Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το VPN |

Τι είναι το VPN?


Το VPN (Virtual Private Network) είναι μια τεχνολογία που κρύβει τη διεύθυνση IP σας και κρυπτογραφεί όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα δεδομένα ενώ χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε την ανωνυμία και παραμένετε ασφαλείς καθώς κανείς δεν μπορεί να δει τι κάνετε ενώ περιηγείστε στο Διαδίκτυο.

Από την άποψή σας, ως ένας από τους πολυάριθμους πελάτες CactusVPN, το VPN είναι η τεχνολογία που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τους διακομιστές μας σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία ή Αυστραλία και να έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε απομακρυσμένους πόρους δικτύου σαν να είστε εκεί. Απλώς εγκαταστήστε το λογισμικό CactusVPN, εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο κουμπί σύνδεσης!

Πώς λειτουργεί το VPN?

Μόλις συνδεθείτε στον διακομιστή VPN, ο υπολογιστής σας έχει εκχωρηθεί με μια νέα διεύθυνση IP και νέους αναλυτές DNS. Στη συνέχεια, όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο σας είναι κρυπτογραφημένη και συντονίζεται στον διακομιστή VPN. Μόλις φτάσει εκεί, αποκρυπτογραφείται και επιτρέπεται να ταξιδέψει στον προορισμό του. Ο τοπικός σας ISP θα δει μόνο μία κρυπτογραφημένη ροή δεδομένων μεταξύ εσάς και του διακομιστή VPN μας. Ο ISP σας δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί, να καταγράφει ή να ελέγχει τη χρήση του Διαδικτύου σας και μπορείτε να παρακάμψετε τους περιορισμούς ISP.

Πώς διατηρείται το απόρρητό μου;?

Όταν συνδέεστε στο CactusVPN δημιουργούμε ένα “Tunnel”. Όλα τα δεδομένα σε αυτό το “Tunnel” είναι κρυπτογραφημένα έτσι ώστε μόνο εσείς να γνωρίζετε το περιεχόμενο του τι αποστέλλεται. Τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα σε 128 Bits. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας που διατηρεί επίσης καλά επίπεδα απόδοσης, ακόμη και σε παλαιότερους υπολογιστές ή συσκευές χαμηλότερης ισχύος, όπως τηλέφωνα και Netbooks.

Τι πρωτόκολλο VPN πρέπει να χρησιμοποιήσω?

Όλα τα πρωτόκολλα VPN έχουν σχεδόν την ίδια λειτουργία: κρυπτογραφούν όλη την κυκλοφορία σας και σας κρύβουν πίσω από τους διακομιστές μας. Ωστόσο, ανάλογα με τους σκοπούς σας, ορισμένα πρωτόκολλα είναι καλύτερα από άλλα. Εδώ θα βρείτε μια σύντομη σύγκριση των κύριων ιδιοτήτων των πρωτοκόλλων VPN:

PPTP L2TP / IPSec IKEv2 / IPSec IPSec SSTP OpenVPN TCP OpenVPN UDP SoftEther Wireguard
Πρωτόκολλο VPNΤαχύτητα σύνδεσηςΕπίπεδο κρυπτογράφησηςΣταθερότητα σύνδεσηςΡοή πολυμέσωνΛήψη TorrentΣυμβατό μεΔιατίθεται σε CactusVPN Client
Πολύ γρήγοραΦτωχόςΠολύ σταθερόΚαλόςΦτωχόςΤα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και συσκευέςΣτα Windows
ΜεσαίοΜεσαίοΣταθερόςΚαλόςΜεσαίοΤα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και συσκευέςΣτα Windows
Πολύ γρήγοραΚαλόςΠολύ σταθερόΚαλόςΚαλόςΤα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και συσκευέςΣε Windows, macOS και iOS
ΜεσαίοΚαλόςΣταθερόςΚαλόςΚαλόςΤα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και συσκευέςΟχι
ΓρήγοραΚαλόςΠολύ σταθερόΜεσαίοΚαλόςWindows, Ubuntu, Android και δρομολογητέςΣτα Windows
ΜεσαίοΠολύ καλάΣταθερόςΜεσαίοΚαλόςΤα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και συσκευέςΣε Windows και Android
ΓρήγοραΠολύ καλάΜεσαίοΚαλόςΚαλόςΤα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και συσκευέςΣε Windows και Android
Πολύ γρήγοραΠολύ καλάΠολύ σταθερόΚαλόςΚαλόςΤα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και συσκευέςΟχι
ΓρήγοραΚαλόςΔεν είναι ακόμη σταθερόΜεσαίοΜεσαίοLinux, macOS, iOS και AndroidΟχι

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι δεν λειτουργούν όλα τα πρωτόκολλα για όλους τους χρήστες. Αυτό μπορεί να επηρεάζεται από τον ISP σας και άλλους παράγοντες. Εάν ένα πρωτόκολλο δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε άλλα πρωτόκολλα.

