Védelmet nyújt-e a VPN a rosszindulatú programok ellen? Mi az a rosszindulatú program? |


Mi a rosszindulatú program és hogyan lehet azt megakadályozni??

Számos dolgot megtehetsz a rosszindulatú programok elkerülése érdekében, de a legjobb kezdeni az, ha megértjük, mi a rosszindulatú program, és hogy milyen típusú rosszindulatú programokat használnak a számítógépes bűnözők..

Mi az a rosszindulatú program??

A rosszindulatú program olyan rosszindulatú program, amelyet úgy konfiguráltak, hogy megfertőzze és jogosulatlanul hozzáférjen a számítógépekhez, mobiltelefonokhoz, laptopokhoz és más eszközökhöz. A számítógépes bűnözők általában rosszindulatú programokat használnak az online felhasználók és vállalkozások személyes és pénzügyi információinak ellopására. A fejlettebb típusú rosszindulatú programok felhasználhatók arra is, hogy figyelemmel kísérjék valaki tevékenységét az eszközön, blokkolják az operációs rendszerhez vagy a merevlemezhez való hozzáférést, és maga az eszköz megsérüljenek.

Malware vs. vírusok – Mi a különbség?

Sokan összekeverik a kettőt, általában azért, mert a biztonsági szoftvert „antivírus” vagy „kártevőirtó” szoftvernek nevezik. Tehát úgy gondoltuk, hogy ezzel is foglalkozhatunk, mivel a rosszindulatú programokról beszélünk.

Alapvetően a vírus egy olyan típusú rosszindulatú program, amely önreplikálódhat, elterjedhet más rendszerekbe és károsíthatja a felhasználók operációs rendszereit. A rosszindulatú programok ezzel szemben bármilyen típusú rosszindulatú szoftverekre utalnak, amelyeket a hackerek felhasználhatnak az Internet felhasználók megcélzására.

A rosszindulatú programok leggyakoribb típusai

1. Adware

Az Adware (a reklámozás által támogatott szoftver jelentése) olyan rosszindulatú program, amely megfertőzi az eszközt és / vagy a böngészőt, és rengeteg nem kívánt hirdetést tesz ki. Például általában felbukkanó hirdetéseket jelenít meg az asztalon vagy a böngészőn, amelyektől nem tud megszabadulni.

Az adware általában nem tekinthető nagyon veszélyesnek, csak bosszantónak. Ugyanakkor sok olyan hirdetés, amelyben spam lett, rosszindulatú fájlokat és linkeket tartalmazhat. Ha velük együttműködik, akkor az eszközt rosszindulatú programokkal tovább megfertőzheti.

Általában az hirdető programokat a hirdetők és a számítógépes bűnözők használják gyors pénzkeresési módszerként. Az adware azonban összekapcsolható spyware-kel is, hogy nyomon kövesse tevékenységét és ellopja személyes adatait.

2. Spyware

Mint a neve is sugallja, a kémprogram olyan rosszindulatú program, amely ön kém. Megfertőzi a készüléket, és érzékeny személyes adatokat lop el:

 • A készüléken végzett tevékenységek figyelése.
 • A billentyűleütések gyűjtése keyloggerek segítségével.
 • A rendelkezésre álló pénzügyi és személyes adatok gyűjtése a készüléken.

Időnként a számítógépes bűnözők speciális típusú kémprogramokat használhatnak a hálózati kapcsolatok és a forgalom megváltoztatására, valamint a készülékre telepített különféle alkalmazások biztonsági beállításainak megváltoztatására..

A kémprogramokat gyakran csomagolják más rosszindulatú programokhoz is, és a legális szoftverekben is megtalálhatók.

