Mi az anonim böngészés (Hogyan lehet online névtelen) |


A jó hír az, hogy valami ilyesmi elérhető, de mielőtt megbeszéljük az online névtelenség kérdését, egy dolgot világossá kell tennünk – valójában nincs olyan dolog, mint a 100% -os online névtelenség. Határozottan megteheti az óvintézkedéseket a magánélet védelme érdekében, és jelentősen csökkentheti a személyes adatainak kiszivárgásának vagy kitettségének kockázatát, de egyik megközelítés sem lehet teljesen bolondos, tekintettel az Internet kiterjedtségére, sokoldalúságára és kockázatvállalására..

Tehát, amikor olyan kifejezéseket használunk, mint a „névtelen böngészés” vagy a „névtelen szörfözés”, akkor erre utalunk.

Contents

Miért fontos az anonim böngészés??

Hidd el vagy sem, egyre nehezebbé válik bármilyen adatvédelem az interneten. Amit online csinálsz, az nem csak közte és a készüléke között marad. De a pontosabb meghatározás érdekében az alábbiakban felsorolunk néhány okot, amelyek miatt annyira van szüksége a privát böngészésre:

1. Tartja a kormányzati felügyeletet a Bay-n

A kormányok tudják, mi az értékes információforrás az internet, és ennek megfelelően kezelik – bármit megpróbálnak, bármit tudnak, természetesen.

És bár azt gondolhatja, hogy a kormányzati felügyelet csak az Egyesült Államokban zajlik, a valóság messze van tőle. Noha az USA-ban tucatnyi tömegmegfigyelési projekt működik, nem ez az egyetlen ország, amely ezt megteszi.

Ezenkívül ne feledje, hogy a legtöbb kormány megköveteli a nemzeti internetszolgáltatótól, hogy a felhasználói adatokat a hatóságok számára hozzáférhetővé tegyék, és bizonyos évig tárolják azokat..

A névtelen böngészés hozzájárulna ehhez az, hogy megnehezíti a kormányzati ügynökségeket az online tevékenységeik lapjainak nyomon követése és az online forgalom nyomon követése szempontjából. Mégis érdemes megjegyezni, hogy nem védi meg 100% -ban a megfigyeléstől. Amíg az interneten van, ez egyszerűen nem lehetséges.

2. Védi a szólásszabadságát

Noha a világ szinte minden országa biztosítja polgárainak a szólásszabadságot, egyre inkább elméleti jognak tűnik. A valóságban elég könnyű elvenni a beszédet – függetlenül attól, hogy online platformon cenzúrázzák-e, vagy olyan emberekkel, akik kihallgatnak téged a véleményedért.

Időnként még a jogrendszernek sem van háta. Azokban az országokban, mint például Szaúd-Arábia, ahol az öncenzúra a norma. Ellenkező esetben kockáztathat, hogy súlyos jogi problémákba kerül – a börtönbe dobástól a nyilvános csapkodásig.

Hogyan válhatom névtelenné az interneten?

Nos, a névtelen szörfözésnél az a jó dolog, hogy hangot adhat az interneten – még akkor is, ha nincs ilyen. Mivel az emberek nem fogják tudni, hogy ki vagy, szabadon megszólalhatsz – akár társadalmi, politikai, akár gazdasági kérdéseket vitatnak meg (csak néhányat említsünk).

3. Megakadályozza, hogy a keresőmotorok túl barátságossá váljanak

Nem tagadható, hogy a keresőmotorok sokkal felhasználóbarátabbá és kényelmesebbé tették az internetet, de tisztában vannak a költségekkel? Azok az automatikus kiegészítésű eredmények, amelyeket akkor kap, ha betűt vagy szót ír be, és amelyek szörnyen ismerősnek tűnnek, nem csupán egy jó szolgáltatás – összetett algoritmusok, amelyek személyes adatait felhasználják az Ön személyes adatainak megadása érdekében, személyre szabottabb eredmények elérése érdekében..

Milyen információt kérdez? Nos, a keresőmotorok, például a Google, a Yahoo! És a Bing a következőket gyűjtik:

 • Azok a webhelyek, amelyeket keresett és hozzáférnek
 • Az Ön földrajzi elhelyezkedése
 • Ön kor és nem
 • Böngészési előzmények bármely harmadik féltől származó alkalmazásból / webhelyről, amely a keresőmotor szolgáltatásaira támaszkodik
 • Bármely hangparancs, amelyet a saját tulajdonában lévő hangsegédnek ad ki (például a Google Assistant)
 • E-mail tartalom (e-maileket kínáló keresőmotorok esetén)
 • Információ a készülékről
 • Hogyan néz ki (néhány keresőmotor fotókon használja az arcfelismerést)
 • Az ön vallási és politikai meggyőződése
 • Mennyire egészséges vagy?
 • Bárhol is voltál
 • Ki a barátaid?

