Γιατί πρέπει να εμπιστεύεστε το ProtonVPN; Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές βασικές διαφορές

Η βιομηχανία VPN είναι διάσημη για αδίστακτους ή ακόμη και κακόβουλους παίκτες, επομένως είναι λογικό να ρωτάτε γιατί μπορεί να εμπιστευτεί το ProtonVPN. Ακολουθούν ορισμένες ιδιότητες που μας ξεχωρίζουν από άλλους παρόχους VPN.


Το 2017, το ProtonMail εισήλθε στο χώρο VPN με την έναρξη του ProtonVPN. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια δωρεάν υπηρεσία VPN επειδή το ProtonMail προστατεύει δημοσιογράφους και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, και ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων μας σε αυτόν τον τομέα, το ProtonMail διατρέχει υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού σε διάφορες χώρες. Αυτός ο θεωρητικός κίνδυνος έχει γίνει πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια, με το ProtonMail να αποκλείεται προσωρινά στην Τουρκία και τη Ρωσία. Ένα VPN είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος παράκαμψης τέτοιων μπλοκ.

Υπάρχουν ήδη πολλές υπηρεσίες VPN, αλλά ξεκινήσαμε το ProtonVPN επειδή θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα VPN που γνωρίζαμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε. Πολλά VPN είναι εξαιρετικά κακά – πολλά από αυτά περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, ενώ άλλα παραβιάζουν εν γνώσει τους το απόρρητο που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν. Το Hotspot Shield, για παράδειγμα, αποτέλεσε αντικείμενο καταγγελίας FTC από το Κέντρο Δημοκρατίας και Τεχνολογίας για κοινή χρήση δεδομένων και ανακατεύθυνση κυκλοφορίας.

Οι αδίστακτες εταιρείες VPN συμμετέχουν επίσης σε πολλές ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές. Ένας εκπληκτικός αριθμός ιστότοπων κριτικών VPN είτε ανήκουν κρυφά (είτε χρηματοδοτούνται) από τις ίδιες τις εταιρείες VPN, οπότε οι κριτικές δεν είναι ούτε ανεξάρτητες ούτε ειλικρινείς. Μια άλλη κοινή πρακτική είναι να δημοσιεύετε ψεύτικες κριτικές για άλλες υπηρεσίες VPN (όπως το ProtonVPN) για να οδηγείτε τους πελάτες στις δικές τους υπηρεσίες. Άλλες τακτικές που έχουμε δει είναι η χρήση ανώνυμων ιστότοπων και εκατοντάδων ρομπότ Twitter για τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων ή την αποστολή ανώνυμων “συμβουλών” σε δημοσιογράφους με παραπλανητικές πληροφορίες.

Ακολουθεί η λίστα των 500 πιθανών λογαριασμών bot που είτε χρησιμοποιούνται ενεργά στην καμπάνια @ProtonVPN smear ή πιθανότατα θα είναι στο εγγύς μέλλον. Δεν είναι όλα εκεί έξω. Απλά πρέπει να κοιμηθώ πριν απαριθμήσω τα υπόλοιπα… ��https: //t.co/OKr1y70LHx

– Gallagher (@DanielGallagher) 2 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτοί οι ελιγμοί γενικά δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί, ειδικά ενάντια στο ProtonVPN, καθώς είμαστε μια διαφανής εταιρεία. Ωστόσο, έχουν το σωρευτικό αποτέλεσμα της μείωσης της εμπιστοσύνης των χρηστών στη βιομηχανία VPN στο σύνολό της, εκθέτοντας την αδίστακτη φύση πολλών παρόχων VPN. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να παρέχουμε ορισμένα γεγονότα που δείχνουν πώς το ProtonVPN είναι διαφορετικό όσον αφορά την αξιοπιστία.

Γιατί το ProtonVPN είναι αξιόπιστο

Στη βιομηχανία VPN, μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξετε όλες τις ψεύτικες κριτικές και πληροφορίες. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ξεχωρίζουν το ProtonVPN, όλοι τους είναι καλά τεκμηριωμένοι.

Επιχειρηματικό μοντέλο

Η Proton Technologies AG, η ελβετική εταιρεία που είναι η μητρική εταιρεία τόσο της ProtonMail όσο και της ProtonVPN, έχει μία και μόνο μία επιχείρηση: την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Οι χρήστες που πληρώνουν για το ProtonMail ή το ProtonVPN (προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες επί πληρωμή) το κάνουν επειδή επιθυμούν να διατηρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ιδιωτικά. Οι χρήστες μας είναι η μόνη πηγή εσόδων μας. Ακόμα κι αν αγνοήσετε όλους τους άλλους λόγους που μας οδηγούν να κάνουμε αυτό που κάνουμε, από καθαρή άποψη προσωπικού συμφέροντος, έχουμε κίνητρα να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των χρηστών μας. Χρησιμοποιώντας ένα επιχειρηματικό μοντέλο συνδρομής, τα συμφέροντά μας και τα συμφέροντα της κοινότητάς μας – διαδικτυακό απόρρητο – εναρμονίζονται πλήρως.

