20 Γεγονότα για το Καναδικό απόρρητο δεδομένων που πρέπει να γνωρίζετε

Το απόρρητο των δεδομένων είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.


Από τα ηλεκτρονικά δεδομένα που αποθηκεύουν οι άνθρωποι στο σπίτι ή σε ένα σύννεφο έως τις πληροφορίες που βρίσκονται στα επιχειρηματικά δίκτυα, διασφαλίζοντας ότι μόνο εκείνοι που πρέπει να δουν τα δεδομένα έχουν σημασία. Επομένως, συνιστάται επίσης να αποκτήσετε το καλύτερο σύστημα ασφάλειας στο σπίτι για περαιτέρω προστασία.

Έννοια χαρακτήρα του συστήματος προστασίας δεδομένωνΕνώ μεγάλο μέρος της ευθύνης για την προστασία των δεδομένων σας πρέπει να διαχειρίζεστε εσείς, Ο Καναδάς έχει νόμους που παρέχουν επίσης πολλές μορφές προστασίας και έννομης προστασίας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς διαχειρίζεται το απόρρητο των δεδομένων στον Καναδά; Ποιοι νόμοι ή διατάξεις θεσπίζονται για την προστασία των δεδομένων από κλοπή, τροποποίηση ή άλλη χρήση με τρόπο που το άτομο ή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν είχε ποτέ?

Ακολουθούν ορισμένα βασικά γεγονότα σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων στον Καναδά που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τι γίνεται για την παροχή προστασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιμετωπίζετε εκείνους που θα επιδιώκουν να κλέψουν, να καταστρέψουν ή να χρησιμοποιήσουν δεδομένα για δικούς τους σκοπούς..

Contents

1. Υπάρχουν δύο ομοσπονδιακοί νόμοι περί απορρήτου στον Καναδά

Ενώ υπάρχουν ορισμένοι νόμοι που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής γενικά, υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι που πρέπει να γνωρίζετε.

Ο Νόμος περί Προστασίας Προσωπικών Πληροφοριών και Ηλεκτρονικών Εγγράφων (PIPEDA) και ο Νόμος περί Απορρήτου διαχειρίζονται και οι δύο από το Γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Καναδά.

pipeda και επιπτώσεις

Μεταξύ των δύο πράξεων, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προβληματισμών σχετικά με το απόρρητο που σχετίζονται με τη διαχείριση των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων που συλλέγονται ή αποθηκεύονται από πάροχους τηλεπικοινωνιών, υγειονομικής περίθαλψης, τραπεζών και υπηρεσιών Διαδικτύου όλων των τύπων.

2. Το PIPEDA προστατεύει τα δεδομένα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Το PIPEDA περιλαμβάνει προβλέψεις για προστασία δεδομένων που σχετίζονται με πολλούς τύπους επιχειρηματικών συναλλαγών (διαβάστε περισσότερα για αυτό εδώ). Αυτό περιλαμβάνει συναλλαγές που πραγματοποιούνται τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που δεν εδρεύουν στη χώρα, αλλά έχουν σημαντική παρουσία, πρέπει να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

3. Ο νόμος περί απορρήτου και η ομοσπονδιακή χρήση προσωπικών πληροφοριών

Ο νόμος περί απορρήτου προσδιορίζει πώς μια κυβερνητική οντότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία ενός Καναδά κατοίκου. Υπάρχουν επίσης διατάξεις που σχετίζονται με τα μέτρα που πρέπει να λάβει η οντότητα για να προστατεύσει τα δεδομένα μόλις ληφθούν. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη εύλογων προφυλάξεων σχετικά με παραβιάσεις δεδομένων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν κάθε κάτοικο που διαμένει σε οποιαδήποτε επαρχία.

διάγραμμα παραπόνων απορρήτου

Εξετάστε τον τύπο δεδομένων που βρίσκονται για εσάς σε ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων. Τα οικονομικά δεδομένα, το ιστορικό εργασίας, οι διευθύνσεις, ακόμη και τα δεδομένα σχετικά με την υγεία σας διατηρούνται στο αρχείο.

Ο Νόμος περί απορρήτου διασφαλίζει ότι λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για να αποτραπεί ο καθένας που θα επιδίωκε να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για δικούς του σκοπούς από το να μπορεί να τα αποκτήσει.