És ez csak megkarcolja a felületet.

Sőt, mindezen adatok integrálódnak más, a keresőmotorok által nyújtott szolgáltatásokon (például a YouTube tulajdonában lévő, a Google tulajdonában lévő szolgáltatások) keresztül gyűjtött egyéb információs elemekbe is..

Noha az anonim böngészés nem tudja megvédeni a fentiekben felsorolt ​​minden magánélet-megsértés ellen, ez segíthet abban, hogy jobban megvédje személyes adatait, hogy több adatvédelmet élvezhessen, és hogy a keresőmotorok használata nélkül az a hátborzongató „mindenről tudok rólad” érzés nélkül..

4. Az érzékeny adatokat a hirdetők kezéből tartja

A keresőmotorokhoz hasonlóan a hirdetők egy kicsit túl sokat is tudnak rólad. Hogyan kérdezed? Nos, köszönetet mondhat a keresőmotoroknak és a közösségi média platformjainak (más kisebb webhelyek mentén). A profit megszerzése érdekében megosztják az Ön adatait harmadik fél hirdetőivel.

És nem, ez nem nagy titok vagy illegális – valószínűleg megemlíti a keresőmotor vagy a közösségi média webhelyének Általános Szerződési Feltételeiben. Hé, ezek általában ingyenesen használható platformok, tehát ez nem nagy meglepetés.

De ők nem az egyetlen bűnös. Az internetszolgáltatók a felhasználói adatokat néha harmadik fél hirdetőinek is eladhatják. Szerencsére nem minden országban fordul elő. Jelenleg csak az Egyesült Államok embereinek kell ezzel foglalkozniuk (bár nincs garancia arra, hogy az árnyékos, színfalak mögött az ISP-hirdetőkkel kapcsolatos ügyletek más országokban nem történnek meg).

Mit jelent ez az ön számára? Amellett, hogy magánéletét nyereségre adják el, az azt is jelenti, hogy egyre inkább személyre szabott hirdetéseket fog megjelenni az interneten. Például, ha szereti a kályhákról szóló Facebook oldalt, ne lepje meg, ha elkezdi látni tűzhelyhirdetéseket a Facebookon, a Google-on és más webhelyeken.

Néhány ember számára ez kényelmes lehet. Legtöbbünk számára ez csak hátborzongató és tolakodó.

Szerencsére a privát böngészés segíthet ebben, ha korlátozza az információ mennyiségét, amelyet a hirdetők kapnak rólad. Ezenkívül érdemes megnézni a legtöbb platformon és keresőmotoron az adatvédelmi beállításokat, amelyeket a személyre szabott hirdetések (vagy bármi egyéb, a hirdetésekkel kapcsolatos) letiltásához használ..

5. Megakadályozza az ISP sávszélesség-csökkentését

Az internetszolgáltatók valójában lelassíthatják a kapcsolat sebességét, ha úgy vélik, hogy „túl sok adatot” használ valami online elvégzéséhez – legyen az streaming, VoIP hívások vagy játék. Állítólag ezt szolgáltatásuk fejlesztése érdekében teszik (ami hihető), ám ezt teszik annak érdekében is, hogy meggyőzzék a felhasználókat, mint te, hogy fizetjenek egy nagyobb, drágább adatcsomagot, vagy drágább előfizetést kapjanak..

Az internetszolgáltatók ezt megtehetik, mert figyelni tudnak mindent, amit az interneten végeznek. A jó hír az, hogy anonim módon szörfözhet az interneten, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az internetszolgáltató nem tudja-e tartani a lapjait azon webhelyeknél, amelyeket elér, vagy milyen fájlokat tölt le..

6. Biztonságosnak tartja az adatait nem biztonságos hálózatokon

Rendkívül kényelmes olyan WiFi használata, amelynél nincs szükség jelszóra útközben, de ez is nagyon veszélyes. A titkosítás hiánya miatt bárki hallgathatja meg kapcsolatait, és észreveheti online tevékenységeit és személyes adatait (például hitelkártya-számokat és bejelentkezési hitelesítő adatokat)..

Noha ezt elkerülheti egy jelszóval védett hálózat használatával, a szerencsétlen igazság az, hogy ennek végrehajtása sem garantált, hogy biztonságos. Miért? A KRACK sebezhetőség miatt, amely veszélyeztetheti a WPA2-vel biztosított hálózatokat.

A legjobb megoldás az, ha csak bizonyos mértékű anonimitást élvez, amikor csatlakozik WiFi hálózathoz – biztonságos vagy nem biztonságos. Ilyen módon, még akkor is, ha valaki figyeli az Ön kapcsolatait, nem fognak tudni megtanulni semmi értékes dolgot, vagy ellopni érzékeny információkat.