Πόσες συσκευές μπορώ να συνδέσω στους διακομιστές VPN σας?

Οι λογαριασμοί CactusVPN δεν συνδέονται με μια συγκεκριμένη συσκευή, επομένως μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε πολλές συσκευές (τον οικιακό σας υπολογιστή, το φορητό υπολογιστή, τον υπολογιστή γραφείου, το tablet, το τηλέφωνο κ.λπ.), αλλά υπάρχει περιορισμός στη χρήση του ταυτόχρονα σε έως και 5 συσκευές σε την ίδια ώρα. Ας υποθέσουμε ότι έχετε την υπηρεσία “VPN + Smart DNS”. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να συνδέσετε την επιφάνεια εργασίας σας με τον διακομιστή του Άμστερνταμ για να κατεβάσετε torrents, το tablet σας στο διακομιστή του Λονδίνου για να παρακολουθήσετε περιεχόμενο μέσων στο ΗΒ και το τηλέφωνό σας σε διακομιστή ΗΠΑ για να ακούσετε τοπικό ραδιόφωνο.

Προσφέρετε αποκλειστική διεύθυνση IP?

Όχι. Θα λάβετε στατική κοινόχρηστη διεύθυνση IP. Με αυτόν τον τρόπο όλη η επισκεψιμότητά σας συνδυάζεται με την κίνηση όλων των άλλων χρηστών του VPN μας, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε ποια είναι η επισκεψιμότητά σας.

Η δωρεάν δοκιμή VPN σας έχει περιορισμούς?

Η δωρεάν δοκιμή VPN είναι ακριβώς η μεγαλύτερη "VPN + Έξυπνο DNS" υπηρεσία. Θα έχετε πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ τους διακομιστές VPN χρησιμοποιώντας όλα τα πρωτόκολλα: SSTP, L2TP / IPSec, OpenVPN, SoftEther και PPTP. Επίσης, θα έχετε πρόσβαση στο Smart DNS και στον διακομιστή μεσολάβησης. Δεν περιορίζουμε με κανέναν τρόπο το εύρος ζώνης σας ή τη χρησιμοποιημένη επισκεψιμότητα. Με την δωρεάν δοκιμαστική προσφορά VPN έχετε πρόσβαση στην πολύ επαγγελματική ομάδα υποστήριξης. Δεν προβάλλουμε διαφημίσεις ή άλλα είδη ανεπιθύμητων πληροφοριών. Η ΜΟΝΟ διαφορά μεταξύ των δωρεάν δοκιμαστικών VPN και των υπηρεσιών Premium VPN είναι ότι είναι ενεργή για 24 ώρες από την εγγραφή του λογαριασμού, όπως είναι μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς.

Το CactusVPN προσφέρει προώθηση θυρών?

Όχι, δεν προσφέρουμε προώθηση λιμένων.

Τι τύπους κρυπτογράφησης χρησιμοποιείτε?

Για τους κρυπτογραφητές SSL έχουμε τους διακομιστές VPN που έχουν οριστεί σε AES-256-CBC, χρησιμοποιώντας hash 256-bit μήνυμα “SHA256” για έλεγχο ταυτότητας HMAC και χειραψία 2048 bit RSA και ελλειπτική καμπύλη Diffie – Hellman (ECHDE) πρωτόκολλο συμφωνίας.

Το όνομα αλγορίθμου κρυπτογράφησης που επιλέχθηκε για πρωτόκολλα OpenVPN, SSTP και SoftEther είναι ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384. Με άλλα λόγια, η μέγιστη κρυπτογράφηση που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω των διακομιστών VPN μας είναι: AES-256-CBC, χρησιμοποιώντας 384 bit hash μήνυμα “SHA384” για έλεγχο ταυτότητας HMAC και 2048 bit RSA χειραψία.

