Mi az a SoftEther? (Teljes útmutató)


De mi valójában a SoftEther? És mi teszi különlegessé a többi protokollhoz képest?

Nos, itt van minden, amit tudnod kell:

Mi az a SoftEther??

A SoftEther egy ingyenes, nyílt forráskódú VPN-szoftver, amelyet a Tsukuba Egyetemen végzett egy diplomamunka kutatásának részeként fejlesztették ki. A SoftEther teljes kiadása 2014-ben történt, ez az egyik legújabb protokoll.

Amikor a SoftEtherről beszélünk, fontos különbséget tenni a SoftEther protokoll és a SoftEther VPN szerver között:

 • A SoftEther VPN protokoll – A protokollt az ügyfelek közötti biztonságos kommunikációhoz használják. Viszonylag gyors és biztonságos.
 • A SoftEther VPN szerver – A kiszolgálószoftver támogatja több VPN-protokoll használatát, mint például a SoftEther, OpenVPN, IPSec, L2TP / IPSec és SSTP.

Hogyan működik a SoftEther VPN protokoll?

A SoftEther VPN protokoll felel a VPN kliens és a VPN szerver közötti kommunikáció biztonságáért. Alapjában véve egy titkosított alagutat hoz létre a kettő között, biztosítva, hogy az említett alagúton átmenő információkat senki ne tudja megfigyelni.

Általános műszaki információk a SoftEtherről

 • A SoftEther támogatja az ügyfél-kiszolgáló és a telephely közötti kommunikációt (a SoftEther Bridge-en keresztül).
 • A SoftEther támogatja a Mélyreható csomag-naplózási funkciót.
 • A protokoll a tűzfalak megkerülésére az SSL-VPN alagútját használja a HTTPS-en keresztül.
 • A SoftEther nem igényel statikus vagy rögzített IP-címet, mivel beágyazott dinamikus DNS és NAT-átjárási funkciókat tartalmaz.
 • A SoftEther támogatja az erős titkosítást, mint például az AES-256 és az RSA-4096.
 • A SoftEther VPN protokoll teljesítményét kb. 1 Gbps / s sebességgel mérik.
 • A SoftEther az OpenVPN klón funkciójának köszönhetően képes támogatni a régebbi OpenVPN ügyfeleket is.
 • Az összes beállítás a GUI-n keresztül konfigurálható.
 • A SoftEther támogatja az RSA tanúsítvány hitelesítését és az IPv4 / IPv6 kettős egymásra rakását.

A SoftEther használata

A SoftEther VPN protokollt nagyon egyszerű használni, de mivel ez szoftver alapú megoldás, először telepítenie kell a SoftEther VPN klienst az eszközére. Általában ez a helyzet akkor is, ha már van előfizetése VPN-szolgáltatásra.

Megvizsgáljuk, hogyan kell használni a SoftEther szoftvert Windows rendszeren, de a telepítési folyamat más platformon is nagyon hasonló.

Tehát, itt vannak a főbb dolgok, amelyeket tudnia kell a SoftEther használatáról:

Először telepítse az ügyfelet

A SoftEther VPN kliens megszerzéséhez lépjen a SoftEther webhely Letöltések oldalára. Miután letöltötte a telepítőt, csak futtassa és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Amikor a program felkérést kap, hogy válasszon a „SoftEther VPN Client” és a „SoftEther VPN Client Manager (csak a felügyeleti eszközök)” közül, válassza az első lehetőséget. Azt is tudnia kell, hogy a „SoftEther VPN Client” teljes neve „SoftEther VPN Client Manager”.

Választhat egy másik telepítési könyvtárat, amikor erre kéri, vagy csak az alapértelmezetthez léphet. A program telepítése után elindíthatja a SoftEther VPN Client Manager alkalmazást.

Ezután állítsa be a kapcsolatot

Ehhez csak kattintson a „VPN kapcsolat hozzáadása” elemre a SoftEther VPN klienskezelőben. Észre fogja venni, hogy a rendszer felkérdezi egy virtuális hálózati adapter konfigurálásának szükségességét. Az adapter szükséges a VPN-kapcsolathoz, ezért kattintson a „Igen” gombra a folyamat folytatásához.