Διαφάνεια

Ως εταιρεία, είμαστε διαφανείς για το ποιοι είμαστε. Δεν κρύβουμε πίσω από εταιρείες υπεράκτιων κοχυλιών. Όπου εδρεύουμε, η διεύθυνση της έδρας μας, το καταστατικό της εταιρείας μας, ακόμη και οι διευθυντές μας, είναι όλα θέμα δημόσιου μητρώου και είναι διαθέσιμα για έλεγχο στο ελβετικό εμπορικό μητρώο. Τα ονόματα και τα υπόβαθρα της ηγετικής μας ομάδας έχουν δημοσιοποιηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις τοποθεσίες όλων των γραφείων μας, τις πηγές χρηματοδότησής μας, ακόμη και μια πλήρη λογιστική καταγραφή όλων των αιτημάτων επιβολής του νόμου που έχουμε λάβει. Επίσης, δηλώνουμε με σαφήνεια το μοντέλο απειλής για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε (δηλαδή, τι μπορούν και δεν μπορούν να σας προστατεύσουν από) και παρέχουμε μια πολιτική απορρήτου που συμμορφώνεται με το GDPR.

Με άλλα λόγια, γνωρίζετε ποιος διευθύνει την εταιρεία, από πού την διαχειριζόμαστε, από ποια δεδομένα έχουμε, πώς αλληλεπιδρούμε με την επιβολή του νόμου και πολλά άλλα, και το κάνουμε αυτό με ένα επίπεδο διαφάνειας που δεν είναι απαράμιλλο στον κλάδο.

Ανοιχτός κώδικας και έλεγχος

Πιστεύουμε ότι είναι εξίσου σημαντικό και ο κώδικάς μας να είναι διαφανής. Γι ‘αυτό ήμασταν η πρώτη υπηρεσία VPN με εφαρμογές ανοιχτού κώδικα σε Android, iOS, macOS και Windows, εκτός από το εργαλείο γραμμής εντολών ανοιχτού κώδικα στο Linux. Όλες οι εφαρμογές μας έχουν επίσης υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο ασφαλείας. Αυτή η διαφάνεια αυξάνει την ασφάλειά μας αξιοποιώντας ολόκληρη την κοινότητα ασφάλειας πληροφορικής για να εξετάσουμε τον κώδικα μας και να βοηθήσουμε στην εύρεση και επίλυση τυχόν πιθανών αδυναμιών.

Επομένως, όχι μόνο έχετε διαφάνεια σχετικά με το ποιος απαρτίζει την ομάδα στο ProtonVPN, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε τον κώδικα που απαρτίζεται από όλες τις εφαρμογές μας.

Αποδεδειγμένη προέλευση

Τα ProtonMail και ProtonVPN βρίσκονται υπό το φως του δημόσιου ελέγχου από την αρχή. Η προέλευση και η ιστορία μας είναι θέμα δημόσιου αρχείου. Η δημιουργία του ProtonMail από επιστήμονες που συναντήθηκαν στο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας) είναι καλά τεκμηριωμένος στον ιστότοπο του CERN. Το επιστημονικό υπόβαθρο της ηγετικής μας ομάδας είναι επίσης θέμα δημόσιου φακέλου, από την ακαδημαϊκή μας σταδιοδρομία έως τις επιστημονικές μας εκδόσεις.

Η αρχική χρηματοδότηση της ProtonMail μέσω του crowdfunding τεκμηριώνεται επίσης δημόσια, μαζί με τις ταυτότητες πολλών από τους αρχικούς χρηματοοικονομικούς υποστηρικτές μας. Οι μακροχρόνιοι δεσμοί μας με τη Γενεύη και την Ελβετία είναι επίσης γνωστοί, με την ελβετική δημόσια τηλεόραση, το ελβετικό δημόσιο ραδιόφωνο, ακόμη και τις επίσημες εκδόσεις της ελβετικής κυβέρνησης που εκτελούν χαρακτηριστικά στο ProtonMail. Υπάρχει ένα συντριπτικό σύνολο δημόσιων εγγράφων που πιστοποιεί ποιοι είμαστε και η ιστορία μας, την οποία δεν θα βρείτε από καμία άλλη εταιρεία VPN.