3. Ransomware

A Ransomware olyan rosszindulatú program, amely számítógépe vagy személyes és pénzügyi adatai „túszul” tartják a váltságdíjat. Alapvetően a rosszindulatú program vagy titkosítja az összes merevlemez-adatot, vagy kizárja az operációs rendszerből. Mindkét helyzetben olyan üzenettel fog találkozni, amelyben felszólítja, hogy fizessen nagy váltságdíjat (néhány száz vagy több dollárt) a hozzáférés visszaszerzése érdekében. Általában határidő van, és az üzenet azt állítja, hogy az összes adat törlődik, ha nem követi a fizetést.

Az ilyen típusú rosszindulatú szoftverek általában pénzügyi szempontból motiváltak, de egyes számítógépes bűnözők ezt csak arra használhatják, hogy pusztítsanak és károsítsák a vállalkozásokat. A ransomware néhány ismert példája a WannaCry, a NotPetya és a Locky.

A Ransomware általában rosszindulatú fájlok és linkek útján terjed. Előfordulhat, hogy az operációs rendszer és a hálózat sebezhetőségét kihasználják annak érdekében, hogy az eszközt megszabadítsák a ransomware-nek is.

4. Vírusok

A vírusok veszélyes malware programok, mivel önmagukban replikálódhatnak és terjedhetnek más számítógépekre. Csatlakozhatnak magukhoz legitim vagy rosszindulatú programokhoz, és elindulhatnak, amikor a felhasználó elindítja azokat.

A kreatívabb hackerek más módszereket is használhatnak a vírusok terjesztésére, például webhelyek és alkalmazások sebezhetőségeire, doc fájlokra és szkript fájlokra.

A vírusok mindenféle felhasználásban részesülnek. A számítógépes bűnözők felhasználhatják őket:

 • Lopj személyi és pénzügyi információkat.
 • Károsítja a számítógépet vagy a hálózatot.
 • Hozzon létre egy botnet.
 • Spam hirdetésekkel.

5. férgek

A férgek a rosszindulatú programok nagyon gyakori típusai, és gyakran használják a hálózatok károsítására, mivel sok sávszélességet fogyasztanak és kiszolgálók túlterhelése. Egyes férgeket akár úgy is programozhatnak, hogy károsítsák a számítógépeket. Alapvetően tartalmazzák az úgynevezett „hasznos teher” kódot, amely a féreget különféle műveletek végrehajtására utasítja, miután egy számítógépet megfertőzött, például:

 • Személyes és pénzügyi adatok lopása.
 • Botnetek beállítása.
 • Fájlok törlése.

A hackereknek általában sikerül kiszolgáltatniuk az online felhasználókat férgektől, ha rosszindulatú mellékleteket tartalmazó spam- vagy adathalász e-maileket küldenek számukra..

Noha a férgek hasonlóak a vírusokhoz, sokkal veszélyesebb típusú malware, mivel önmagukban replikálódhatnak és elterjedhetnek anélkül, hogy a felhasználói tevékenységekre támaszkodniuk kellene (mint például egy futtatható fájl futtatásakor). A férgek általában kihasználják az operációs rendszer sebezhetőségét (általában elavult operációs rendszerek esetén), hogy több számítógépes hálózaton átterjedjenek. Időnként el is eltéríthetnek egy áldozat e-mail fiókját, és fertőzött e-maileket küldhetnek a névjegyzékükre.

6. Trójaiak

A trójai olyan típusú rosszindulatú programok, amelyek álruhává válnak legitim szoftverek és fájlok formájában. A kiberbűnöző megpróbálja becsapni az áldozatot (általában adathalászat útján) a trójai telepítéséhez és futtatásához. Ha ez megtörtént, a trójai rendszerint távoli hozzáférést biztosít a hackernek az eszközéhez. Ezután a következők bármelyikét megtehetik:

 • Gyűjtse össze és törölje az érzékeny információkat.
 • Telepítsen további rosszindulatú programokat az eszközére.
 • Figyelemmel kíséri tevékenységét a keyloggerek és a képernyőmegosztás segítségével.
 • Adja hozzá a számítógépet egy botnethez.

