VPN που χρησιμοποιούν τοποθεσίες Fake Server


Η άνοδος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, της καταστολής επιτήρησης και της πειρατείας οδήγησε τους χρήστες να ενσωματώσουν VPN για τις αντίστοιχες συσκευές τους. Επιπλέον, ένα VPN είναι χρήσιμο για την απόκρυψη της ταυτότητας κάποιου στον κόσμο του Διαδικτύου με την παροχή ασφαλούς σύνδεσης. Ωστόσο, οι άνθρωποι επιλέγουν την υπηρεσία VPN για ανωνυμία στο Διαδίκτυο, η προτίμηση για το VPN είναι συνήθως με βάση τις τοποθεσίες διακομιστών παγκοσμίως.

Η ύπαρξη διακομιστών VPN παγκοσμίως διευκολύνει τους χρήστες να επιλέξουν την επιθυμητή σύνδεση. Στην πραγματικότητα, επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να συνδέσουν έναν διακομιστή VPN που δεν βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματική τοποθεσία.

Τι γίνεται αν ο διακομιστής που συνδέετε είναι «Μάλτα», αλλά βρίσκεται στην πραγματικότητα κάπου αλλού στη «Γερμανία». Ή για παράδειγμα, συνδέεστε σε διακομιστή “Σαουδική Αραβία” που λειτουργεί από τις “Ηνωμένες Πολιτείες”. Αυτό ισχύει, και ορισμένοι γνωστοί πάροχοι VPN κάνουν αυτές τις τακτικές που είναι γνωστές ως πλαστογράφηση τοποθεσίας.

Πώς σας επηρεάζουν οι Fake VPN Servers?

Ένας ψεύτικος διακομιστής VPN μπορεί να σας επηρεάσει με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, εάν ο διακομιστής βρίσκεται πολύ μακριά από το σημείο όπου θα συνδεθείτε, θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του διαδικτύου σας. Ένας διακομιστής που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση θα σας δώσει υψηλότερα pings σε σύγκριση με αυτά που βρίσκονται πιο κοντά.

Υπάρχει πιθανότητα ο διακομιστής στον οποίο είστε συνδεδεμένοι να είναι αυτός που θέλετε να αποφύγετε. Επίσης, η ύπαρξη εικονικών τοποθεσιών σπάει την εμπιστοσύνη των χρηστών. Περιμένουν πραγματικούς διακομιστές από τους παρόχους VPN για τους σκοπούς τους και όταν ο πάροχος VPN παραπλανήσει ή ψεύσει στην αγορά την αφθονία των διακομιστών τους, τελικά βλάπτει τη φήμη της βιομηχανίας VPN.

Διαδικασία δοκιμής

Παρόλο που οι πάροχοι VPN έχουν καθορίσει τη διαφορά μεταξύ εικονικού και φυσικού διακομιστή, ωστόσο, οι διακομιστές VPN είναι γνωστό ότι πλαστογραφούν την τοποθεσία. Για αυτό, χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία δοκιμής δικτύωσης για την εύρεση της πραγματικής θέσης του διακομιστή VPN, καθώς αυτά τα εργαλεία επέτρεψαν στον διακομιστή να βρίσκεται με ακρίβεια και να τον επαληθεύσει.

 • Δοκιμή εφαρμογής ping CA Synthetic Monitor: – Αυτό το εργαλείο αντιστοιχεί στη διεύθυνση URL του διακομιστή από 90 διαφορετικές τοποθεσίες παγκοσμίως. Η τοποθεσία με μικρότερο χρόνο (ms) υποδεικνύει την εγγύτητα του διακομιστή VPN από την τοποθεσία.
 • CA App Synthetic Monitor traceroute: – Από την πρώτη δοκιμή ping, μπορείτε να σημειώσετε το όνομα της χώρας ή της πόλης με τη διεύθυνση IP που δείχνει τη χαμηλότερη ώρα (ms) στο αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια, εντοπίστε τον διακομιστή VPN από την τοποθεσία και θα επιβεβαιώσει την απόσταση από την τοποθεσία.
 • ping.pe: – Αυτό κάνει το διακομιστή VPN σε 24 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών για κάθε τοποθεσία (MTR).