Νομικές εγγυήσεις

Η Proton Technologies δεν κρύβεται πίσω από μια εταιρεία shell που εδρεύει υπεράκτια σε ύποπτη δικαιοδοσία. Δεν έχουμε ενσωματωθεί μόνο στην Ελβετία, αλλά και εδρεύει εδώ, και το μεγαλύτερο μέρος της μηχανικής μας ομάδας ζει και εργάζεται εδώ. Η Ελβετία δεν είναι μόνο μια χώρα με ισχυρά δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, αλλά και μια χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου και είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με άλλες εταιρείες VPN, μπορούμε πραγματικά να θεωρηθούμε νομικά υπεύθυνοι για παραβιάσεις του απορρήτου των χρηστών ή ψευδών διαφημίσεων. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (με τον οποίο οφείλουμε να συμμορφωθούμε), η παραβίαση του απορρήτου των χρηστών μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα έως και 20 εκατομμύρια ευρώ. Η μη εξουσιοδοτημένη κοινή χρήση δεδομένων χρήστη με τρίτα μέρη, όπως ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, αποτελεί επίσης ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 271 του ελβετικού ποινικού κώδικα.

Η αυξημένη ευθύνη που έχουμε ως ελβετική εταιρεία μας υποχρεώνει νομικά να σεβόμαστε το απόρρητο των χρηστών και να τηρούμε αυστηρά την διαφημιζόμενη πολιτική καταγραφής της ProtonVPN.

Έλεγχος από αξιόπιστα τρίτα μέρη

Ενώ η διαφάνεια και οι νομικές εγγυήσεις αποτελούν ισχυρό θεμέλιο εμπιστοσύνης, δεν χρειάζεται να λάβετε τα λόγια μας για αυτό. Το ProtonVPN έχει επίσης εξεταστεί διεξοδικά από τον Mozilla, το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα πίσω από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Firefox, με το οποίο συνεργαζόμαστε για να φέρουμε την τεχνολογία VPN σε ένα ευρύτερο κοινό. Επιπλέον, καθώς ο δικαιούχος της καινοτομίας χορηγεί την ελβετική κυβέρνηση και επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Proton Technologies έχει επίσης ελεγχθεί και ελεγχθεί διεξοδικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (Σημειώστε ότι αυτές οι επιχορηγήσεις δεν παρέχουν κανένα έλεγχο στους οργανισμούς επιχορήγησης, ούτε μας υποχρεώνουν με οποιονδήποτε τρόπο. Μάθετε περισσότερα εδώ.) Το γεγονός ότι εμπιστευμένα τρίτα μέρη αξιολόγησαν τόσο το ProtonMail όσο και το ProtonVPN και συνεργάστηκαν μαζί μας παρέχει μια περαιτέρω εγγύηση ότι ακολουθούμε τα λόγια μας.

Εμπλοκή της κοινότητας

Ως εταιρεία, νοιαζόμαστε βαθιά για την κοινότητά μας και καθιστώντας τον κόσμο καλύτερο μέρος. Για εμάς, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας είναι βαθιά βασικές πεποιθήσεις που προηγούνται των κερδών. Αυτό οδηγεί την εμπλοκή μας με την κοινότητά μας. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται οι εκπαιδευτικές μας συνεδρίες με το συνέδριο της Δεύτερης Ασιατικής Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, η δουλειά μας στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα που οδηγεί την ανάπτυξη του OpenPGP.js (μιας από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες βιβλιοθήκες κρυπτογράφησης Javascript), το έργο GopenPGP και τις τεχνικές συνομιλίες που έχουμε δίνεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Μερικές φορές, η δέσμευσή μας συμβαίνει πιο κοντά στο σπίτι, όπως όταν κάναμε ένα δημοψήφισμα σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τους ελβετικούς νόμους επιτήρησης (παρόλο που το ProtonMail δεν επηρεάζεται λόγω της κρυπτογράφησής μας). Συμμετέχουμε επίσης ευρύτερα, όπως όταν κάναμε μια συζήτηση TED που έφτασε σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ή όταν μιλήσαμε σε διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Διαδίκτυο. Πρόσφατα συνεργαστήκαμε με το Reporters Without Borders στο Βερολίνο για να χρηματοδοτήσουμε ένα πρόγραμμα υποτροφιών για δημοσιογράφους και επίσης παρείχαμε χρηματοδότηση για το μεγαλύτερο ανεξάρτητο κατάστημα ειδήσεων στη Λευκορωσία.

Η συχνή συμμετοχή μας στην κοινότητα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι σε διαφορετικά πεδία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομάδα μας, να μας γνωρίσουν και να επιβεβαιώσουν ότι είμαστε αυτοί που ισχυριζόμαστε ότι είμαστε.

Η δέσμευσή μας

Δεσμευόμαστε να διαθέσουμε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια σε όλους τους πολίτες του κόσμου και θα συνεχίσουμε να εκτελούμε την αποστολή μας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Είμαστε ευγνώμονες για τα περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα που έχουν ενταχθεί στην κοινότητά μας και μας υποστήριξαν στην πορεία. Γνωρίζουμε ότι η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν δίνεται. Μέσω της επίμονης αφοσίωσης στις αρχές μας περί απορρήτου και διαφάνειας, προσπαθούμε να είμαστε άξιοι αυτής.

Τις καλύτερες ευχές,
Η ομάδα ProtonVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me