7. Ez korlátozott tartalmak elérését teszi lehetővé

Noha az Internet szinte hatalmas tartalmat kínál, valójában nem élvezheti mindezt. Sokszor a földrajzi korlátozások akadályt jelentenek, megakadályozva ezzel. Röviden: ezek a módszerek a földrajzi helyzetük alapján a tartalomhoz való hozzáférés blokkolására szolgálnak. Általában a tartalomszolgáltatók használják jogi, hálózati és szerzői jogi okokból.

A Netflix erre egy nagyon jó példa. Noha a szolgáltatás többnyire világszerte elérhető, az amerikai tartalomkönyvtár az Egyesült Államokon kívüli online felhasználók számára nem elérhető. A webhely ellenőrzi az Ön IP-címét, amikor csatlakozik hozzá, és átirányítja Önt a “megfelelő” könyvtárba.

hogyan nézhetjük meg más országokból származó netflix-et

A földrajzi korlátozások azonban nem az egyetlen gond, az online tartalmat tűzfalak használatával korlátozhatjuk. Ez általában akkor fordul elő, amikor a kormány bizonyos webhelyeket blokkolni akar (például, hogy Kína blokkolja a Google-t, a Facebookot és a Blogspotot), vagy amikor egy munkahely / tanulási intézmény azt akarja biztosítani, hogy alkalmazottai / hallgatói ne „lazítsanak” az online tartalom böngészésével. (például a YouTube vagy a Twitter).

Mindkét esetben az anonim böngészés lehetővé tenné a tűzfalkorlátozások megkerülését anélkül, hogy bárki is tudná az idő nagy részét.

8. Biztonságossá teszi a torrentingot

A torrent letöltése az országától függően gondtalan dolgot jelenthet az interneten, vagy illegális tevékenység lehet, amely ahhoz vezethet, hogy DMCA-értesítéseket kap, ezer dollár bírságot kap (ha nem több), sőt esetlegesen a bíróságon vagy börtönben leszállhat.

Még ha el is hagyjuk a jogi szempontot, a torrentálás még mindig nem túl biztonságos, mert mindenki más, aki ugyanolyan torrentot tölt le / tölt fel, mint amennyit láthat, valódi IP-címét látja, azaz az IP-vel kapcsolatos minden magán adat bűnbánatban marad. idegenek.

Szerencsére az anonim böngészés segít leküzdeni ezt az akadályt azáltal, hogy megbizonyosodik arról, hogy senki sem ismeri személyazonosságát – mind azért, hogy megvédje magát a potenciális hackerektől és a szerzői jogi trolloktól, mind pedig a törvényekkel való bajba kerülése érdekében.

Világos nyilatkozatként: nem támogatjuk a szerzői jogok szándékos megsértését vagy az illegális online kalózkodást, de megértjük, hogy egyes emberek csak a P2P-n keresztül férhetnek hozzá szórakoztató, munkahelyi vagy iskolai fájlokhoz..

Hogyan lehet online névtelen – az alapok

Ebben a szakaszban az anonimitás megőrzésének könnyebb és leggyakoribb módszereit ismertetjük, amikor az internetet használja. Ez nem azt jelenti, hogy természetesen nem hatékonyak.

1. Használjon VPN-t (virtuális magánhálózat)

A VPN egy szolgáltatás, amelyet anonim módon szörfözhet az interneten azáltal, hogy elfedi az igazi IP-címet és titkosítja az online forgalmat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy senki sem tudja megfigyelni. Mivel a VPN egyszerűen használható, ez a névtelen böngészés egyik legnépszerűbb módszere.

Előnyök

 • A VPN titkosítása megakadályozhatja a számítógépes bűnözőket, a kormányzati megfigyelő ügynökségeket és az internetszolgáltatókat abban, hogy nyomon kövessék az online tevékenységeiket, és érzékeny adatokat lopjanak tőled. Alapvetõen, ha megpróbálják figyelni az Ön forgalmát, csak láthatatlanságot fognak látni – még a nem biztonságos hálózatokon is.
 • A VPN-k megkönnyítik a korlátlan tartalom elérését az IP-cím és – következésképpen – a földrajzi helyzet elrejtésével. Sem a földrajzi korlátozások, sem a tűzfalak nem tudnak állni az utadon.
 • A VPN-k általában a megosztott IP-technológiára támaszkodnak (több ember ugyanazt az IP-t használja az internethez való kapcsolódáshoz) a felhasználói névtelenség védelme érdekében, lényegében annak biztosításával, hogy senki sem tudja nyomon követni a kapcsolatot egy felhasználóhoz.
 • A VPN-t általában nagyon könnyű beállítani, mivel rengeteg harmadik féltől származó szolgáltató kínál VPN-ügyfeleket, amelyek számos platformon működnek..

hátrányok

 • A VPN titkosítása, valamint a közted és a kiszolgáló közötti távolság néha zavarhatja a kapcsolat sebességét, azaz lassabb sebességet tapasztalhat, bár ez nem mindig történik meg.
 • A VPN-ügyfelek nem működnek olyan eszközökön, amelyek nem rendelkeznek natív VPN-támogatással – például a játékkonzolokon.
 • A megfelelő VPN szolgáltatások nem ingyenesek, bár a költségek általában meglehetősen alacsonyak. Noha ingyenes VPN-ket használhatott, a hátrányok csak nem érik meg, mivel csak veszélyeztetik az Ön személyes adatait, nem pedig védik őket..