7. Botok

A botokat a számítógépes bűnözők nem használják olyan széles körben – főleg azért, mert általában nem rosszindulatúak. A robotok a szokásos feladatok elvégzésére vannak programozva (például videojáték-mérkőzésekben való részvétel vagy online aukciókon való licitálás). Egyes botok beprogramozhatók úgy, hogy úgy viselkedjenek, mint a rosszindulatú programok.

Gyakran előfordul, hogy a robotokat használó hackerek az eszközök megfertőzésén alapulnak, és a robotokhoz adják őket. Amint ez megtörténik, az említett eszközt DoS / DDoS támadások végrehajtására használják.

Emellett a számítógépes bűnözők robotok segítségével spam és hirdetések továbbítására, szerver adatok gyűjtésére és rosszindulatú programok terjesztésére is használhatnak letöltő webhelyeket..

8. Gyökérkészletek

A gyökérkészlet olyan rosszindulatú program, amelyet úgy programoztak, hogy harmadik fél számára távoli hozzáférést biztosítson az eszközéhez. A számítógépes bűnözők szeretik a rootkit-eket használni, mert ezeket nagyon nehéz felismerni. Általában adathalász taktikákat használnak, hogy rácsapják a felhasználókat a rootkit telepítésére az eszközükre.

Miután a hackert távirányították az eszközre, általában elkezdenek lopni személyes és pénzügyi információkat anélkül, hogy az áldozat tudná. Előfordulhat, hogy megváltoztatják az eszközre telepített biztonsági szoftvert, hogy még nehezebbé tegyék az észlelést.

Miután a számítógépes bűnöző rendelkezett az összes szükséges adattal, valószínűleg hozzáadják az eszközt egy bothálózathoz, vagy további kártevőkkel megfertőzik azt..

9. Keylogging malware

A Keylogging malware egyetlen célt szolgál – a felhasználók billentyűleütéseinek naplózása az eszközökön és a nyilvános számítógépeken. A rosszindulatú program az összes billentyűlenyomást egy fájlba rögzíti, amelyet a hackerek lekérnek. Ezen információk felhasználásával megpróbálhatnak értékes információkat gyűjteni, például:

 • Bejelentkezési adatait
 • Bankszámlaszámok
 • Bankkártya adatok
 • Társadalombiztosítási számok

A kulcstartó malware általában adathalász e-mailekben terjed, de közvetlenül elhelyezhető a számítógépen is, ha a hackerek közvetlen hozzáféréssel rendelkeznek. Számos számítógépes bűnöző kulcstartókat helyez el nyilvános számítógépeken.

Hogyan kell észlelni a rosszindulatú programokat

Nem mindig rendkívül könnyű megmondani, hogy számítógépe megfertőződött-e rosszindulatú programokkal. Időnként a rosszindulatú programok nem lépnek fel közvetlenül a fertőzés után, és egy ideig elmaradhatnak.

Ennek ellenére, ha a következő jelek valamelyikét észleli, akkor valószínűleg valamilyen típusú rosszindulatú programmal foglalkozik:

