Πώς να διαγράψετε το ιστορικό σας Google

καθαρό διάνυσμα cacheΚαταγράφηκαν όλα όσα αναζητήσατε ποτέ στο Google.


Είναι κατανοητό, αυτό είναι ανησυχητικό για πολλούς. Κάθε φορά που ενεργοποιείτε τις ειδήσεις φαίνεται να υπάρχει μια νέα επικίνδυνη παραβίαση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή μια νέα εισβολή.

Αυτές οι παραβιάσεις επηρεάζουν εταιρείες που εμπιστευόμαστε τα προσωπικά μας στοιχεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα YouTube, Equifax και Facebook.

Το ανησυχητικό είναι ότι πολλές από αυτές τις παραβιάσεις πιθανότατα σας έχουν επηρεάσει και δεν το γνωρίζετε. Είναι κατανοητό εάν, όπως πολλοί άλλοι Αμερικανοί, αναζητάτε τρόπους για να περιορίσετε την έκθεση στο διαδίκτυο και να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό αναζήτησης Google (για καλό).

Τι πληροφορίες διατηρεί η Google σε εσάς?

Η απάντηση είναι πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν προϊόντα όπως το Gmail, την Αναζήτηση Google, καθώς και συσκευές Android. Η Google χρησιμοποιεί όλα αυτά τα εργαλεία για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με εσάς. Πιθανότατα δεν γνωρίζετε καν πώς χρησιμοποιούν εταιρείες τα δεδομένα σας όπως το Facebook και το Google.

Η Google δεν προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι συλλέγουν αυτές τις πληροφορίες. Στην πραγματικότητα, είναι ειλικρινείς για αυτό στις πολιτικές απορρήτου τους. Όταν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση Google, θα διαπιστώσετε ότι η Google γνωρίζει πιθανώς τα ακόλουθα πράγματα για εσάς:

απόκτηση δεδομένων google

 • Πού γεννηθήκατε, το φύλο σας και πόσο χρονών είστε
 • Οι αριθμοί τηλεφώνου σας
 • Πρόσφατες αναζητήσεις Google
 • Ιστότοποι που επισκεφτήκατε στο παρελθόν
 • Κάθε τοποθεσία που επισκεφτήκατε τα τελευταία χρόνια (αν είχατε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο)
 • Οπου εργάζεστε
 • Που μένεις
 • Τι παρακολουθήσατε στο YouTube
 • Κάθε φορά που αλληλεπιδράτε με τον Βοηθό Google για να ανάψετε τα φώτα σας, να κάνετε ένα αίτημα και να ορίσετε μια υπενθύμιση. Και η Google έχει μια ηχογράφηση της φωνής σας

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες Google, γνωρίζουν το φαγητό που σας αρέσει, τη μουσική που ακούτε, τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό ήχου που έχετε στο σπίτι, την αγαπημένη σας ομάδα ποδοσφαίρου και πολλά άλλα.

Εάν δεν μας πιστεύετε, μεταβείτε στον Λογαριασμό σας Google ενώ είστε συνδεδεμένοι.

Στο αριστερό παράθυρο πλοήγησης, κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα & Εξατομίκευση.

Τώρα, κάντε κλικ στον Πίνακα εξατομίκευσης διαφημίσεων και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις διαφημίσεων. Θα παρουσιαστεί μια εικόνα όπως η παρακάτω. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας παρανοήσει σχετικά με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης DNS, δεν ξέρω τι είναι.

εξατομίκευση διαφημίσεων google

Εδώ θα δείτε μόνοι σας μερικά από τα πράγματα που η Google γνωρίζει για εσάς. Δεν είναι απλώς σοκαριστικό το ότι η Google έχει όλες αυτές τις πληροφορίες σε εσάς, αλλά είναι επίσης σοκαριστικό ότι χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να προσαρμόσουν το μάρκετινγκ σε εσάς.

Το Google γνωρίζει πού βρίσκεστε

Δεν προσπαθούμε να σας φρικάρω ή οτιδήποτε άλλο, αλλά η Google γνωρίζει κάθε μέρος που έχετε επισκεφθεί τα τελευταία εννέα χρόνια.

Δεν με πιστεύεις; Τότε σας καλώ να:

 • Εκκινήστε τους χάρτες Google
 • πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία
 • Πατήστε το χρονολόγιό σας
 • Πατήστε στο ημερολόγιο και επιλέξτε οποιαδήποτε ημέρα τα τελευταία 10 χρόνια
 • Πατήστε την ημερομηνία για να δείτε πού βρισκόσασταν εκείνη την ημέρα

χαρτογράφηση ιστορικού τοποθεσίας google

Πώς αισθάνεστε γνωρίζοντας ότι, όσο έχετε μαζί σας το smartphone σας ή όσο είστε συνδεδεμένοι σε υπολογιστή, η Google γνωρίζει πού βρίσκεστε και για πόσο καιρό είστε εκεί.

