Mi az online identitás és hogyan védi ezt? |


Mi az online identitás?

Az online identitás bármi lehet, a közösségi média profiljától vagy a fórumfiókotól kezdve a videojáték karakteréig vagy akár a bevásárlókosárig. Alapvetően ez lehet egy online közösséggel társított társadalmi identitás, vagy csak egy egyszerű fiók vagy az online szolgáltatásokkal társított adatok..

Ha pontosabb és konkrétabb definíciót keres az online identitásról, akkor itt van egy: Bármely információ (bármennyire is kicsi), amely az interneten megtalálható egyénről.

Ez azt jelenti, hogy az internetes identitás akár olyan dolgokból is állhat, mint:

 • Bejelentkezési adatait
 • Online tranzakciók
 • Online keresési tevékenységek
 • Kórtörténet
 • Születési dátum
 • Böngészési előzmények

Fontos az online identitás védelme?

Egyértelműen. Valójában túlságosan kevés ember veszi észre, hogy mennyire szükséges komolyan venni az internetes identitását, ha az internetes magánéletét szeretné megvédeni..

Csak annyit kell tennie, hogy kissé hanyag lenne, és személyes adatai (név, fizikai cím, IP-cím, telefonszám és még sok más) rossz kezekbe kerülnek. És igen, rengeteg ember, vállalkozás és szervezet van, akik érdeklődnek az online identitás iránt.

Ki az online identitás után?

Néhány olyan személy, akit érdekel az Ön személyes adatai, személyazonossága, internetes forgalma, internethasználati szokásai és egyéb érzékeny információi, a következők:

 • Az Ön internetszolgáltatója
 • hackerek
 • A hirdetők
 • Kormányzati felügyeleti ügynökségek
 • A hatóságok
 • Keresőmotorok és közösségi médiaplatformok
 • Bármely más felkeresett webhely
 • Mindenféle vállalkozás

Igaz, hogy ezeknek a szervezeteknek némelyike ​​törvényesen felhatalmazást kap az Ön adatainak gyűjtésére. Bizonyos esetekben Ön maga adja meg hozzájárulását, hogy ez megtörténjen. Ez azonban még mindig egy szürke terület.

Természetesen beleegyezik abba, hogy megosztja például személyes adatait a Facebook-lal, és nem is gondolja, hogy megosztja azokat a hirdetőkkel, de ha nem bombáznak „személyre szabott” hirdetésekkel, túl bosszantónak, tolakodónak és kissé kissé érzi magát. hátborzongató? Ráadásul joga van a magánélet és az online identitás védelmére.

Hogyan használják fel személyes adatait és adatait??

Az ön személyes adataiból és adataiból érdeklődő emberek / szervezetek eltérő szándékúak lehetnek, és ezek közül egyik sem igazán az Ön javára. Sajnos az internet általános működésével nincs igazán egyértelmű a magánélet és az adatvédelmi jogok fogalma.

“Hogy érted? Mi a helyzet az adatvédelmi politikákkal és az adatvédelmi törvényekkel? ”

Nem azt mondjuk, hogy ezek nem dolgok, vagy hogy nem valósítanak meg valamit, de gondolkodjunk úgy: a webhelyek továbbra is láthatják, amit keresnek más webhelyeken, a hirdetők pedig láthatják, hogyan reagálnak különféle hirdetésekre. , és még az online szokásaik alapján profilokat készíthetnek (igen, ez legális), és az internetszolgáltatók nagyjából látnak mindent, amit online tesznek.

Védje az identitást

Igaz, hogy ezeknek a tevékenységeknek célja van (függetlenül attól, hogy kényelmes szolgáltatásokat kínál, vagy megpróbálja eladni neked egy olyan terméket, amelyre valószínűleg szüksége lehet), de nehezebb és nehezebb azt érezni, hogy magánéletének jogai hátsó helyet foglalnak el benne, nem igaz??

Gondoljon csak arra, hogy a különféle szervezetek mit szeretnek tenni az Ön személyes adataival, és hogyan gyűjtik azokat:

 • Az internetszolgáltatók valóban eladhatják az Ön adatait a hirdetők számára haszonszerzés céljából (legalább az Egyesült Államokban), és ezt meg kell osztania a kormányzati felügyeleti ügynökségekkel vagy a hatóságokkal. Még akkor is, ha feltételezzük, hogy nem teszik meg, akkor továbbra is elkísérhetik online identitását és szokásait, és fojthatják a sávszélességet, amikor akarnak „meggyőzni” arról, hogy fizetni kell a díjköteles előfizetésért vagy az adattervért..
 • A kormányok és a felügyeleti ügynökségek szeretnek mindent nyomon követni online csinálsz. Azt állítják, hogy a terrorizmus és a bűncselekmények elleni küzdelem érdekében teszik, de maga a módszer meglehetősen illegális. Edward Snowden már megmutatta nekünk, hogy a kormányzati ügynökségek kémkednek saját polgáraik iránt, és számos törvényt szegnek meg, amelyek célja az egyének magánéletének védelme.
 • A keresőmotorok összeállítottak listákat, amelyek rengeteg adatot tartalmaznak az online identitásról, ide értve a nemet, a földrajzi elhelyezkedést, a telefonszám (oka) t, a politikai és vallási ideológiákat, a pénzügyi és egészségügyi kérdéseket, stb. Sőt, a keresőmotoroknak semmi gondjuk nincs az ilyen információk megosztása érdekében a hirdetőkkel.
 • A hirdetők szeretnek mindent tudni az online tevékenységekről, internetes forgalom, vásárlási szokások és személyes preferenciái, hogy célzott hirdetéseket küldhessenek az utadon. A „magánélet” szó valójában nem létezik a szótárban.
 • A webhelyek sütiket használnak tevékenységeik nyomon követésére és az online forgalom, hogy még személyre szabottabb élményt biztosítson. Bár ez kényelmes lehet, ez azt is jelenti, hogy sok adatot naplóznak az online személyazonosságához kapcsolódóan – olyan információkat, amelyek a hirdetők vagy akár számítógépes bűnözők kezébe kerülhetnek adatszivárgás vagy adatvédelmi sértés esetén..
 • Hackerekről beszélve, őrültek a személyes adataival kapcsolatban mert segíthet számukra a bankszámlákhoz, a hitelkártyákhoz, a szociális profilokhoz és gyakorlatilag mindazokhoz való hozzáférésben. Még hitelt is igénybe vehetnek a nevében, és tönkretehetik hitelképességét, valamint az életét.

Mindezt figyelembe véve, több mint elegendő ok van arra, hogy megtanulják, hogyan kell megvédeni az online személyiségüket.

Online identitás védelme?

Noha a helyzet sötétnek tűnhet, a személyes adatait és az online személyazonosságát nem olyan nehéz megvédeni. Csak annyit kell tennie, hogy kövesse ezeket a tippeket, és élvezheti a magánélet és a biztonság további rétegét:

1. Használjon erős jelszavakat

Számok, betűk és speciális karakterek használatával erősítse meg a jelszavakat és nehezen kitalálható. Ne használjon jelszavakként nyilvánvaló dolgokat, például a születési dátumot vagy a kutya nevét.

Nyilvánvaló, hogy ne ossza meg jelszavát senki mással, és ne írja le jelszavát egyszerű szövegben. Titkosított szoftverek, például a KeePass / KeePassXC, Bitwarden, LessPass használatával több jelszót menthet..

További tanácsokért olvassa el az erős jelszó létrehozásának útmutatóját.

2. Hozzon létre egy másodlagos e-mail címet

Sokkal jobb, ha az e-mail címét nem használja például hírcsoportokhoz, videojátékokhoz és fórumokhoz. Az elsődleges e-mail címet csak azokkal az emberekkel ossza meg, amelyeket személyesen ismer.

Ideális esetben egy névtelenség-orientált vagy titkosított e-mail szolgáltatást, például ProtonMail vagy Tutanota használnia kell. Ha elakad a Gmailről, vagy csak inkább használja, akkor feltétlenül használja ezt a kiterjesztést az e-mailek és a mellékletek titkosításához..

3. Ne foglalkozzon a spam levelekkel

Ha spam e-maileket kap, ne válaszoljon rájuk, ne kattintson a linkekre, vagy nyissa meg / töltse le a mellékleteket. Előfordulhat, hogy átirányít egy adathalász webhelyre, vagy rosszindulatú programoknak lehet kitéve.

Ezenkívül ne kattintson a leiratkozás gombra, mert így a spamerek tudják, hogy érvényes e-mail címe van. Csak helyezze ezeket az e-maileket a spam mappába, vagy törölje azokat.

Valójában van egy cikkünk, ahol többet megtudhat a spamről és annak megállításáról.

4. Használjon VPN (virtuális magánhálózat) szolgáltatásokat

A VPN egy olyan szolgáltatás, amelyet felhasználhat online identitásának jobb védelmére azáltal, hogy személyes adatait az interneten biztosítja, az online forgalmat megóvja, és online megfigyelést tart. Mindezt egy erőteljes titkosítás segítségével érik el, amely megakadályozza, hogy bárki (állami felügyeleti ügynökségek, internetszolgáltatók és még a számítógépes bűnözők is) láthassa online tevékenységeit. Igen, még nem biztonságos WiFi hálózatokon is.

Az identitás elrejtése

Ráadásul a VPN elrejtheti a valódi IP-címét, hatékonyan biztosítva, hogy egyetlen webhely sem tudja követni a valódi földrajzi helyét – nem is beszélve arról, hogy senki sem képes naplózni az Ön IP-címéhez kapcsolódó értékes adatokat..

Ami a VPN beszerzését illeti, azokat harmadik fél szolgáltatók kínálják, amelyek általában platformon átívelő kompatibilis VPN alkalmazásokkal rendelkeznek.

Szüksége van egy megbízható VPN-re? A CactusVPN fedezte magát!

VPN-szolgáltatásunk több, mint képes online identitásának védelmére. Az iparágvezető AES titkosítást használjuk az összes adat és internetes forgalom biztonságossá tételéhez, hogy a böngészés élményét a lehető legmegfelelőbb módon biztosítsuk – biztonságos és privát.