 • A készülék hirtelen nagyon lassan kezd betölteni és futni – az operációs rendszer sokkal hosszabb időt vesz igénybe, az alkalmazások lassabban futnak, és az egér mozgatása a képernyőn késleltetett. A rosszindulatú programok gyakran lelassítják az operációs rendszert, és kimerítik a CPU / RAM memóriát.
 • A véletlenszerű üzenetek megjelennek a képernyőn, általában azt mondják, hogy nyertél egy díjat, és meg kell váltanod azt, vagy csak a pronográfia reklámozása. A felbukkanó üzeneteket nem lehet bezárni, vagy csak újból megnyílnak, amikor bezárják őket. Ez általában a kémprogramok vagy hirdetőprogramok egyértelmű jele, ezért ügyeljen arra, hogy ne kattintson az üzenetekre.
 • Új, árnyas eszköztárak jelennek meg minden böngészőjében – olyan eszköztárak, amelyeket soha nem telepítettél. Ez csak egy lehet, de – legtöbbször – több eszköztárból áll, amelyek sok helyet foglalnak el böngészőjének képernyőjén. Amikor eltávolítja őket, azok csak az eszköz vagy a böngésző újraindítása után jelennek meg újra.
 • A rendszer véletlenszerű időközönként összeomlik – különösen, ha az internetet böngészi. A Windows felhasználók megkapják a „népszerű” BSoD-t (Blue Screen of Death).
 • Az operációs rendszer már nem érhető el. Megpróbál bejelentkezni, de erre nem képes, és megjelenik egy üzenet, amelyben arról szól, hogy küldjön egy bizonyos összeget (általában néhány száz dollárt) egy PayPal címre vagy kriptovaluta pénztárcára, hogy visszaszerezze a hozzáférést..
 • Nagyon nagy az internetforgalom, amikor először indít böngészőt az eszköz indítása után. Ennek oka lehet az, hogy rosszindulatú alkalmazás csatlakozik több online szerverhez az adatok feltöltéséhez vagy letöltéséhez.
 • Böngészője kezdőlapját spam jellegű oldalra változtatták, és nem emlékszik, hogy ezt tette vagy jóváhagyta.
 • Új, furcsa ikonok jelennek meg az asztalon. Ezek általában PUP-k (potenciálisan nem kívánt programok), és tartalmazhatnak rosszindulatú programokat.
 • Az alkalmazások automatikusan elindulnak és bezárulnak, anélkül, hogy bármit is tennének. Az operációs rendszer feladatkezelőjének ellenőrzése furcsa nevű alkalmazásokat fedez fel, amelyek sok rendszermemóriát igényelnek.
 • Az eszköz véletlenszerűen elfogy a tárhely. Lehet, hogy például a merevlemezen egy nap 100 GB szabad hely, a következő napon pedig csak 30 GB szabad hely. Ezt olyan rosszindulatú fájlok és programok okozhatják, amelyek folyamatosan telepítik és letöltik más fájlokat és programokat.
 • Az emberek elkezdenek mondani, hogy véletlenszerűen spam üzeneteket kapnak tőled a közösségi média-fiókjaikon és e-mail címeiken.

Kérjük, ne feledje, hogy ezek a jelek nem mindig mutatnak rosszindulatú programra. Például, ha a számítógépe hirtelen sokkal lassabban kezd működni, az oka lehet az, hogy a merevlemez működik vagy megtelt, vagy azért, mert a RAM-szintje túl alacsony ahhoz, hogy kezelni tudja az eszközére telepített összes alkalmazást. Ugyanakkor véletlenszerű összeomlásokat technikai problémák is okozhatnak.

Természetesen, ha már nem fér hozzá a számítógépéhez, és üzenetet kap tőle váltságdíjat kérni, nem tagadható, hogy ez egy váltságdíjas szoftver támadás.

A rosszindulatú programok fertőzésének megelőzése

Telepítse a megbízható víruskereső / kártevőirtó programokat

A rosszindulatú programok okozta fertőzések megelőzésének egyik legjobb módja egy megfelelő víruskereső / kártevőirtó program telepítése a készülékre. Ne tévessze össze a neveket. Nem számít, van-e víruskereső programja vagy kártevőirtó szoftvere, – mindkettő egyformán képes megvédeni a számítógépet a rosszindulatú programoktól.

Rengeteg víruskereső / kártevőirtó szoftver szolgáltató közül választhat, ám ajánlásaink a Malwarebytes és az ESET.

Ezenkívül ügyeljen arra is, hogy az operációs rendszer tűzfala be legyen kapcsolva. Soha nem fáj, hogy egy extra biztonsági réteg van a víruskereső / kártevőirtó program mellett.

