Miért használják az emberek a VPN szolgáltatásokat? |


1. Védi a szólásszabadságot és a magánélet védelmét

Míg a szólás- és szólásszabadságot kissé egyetemes jognak tekintik, a valóság teljesen más. A közel-keleti országokban az embereknek gyakran az öncenzúrára kell támaszkodniuk, hogy jogi problémákba ne kerülhessenek. Időnként a következmények egyértelműen szörnyűek lehetnek – például egy szaúd-arábiai bloggert a nyilvánosság elárasztotta blogja miatt!

Ráadásul az elnyomó kormányokkal rendelkező országokban az emberek nem csak a szabad szólásszabadságukat korlátozzák. Még a „szabad” világ internethasználóinak is meg kell felelniük a gyűlöletbeszédről szóló törvényekkel, amelyek azt diktálják, hogy valaki mit mondhat vagy nem mondhat online.

És egyértelmûvé téve – megértjük, hogy az ilyen törvényeknek nem a szólásszabadság szándékos csökkentésére, hanem az emberek biztonságosabbá tétele az interneten keresztül. Homályosságuk azonban gyakran lehetővé teszi a kormányok számára, hogy megfelelő módon visszaéljenek velük, és korlátozzák a véleménynyilvánítás szabadságát az interneten.

A szólásszabadságon kívül inkább a magánélet tiszteletben tartását is élvezheti, mint amit a böngésző inkognitómód / adatvédelmi módja nyújthat – annak biztosítása érdekében, hogy egyetlen szolgáltató, adatbányászat vagy megfigyelő ügynökség sem tudja figyelemmel kísérni tevékenységét..

A VPN segít abban, hogy titkosítja a személyes adatait és az online forgalmat, gyakorlatilag megfejthetetlenné téve mindenkit, aki próbálkozni próbál az online szokásain. Tehát senki nem köti össze az interneten mondott vagy elvégzett dolgát a valódi földrajzi helyzetével és online identitásával.

2. Segít hozzáférni a korlátozott tartalomhoz

Az Internet tele van olyan csodálatos zenei és videofórumokkal, mint a Netflix, a BBC iPlayer, a Hulu és a Pandora. Kár, hogy nem minden online felhasználó élvezheti mindazt, amit ezek a webhelyek kínálnak. Miért? Mivel sok platformon olyan földrajzi korlátozásokat hajtanak végre, amelyek megakadályozzák az internethasználókat, hogy különböző tartalmakat nézzenek / hallgassanak, ha nem a „megfelelő” földrajzi helyről származnak.

Például, ha nem az Egyesült Államokból származik, akkor nem élvezheti a Netflix USA könyvtárat vagy a Pandora rádiót. Amikor csatlakozik a platformokhoz, a webhelyek megtudják, mi az Ön valódi IP-címe (és – következésképpen – mi a földrajzi elhelyezkedése), és blokkolják a tartalmaikhoz való hozzáférést, vagy átirányítanak más oldalakra..

“De miért kellene VPN-t használni, ha már hozzáférhetek a kívánt tartalomhoz?”

A földrajzi blokkok akkor is befolyásolhatják Önt, ha olyan előfizető vagy, aki általában hozzáfér ehhez a tartalomhoz, de egy ideig nem rendelkezik országgal. Előfordulhat, hogy feliratkozik a Hulu-ra, de nem nézheti meg kedvenc műsorait vagy filmeit, ha az Egyesült Államokon kívül tartózkodik (külföldön dolgozik, külföldön dolgozik, katonaságban vagy éppen vakáción van) ).

miért használjon egy vpn-t?

Szerencsére a VPN javíthatja ezt a problémát azáltal, hogy elrejti az Ön IP-címét, és helyettesíti azt egy olyan országban lévő VPN-kiszolgáló címével, ahol a földrajzilag blokkolt tartalom elérhető. Tehát a Hulu eléréséhez csak csatlakoznia kell egy amerikai VPN szerverhez.