Σημείωση: Αυτές οι δοκιμές αναμένεται να έχουν ακραία αποτελέσματα, όπως προκαλούνται από διαφορετικές μεταβλητές στο δίκτυο. Επομένως, είναι υποχρεωτικό να εκτελείτε πολλές δοκιμές και με τα τρία εργαλεία για την εξάλειψη των εξωγενών αποτελεσμάτων. Εάν όχι, τουλάχιστον δύο από τα τρία εργαλεία προτείνουν τον διακομιστή να βρίσκεται διαφορετικά.

Πλαστοί διακομιστές σε διαφορετικούς παρόχους VPN

Διαπιστώθηκε ότι οι διακομιστές αυτών των παρόχων VPN ήταν πλαστοί στη δοκιμή που διεξήγαγε η ερευνητική μας ομάδα. Προηγουμένως μια ερευνητική διεξαγωγή από την αποκατάσταση της ιδιωτικής ζωής για τον εντοπισμό των ψεύτικων διακομιστών που ταυτοποίησαν παρόχους VPN, όπως το ExpressVPN, το PureVPN και το IvacyVPN, εντοπίζοντας ουσιαστικά τους διακομιστές τους και θεωρήθηκαν πλαστά.

Παρόλο που το ExpressVPN έχει ενημερώσει τις πληροφορίες τοποθεσίας του εικονικού διακομιστή μετά τη δημοσίευση της αναφοράς από το restoreprivacy. Το PureVPN έχει επίσης ενημερώσει τις τοποθεσίες από την αναφορά, προσθέτοντας μια ετικέτα “V” δίπλα στον διακομιστή χώρας, αλλά εξακολουθεί να βρέθηκε ότι οι διακομιστές τους χωρίς ετικέτα “V” είναι πλαστές.

ExpressVPN

Το ExpressVPN διαφημίζει 148+ διακομιστές VPN σε 94 χώρες. Περιλαμβάνει πολλές αξιοσημείωτες χώρες για διακομιστές όπως το Μπαγκλαντές, το Μπρουνέι, η Ινδονησία, το Λάος, το Νεπάλ και το Πακιστάν. Αυτές οι τοποθεσίες συνήθως δεν βρίσκονται σε μεγάλα VPN, επομένως φαινόταν άξια δοκιμής.

Οι επίσημες λεπτομέρειες της τοποθεσίας διακομιστή ExpressVPN, 30 διακομιστές παρατίθενται ως εικονικές τοποθεσίες. Παρόλα αυτά, προτού ο πάροχος απαριθμήσει αυτούς τους 30 διακομιστές, σύμφωνα με την αποκατάσταση της ιδιωτικής ζωής, 11 ψεύτικες τοποθεσίες διακομιστών VPN ανακαλύφθηκαν στο ExpressVPN που περιλαμβάνουν:

 1. Πακιστάν
 2. Ινδονησία
 3. Μπαγκλαντές
 4. Νεπάλ
 5. Μακάο
 6. Μπουτάν
 7. Μιανμάρ
 8. Σρι Λάνκα
 9. Φιλιππίνες
 10. Λάος
 11. Μπρουνέι

Ο διακομιστής του ExpressVPN στο Μπαγκλαντές

Η διεύθυνση URL του διακομιστή αποκτήθηκε μέσω μη αυτόματων αρχείων διαμόρφωσης που αναφέρονται στην περιοχή μέλους. Αυτό απαιτεί την εγγραφή λογαριασμού ExpressVPN, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας τους διακομιστές. πρέπει να έχετε λογαριασμό ExpressVPN.

Διεύθυνση URL διακομιστή: Μπαγκλαντές-ca-version-2.expressnetw.com

expressvpn-ping-bangladesh

CA Πινγκ δοκιμή: Οι δοκιμές Ping από το εργαλείο δείχνουν ότι από 90 τοποθεσίες, η Σιγκαπούρη έχει τους χαμηλότερους χρόνους ping. Αυτό είναι περίεργο δεδομένου ότι ο διακομιστής του Μπαγκλαντές πρέπει να έχει χαμηλότερους χρόνους ping κοντά στην Ινδία. Η πρώτη δοκιμή καταλήγει εν μέρει στο συμπέρασμα ότι ο διακομιστής δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα στο Μπαγκλαντές.

