Online-tietosuoja: 11 tapaa suojautua itsellesi vuonna 2020 (ja sen jälkeen)

”Online-yksityisyyden” sanominen kuulostaa usein oksymoronilta ottaen huomioon näiden kahden sanan vastakkaisuus. Se muistuttaa yrittämistä väittää kylmän tulipalon tai kuuman jään mahdollinen olemassaolo. Kääntämisessä se tarkoittaa jotain vastaintuitiivinen ja epätodennäköinen.


Vuonna 2020 on kuitenkin hyvin harvoja asioita, jotka ovat yhtä varovaisia ​​Internetissä olevissa tiedoissa. Ne, jotka ovat mielettömiä yksityisyydestään, voivat jopa joutua varastamaan henkilöllisyyden ja vilpillisiä syytöksiä, tai vielä pahempaa.

kuinka suojata online-yksityisyyttäsi

Jonkin nimettömyyden huomioiminen on tietyssä mielessä pääsemistä autoon sen jälkeen, kun se on leikannut jarruletkut ja laittanut suihkumoottorin konepellin alle. Tarkoittaa, että se johtaa väistämättä suurikokoisiin katastrofeihin.

Onneksi maailmassa on aivan yhtä paljon välittävä yksilöitä kuin hakkereita. Siksi ihmiset ovat löytäneet monia tapoja suojella verkkoturvallisuuttaan soveltamalla joitain melko yksinkertaisia ​​tekniikoita.

Jotta vältetään liittyminen 16,7 miljoonan henkilön ryhmään, jonka henkilöllisyys varastettiin vuonna 2017, kaikkien tulee noudattaa seuraavia neuvoja.

1. Piilota puhelinnumerosi

Matkapuhelinnumeron jakaminen verkossa on huolimaton virhe estää yksityisyyttä.

Ensinnäkin sen avulla potentiaalinen hakkeri voi tarkistaa sijaintinsa pelkästään suuntakoodin yksinkertaisen haun avulla. Onneksi puhelinnumeron hankkiminen ei kuitenkaan anna haitalliselle käyttäjälle liikaa vipuvaikutusta.

Joten, puhelinmyyjien todellinen vaara lähettää puhelinnumeroita verkkoon. Nämä ovat ihmisiä tai robotteja, jotka soittavat puheluita satunnaisesti generoiduista numeroista, jotka saattavat vastata yhden suuntanumeroa.

Sitten, kun käyttäjä on hakeutunut, hän yrittää myydä jotain tuotetta tai kerätä enemmän tietojaan. Valitettavasti nämä puhelut tulevat melkein mahdotonta poistua käytöstä, kun jonkun puhelinnumero on vaarantunut.

Koska tämä ongelma on laajalle levinnyt, liittovaltion kauppakomissio perusti useita “älä soita” -rekistereitä. Näin ollen tapa parantaa yksityisyyttä tekeessään virheen puhelinnumeron jakamisessa on rekisteröityminen näihin luetteloihin.

Joskus niin tekeminen poistaa ongelman. Sitten taas, se voisi vain yksinkertaisesti pysäyttää jatkuvan puhelun, kunnes puhelinmyyjien pahamaineinen pysyvyys vallitsee..

2. Ole varovainen sosiaalisessa mediassa

Vuodesta 2018 lähtien sosiaalisen median verkkosivustoilla on 2,34 miljardia käyttäjää. Ensinnäkin tämä tarkoittaa, että kaikkien tädillä ja setällä on profiili ja usein jakaa perheen kuvia. Toiseksi se tarkoittaa, että hakkereilla on täydellinen tapa löytää mahdolliset uhrit.

Prosenttiosuus Yhdysvaltain väestöstä, jolla on sosiaalisen median profiili vuosina 2008–2018

Läsnäolo sosiaalisessa mediassa on erittäin riskialtista, koska se sisältää usein henkilökohtaisia ​​valokuvia, sijaintitietoja, kulutusmalleja, selaushistoriaa ja paljon muuta.

Jos hakkeri pystyy saamaan kätensä mihin tahansa näistä datapisteistä erikseen, se voi olla katastrofi.Joten se, että he voivat tavoittaa ne kaikki yhdessä samassa paikassa, perustaa käytännössä kentän, jossa yksi antaa kaikki merkitykselliset tiedot hopealautasella..

