Πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας; Μόνιμα


Η άνετη περιήγηση στο Διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθείτε, ο πάροχος υπηρεσιών σας παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας. Αφήστε τα ίχνη σας πίσω στον ιστότοπο που επισκεφτήκατε προηγουμένως πριν φτάσετε σε αυτό, οι snoopers μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας στο πλαίσιο σχολίων στην ανάρτηση στην οποία απαντήσατε, δεν μπορείτε να επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο που περιέχει την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά, καθώς βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή απρόσιτη από την τοποθεσία σας.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου λατρεύουν να σε βλέπουν στο ραντάρ τους, είσαι σε αυταπάτη ότι είσαι ανώνυμος κατά την περιήγηση στον Ιστό και όλα αυτά συμβαίνουν όταν δεν έχεις καμία προστασία για να αποκρύψεις τη διεύθυνση IP σου και τη χειρότερη περίπτωση, ξέρω από όπου διαβάζετε αυτό το άρθρο κοιτάζοντας τη διεύθυνση IP σας.

Τι είναι μια διεύθυνση IP?

Ο ISP σας εκχωρεί μια «μοναδική αριθμητική ταυτότητα» σε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο που ονομάζεται διεύθυνση IP (Internet Protocol). Η διεύθυνση IP σας μεταδίδεται στους διακομιστές στους οποίους έχετε συνδεθεί και σε αυτούς που επισκεφτήκατε, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν την έννοια του τρόπου παρακολούθησης της δραστηριότητάς σας στο Διαδίκτυο. Περιέχει τις πληροφορίες του.

 • Τοποθεσία
 • Χώρα
 • Πόλη
 • ταχυδρομικός κώδικας
 • Γεωγραφικό μήκος & γεωγραφικό πλάτος

Ωστόσο, η επικοινωνία μεταξύ συσκευών σε δίκτυο είναι ενεργοποιημένη. Η ιδέα μπορεί να αποσαφηνιστεί θεωρώντας τα ως αναγνωριστικά συστήματος.

Η διεύθυνση IP είναι εμπιστευτικά κομμάτια που έχουν τις πληροφορίες σας καθώς κατευθύνουν τις τοποθεσίες των συστημάτων στα οποία έχουν εκχωρηθεί. Η φυσική θέση της διασυνδεδεμένης συσκευής είναι τα δεδομένα που είναι οι πληροφορίες που απαιτούνται για το πρωτόκολλο Διαδικτύου για τη δημιουργία της επικοινωνίας. Είναι αριθμοί 32 bit, μπορούν να γραφτούν μεταξύ 0 και 255, μεταξύ δύο δεκαδικών και μερικά παραδείγματα είναι:-

Παράδειγμα έγκυρης διεύθυνσης IP

 • 123.231.121
 • 8.8.8.8 – Μια διεύθυνση IP υπογεγραμμένη από την Google.
 • 140.236.214.77 – Μια διεύθυνση IP που εκχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Επομένως, θα είναι μια πολύ λογική και λογική απόφαση να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας σε αυτήν την εποχή όπου οι απάτες στο Διαδίκτυο πραγματοποιούνται μόνο με ένα κλικ μακριά. Παραμείνετε ανώνυμοι, αρνηθείτε τις απαγορεύσεις IP, παρακολουθήστε τα αγαπημένα σας επεισόδια στο Netflix και παίξτε το αγαπημένο σας βιντεοπαιχνίδι από το κολέγιο σας.

Ακολουθούν οι μέθοδοι σχετικά με το πώς μπορείτε να φορέσετε το δικό σας «μανδύα αόρατου«Για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας και να πετάξετε σε όλο τον κόσμο του Διαδικτύου χωρίς καν να σας παρατηρήσει κανείς.

Καλέστε τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου

Υπάρχουν δύο τύποι διευθύνσεων IP που σας εκχωρεί ο ISP σας, η στατική IP και η δυναμική IP. Μια στατική IP είναι δύσκολο να αλλάξει καθώς ο ISP σας πρέπει να περάσει από μια μακρά μέθοδο, επομένως οι περισσότερες διευθύνσεις IP υπογράφουν τους χρήστες τους με μια στατική διεύθυνση IP. Ρωτήστε τον ISP σας για αλλαγή διεύθυνσης IP. Εάν το κάνουν, είστε αρκετά τυχεροί, διαφορετικά όχι.

