Ηλεκτρονικός οδηγός απορρήτου: Γιατί είναι απαραίτητη η ανωνυμία;


Το Διαδίκτυο έχει αναπτυχθεί πολύ και τώρα περισσότερο από 4,1 δισεκατομμύρια χρήστες είναι συνδεδεμένοι στο Ιντερνετ. Ενώ είναι αλήθεια ότι το Διαδίκτυο παρέχει πληροφορίες και ψυχαγωγία στους netizens. Ωστόσο, υπάρχει μια παγίδα.

Οι οργανισμοί συλλέγουν δεδομένα με την άδειά σας με τη μορφή ιστορικού προγράμματος περιήγησης, λογαριασμών κοινωνικών μέσων, όπως και τους αρέσει να ευδοκιμούν και να συνεχίσουν την επιχείρησή τους.

Οι οργανισμοί συλλέγουν δεδομένα, δεν έχει σημασία αν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο ή εκτός σύνδεσης. Οι υπηρεσίες πληροφοριών, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και οι έμποροι είναι οι κορυφαίοι στη συλλογή δεδομένων.

Τα δεδομένα βρίσκονται στον πυρήνα του κύκλου αποφάσεων κάθε οργανισμού. Σύμφωνα με ένα Έρευνα ελικοειδούς πληροφορικής, εάν ληφθεί μια απόφαση με βάση τα δεδομένα που συλλέγονται αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας κατά 79%. Η ανάλυση, η ποιότητα και η ποσότητα δεδομένων βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Είτε περιηγείστε στον ιστό είτε κάνετε κύλιση σε ροές κοινωνικών μέσων από την άνεση και το απόρρητο του σπιτιού σας. Δεν είστε καθόλου ιδιωτικοί, εταιρείες όπως το Google και το Facebook είναι είναι γνωστό ότι παρακολουθεί και παρακολουθεί πληροφορίες σχετικά με εσένα.

Contents

Τι είναι το διαδικτυακό απόρρητο δεδομένων?

Το απόρρητο των δεδομένων είναι ένας κλάδος της ασφάλειας δεδομένων. Το διαδικτυακό απόρρητο περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις ανησυχίες που σχετίζονται με την ορθή διαχείριση δεδομένων που περιλαμβάνουν, συγκατάθεση, ειδοποίηση και κανονιστικές υποχρεώσεις.

Κρατώντας παράλληλα τον ορισμό του απορρήτου των δεδομένων, οι πρακτικές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο δεδομένων περιστρέφονται γύρω από:

 • Εάν και πώς κοινοποιούνται τα δεδομένα σε τρίτους οργανισμούς.
 • Πώς συλλέγονται και αποθηκεύονται νομικά τα δεδομένα.
 • Κανονιστικοί περιορισμοί όπως GDPR, HIPAA, GLBA ή CCPA.

Το απόρρητο των δεδομένων αποτελεί θεμελιώδες μέρος της τεχνολογίας των πληροφοριών. Βοηθά έναν οργανισμό ή ένα άτομο να καθορίσει ποια δεδομένα μέσα σε μια υποδομή μπορούν να κοινοποιηθούν σε άλλους και ποια πρέπει να διατηρούνται μυστικά.

Γιατί είναι σημαντικό το απόρρητο των δεδομένων στο διαδίκτυο?

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους το απόρρητο των δεδομένων είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στην διαδικτυακή κοινότητα.

Η ποιότητα και η ποσότητα είναι τα δύο χαρακτηριστικά των δεδομένων που καθορίζουν πόσο σημαντικό είναι ως πλεονέκτημα για μια εταιρεία. Οι εταιρείες εμπλέκονται σε πρακτικές που περιλαμβάνουν συλλογή, κοινή χρήση και χρήση δεδομένων. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης γνωστή ως οικονομία δεδομένων.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Google, Facebook και Amazon που έχουν χτισμένες αυτοκρατορίες ακολουθώντας το σύστημα οικονομίας δεδομένων. Κάθε οργανισμός λαμβάνει αποφάσεις βάσει δεδομένων. Οι νόμοι διατήρησης δεδομένων όπως ο GDPR έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τις επιχειρήσεις να είναι διαφανείς στις πολιτικές απορρήτου τους.

Δεύτερον, η ιδιωτική ζωή είναι το δικαίωμα κάθε ατόμου που υπάρχει στον πλανήτη. Δεν ήταν ποτέ προνόμιο και δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθεί ένα. Τα δεδομένα που κοινοποιείτε στο διαδίκτυο με τη μορφή καταστάσεων, εικόνων, απόψεων είναι στην πραγματικότητα ένα μέσο ελευθερίας του λόγου και κανείς δεν πρέπει να μπορεί να το καταγράφει ή να το χρησιμοποιεί κατά τη θέλησή σας.

Με όλη αυτή την παρακολούθηση και παρακολούθηση των δεδομένων, δεν υπάρχει τρόπος να προσδιορίσετε ποιο μήνυμα θα μεταδοθεί στο Διαδίκτυο θα ληφθεί εκτός περιβάλλοντος και θα σας προκαλέσει προβλήματα.

