Το Amazon Ring ανακαλύπτει εκ νέου την κατάσταση παρακολούθησης

Οι εταιρείες Διαδικτύου ακολουθούν ήδη κάθε σας κίνηση στο διαδίκτυο: Τώρα συνεργάζονται με την επιβολή του νόμου για να φέρουν το ίδιο επίπεδο επιτήρησης στον φυσικό κόσμο. Το Amazon Ring, ο δημιουργός ενός δημοφιλούς κουδουνιού που διαθέτει κάμερα, έχει συνάψει μυστικές συνεργασίες με εκατοντάδες αστυνομικές υπηρεσίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι συμφωνίες συχνά απαιτούν από τους αστυνομικούς να προωθούν τις συσκευές Amazon Ring στις κοινότητές τους και ενδεχομένως να παρέχουν στα αστυνομικά τμήματα πρόσβαση σε βιντεοσκοπημένα βίντεο που έχουν καταγραφεί από τοπικούς χρήστες του Ring χωρίς να απαιτείται ένταλμα.


Σε αυτήν την ανάρτηση εξετάζεται η πιθανότητα κατάχρησης της επιτήρησης Ring από την αστυνομία και τις εταιρείες. Έχει ανοίξει το δρόμο για νέες μορφές μαζικής παρακολούθησης, έχει μετατρέψει τα αστυνομικά τμήματα σε ομάδες πωλήσεων του Αμαζονίου και ενίσχυσε περαιτέρω την προσδοκία ότι θα είστε πάντα υπό κάποια μορφή παρακολούθησης.

Αυτό το άρθρο αποτελεί μέρος της συνεχούς κάλυψης του απορρήτου και της παρακολούθησης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες ιστορίες όπως αυτή στην ενότητα απορρήτου του ιστολογίου μας.

Πώς ο Ring μπήκε στο παιχνίδι επιβολής του νόμου

Η Ring είναι μια εταιρεία οικιακής ασφάλειας έξυπνης συσκευής που η Amazon εξαγόρασε τον Φεβρουάριο του 2018 για περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια. Το κύριο προϊόν της εταιρείας είναι το Ring Video Doorbell. Χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα κίνησης για να ενεργοποιήσει μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας, η οποία μεταδίδει τη ροή της σε μια εφαρμογή για κινητά στο smartphone του ιδιοκτήτη σπιτιού. Το έξυπνο κουδούνι διαθέτει επίσης μικρόφωνο που οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αλληλεπιδράσουν με οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά στην πόρτα. Η Ring πωλεί επίσης άλλους τύπους φωτογραφικών μηχανών ασφαλείας.

Το 2018, η Ring κυκλοφόρησε την εφαρμογή Neighbours. Επιτρέπει στα εκατομμύρια των χρηστών του Ring να συμμετέχουν σε υπερ-τοπικά κοινωνικά δίκτυα όπου μπορούν να αναφέρουν εγκλήματα, να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με ύποπτα συμβάντα και να μοιράζονται πλάνα βίντεο που καταγράφονται από συσκευές Ring με τους γείτονές τους. Εκτός από τη σύνδεση των χρηστών του Ring μεταξύ τους, η εφαρμογή Neighbours επιτρέπει στις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες στο κοινωνικό δίκτυο, όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες συζητήσεις και να συλλέγουν κοινόχρηστα βίντεο. Οι αστυνομικοί μπορούν να συνομιλήσουν και να αλληλεπιδράσουν με οποιονδήποτε στην εφαρμογή Γείτονες που βρίσκεται στη δικαιοδοσία τους.

Η Amazon εργάστηκε σκληρά για να κερδίσει τις αστυνομικές υπηρεσίες προσφέροντας δωρεάν συσκευές και πάρτι για αστυνομικούς. Σε αντάλλαγμα, ο Ring καλεί τα αστυνομικά τμήματα να συνεργαστούν με την Amazon για να αποκτήσουν πρόσβαση στην «Δικτυακή πύλη επιβολής του νόμου» του Ring, η οποία επιτρέπει στους αξιωματικούς να χρησιμοποιούν έναν διαδραστικό χάρτη για να ζητήσουν βιντεοσκοπημένα βίντεο που έχουν ληφθεί από συσκευές Ring από μια συγκεκριμένη ώρα και περιοχή. Πάνω από 700 αστυνομικές δυνάμεις στις ΗΠΑ έχουν συμμετάσχει σε αυτήν τη συνεργασία.

Ακολουθεί ένας χάρτης όλων των συνεργασιών του Ring με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. Μπορείτε να το εξερευνήσετε λεπτομερέστερα στους Χάρτες Google.

Οι αξιωματικοί δεν χρειάζονται ένταλμα για να ζητήσουν αυτό το βίντεο. Χρειάζονται απλώς την άδεια του χρήστη Ring για να μπορούν να το δουν.