Amint az adapter a helyén van, kattintson újra az „VPN kapcsolat hozzáadása” elemre. Ezen a ponton egy tulajdonságok táblája fogadja Önt, amelyeket ki kell töltenie a VPN-szolgáltató által megadott információkkal:

 • Gazdagép neve – A kiszolgáló IP-címe, amelyhez csatlakozni szeretne.
 • Portszám – A port, amelyet használni fog. A SoftEther esetében általában 443, de a VPN-szolgáltató más lehetőségeket is kínálhat Önnek.
 • Virtuális központ neve – Általában ez a VPN-szolgáltató szolgáltatásneve, de a mező nem mindig kötelező.
 • Auth Type – A kapcsolathoz használt hitelesítés típusa. A szolgáltatója általában azt javasolja, hogy melyik lehetőséget választja.
 • Felhasználónév – A VPN-fiókhoz használt felhasználónév.
 • Jelszó – A VPN-fiókhoz használt jelszó.

Ami a „Beállítás név” mezőt illeti, ez alapvetően a VPN kapcsolat neve. Nyugodtan írjon be bármit, amit akar. Ugyanakkor, amikor a „Proxy Type” opcióról van szó, a legjobb, ha csak az alapértelmezett beállítást választja – Direct TCP / IP Connection (No Proxy). Ami az „Speciális beállításokat” illeti, sok mindent meg kell vitatni, és könnyebb, ha csak megnézed a hivatalos SoftEther weboldalon található információkat az ezekről a lehetőségekről..

Miután minden elkészült, kattintson az „OK” gombra, és az új VPN kapcsolat hozzáadódik a SoftEther VPN klienskezelő listához. A futtatáshoz kattintson a jobb gombbal a kapcsolatra, és válassza a „Csatlakozás” lehetőséget. Ha leválasztani akarja, tegye ugyanazt a műveletet, és kattintson a „Leválasztás” gombra.

További használható funkciók

A SoftEther VPN klienskezelőnek elég sok funkciója van, amelyekkel élménycserét végezhet:

 • Egyszerű mód / normál mód – A SoftEther VPN klienskezelő alapértelmezés szerint normál módban működik, de válthat az egyszerű módra, ha mindenki új vagy, vagy csak azt akarja, hogy a felületet még egyszerűsítsék.
 • Áttetsző ablak funkció – Ez az opció lehetővé teszi, hogy kiválassza a VPN-ügyfélablakok átlátszó szintjét. Ne feledje, hogy az átláthatóság szintjét nem lehet 20% alá beállítani.
 • Internetkapcsolat karbantartási funkció – Ez egy hasznos funkció, ha azt akarja, hogy a SoftEther ügyfél olyan VPN kapcsolatot tartson fenn, amely hasonló a SoftEther VPN szerver kapcsolathoz..
 • Hangvezérlő funkció – Egy remek kis eszköz, amely hangutasításokkal magyarázhatja meg a folyamatot, vagy elolvashat egy üzenetet. Ennek engedélyezéséhez válassza a „Normal Voice Guide” lehetőséget, amikor az Ügyfélkezelőben megnyitja a „Voice” elemet.

A kapcsolat átviteli képességének tesztelése

A SoftEther rendelkezik egy hálózati forgalomsebesség-teszt eszközzel, amellyel ellenőrizheti, hogy a VPN-kapcsolat mennyire jól működik. A SoftEther VPN klienskezelőn történő használathoz kattintson az ügyfélen az „Eszköz” menüre, majd válassza a „Hálózati forgalomsebesség-teszt eszköz” lehetőséget.

Ha további információra van szüksége a VPN-kapcsolat teszteléséről, nyugodtan nézze meg a témáról szóló útmutatónkat. És ha többet szeretne tudni a SoftEther sebességmérő eszközről (további konfigurációk és óvintézkedések), akkor kövesse ezt a linket.

Egyéb hasznos információk

Ha további információkat szeretne kapni a SoftEther VPN kliensről és arról, hogy hogyan működik a kapcsolat, akkor nézd meg ezt a linket. Ezenkívül rendelkezésre áll egy kézikönyv, ha még többet szeretne megtudni a SoftEther VPN protokollról.

A SoftEther VPN biztonságos használata?

