Πώς να χρησιμοποιήσετε το ProtonVPN σε Linux;

Μπορείτε να ρυθμίσετε το VPN για Linux από χρησιμοποιώντας το “openvpn” συσκευασία και με το κατάλληλο αρχεία config των διακομιστών ProtonVPN.


Για παράδειγμα, ο παρακάτω οδηγός εγκατάστασης του Linux δείχνει πώς να ρυθμίσετε μια σύνδεση στο Ubuntu 16.04LTS.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση του εργαλείου γραμμής εντολών VPN Linux που διευκολύνει τη σύνδεση σε μηχανήματα Linux

Σημείωση: Για την αντιμετώπιση συχνών διαρροών DNS στο Linux, ενημερώσαμε αυτόν τον οδηγό με νέα αρχεία ρυθμίσεων ειδικά για Linux και νέες οδηγίες για σύνδεση μέσω CLI (δείτε την επιλογή Β παρακάτω)

Προετοιμασία για τη ρύθμιση VPN Linux:

1. Εγκαταστήστε τα απαραίτητα πακέτα:

Εγκαταστήστε το πακέτο OpenVPN ανοίγοντας ένα τερματικό (πατήστε Ctrl + Alt + T) και εισάγοντας:

sudo apt-get εγκατάσταση openvpn

 • Θα σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασής σας για να επιτρέψετε την εγκατάσταση, εισάγετε τον για να συνεχίσετε
 • Όταν σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση, πατήστε “y” και πατήστε “[Enter]”
 • Εάν είναι ήδη εγκατεστημένο, θα μοιάζει με αυτό:

Σημείωση: εάν δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή στο μηχάνημά σας, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του συστήματός σας και ζητήστε του να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση για εσάς.

Εγκαταστήστε τοnetwork-manager-openvpn-gnomeΠακέτο, για ευκολότερη χρήση και συμβατότητα με το Ubuntu Network Manager GUI, εισάγοντας:

sudo apt-get install network-manager-openvpn-gnome

Και πατώντας [Υ] και μετά [Εισαγω] για να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το resolvconf είναι εγκατεστημένο:

sudo apt εγκαταστήστε resolvconf

2. Λάβετε τα αρχεία διαμόρφωσης ProtonVPN: 

 • Κατεβάστε τα επιθυμητά αρχεία διαμόρφωσης

  • Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου ProtonVPN στη διεύθυνση account.protonvpn.com/login
  • Επιλέγω Λήψεις στην αριστερή γραμμή πλοήγησης
  • Βρείτε την ενότητα αρχείων διαμόρφωσης OpenVPN και επιλέξτε
   • Πλατφόρμα: Linux
   • Πρωτόκολλο: UDP (συνιστάται) / TCP εάν αντιμετωπίζετε αργές ταχύτητες VPN (αυτό χρησιμοποιεί τη θύρα 443)
  • Κάντε κλικ στα εικονίδια λήψης για το διακομιστή που θέλετε να κατεβάσετε

Εάν επιλέξατε “Λήψη όλων των διαμορφώσεων”, εξαγάγετε το αρχείο zip στην τοποθεσία που θέλετε

3. Βρείτε τα διαπιστευτήριά σας OpenVPN:

Για αυξημένη ασφάλεια, το ProtonVPN έχει ρυθμιστεί με δύο ξεχωριστά διαπιστευτήρια για τον έλεγχο ταυτότητας μιας σύνδεσης.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς δύο ζεύγη διαπιστευτηρίων αυξάνουν την ασφάλεια του ProtonVPN.

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου ProtonVPN και κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμός. Εδώ θα δείτε τους δύο τύπους διαπιστευτηρίων σας.
Τα διαπιστευτήρια Σύνδεση ProtonVPN χρησιμοποιούνται σε τις εφαρμογές μας. Όνομα χρήστη OpenVPN / IKEv2 χρησιμοποιείται στις χειροκίνητες συνδέσεις. Επομένως, διαμορφώστε τα διαπιστευτήρια OpenVPN στις προτιμήσεις σας, καθώς θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια σύνδεση VPN VPN.

Χρήση


Επιλογή Α: Ρύθμιση VPN Linux χρησιμοποιώντας το Network Manager

Προσοχή: Σε αυτό το σημείο, υπάρχει ένα γνωστό πρόβλημα με διαρροές DNS σε διανομές έως το Ubuntu 16.04LTS (και τις εξαρτήσεις και τους γονείς του). Εάν διαπιστώσετε ότι επηρεάζεστε και από διαρροές DNS, σας συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε Επιλογή Β παρακάτω.

Α’1. Προσθήκη νέας σύνδεσης
 • Κάντε κλικ στο σύμβολο σύνδεσης, στο μενού συστήματος επάνω δεξιά και επιλέξτε “Επεξεργασία συνδέσεων”.

Κάντε κλικ ‘ΠροσθήκηΣτο νέο παράθυρο για να δημιουργήσετε μια νέα σύνδεση. Επιλέγω «Εισαγωγή αποθηκευμένης διαμόρφωσης VPN…“Στο αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο”Δημιουργώ…

Εισαγάγετε το αρχείο διαμόρφωσης του διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε, μεταβαίνοντας στην τοποθεσία όπου κατεβάσατε το αρχείο διαμόρφωσης Ή εξαγάγατε το ProtonVPN_config.zip και επιλέγοντας το επιθυμητό αρχείο.