Szüksége van egy megbízható VPN-re?

Ha élvezni szeretné a VPN-mel való névtelen böngészést, a CactusVPN megkapta a hátadját. Megfizethető VPN szolgáltatást kínálunk, amely csúcsminőségű AES titkosítást használ a személyes adatainak és az online forgalom biztonságának biztosítására, bárhol is van az interneten. Szintén szigorú bejelentkezési tilalmi politikánk van, vagyis nem tárolunk érzékeny információkat felhasználóinkról.

A 28+ nagysebességű szerverünk mind megosztott IP technológiát használ, és korlátlan sávszélességgel van felszerelve. Sőt, a VPN-alkalmazásunk nagyon felhasználóbarát.

Ráadásul, ha érdekli a földrajzilag blokkolt tartalmak elérése, akkor határozottan tetszik, hogy VPN-jünkbe beépíthető egy intelligens DNS szolgáltatás, amely segít a 300 világszerte korlátozott webhely feloldásában..

Végül tudnia kell, hogy a VPN-szolgáltatást 24 órán keresztül ingyenesen próbálhatja ki, ha szeretné megnézni, mennyire jól működik az előfizetés előtt. Ez még nem minden – ha egyszer CactusVPN felhasználóvá válik, akkor továbbra is 30 napos pénz-visszatérítési garancia vonatkozik Önre, ha valami rosszra fordul (nagyon valószínűtlen, hogy megtörténik)..

2. Használjon proxyt

A proxy egy olyan szerver, amely közvetítőként működik egy kis helyi hálózat és az internet között. Számos online felhasználó proxykre támaszkodik, hogy elrejtsék IP-címüket és hozzáférjenek a földrajzilag blokkolt tartalomhoz. A legtöbb proxy szolgáltatás általában ingyenes, de vannak fizetett proxyok is.

Előnyök

 • A proxyk használata a webhelyek eléréséhez meglehetősen gyors lehet a szolgáltatás gyorsítótárazási képességének köszönhetően (alapvetően a későbbiekben látogatott webhelyek tárolására), azaz valószínűleg csökken a betöltési idő.
 • A proxyk könnyen kezelhetők, és elrejtik a felhasználók IP-címeit, hogy segítsék őket névtelenül böngészni az interneten.
 • A proxy adminisztrátorának preferenciáitól függően egy proxy szervert beállíthat úgy, hogy automatikusan kiszűrje a rosszindulatú webhelyeket.

hátrányok

 • A gyorsítótárazási szolgáltatás ellenére, ha a proxyszerver túlzsúfolt, akkor a sebesség lassabb lehet. Ez általában megtörténik az ingyenes meghatalmazottakkal.
 • A legtöbb proxyk csak elrejti az Ön IP-jét – nem használnak titkosítást az internetes forgalom biztonságához, azaz nem számíthat rájuk a magánélet valódi védelme érdekében, annyiban, ha nem biztonságos hálózatot használ. Bár egyes proxyk használhatnak SSL titkosítást, ez nem a legbiztonságosabb odakinn – nem is beszélve arról, hogy az NSA állítólag elfoghatja és megtörheti.
 • A titkosítás hiányától függően, a proxyk nem tudnak valóban teljes anonimitást adni, mert a proxykiszolgáló tulajdonosa mindig tudja, mi az igazi IP-címe, ha HTTP-kapcsolatokat használ..

3. Használja a Tor (a hagyma útválasztót)

A Tor lényegében anonimitási hálózat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy privát módon hozzáférjenek az internethez. Úgy működik, hogy adatokat továbbít több relé között (más néven „útválasztók” vagy „csomópontok”) eszközként rejti el a felhasználó online forgalmát és helyét.