Γιατί οι οργανισμοί με παρακολουθούν?

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί οργανισμοί που βασίζονται στα δεδομένα σας. Δεν χρειάζεται να είναι ένας οργανισμός που ουσιαστικά υπάρχει στο Διαδίκτυο. Πρόσφατος στατιστικές δείχνουν ότι το 47% των ανθρώπων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για το απόρρητό τους.

Ο κατάλογος των οργανισμών συλλογής δεδομένων μαζί με τα κίνητρά τους είναι ο εξής:

 • Γραφεία πληροφοριών.
 • Πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου.
 • Εταιρείες όπως το Google και το Facebook.

Τι δεδομένα συλλέγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών?

Το απόρρητο των δεδομένων είναι πιθανώς το μόνο ζήτημα που παρέμεινε σχετικό για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό ζήτημα. Με την πρώτη ματιά, θα πρέπει να είναι προφανές ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών όπως η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) συμμετέχουν στη μαζική παρακολούθηση.

Το κίνητρο για τη συλλογή δεδομένων είναι σχεδόν διαφανές. Οι υπηρεσίες πληροφοριών θέλουν απλώς να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς από μια άλλη επίθεση 911. Ωστόσο, η συλλογή μαζικών δεδομένων δεν θα βοηθήσει.

Το πρόγραμμα PRISM της NSA μπαίνει σε εταιρείες όπως η Google, η Apple, η Microsoft και πολλά άλλα με ευκολία. Μπορεί να μυρίζει όλες τις πληροφορίες και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιεί για να κατασκοπεύει ανθρώπους σε μια μαζική γεωγραφική περιοχή.

Το προαναφερθέν πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν συμμαχίες πληροφοριών σχηματίστηκε με σκοπό την κοινή χρήση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές για τη δημιουργία νέων πληροφοριών.

Ρόλος 5 μάτια / 9 μάτια / 14 μάτια νοημοσύνη Συμμαχία

Η συμμαχία πληροφοριών μπορεί να οριστεί ως σύμφωνο μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών πληροφοριών που βρίσκονται παγκοσμίως. Το να κατασκοπεύετε από τη δική σας υπηρεσία πληροφοριών είναι ένα πράγμα, αλλά μια ξένη είναι απλώς εκτός ορίου. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δημιουργήθηκαν συμμαχίες για να μοιραστούν συλλεγμένες πληροφορίες μεταξύ τους.

Οι χώρες που συμμετέχουν επί του παρόντος στη συμμαχία 5 Eyes Intelligence είναι:

 • Ηνωμένες Πολιτείες
 • Ηνωμένο Βασίλειο
 • Νέα Ζηλανδία
 • Καναδάς
 • Αυστραλία

Το Nine Eyes Intelligence Alliance αποτελεί την προσθήκη του FVEY και τεσσάρων ακόμη χωρών:

 • Δανία
 • Γαλλία
 • Ολλανδία
 • Νορβηγία

Τέλος, η συμμαχία πληροφοριών για τα δεκατέσσερα μάτια αποτελείται από τις χώρες της συμμαχίας νοημοσύνης εννέα ματιών και πέντε ακόμη χώρες:

 • Γερμανία
 • Βέλγιο
 • Ιταλία
 • Ισπανία
 • Σουηδία

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αυτές οι συμμαχίες πληροφοριών καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό του πλανήτη και μπορούν εύκολα να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τους ανθρώπους που διαμένουν σε αυτές τις χώρες.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται μια ποικιλία πληροφοριών μεταξύ τους.

 • Νοημοσύνη σημάτων (SIGINT): Όπως υποδηλώνει το όνομα, το SIGINT είναι οποιαδήποτε νοημοσύνη που προέρχεται από ηλεκτρονικά σήματα και συστήματα. Για παράδειγμα, δεδομένα που συλλέγονται από συστήματα επικοινωνιών, ραντάρ και οπλικά συστήματα.
 • Ανθρώπινη Νοημοσύνη (HUMINT): Η νοημοσύνη που συγκεντρώνεται από έναν άνθρωπο είναι γνωστή ως HUMINT. Σε αυτό το σενάριο, είναι καθήκον των καλά εκπαιδευμένων κατασκόπων να λαμβάνουν αξιόπιστες πληροφορίες. Περιλαμβάνονται επίσης ανακρίσεις, συζητήσεις και εκμετάλλευση των μέσων ενημέρωσης.
 • Γεωχωρική Νοημοσύνη (GEOINT): Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω της χρήσης δορυφόρου είναι γνωστές ως Geospatial Intelligence. Η νοημοσύνη μπορεί να περιλαμβάνει, χάρτες, σχεδιαγράμματα και πληροφορίες σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι η δημιουργία μιας συμμαχίας νοημοσύνης τους δίνει το προβάδισμα όσον αφορά τον έλεγχο και τη νοημοσύνη. Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό.

Πώς χρησιμοποιείται η διατήρηση μεταδεδομένων για την παρακολούθηση των netizens?