Joskus hakkerit jopa teeskentelevät olevansa joku muu ja yrittävät tavata kanssasi saadaksesi tietoja sinulta henkilökohtaisesti. On suositeltavaa hankkia hyvä kodin turvajärjestelmä, jotta voidaan varmistaa täydellinen suoja näiltä tilanteilta.

Yksityisyyden lisäämiseksi järkevin asia on tehdä Pysy kaukana sosiaalisen median alustoista. Se ei kuitenkaan ole helpoin vaihtoehto, koska monet ihmiset käyttävät näitä verkkosivustoja perheen vuorovaikutukseen, yritysviestintään ja muihin.

Joten seuraava paras valinta on välttää henkilökohtaisten valokuvien lähettämistä, pitää kaikki profiilit yksityisinä, koskaan jakaa paikkatietoja ja harvoin tai koskaan ostaa asioita suoraan näillä alustoilla.

3. Estä sijaintipalvelut

Monet suositut Internet-palveluntarjoajat (ja useimmat suuret verkkosivustot) seuraavat ja tallentavat sijaintiasi tiedonkeruutarkoituss. Sitten he myydä nämä tiedot yrityksille, jotka voivat käyttää sijainteja räätälöidä markkinointikampanjoitaan ja kohdistaa oikein yksilöitä.

estä pääsy

Niin uskomatonta kuin se teoriassa saattaa vaikuttaa, muiden ihmisten sijaintien näkeminen online-karttojen avulla ei ole liian suosittua tosielämässä. Loppujen lopuksi kuvittele henkilön jäljittäminen online-paikalla tapahtuvien kirjautumisten kautta vain tervehtimään heitä. Tämän skenaarion todennäköinen tulos olisi puhelu numeroon 911.

Siksi on tärkeää, että kaikki sijaintipalvelut poistetaan käytöstä ja et koskaan salli verkkosivustojen pääsyä niihin. Esimerkiksi, ei ole mitään syytä antaa iPhone-pelin seurata sijaintiaan.

Siitä huolimatta suurin osa sovelluksista pyytää käyttäjää jakamaan nämä tiedot heidän kanssaan.

4. Valitse selaimesi viisaasti

Verkkoselainten suhteen käyttäjillä on melko vähän erilaisia ​​vaihtoehtoja. Suosituimpia ovat yleensä Google Chrome ja Mozilla Firefox. Myös Applen Safari voidaan merkitä menestyväksi, koska yritys käytännössä ajaa käyttäjiään hyödyntämään sitä.

Toisin kuin yleisesti uskotaan, mikään edellä mainituista alustoista ei tarjoa korkealaatuista yksityisyyttä. Jopa jotkut inkognitopohjaiset haut eivät ole epäonnistuneita eivätkä peitä tietojen tietoja kokonaan. Paras tapa toimia on käyttää räätälöityjä selaimia, jotka on erityisesti optimoitu yksityisyyden suojaamiseksi.

Nämä ovat yleensä salattuja avoimen lähdekoodin ohjelmia, jotka eivät tarjoa ketään ketään millään tavalla verkko-aktiviteeteista. Joitakin yleisimpiä valintoja ovat:

  • Tor
  • urhea
  • Eeppinen
  • Firefox Quantum

Lisäksi pluginien, kuten “HTTPS Everywhere”, hyödyntäminen minimoi verkko hakkeroinnin ja tietojen varastamisen todennäköisyydet.

5. Käytä A (suojattu) VPN-verkkoa

Virtuaalisia yksityisiä verkkoja käytetään muuttamaan julkisiin verkkoihin kytketyt tietokoneet laitteiksi, jotka kommunikoivat yksityisten yhteyksien kautta. He toimivat reitittämällä Internet-yhteys palvelimien kautta, jotka piilota kaikki käyttäjän toimet ja online-tiedot.

miten VPN toimii pääsynä sosiaaliseen mediaan

Parannetun yksityisyyden ohella parhaat VPN-palvelut antavat käyttäjille joskus voittaa maantieteellisiin rajoituksiin liittyvät ongelmat. (Tarkista tämä ranskalainen versio)

Esimerkiksi, monet sivustot välttävät sisällön näyttämisen tietyillä alueilla sijaitseville ihmisille. Ajattele kaikkia YouTube-videoita, joita ei näytetä tietyissä paikoissa rekisteröityneille.