Előnyök

 • Bármely olyan webhely, amelyre a Tor segítségével hozzáfér, nem tudja követni az Ön IP-címét. Ugyanakkor a meglátogatott webhelyek nem vezethetők vissza az Ön IP-címére.
 • A kormányhivatalok számára rendkívül nehéz a Tor teljes leállítását, mivel ez egy olyan hálózat, amely számos országban van elosztva.
 • A Tor telepítése nagyon egyszerű, és több platformon működik. Ingyenesen használható.
 • Mivel az online forgalmat több relére továbbítják (amelyek üzemeltetői nem tudják a forgalom forrását), az internetes csomagokat nem lehet társítani egy adott online felhasználóval.

hátrányok

 • Bár Tor reléinek száma elég magasnak tűnik (több mint 7000), ez nem elég ahhoz, hogy lépést tartson a felhasználók számával. A Tor használata tehát azt jelenti, hogy gyakran lassabb kapcsolatokra van szükség.
 • Az internetszolgáltatók blokkolhatják a Tor-relét, ha észreveszi. Még az országok is megtehetik ezt, jó példája Kína. Amikor ez megtörténik, Önnek, mint Tor-felhasználónak nehezebb csatlakozni az internethez.
 • Noha Tor általában elég biztonságos, még mindig vannak gyengeségei. Egy ponton a Mac és Linux ügyfelek olyan biztonsági rést szenvedtek, amely potenciálisan kiszivárogtathatja a felhasználói IP-ket. Az FBI-nek sikerült megtámadnia számos Tor-felhasználót (jó okból) egy nem nyilvánosan ismert Tor-biztonsági rés felhasználásával.
 • A csomópontokat önkéntesek üzemeltetik, ami azt jelenti, hogy az Ön személyes adatai gyakran az emberi tévedés kegyelme.
 • Az utolsó Tor forgalomban lévő relé áthalad a rendeltetési hely elérése előtt, mint kilépő relé. Sajnos a kilépőrelék nem használnak semmilyen titkosítást, mivel ők felelősek a forgalom visszafejtéséért. Ez nagyjából azt jelenti, hogy bárki fut a kijárat relén, könnyen megfigyelheti a rajta áthaladó forgalmat.

4. Használja az inkognito / adatvédelmi módot a böngészőiben

A legnépszerűbb böngészők inkognitó / adatvédelmi móddal rendelkeznek. Az ötlet az, ha nem akarja, hogy az aktuális munkamenetével kapcsolatos adatok tárolódjanak. Elméletileg ez azt jelenti, hogy nem használnak webes gyorsítótárat, sütiket vagy internetes előzményeket.

Ne feledje azonban, hogy ezt a funkciót leginkább egy olyan adatvédelmi eszköz mellett lehet használni, mint például a VPN. Adatvédelem / inkognitómód bizonyos fokú névtelen böngészést kínál, de nem biztosítják a kapcsolatát. Ezenkívül az adatvédelem csak a végén van.

5. Rendszeresen törölje a gyorsítótárat

A böngésző gyorsítótárának ürítésének egyik fő oka az, hogy megszabaduljon az összes olyan cookie-tól, amelyet az eszközére helyeztek az online böngészés során. Ha nem ismeri a sütiket, ezek kicsi szöveges fájlok, amelyeket a számítógépére helyeznek, amikor meglátogat egy weboldalt (ne aggódj – gyakran felkérnek arra, hogy adja meg hozzájárulását ehhez).

A sütik a böngészési szokásaikról szóló információk tárolására szolgálnak, így a webhelyek személyre szabottabb és kényelmesebb élményt nyújthatnak Önnek (például nem kell, hogy újra beírja a bejelentkezési adatait, vagy egy ideig tárolja a bevásárló kosár elemeit, még akkor is, ha elhagyja a kosár).

Böngészési adatok törlése

Általában ez nem jelent komoly aggodalmat. Ugyanakkor az a tény, hogy a hirdetők cookie-kat használhatnak online mozgásainak nyomon követésére, elég bosszantó lehet – nem is beszélve az Ön személyes adatainak megsértéséről. Ráadásul a Cookie Central (nagy forrás az internetes sütik számára) szerint a gátlástalan harmadik felek valójában olyan sütiket használhatnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy „részletes profilokat készítsenek az Ön érdekeiről, kiadási szokásairól és életmódjáról”.

Noha a sütikből nem tud teljes mértékben megszabadulni, rendszeresen ürítheti a böngésző gyorsítótárát, hogy a webhelyek nehezebben követhessék szokásaikat. Ha rendkívül szorgalmas akar lenni, minden webes munkamenet után kiürítheti a gyorsítótárát.

A sütik támogatása mellett a gyorsítótár ürítése javíthatja a betöltési sebességet és kijavíthatja a böngésző hibáit.

6. Használjon hirdetésblokkolókat

A Google állítólag napi mintegy 29 milliárd hirdetést jelenít meg az online felhasználók számára. És ez csak a Google – nem veszünk figyelembe olyan platformokat, mint a Facebook.

“Jól van, így napi rendszerességgel rengeteg hirdetéssel spamolhatnék, de ez nem olyan hatalmas probléma.”