És a földrajzi korlátozások nem az egyetlen, ami közted és az online tartalom között áll. A munkahelyi vagy iskolai hálózati korlátozások megakadályozhatják, hogy szabadidejében élvezze kedvenc zenéit és előadásait – mindez azért van, mert a hálózati rendszergazdának bizonyos szigorú, idegesítő szabályokat kell követnie..

Nos, nincs probléma – mivel a VPN elrejti az IP-címet, lehetővé teszi a tűzfalak megkerülését, miközben munka közben hallgathatja kedvenc dallamait, vagy ebédszünetén felzárkózhat a legújabb Netflix sorozathoz..

3. A VPN biztosítja az online kapcsolatait

Mivel a kiberbűnözéses támadások manapság súlyos fenyegetéssé válnak, extra biztonsági intézkedéseket kell hoznia az internet használatakor – különösen akkor, ha nem biztonságos WiFi hálózatokhoz kapcsolódik. Bármilyen kényelmes is lehet, amikor útközben van internet-hozzáférés, a nem biztonságos hálózatok rendkívül veszélyesek, mivel a hackerek könnyen lehallgathatják a kapcsolatokat és ellophatnak olyan érzékeny adatokat, mint például:

 • Bankszámla adatai
 • Bejelentkezési adatait
 • Hitelkártya-információk

És ne ess bele a csapdaba abban, hogy azt gondoljuk, hogy a biztonságos hálózatok és az otthoni hálózat 100% -ban biztonságosak. A 2017-ben felfedezett KRACK Attack sebezhetőség révén akár a WPA2-kompatibilis eszközöket is megtámadhatják a számítógépes bűnözők. Amíg a WPA3 el nem jön, nem szabad megragadnia az esélyt, és csak a VPN-t kell használnia az internetre való hozzáféréskor – ez titkosítja az összes adatot és az online forgalmat, miközben a személyes információkat biztonságban tartja a hackerektől..

4. A VPN segít elkerülni a tömeges online megfigyelést

Ahogy az internet egyre fejlettebbé vált, a kormányok nem maradtak tétlen. Számos kormányzati megfigyelő ügynökség megfigyelő programokat kezdett létrehozni, amelyek kihasználják az interneten elérhető információkat az internetes felhasználók figyelésére világszerte.

Az NSA PRISM programja jelenleg a legismertebb tömegmegfigyelési program. Valójában információkat tud gyűjteni az internetszolgáltatók (és más vállalatok) fogyasztóiról az Egyesült Államokon belül és kívül egyaránt.

És amint csak mondtuk, a PRISM nem az egyetlen tömeges megfigyelési program, amely miatt aggódnia kell az interneten keresztül. Rengeteg más program létezik világszerte, amelyek veszélyeztetik az Ön személyes adatait.

Elég hátborzongató, igaz?

Nem kell aggódnia – a VPN segítségével megakadályozhatja, hogy a Big Brother fülöket tartson az interneten végzett tevékenységeiről. A szolgáltatás teljes mértékben titkosítja az Ön kapcsolatait, ügyelve arra, hogy egyetlen kormányhivatal sem gyűjthet érzékeny adatokat, amikor ezeket figyeli.

5. Ez megakadályozza, hogy a hirdetők túl barátságosvá váljanak

“Miért használják az emberek a VPN szolgáltatásokat, ha már vannak olyan dolgok, mint az Adblock?”

Nos, a hirdetés blokkolóknál az a helyzet, hogy megakadályozhatják, hogy hirdetései megjelenjenek, de valójában nem sokat tesznek a magánéletének a hirdetőktől való védelmében. Mégis gyűjthetnek adatokat az online szokásaikról, ha hirdetésgátlót használ.

Valójában olyan országokban, mint az Egyesült Államok, a harmadik felek hirdetői akár az internetszolgáltatótól is megvásárolhatnak információt az internetes preferenciákról. Nyugodtan mondhatjuk, hogy hasonló dolgok valószínűleg más országokban is történnek, csak inkább az alulról – nem is beszélve arról, hogy a hirdetők más webhelyekről is információkat szerezhetnek az online szokásaikról.

miért kellene egy vpn-t használni?

