Online privatliv: 11 måder at beskytte dig selv i 2020 (og ud over)

At sige ”online-privatliv” lyder ofte som en oxymoron i betragtning af de to ordes modsatte natur. Det ligner forsøg på at argumentere for den mulige eksistens af en kold ild eller varm is. I oversættelse står det for noget counterintuitive og usandsynlige.


I 2020 er der dog meget få ting så vigtige som at være forsigtige med ens data på Internettet. De, der er opmærksomme på deres privatliv, kan endda finde sig i en position med stjålet identitet, falske anklager, eller værre.

hvordan du beskytter dit online privatliv

På en måde ligner en persons anonymitet det, at man kommer ind i en bil efter at have skåret bremselinierne og lagt en jetmotor under hætten. Det betyder, at det er bundet til at resultere i en katastrofe med store proportioner.

Heldigvis har verden lige så mange plejeindivider som hackere. Således har folk fundet mange måder at beskytte deres online sikkerhed ved at anvende nogle forholdsvis enkle teknikker.

For at undgå at blive medlem af gruppen af ​​16,7 millioner individer, hvis identitet blev stjålet i 2017, skal alle holde sig til følgende råd.

1. Skjul dit telefonnummer

Deling af ens mobiltelefonnummer online giver en skødesløs fejl hindrer privatlivets fred.

For det første tillader det en potentiel hacker at identificere sin placering gennem intet andet end en simpel opslag af områdekoden. Heldigvis skaffer man et telefonnummer ikke en ondsindet bruger for stor gearing.

Så den reelle fare for at indsende telefonnumre online kommer fra telemarketers. Dette er de mennesker eller robotter, der foretager opkald fra tilfældigt genererede numre, der kan matche ens områdekode.

Når brugeren først har hentet, forsøger de at sælge et produkt eller indsamle flere af deres data. Desværre vil disse opkald være næsten umuligt at fravælge, når en persons telefonnummer er blevet kompromitteret.

I betragtning af hvor udbredt dette problem er, oprettede Federal Trade Commission forskellige “Ikke kalder” -registre. En måde at forbedre privatlivets fred efter at have begået en fejl ved at overse et telefonnummer er således at tilmelde sig disse lister.

Undertiden vil det ved at eliminere problemet eliminere. Derefter kunne det bare simpelthen sætte et kort stop for de konstante opkald, indtil telemarketers berygtede vedholdenhed hersker.

2. Vær forsigtig med sociale medier

Fra og med 2018 er der 2,34 milliarder brugere på websteder med sociale medier. For det første betyder det, at alles tante og onkel har en profil og ofte deler familiebilleder. For det andet betyder det, at hackere har en perfekt måde at finde potentielle ofre på.

Procentdel af den amerikanske befolkning med en profil på sociale medier fra 2008 til 2018

At være til stede på sociale medier er meget risikabelt, da det ofte inkluderer personlige fotos, placeringsindsigt, forbrugsmønstre, gennemsigtighedshistorik og meget mere.

Hvis en hacker er i stand til at få deres hænder på et af disse datapunkter individuelt, det kan være en katastrofe.Så det faktum, at de kan nå dem alle sammen ét sted, skaber praktisk talt et felt, hvor man giver bort alle relevante oplysninger på en sølvfad.

Nogle gange foregiver hackere endda at være en anden og forsøger at møde dig for at få information fra dig personligt. Det anbefales at få et godt sikkerhedssystem til hjemmet for at sikre fuldstændig beskyttelse mod disse scenarier.

For at øge privatlivets fred er det mest rimelige at gøre holde sig væk fra sociale medier platforme. Dette er dog ikke det nemmeste alternativ, da mange mennesker bruger disse websteder til familieinteraktion, forretningskommunikation og meget mere.

Så det næste bedste valg er at undgå at lægge personlige fotos, holde alle profiler private, aldrig dele nogen placeringsoplysninger og sjældent eller aldrig købe ting direkte på disse platforme.