Με απλά λόγια, τα μεταδεδομένα είναι δεδομένα σχετικά με δεδομένα. Με άλλα λόγια, τα Μεταδεδομένα περιγράφουν ένα σύνολο δεδομένων. Περιέχει πληροφορίες που εξηγούν πώς και πότε συλλέχθηκαν δεδομένα και από ποιον. Τα μεταδεδομένα συνοψίζουν βασικές πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που διευκολύνουν την εργασία σε ορισμένα σενάρια.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι πιέζοντας προς τα εμπρός για υποχρεωτικούς νόμους διατήρησης δεδομένων. Αυτό θα επιτρέψει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αποθηκεύουν δεδομένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ποια δεδομένα περιλαμβάνονται στα μεταδεδομένα?

Τα μεταδεδομένα δεν είναι πληροφορίες σχετικά με το τι πληκτρολογείτε σε μια φορητή συσκευή ή στον υπολογιστή σας. Είναι μάλλον μια πληροφορία που σας αναγνωρίζει ως μοναδικό άτομο. Είναι ένα ίχνος ψηφιακού αποτυπώματος που αφήνετε πίσω στο Διαδίκτυο:

 • Όταν επισκέπτεστε ιστότοπους.
 • Λήψη αρχείων.
 • Περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο γενικά.

Δυστυχώς, δίνει στους ISP, τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τους snoopers να δημιουργήσουν ένα προφίλ πάνω από αυτές τις πληροφορίες.

Αντίκτυπος της διατήρησης μεταδεδομένων

Ο αντίκτυπος της διατήρησης μεταδεδομένων στους πολίτες είναι ακριβώς ο ίδιος. Το θεμελιώδες δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής αφαιρείται. Αυτό σας κάνει ένα ανοιχτό βιβλίο για τις εταιρείες και τις σχετικές αρχές.

Χρησιμοποιώντας τα μεταδεδομένα μπορούν να προβλέψουν τη συμπεριφορά σας και να επιβάλουν ποινές. Μπορεί να έχει τη μορφή επιτάχυνσης ISP. Στην περίπτωση νομικής υπηρεσίας, τα Μεταδεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε ύποπτες δραστηριότητες στο Διαδίκτυο.

Γιατί ο Πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου συλλέγει δεδομένα?

Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τις ενέργειές τους έως ότου υπήρχε καθαρή ουδετερότητα. Η κατάσταση άλλαξε δραστικά όταν το δικαστήριο επέτρεψε στην FCC να σκοτώσει την καθαρή ουδετερότητα. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου μπορούν τώρα να εκμεταλλευτούν τις εξουσίες τους, κατά βούληση.

Τα κίνητρα πίσω από την εισβολή της ιδιωτικής ζωής από την προοπτική των ISP είναι πολύ διαφορετικά από αυτά μιας υπηρεσίας πληροφοριών. Όταν η υπηρεσία πληροφοριών συλλέγει δεδομένα προς όφελος των πολιτών, οι ISP το κάνουν για δικό τους όφελος.

Η παρακολούθηση και η παρακολούθηση που πραγματοποιείται από τον ISP προκαλούν πολλά σημαντικά ζητήματα. Το ένα είναι, περιορισμός του Διαδικτύου. Οι ISP εκμεταλλεύονται τη δύναμή τους για να μειώσουν τις ταχύτητες του Διαδικτύου.

Ποια δεδομένα συλλέγει ο ISP?

Χρησιμοποιούν ειδικά φίλτρα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν και να παρακολουθούν όλες τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Είναι το είδος της παρακολούθησης που εμφανίζεται όταν υποβάλλετε ένα αίτημα μέσω του δικτύου τους.

Κάθε φορά που εισάγετε ένα ερώτημα εάν είναι ένα όνομα τομέα μιας τυχαίας λέξης-κλειδιού. Το πρόγραμμα περιήγησης στέλνει ένα αίτημα σε έναν διακομιστή ονομάτων τομέα (DNS) ο οποίος στη συνέχεια σας εξυπηρετεί την ιστοσελίδα που ζητήσατε.

Υπάρχει ένα όριο σε ποιες πληροφορίες μπορούν να συλλέξουν οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου για εσάς. Η πίστωση πηγαίνει στην προστασία που παρέχεται από ορισμένους νόμοι περί απορρήτου.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, καθώς μπορεί να σας αναγνωρίσει ως μοναδικό άτομο στο διαδίκτυο. Δείτε τι μπορούν να συγκεντρώσουν οι ISP σε εσάς:

 • Οι διευθύνσεις URL που περιηγείστε στο διαδίκτυο.
 • Οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα.
 • Πόσος χρόνος ξοδεύετε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Ιδιωτικές εταιρείες όπως η Google & Facebook

Με πάνω 2,4 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες μηνιαίως στο Facebook και στο Google που κυριαρχούν στο μερίδιο αγοράς μηχανών αναζήτησης κατά 92%. Είναι σαφές ότι οι ροές δεδομένων σε αυτούς τους ιστότοπους είναι πολύ υψηλότερες από οποιαδήποτε άλλη στο Διαδίκτυο.