Sőt, nagysebességű szervereink megosztott IP technológiát használnak, azaz nincs esély arra, hogy szervereink IP-címei visszakereshetők veled.

És ne aggódjon – az adatait nem naplózza. Szigorú bejelentkezési tilalmi politikánk van. Ó, a CactusVPN Killswitch-rel is felszerelt, amely biztosítja, hogy online identitása soha ne kerüljön nyilvánosságra – még akkor sem, ha kapcsolatba lépési problémákkal találkozik.

CactusVPN app

Még mindig nem vagy meggyőződve? Nem probléma – ingyenes 24 órás próbaverziót kínálunk, így előfizetés előtt ellenőrizheti, hogy a VPN-szolgáltatás megfelel-e minden igényének. És még a terv kiválasztása után továbbra is 30 napos pénz-visszatérítési garancia vonatkozik Önre.

5. Használjon megbízható víruskereső szoftvert

Az Internet azonosságának az online fenyegetésekkel szembeni védelmének másik jó módja egy erős víruskereső / kártevőirtó szoftver használata. Ne felejtse el naprakészen tartani és a VPN mellett használni.

Személyesen ajánljuk a Malwarebytes-t és az ESET-t.

6. Csak megbízható webhelyekről vásároljon

A kevésbé ismert webhelyek nem mindig jelentik a kockázatot, de lehet, hogy kapcsolatba lép egy adathalász vagy rosszindulatú programmal fertőzött webhellyel, ezért jobb, ha biztonságos, mint sajnálom. Tehát mindig végezzen kezdeti kutatást, ellenőrizze az áttekintéseket, és ellenőrizze, hogy a webhely domainje a „http” helyett „https” -el kezdődik (vagyis titkosítást használ).

Bevásárlás

Ezenkívül feltétlenül olvassa el a weboldalak és a vállalatok adatvédelmi irányelveit, hogy megtudja, milyen adatokat gyűjt tőled, és mire fogja felhasználni. Ha azt mondja, hogy meg fogják osztani „harmadik felekkel”, akkor jobb, ha kipróbál más lehetőségeket, mivel ez azt jelenti, hogy adatait megosztják a hirdetőkkel.

7. Ne ossza meg túl sok információt a közösségi médiában

Noha a közösségi média weboldalai szórakoztatóak és informatívak lehetnek, legyen óvatos a használatakor. A számítógépes bűnözők sokat tanulhatnak az Ön által közzétett üzenetből, és felhasználhatják ezeket az információkat, hogy megkíséreljenek téged, elrabolják a házat, és akár megszemélyesítő fiókokat állítsanak fel..

Mindig ellenőrizze profiljain az adatvédelmi beállításokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy csak ismerősök látják-e azokat a személyes dolgokat, amelyeket közzétehet vagy megoszthat. Mindazonáltal azt javasoljuk, hogy ne tegyen közzé semmilyen személyes információt a közösségi médiában.

8. Használjon titkosított üzeneteket

Függetlenül attól, hogy magánbeszélgetést folytat barátaival vagy szeretőjével, érzékeny üzleti adatokat küld az ügyfeleknek, vagy akár beszélgetést folytat bejelentővel, az utolsó dolog, amit szeretne, az, hogy valaki szippanthasson az üzeneteinek tartalmát.

Sajnos ez akkor fordulhat elő, ha olyan üzenetküldő alkalmazásokat használ, amelyek nem használnak teljes körű titkosítást, ezért javasoljuk a Signal használatát – egy ingyenes, könnyen használható, teljesen titkosított üzenetküldő alkalmazást..

Mi a teendő, ha ellopják az online személyazonosságát?

Annak ellenére, hogy az online személyazonosságának biztonságosnak kell lennie, ha követi a fent ismertetett lépéseket, mindig fennáll annak a csekély esélye, hogy valami rosszul forduljon elő, ezért mindig jobb, ha felkészülünk és tudjuk, mit kell tennünk.

Először lépjen kapcsolatba a helyi hatóságok ASAP-jával. Ha bizonyítékai vannak arra, hogy valaki felhasználja az Ön személyes adatait, ne habozzon felhasználni. Vegye fel a kapcsolatot a pénzügyi intézménnyel is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy bankszámlája és hitelkártyája biztonságos-e.

Ezután változtassa meg minden fiókja jelszavát, és lépjen kapcsolatba a veszélyeztetett fiókokkal társított webhelyekkel.

A személyazonosság-lopást soha nem szabad könnyedén venni. Pénzügyi veszteséghez, hitelvesztéshez, érzelmi traumahoz vezethet, sőt, akár a személyes adatait is eljuttathatja a csalókhoz a mély weben.

Következtetés

Összességében az online identitás nem csupán álnév vagy alter ego, amelyet az interneten használ – ez egy személyes adatainak valódi gyűjteménye, és ha nem veszi biztonságát komolyan, katasztrofális következményekkel járhat.

Ezért feltétlenül kövesse a cikkben ismertetett tanácsokat, és hogy VPN szolgáltatást használjon az online identitás védelmére az interneten bárhol..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map