Igaz, hogy ez nem tűnik problémásnak, de vegye figyelembe ezt – az online hirdetések nem csupán egyszerű szövegdobozok, amelyeket csak megjelenítésre szánnak. Valójában „meghallgatják” mit csinálnak – alapvetően figyelemmel kísérik a kattintásokat és az interneten követni kívánt tevékenységeit. Miért? Annak érdekében, hogy természetesen még személyre szabottabb hirdetéseket lehessen megjeleníteni.

És nem, ez nem tekinthető illegálisnak.

Ráadásul a magánélet megsértése mellett egyes hirdetések tartalmazhatnak rosszindulatú programokat is, amelyek megfertőzik a készüléket, ha velük foglalkozik..

Éppen ezért mindig kell adblokkolót a böngészőjében. Íme néhány javaslat:

 • Adblock Plus
 • uBlock Origin
 • uMatrix

Nagyon javasoljuk az uMatrix alkalmazását, mivel az nemcsak a hirdetéseket nem blokkolja, hanem a nem kívánt szkripteket, iframeket és más böngésző igényeket is, és mindent átfogóan ellenőrizhet.

A bővítmények a legtöbb böngészőn működnek. Előfordulhat, hogy különböző nevek vannak, de ugyanazt a célt teljesítik.

És amíg a témával foglalkozunk, fontolóra kell vennie ezeket a webhelyeket, hogy lemondjon a célzott hirdetések fogadásáról:

 • NAI fogyasztói kijelentkezés
 • Online választásod
 • WebChoices

Ha a weboldalon blokkolókat használ, akkor jelentősen csökkentenie kell az Ön által kitett hirdetések számát.

7. Blokkolja a webes tevékenységek nyomkövetőit

A hirdetéskövetés nem csak az, ami miatt aggódnia kell. A webhelyek más dolgok nyomon követésére is koncentrálnak:

 • Az online forgalom, hogy a webhelyek tudják, mennyi időt tölt egy platformon, milyen eszközt használ, és milyen weboldalakkal foglalkozik.
 • Hogyan kapcsolódik online tevékenysége a közösségi média profiljához. A Facebook pixel erre jó példa, mivel segít a Facebooknak megérteni az online magatartását, így jobban „célzott” dolgokat jeleníthet meg a hírcsatornában (beleértve a hirdetéseket).
 • Milyen médiát élvez. A YouTube sokat tesz így, hogy a platform tudja, milyen videókat ajánljon.
 • Mi a jelenlegi helyzete? Ilyen információra van szükség olyan platformokhoz, amelyek közeli eseményeket javasolnak vagy időjárási előrejelzéseket adnak, de csak általános adatkövetésre és elemzésre is felhasználhatók..

Rejtőzik

Szerencsére elég egyszerű leállítani – csak használja a Ghostery alkalmazást. Szinte minden böngészőn működik, és nagyon egyszerű beállítani.

8. Állítsa a közösségi média-fiókokat „Privát” -ra.

A közösségi média profiljai sok érzékeny személyes információt szivároghatnak fel, ha nyilvánosak. Gondolj bele – az idegenek egyszerűen sok mindent megtudhatnak az életedről, csak azáltal, hogy látják, amit közzétesz. Ezért a legjobb, ha az összes fiókját privátvá teszi – íme néhány hasznos útmutató ehhez:

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Snapchat
 • LinkedIn

Legyen nagyon óvatos a közösségi médiában megosztott információkkal is. A legjobb, ha ez semmi olyan, amely túl sok részletet tár fel a személyes életéről (különösen a tartózkodási helyéről).

9. Kapcsolja ki a helymeghatározást

Nagyon sok minden közösségi média vagy olyan nagyobb webhely, mint például a Google, nyomon követi az eszköz helyét. Noha ezt személyre szabottabb szolgáltatások nyújtása érdekében teszik, nem tagadhatatlan, hogy zavarónak és egyenesen hátborzongatónak érzi magát. Ezért mindig ellenőrizze a fiókbeállításokat, hogy kiderüljön-e a Helymeghatározás / Megosztás funkció.

Helymeghatározás

Csak ne feledje, hogy ezt hajtja végre, nem garantált, hogy a platformok és a vállalatok folyamatosan követik Önt. Például a Google nemrégiben tisztázta, hogy még ha kikapcsolja is a helymeghatározási szolgáltatásokat Google-fiókjában, továbbra is nyomon követhetik Önt (“lehet”, hogy a kulcsszó). Ennek ellenére érdemes megtenni egy további lépést.

10. Tekintse át a mobilalkalmazások engedélyét

Nagyon sok minden, a mobil eszközön található alkalmazáshoz engedélyt kell adnia, amely lehetővé teszi a telefon legalább egyik funkciójának elérését. Noha ennek nagyrészt van értelme, néha túlságosan zavaró lehet – például amikor az alkalmazások hozzáférést kérnek a valós idejű tartózkodási helyedhez, fotóidhoz és névjegyeihez.