Και οι δύο αυτοί οργανισμοί έχουν πραγματοποιήσει πολλά έσοδα από τη δημιουργία εσόδων από τα δεδομένα που συλλέγουν σε καθημερινή βάση. Ενώ οι πλατφόρμες είναι ελεύθερες για συμμετοχή και χρήση, τα έσοδα από διαφημίσεις έχουν καταστήσει το Google και το Facebook τεχνολογικό γίγαντα.

Οι διαφημιστές πληρώνουν για να διαφημιστούν στις πλατφόρμες, οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να καθοριστούν για να στοχεύουν ένα συγκεκριμένο κοινό. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν το Google και το Facebook αναλύουν ενεργά δεδομένα.

Ήταν πάντα μια μάχη μεταξύ τεχνολογικών γίγαντων και ακτιβιστών. Έχουν συγκεντρώσει αρκετά δεδομένα για να μπορούν να προβλέψουν τη ρουτίνα σας εύκολα. Εδώ είναι πόσα δεδομένα έχουν συγκεντρώσει σε εσάς με την άδειά σας.

Αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο στην κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να καλύψετε στο διαδικτυακό απόρρητο και σίγουρα υπάρχουν περισσότερες απειλές στο διαδίκτυο.

Διαδικτυακές απειλές απορρήτου

Καθώς προχωρούμε προς ένα μέλλον υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει ένα διαρκές πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Εισαγωγή του Το Internet of Things έχει ήδη ξεκινήσει την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και οι διαδικτυακές απειλές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής θα αυξηθούν ραγδαία.

Υπάρχουν διαφορετικές διαβαθμίσεις της απειλής που αντιμετωπίζετε στο Διαδίκτυο. Χωρίς να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν όχι μόνο θα τεθεί σε κίνδυνο το απόρρητό σας αλλά και τα δεδομένα σας.

Τι δεδομένα συλλέγει η μηχανή αναζήτησης?

Οι μηχανές αναζήτησης είναι σαν τον τηλεφωνικό κατάλογο του Διαδικτύου, έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επικοινωνήσετε και να λάβετε τα αιτήματά σας.

Χωρίς μηχανές αναζήτησης, θα ήταν αδύνατο να μάθετε νέα πράγματα. Δισεκατομμύρια netizens χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης χωρίς να το κάνουν δεύτερη σκέψη.

Δεν είναι ψέμα, ότι οι μηχανές αναζήτησης αποθηκεύουν μια ποικιλία πληροφοριών για εσάς. Μερικές από τις πληροφορίες που αποθηκεύει η μηχανή αναζήτησης είναι οι εξής:

 • Η διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP)
 • Η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψής σας
 • Λέξεις-κλειδιά που αναζητάτε
 • Cookie-ID που είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό.

Οι αποθηκευμένες πληροφορίες μεταβιβάζονται σε διαφημιζόμενους που σας εμπορεύονται διαφορετικά προϊόντα. Θα παρατηρήσατε ότι μετά την επίσκεψη σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, αρχίσατε να λαμβάνετε διαφημίσεις για το συγκεκριμένο προϊόν που αναζητήσατε.

Ευπάθειες του προγράμματος περιήγησης

Οι Brower έρχονται συσκευασμένοι με διάφορα πρόσθετα που εκτελούν διαφορετικές εργασίες. Ορισμένες από τις ευπάθειες προκαλούνται από τις προσθήκες και τις ίδιες τις λειτουργίες, ενώ άλλες προκαλούνται από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Τα ζητήματα που προκαλούνται από τις προσθήκες είναι τα εξής:

 • Το ActiveX είναι ένα πρόσθετο που έρχεται ενσωματωμένο με το Microsoft Edge και τον Internet Explorer και λειτουργεί μόνο σε αυτά τα προγράμματα περιήγησης. Λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ του υπολογιστή σας και των ιστότοπων με συνδέσεις με Java ή Flash.
 • Το JavaScript είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται από πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους για την εμφάνιση διαφορετικών τύπων δυναμικού περιεχομένου. Ωστόσο, χρησιμοποιείται από χάκερ για να μολύνει το σύστημα ή το πρόγραμμα περιήγησής σας με κακόβουλο λογισμικό και ανεπιθύμητες, επιβλαβείς διαφημίσεις.

Τα ζητήματα που προκαλούνται από το σερφ στο διαδίκτυο είναι τα εξής:

Δακτυλικό αποτύπωμα προγράμματος περιήγησης

Τα τελευταία χρόνια, μια τεχνική που ονομάζεται δακτυλικό αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησης έχει αποκτήσει πολλή ανεπιθύμητη προσοχή λόγω του κινδύνους που μπορεί να θέσει στο διαδικτυακό απόρρητο.