Rövid válasz – igen, határozottan.

A SoftEther titkosítása és biztonsága nagyon megbízható, és kiváló protokoll, amelyet bármikor használhat online adatainak és forgalmának biztonságához..

Íme néhány dolog, amely a SoftEther-t ilyen biztonságos VPN-protokollvá teszi:

 • A protokollt úgy programozták, hogy megakadályozza a középső ember támadásait.
 • A SoftEther VPN titkosítási, dekódolási és hitelesítési folyamatai OpenSSL-en alapulnak – egy jól ismert nyílt forrású szoftver könyvtárban.
 • A SoftEther támogatást nyújt egy csomó titkosítási rejtjelhez, például AES, RC4, DES, Triple-DES, SHA és MDS.
 • A SoftEther számos lehetőséget kínál a felhasználói hitelesítéshez, mint egy extra biztonsági rétegnek.
 • A SoftEther VPN protokoll hozzáférést biztosít a felhasználóknak a csomagszűréshez és a biztonsági házirendekhez, hogy a káros csomagokat még mindig szabadon tarthassák.

Ennek ellenére tudatjuk velünk, hogy 2018 elején a SoftEther 80 órás biztonsági ellenőrzést végzett, amely szerint a protokoll 11 biztonsági rést szenvedett. Az információ azonban nem túl részletes és egyértelmű arról, hogy a felhasználókkal milyen biztonsági problémákkal szembesülhetnek, és elég biztonságos feltételezni, hogy ezeket a problémákat már régóta javították. Itt található a link, ha pillantást szeretne kapni.

A SoftEther VPN protokoll gyors?

Igen, a SoftEther gyors online sebességet kínál. A protokoll mögött álló emberek szerint a nagy teljesítmény és az átmenő teljesítmény szempontjából volt beprogramozva. Ezen eredmények szerint a SoftEther gyorsabb, mint az OpenVPN és a PPTP, és akár 900 Mbps átviteli sebességre képes..

Úgy tűnik, hogy a SoftEther nagy sebességét szintén elérték, mert a fejlesztők arra összpontosítottak, hogy a VPN csomagok feldolgozási ciklusain a memória másolatok száma csökkenjen (mivel egy nagy szám csökkentheti a sebességet).

A SoftEther emellett streaming alagútmechanizmust is alkalmaz, hogy elkerülje az „MTU (Maximum Transmission Unit) probléma kezelését”, amelyről bővebben a fent említett oldalon olvashat..

A SoftEther VPN előnyei és hátrányai

Előnyök

 • A SoftEther csatlakozások rendkívül biztonságosak.
 • A SoftEther több platformon működik, és meglehetősen egyszerűen beállítható.
 • A magas szintű SoftEther biztonság ellenére a protokoll meglepően gyors.
 • A SoftEther nyílt forráskódú (nagyon megbízhatóvá téve) és ingyenesen használható.
 • Mivel a SoftEther a 443-as portot használja, ezt nem lehet könnyen blokkolni egy tűzfallal.

hátrányok

 • Nem sok VPN-szolgáltató kínál hozzáférést ehhez a protokollhoz.
 • Annak ellenére, hogy 2014-ben jelent meg, még mindig viszonylag új protokollnak tekintik.
 • A SoftEther nem támogatott natív módon az operációs rendszereken és eszközökön. Lehet, hogy további szoftvert is telepítenie kell, még akkor is, ha a VPN-szolgáltatótól származó protokollt használja.

Mi az a SoftEther VPN??

A SoftEther VPN egy harmadik féltől származó VPN-szolgáltató által nyújtott szolgáltatás. Alapvetően egy VPN szolgáltatás, amely a SoftEther protokollt használja. Néhány szolgáltatónál további szoftvert kell telepítenie a SoftEther-től, míg más szolgáltatók integrálják a protokollt ügyfeleikbe, vagyis nem kell mást tennie.

Jelenleg nem sok VPN-szolgáltató kínál hozzáférést a SoftEther VPN-protokollhoz. Abban az esetben, ha érdekli egy ilyen szolgáltató, ne feledjük, hogy a SoftEther elérhető a VPN szervereinken – sok más protokoll mellett is.