Οι αστυνομικοί μπορούν να υποβάλλουν μαζικά αιτήματα για κάθε βίντεο που καταγράφεται από μια συσκευή Ring σε μια συγκεκριμένη περιοχή εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Ο Ring στέλνει ένα αυτοματοποιημένο email σε κάθε χρήστη του Ring που έχει μια συσκευή σε αυτήν την περιοχή. Οι χρήστες κλήσης είναι ελεύθεροι να απορρίψουν αυτά τα αιτήματα επιβολής του νόμου και μπορούν να διαγραφούν από τη λήψη παρόμοιων αιτημάτων στο μέλλον. Ωστόσο, η Amazon έχει καθοδηγήσει την αστυνομία για το πώς να πείσει τους ανθρώπους να μοιραστούν βίντεο.

Ακολουθεί το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητά η αστυνομία το Ring που στέλνει στους χρήστες. Σημειώστε τη διαφορά μεταξύ του μεγάλου κουμπιού “Κοινή χρήση τώρα” και του συνδέσμου “Καταργήστε την εγγραφή”. Επίσης: “Αν θέλετε … να κάνετε την γειτονιά σας πιο ασφαλή, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία.” (Ποιος θα μπορούσε να πει όχι;) https://t.co/db4w8nDzey pic.twitter.com/Rv8ffccR2R

– Drew Harwell (@drewharwell) 28 Αυγούστου 2019

«Θέλετε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι;»

Εδώ είναι που αυτή η ιστορία γίνεται ακόμη πιο άβολη. Η Amazon ενθαρρύνει την αστυνομία να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις συναντήσεις του δημαρχείου και άλλες δραστηριότητες προσέγγισης για να ωθήσει τους πολίτες να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν το Ring. Η Amazon συχνά απαιτεί ρητά την ενεργή προώθηση των προϊόντων Ring και της εφαρμογής Neighbours στις συμφωνίες συνεργασίας της.

Επιπλέον, τα αστυνομικά τμήματα που συνεργάζονται με την Amazon ενδέχεται να μην μιλούν δημόσια για συσκευές Ring ή την εφαρμογή Neighbours χωρίς να δίνουν στην Amazon την ευκαιρία να ελέγξει και να αναθεωρήσει τη δήλωση. Αυτός ο έλεγχος εκτείνεται από δελτία τύπου μέχρι τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί σχολιάζουν τις θέσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε μία περίπτωση, ο Ring απαγόρευσε στους αξιωματικούς να χρησιμοποιούν τη λέξη «επιτήρηση» όταν μιλούν για τα προϊόντα της.

Η μετατροπή των δημοσίων υπαλλήλων σε πωλητές του Αμαζονίου και η εξουσία του Amazon να γράφει την ομιλία τους μοιάζει με σαφή παραβίαση της εμπιστοσύνης του κοινού και κατάχρηση των χρημάτων των φορολογουμένων. Αλλά για να επιδεινωθούν τα πράγματα, όλες αυτές οι συμφωνίες περιλαμβάνουν ρήτρες εμπιστευτικότητας που εμποδίζουν το κοινό να μάθει περισσότερα για το πώς αλληλεπιδρούν οι αστυνομικές υπηρεσίες και η Amazon.

Δημιουργία δικτύου παρακολούθησης

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το Ring είναι ότι μόλις η εταιρεία τραβήξει την εικόνα σας, δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχό σας. Είναι ένα πρόβλημα παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που δημοσιεύετε μια εικόνα του εαυτού σας στο Διαδίκτυο. Εκτός από το Ring, συμβαίνει χωρίς τη συγκατάθεσή σας. το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περπατήσετε από ένα σπίτι.

Επειδή η αστυνομία δεν χρειάζεται ένταλμα, οι συνεργασίες Ring είναι ένα ιδανικό μέσο για την αστυνομία για τη συλλογή μαζικών ποσών βίντεο. Οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούν να κρατήσουν τα βίντεο επ ‘αόριστον, ακόμα κι αν αποδειχθούν ότι δεν σχετίζονται με οποιαδήποτε έρευνα. Μόλις συλλέξουν αυτό το υλικό, οι αστυνομικές υπηρεσίες μπορούν να το αναλύσουν με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου ή να το μοιραστούν με οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου, χωρίς να παρέχουν αποδείξεις για έγκλημα.

Η αστυνομία δεν είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν βίντεο παρακολούθησης. Η Amazon τα χρησιμοποιεί για να πουλήσει το Ring. Τον Ιούνιο του 2019, η Amazon δημοσίευσε διαφημίσεις στο Facebook που εμφανίζουν φωτογραφίες από άτομα που δεν έχουν αντιδράσει για τους οποίους κατηγορούνται άλλοι χρήστες για εγκλήματα.