Τώρα σκεφτείτε αυτό, εάν οι φίλοι σας έχουν μαζί τους τα smartphone τους, η Google γνωρίζει με ποιον είστε και για πόσο καιρό. Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να συμβεί στο απόρρητό σας και στη ζωή σας εάν αυτές οι πληροφορίες έπεσαν σε λάθος χέρια.

Το Google γνωρίζει τι αναζητάτε

Θα εμπιστεύεστε τον καλύτερο φίλο σας με το ιστορικό αναζήτησης Google; Θέλετε να γνωρίζουν τα θέματα ή τα θέματα που αναζητάτε; Πριν τους δώσετε τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας, δεν θα διαγράψατε το ιστορικό περιήγησης?

Θα μπορούσατε εύκολα να καταλάβετε ότι ένα άτομο που έχει το έθιμο να ασχολείται με διαδικτυακό τζόγο ή να βλέπει πορνογραφικούς ιστότοπους πιθανότατα δεν θα ήθελε να βγει αυτή η πληροφορία. Αλλά ακόμα κι αν αυτές δεν είναι οι επιλεγμένες μορφές ψυχαγωγίας σας, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προσωπικά πράγματα για εσάς που μπορούν να βρεθούν εάν δεν διαγράψετε το ιστορικό σας.

 • Όταν αρρωσταίνετε, παίρνετε ένα μυστηριώδες εξάνθημα ή αντιμετωπίζετε άλλα συμπτώματα υγείας για τα οποία είστε πολύ ντροπιασμένοι για να πείτε σε άλλους, τι κάνετε; Τα αναζητάτε στο Google.
 • Εάν ασχολείστε με συναισθηματικά προβλήματα υγείας και αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον σύζυγό σας ή τα παιδιά σας, πού στραφείτε για να λάβετε τουλάχιστον μερικές βιαστικές απαντήσεις; Αν σας αρέσουν τα περισσότερα άτομα, το Google.
 • Πού πηγαίνετε για να ελέγξετε πόσα χρήματα έχετε στον τραπεζικό λογαριασμό σας; Είσαι πνιγμένος στο χρέος; Πού πηγαίνετε για να ελέγξετε τα υπόλοιπά σας; Google.
 • Έχετε μια μυστική συντριβή για την οποία δεν έχετε πει σε κανέναν; Πού πηγαίνετε για να παρακολουθείτε ή να μάθετε για αυτά; Google.

ιστορικό αναζήτησης google

Στην κοινωνία μας, εμπιστευόμαστε την Google με πολλές πληροφορίες. Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να σκεφτούν ότι εάν διαγράψουν το ιστορικό Google ή διαγράψουν το ιστορικό Διαδικτύου, όλα τα πράγματα που έχουν αναζητήσει θα εξαφανιστούν. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν λάθος.

Με τον ίδιο τρόπο που προστατεύετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας το καλύτερο σύστημα ασφάλειας στο σπίτι, πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργήσετε ένα εικονικό σύστημα ασφαλείας για να προστατεύσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από το να βγείτε όταν δεν το θέλετε..

Για το υπόλοιπο αυτού του οδηγού, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό σας Google το 2020. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε πάλι.

Διαγραφή του ιστορικού περιήγησής σας στο Google Chrome

Ας ξεκινήσουμε με την αρχή του σημείου πρόσβασής σας, του προγράμματος περιήγησης. Για να διαγράψετε το ιστορικό σας:

 1. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας στο Google Chromeρύθμιση διαγραφής ιστορικού google
 2. Στην επάνω δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο εικονίδιο Περισσότερα
 3. Κάντε κλικ στο Ιστορικό
 4. Θα εμφανιστεί ένα νέο πλαίσιο. Κάντε κλικ στο Ιστορικό σε αυτό το πλαίσιο
 5. Στα αριστερά, κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης
 6. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε πόσα από το ιστορικό σας θέλετε να διαγράψετε. Μπορείτε να διαγράψετε τα πάντα από την αρχή του χρόνου
 7. Επιλέξτε τα πλαίσια για όλες τις πληροφορίες που θέλετε να διαγραφούν από το Google Chrome. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει το Ιστορικό περιήγησης
 8. Κάντε κλικ στην Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης

Διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης Google από έναν υπολογιστή

 1. Μεταβείτε στον λογαριασμό σας Google
 2. Κάντε κλικ στο Δεδομένα & Εξατομίκευση, η οποία βρίσκεται στο αριστερό πλαίσιο πλοήγησης

ρύθμιση εξατομίκευσης δεδομένων google

 1. Βρείτε τη δραστηριότητα και το χρονοδιάγραμμα και κάντε κλικ στην επιλογή Η δραστηριότητά μου

εξατομίκευση δεδομένων google ρύθμιση δραστηριότητάς μου

 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Περισσότερα που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας

εξατομίκευση δεδομένων google περισσότερο εικονίδιο

 1. Μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε κατά δραστηριότητα, κατά ημερομηνία ή να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις

google delete activiy από

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή

google delete με ρύθμιση ημερομηνίας

Διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης στο Android

Αυτές οι συμβουλές θα λειτουργήσουν είτε χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android ή tablet Android.