Η τεχνική χρησιμοποιεί ένα “agent-header” που είναι αποθηκευμένο στο πρόγραμμα περιήγησης που περιέχει πληροφορίες σχετικά με το σύστημά σας. Η κεφαλίδα χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση προβλημάτων με τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων. Το Agent-header αποστέλλεται στον διακομιστή όπου στέλνει μια διαμόρφωση ιστοσελίδας σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

Οι κεφαλίδες πρακτόρων εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται το 2019, αλλά έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Χρησιμοποιείται για να προσφέρει μια εμπειρία βελτιστοποιημένη για κάθε συσκευή, αλλά θα πρέπει να μοιράζεστε πληροφορίες διαμόρφωσης με τον σχετικό διακομιστή.

Η μέθοδος επιτρέπει στους ιστότοπους να αποκτήσουν πληροφορίες που μπορούν να σας αναγνωρίσουν. Οι συλλεγόμενες πληροφορίες αποτελούνται από τα ακόλουθα:

 • Τύπος και έκδοση προγράμματος περιήγησης
 • Πληροφορίες για το λειτουργικό σύστημα
 • Ενεργά πρόσθετα
 • Ζώνη ώρας
 • Γλώσσα
 • Ανάλυση της οθόνης

Δεν υπάρχει απαίτηση για cookie στον υπολογιστή για αυτήν την τεχνική. Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που παρέχονται από προγράμματα περιήγησης για τον εντοπισμό μοναδικών χρηστών και την παρακολούθηση των διαδικτυακών τους δραστηριοτήτων.

Μπισκότα

Τα cookie είναι μικρά κομμάτια αρχείων που μπορούν να περιέχουν πληροφορίες, όπως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Οι πληροφορίες που διαβιβάζονται προσδιορίζουν έναν συγκεκριμένο χρήστη και βελτιώνουν την εμπειρία περιήγησης.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη cookie στον διαδικτυακό κόσμο. Το ένα είναι ένα cookie συνεδρίας και το άλλο, μόνιμο cookie.

Τα μόνιμα cookie χρησιμοποιούνται για δύο πρωταρχικούς σκοπούς, ο ένας είναι έλεγχος ταυτότητας και ο άλλος εντοπισμός. Γι ‘αυτό αποτελεί απειλή για το απόρρητο. Το cookie παρακολούθησης παρακολουθεί σταδιακά όλες τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και, στη συνέχεια, δημιουργεί ένα προφίλ σχετικά με τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές σας.

Ασφαλείς ιστότοποι

Οι ασφαλείς κλειδαριές έχουν το πράσινο λουκέτο πριν από τη διεύθυνση URL. Αυτό δείχνει ότι ο ιστότοπος στον οποίο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή είναι ασφαλής. Εάν δεν υπάρχει λουκέτο, απλώς εγκαταλείψτε τον ιστότοπο αμέσως.

Οι χάκερ εκμεταλλεύονται ανασφαλείς ιστότοπους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα διαπιστευτήρια. Τα διαπιστευτήρια μπορεί να περιλαμβάνουν τους κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Σύμφωνα με το GlobalSign, 80% των αγοραστών εγκαταλείπουν ανασφαλείς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Ποιο είναι το σωστό να κάνουμε σε οποιοδήποτε σενάριο!

Εάν περιηγείστε σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν τρίτα μέρη που μπορούν να παρακολουθούν και να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας σε αυτούς τους ιστότοπους. Τα τρίτα μέρη μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP)
 • Η κυβέρνηση
 • Χάκερ με κακή πρόθεση

Γιατί οι αγορές στο Διαδίκτυο ανώνυμα είναι απαραίτητες?

Το ηλεκτρονικό εμπόριο ή το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει πάρει ολόκληρο το Διαδίκτυο από μια καταιγίδα. Σχεδόν το 76% των κατοίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν αγορές μέσω Διαδικτύου. Η αύξηση των καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου είναι άμεσα ανάλογη με την αύξηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Η ανάγκη για online αγορές ανώνυμα έχει αυξηθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια. Οι δράστες εκτελούν προσεκτικά μια επίθεση για να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες που μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες πιστωτικής κάρτας, τραπεζικές καταστάσεις, διεύθυνση κ.λπ..

Οι αγορές στο διαδίκτυο ανώνυμα δεν σημαίνει αποφυγή πωλήσεων και άλλους κατάλληλους φόρους. Σημαίνει απλώς τη χρήση μιας κάρτας ή ενός νομίσματος που μπορεί να επεκταθεί.

Στο παρακάτω παράδειγμα, ελπίζουμε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των δύο. Αποφασίστε ποιο είναι το καλύτερο σενάριο.

 • Ο δράστης κλέβει τα διαπιστευτήρια της πιστωτικής σας κάρτας με περισσότερα από $ 5000 σε μετρητά.
 • Ο Hacker κλέβει τα στοιχεία της προπληρωμένης χρεωστικής κάρτας που είχαν το ποσό σε σχέση με την τιμή του προϊόντος που επρόκειτο να αγοράσετε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε, να ψωνίσετε στο διαδίκτυο ανώνυμα. Παρόλα αυτά, μερικά είναι ψηφιακά, ενώ μερικά απαιτούν από εσάς να κάνετε κάποια προσπάθεια στον φυσικό κόσμο.