Τα αρχεία ονομάζονται με συντομογραφία δύο γραμμάτων της χώρας προορισμού και έναν αριθμό για να δείξει ποιος διακομιστής σε αυτήν τη χώρα. Για παράδειγμα: το de-01 είναι ο πρώτος διακομιστής στη Γερμανία. ca-04 είναι ο τέταρτος διακομιστής στον Καναδά, δείτε αυτό το άρθρο για μια λίστα συντομογραφιών. Τα αρχεία με συντομογραφίες δύο χωρών είναι διακομιστές ασφαλούς πυρήνα, για παράδειγμα: is-us-01 είναι η ασφαλής σύνδεση πυρήνα μέσω της Ισλανδίας με τις ΗΠΑ. Μάθετε περισσότερα για τη λειτουργία Secure Core.

 • Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια OpenVPN από το βήμα 3 στο «όνομα χρήστη‘ και ‘Κωδικός πρόσβασης«Πεδίο του νέου παραθύρου και πατήστε Αποθήκευση.

Για το Ubuntu 14.04 LTS: υπάρχει ένα συγκεκριμένο ζήτημα για το 14.04 κατά την εισαγωγή της διαμόρφωσης που δεν διαβάζει αυτόματα όλες τις ρυθμίσεις. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη δυνατότητα αυτόματης εισαγωγής με τον διαχειριστή δικτύου, παρακαλούμε στείλτε μας μια γραμμή σε αυτόν τον σύνδεσμο για περαιτέρω οδηγίες.

Α2. Δημιουργήστε τη σύνδεση VPN VPN

Κάντε κλικ στο σύμβολο σύνδεσης στο μενού συστήματος. Επιλέξτε «Συνδέσεις VPN“, Κάντε κλικ στην καταχώριση της νέας σας διαμόρφωσης και θα συνδεθεί αυτόματα στον επιλεγμένο διακομιστή ProtonVPN.

Θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που επιβεβαιώνει τη σύνδεση VPN και έχει κλειδώσει δίπλα στο σύμβολο σύνδεσης. Συγχαρητήρια, μόλις συνδεθήκατε με επιτυχία στο ProtonVPN!

A3: Προαιρετικό: Για να προσθέσετε περισσότερες συνδέσεις, απλώς επαναλάβετε το βήμα A1 με διαφορετικά αρχεία διαμόρφωσης.

Επιλογή Β: Ρύθμιση VPN για Linux χρησιμοποιώντας το Terminal (CLI)

Σημείωση: εάν δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή στο μηχάνημά σας, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του συστήματός σας και ζητήστε του να πραγματοποιήσει τη σύνδεση για εσάς

Βεβαιωθείτε ότι το επίλυση Το σενάριο έχει ληφθεί σωστά στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες εντολές:

sudo wget “https://raw.githubusercontent.com/ProtonVPN/scripts/master/update-resolv-conf.sh” -O “/ etc / openvpn / update-resolv-conf”

sudo chmod + x “/ etc / openvpn / update-resolv-conf”

Ανοίξτε ένα τερματικό (πατήστε Ctrl + Alt + T) και μεταβείτε στο φάκελο όπου αποσυμπιέσατε τα αρχεία διαμόρφωσης χρησιμοποιώντας το cd. Στο παράδειγμά μας, βρίσκονται στο ~ / Λήψεις, ώστε να εισάγουμε:

cd ~ / Λήψεις

Εάν δυσκολεύεστε να πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών CD, μπορείτε να ανοίξετε το φάκελο στον οποίο βρίσκεται το αρχείο χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε διαχειριστή αρχείων και κάντε δεξί κλικ > Ανοίξτε στο τερματικό

Εισαγάγετε τα ακόλουθα για να ξεκινήσετε μια νέα σύνδεση:

sudo openvpn

Πού είναι το όνομα αρχείου διαμόρφωσης του διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε, π.χ. de-03.protonvpn.com.udp1194.ovpn για διακομιστή # 3 της Γερμανίας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του υπολογιστή σας για εκτέλεση (το openvpn θα τροποποιήσει τους προσαρμογείς δικτύου σας και χρειάζεται δικαιώματα root)

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί τα διαπιστευτήρια OpenVPN από βήμα 3, εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας για έλεγχο ταυτότητας

 • Ολοκληρώσατε τη ρύθμιση του VPN Linux και συνδεθήκατε με επιτυχία στους διακομιστές ProtonVPN μόλις δείτε Η αρχική σειρά ολοκληρώθηκε
 • Διατηρήστε αυτό το τερματικό ανοιχτό, για να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο ProtonVPN. Εάν κλείσετε το τερματικό, η σύνδεση VPN θα αποσυνδεθεί.

Κάντε κλικ εδώ αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση δημιουργήθηκε με επιτυχία και δεν υπάρχουν διαρροές.

Για να αποσυνδέσετε τη σύνδεση VPN Linux, πατήστε Ctrl + C και / ή κλείστε το τερματικό.

 • Πρόσθετοι πόροι

Πραγματοποιήστε λήψη αρχείων διαμόρφωσης Linux μέσω του πίνακα ελέγχου

 • Σχετικά Άρθρα

Εργαλείο πελάτη ProtonVPN Linux

Το ProtonVPN αποθηκεύει πληροφορίες χρήστη?

Το ProtonVPN έχει όριο εύρους ζώνης?

Τι είναι το OpenVPN?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me