είναι νόμιμο για το δακτύλιο / το amazon να χρησιμοποιεί πρόσωπα ανθρώπων, που υποπτεύονται από τους πελάτες τους ότι έχουν κάνει εγκλήματα, σε μια διαφήμιση; ειδικά δεδομένου ότι δεν έχουν συναινέσει ή καταδικαστεί ή οτιδήποτε άλλο. φαίνεται ότι δεν είναι σωστό pic.twitter.com/a6SnOGT5dl

– jon hendren (@fart) 4 Ιουνίου 2019

Όταν τα άτομα άρχισαν να αναρωτιούνται εάν αυτές οι διαφημίσεις παραβίαζαν το απόρρητο, η Buzzfeed έκανε κάποιο σκάψιμο και ανακάλυψε ότι οι χρήστες του Ring “παραχώρησαν στο Ring και στους δικαιοδόχους της απεριόριστα, αμετάκλητα, πλήρως αμειβόμενα και χωρίς δικαιώματα, διαρκή, παγκόσμια δικαιώματα εκμετάλλευσης κοινόχρηστου περιεχομένου για οποιοδήποτε σκοπό. ” Ουσιαστικά, η Amazon μπορεί να χρησιμοποιήσει πλάνα που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει τις γειτονιές για το δικό της οικονομικό κέρδος και να μην μοιραστεί τι κάνει με τα άτομα στο βίντεο..

Και σε περίπτωση που η ενδυνάμωση του κράτους με ένα τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης δεν ήταν αρκετή, το Electronic Frontier Foundation διαπίστωσε ότι η εφαρμογή Ring είναι γεμάτη με ιχνηλάτες τρίτων που μοιράζονται προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες με εταιρείες μάρκετινγκ. Η εφαρμογή κοινοποιεί ονόματα χρηστών Ring, διευθύνσεις IP και δεδομένα αισθητήρα, μαζί με άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Εν ολίγοις, ο Ring εκμεταλλεύτηκε την επιθυμία μας για ασφάλεια (και τον φόβο του άλλου) να χτίσουμε ένα εθνικό, κερδοσκοπικό δίκτυο παρακολούθησης.

Στο Amazon, ο @ProfFerguson λέει: «Αν θέλατε να σχεδιάσετε μια τέλεια κατάσταση παρακολούθησης, θα έχετε καλωδιώσεις σε κάθε σπίτι, κάμερες σε κάθε πόρτα (και) ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών που σας λένε πότε συμβαίνει κάτι … Έχουμε δημιουργήσει Dystopia Prime b / c είναι τόσο βολικό »

– Drew Harwell (@drewharwell) 28 Αυγούστου 2019

Σταματήστε την εξάπλωση της παρακολούθησης

Η Amazon γνωρίζει ότι ο Ring είναι μια επίθεση στο απόρρητο όλων. Αυτό το λέει στην ειδοποίηση απορρήτου του Ring: “Η καταγραφή, η εγγραφή ή η κοινή χρήση περιεχομένου βίντεο ή ήχου που περιλαμβάνει άλλα άτομα ή η καταγραφή πληροφοριών χαρακτηριστικών προσώπου άλλων ατόμων ενδέχεται να επηρεάσει τα δικαιώματα απορρήτου τους”.

Σε άτομα που σκέφτονται να αγοράσουν Ring, σας προτείνουμε να δείτε άλλες εναλλακτικές λύσεις κλειστού κυκλώματος. Για τους τρέχοντες χρήστες του Ring, δοκιμάστε να τοποθετήσετε την κάμερά σας έτσι ώστε να μην βλέπει στο δημόσιο δρόμο και να βλέπει μόνο την ιδιοκτησία σας.

Στο Proton, πιστεύουμε ότι η συνεχής παρακολούθηση απαγορεύει στους ανθρώπους να έχουν το χώρο να σκέφτονται και να αναπτύσσονται. Είναι μια λεπτή και άδικη μορφή ελέγχου που υπονομεύει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή που απαιτείται για μια δημοκρατική κοινωνία. Οι κουδούνι κουδουνίσματος είναι μια μεγάλη ευκολία, αλλά δεν προστατεύουν τα δικαιώματα απορρήτου μας. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να περπατούν μέσα από τη γειτονιά τους χωρίς να φοβούνται την καταγραφή των ενεργειών τους – και ενδεχομένως λανθασμένα.

Οι μυστικές συμφωνίες του Ring με τις αστυνομικές υπηρεσίες και η προσέγγιση dragnet στην παρακολούθηση βίντεο υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των μελών της κοινότητας τόσο στην αστυνομία όσο και στους γείτονές τους. Είναι ο ακριβής τύπος παρακολούθησης που αντιτάσσουμε.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ιδιωτικότητα και την ελευθερία, τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός.

Τις καλύτερες ευχές,
Η ομάδα ProtonVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map