Lisäksi suuri osa siitä, miksi VPN: t ovat niin voimakkaita, johtuu kyvystä nimetä ihmisten online-toiminnot nimeksi. Tarkoittaa, että koko selaushistoriasta voi tulla olemattomia, koska suurimpaa osaa tietueista jonkun Internetissä tekemistä toiminnoista VPN: ien kautta ei pidetä.

Puhumattakaan siitä, kuinka nämä verkot pystyvät piilottamaan IP-osoitteensa kokonaan.

6. Entä sähköpostiviestit?

Mainittaessaan online-yksityisyyttä useimmilla ihmisillä on taipumus ajatella todellisia verkkosivustoja, joille ihmisten on siirryttävä verkossa. Todellisuudessa on kuitenkin monia tapoja, joilla ihmisen yksityisyyttä Internetissä voidaan vaarantaa. Yksi näistä tavoista liittyy sähköposteihin.

On selvää, että tärkein sähköposteihin liittyvä huolenaihe palautuu käyttäjän tietoihin. Tilin rekisteröimiseksi melkein missä tahansa ympäristössä on yleensä ilmoitettava täydellinen nimi, syntymäaika, osoite ja jopa puhelinnumero. Kaikki nämä tiedot ovat mahdollisesti a varkauden vuoksi jos hakkeri päättää hyökätä jonkun sähköpostiin.

sähköpostien hakkerointi

Tämän tyyppisten kysymysten välttämiseksi ihmisten tulisi yrittää käyttää vääriä tietoja sähköpostiosoitteisiin kirjautuessaan.

Esimerkiksi erilaisen, yleisen nimen luominen valmisosoitteella on helpoin tapa pysyä poissa ruudukosta. Lisäksi ei ole lakeja, jotka estäisivät ihmisiä luomasta sähköpostitilejä haluamallaan tavalla.

Lisäksi on välttämätöntä, ettei koskaan koskaan koskaan käytä sähköpostia helposti. Kääntämisessä satunnaisten uutiskirjeiden, tietokantojen tai muiden kampanjoiden ilmoittautuminen on lyhin reitti roskapostiin mahdollisten tietojenkalasteluhuijausten avulla.

Niille, jotka eivät tunne, phishing-huijaukset tehdään huijaamaan käyttäjiä syöttämään tietonsa verkkosivuille, jotka vaikuttavat samanlaisilta kuin mitä he ovat tottuneet..

7. Kaksifaktorinen todennus

Käyttäjille, jotka ovat läsnä suosituilla verkkosivustoilla, kuten Facebook, Apple, YouTube, Yahoo, Google tai muilla, kahden tekijän todennuksen käytöstä ei pitäisi edes olla kysymys..

Helpoin tapa selittää, miten se toimii, on tarkastella yksinkertaista prosessia tilillesi jokaiselle edellä mainituille verkkosivustoille..

Kaksifaktorinen todennuskaavio

Aikaisemmin verkkosivustot vaativat käyttäjiä yleensä antamaan käyttäjänimen tai sähköpostin salasanan mukana. Jos nämä kaksi sopivat yhteen, heidät viedään alustalle ja annetaan jatkaa selaamista.

Kaksikerroisella todennuksella on lisävaihe, joka lisää kolmannen laitteen yhtälöön. Käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi ihmisten on syötettävä toisen tason koodi, joka lähetetään heidän sähköpostiinsa tai puhelimeen. Sitten verkkosivusto kysyy lähettämäänsä koodia, kun käyttäjä on syöttänyt alkuperäisen käyttäjänimen ja salasanan.

Syy siihen, miksi kaksifaktorinen todennus on välttämätöntä, johtuu sen ensisijaisista tietosuojaetuista. Se varmistaa, että kuka tahansa yrittää kirjautua sisään jonnekin, on myös se, jolla on pääsy muihin yhteyspisteisiin, kuten puhelinnumero tai sähköposti, joka on aiemmin rekisteröity tilille..