Ανοίξτε την εφαρμογή Google στη συσκευή σας Android

 1. Πατήστε το κουμπί Περισσότερα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης

ρύθμιση εφαρμογής android app

 1. Βρείτε το κουμπί Ρυθμίσεις στο κάτω μέρος του μενού

εφαρμογή goole προσαρμόστε τις ρυθμίσεις Android

 1. Πατήστε Λογαριασμοί και απόρρητο, το οποίο βρίσκεται στην κεφαλίδα αναζήτησης

Λογαριασμοί εφαρμογών google και ρύθμιση απορρήτου Android

 1. Πατήστε Η δραστηριότητά μου. Θα το βρείτε στο πάνω μέρος του μενού. Από εδώ, η δραστηριότητα αναζήτησης θα εμφανίζεται σε ξεχωριστό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης

google η ρύθμιση δραστηριότητάς μου

 1. Πατήστε το μενού Περισσότερα. Θα το βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας

google το εικονίδιο μενού δραστηριότητάς μου

 1. Πατήστε το κουμπί Διαγραφή δραστηριότητας. Θα το δείτε στην πρώτη ομάδα επιλογών μενού

δραστηριότητα διαγραφής google από το Android

 1. Επιλέξτε από όταν θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης Google. Εάν επιλέξετε All Time, θα απαλλαγείτε από ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης

Εφαρμογή google όλη τη ρύθμιση Android

 1. Ορίστε την επιλογή Αναζήτηση. Από προεπιλογή, όλη η δραστηριότητά σας χρησιμοποιώντας προϊόντα Google πρόκειται να διαγραφεί. Αυτό περιλαμβάνει τις αναζητήσεις σας στο YouTube, τους χάρτες Google κ.λπ. Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες αναζητήσεις που θέλετε να διαγράψετε, τότε μπορείτε να τις αναγνωρίσετε σε αυτό το μενού

αναζήτηση εφαρμογών google διαγραφή ρύθμιση Android

 1. Πατήστε το κουμπί Διαγραφή και θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Επιβεβαιώστε τη διαγραφή

Android εφαρμογή επιβεβαίωσης android

Απενεργοποιήστε το Ιστορικό σας Google

Ας υποθέσουμε ότι δεν θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό Google. Ωστόσο, δεν θέλετε να παρακολουθείτε ή να παρακολουθείτε από την Google. Στη συνέχεια, κάντε τα εξής:

 1. Παω σε Η δραστηριότητά μου στο πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε εάν χρειάζεται
 2. Κάντε κλικ στο Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά

google η δραστηριότητά μου

 1. Επίλεξε το δραστηριότητα ή προϊόν που θέλετε να σταματήσετε να παρακολουθείτε. Σε αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το Ιστορικό τοποθεσίας

ιστορικό τοποθεσίας λογαριασμού google

 1. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου, επιβεβαιώνοντας ότι θέλετε να κάνετε παύση την επιλεγμένη δραστηριότητα

ιστορικό τοποθεσίας παύσης google

 1. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για κάθε προϊόν ή δραστηριότητα ότι δεν θέλετε πλέον να σας παρακολουθώ

Διαγραφή του λογαριασμού σας Gmail από διακομιστές Google

Πριν διαγράψετε κάτι, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Περιηγηθείτε στα email σας και δείτε αν έχετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης που ίσως χρειαστείτε και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε αυτούς που χρησιμοποιούν τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να βρείτε.

Υποθέτοντας ότι το αντίγραφο ασφαλείας έχει γίνει … τότε:

 1. Μεταβείτε στο δικό σας Κύρια σελίδα λογαριασμού
 2. Υπό Λογαριασμοί & Προτιμήσεις, Κάντε κλικ Διαγράψτε τον λογαριασμό ή τις υπηρεσίες σας
 3. Κάντε κλικ Διαγραφή προϊόντων. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Ακολουθήστε το μήνυμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εικονίδιο κάδου απορριμμάτων

ρύθμιση διαγραφής λογαριασμού google

 1. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα άλλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τα προϊόντα Google. Δεν μπορεί να είναι διεύθυνση Gmail. Θα λάβετε ένα email επαλήθευσης στον λογαριασμό email που εισαγάγατε

Διαδικασία επαλήθευσης email διαγραφής google

 1. Μόλις λάβετε το email επαλήθευσης, κάντε κλικ στον σύνδεσμο και διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή Gmail

goole διαγραφή επιβεβαίωσης gmail

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Πώς μπορώ να εμποδίσω το Google Chrome να εμφανίζει το ιστορικό αναζήτησης?