3. Bloker placeringstjenester

Mange populære internetudbydere (og de fleste større websteder) sporer og gemmer din placering for dataindsamlingsformåls. Så de sælge disse oplysninger til virksomheder, der kan bruge lokationerne til at tilpasse deres marketingkampagner og målrette enkeltpersoner korrekt.

blokerer adgang

Så fantastisk, som det kan synes i teorien, er det ikke så populært at se andre menneskers placeringer gennem onlinekort i det virkelige liv. Forestil dig tro, at du sporer en person gennem online-placering-check-ins bare for at hilse på dem. Det sandsynlige resultat af dette scenarie ville være et telefonopkald til 911.

Derfor er det vigtigt at slå alle lokationstjenester fra og aldrig give websteder adgang til dem. For eksempel er der absolut ikke nødvendigt at tillade et iPhone-spil at spore ens placering.

Uanset hvad vil de fleste apps bede brugeren om at dele disse data med dem.

4. Vælg din browser klokt

Når det kommer til online browsere, har brugerne en hel del forskellige muligheder. De mest populære er tendens til at være Google Chrome og Mozilla Firefox. Apples Safari kunne også betegnes som en succes, da virksomheden praktisk taget presser sine brugere til at drage fordel af det.

I modsætning til hvad der er almindelig tro, tilbyder ingen af ​​de førnævnte platforme høj kvalitet. Selv nogle inkognito-baserede søgninger er ikke fejlsikre og maskerer ikke helt ens data. I stedet er brug af specialfremstillede browsere, der specifikt blev optimeret til privatlivets fred, det bedste handlingsforløb.

Disse har tendens til at være open source-programmer, der er krypteret og giver absolut ingen indsigt i ens online aktiviteter for nogen. Nogle af de mest almindelige valg inkluderer:

 • Tor
 • Modig
 • Epic
 • Firefox Quantum

Derudover minimerer udnyttelsen af ​​plugins som “HTTPS Everywhere” odds for online hacking og datatyveri.

5. Brug en (sikker) VPN

Virtuelle private netværk bruges til at omdanne computere, der er forbundet til offentlige netværk, til enheder, der kommunikerer via private forbindelser. De fungerer ved at dirigere en internetforbindelse gennem servere der skjul alle brugerens handlinger og onlinedata.

hvordan VPN fungerer for at få adgang til sociale medier

Udover øget privatliv giver de bedste VPN-tjenester brugerne mulighed for undertiden at overvinde problemer i forbindelse med geografiske begrænsninger. (Tjek dette for den franske version)

For eksempel er der mange websteder, der undgår at vise indhold til folk, der er beliggende i specifikke områder. Tænk på alle YouTube-videoer, der ikke vises for personer, der er registreret på bestemte placeringer.

En stor del af hvorfor VPN’er er så magtfulde stammer fra deres evne til at anonymisere folks online handlinger. Betydning, at hele browsningshistorier kan blive ikke-eksisterende, da de fleste poster af nogens handlinger på internettet gennem VPN’er ikke opbevares.

For ikke at nævne, hvordan disse netværk er i stand til helt at skjule ens IP-adresse.

6. Hvad med e-mails?

Efter omtale af online-privatliv har de fleste enkeltpersoner en tendens til at tænke på faktiske websteder, som folk er nødt til at gå online til. I virkeligheden er der imidlertid mange måder, hvorpå en persons privatliv på internettet kan kompromitteres. En af disse måder vedrører e-mails.

Naturligvis går den vigtigste bekymring omkring e-mails tilbage til brugerens data. For at tilmelde dig en konto på næsten enhver platform, skal man normalt oplyse deres fulde navn, fødselsdato, adresse og endda telefonnummer. Alle disse data er potentielt en underlagt tyveri hvis en hacker beslutter at angribe andres e-mail.

e-mail-hacking

For at undgå problemer af denne art skal folk forsøge at bruge falske oplysninger, når de tilmelder sig e-mails.

For eksempel er det den nemmeste måde at holde sig fra nettet ved at oprette et andet, generisk navn med en sammensat adresse. Derudover er der ingen love, der forhindrer folk i at oprette e-mail-konti, som de synes passende.

Derudover er det bydende nødvendigt at aldrig bruge ens e-mail let. I oversættelse er tilmelding til tilfældige nyhedsbreve, databaser eller andre kampagner den korteste rute til junk mail med potentielle phishing-svindel.