Koska joidenkin hakkereiden todennäköisyys päästä myös uhrin yksityiseen sähköpostitiliin tai puhelinviesteihin on vähäinen, se on hyvin epätodennäköistä, että he pääsevät läpi kaksitasoisen luvan.

8. Suojaa salasanasi elämässäsi

Ajat, jolloin ihmiset voivat käyttää salasanaa salasanaansa, ovat kauan ohitetut. Nykyään lauseiden täytyy näyttää enemmän kuin jotain, jota Pentagon voi käyttää päästäkseen omiin järjestelmiinsä. Vaikka tämä on kehittyvä suuntaus, joka asettaa yhä enemmän vaatimuksia asettamaan joka vuosi, se on helpoin tapa estää vilpillinen toiminta.

Onneksi suurin osa verkkosivustoista ja sovelluksista vaatii jo käyttäjiä luomaan monimutkaisia ​​salasanoja, jotka sisältävät pienet ja isot kirjaimet, numerot ja jopa erikoismerkit. Siitä huolimatta, jos joudut alustalle, jolla ei ole erityisiä sääntöjä salasanan luomiseen, heidän tulisi silti tehdä niistä niin monimutkaisia ​​kuin mahdollista.

Monet verkkokäyttäjät hyödyntävät salasananhallintaohjelmia luodakseen, seuraamaan tai jopa palauttamaan monimutkaisia ​​sanapohjaisia ​​siemeniä. Suosituimpia niistä ovat Dashlane, 1Password ja KeePass.

kuinka salasanojen tallentaminen

Lisäksi yksi harvemmin esitetyistä tiedoista käsittelee sormenjälkien skannauksen turvallisuutta. Sen jälkeen kun tietyt puhelinyhtiöt ovat saaneet aikaan saumattomia tapoja kirjautua sisään napauttamalla sormea ​​skannaavaa painiketta, suurin osa käyttäjistä alkoi luottaa tähän ominaisuuteen.

Valitettavasti laaja tutkimus osoittaa, että nämä skannerit voidaan huijata online-hakkeroinnilla, joka luo tulosteita ihmisten erilaisista piirteistä. Jos niin tapahtui, hakkeri pystyi vaivattomasti ohittamaan jokaisen jonkin salasanan, kunhan hän käytti myös sormenjälkeään kirjautuakseen sisään.

8. Ota huomioon varoitukset!

Toisinaan tietokone tai puhelin voi antaa varoituksen siitä, että yhteys ei ehkä ole yksityinen ja vaara, että muut ihmiset näkevät jonkun arkaluontoisen tiedon. Yllättäen, uskomattoman suurella määrällä ihmisiä on taipumus sivuuttaa nämä viestit.

Tämän taustalla on heidän uskomuksensa, että arkaluontoisia tietoja ei voida varastaa, jos käyttäjä ei näytä tällä hetkellä mitään tällaista tietoa. Tämän väitteen ongelma on kuitenkin se, että hakkerit voivat ottaa tietoja, jotka voivat olla kuukausia tai vuosia vanhoja.

Joten kahden vuoden takaisen luottokorttitiedot voisivat sijaita aiempien maksutapojen kautta, jotka tallennetaan melkein aina jonnekin. Siksi osa välttämätöntä neuvoa niille, jotka haluavat noudattaa lopullista tietosuojaohjetta, on poistua vaarannetusta verkkosivustosta, WiFi: stä tai muusta yhteydestä.

9. Harkitse kryptovaluutan käyttöä

Tämä vaihe on todennäköisesti tarkoitettu ihmisille, jotka ovat saattaneet suorittaa kaikki edelliset vaiheet ja etsivät edistyneempiä tapoja suojata omaisuuttaan. No, kriptovaluutan vuoksi, sijoittajat voivat nyt ostaa asioita nimettömästi.

Salaustekniikan käytön aloittamiseksi on ensin ostettava digitaaliset kolikot oikealla rahalla. Sähköisen kaupankäynnin avulla ihmiset voivat tehdä tämän erittäin nopeasti. Kun he ovat hankkineet valuutat, heidän on tallennettava ne yhdelle online-lompakosta tai kauppaympäristöstä.

käyttäen salausta

Viimeiseksi, henkilön on käytettävä salaustekniikkaansa maksamiseen aina kun mahdollista. Ainoa puutteellisuus on se, että monien alustojen on vielä hyväksyttävä salaustekniset maksut. Kerran he kuitenkin, kaikkien tulee harkita näitä kolikoita pankkikorttien tai luottokorttien sijasta.