Keres egy SoftEther VPN-t a kapcsolatok biztonságához?

Megvan a hátunk – a CactusVPN egyszerű és biztonságos hozzáférést kínál a SoftEther kapcsolatokhoz. És élvezheti a lehető legnagyobb adatvédelmet és biztonságot, mivel az adatait nem naplózza, és kapcsolataink katonai titkosításokat használnak.

Ezenkívül nem csak a SoftEtherre korlátozódik. Noha kiváló VPN-protokoll, felismerjük, hogy érdemes kipróbálnia más lehetőségeket is. Ezért kínálunk hozzáférést az OpenVPN-hez (mind TCP, mind UDP), SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec, PPTP

Örülni fog, hogy megtudja, hogy VPN-alkalmazásokat nagyon könnyű beállítani, és sok platformon működnek: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV és Amazon Fire TV.

A Test-Drive CactusVPN ingyenes

Nem kell azonnal előfizetést választania. Először ingyenesen kipróbálhatja a VPN szolgáltatásainkat 24 órán keresztül, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelel-e minden igényének. Ne aggódjon – nem kell megadnia hitelkártya-információkat.

És itt a legjobb rész – ha egyszer CactusVPN felhasználóvá válik, akkor továbbra is biztosítjuk Önt 30 napos pénz-visszafizetési garanciánkkal, ha bármilyen probléma merül fel.

A SoftEther VPN protokoll összehasonlítva más VPN protokollokkal

Szeretné tudni, hogy a SoftEther miként hasonlítja össze az online felhasználók számára elérhető többi VPN protokollt? Itt van egy áttekintés mindent, amit tudnod kell:

SoftEther vs. OpenVPN

A biztonság szempontjából a SoftEther-et gyakran hasonlítják az OpenVPN-hez – jó okból. A protokoll ugyanolyan szintű titkosítást és adatvédelmet nyújthat az OpenVPN számára (256 bites biztonság, AES titkosítás, OpenSSL, SSL 3.0). Sőt, az OpenVPN nyílt forráskódú, akárcsak a SoftEther, és mindkettő nagyon megbízhatóvá teszi őket. Az OpenVPN ebben az értelemben csak jobb, ha az régebbi, mint a SoftEther, tehát „több tapasztalata van az övé alatt”..

Ami a sebességet illeti, a SoftEther rendelkezik a kezével. A SoftEther mögött élő emberek szerint a protokoll 13-szor gyorsabb, mint az OpenVPN. A SoftEther átviteli sebessége legfeljebb 900 Mbps, míg az OpenVPN átviteli sebessége legfeljebb 100 Mbps. Ráadásul a SoftEther olyan funkciókat kínál, amelyek nem találhatók az OpenVPN-ben, például:

 • Csomagszűrés
 • Virtuális DHCP funkció
 • Több bérlő támogatása
 • NAT átjárási funkció
 • Config fájl kézírás
 • Intelligens kártyák és USB-tokenek támogatása

Érdemes megemlíteni, hogy míg a SoftEther és az OpenVPN egyaránt lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy saját kiszolgálóikat futtassák, csak a SoftEther VPN szerver támogatja több olyan protokollt, mint például a SoftEther, SSTP, L2TP / IPSec, IPSec és maga az OpenVPN. Az OpenVPN szerver ezzel szemben csak az OpenVPN egyedi protokollt tudja futtatni.

Ami a platformok közötti kompatibilitást illeti, a SoftEther és az OpenVPN általában ugyanazon a platformon konfigurálható. A SoftEther azonban gyakran további szoftverek telepítését igényli – még akkor is, ha VPN-szolgáltató kiszolgálóin használja. A SoftEther telepítése szintén viszonylag könnyebb, mint az OpenVPN. És miközben a témánkban vagyunk, nem sok VPN-szolgáltató kínál a SoftEther VPN-protokollt (valószínűleg annak köszönhetően, hogy milyen fiatalos), miközben könnyedén megtalálhatsz rengeteg szolgáltatót, akik hozzáférést kínálnak az OpenVPN kapcsolatokhoz..