For dem, der ikke er kendte, laves phishing-svindel for at narre brugerne til at indtaste deres oplysninger på websider, der synes at være identiske med det, de er vant til.

7. Autentificering af to faktorer

For brugere, der er til stede på populære websteder som Facebook, Apple, YouTube, Yahoo, Google eller andre, bør brug af tofaktorautentisering ikke engang være et spørgsmål.

Den nemmeste måde at forklare, hvordan det fungerer, er at se på en simpel proces med at komme ind på ens konto på nogen af ​​de nævnte websteder.

To-faktor godkendelsesdiagram

Tidligere krævede websteder generelt brugere at indtaste deres brugernavn eller e-mail ledsaget af et kodeord. Hvis disse to matchede, ville de blive ført til platformen og få lov til at fortsætte med at gennemse.

Med tofaktorautentisering er der et ekstra trin, der tilføjer en tredje enhed til ligningen. Udover brugernavnet og adgangskoden, skal folk også indtaste en kode på andet niveau, der sendes til deres e-mail eller telefon. Derefter vil webstedet bede om den kode, som de sendte, efter at brugeren har indtastet det originale brugernavn og adgangskode.

Årsagen til, at tofaktorautentisering er nødvendig, kommer fra dens overordnede privatlivets fordele. Det sikrer, at den, der forsøger at logge et eller andet sted, også er den, der har adgang til andre kontaktpunkter som et telefonnummer eller en e-mail, der tidligere var registreret med kontoen.

Da oddsen for, at nogle hackere også har adgang til offerets private e-mail-konto eller telefonbeskeder, er det meget usandsynligt, at de kommer igennem godkendelsen på to niveauer.

8. Beskyt dine adgangskoder med dit liv

De tidspunkter, hvor folk kunne bruge “password” til deres adgangskode, er længe forsvundet. I dag er sætninger nødt til at ligne mere på noget, som Pentagon kan bruge til at få adgang til deres egne systemer. Selvom dette er en udvikling i udvikling, der stadig sætter flere krav på plads hvert år, er det den nemmeste måde at afvise svigagtige aktiviteter.

Heldigvis kræver det store flertal af websteder og apps allerede brugere til at oprette komplekse adgangskoder, der indeholder små og store bogstaver, tal og endda specialtegn. Ikke desto mindre, hvis man løber ind i en platform, hvor der ikke er nogen specifikke regler for oprettelse af adgangskode, de bør stadig gøre dem så komplekse, som de kan være.

Mange online-brugere drager fordel af passwordadministratorer til at generere, holde styr på eller endda gendanne komplekse ordbaserede frø. De mest populære inkluderer Dashlane, 1Password og KeePass.

hvordan man gemmer adgangskoder

Desuden handler en af ​​de mest ukorrekt repræsenterede oplysninger om sikkerheden ved fingeraftryksscanning. Efter at visse telefonselskaber implementerede sømløse måder at logge på ved at trykke på en knap, der scanner ens finger, begyndte langt de fleste brugere at stole på denne funktion.

Desværre indikerer omfattende forskning, at disse scannere kan lures gennem online hacking, der skaber udskrifter fra forskellige menneskelige funktioner. Hvis det skulle ske, kunne hackeren ubesværet omgå alle de adgangskoder, som nogen har, så længe de også brugte deres fingeraftryk til at logge ind.

8. Pas på advarslerne!

Undertiden kan ens computer eller telefon give en advarsel om, hvordan forbindelsen muligvis ikke er privat, og faren for, at andre mennesker kan se en persons følsomme data, findes. Sjokkerende nok har et utroligt stort antal mennesker en tendens til at ignorere disse meddelelser.

Begrundelsen bag dette er deres tro på, at ingen følsomme oplysninger kan stjæles, hvis brugeren ikke viser sådanne data i øjeblikket. Problemet med denne påstand er imidlertid det faktum, at hackere kan tage data, der kan være måneder eller år gamle.

Således kan nogens kreditkortoplysninger fra to år siden findes gennem tidligere betalingsmetoder, der næsten altid gemmes et eller andet sted. Derfor er et stykke vigtigt råd til dem, der ønsker at overholde en ultimativ privatlivsguide, at forlade ethvert kompromitteret websted, WiFi eller enhver anden forbindelse.