Tartsa naprakész a rendszert

Mint már említettük, sok rosszindulatú program az operációs rendszer sebezhetőségét használja az eszközök megfertőzéséhez, valamint az eszközökön és a hálózaton való átterjedéshez. Ezek a biztonsági rések általában ott vannak, mert a rendszert nem frissítették a legújabb biztonsági javításokkal.

Például, ha Ön Windows felhasználó, és nem rendelkezik az MS17-010 frissítéssel, akkor ki vannak téve az EternalBlue kizsákmányolásnak, amelyet a számítógépes bűnözők használtak a WannaCry, NotPetya és Retefe rosszindulatú programok támadásainak elősegítésére..

És a frissítések nem csak az operációs rendszerre korlátozódnak. Győződjön meg arról, hogy a készüléken lévő összes szoftver (különösen a víruskereső / kártevőirtó program) naprakész.

Rendszeres szkennelés futtatása

Miután telepítette egy erős víruskereső / kártevőirtó programot eszközére, a napi biztonsági ellenőrzéseket be kell ütemeznie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van-e. Úgy tűnhet, hogy probléma, de ha egy-egy órát ütemez be őket lefekvés előtt, vagy ha tudja, hogy nem használja az eszközt, akkor ez sokkal kényelmesebb..

Azt is javasoljuk, hogy a letöltött fájlokat vagy a telepített programokat szkennelje be azok megnyitása előtt – a biztonság érdekében.

Ne lépjen kapcsolatba az adathalász e-mailekkel

Az adathalászat egy hackert jelent, amely megpróbálja becsapni téged egy olyan művelet végrehajtásába, amely rosszindulatú programoknak teheti ki magát. Az adathalászat más módon is felhasználható (például az érzékeny pénzügyi információk felfedésére), ám ebben a cikkben csak a rosszindulatú szoftverekre összpontosítunk. Ha többet szeretne megtudni erről, olvassa el ezt a cikket, amelyet írtunk

Tehát hogyan működik az adathalász általában a rosszindulatú programokkal? Nos, legtöbbször egy számítógépes bűnöző adathalász e-mailt vagy üzenetet küld Önnek, amely megpróbálja meggyőzni arról, hogy kattint egy rosszindulatú linkre, vagy letölti a rosszindulatú programokkal fertőzött mellékleteket. Ha ezt megteszi, akkor valószínűleg fertőződik a ransomware, spyware, rootkit vagy férgek.

Az adathalász üzenet észlelése nem túl nehéz, ám egyes csalók nagyon kreatívak és alaposak lehetnek, és üzenetük nagyon meggyőzőnek tűnhet. Általában ezek a jelek, amelyekre figyelni kell:

 • Rossz nyelvtan
 • Rövidített linkek
 • Árnyas mellékletek
 • Nincs aláírás
 • Agresszív, nyomó hang
 • Nem biztonságos URL-ek (a „https” helyett „http” -nel kezdődik)

A tapasztalt internetes bűnözők akár törvényes webhelyeket is feltörhetnek, és rosszindulatú felbukkanó hirdetések jelenhetnek meg az oldalon. Ha kapcsolatba lép velük, akkor az eszköz rosszindulatú programoknak lesz kitéve.

Összességében soha ne vegyen részt adathalászati ​​kísérletekkel. Hagyja figyelmen kívül őket, törölje az üzeneteket / e-maileket, és szükség esetén vegye fel a kapcsolatot a hatóságokkal. Fontolja meg a Stanford adathalászat elleni kiterjesztéseinek használatát is.

Engedélyezze a kattintással lejátszható bővítményeket + Használja a szkriptblokkolókat

A rosszindulatú programokkal fertőzött hirdetések elég veszélyesek lehetnek – főleg azért, mert néhányuk akkor is megfertőzheti az eszközét, ha nem lép kapcsolatba velük. Elegendő, ha egy weboldalon megjelennek – és néha legitim webhelyeken is.