CA traceroute: Ανίχνευση από τη Σιγκαπούρη στη θέση διακομιστή VPN που είναι “Μπαγκλαντές”, η ίδια διεύθυνση IP από τη δοκιμή CA ping δείχνει ότι ο διακομιστής δεν βρίσκεται στο Μπαγκλαντές. Βρίσκεται στην πραγματικότητα στη Σιγκαπούρη, με το ελάχιστο ping από την ίδια διεύθυνση IP.

Δοκιμή Ping.pe: Αυτό το τεστ επιβεβαιώνει και πάλι ότι το χαμηλότερο ping είναι από τη Σιγκαπούρη. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο διακομιστής πλαστογραφείται σε διαφορετική τοποθεσία και δεν βρίσκεται στο Μπαγκλαντές, αλλά στη Σιγκαπούρη.

NordVPN

Ο πάροχος VPN φιλοξενεί περισσότερους από 600+ διακομιστές σε 180+ τοποθεσίες παγκοσμίως, το NordVPN είναι ένα από τα παλαιότερα VPN που είναι διαθέσιμα εκεί έξω, γεγονός που μας ώθησε να δοκιμάσουμε και τους διακομιστές τους. Παραδόξως, οι δοκιμές μας για ορισμένους διακομιστές τους βρίσκουν εικονικούς διακομιστές που είχαν πλαστή ετικέτα ως πραγματικός ή φυσικός διακομιστής.

Οι διακομιστές που δοκιμάσαμε ήταν:

 • Ινδία
 • Ταϊβάν
 • Τουρκία
 • Ινδονησία
 • Ουκρανία
 • Μακεδόνια
 • Μαλαισία
 • Ταϊλάνδη
 • Κύπρος
 • Σερβία

Αφού δοκιμάσαμε αυτούς τους διακομιστές παραπάνω, ήμασταν σίγουροι ότι το NordVPN δεν έχει πλαστοποιήσει τους φυσικούς διακομιστές του και είμαστε σίγουροι, είναι πράγματι γνήσιοι όπως διαφημίζονται.

PureVPN

Το PureVPN διαθέτει 750+ διακομιστές που βρίσκονται σε 140+ χώρες, γεγονός που το καθιστά μία από τις μεγαλύτερες διαθεσιμότητα των διακομιστών όπως διαφημίζονται από αυτούς. Ωστόσο, στην έρευνά μας, βρήκαμε 1 ψεύτικη τοποθεσία διακομιστή, ακόμη και μετά την αναφορά που δημοσιεύτηκε από το restoreprivacy. Σύμφωνα με αυτούς, 5 ψεύτικοι διακομιστές βρέθηκαν χωρίς «vl» στη διεύθυνση. Αυτοί ήταν;

 • Αζερμπαϊτζάν
 • Μπαχρέιν
 • Γέμενη
 • Σαουδική Αραβία
 • Αρούμπα

Μετά τη διαμάχη, το PureVPN έχει προσθέσει ένα «V» δίπλα στη στήλη χώρας που δηλώνει «εικονική τοποθεσία». Στη λίστα διακομιστών, ορισμένα από αυτά παραμένουν ξεχασμένα να επισημανθούν με “V”, καθώς οποιοσδήποτε διακομιστής που ξεκινά με “vl” είναι μια εικονική τοποθεσία. Ωστόσο, κατά τη δοκιμή, ένας διακομιστής βρέθηκε να είναι ψεύτικος, χωρίς την ετικέτα “V” και χωρίς “vl” στη διεύθυνση του διακομιστή.

Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ψεύτικες τοποθεσίες διακομιστή που φιλοξενούνται από το PureVPN, ωστόσο, αυτή η απόδειξη δείχνει ότι το PureVPN εξακολουθεί να μην έχει διορθώσει τη διαφορά μεταξύ πραγματικής και εικονικής τοποθεσίας διακομιστή VPN.

Σύμφωνα με την έρευνά μας, ένας διακομιστής αναγνωρίστηκε ως ψεύτικος χωρίς ετικέτα «V» και όχι «vl» στη διεύθυνση του διακομιστή.