ΕΝΑ: Μπορείτε να το κάνετε απενεργοποιώντας το πρόσφατο ιστορικό αναζήτησης Google. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://myactivity.google.com/myactivity. Εδώ θα σας δοθεί η επιλογή να εμποδίσετε το Google να επισκεφτεί το αποθηκευμένο ιστορικό αναζήτησης. Θα δείτε επιλογές για στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας. Θα σας δοθεί επίσης η δυνατότητα διαγραφής ιστορικού.

Ε: Πρέπει να διαγράψω το ιστορικό περιήγησής μου?

ΕΝΑ: Ναί. Εκτός από την προστασία του απορρήτου σας, όταν διαγράφετε το ιστορικό περιήγησης, διαγράφετε προσωρινή μνήμη και διαγράφετε cookie, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση του προγράμματος περιήγησής σας και την απόδοση συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Ε: Πώς μπορώ να διαγράψω όλα τα ίχνη της δραστηριότητάς μου στο Διαδίκτυο?

ΕΝΑ: Ακόμα και όταν διαγράφετε πληροφορίες από το Διαδίκτυο, δεν έχουν εξαφανιστεί ποτέ. Χάρη στους όρους και τις υπηρεσίες που κανένας από εμάς δεν έχει διαβάσει ποτέ, εταιρείες όπως η Google και το Facebook μπορούν να κρατήσουν πολλές από τις πληροφορίες που έχουμε μοιραστεί και τις χρησιμοποιήσουν όπως θεωρούν κατάλληλο. Μπορείτε να καταργήσετε ένα βίντεο από το YouTube, αλλά το YouTube ενδέχεται να το έχει ακόμα στους διακομιστές του. Κυβερνητικές οντότητες όπως η NSA μπορεί επίσης να καταγράφουν τη δραστηριότητά σας. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία του να είστε προσεκτικοί όταν μοιράζεστε πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Ε: Μπορεί η αστυνομία να δει τι ψάχνετε στο Διαδίκτυο?

ΕΝΑ: Ναί. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο νόμος απαιτεί από αυτούς να λάβουν ένταλμα. Οι τρόποι με τους οποίους μπορούσαν να δουν τι ψάχνετε στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν:

 • Κοιτάζοντας το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας στον υπολογιστή σας
 • Λήψη των αρχείων καταγραφής σύνδεσης από τον ISP σας
 • Λήψη αρχείων σύνδεσης από ιστότοπους που επισκεφτήκατε
 • Λήψη αρχείων αναζήτησης από μηχανές αναζήτησης όπως το Google

Οι τελικές μας σκέψεις για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών

Δίνει στους περισσότερους ανθρώπους των heebie-jeebies να σκεφτούν τον όγκο των πληροφοριών που διαθέτει η Google. Για να είμαστε δίκαιοι, η Google δεν διατηρεί τις πληροφορίες σας επειδή θέλει να είναι απαίσια.

Πολλές πληροφορίες που συλλέγουν για εσάς χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εμπειρίας σας κατά τη χρήση του Google. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν βρίσκεστε στο YouTube ή όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς ιστότοπους, εμφανίζονται προτάσεις για πράγματα που πραγματικά σας αρέσουν και σας ενδιαφέρουν; Αυτό συμβαίνει λόγω του τρόπου με τον οποίο η Google συλλέγει τις πληροφορίες σας.

Η Google μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα πρότυπα συμπεριφοράς σας και αυτό τους επιτρέπει να εντοπίζουν ύποπτη δραστηριότητα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμο για να σας προειδοποιήσει για πιθανή κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο που απευθύνεται σε εσάς. Η Google αναφέρει ότι δεν πωλούν τα στοιχεία σας και ότι συμμορφώνονται με τις οδηγίες που ορίζονται στο PIPEDA και σε άλλους καναδικούς νόμους περί απορρήτου δεδομένων. Το αν τους εμπιστευόμαστε ή όχι εξαρτάται από το πώς νιώθουμε όταν ξυπνάμε το πρωί.

Λοιπόν, τι νομίζεις? Αφού μάθετε ποιες πληροφορίες συλλέγει η Google από εσάς, θα έχετε την τάση να διαγράψετε το ιστορικό Διαδικτύου στο μέλλον; Σίγουρα θα ήμασταν. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις συχνές ερωτήσεις για να λάβετε μερικές πιο χρήσιμες πληροφορίες. Ασφαλής περιήγηση!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map