Szerencsére a VPN megváltoztathatja a dolgát azáltal, hogy megóvja az online magánéletét és titkosítja az internetes forgalmat, biztosítva, hogy az internetszolgáltató és a hirdetők nem tudják ellenőrizni mindazt, amit online tesznek, és kihasználhatják ezeket az információkat..

6. A VPN segít a torrent biztonságos letöltésében

Noha a fájlmegosztás rendkívül hasznos lehet, ugyanakkor nagyon veszélyes is lehet – annyira, hogy kockáztathatja a DMCA-értesítések kézhezvételét, vagy – ami még rosszabb – óriási pénzbírságot kell fizetnie, bíróság elé kerülnie, vagy attól függően, hogy börtönbe kerül. az Ön országában érvényes szerzői jogi előírások és törvények.

Szerencsére a VPN segítségével egyszerűen csatlakozhat egy olyan szerverhez olyan országban, ahol a torrenting nem jelent problémát (például Romániában vagy Svájcban), és kockázatmentesen letöltheti a torrenteket..

“De miért használnánk VPN-t, ha olyan országban élek, ahol a torzítás nem tabu téma?”

Nos, a VPN-k nem csak segítenek abban, hogy a fájlmegosztással elkerülje a jogi problémákat. Mivel elrejtik az Ön IP-címét, az a magánélet védelmével is segít a raj (a torrent feltöltő / letöltő vetőgépek / kiképzők teljes száma) védelmében. Látja, a rajban lévő felhasználók általában látják az Ön IP-címét, és ez sok mindent elmondhat nekik, például:

 • Melyik országból származik
 • Melyik városból származik
 • Még az ISP is

Ó, és egyértelmû nyilatkozatként – itt, a CactusVPN-ben nem ösztönözzük vagy engedjük el az illegális kalózkodást és a szándékos szerzői jogok megsértését. Tudatában vagyunk azonban annak, hogy sok ember csak torrentok segítségével férhet hozzá munka- vagy iskolai fájlokhoz és szórakoztatáshoz.

7. Lehetővé teszi a kormányzati cenzúra leküzdését

Amellett, hogy figyelemmel kíséri az emberek tevékenységeit az interneten, sok kormány azt is ellenőrzi, hogy mit láthatnak vagy tehetnek az emberek az interneten. A világ számos országában nem férhet hozzá bizonyos webhelyekhez, vagy nem használhat különféle online szolgáltatásokat (például a YouTube, a Facebook vagy a Gmail).

Itt található az internetes jogok átfogó áttekintése az egész világon, ahol egyértelműen láthatja, hogy mely országok cenzúrálják az Internet egyes részeit.

Könnyű belátni, hogy ez milyen súlyos probléma lehet, nem csak abban az országban él, ahol a kormány cenzúrázza az internetet, hanem akkor is, ha ilyen helyet látogat meg nyaralás vagy munka céljából.

A jó hír az, hogy a VPN elrejti az Ön IP-címét és az online tevékenységeit, lehetővé téve ezzel, hogy hatékonyan megkerülje az összes kormány által alkalmazott tűzfalat.

8. Segít kipróbálni a SEO stratégiákat

Nem sokan veszik észre ezt, de valójában lehetséges egy VPN használata SEO stratégiáikhoz. Mivel a szolgáltatás elrejti a valódi helyét, és lehetővé teszi, hogy úgy tűnjön, mintha egy másik országból származna, láthatja a helyi SEO eredményeket más nemzetközi piacokon.