Μια άλλη μέθοδος είναι να κάνετε επανεκκίνηση του μόντεμ σας. Αυτή η διαταραχή με τον ISP σας προκαλεί την εκχώρηση νέας διεύθυνσης IP. Αυτό λειτουργεί μόνο σε περίπτωση δυναμικών IP αλλά επανεκκίνηση μετά από μερικές ώρες. Ακολουθούν ορισμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε πριν απενεργοποιήσετε το δρομολογητή σας:

Το σύστημα των Windows είναι συνδεδεμένο μέσω καλωδίου

 1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής.
 2. Πληκτρολογήστε “ipconfig / έκδοσηΧωρίς εισαγωγικά και πατήστε enter.
 3. Πληκτρολογήστε “ipconfig / ανανέωσηΧωρίς εισαγωγικά και πατήστε enter.
 4. Κλείσιμο υπολογιστή.
 5. Απενεργοποιήστε όλους τους διακόπτες.
 6. Αποσυνδέστε το μόντεμ.
 7. Αφήστε τα πράγματα όπως είναι.
 8. Επανεκκινήστε το σύστημα.

Το σύστημα των Windows είναι συνδεδεμένο μέσω δρομολογητή

 1. Συνδεθείτε στην πύλη διαχειριστή του δρομολογητή.
 2. Απελευθερώστε τη διεύθυνση IP σας.
 3. Κλείστε το σύστημά σας.
 4. Απενεργοποιήστε όλους τους διακόπτες.
 5. Αποσυνδέστε το μόντεμ σας.
 6. Αφήστε τα πράγματα όπως είναι.
 7. Επανεκκινήστε το σύστημά σας.

Αυτές είναι οι μέθοδοι σχετικά με το πώς μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας, ωστόσο, η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας είναι εντελώς διαφορετική.

Απόκρυψη διεύθυνσης IP με VPN

Αυτό που κάνει το VPN είναι ότι απλώς δρομολογεί τα πακέτα δεδομένων σας μέσω ενός κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου σήραγγας. Αυτό το προστατευμένο πρωτόκολλο ενσωματώνεται με ιδιότητες ασφαλείας, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση διακοπή της σύνδεσης σε περίπτωση διαταραχής. Προστατεύει ολόκληρη τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητάς σας σε άλλες εφαρμογές. Εκτός από την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας, αποκρύπτει ακόμη και τη διεύθυνση IP σας.

Ορισμένα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός VPN παρατίθενται ως εξής:

 • Βελτιώνει την ασφάλεια.
 • Η λογοκρισία παύει.
 • Υπεράσπιση εναντίον κυβερνοεπιθέσεων.
 • Η ταχύτητα του Διαδικτύου ενισχύεται, καθώς ο πάροχος υπηρεσιών Internet μειώνει το εύρος ζώνης σας με χαμηλότερο ρυθμό.

Ένα VPN εκχωρεί νέες διευθύνσεις IP στα συστήματα που είναι συνδεδεμένα σε αυτό. Όταν συνδέεστε σε ένα VPN, σας εκχωρείται μια διεύθυνση IP διαφορετική από την πραγματική σας. Η πραγματική σας διεύθυνση IP θα χρησιμοποιηθεί για σύνδεση σε ένα VPN ενώ αυτό που περιηγείστε θα διακινείται από το ιδιωτικό σας δίκτυο. Με λίγα λόγια, τώρα χρησιμοποιείτε τη νέα διεύθυνση IP που σας έχει εκχωρήσει το VPN, με την απόκρυψη της πραγματικής σας διεύθυνσης IP.