Ο διακομιστής της PureVPN της Μάλτας

Η διεύθυνση URL του διακομιστή αποκτήθηκε μέσω της λίστας διακομιστών PureVPN. Επιλέξαμε τη διεύθυνση OpenVPN-UDP για τη δοκιμή.

Μάλτα

Διεύθυνση URL: mt1-ovpn-udp.pointtoserver.com

Εικόνα: Δοκιμή Ping 1 | Δοκιμή πινγκ 2 – Μάλτα

Δοκιμή Ping CA: Αυτή η δοκιμή δείχνει καθαρά ότι το χαμηλότερο ping λαμβάνεται από τις 90 τοποθεσίες στη Γερμανία – τη Φρανκφούρτη.

Εικόνα: Traceroute Malta

Δοκιμή Traceroute CA: Η δοκιμή traceroute δείχνει ότι η ίδια διεύθυνση IP από τη Φρανκφούρτη στην τοποθεσία του διακομιστή της Μάλτας έχει το χαμηλότερο ping. Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο διακομιστής βρίσκεται πράγματι στη Γερμανία – τη Φρανκφούρτη.

Εικόνα: ping.pe Μάλτα

Δοκιμή Ping.pe: Με το χαμηλότερο ping να λαμβάνεται στη Γερμανία, αυτή η δοκιμή επιβεβαιώνει ότι ο διακομιστής βρίσκεται στη Γερμανία.

IvacyVPN

Το IvacyVPN προσφέρει 250+ διακομιστές σε 100+ τοποθεσίες παγκοσμίως. Διαπιστώθηκε ότι τέσσερις από τους διακομιστές του IvacyVPN βρέθηκαν χρησιμοποιώντας πλαστογράφηση τοποθεσίας του πραγματικού διακομιστή. Παρόλο που οι εικονικοί διακομιστές υποδηλώνονται με «vl» στην αρχή της διεύθυνσης URL του διακομιστή.

Έχουμε συμπεριλάβει δύο δοκιμές για τις τοποθεσίες διακομιστή του IvacyVPN από τις τέσσερις, έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει τη γενική προβολή της τοποθεσίας διακομιστή που πλαστογραφείται σε διαφορετική τοποθεσία. Τα άλλα δύο δοκιμάστηκαν και έδειξαν τις ψεύτικες τοποθεσίες διακομιστή.

Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από τους διακομιστές που είναι πλαστοί, αλλά εδώ είναι οι ψεύτικες τοποθεσίες διακομιστή.

 • Πακιστάν (Λος Άντζελες)
 • Σαουδική Αραβία (Μαϊάμι)
 • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) (Άμστερνταμ)
 • Βενεζουέλα (Μαϊάμι)

Ο διακομιστής του Πακιστάν του IvacyVPN

Η διεύθυνση URL του διακομιστή βρέθηκε στη σελίδα υποστήριξης του IvacyVPN μιας λίστας διακομιστών και των ονομάτων κεντρικών υπολογιστών τους.

Εικόνα: Πακιστάν

Διεύθυνση URL: pk1.dns2.use.com

Εικόνα: Δοκιμή Ping 1 | Δοκιμή πινγκ 2 – Πακιστάν

Δοκιμή Ping CA: Ping από 90 διαφορετικές τοποθεσίες παγκοσμίως, δείχνει ότι το χαμηλότερο ping που καταγράφηκε ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες – το Λος Άντζελες. Στην πραγματικότητα, εάν ο διακομιστής βρισκόταν πραγματικά στο Πακιστάν, το χαμηλότερο ping που καταγράφηκε θα έπρεπε να ήταν από την Ινδία.

Εικόνα: traceroute Pakistan

Δοκιμή traceroute CA: Από το Λος Άντζελες στον διακομιστή “Πακιστάν”, διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση IP είναι ίδια με αυτήν που βρέθηκε στη δοκιμή CA Ping και δείχνει το χαμηλότερο ping. Αυτό διευκρινίζει ότι η τοποθεσία του διακομιστή είναι ψεύτικη και πλαστογραφείται σε διαφορετική τοποθεσία.

Εικόνα: ping.pe Πακιστάν

Δοκιμή Ping.pe:  Αυτή η δοκιμή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο διακομιστής βρίσκεται αναμφισβήτητα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ και όχι στο Πακιστάν. Το χαμηλότερο ping που καταγράφεται είναι στο Λος Άντζελες.