Szerencsére, ha engedélyezi a kattintással lejátszható bővítményeket, a Flash és a Java szkriptek csak akkor indulnak el, ha rákattintanak a hirdetésre. Így engedélyezheti őket a legtöbb böngészőben.

Ami a szkript-blokkolókat illeti, ezek böngésző-kiterjesztések, amelyeket telepíthet, és így megakadályozzák, hogy a háttér-szkriptek az Ön engedélye nélkül elinduljanak. Tehát, ha olyan webhelyet látogat meg, amely rosszindulatú programokkal fertőzött hirdetéseket tartalmaz, akkor csak akkor jelennek meg, ha megmondja a szkript-blokkolónak, hogy engedélyezzék.

A legjobb forgatókönyv-blokkolók jelenleg az uMatrix és az uBlock Origin. Javasoljuk, hogy együtt használják őket a legjobb eredmények elérése érdekében.

Távolítsa el a nem használt elavult programokat

Nem számít, milyen jelentéktelennek tűnhet a program. Lehet, hogy egy kevésbé ismert képszerkesztő, amelyet senki sem használt az évek során – mindaddig, amíg a program nem kapott biztonsági frissítéseket fejlesztőitől, biztonsági fenyegetéssé válik.

Noha ez nem fordul elő gyakran, a számítógépes bűnözők módszert találhatnak az elavult programok kiaknázására (különösen, ha az operációs rendszer is elavult), és felhasználhatják azokat az eszköz vagy a hálózat további megfertőzésére rosszindulatú programokkal.

Tehát feltétlenül távolítsa el azokat az alkalmazásokat, amelyek már nem kapnak támogatást – különösen, ha nem használja őket túl gyakran.

Hogyan lehet megszabadulni a rosszindulatú programoktól

Ha az eszközt vagy a számítógépet rosszindulatú programokkal fertőzték meg, akkor tehetsz valamit a helyzet kijavításához:

 • Először ellenőrizze, hogy van-e antivírus / kártevőirtó szoftver telepítőfájl memóriakártyán vagy CD-n. Ez hasznos lesz a következő lépésekben, ha nem fér majd hozzá az internethez, és nincs telepítve antivírus / kártevőirtó program.
 • Ezután ellenőrizze, hogy a számítógép nincs-e csatlakoztatva az internethez.
 • Most indítsa újra a készüléket, és indítsa el az operációs rendszer biztonságos módjában.
 • Ha biztonságos módban van, törölje a talált ideiglenes fájlokat – ez felgyorsítja a következő lépést.
 • Ha kész, végezzen vizsgálatot víruskereső / kártevőirtó programmal.
 • Ha a szkennelés sikeres volt, csak a böngésző ellenőrzése szükséges, és ellenőrizze, hogy nem átirányítja-e egy rosszindulatú webhelyre. Ha igen, csak módosítsa a böngésző indítási beállításait.

Kérjük, ne feledje, hogy nem garantált, hogy a módszer az idő 100% -ában működik. Például, ha a rendszer egy rootkit-fertőzött, akkor előfordulhat, hogy nem tudja lefuttatni a vizsgálatot, mert a hacker bezárja a programot. Ebben az esetben a legjobb, ha újratelepíti az operációs rendszert. Ha továbbra is problémákat tapasztal, fontolóra kell vennie készülékét képzett szakemberhez.

Ha inkább ransomware-rel foglalkozik, akkor legjobb, ha kikapcsolja az eszközt, és húzza ki a konnektorból, és lépjen kapcsolatba a hatóságokkal. Miközben fizethettél váltságdíjat, nem garantálja, hogy a számítógépes bűncselekmények hozzáférést biztosítanak az Ön adataihoz. Lehet, hogy csak törölnek mindent, vagy több pénzt kérnek. Ezenkívül fontolnia kell az összes érzékeny adat biztonsági mentését biztonságos memóriakártyán vagy külső merevlemezen. Ez nem segít megszabadulni a ransomware-től, de segít bizonyos mértékben megvédeni adatait.