4. Το PIPEDA τροποποιήθηκε το 2015

Από τότε που έγινε νόμος την 1η Ιανουαρίου 2004, Το PIPEDA έχει υποστεί ορισμένες αλλαγές. Αυτό που είναι γνωστό ως Digital Privacy Act του 2015 τροποποίησε το PIPEDA για να καλύψει την ανάπτυξη του διαδικτυακού εμπορίου, τις επιλογές επικοινωνίας και άλλες εργασίες που θα απαιτούσαν απαραίτητα τη συλλογή και την κοινή χρήση δεδομένων. Αυτές οι διατάξεις τέθηκαν σε ισχύ το 2018.

Οι τροποποιήσεις δεν εξασθένισαν καμία από τις προστασίες που έχουν ήδη παράσχει η PIPEDA. Αντ ‘αυτού, διεύρυναν το φάσμα των προστατευών που παρέχονται βάσει αυτού του νόμου. Τόσο τα άτομα όσο και οι επιχειρηματικές οντότητες επωφελούνται τελικά από αυτές τις πρόσθετες διατάξεις.

5. Ο Καναδάς συμμετέχει στη συμφωνία Five Eyes

πέντε μάτια έθνοςΗ συμφωνία Five Eyes είναι μια αμοιβαία συμμαχία μεταξύ πέντε εθνών για την ανταλλαγή πληροφοριών σε περίπτωση που προκύψει κάποιο σημαντικό ζήτημα ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες που συλλέγονται από ιδιώτες, καθώς και από επιχειρήσεις και άλλους τύπους οντοτήτων.

Τα πέντε έθνη που συμμετέχουν σε αυτήν τη συμμαχία είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία.

Λάβετε υπόψη ότι η Συμφωνία Five Eyes δεν απαγορεύει τη δημιουργία παρόμοιων συμμαχιών από τον Καναδά ή τα άλλα τέσσερα έθνη με άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό που καθιερώνει είναι μια συμφωνία εργασίας ότι τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιούνται για λόγους ασφαλείας μεταξύ οποιωνδήποτε και όλων αυτών των πέντε εθνών.

6. Καναδάς και υποχρεωτικές ειδοποιήσεις παραβίασης

Μία από τις τροπολογίες που αναφέρονται στον νεότερο ψηφιακό νόμο περί απορρήτου έχει να κάνει με ειδοποιώντας τους κατοίκους όταν διακυβεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτό περιλαμβάνει την κλοπή δεδομένων καθώς και την τροποποίηση των δεδομένων για λόγους ενοχοποίησης ή άλλων παράνομων ενεργειών. Τα τελευταία χρόνια, υπήρχαν διατάξεις που προστατεύουν τους καταναλωτές έως ένα σημείο, αλλά όχι τόσο καλά όσο ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 2018.

Η έγκαιρη ειδοποίηση από επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ακόμη και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ότι παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα επιτρέπει στον καταναλωτή να αναλάβει δράση νωρίτερα και όχι αργότερα. Οι έγκαιρες ειδοποιήσεις καθιστούν δυνατό το κλείσιμο λογαριασμών, την αποτροπή ανοίγματος νέων από μη εξουσιοδοτημένα μέρη και, γενικά, την ελαχιστοποίηση της ζημιάς που προκλήθηκε από την παράβαση.

7. Οι επαρχίες έχουν επίσης νόμους περί απορρήτου δεδομένων

Όλες οι επαρχίες του Καναδά έχουν θεσπίσει νόμους σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων. Αυτοί οι νόμοι λειτουργούν σε συνδυασμό με την ομοσπονδιακή νομοθεσία και ενημερώνονται περιοδικά. Με τις τροποποιήσεις του PIPEDA που τέθηκαν σε ισχύ το 2018, ο συνδυασμός επαρχιακών και ομοσπονδιακών προστατευμάτων για πολίτες και επιχειρηματικές οντότητες είναι μεγαλύτερος από ό, τι οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν.