Összességében mindkét VPN-protokoll nagyon tisztességes, de ha szeretné élvezni az OpenVPN által kínált biztonságot (és még sok más) a gyorssebesség mellett, javasoljuk a SoftEther alkalmazást. Ha szeretne többet megtudni az OpenVPN protokollról, kövesse ezt a linket.

SoftEther vs. PPTP

A biztonság szempontjából a SoftEther egyértelmű nyertes. Nemcsak támogatja a 256 bites titkosítást és a többszörös rejtjeleket, de a PPTP saját titkosítása (MPPE) egyáltalán nem megbízható, mivel érzékeny számos kihasználtságra..

Sőt, a PPTP könnyen blokkolható egy tűzfallal (különösen egy NAT tűzfallal). A SoftEther viszont a 443-as portot (a HTTPS forgalmi portot) használja, így lehetetlenné teszi a blokkolást. Ezenkívül a SoftEther bármilyen csomagot képes szállítani, míg a PPTP csak az IPv4 csomagokra korlátozódik. És az is a probléma, hogy a PPTP zárt forrású, és az NSA nyilvánvalóan feltörte.

Az egyik legfontosabb dolog, ami a PPTP-t annyira népszerűvé teszi a biztonsági hibáinak ellenére, hogy milyen gyors a protokoll. Nos, meglepő módon, a SoftEther valójában gyorsabb, mint a PPTP (négyszer gyorsabb, hogy pontosak legyenek), bár ilyen erős titkosítási szintet kínál..

Nagyon sokkal jobb, ha a PPTP jobb, mint a SoftEther, amikor a telepítési folyamat és a platformok közötti elérhetőség érkezik. Ez nem azt jelenti, hogy a SoftEther nem működik olyan sok platformon, mint a PPTP, de a protokoll nem beépített bennük. Például könnyedén konfigurálhatja a PPTP kapcsolatot Windows 7 rendszeren néhány kattintással, míg a SoftEther kapcsolat beállítása valamivel több munkát igényel.

Tudnia kell azonban, hogy a PPTP-t a jövőben esetleg nem támogatják újabb operációs rendszerek és eszközök. A macOS és az iOS már elhagyta a PPTP natív támogatását, mivel a macOS Sierra és iOS 10 (valószínűleg a biztonság hiánya miatt), és valami hasonló történhet más platformokkal is.

Szeretne többet megtudni a PPTP-ről? Nézze meg a róla szóló részletes cikkünket.

SoftEther vs. L2TP / IPSec

Először is, mindkét protokoll támogatást nyújt a 256 bites titkosításhoz és az erőteljes rejtjelekhez, de a SoftEther biztonság sokkal jobb, mert az SSL 3.0-t is használja, és nyílt forráskódúvá teszi megbízhatóbb protokollt. Tudnia kell azt is, hogy Edward Snowden korábban azt állította, hogy az NSA szándékosan gyengítette az L2TP / IPSec-et, de nincs egyértelmű bizonyíték, amely megmutatná, hogy ezek az állítások mennyire legitim.

A stabilitás szempontjából a SoftEther jobban fizet, mivel képes használni a 443. portot. Mivel az L2TP párosítva van az IPSec-rel, akkor blokkolható, ha az 500-as port, valamint az 50-es és 51-es IP-protokoll blokkolva van. Az L2TP NAT-problémákkal is szembesülhet, ha az L2TP Passthrough nincs engedélyezve az útválasztón.

A SoftEther VPN protokoll jobb összeköttetési sebességet is biztosít, mivel az L2TP / IPSec hosszabb időt vesz igénybe a VPN-alagút megbeszélésekor – nem is beszélve a kettős beágyazás funkcióról, a sebesség is csökkenthető.

A rendelkezésre állás vonatkozásában azonban az L2TP / IPSec jobb választás, mivel sok platformon beépítették. Tehát nagyon egyszerű a kapcsolat létrehozása. Sőt, több VPN-szolgáltató kínál L2TP / IPSec kapcsolatokat, mint a SoftEther kapcsolatokat kínáló szolgáltatók.

És a fentebb tárgyalt protokollokhoz hasonlóan a SoftEther VPN szerver támogatást nyújt az L2TP / IPSec-hez is..

Ha szeretne többet megtudni az L2TP / IPSec-ről, kövesse ezt a linket.