10. Tarkkaile pankkitilisi ja luottopisteitäsi

Joskus kaikkein järkyttävin osa henkilöllisyydestä tai tietovarkauksista on se, kuinka kauan jonkun selvittäminen kesti.

Tämä jäljellä oleva piilotus johtuu siitä, että hakkerit voivat kerätä ihmisten tietoja, kunnes he löytävät oikean ostajan. Kun tämä tapahtuu, ostaja voi viettää enemmän aikaa odottaa täydellistä mahdollisuutta käyttää toisen osapuolen tietoja.

luottotulosraportti

Joissain tapauksissa ihmiset eivät ehkä edes ole tietoisia heidän nimessään olevista useista lainoista.

Tämä voidaan korjata helposti tarkistamalla säännöllisesti kaikki pankkitilit ja hankkimalla jäljennös luottotiedotteesta vähintään kahdesti vuodessa. Syy siihen, miksi ihmiset voivat luottaa luottolaitosten toimintaan, johtuu siitä, että he seuraavat tarkkaan kaikkien taloutta.

Loppujen lopuksi luottopisteet lasketaan jonkun kulutustottumusten, jäljellä olevan velan, kuukausimaksujen yhdenmukaisuuden ja niin edelleen perusteella. Merkitys, jos henkilöllisyysvarkaus tapahtuu ja hyökkääjä käyttää toisen henkilön nimeä avatakseen uusia luottorahoja, tämän tulisi näkyä uhrin luottotiedotteessa.

11. Kirjaudu ulos!

Viimeinen vaihe, joka helpottaa yksityisyyden suojaa, palaa takaisin perusteisiin. Se vain suosittelee kaikkia kirjautumaan ulos tilistään. Se tarkoittaa kirjautumista ulos kaikista puhelimen sovelluksista ja kaikista tietokoneiden ohjelmista, etenkin matkoilla.

kuinka hakata joku facebook

Vaikka se saattaa vaikuttaa liialliselta, tämän toimenpiteen toteuttaminen tallentaa tiedot, jos heidän laitteistonsa varastetaan. Esimerkiksi varastettu puhelin, jossa kaikki tilit ovat jo saatavilla, tulee olemaan hakkereille paljon helpompaa murtautua.

Vielä pidemmälle, tilien jättäminen kirjautuneeksi aiheuttaa potentiaalisen vaaran kaikille muille, jotka voivat liittyä vastuuttomaan osapuoleen. Ajattele yksityistä keskustelua, joka ihmisillä voi olla itsessään Facebookissa. Jos laite katoaa, keskustelujen koko sisällöstä voi tulla julkinen tieto.

Tässä syyllisille yksinkertainen uloskirjautuminen vähentää eksponentiaalisesti varastettujen tietojen riskiä tai mahdollisia kielteisiä seurauksia.

Yksityisyys kehittyy

Niille, jotka haluavat parantaa online-tietosuojaa, on paljon asiaankuuluvia vinkkejä. Joidenkin turvallisimpien VPN-palveluntarjoajien, kuten NordVPN ja Surfshark, tarkastelu on kuitenkin todennäköisesti tärkein askel. Valitettavasti monista näistä neuvoista voi tulla pian merkityksettömiä.

Näin tapahtuu usein, kun yksityisyyttä koskevat lait muuttuvat ja tekniikka paranee.

Esimerkiksi koko mobiililaitteiden ihmisen sormenjälkitunnistimien ympärillä oleva kysymys ei edes ollut olemassa muutama vuosi sitten. Samoin robottipohjaiset telemarkkinoijat ja huijauksen kaltaiset puhelut alkoivat vasta vuoden 2010 alkupuolella.

Joten tietäminen, mitä yksityisyyteen liittyviä viimeaikaisia ​​muutoksia on tapahtunut, olisi hyödyllistä identiteettien, taloudellisten tietojen tai muun tiedon säilyttämisen kannalta. Se tekisi myös yhden todennäköisemmin antautumaan yleisiin myytteihin tai laiminlyömään heidän online-turvallisuutensa!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me