5G στον Καναδά (Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα)

Η τεχνολογία 5G είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά εξελίξεων ασύρματων τηλεπικοινωνιών που μας εκπλήσσει με τη δύναμη και την εμβέλεια. Οι ασύρματες συσκευές 5G έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από τις αντίστοιχες 4G, και είναι μόνο θέμα χρόνου έως ότου ο Καναδάς και ο υπόλοιπος κόσμος ενώνονται κάτω από μια ψηφιακή ομπρέλα 5G.


Ωστόσο, η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση ενός δικτύου 5G στον Καναδά είναι ένα πολύ ευρύτερο ζήτημα από τους απλώς ταχύτερους χρόνους λήψης. Υπάρχουν τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές εκτιμήσεις που πρέπει να λάβουν υπόψη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι πάροχοι ασύρματων υπηρεσιών προτού προχωρήσουν σε οποιοδήποτε σχέδιο. Επιπλέον, το ερώτημα ποιος θα παράσχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα καναδικό δίκτυο 5G έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο δύσκολο από μόνο του.

Λογότυπο 5g

Παρακάτω, θα βρείτε ένα ρεκόρ για την ανάπτυξη 5G στον Καναδά, καθώς και μια εξήγηση για το τι είναι τα δίκτυα 5G και τι μπορούν να φέρουν στον μέσο καταναλωτή. Περαιτέρω πηγές μέσων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ειδήσεων, θα ενημερωθούν αναλόγως. Θα συμπεριληφθεί επίσης μια συλλογή σχετικών πληροφοριών για δίκτυα 5G.

Τι είναι το 5G?

Για να καταλάβετε γιατί το 5G που έρχεται στον Καναδά είναι τόσο σημαντικό, πρώτα πρέπει να καταλάβετε τι είναι το 5G και τι σημαίνει.

Το 5G σημαίνει «πέμπτη γενιά». Στην πραγματικότητα, κάθε έκδοση του προηγούμενου ακρωνύμιο σημαίνει έναν παρόμοιο όρο – 1G σημαίνει, “πρώτη γενιά” και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Ασύρματη τεχνολογία 1G κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 και περιλαμβάνει τα πρώτα ασύρματα τηλέφωνα: τα μεγάλα, μπλοκ που είδατε στην τηλεόραση ή που είχαν ηθοποιοί στα αυτοκίνητά τους.

η εξέλιξη των 5g

Τεχνολογία 2G είναι όπου τα πράγματα άρχισαν πραγματικά να αυξάνονται. Αυτές οι ασύρματες συσκευές κυριάρχησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και είδαν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα να εξαπλώνονται μέσω της σύγχρονης κοινωνίας. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα μηνύματα κειμένου δημιουργήθηκαν και εισήχθησαν σε κινητά τηλέφωνα, γεγονός που προκάλεσε επίσης ξαφνικά τους τηλεειδοποιητές να γίνουν πολύ λιγότερο πολύτιμοι για τους περισσότερους ανθρώπους.

Ασύρματη τεχνολογία 3G ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τη δεκαετία του 2000, παρέχοντας πρόσβαση σε πολυμέσα, μεταδόσεις υψηλής ταχύτητας τόσο φωνητικών κλήσεων όσο και άλλων ειδών δεδομένων, καθώς και δυνατότητες παγκόσμιας περιαγωγής. Αυτό σήμαινε ότι μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο κινητό σας τηλέφωνο ή άλλες συσκευές σε περιοχές εκτός των μητροπολιτικών κέντρων. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μεγαλύτερες κλήσεις και να λάβετε πληροφορίες σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

4G συνόδευε τη μετάβαση του Διαδικτύου σε μια ταχύτερη και φθηνότερη υπηρεσία που εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε μέρη που στο παρελθόν δεν είχαν καθόλου πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Οι βελτιωμένες δυνατότητες της τεχνολογίας 4G είναι υπεύθυνες για τον πολλαπλασιασμό της ροής βίντεο, της ροής μουσικής, της συνεχούς πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της διάδοσης πολλών δημοφιλών εφαρμογών που οι χρήστες smartphone δεν μπορούν να πάρουν αρκετά.