Χρησιμοποιήστε διακομιστή μεσολάβησης

Οι διακομιστές μεσολάβησης ενεργούν ως συντονιστές στη δρομολόγηση των πακέτων δεδομένων σας. Συνδέουν τις πληροφορίες σας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία σας. Το σύστημά σας αποστέλλει το αίτημά σας στον διακομιστή ενδιάμεσης σύνδεσης που δημιουργεί το αίτημά σας και επιστρέφει τον ιστότοπο που ζητήσατε. Τώρα, ό, τι λέτε στον διακομιστή μεσολάβησης για εκτέλεση, ενεργεί ως καθρέφτης στο μεταξύ. Με άλλα λόγια, η διεύθυνση IP σας αποκρύπτεται από τη διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης.

Το εκπληκτικό πράγμα για τους διακομιστές μεσολάβησης είναι ότι συνδέθηκαν από οπουδήποτε στη γη. Για παράδειγμα, θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο του οποίου ο κύριος διακομιστής είναι στη Νέα Ζηλανδία. Το περιεχόμενό του απαγορεύεται για τις διευθύνσεις IP που βρίσκονται εκτός της Νέας Ζηλανδίας. Συνδεθείτε σε έναν διακομιστή μεσολάβησης που βασίζεται σε ακτινίδια και συγχαρητήρια. Είστε, ουσιαστικά, Νέος Ζηλανδός τώρα και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο για όλες τις προθέσεις και σκοπούς.

Οι διακομιστές μεσολάβησης χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για τη διαβίβαση περιεχομένων που έχουν αποκλειστεί για γεωλογικούς λόγους και περιορισμούς IP. Ακόμα και ακόμα, οι διακομιστές μεσολάβησης δεν είναι ακόμα τόσο αποτελεσματικοί όσο τα VPN. Ένα VPN περιέχει πολλά επίπεδα ασφάλειας, ενώ οι διακομιστές μεσολάβησης είναι ευάλωτοι, ακόμη και στην κρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Η χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης για απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας είναι η πιο ριψοκίνδυνη μέθοδος ακόμη.

Ένας διακομιστής μεσολάβησης αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας, αλλά η κίνηση ενδέχεται να πλαστογραφηθεί από κυβερνητικές υπηρεσίες και από τους ιστότοπους στους οποίους συνδεθήκατε χάρη στο Adobe Flash και το JavaScript. Μην πηγαίνετε στη λήψη ή σε αρχεία torrent διαφορετικά, θα σκάβετε τον δικό σας τάφο.

Περαιτέρω ανάγνωση: Διαφορά μεταξύ VPN και διακομιστή μεσολάβησης

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor

πώς λειτουργεί το tor
Συντομογραφείται ως «Ο δρομολογητής Onion«Είναι ένα λογισμικό δωρεάν λογισμικού, το οποίο σχεδιάστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α., το οποίο χρησιμοποιεί την αρχή της δρομολόγησης κρεμμυδιού αναπηδώντας το αίτημά σας σε πολλούς διακομιστές σε ολόκληρο τον κόσμο που το κρυπτογραφούν σε κάθε κόμβο. Σας συνδέει ανώνυμα με διακομιστές που ελέγχονται από εθελοντές που διασκορπίζονται στον πλανήτη. Έτσι, σας εκχωρείται μια νέα διεύθυνση IP κάθε φορά που το αίτημά σας αναπηδά σε οποιονδήποτε νέο διακομιστή. Η διεύθυνση IP και οι δραστηριότητές σας δεν μπορούν κυριολεκτικά να εντοπιστούν επιτρέποντας την πλήρη ανωνυμία.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης του Tor είναι ότι έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιστότοπους που δεν είναι προσβάσιμοι από τυποποιημένα προγράμματα περιήγησης. Το Tor περιέχει την πιο ισχυρή ασφάλεια, αλλά θα μπείτε στη ζώνη κινδύνου όταν θα τολμήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους, δηλαδή σκοτεινό ιστό, για τους οποίους το Tor χρησιμοποιείται ευρέως. Οι αγορές ναρκωτικών, οι προσβεβλημένοι προς ενοικίαση, οι ιστότοποι πώλησης όπλων, η παράνομη πορνογραφία, οι κανιβαλικές τοποθεσίες είναι μερικά παραδείγματα του τρόπου πρόσβασης στον σκοτεινό ιστό, μέσω του Tor.