 • Προπληρωμένες κάρτες
 • Χρησιμοποιήστε μια μασκαρισμένη ή εικονική πιστωτική κάρτα
 • Bitcoin

Cloud Storage

Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει, αφήσαμε το παλιό παραδοσιακό λογισμικό και προσαρμόσαμε την υποδομή Cloud. Το Cloud μπορεί να έχει λύσει πολλά προβλήματα ταυτόχρονα, αλλά με τί κόστος?

Το απόρρητο εξακολουθεί να απειλείται κατά τη χρήση υπηρεσιών cloud. Παρόλο που κρυπτογραφούν τα αρχεία σας, δεν μπορείτε να ξεκουραστείτε εύκολα επειδή είναι αυτά με το ιδιωτικό κλειδί και μπορούν να το αποκρυπτογραφήσουν χωρίς την άδειά σας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι εταιρείες τεχνολογίας θα παραδώσουν όλα τα δεδομένα τους στις αρμόδιες αρχές, ανεξάρτητα από το τι υπόσχονται.

Ανασφαλείς φωνητικές συνομιλίες

Ποιος δεν αρέσει φωνητικές συνομιλίες; Μειώνει την απόσταση b / w ανθρώπων αρκετά εύκολα. Προτού προχωρήσετε σε μια φωνητική κλήση, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω τα ακόλουθα. Αυτές οι κυβερνητικές υπηρεσίες καταγράφουν φωνητικές συνομιλίες.

 • Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA)
 • Έδρα Κυβερνητικών Επικοινωνιών (GCHQ)

Προφανώς, οι οργανισμοί είναι πολύ πρόθυμοι να ακούσουν τι έχει να πει ένας μέσος άνθρωπος. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες, η μαζική επιτήρηση είναι η λύση σε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεν έχει νόημα, πώς θα καθορίσουν ποια είναι πραγματική απειλή και ποια όχι; Η αγορά τηλεφώνων μίας χρήσης δεν θα κάνει τη διαφορά ούτε εάν το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν χρησιμοποιεί κανένα.

Πώς τα email είναι ανασφαλή?

Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία μας διευκολύνουν να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Ωστόσο, οι προμηθευτές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλείας που παρέχουν δεν αρκούν καθόλου.

Η NSA έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Google και τη Microsoft. Αυτός ο λόγος θα πρέπει να είναι αρκετός για να απορρίψετε και να προσαρμοστείτε σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Η κρυπτογράφηση email από άκρο σε άκρο είναι όπου ο αποστολέας κρυπτογραφεί το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το στέλνει, μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί μόνο από το άτομο που επρόκειτο να το λάβει.

Ηλεκτρονικός οδηγός απορρήτου και βέλτιστες πρακτικές

Από τότε που ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε ότι οι κυβερνητικοί φορείς είναι σε θέση να παρακολουθούν και να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των χρηστών του Διαδικτύου καθώς και τις δραστηριότητες εκτός του Διαδικτύου. Είναι σημαντικό να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, καθώς είναι το θεμελιώδες δικαίωμα και όχι προνόμιο.

Ακολουθούν μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε την παρουσία σας ανώνυμη στο διαδίκτυο. Κανείς δεν θα μπορεί να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με εσάς στο διαδίκτυο, εκτός αν φυσικά δεν ακολουθείτε τις πρακτικές που αναφέρονται παρακάτω.

Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο

Το E2EE είναι ο πιο συνιστώμενος τρόπος βελτίωσης της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής σε οποιοδήποτε σενάριο. Προστατεύει το απόρρητό σας κρυπτογραφώντας μηνύματα και στα δύο άκρα του αγωγού επικοινωνίας.

Όταν χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε οποιοδήποτε σενάριο, είτε αποστέλλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φίλο σας είτε στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή περιηγείστε στο Διαδίκτυο, κανείς δεν μπορεί να δει τις δραστηριότητές σας. Το E2EE μετατρέπει τα αιτήματά σας σε ασυναρτησίες, μόνο τα άτομα που προορίζονται μπορούν να δουν αυτά τα μηνύματα.

Χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε τηλέφωνο, email και υπολογιστή, προστατεύεστε από τις ακόλουθες απειλές:

 • Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) δεν μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας
 • Οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν μπορούν να συσσωρεύσουν τα μεταδεδομένα σας
 • Οι χάκερ δεν μπορούν να κλέψουν τις ευαίσθητες πληροφορίες σας

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο επιλύει δύο προαναφερθέντα προβλήματα.