Védelmet nyújt-e a VPN a rosszindulatú programok ellen?

Igen, egy VPN megvédi az online kapcsolatokat és az adatokat, de ez nem akadályozza meg a rosszindulatú programokat az eszköz megfertőzésében. Miért? Nézzük meg röviden a VPN-kapcsolat működését:

Alapvetően az ügyfél és a VPN-szerver titkosítja a közöttük átadott forgalmat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságos és felügyelet nélküli. A csatlakozási kérelmeit dekódolja és a szerver továbbítja az interneten, a kért tartalmat pedig a VPN szerver titkosítja, és a VPN kliens dekódolja, mihelyt eléri az eszközét. A VPN-titkosítás erőteljes, de nem úgy van konfigurálva, hogy szoftverszintű rosszindulatú programokkal foglalkozzon – csak azért készült, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webes forgalmát rosszindulatú felek nem tudják kihasználni.

Mi több, ne feledje, hogy a rosszindulatú programok akkor is megfertőzhetik és megrongálhatják eszközét, ha offline állapotban van. A VPN-kapcsolat futtatásához csatlakoznia kell az internethez. Tehát ez egy másik ok, amiért a VPN nem tud védeni a rosszindulatú programok ellen. Ilyen védelmet csak antivírus / kártevőirtó programok kínálhatnak – mint amilyeneket fentebb említettünk.

Ennek ellenére továbbra is jó ötlet VPN-t használni minden alkalommal, amikor online csatlakozik. Valójában a VPN használata egy megbízható víruskereső / kártevőirtó program mellett az egyik legjobb módja a magánélet és az adatok védelmének, ha az interneten van..

Szüksége van VPN-re a víruskereső / kártevőirtó szoftver mellett történő használathoz?

Fedeztük fel magunkat – a CactusVPN hozzáférést biztosít egy biztonságos szolgáltatáshoz, amely védi az összes online forgalmat csúcskategóriás katonai titkosítással. Emellett hozzáférést biztosítunk olyan hatékony VPN-protokollokhoz, mint a SoftEther és az OpenVPN, a Kill Switch helyett van, és nem tárolunk naplókat.

A CactusVPN könnyen telepíthető rengeteg népszerű platformon a felhasználóbarát alkalmazásokkal.

A legjobb az egészben – kipróbálhatja 24 órás ingyenes CactusVPN-t. Nem kell megadnia semmilyen hitelkártya-adatot, és hozzáférhet minden funkcióhoz. Ráadásul még egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciát is kínálunk, így a CactusVPN ügyfélvé válása után nincs semmi aggódása..

Következtetés

Tehát védi a VPN a rosszindulatú programokat?

A hosszú történet rövid – nem, nem az. Igen, a VPN célja az online kapcsolatok és az adatok biztonságos védelme, de működési módja nem teszi lehetővé a rendszer védelmét a rosszindulatú szoftverekkel szemben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne használjon VPN-t online állapotban – csak azt, hogy antivírus / kártevőirtó programok mellett kell használni..

“Akkor mi van a rosszindulatú program és hogyan lehet azt megakadályozni?”

A rosszindulatú programok olyan rosszindulatú szoftverek, amelyek felhasználhatók az eszköz megrongálására vagy érzékeny információk ellopására tőled. Sokféle típusú (spyware, ransomware, adware, vírusok, keyloggers, rootkit stb.) Érkezik, és a számítógépes bűnözők gyakran adathalász támadásokkal terjesztik..

Ezért az egyik legjobb módja annak, hogy megvédje magát a rosszindulatú programoktól, ha nem kölcsönhatásba semmilyen adathalász üzenettel. Emellett megbízható víruskereső / kártevőirtó szoftvert is használnia kell, engedélyeznie kell a kattintáshoz való plug-inokat böngészőiben, szkript-blokkolókat kell használnia, és rendszeredet naprakészen kell tartania..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map