Το 4G έχει γίνει τόσο πανταχού παρόν στη σύγχρονη κοινωνία που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να φανταστούν να περάσουν χωρίς την αυξημένη ταχύτητα και αξιοπιστία που συνοδεύει. Έτσι, πολλά σύγχρονα smartphone διαθέτουν δυνατότητες 4G ενσωματωμένες στο υλικό τους και οι περισσότεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών προσφέρουν επίσης ταχύτητες 4G ως πρότυπο.

5G, όπως μπορείτε να μαντέψετε, είναι μια ακόμη ταχύτερη γενιά ασύρματων τηλεπικοινωνιακών συσκευών και υλικού. Επιτρέπει πολύ πιο γρήγορες δυνατότητες επικοινωνίας και ροής και σε υψηλότερες ταχύτητες από οποιαδήποτε άλλη γενιά με άλματα.

Πώς βελτιώνει τα πράγματα 5G?

Το 5G μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη της κινητής συσκευής του μέσω τριών μεγάλων τομέων: Latency, Connectivity και Bandwidth.

Αφάνεια

Αυτό είναι επίσης γνωστό τη στιγμή που μια συσκευή αποστέλλει πληροφορίες σε άλλη συσκευή μέσω ενός κοινόχρηστου δικτύου. Με λίγα λόγια, η καθυστέρηση είναι ο χρόνος που απαιτείται για την αποστολή και τη λήψη ενός πακέτου δεδομένων. Για αναφορά, οι συσκευές 4G έχουν καθυστέρηση περίπου 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για να το θέσουμε σε προοπτική, κάθε σύνδεσμος ματιών που κάνετε κατά την ανάγνωση αυτού του οδηγού διαρκεί μεταξύ 100 ή 400 ms.

χάρτης καθυστέρησης στο Διαδίκτυο

Η τεχνολογία 5G, από την άλλη πλευρά, θα μειώσει την καθυστέρηση σε περίπου 1 ms. Αυτό είναι τουλάχιστον 100 φορές πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να αναβοσβήνει. Επιτρέπει κυριολεκτικά τη μετάδοση δεδομένων εντός ενός ριπή οφθαλμού!

Αυτό είναι σημαντικό επειδή η ασύρματη τεχνολογία γίνεται πιο περίπλοκη και θα απαιτήσει ταχύτερους χρόνους αντίδρασης, ειδικά από την πλευρά των αυτοματοποιημένων συστημάτων. Τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, θα απαιτούν τεχνολογία 5G στο ελάχιστο, επειδή θα πρέπει να αντιδρούν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι θα μπορούσε ένας άνθρωπος.

Συνδεσιμότητα

Στην ασύρματη τεχνολογία, η συνδεσιμότητα θεωρείται καλύτερα ως ο αριθμός συσκευών που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Προς το παρόν, υπάρχουν περίπου 10 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές παγκοσμίως, με πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερες. Μέχρι το 2020, θα υπάρχουν 50 δισεκατομμύρια συσκευές ή περισσότερες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό δεν αναφέρεται μόνο σε smartphone. Η ασύρματη τεχνολογία επεκτείνεται τώρα σε παραδοσιακά χειροκίνητα εργαλεία όπως ένας θερμοστάτης. Πολλοί σύγχρονοι θερμοστάτες συνδέονται στο δίκτυο Wi-Fi ενός σπιτιού για να επιτρέπουν τον ασύρματο έλεγχο. Όλες οι ασύρματες συσκευές που συνδέονται μεταξύ τους είναι συλλογικά γνωστές ως το Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Αυτή η αυξημένη συνδεσιμότητα είναι αναπόφευκτο ότι οι βελτιώσεις 5G θα κάνουν πιο ομαλές και πιο αποτελεσματικές. Θα συνδέσει περισσότερες συσκευές με περισσότερες αντίστοιχες συσκευές, ενισχύοντας τον πλούτο και την πολυπλοκότητα του δικτύου χωρίς απαραίτητα να σπάσει κάτω από το άγχος.