Javasoljuk, hogy ellenőrizze mobilkészülékének App beállításait, és vonjon vissza minden olyan engedélyt, amely úgy tűnik, hogy túl sok személyes információt követelnek meg. Néhány alkalmazásnak továbbra is képesnek kell lennie arra, hogy ezen engedélyek nélkül is működjön.

Hogyan lehet online névtelen – a következő szint

Ebben a szakaszban megmutatjuk, hogyan lehet online névtelen maradni olyan módszerekkel, amelyek kissé összetettebbnek tűnhetnek (legalábbis eleinte). Noha időre és erőfeszítésre lehet szükség, hogy mindent itt elkészítsünk, ez határozottan hosszú utat jelenthet az internetes magánélet védelme érdekében.

1. Használja a jelet a közvetlen kommunikációhoz

Ha nem ismeri a Signalt, ez egy online kommunikációs alkalmazás, amely iOS / Android készülékeken és asztali számítógépeken működik. Fő hangsúlya az a tény, hogy biztonságos végpontok közötti titkosítást használ a szöveges üzenetek és a VoIP forgalom védelmére annak biztosítása érdekében, hogy az, amit valakivel beszélget, privát maradjon.

Nyilvánvalóan sokkal jobb, mint a Facebook Messenger vagy a Twitter használata magánbeszélgetésekhez, mivel az üzeneteid nem kerülnek ilyen módon nyilvánosságra.

Azt állíthatja, hogy a WhatsApp szintén jó lehetőség, mert valójában ugyanolyan típusú titkosítást használ, mint a Signal. A WhatsApp problémája azonban az, hogy megőrzi a metaadatokat, valószínűleg megosztja a felhasználói adatokat a Facebook-lal (aki most a WhatsApp tulajdonosa), és a titkosítás végrehajtásának módja nem olyan bolondos.

Tehát jobb, ha jobb a Signal. Talán adjon hozzá VPN-t a keverékhez, hogy még több adatvédelmet élvezhessen.

2. Használjon titkosított e-mail megoldásokat

Az, hogy manapság nem rendelkezik e-mailvel, valójában nem választható, de a legnépszerűbbek (Gmail, Yahoo! Mail vagy Yandex.Mail) használata nem jó ötlet – kivéve, ha azt akarja, hogy a szolgáltatók hozzáférjenek az összes e-mail tartalmához. , azaz.

A Tutanota nagyon jó alternatíva, mert teljesen titkosított postaládával rendelkezik. Ezen felül a vállalat nem naplózza a személyes információkat, és csak az IP-címeket titkosított formátumban tárolja, amelyhez csak a felhasználók férhetnek hozzá. Az egyetlen hátrány, hogy az ingyenes csomag csak 1 GB tárhelyet tartalmaz.

A ProtonMail egy másik megfelelő lehetőség. A szolgáltatás végpontból végig titkosított e-mail fiókokat kínál, nem igényel személyes információt a fiók létrehozásához, és a vállalat szerverei Svájcban találhatók, ahol azokat a kedvező adatvédelmi törvények védik. Ugyanakkor az ingyenes fiók korlátozottabb tárhelyet tartalmaz (500 MB).

Összességében a titkosított e-mail szolgáltatások használata egyszerűen biztonságosabb. A legrosszabb eset, ha valóban egy népszerű e-mail szolgáltatást kell használnia, győződjön meg arról, hogy a Gmail és hogy ezt a kiterjesztést használja-e vele, mivel titkosítja az e-maileket.

3. Használjon virtuális gép (VM) szoftvert

Egyszerűen fogalmazva: a virtuális gép egy merevlemezt emulál, amelyen az operációs rendszer fut a jelenlegi operációs rendszerén. Bonyolultnak hangzik, de valóban meglehetősen könnyű futtatni – mindez szoftver és egy asztalon lévő ikon segítségével történik.

Kérdezel, mi köze ennek az anonim böngészéshez? Nos, a virtuális gép extra biztonságot nyújt az internet böngészésekor, mivel a virtuális gép segítségével csatlakozhat az internethez. Azok a fájlok, amelyekhez a virtuális gépen keresztül fér hozzá vagy letölt, ott maradnak – nem jelennek meg a „host” eszközön.

Így könnyebb elkerülni a fertőzést olyan rosszindulatú fájlokkal vagy rosszindulatú szoftverekkel, amelyek érzékeny adatokat lophatnak el tőled. Nagyon valószínű, hogy elkerülheti a sütik (legalábbis bizonyos mértékig) nyomon követését, mivel ezeket csak a virtuális gépre helyezték el, a „host” eszköz helyett.

A virtuális gép szoftvere általában ingyenes (VirtualBox és VMWare Player), de vannak fizetős lehetőségek (például a VMWare Workstation) is.