Alapvetően, ha például Olaszországból származik, és az Egyesült Államok lakosságának kíván eladni, akkor láthatja, hogy milyen kulcsszavakat keresnek az Egyesült Államok fogyasztói egy amerikai VPN szerver használatával.

okok a vpn használatához

Természetesen rengeteg lehetőség van, de ez nem az egyetlen mód, ahogyan a VPN segíthet Önnek SEO terveiben. Íme további lehetőségek, amelyek előnyei lehetnek a VPN használatával a SEO számára:

 • Távolról gond nélkül dolgozhat.
 • Megvédheti magánéletét versenytársaitól (például arról, hogy ügyeljen arra, hogy nem veszik észre, amikor meglátogatják a versenyzőik webhelyét).
 • Megkerülheti a Google bosszantó keresési lekérdezésének reCAPTCHA-jait.

Ha szeretne többet megtudni erről, nyugodtan nézze át a témáról szóló átfogó cikkünket.

9. A VPN javítja a játékélményt

Igen, jól hallotta – valójában VPN-t használhat a videojátékokkal kapcsolatos dolgokhoz. Itt található egy rövid lista azokról a dolgokról, amelyeket a VPN-rel megtehetsz:

 • Játssz bármilyen kívánt régióban (még akkor is, ha földrajzi helyzetében van)
 • Játsszon újabb játékkal korábban
 • A bosszantó IP-tilalmak megkerülése
 • Játsszon tilalommal
 • Potenciálisan csökkentheti a késési és ping időt
 • Védje magát a DDoS támadásoktól a fájdalmas vesztesektől

Mindez lehetséges, mert a VPN elrejti az online személyazonosságát, és titkosítja az internetes forgalmat és a személyes adatokat. Ha szeretne többet megtudni a VPN játékhoz való felhasználásáról, nyugodtan nézze meg mélyebb cikkünket.

10. A VPN pénzt takaríthat meg a repülőjegyeknél

Ha még nem tudták erről, a légitársaságok ténylegesen online ármegkülönböztetést gyakorolnak – alapvetően eltérő árakat jelenítenek meg a különböző országok internetfelhasználói számára. Ez azt jelenti, hogy ha például az USA-ból származik, akkor valószínűleg drágább jegyek jelennek meg, mint India valaki. Ez azonban nem minden – lehet, hogy drágább jegyeket mutatnak be, ha a légitársaság webhelye visszatérő látogatóként azonosítja Önt (az Ön IP-címe alapján).

Nos, megkerülheti ezt a problémát egy VPN használatával, hogy elrejtse az IP-címét – akár úgy, hogy látszólag kevésbé fejlett országból csatlakozzon, vagy hogy elrejtse azt a tényt, hogy ismétlődő látogató. Az is, hogy törli a készüléken a sütik törlését, szintén segít.

Mindazonáltal meg kell említeni, hogy nem vállalunk semmiféle garanciát. Saját tapasztalataink és kutatásaink szerint azonban bárhol meg lehet takarítani néhány dollár vagy száz dollár között repülés közben.

Valójában, amikor ezt a cikket írtuk (ahol mélyebben tárgyaljuk ezt a témát), gyorsan teszteltünk és megállapítottuk, hogy akár 450 dollárt takaríthatunk meg egy United Airlines repülésnél, román IP-címmel.

11. Segít a tisztességtelen sávszélesség-csökkentés elleni küzdelemben

Nem ismeri a sávszélesség-szabályozás fogalmát? Alapvetően akkor, amikor az internetszolgáltató figyeli az adathasználatot a hónap során, és úgy döntenek, hogy „túl sok” adatot használ egy bizonyos online tevékenységhez (fájlok letöltése, streaming, online játékok, stb.). A „kiterjedt” adatfelhasználás csökkentése érdekében fojtják az online sebességet.

Az internetszolgáltatók általában ezt teszik a hálózati torlódások csökkentése érdekében. Ugyanakkor nagyon valószínű, hogy a sávszélesség-csökkentést is használják annak érdekében, hogy „meggyőzzék” egy drágább, nagyobb adatcsomag vagy díjfizetéses előfizetés megvásárlásával..

Hogyan segít ebben a VPN? Nos, ez titkosítja az összes online forgalmat, ügyelve arra, hogy az internetszolgáltató nem látja, mit csinál online. Következésképpen nem tudják gátolni a sávszélességet.