εύρος ζώνης

Τέλος, το εύρος ζώνης κατανοείται καλύτερα ως η μέγιστη ταχύτητα λήψης που μπορεί να προσφέρει μια συσκευή. Το μεγαλύτερο εύρος ζώνης που προσφέρεται από μια ασύρματη συσκευή θα έχει ως αποτέλεσμα γρηγορότερες λήψεις και βίντεο και εικόνες καλύτερης ανάλυσης, καθώς και καλύτερες εμπειρίες ροής (αν και αυτό συνδέεται επίσης με την καθυστέρηση).εύρος ζώνης δικτύου

Για παράδειγμα, η ροή βίντεο 3-D και 360 ° είναι συνήθως διαθέσιμη μόνο για συσκευές 5G.

Ωστόσο, η συνδεσιμότητα 5G έχει εφαρμογές πέρα ​​από τις βελτιωμένες εμπειρίες κοινωνικών μέσων. Θα επιτρέψει την πρόοδο στην εκπαίδευση, την επικοινωνία, την εκπροσώπηση και τον χρόνο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε το εύρος ζώνης ως το μέγιστο μέγεθος ενός εύκαμπτου σωλήνα νερού, με την ταχύτητα του νερού να επιταχύνεται από τη διάμετρο αυτού του εύκαμπτου σωλήνα. Οι συσκευές 5G έχουν πολύ μεγαλύτερους εύκαμπτους σωλήνες ως προεπιλογή.

5G και Καναδάς?

Λοιπόν, πού βρίσκεται ο Καναδάς στον αγώνα για συνδεσιμότητα 5G; Επί του παρόντος, ο Καναδάς προσπαθεί να απελευθερώσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 5G εντός του επόμενου έτους, με πιο συντηρητικές εκτιμήσεις υποθέτοντας ότι το δίκτυο 5G θα είναι συνδεδεμένο εντός των επόμενων ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή η ανάπτυξη της συνδεσιμότητας 5G σε ολόκληρη τη χώρα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες – δηλαδή τις εταιρείες που μπορούν να παρέχουν την υπηρεσία.

Η Telus Mobility είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να φέρει το 5G στον Καναδά το 2020, αν και αρχικά ξεκινούν με καταναλωτές που ζουν στην περιοχή του Βανκούβερ. Η Telus Mobility βασίζεται στο “Living Lab”, το οποίο είναι ένας βιώσιμος πάροχος τηλεπικοινωνιών που έφτασε ταχύτητες 30 GB ανά δευτερόλεπτο το 2016. Θα στοχεύσει επίσης στην παροχή βιώσιμης συνδεσιμότητας 5G χρησιμοποιώντας αειφόρα εστιασμένη τεχνολογία και άλλες πρωτοβουλίες.

Λογότυπο Telus Mobility

Η Rogers Communications είναι μια άλλη εταιρεία που προσπαθεί να κυκλοφορήσει 5G στον Καναδά. Επικεντρώνονται στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ και στοχεύουν επίσης την κυκλοφορία 20/20. Η TeraGo εκτελεί σταθερές δοκιμές για ασύρματη πρόσβαση 5G με τη Nokia το 2020.

Κυρίως, η Huawei Technologies – μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Chines και η μεγαλύτερη στον κόσμο – υπήρξε σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη καναδικής υποδομής 5G. Ωστόσο, η διεθνής πολιτική έχει σταματήσει αυτό να συμβαίνει τόσο ομαλά όσο πολλοί επιθυμούν.