 • Ανασφαλείς φωνητικές συνομιλίες
 • Μη ασφαλή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Διαδικτυακά μηνύματα κειμένου και κρυπτογράφηση VOIP

Η εισαγωγή του WhatsApp και άλλων εφαρμογών VOIP διευκόλυνε τη φωνητική συνομιλία με φίλους και συγγενείς χωρίς επιπλέον κόστος. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές δεν χρειάζεται να διαθέτουν την απαραίτητη κρυπτογράφηση για την προστασία του απορρήτου και της ασφάλειάς σας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το E2EE μπορεί να επιλύσει σχεδόν το ζήτημα της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής χωρίς επιπλέον κόστος. Οι πλατφόρμες που εκτιμούν το απόρρητο και την ασφάλεια πρέπει να είναι αυτές που χρησιμοποιούνται.

Εδώ είναι τρεις αγγελιοφόροι για να διαλέξετε, οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν συνομιλία μέσω κειμένου και φωνής με το πρόσθετο πλεονέκτημα της ασφάλειας από άκρο σε άκρο.

 • Σήμα
 • Τηλεγράφημα
 • ChatSecure

Όλες αυτές οι πλατφόρμες είναι ανοιχτού κώδικα και υποστηρίζουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Με τη μετάβαση σε αυτές τις πλατφόρμες απαλλαγείτε από τα ζητήματα απορρήτου που σχετίζονται με φωνητικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα μέσω IP.

Κρυπτογραφημένα email από άκρο σε άκρο

Η σημασία και ο τρόπος λειτουργίας της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρη έχει ήδη αναφερθεί. Μερικά άτομα χρησιμοποιούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κακόβουλες δραστηριότητες, ενώ άλλα χρησιμοποιούν για διαφήμιση.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν όριο. Η NSA είναι γνωστό ότι συλλέγει εκατομμύρια διευθύνσεις email από όλον τον κόσμο. Αυτό σημαίνει αν επικοινωνείτε με έναν φίλο ή συμμετέχετε σε ένα αρκετά έντονο επιχείρημα, οι εταιρείες μπορούν να διαβάσουν όλες τις σκέψεις σας.

Η χρήση κρυπτογραφημένων email από άκρο σε άκρο μπορεί να λύσει το ακόλουθο πρόβλημα. Αυτές είναι οι κορυφαίες υπηρεσίες E2EE στο Διαδίκτυο:

 • ProtonMail
 • Τοτάνοτα
 • Posteo

Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

ΕΝΑ εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) χρησιμεύει ως ασφαλής σήραγγα που στέλνει ένα αίτημα στον διακομιστή ονόματος τομέα για λογαριασμό σας. Με την ολοκλήρωση της ακόλουθης εργασίας, ένα VPN προστατεύει τη διεύθυνση IP σας, την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο και προστατεύει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο από πολλές απειλές.

Προστατεύει την ταυτότητά σας αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP και τη θέση σας με αυτήν που παρέχεται από το VPN. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και διαθέτει δυνατότητες που θα σας επιτρέψουν να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο χωρίς να φοβάστε κανέναν.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν πολλοί προμηθευτές VPN εκεί που υπόσχονται υψηλές ταχύτητες και ασφάλεια εκατό τοις εκατό.

Υπάρχουν δωρεάν διαθέσιμα VPN, καθώς επίσης απαιτούν το ίδιο είδος ασφάλειας και ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Κάθε δωρεάν VPN έχει μια premium έκδοση, η οποία μπορεί να δοκιμαστεί χρησιμοποιώντας τη δωρεάν έκδοση πρώτα. Ωστόσο, υπάρχουν μειονεκτήματα για δωρεάν VPN.

Μειονεκτήματα ενός δωρεάν VPN:

 • Όριο εύρους ζώνης. Τα όρια διαφέρουν ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών.
 • Χαμηλός αριθμός διακομιστών για να διαλέξετε.
 • Τα ζητήματα συμβατότητας ενδέχεται να παραμένουν σε διαφορετικές πλατφόρμες.
 • Οι ταχύτητες του Διαδικτύου μπορεί να είναι ασυνεπείς λόγω χαμηλών επιλογών διακομιστή.

Ακολουθούν τα κορυφαία VPN μας που θα σας παρέχουν ασυλία από το λογισμικό υποκλοπής spyware και τους χάκερ στο διαδίκτυο.

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • VPN ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο
 • PureVPN

Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν πολλά προβλήματα που επιλύει ένα VPN. Μεταξύ αυτών είναι:

 • Σας προστατεύει από ανεπιθύμητα spyware και χάκερ
 • Αποκρύπτει τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας και εμποδίζει τους ISP, τις κυβερνητικές υπηρεσίες να συλλέγουν τα μεταδεδομένα σας
 • Μπορείς παράκαμψη γεω-περιορισμών στο περιεχόμενο
 • Δακτυλικό αποτύπωμα προγράμματος περιήγησης

Διακομιστές μεσολάβησης

Ένας διακομιστής μεσολάβησης ή “Διακομιστής μεσολάβησης” είναι ένας διακομιστής που λειτουργεί ως ενδιάμεσος διακομιστής ιστού και ο ιστότοπος που πρέπει να αποκτήσετε. Αυτή είναι μια άλλη μέθοδος μέσω της οποίας οι χρήστες του διαδικτύου ενισχύουν το διαδικτυακό τους απόρρητο.