8. Οι διεθνείς εταιρείες ενδέχεται να υπόκεινται σε PIPEDA

συμμόρφωση με το pipeda

Εταιρείες που εδρεύουν σε άλλες χώρες αλλά λειτουργούν εγκαταστάσεις ή πραγματοποιούν συναλλαγές που θεωρείται σημαντικός όγκος επιχειρήσεων στον Καναδά ενδέχεται να απαιτείται να συμμορφώνονται με όλες ή τουλάχιστον μερίδες της ισχύουσας νομοθεσίας περί απορρήτου δεδομένων. Οι ειδικές διατάξεις ή ο βαθμός συμμόρφωσης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη φύση της επιχείρησης ή / και των υπηρεσιών που παρέχονται σε Καναδάς κατοίκους.

Οι καταναλωτές που ανησυχούν για το πώς εφαρμόζονται οι καναδικοί νόμοι σε οποιαδήποτε διεθνή εταιρεία που παρέχουν προσωπικά δεδομένα μπορούν να διαβάσουν τα κείμενα αυτών των νόμων στο Διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο παρέχει μια καλύτερη ιδέα για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου.

9. Η PIPEDA ισχύει τόσο για ιδιωτικές όσο και για δημόσιες επιχειρήσεις

Οι βασικοί νόμοι του Καναδά που σχετίζονται με Η προστασία δεδομένων και το απόρρητο ισχύουν για κάθε είδους επιχειρηματικές οντότητες καθώς και οι περισσότερες μη κερδοσκοπικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα, από μια ιδιωτική επιχείρηση έως μια δημόσια εταιρεία, υπόκεινται σε αυτούς τους νόμους.

10. Ο νόμος περί απορρήτου δεν ισχύει για δεδομένα που συλλέγονται από άτομα για προσωπική χρήση

Τα δεδομένα που συλλέγουν τα άτομα για χρήση στο σπίτι ή στη συμπεριφορά των ιδιωτικών τους υποθέσεων δεν καλύπτονται συνήθως από τις διατάξεις του ομοσπονδιακού ή επαρχιακού νόμου. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, ειδικά εάν τα δεδομένα χρησιμοποιούνται τελικά για ενέργειες που θεωρούνται εγκληματικές.

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να καταλάβουν πώς οι ισχύοντες νόμοι σχετίζονται με τα προσωπικά τους δεδομένα που διατηρούν σε οικιακά δίκτυα, στο cloud storage και σε άλλους χώρους.

11. Οι εργοδότες μπορούν να ελέγχουν τη δραστηριότητα σε συσκευές που ανήκουν στην εταιρεία

Ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να επιτρέπουν στους εργοδότες πρόσβαση σε δεδομένα των προσωπικών τους συσκευών, το ίδιο δεν ισχύει όταν πρόκειται για συσκευές που εκδίδονται στους εργαζομένους με σκοπό τη διεξαγωγή επιχειρήσεων και την αξιολόγηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.

γράφημα απώλειας παραγωγικότητας

Ως νόμιμοι κάτοχοι αυτών των συσκευών, οι εργοδότες είναι ελεύθεροι να τις επιθεωρούν ανά πάσα στιγμή. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη ιστορικών και τον έλεγχο άλλων τύπων διαδικτυακής δραστηριότητας.

12. Περιλαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα κειμένου

Οι εργοδότες είναι ελεύθεροι να παρακολουθούν και να διαβάζουν τυχόν επικοινωνίες μέσω email που αποστέλλονται ή λαμβάνονται μέσω μιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης που εκδίδεται από εταιρεία. Το ίδιο ισχύει για όλα τα μηνύματα κειμένου που αποστέλλονται και λαμβάνονται σε smartphone που ανήκει στην εταιρεία.

Οι ισχύοντες νόμοι θεωρούν ότι αυτές οι επικοινωνίες αποτελούν ιδιοκτησία του εργοδότη και όχι ιδιοκτησία του εργαζομένου.

13. Όπως και η δραστηριότητα του προγράμματος περιήγησης

διανυσματική εικόνα δραστηριότητας προγράμματος περιήγησηςΟι εργοδότες έχουν επίσης το δικαίωμα να ελέγχουν όλες τις δραστηριότητες περιήγησης στο Διαδίκτυο που διεξάγονται χρησιμοποιώντας συσκευές που ανήκουν στην εταιρεία. Μαζί με τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας που βρίσκονται σε μεμονωμένες συσκευές, όλες οι καταγεγραμμένες δραστηριότητες που καταγράφονται σε διακομιστές της εταιρείας μπορούν να αναθεωρηθούν ανά πάσα στιγμή.