 • Για L2TP / IPsec έχουμε δημιουργήσει δύο προφίλ: AES128-SHA1 και AES256-SHA1. Ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος, θα λάβετε αυτόματα κρυπτογράφηση AES128 ή AES256.
 • Για SSTP και SofetEther χρησιμοποιούμε πρωτόκολλο βασικής συμφωνίας Elliptic-curve Diffie – Hellman (ECHDE) για ανταλλαγή κλειδιών, κρυπτογράφηση AES 128 GCM και χειραψία 2048 RSA (ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256).
 • IKEv2 έχει ρυθμιστεί με 256 bit NIST Ελλειπτική καμπύλη για ανταλλαγή κλειδιών, 128 bit AES, χρησιμοποιώντας hash 256 bit μήνυμα “SHA256” για έλεγχο ταυτότητας HMAC, με χειραψία RSA 2048 bit.
 • Το πρωτόκολλο OpenVPN έχει διαμορφωθεί με ελάχιστο AES 128 CBC, χρησιμοποιώντας κατακερματισμό μηνυμάτων 160 bit «SHA1» για έλεγχο ταυτότητας HMAC με χειραψία RSA 2048 bit.

  Όλοι οι υποστηριζόμενοι αλγόριθμοι στο OpenVPN είναι οι εξής:

  Ciphers: [NULL-CIPHER] NULL AES-128-CBC AES-192-CBC AES-256-CBC BF-CBC CAST-CBC CAST5-CBC DES-CBC DES-EDE-CBC DES-EDE3-CBC DESX-CBC RC2- 40-CBC RC2-64-CBC RC2-CBC CAMELLIA-128-CBC CAMELLIA-192-CBC CAMELLIA-256-CBC

  Auth: SHA SHA1 SHA256 SHA384 SHA512 MD5 MD4 RMD160

 • Για πρωτόκολλο VPN PPTP χρησιμοποιούμε 128 bit MPPE.

Παρεμπιπτόντως! Σε αντίθεση με τις κοινές πεποιθήσεις, η κρυπτογράφηση AES-128 δεν είναι απαραίτητα ασθενέστερη από την AES-256. Το AES-128 είναι πολύ ισχυρό και δεν μπορεί να σπάσει μέσω πλήρους αναζήτησης στο κλειδί. Παρόλο που μπορεί να έχετε το δικαίωμα να πιστεύετε ότι τα μεγαλύτερα κλειδιά προσφέρουν περισσότερα οφέλη ασφαλείας, η αλήθεια είναι ότι ένας αλγόριθμος δεν μπορεί να είναι "λιγότερο σπασμένα" από "όχι σπασμένο". Επομένως, δεν υπάρχει πρόσθετο όφελος για την ασφάλεια από την αύξηση του μεγέθους του κλειδιού στα 256 bit.

Υπάρχει επίσης ένα πρακτικό μειονέκτημα καθώς το AES-256 θα χρησιμοποιεί έως και 40% περισσότερη CPU σε σύγκριση με το AES-128. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πτυχή για έναν διακομιστή με πολύ γρήγορη συνδεσιμότητα δικτύου ή με έναν ασθενέστερο επεξεργαστή.

Προσφέρετε κατοικημένες IP?

Όχι, δεν προσφέρουμε διευθύνσεις IP κατοικιών.

Έχετε προστασία διαρροής DNS?

Ναι, οι εφαρμογές Windows και macOS διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα προστασίας από διαρροές DNS. Για την εφαρμογή Android χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο OpenVPN που χρησιμοποιεί το Δημόσιο DNS της Google από προεπιλογή, ώστε να προστατεύεστε από διαρροές DNS. Εάν ρυθμίζετε τις συνδέσεις VPN με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μόνοι σας τις συνδέσεις για να χρησιμοποιήσετε το Δημόσιο DNS της Google (8.8.8.8 και 8.8.4.4).

Πώς να απεγκαταστήσετε τις συνδέσεις CactusVPN?

Εάν έχετε συνδεθεί χειροκίνητα, μεταβείτε στις ρυθμίσεις δικτύου και διαγράψτε τη σύνδεση CactusVPN.

Εάν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή CactusVPN, απλώς απεγκαταστήστε την.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map