12. A VPN segíthet a munkában

Természetesen nem használhat VPN-t minden egyes munkával kapcsolatos szempontnál. Ugyanakkor felhasználható a munka életminőségének javítására. Például, ha sok piackutatást kell végeznie (különösen az Egyesült Államokban), a VPN segít felszabadítani a földrajzilag korlátozott webhelyek feloldását. Ez különösen akkor lehet hasznos, ha olyan ügyféllel dolgozik, akinek a webhelyét országon kívül blokkolják.

Már ismertettük, hogy a VPN hogyan segít a SEO stratégiákban, de a VPN egy másik módja segít a munkavégzésnek – a VoIP konferenciák biztonságával. Sőt, a hívások biztonságának biztosítása mellett a VPN elősegítheti a jobb hívási tarifák elérését olyan szolgáltatásokkal, mint a Skype. Ha többet szeretne megtudni a VPN-ekről és a VoIP-hívásokról, olvassa el ezt a cikket.

miért használjuk a vpn-t?

A VPN a munkával kapcsolatos adatokat is biztonságossá teheti, ha az irodán kívüli alkalmazottak nem biztonságos WiFi hálózatokon keresztül férnek hozzá hozzájuk. Mégis érdemes megemlíteni, hogy ez a módszer megfelelőbb a kis- és középvállalkozások számára, mivel a nagyvállalatok általában ehhez saját vállalati VPN-t vezetnek be..

CactusVPN – A VPN-szolgáltatások minden felhasználásának legjobb módja

Függetlenül attól, hogy a cikkben felvázolt okok közül melyik motiválja Önt VPN-szolgáltatás igénybevételéhez, megkaptuk a hátadünket. A CactusVPN csúcskategóriás AES titkosítást kínál, amely teljes mértékben biztosítja az Ön adatait és forgalmát, korlátlan sávszélességet és nagysebességű kiszolgálókat.

28+ szerverünk közül kilenc közül P2P támogatást kínálunk, és a szolgáltatásunkban egy Killswitch is működik, amely biztosítja az Ön védelmét – még akkor is, ha a kapcsolat lefagy. Ezen felül olyan felhasználóbarát alkalmazásokat kínálunk, amelyek több eszközön működnek és könnyen telepíthetők, valamint egy intelligens DNS-t, amely feloldja a több mint 300 földrajzilag korlátozott webhelyet.

Kicsit elszántan érzés?

Nem probléma – valójában ingyenes 24 órás próbaidőszakot kínálunk VPN-szolgáltatásunkhoz (nincs szükség hitelkártyára), így rengeteg ideje van arra, hogy megnézze, valóban megfelel-e minden igényének. Plusz, ha egyszer CactusVPN felhasználóvá válik, akkor továbbra is 30 napos pénz-visszafizetési garancia vonatkozik rá..

Miért használják az emberek a VPN szolgáltatásokat? Hogy megtapasztalja az internetet, amire számíthatott, hogy élvezze

Tehát miért használjuk a VPN szolgáltatásokat? Nos, egyszerűen fogalmazva – annak érdekében, hogy élvezhessük az internetes megfigyelést, cenzúrát, hackert és korlátozásokat. A szolgáltatás elrejti a felhasználó IP-címét és titkosítja online kapcsolatukat, így bárki számára ténylegesen megnehezíti az igazi online identitás felismerését..

Összességében a legtöbb ember a VPN-ket használja:

 • Megkerülni a földrajzi blokkokat, idegesítő tűzfalakat és a kormányzati cenzúrát
 • Védje adatait a tömeges megfigyelés, a hirdetők és a hackerek ellen
 • Biztosítsa online szólásszabadságát
 • Olcsóbb járatok
 • Élvezze a jobb élményt a munkahelyen
 • Javítani kell a SEO stratégiájukat
 • Kerülje a sávszélesség-szabályozást

Természetesen örömmel halljuk, hogy Ön szerint miért használják az emberek VPN-ket, és mi az, amit Ön személyesen szeretne használni a VPN-szolgáltatást is.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me