9. Overvej at bruge Cryptocurrency

Dette trin er sandsynligvis beregnet til folk, der muligvis har gjort alle de foregående trin og leder efter mere avancerede måder at beskytte deres aktiver på. Nå, med tilladelse fra cryptocurrency, kan investorer nu købe ting anonymt.

For at begynde at bruge cryptocurrency, skal man først købe deres digitale mønter med rigtige penge. Elektronisk handel giver folk mulighed for at gøre dette meget hurtigt. Når de først har fået deres valutaer, skal de opbevare dem på en af ​​online tegnebøgerne eller handelsplatformerne.

ved hjælp af krypto

Endelig skal personen bruge deres cryptocurrency til at betale, når det er muligt. Den eneste mangel er, at mange platforme endnu ikke har vedtaget kryptobaserede betalinger. Når de imidlertid gør det, alle skal overveje disse mønter i stedet for betalingskort eller kreditkort.

10. Overvåg dine bankkonti og kredit score

Nogle gange er den mest chokerende del om identitet eller datatyveri, hvor lang tid det tog nogen at finde ud af.

Dette forbliver skjult skyldes, at hackere kan høste folks data, indtil de finder den rigtige køber. Når det sker, kan køberen bruge mere tid venter på den perfekte chance for at bruge en anden parts oplysninger.

kredit score rapport

I nogle tilfælde er folk måske ikke engang opmærksomme på flere lån, der findes i deres navn.

Dette kan nemt løses ved regelmæssigt at kontrollere alle bankkonti samt få en kopi af kreditrapporten mindst to gange om året. Årsagen til, at folk kan stole på kreditfirmaer, skyldes deres nøje overvågning af alles økonomi.

Når alt kommer til alt, beregnes kreditresultater baseret på nogens forbrugsvaner, udestående gæld, konsistens i månedlige betalinger osv. Betydning, hvis der er identitetstyveri, og angriberen bruger en anden persons navn til at åbne nye kreditlinjer, skal dette fremvise på offerets kreditrapport.

11. Log ud!

Det sidste trin, der letter bedre privatliv, går tilbage til det grundlæggende. Det tilrådes blot alle at altid logge ud af deres konti. Det betyder, at du logger ud fra hver app på deres telefon og alle programmer på deres computere, især når du rejser.

hvordan man hacker someones facebook

Selvom det kan virke overdrevent, gemmer man denne handling, hvis man får stjålet deres hardware. For eksempel vil en stjålet telefon, hvor alle konti allerede er tilgængelig, være meget lettere for en hacker at bryde ind i.

For at gå endnu længere, ved at lade konti være logget, skaber det en potentiel fare for alle andre, der muligvis er tilknyttet den uansvarlige part. Tænk på den private samtale, som folk kan have på Facebook, i sig selv. I tilfælde af, at en enhed mangler, kunne hele indholdet af disse samtaler blive offentlig viden.

For dem, der er skyldige i dette, vil en simpel handling med at logge ud eksponentielt reducere risikoen for stjålet information eller eventuelle negative konsekvenser.

Privatlivets udvikling udvikler sig

Der er mange flere relevante tip til dem, der ønsker at forbedre deres online privatliv. Men at tage et kig på nogle af de sikreste VPN-udbydere, såsom NordVPN og Surfshark, er sandsynligvis det vigtigste trin. Desværre kunne mange af disse rådgivning snart blive irrelevante.

Dette sker ofte, når fortrolighedsloven ændres, og teknologien bliver bedre.

For eksempel eksisterede ikke hele problemet først og fremmest for et par år siden rundt om menneskelige fingeraftryksscannere på mobile enheder. Tilsvarende startede robotbaserede telemarketers og fiduslignende telefonopkald først i begyndelsen af ​​2010’erne.

Så det ville være nyttigt at vide, hvilke nylige ændringer, der er relateret til privatlivets fred, når det gælder om at bevare identiteter, økonomiske data eller andre oplysninger. Det ville også gøre en langt mindre tilbøjelig til at bukke under for fælles myter eller være forsømmelig af deres online sikkerhed!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map