Πολλοί άλλοι πάροχοι κάνουν τις δικές τους προβλέψεις 5G, ώστε οι πελάτες τους να μπορούν να γνωρίζουν πότε αυτοί μπορεί να περιμένει συνδεσιμότητα 5G:

 • Κινητικότητα Bell – 2020
 • Fido – Τέλη 2020
 • Koodoo Mobile – Τέλη 2020
 • Virgin Mobile – Τέλη 2020
 • Freedom Mobile – 2021
 • SaskTel- 2021+
 • Videotron – 2021+

τελικά, Ο Καναδάς δεν έχει ακόμη συνδεσιμότητα 5G σε μεγάλες πόλεις και ειδικά όχι σε ολόκληρη τη χώρα. Όμως, γίνονται μεγάλα βήματα για την παροχή πρόσβασης 5G σε πολλούς από τους σημαντικότερους τεχνολογικούς κόμβους του έθνους. Εάν αυτές οι πρωτοβουλίες δείξουν υπόσχεση, οι Καναδοί σε όλες τις περιοχές μπορούν να περιμένουν πρόσβαση 5G και συσκευές να ξεκινήσουν να κυκλοφορούν τα επόμενα χρόνια.

Πρόσφατα νέα σχετικά με το 5G στον Καναδά

Γιατί είναι σημαντικές οι αποφάσεις για το κτίριο 5G του Καναδά

Το 5G θα είναι σημαντικό για όλους, ανεξάρτητα από το αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι συσκευή με δυνατότητα 5G μόλις είναι διαθέσιμη. Ωστόσο, ενώ η συνδεσιμότητα 5G θα είναι αναπόσπαστη για το μελλοντικό ψηφιακό τοπίο και για πολλές βελτιώσεις στα οικονομικά και τις επιχειρηματικές αρένες, πρόκειται επίσης να είναι μια πολύ ακριβή μετάβαση. Πολλοί καναδικοί πάροχοι ασύρματων δικτύων θα επενδύσουν 26 δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη υποδομής 5G τα επόμενα έξι χρόνια.

5g κινητό τηλέφωνο

Έτσι, το δίκτυο 5G του Καναδά (το οποίο είναι επί του παρόντος ένα μελλοντικό όνειρο παρά μια πραγματικότητα) πιθανότατα θα έχει υποδομή κατασκευασμένη από μικρό αριθμό παγκόσμιων εταιρειών και όχι καναδικών παρόχων ή ασύρματων παρόχων. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν Nokia, Ericcson και Huawei.

Ωστόσο, έχουν προβληθεί ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την ευφυΐα που επιτρέπει την πρόσβαση μιας κινεζικής εταιρείας σε δυτικά συστήματα τηλεπικοινωνιών. Οι δυνατότητες για προβλήματα ή επιτήρηση, πιστεύουν ορισμένοι, είναι υψηλές.

Οτάβα, Τορόντο Ρότζερς Κέντρο θα γίνει δοκιμαστικός ιστότοπος για 5G

Ο έλεγχος για βασικές εφαρμογές ασύρματων δικτύων 5G πραγματοποιήθηκε αργότερα το 2018 στην Οττάβα. Οι δοκιμές διεξήχθησαν με έναν προμηθευτή δικτύου μακράς διάρκειας – Ericsson. Ενώ η δοκιμή δεν ήταν αρκετά εκτεταμένη για να επιτρέψει την ανάπτυξη 5G το 2019, παρείχε βασικές πληροφορίες για να επιτρέψει την πραγματοποίηση περαιτέρω δοκιμών κατά τα επόμενα χρόνια και επέτρεψε την ανάπτυξη 5G σε περιορισμένους όρους καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2019.

Η ευρύτερη ανάπτυξη 5G είναι πιθανό να αρχίσει να συμβαίνει το 2020, αν και οι λεπτομέρειες αφήνονται σε πολλές από τις εταιρείες που παρέχουν την υποδομή 5G που απαιτείται για μια τέτοια μετάβαση.

Το πρόβλημα με το 5G στον Καναδά

Έχουν προβληθεί ανησυχίες ότι η Huawei Technologies της Κίνας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε ολόκληρο τον κόσμο και μία από τις λίγες εταιρείες με την απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη δικτύου 5G, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να προμηθεύει εξοπλισμό για το δίκτυο 5G του Καναδά..