Ο διακομιστής UAE του IvacyVPN

Εικόνα: ΗΑΕ

Διεύθυνση URL: ae1.dns2use.com

Εικόνα: δοκιμή ping 1 | δοκιμή ping 2 ΗΑΕ

Δοκιμή ping CA: Το χαμηλότερο ping είναι από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας

Εικόνα: traceroute UAE

Δοκιμή traceroute CA: Η ίδια δοκιμή IP του ping δείχνει το χαμηλότερο ping, δηλαδή το Άμστερνταμ, την Ολλανδία.

Εικόνα: ping.pe UAE

Δοκιμή Ping.pe: Το χαμηλότερο ping από 24 διαφορετικές τοποθεσίες παγκοσμίως είναι από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας

Λόγοι για πλαστές τοποθεσίες διακομιστή VPN

Ένας πάροχος VPN που χρησιμοποιεί ψεύτικες τοποθεσίες διακομιστή μπορεί να έχει πολλούς λόγους, αλλά θα πρέπει να είναι διαφανής σχετικά με αυτό. Με αυτήν τη διαφάνεια, οι πελάτες δεν θα χρειαστεί να δοκιμάσουν αυτούς τους διακομιστές και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη από τον ίδιο τον πάροχο, αυξάνοντας έτσι τη φήμη του παρόχου.

Μία από τις περιπτώσεις μπορεί να είναι ότι η τοποθεσία ή η χώρα δεν διαθέτει υποδομή για τη ρύθμιση διακομιστή διαδικτύου για VPN. Εκτός από αυτό, η ποιότητα του διακομιστή ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στο πρότυπο του παρόχου, όπως ταχύτητα διαδικτύου, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για διακομιστή κ.λπ. Αυτή η περίπτωση αφορά τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η εγκατάσταση εικονικού διακομιστή εξοικονομεί επίσης κόστος και προϋπολογισμούς. Η χρήση ενός διακομιστή για πολλούς διακομιστές σε διαφορετικές τοποθεσίες είναι φιλική προς το κόστος, καθώς μειώνει το κόστος δημιουργίας πολλών διακομιστών που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες. Επίσης, απευθύνεται στους πελάτες των διαφόρων διακομιστών που διαθέτουν οι πάροχοι VPN.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια είναι ένα μεγάλο ζήτημα για τη φιλοξενία διακομιστών σε διαφορετικές και αξιοσημείωτες χώρες, δεδομένου ότι ορισμένες χώρες έχουν νόμους που περιορίζουν την ισχύ του VPN με πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής δεδομένων ή την πλήρη απαγόρευσή τους. Οι χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία είναι το πρωταρχικό παράδειγμα αυτού, το οποίο περιορίζει επιθετικά τη λειτουργία VPN.

συμπέρασμα

Με αυτά τα ευρήματα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι αυτά τα VPN έχουν λειτουργήσει τους ψεύτικους διακομιστές χωρίς να ειδοποιούν τους χρήστες για τακτικές εικονικής τοποθεσίας. Ωστόσο, η ExpressVPN προσέφερε πλήρως τη διαφάνεια σχετικά με τη λίστα των εικονικών και φυσικών διακομιστών μετά τη διαμάχη. Το PureVPN έχει επίσης επισημάνει τους εικονικούς διακομιστές του, ωστόσο ορισμένοι από αυτούς είναι μεταμφιεσμένοι ως φυσικοί διακομιστές.

Το Ivacy δεν έχει ακόμη εντοπίσει τους εικονικούς και πραγματικούς διακομιστές του. Λόγω αυτής της ανεντιμότητας, η εμπιστοσύνη ενός πελάτη είναι σπασμένη και η αξιοπιστία του VPN σταματά. Εάν ο πάροχος VPN είχε προσφέρει διαφάνεια σχετικά με τη χρήση εικονικών διακομιστών, δεν θα ήταν τέτοιο ζήτημα σχετικά με την απόδοση του VPN. Η ποσότητα των διακομιστών δεν θα πρέπει να προτιμάται από την ποιότητα των διακομιστών, καθώς αυτό κάνει μια αγορά VPN ακόμη περισσότερο.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map