Λειτουργεί με διασύνδεση μέσω ενός από αυτούς τους διακομιστές, ο υπολογιστής σας στέλνει τη ζήτησή σας στον μεσαίο διακομιστή, ο οποίος μέχρι τότε κάνει τη ζήτησή σας και επιστρέφει τον ιστότοπο που ζητήσατε.

Ψάχνετε έναν τρόπο να παραμείνετε ανώνυμοι και ασφαλείς στο διαδίκτυο; ΕΝΑ Το περιστρεφόμενο διακομιστή μεσολάβησης μπορεί να μιμείται ένα IP Scrambler και μπορεί να σας προστατεύσει στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor για να αποκτήσετε ανωνυμία

Το Tor είναι το καλύτερο στο παιχνίδι όσον αφορά το διαδικτυακό απόρρητο. Εξακολουθεί να είναι, αλλά όσον αφορά την ασφάλεια, το πρόγραμμα περιήγησης Tor δεν είναι η σωστή επιλογή.

Δεδομένου ότι η ατζέντα αφορά τη διατήρηση της ανωνυμίας σας στο διαδίκτυο, η πτυχή της ασφάλειας δεν έχει σημασία εφόσον δεν εμπλέκεστε σε κάτι σκιερό. Πολλοί λάτρεις της προστασίας της ιδιωτικής ζωής χρησιμοποιούν το Tor για να ενισχύσουν περαιτέρω το απόρρητό τους.

Ποια είναι τα οφέλη του Tor Browser:

 • Πολλοί διακομιστές για να διαλέξετε.
 • Πολλοί διακομιστές χρησιμοποιούνται για τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας.

Μειονεκτήματα του προγράμματος περιήγησης Tor:

 • Δεν κρυπτογραφεί την κυκλοφορία σας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να εντοπίσετε την τοποθεσία σας και να σας αναγνωρίσουμε στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες μπορούν να αναγνωρίσουν ένα άτομο βάσει των δραστηριοτήτων τους στο διαδίκτυο, επειδή το πρόγραμμα περιήγησης Tor δεν κρυπτογραφεί την κυκλοφορία.

Εάν οι φήμες απορρήτου που σχετίζονται με την Tor σας αφορούν, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές λύσεις Tor.

Γιατί η ανωνυμία είναι απαραίτητη όταν ψωνίζετε στο διαδίκτυο?

Το ιστορικό αναζήτησης σχετίζεται άμεσα με το απόρρητό σας. Χρησιμοποιώντας μηχανές αναζήτησης όπως από εταιρείες όπως η Google, το Yahoo είναι σαν να απορρίπτετε το απόρρητό σας.

Εάν δεν γνωρίζετε ότι οι μηχανές αναζήτησης διαθέτουν πολλούς αλγόριθμους και ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων που χρησιμοποιούν το ιστορικό αναζήτησης για τη δημιουργία αναλυτικών στοιχείων. Οι οργανισμοί χρησιμοποιούν δεδομένα για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αναφέρουν ένα άτομο στις αρχές.

Στο προσεχές μέλλον, όλα θα εξαρτώνται από τα δεδομένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να σκεφτείτε τη μετάβαση σε ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης.

 • DuckDuckGo
 • Σελίδα αναζήτησης
 • Αποσύνδεση αναζήτησης

Αυτές οι μηχανές αναζήτησης θεωρούνται οι καλύτερες και δεν παρακολουθούν το ιστορικό αναζήτησής σας ούτε το χρησιμοποιούν κατά τη θέλησή σας.

Εγκατάσταση επεκτάσεων απορρήτου

Υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα ή επεκτάσεις που μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, για να βελτιώσει περαιτέρω το απόρρητο και την ασφάλεια μέσω του Διαδικτύου.

Αυτές οι επεκτάσεις έχουν προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, σταματά να κατασκοπεύει κυβερνήσεις και ISP. Πάνω απ ‘όλα, έχουν τις δυνατότητες να αποτρέπουν ορισμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Οι επεκτάσεις περιλαμβάνουν:

 • Ασβός απορρήτου
 • HTTPS παντού
 • uBlock Origin

Μην διατηρείτε τα cookies, ρυθμίστε τις διαμορφώσεις σας για να διαγράψετε τα cookie κατά το κλείσιμο των προγραμμάτων περιήγησης. Επομένως, δεν υπάρχει παρακολούθηση στο σύστημά σας.

συμπέρασμα

Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν κάνει το απόρρητο προνόμιο, κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι. Για να μην αναφέρουμε, το απόρρητο δεν είναι κάτι που πρέπει κανείς να αγοράσει αλλά είναι αναγκαιότητα.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας στο διαδίκτυο, ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να επιλέξετε ένα VPN. Εάν δεν ανησυχείτε για τις αργές ταχύτητες, μπορείτε να συνδέσετε ένα VPN με την πρόσθετη ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης Tor. Μπορείτε να βασιστείτε σε ένα VPN για να εκπληρώσετε τις ανάγκες απορρήτου σας χωρίς τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Tor.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map