Όταν διαπιστωθεί δραστηριότητα που δεν συνδέεται με έναν υπάλληλο που εκτελεί τα καθήκοντά του, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να αναστείλει ή να λάβει άλλη τιμωρητική ενέργεια εναντίον του εργαζομένου, έως και τη διακοπή της εργασίας του.

14. Αυτό περιλαμβάνει τη δραστηριότητα που διεξάγεται στο VPN της εταιρείας

Το δικαίωμα του εργοδότη να παρακολουθεί τη δραστηριότητα που διεξάγεται χρησιμοποιώντας συσκευές της εταιρείας δεν περιορίζεται στο γραφείο. Εάν ένας υπάλληλος εργάζεται εξ αποστάσεως και συνδέεται με τον κύριο διακομιστή της εταιρείας χρησιμοποιώντας το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο του εργοδότη, όλες οι επικοινωνίες, η δραστηριότητα περιήγησης και άλλοι τύποι ενεργειών υπόκεινται σε έλεγχο από τον εργοδότη.

Τα καλύτερα VPN προσφέρουν υπηρεσίες στον Καναδά – και παγκοσμίως – διευκολύνοντας τους εργοδότες να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες, προστατεύοντας παράλληλα τα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση εταιρικών δεδομένων ή οποιωνδήποτε δεδομένων πελατών που θεωρούνται ιδιόκτητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τον τερματισμό της εργασιακής ρύθμισης.

15. Οι κυρώσεις για κλοπή δεδομένων ή χειραγώγηση ποικίλλουν

Οι κυρώσεις που σχετίζονται με την πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα δεδομένα, την αντιγραφή ή κλοπή με άλλο τρόπο ή την παραβίαση τους με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να επιφέρουν ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στις σοβαρές συνέπειες που προκύπτουν από το θύμα κλοπής δεδομένων ή παραβίασης.

συνέπειες της παραβίασης δεδομένων

Οι πιθανές κυρώσεις περιλαμβάνουν τερματισμό υπηρεσιών Διαδικτύου, πρόστιμα, σύλληψη ή άλλες νομικές επιπτώσεις. Οι εργαζόμενοι που κάνουν κατάχρηση ιδιόκτητων δεδομένων ενδέχεται να υποβιβαστούν ή να χάσουν τη δουλειά τους.

16. Η χρήση VPN είναι χαμηλότερη στον Καναδά

Ενώ το ενδιαφέρον για τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα ως τρόπος ενίσχυσης της προστασίας από κλοπή και κατάχρηση δεδομένων έχει αυξηθεί, η πραγματική χρήση του VPN ως μέρος της διαδικτυακής στρατηγικής μιας εταιρείας παραμένει συγκριτικά χαμηλή στον Καναδά. Οι επιχειρήσεις σε άλλα έθνη επίσης δεν επεκτείνουν τη χρήση VPN σε μεγάλο αριθμό. Αυτό περιλαμβάνει ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Πολωνία.

Υπάρχει κάποια αντίληψη ότι τα VPN είναι παράνομα στον Καναδά. Αυτό δεν συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, ο Καναδάς είναι ένα από τα έθνη όπου οποιαδήποτε υπηρεσία VPN έχει άδεια χρήσης για να λειτουργεί στη χώρα και συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους σχετικά με την προστασία δεδομένων και το απόρρητο.

17. Η προσωπική και επαγγελματική χρήση του VPN αυξάνεται

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι η χρήση προσωπικών και επιχειρηματικών VPN δεν είναι με τον ίδιο ρυθμό όπως σε άλλα έθνη, υπάρχει μικρή αλλά σταθερή αύξηση του αριθμού των καταναλωτών και των επιχειρήσεων που επιλέγουν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών VPN.

Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα δύο χρόνια καθώς αυξάνονται οι απειλές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεδομένων στο διαδίκτυο και μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση ενός έτους με το χρόνο, ανάλογα με το πόσο επιτυχώς μπορούν οι υπηρεσίες VPN να διατίθενται στην αγορά ως μέσο προστασίας των δεδομένων και των ταυτοτήτων των χρηστών.

