg, milyen fájlokat tölt le, kivel beszél, stb. A magánélet védelme érdekében titkosítania kell az online forgalmat. És erre a legjobb módszer egy VPN használata (talán a Tor mellett egy extra biztonsági réteg érdekében).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me