Μην ανησυχείς. Η διεύθυνση IP σας είναι ασφαλής κατά τη χρήση του Tor εκτός από το γεγονός ότι όταν κάνετε πραγματικά μια παράνομη συναλλαγή στον σκοτεινό ιστό. Προστατεύει τις δραστηριότητές σας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του πελάτη Tor.

Λήψη και εγκατάσταση του προγράμματος περιήγησης Tor

Επισκεφτείτε τον παραπάνω σύνδεσμο, εγκαταστήστε και περιηγηθείτε. Είναι τόσο εύκολο. Μερικές συμβουλές είναι:

 • Μην χτυπήσετε πάνω από το Tor.
 • Μην ενεργοποιήσετε τις προσθήκες προγράμματος περιήγησης.
 • Μην ανοίγετε έγγραφα που έχετε κατεβάσει όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Tor είναι η ταχύτητά του. Δεδομένου ότι το αίτημά σας αναπηδά από όλο τον πλανήτη μεταξύ διαφορετικών κόμβων καθιστά την περιήγηση μέσω Tor αρκετά αργή. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης του Tor είναι ότι οι εξουσιοδοτημένοι παρακολουθούν την επιτήρηση λόγω της προκατάληψής της και της χρησιμοποίησής της για σκοπούς που θεωρούνται παράνομες για τις κοινωνίες και τη φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά. Επομένως, η χρήση του Tor είναι ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας.

Σε εσάς για την επιλογή της μεθόδου με σκοπό την απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας. Η πρότασή μου θα είναι να επιλέξω ένα VPN λαμβάνοντας υπόψη τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές ασφάλειας και κάλυψης μεταξύ των τριών επιλογών που περιγράφονται παραπάνω.

Περαιτέρω ανάγνωση: Tor Vs VPN (σύγκριση)

Συνδεθείτε στο δημόσιο Wi-Fi

Η σύνδεση σε οποιοδήποτε δημόσιο Wi-Fi όταν βγείτε έξω θα αλλάξει / αποκρύψει τη διεύθυνση IP σας από τη συσκευή με την οποία συνδέεστε.

Δεν είναι ούτε αποτελεσματικό ούτε αποδοτικό όπως η χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχουν πολλές ευπάθειες κατά τη σύνδεση σε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi. Το 2015 πάνω από μισό δισεκατομμύριο προσωπικές πληροφορίες και εμπιστευτικά αρχεία κλέφτηκαν και χάθηκαν λόγω σύνδεσης μέσω οποιουδήποτε παραπλανητικού ανοιχτού δικτύου Wi-Fi.

Μερικά βήματα που πρέπει να ληφθούν πριν συνδεθείτε με οποιοδήποτε δημόσιο Wi-Fi είναι:

 • Διατηρήστε τον αντι-ιό σας ενημερωμένο. – Εντοπίζει πρόσφατα κωδικοποιημένα κακόβουλα λογισμικά.
 • Ενημερώστε το σύστημα και το πρόγραμμα περιήγησής σας – Οι προηγούμενες εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησής σας και του λειτουργικού συστήματος ενδέχεται να παρέχουν ένα κενό για τους εισβολείς να επιτεθούν στα δεδομένα σας.
 • Ενεργοποίηση τείχους προστασίας – Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την κίνηση που δρομολογείται από και προς τη συσκευή σας.
 • Χρήση κρυπτογραφημένων ιστότοπων SSL – Αυτό επιτρέπει ότι τυχόν δεδομένα που υποβάλλετε μέσω οποιουδήποτε κρυπτογραφημένου ιστότοπου SSL παραμένουν ιδιωτικά.
 • Εάν συνδέεστε σκόπιμα μέσω δημόσιου Wi-Fi, αφαιρέστε τυχόν ευαίσθητες πληροφορίες από τη συσκευή σας με την οποία συνδέεστε.
 • Απενεργοποιήστε την κοινή χρήση.
 • Μην συνδεθείτε σε ιστότοπους όπως το Paypal ή σε αυτούς που σας διευκολύνουν με τραπεζικές υπηρεσίες και συναλλαγές σε μετρητά.

Σημείωση: Μην κάνετε μεταφορά χρημάτων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map