SoftEther vs. IPSec

A legtöbb VPN-szolgáltató párosítja az IPSec-et az L2TP-vel és az IKEv2-vel, de előfordulhat, hogy olyan szolgáltatásokat is talál, amelyek önállóan kínálnak hozzáférést az IPSec-hez. Általában véve egy nagyon biztonságos VPN-protokoll, bár ha nem megfelelően van beállítva és konfigurálva, akkor az általa kínált védelem hibás lehet..

Ami a stabilitást illeti, az IPSec-et sokkal könnyebben lehet blokkolni egy tűzfallal, mint a SoftEther-et, mert korlátozott és könnyen blokkolható portok vannak használatban. A SoftEther gyorsabb is, mint az IPSec, és a SoftEther VPN szerver valóban támogatja az IPSec protokollt.

Az IPSec számos platformon működik – nagyjából ugyanazokon, mint a SoftEther. Az IPSec-et azonban sokkal kényelmesebben lehet konfigurálni, mivel általában nem kell különféle szoftvereket letöltenie.

Végül, a SoftEther több csomagot támogat, mint az IPSec, amely általában az IPv4 csomagokra korlátozódik. Gyors példaként a SoftEther továbbíthat IPv6, PPPoE, STP, VLAN és RIP fájlokat..

Összességében az IPSec egy tisztességes protokoll, de a SoftEther egyszerűen sokkal jobb választás. Ha szeretne többet megtudni az IPSec-ről, itt található erről szóló cikk.

SoftEther vs. SSTP

Az SSTP nagyjából ugyanolyan szintű biztonságot nyújt, mint a SoftEther. Az egyetlen oka, hogy ebben a tekintetben nem jobb, mint a SoftEther, azért, mert nem nyílt forráskódú, és mivel kizárólag a Microsoft tulajdonában van – egy olyan cég, amelyről ismert, hogy titkosított üzenetekhez fér hozzá az NSA-hez, és együttműködik mind az NSA-vel, mind pedig az NSA-val. az FBI. Ha ez valahogy nem zavar téged, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy az SSTP ugyanolyan biztonságosan használható, mint a SoftEther.

Tudnia kell azonban, hogy míg az SSTP képes használni a 443 portot, csak a TCP átviteli protokollt használja. Emiatt a protokoll érzékeny lehet a „TCP Meltdown” kérdésre, amely összekapcsolódási problémákat okozhat. Az SSTP emellett nem nyújt támogatást a hitelesített internetes proxyk számára. Sajnos, ha nem hitelesített webes proxykat használ, akkor van egy esély arra, hogy egy hálózati rendszergazda észreveheti az SSTP fejléceket és megszakítja a kapcsolatot, ha akarják.

A sebességet illetően biztonságos feltételezni, hogy a SoftEther sokkal gyorsabb, mint az SSTP. Miért? Mivel az SSTP online sebességeit gyakran összehasonlítják az OpenVPN által kínált kapcsolatsebességekkel, és már láttuk, hogy a SoftEther gyorsabb, mint az OpenVPN.

A SoftEther VPN protokoll jobb platformközi kompatibilitást is kínál, mivel az SSTP csak natív módon érhető el Windows rendszeren (Vista és újabb). Ezen felül a protokoll útválasztókon, Linuxon és Androidon is konfigurálható. A SoftEther viszont az összes platformon (beleértve a Windows XP-t és a Windows 98-t), valamint sok más operációs rendszeren és eszközön is működik:

 • Mac operációs rendszer
 • iOS
 • Solaris
 • FreeBSD

És mint a legtöbb eddig tárgyalt VPN-protokoll esetében, a SoftEther VPN-kiszolgáló az SSTP-t is futtathatja, míg az SSTP-kiszolgáló nem tudja futtatni a SoftEther protokollt..

Ha szeretne többet megtudni az SSTP-ről, itt található egy útmutató, amelyet ebben a témában írtunk.

SoftEther vs. IKEv2 / IPSec

Mind a SoftEther, mind az IKEv2 / IPSec valóban biztonságosak és megfelelő sebességet kínálnak, de van esély arra, hogy a SoftEther gyorsabb lehet egyszerűen a beprogramozása miatt. Az IKEv2 / IPSec blokkolása azonban könnyebb, mivel csak az 500 UDP portot használja. Az IKEv2 / IPSec általában zárt forrású (a Microsoft fejleszti a Ciscoval együtt), de vannak IKEv2 nyílt forráskódú implementációk..