18. Η κλοπή δεδομένων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αστικές και ποινικές διώξεις

κυβερνοασφάλεια του Καναδά

Ενώ ορισμένες περιπτώσεις παραβίασης δεδομένων, κλοπής ή κατάχρησης ενδέχεται να αντιμετωπιστούν ως πρόβλημα εντός της εταιρείας, Υπάρχουν στιγμές κατάθεσης ποινικών κατηγοριών. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό όταν δεδομένα ιδιοκτησίας όπως λίστες πελατών, έγγραφα έρευνας και ανάπτυξης και παρόμοιες πληροφορίες αντιγράφονται, τροποποιούνται ή κλέβονται. Μαζί με τις ποινικές κατηγορίες, τα θύματα της εγκληματικής δραστηριότητας μπορούν να επιλέξουν να ασκήσουν αστικές κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων.

19. Περισσότεροι κανονισμοί είναι στον Ορίζοντα

Ενώ οι προσπάθειες του Καναδά να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία για προσωπικά και εταιρικά δεδομένα είναι αξιέπαινες, οι πολιτικοί συνεχίζουν να προτείνουν νέα νομοθεσία σε επαρχιακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη συνεχιζόμενη εξέλιξη των διαδικτυακών επικοινωνιών και στην αυξανόμενη χρήση πολλαπλών προσεγγίσεων για την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων.

20. Ακόμη και όταν οι παλαιότεροι νόμοι είναι εξειδικευμένοι στον λογαριασμό για την αναδυόμενη τεχνολογία

Οι νέοι νόμοι δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι αξιωματούχοι επιδιώκουν να αυξήσουν το επίπεδο προστασίας από την κατάχρηση δεδομένων και την κλοπή. Οι ισχύοντες νόμοι θεωρούνται άριστοι όσο πηγαίνουν, αλλά μπορεί ή όχι να έχουν διατάξεις που συμβαδίζουν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να προταθούν και να εγκριθούν νέες τροποποιήσεις στους υπάρχοντες νόμους.

Οι κάτοικοι μπορούν να μείνουν ενήμεροι για οποιαδήποτε εκκρεμούσα νομοθεσία επισκέπτοντας επαρχιακούς και κυβερνητικούς ιστότοπους. Αυτό παρέχει την ευκαιρία να διαβάσετε το κείμενο αυτών των προτεινόμενων νόμων και να πάρετε μια ιδέα για το τι θα επιτύχουν εάν συνδεθείτε στο νόμο.

Κατανόηση των προστατευμάτων που ισχύουν σήμερα

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους νόμους και τους κανονισμούς περί απορρήτου δεδομένων που ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα ή ίσως σε μια συγκεκριμένη επαρχία; Υπάρχουν αρκετοί κυβερνητικοί φορείς που διαθέτουν τις πληροφορίες που αναζητάτε καθώς και έγκυρους ιστότοπους που σας βοηθούν να συγκρίνετε νόμους που ισχύουν σε πολλά έθνη.

νόμοι περί προστασίας δεδομένων ανά χώρα

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι σημαίνουν αυτοί οι νόμοι για εσάς, πώς να προστατέψετε τα δικά σας δεδομένα και γιατί η εφαρμογή εύλογων διασφαλίσεων τώρα θα κάνει τη διαφορά αύριο. Η απόκτηση της καλύτερης δωρεάν υπηρεσίας VPN μπορεί να είναι ακόμη και προσωρινά καλύτερη επιλογή από το να μην έχετε καθόλου VPN

Μην υποθέτετε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα διαδικτυακά σας δεδομένα ή ότι η μικρή επιχείρησή σας δεν θα προσελκύσει την προσοχή ενός χάκερ. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προστασίες που προσφέρονται στους κατοίκους του Καναδά, καθώς και για τις επιλογές λογισμικού για το καλύτερο στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Δοκιμάστε τη δύναμη του VPN σας όσον αφορά την απόδοση και την προστασία των δεδομένων σας. Η γνώση των δικαιωμάτων σας και η λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία των δεδομένων σας θα συμβάλουν πολύ στην αποτροπή σας από το να γίνετε άλλο στατιστικό στοιχείο.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map