4. Használjon FOSS-t szabadalmaztatott szoftver helyett

Már nem titok, hogy az NSA az egész világon számos technológiai céget kényszerített arra, hogy hátsó ajtókat építsen be programjaiba. Sőt sikerült „meggyőzni” az RSA-t (a világ leggyakrabban használt titkosítási eszközkészletéért felelős társaságot), hogy biztonsági algoritmusaikba (amelyeket az NSA képes feltörni) építsen be algoritmusaikba.

Nyilvánvaló, hogy a szabadalmaztatott szoftver már nem olyan biztonságos – főleg mivel az NSA csak akkor célozza meg az eszközöket, ha akarják. Itt kerül a FOSS (ingyenes nyílt forráskódú szoftver) játékra – olyan szoftver, amelyet független egyének fejlesztettek ki forráskóddal, amelyet bárki megvizsgálhat.

Az alábbiakban felsorolunk néhány FOSS példát, hogy megértsük, mi kínál.

Természetesen mindig van esély arra, hogy az NSA beszivárogjon a FOSS közösségbe, tehát mindig jó ötlet az őrszemben lenni..

5. Próbáljon névtelen fizetéseket végrehajtani

Noha nem tudsz anonim módon fizetni fizikai javak ellen (általában), akkor ezt online fizetésekkel is megteheted. Ennek egyik leggyakoribb módja az előre fizetett kártyák használata, de támaszkodhat kriptovalutára is.

Most a Bitcoin lenne a nyilvánvaló választás – nem azért, mert mennyire népszerű, hanem azért, mert az egyik „stabilabb” kriptovaluta. Először el kell készítenie egy anonim e-mail fiókot a fent említett szolgáltatások egyikével a Bitcoin vásárlása érdekében, hogy tranzakcióit ne lehessen visszakeresni.

Névtelen fizetések

Ki kell próbálnia a LocalBitcoins.com webhelyet, mivel anonim (az eladóval beszélget, és megbeszélést szervez), mielőtt nagy platformon, például a Coinbase vagy a Binance.

Ennek ellenére ne feledje, hogy a Bitcoin-ok természeténél fogva nem 100% -ban anonimak. Miután megvásárolta őket, továbbra is használnia kell a Bitcoin keverőket a „mosáshoz” (alapvetően ez egy folyamat, amely több másik felhasználó Bitcoin-jával cseréli őket). A Bitcoin keverők természetesen nem ingyenesek, és a díjak kicsit meredek is lehetnek.

Ha szeretne többet megtudni a Bitcoin adatvédelméről (különösen a Bitcoin keverőkről), nyugodtan nézze meg a ProPrivacy útmutatót.

6. Fontolja meg a Windows 10 elkerülését

Ez a tanács kissé durvanak tűnhet, tekintettel arra, hogy a Windows 10 manapság nagyon népszerű, ám a valóság az, hogy az operációs rendszer nem kevés a magánélet rémálmától. Először is, egy csomó adatgyűjtés folyik a háttérben, amíg a személyes adatait (beleértve a tevékenységeket is) megosztják a Microsoftkal és harmadik felekkel..

Persze, kikapcsolhatja az adatgyűjtést, de mit gondolsz? A Windows 10 még akkor is, ha megteszi, telemetriai adatokat küld a Microsoftnak. Ráadásul, amikor a Microsoft 2016-ban visszautasította az évforduló-frissítést, eltávolították a Cortana, a Windows 10 hangvezérelt személyes asszisztensének letiltásának lehetőségét, amely sok információ gyűjtését szeretné rólad, hogy személyre szabottabb élményt nyújtsanak..

Még ennél is idegesítőbb, hogy a Microsoft Windows 10 frissítései hajlamosak visszaállítani a Windows 10-t a gyári beállításokra, azaz újra és újra meg kell változtatnia az operációs rendszer adatvédelmi beállításait..

A Windows 10 néhány nyilvánvaló alternatívája a Windows XP, 7 és 8, valamint a Mac OS, bár a Linux disztribúciók sokkal jobb választás. Ha nincs lehetősége, és valóban a Windows 10-et kell használnia, akkor fontolja meg a W10Privacy használatát (ne feledje, hogy ez nem nyílt forráskódú szoftver).

Következtetés

Összességében az anonim böngészés olyasmi, amelyre törekednie kell, ha valóban meg akarja óvni online adatvédelmét és személyes adatait, és le kívánja küzdeni a tisztességtelen tartalmi korlátozásokat. Nem igazán kell követnie minden, a cikkben felkínált tanácsot, de legalább be kell tartania azokat, amelyeket a „Kezdő” szakaszban említettünk – különösen a gyorsítótár ürítését, hirdetésblokkolók használatát, VPN használatát, és a közösségi média fiókjait magánkézben tartja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me