Λογότυπο και smartphone Huawei

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλοί από τους συμμάχους του Καναδά έχουν ήδη απαγορεύσει στην εταιρεία να προμηθεύει εξοπλισμό στα δικά τους δίκτυα 5G. Οι φόβοι προκαλούνται συνήθως για την πιθανότητα κατασκοπείας, είτε πρόκειται για οικονομικά δεδομένα είτε για γενικά δεδομένα σχετικά με τους Καναδάς πολίτες. Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Αυστραλία έχουν εκφράσει όλες τις ανησυχίες τους με την Huawei και αποφάσισαν ότι αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.

Ο χρόνος θα δείξει εάν η αξία της Huawei, η οποία έγκειται στις εκτεταμένες δυνατότητες υποδομής και στους πόρους της, είναι αρκετά πολύτιμη για να την καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη καναδικού δικτύου 5G ή εάν θα ζητηθεί αντικατάσταση λόγω κυβερνητικής εποπτείας ή οργής πολιτών..

Ο Καναδάς που χρησιμοποιεί το Huawei 5G θα μπορούσε να εμποδίσει την πρόσβαση στις πληροφορίες των ΗΠΑ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ προέτρεψε τον Καναδά να μην χρησιμοποιεί τεχνολογία 5G που προέρχεται από υλικά Huawei. Είπε ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τις συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών που σήμερα απολαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, καθώς οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι οποιαδήποτε διείσδυση σε καναδικά δίκτυα θα εκθέσει αναγκαστικά τα δικά τους δίκτυα στην κινεζική επιτήρηση.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, ανέβαλε την απόφαση για το αν θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον εξοπλισμό δικτύου έως τις 21 Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή είχε επιπτώσεις πέραν της ανάπτυξης του δικτύου, καθώς επηρέασε την πολιτική μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά σε ευρύτερο, διεθνές επίπεδο.

Ο Υπουργός Άμυνας του Καναδά δήλωσε ότι θα χρειαστούν χρόνο για να εξετάσουν όλες τις πιθανές απειλές και να προσέχουν την προστασία της νέας τεχνολογίας 5G πριν λάβουν απόφαση.

Ο Καναδάς θα αναβάλει την απόφαση Huawei 5G μετά την ψηφοφορία

Ο Καναδάς αναφέρει ότι θα αναβάλει την απόφασή του σχετικά με το αν η Huawei Technologies της Κίνας θα προμηθεύσει τον εξοπλισμό δικτύου για το δίκτυό της 5G μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτό οφείλεται στις όλο και πιο τεταμένες σχέσεις με το Πεκίνο.

έδρα της Κίνας huawei

Αρχικά προβλήθηκαν ανησυχίες τόσο από καναδούς πολίτες όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και από πολλούς άλλους καναδικούς διεθνείς συμμάχους. Πολλοί από τους διεθνείς συμμάχους τους έχουν ήδη απαγορεύσει την Huawei από τα δικά τους δίκτυα λόγω του φόβου της κινεζικής επιτήρησης.

Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau είπε ότι ήταν απρόθυμος να προχωρήσει στην απόφαση έως ότου η τύχη δύο Καναδών που κρατούνται επί του παρόντος στην Κίνα γίνεται πιο ξεκάθαρη.

Αυτή η αναβολή θεωρείται ως ζήτημα για μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, καθώς δεν μπορούν να προχωρήσουν στα σχέδια ασύρματης ολοκλήρωσης 5G έως ότου η κυβέρνηση λάβει απόφαση σχετικά με την ανάπτυξη.

Πρόσθετοι οδηγοί

 • Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN
 • Τα περισσότερα ασφαλή προγράμματα περιήγησης
 • Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για παιδιά
 • Ηλεκτρονικός οδηγός απορρήτου

5G στο Canada Resources

 • Σχέδιο αρχιτεκτονικής δικτύου 5G Huawei από προοπτική υψηλού επιπέδου
 • Οφέλη και χρήση του 5G – ETSI
 • Μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις και κατανόηση 5G – GSMA Intelligence
 • Οδηγός για την ασφάλεια 5G από την Ericsson
 • 5G Ορισμός και εξελίξεις από τον ιστότοπο της κυβέρνησης του Καναδά
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me