A stabilitás szempontjából azonban az IKEv2 / IPSec jobb lehet, mint a mobil eszközökön alkalmazott SoftEther. Miért? Mivel a protokollt úgy építették fel, hogy ellenálljon a hálózati változásoknak, azaz könnyedén válthat a WiFi hálózatról az adattervre útközben anélkül, hogy aggódnia kellene a VPN-kapcsolat leépülése miatt. Noha a SoftEther határozottan megbízható, és a gyors automatikus csatlakozás funkciói mindig pluszok, ez nem igazán tud versenyezni az IKEv2 funkciójával.

És amikor a rendelkezésre állásról van szó, akkor mindkét protokoll nagyon össze van kötve. Ennek ellenére az IKEv2 / IPSec-nek előnye lehet, mivel a BlackBerry készülékeken is működik, így jobb választást jelent a mobil felhasználók számára..

Végül csak akkor javasoljuk az IKEv2 / IPSec használatát, ha aggódik amiatt, hogy a SoftEther megszakítja a kapcsolatot, amikor hálózatot vált. Ha többet szeretne megtudni az IKEv2 / IPSec-ről, kövesse ezt a linket.

SoftEther vs Wireguard

A SoftEtherhez hasonlóan a Wireguard egy nyílt forrású protokoll. Állítólag olyan biztonságos, mint a SoftEther, és nagyon könnyű felépítésű, ami azt jelenti, hogy megfelelő online sebességet érhet el.

Valójában, a Wireguard webhelyen szereplő referenciaértékek szerint a protokoll lényegesen gyorsabb, mint az OpenVPN. A Wireguard potenciálisan gyorsabb is lehet, mint a SoftEther, ha látja, hogy az átviteli sebessége kb. 1000 Mbps-ig növekszik, míg a SoftEther átviteli sebessége kb. 900 Mbps-ig növekszik..

Ennek ellenére a Wireguard jelenleg csak a kísérleti szakaszában van. Alapvetően folyamatban lévő munka, tehát jelenleg nem helyettesíti a SoftEther-et, mivel nem stabil. Ráadásul csak Linuxon működik. A jövőben a Wireguard potenciálisan felülmúlja a SoftEther-et, vagy – ki tudja – a protokoll támogatást kaphat a SoftEther VPN-kiszolgálón.

Szeretne többet megtudni a Wireguardról? Nyugodtan nézze meg a protokoll útmutatóját.

Tehát a SoftEther a legjobb megoldás?

Ahogy a dolgok jelenleg állnak, azt mondjuk, hogy igen. A SoftEther nagyon biztonságos, rengeteg platformon működik, nagy online sebességet és nagy stabilitást is kínál. Függetlenül attól, hogy hozzáférést szeretne elérni a földrajzilag blokkolt tartalomhoz, biztosítani szeretné-e az online adatait a nyilvános WiFi-en, vagy csak meg kívánja védeni az internetes adatvédelmet az online megfigyelés ellen, a SoftEther nagyszerű választás.

Mi az a SoftEther? Az alapvető ötlet

A SoftEther egy szabadon használható, nyílt forrású VPN-szoftver, amely biztonságos VPN-protokollt és sokoldalú VPN-kiszolgálót is kínál, amely több protokoll futtatására képes (SoftEther, OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec és SSTP). Annak ellenére, hogy viszonylag új, a SoftEther VPN protokoll nagyon népszerű, mivel erős titkosítást kínál, ugyanakkor gyors sebességet is kínál. Ezenkívül nagyon platformon keresztül kompatibilis.

A SoftEther valóban annyira jól programozott, hogy jobb választás, mint a legtöbb VPN-protokoll. Az egyetlen, amely jelenleg közel áll az OpenVPN-hez, jóval lassabb, mint a SoftEther. Sajnos egy kicsit nehéz megtalálni a SoftEther kapcsolatokat kínáló VPN-szolgáltatót. Ha egyet keres, nyugodtan nézze meg szolgáltatásunkat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me