Nord VPN εναντίον PIA Σύγκριση και κριτική (2020)

nordvpn_logo


Όλο και περισσότεροι Καναδοί προσπαθούν να βρουν τον πιο αξιόπιστο πάροχο VPN. Το κάνουν επειδή οι παραβιάσεις δεδομένων και οι παραβιάσεις γίνονται όλο και πιο συχνές. Επιπλέον, ανησυχούν για την ικανότητα του ISP και τρίτων να παρακολουθούν τις κινήσεις τους στο διαδίκτυο.

Ένα VPN μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ανωνυμία στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το τι κάνετε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες VPN εκεί έξω. Πώς ξέρετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς?

ιδιωτικό λογότυπο πρόσβασης στο Διαδίκτυο

Η ανάγνωση κριτικών VPN είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Όταν έχετε περιορίσει τις επιλογές σας σε μερικές μόνο επιλογές, χρειάζεστε ακόμα έναν καλό τρόπο για να τις συγκρίνετε. Γι ‘αυτό δημιουργήσαμε αυτήν τη σύγκριση μεταξύ NordVPN και Private Internet Access ή PIA.

NordVPN και ΠΙΑ είναι και οι δύο καθιερωμένοι πάροχοι που προσφέρουν επιθυμητά χαρακτηριστικά. Παρ ‘όλα αυτά, είναι δύο ξεχωριστές εταιρείες και πιστεύουμε ότι η NordVPN προσφέρει ανώτερες υπηρεσίες μεταξύ των δύο.

Ας ρίξουμε μια εις βάθος ματιά στα NordVPN και PIA για να εξετάσουμε πώς καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα.

1. Ταχύτητα

Η ταχύτητα είναι ένα κρίσιμη μέτρηση για οποιοδήποτε VPN. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αναμένουν ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους θα πρέπει να μπορεί να φορτώνει έναν ιστότοπο με ριπή οφθαλμού. Η χρήση ενός VPN επιβραδύνει το χρόνο απόκρισης, αλλά ένα πραγματικά αξιόπιστο VPN προκαλεί λιγότερη καθυστέρηση. Τα κατώτερα VPN παρέχουν αργή, απογοητευτική απόδοση που καθιστά δύσκολο να κάνετε οτιδήποτε online.

Κατά μέσο όρο, θέλουμε να δούμε το ποσοστό που ένα VPN επιβραδύνει τις ταχύτητές σας σε περίπου 10 τοις εκατό. Αυτό δεν είναι πάντα ρεαλιστικό, καθώς εξαρτάται από την τοποθεσία σας και άλλους παράγοντες. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αυτό περισσότερο από άλλους. Υπάρχει ένα επιπλέον βήμα στη σύνδεσή σας, όπου βρίσκεται η σήραγγα κρυπτογράφησης.

Η τοποθεσία του διακομιστή επηρεάζει σημαντικά τις ταχύτητες σύνδεσης. Εάν η σύνδεσή σας πρέπει να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση για να φτάσει στο διακομιστή VPN, η ταχύτητα σύνδεσης και ο χρόνος απόκρισης του προγράμματος περιήγησης θα επιδεινωθούν.

Αρχική ταχύτητα
ταχύτητα πριν από τη μετάβαση σε vpn

Σε αυτές τις ταχύτητες, όταν διατηρείται σταθερή, σχεδόν τίποτα στο Διαδίκτυο είναι δυνατό.

Δοκιμή ταχύτητας NordVPN
αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας nord vpn

Με αυτή τη γρήγορη ταχύτητα στο Διαδίκτυο, η αλλαγή από 7 ping σε 37 ping δεν θα είναι αισθητή. Αυτό μεταφράζεται σε χρόνο απόκρισης 0,07 δευτερόλεπτα σε χρόνο απόκρισης 0,37 δευτερόλεπτα. Μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή μετατόπιση στο hardcore παιχνίδι.

Οι ταχύτητες λήψης είναι όπου υπολογίζουμε την ποσοστιαία αλλαγή από το σημείο που ξεκινήσαμε μέχρι το σημείο όπου καταλήξαμε μετά τη χρήση του VPN. Η ταχύτητα λήψης αυξήθηκε από 98,71 Mbps στα 74,15 Mbps. Και πάλι, η αλλαγή είναι αμελητέα και δεν θα επηρεάσει πολύ. Ωστόσο, οι ταχύτητες μειώθηκαν κατά περίπου 24,88%, κάτι που είναι υψηλότερο από ό, τι θέλουμε να δούμε σε έναν τέλειο κόσμο.

Προφανώς, η μετάβαση από 53 Mbps στα 48,18 Mbps δεν είναι μεγάλη υπόθεση για την ταχύτητα μεταφόρτωσης και δεν θα κάνει κανέναν να παρατηρήσει καμία σημαντική αλλαγή.

Δοκιμή ταχύτητας ιδιωτικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο
αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας pia vpn

Με βάση αυτό το τεστ, το PIA παρείχε σαφώς γρηγορότερες ταχύτητες. Η PIA έχει πράγματι τη φήμη ότι είναι γρήγορη. Όπως θα δούμε αργότερα, η ταχύτητα δεν είναι το παν, και οι περισσότεροι άνθρωποι θα δουν λίγη διακριτή διαφορά όταν πρόκειται για τη χρήση NordVPN έναντι PIA όσον αφορά την ταχύτητα.

Οι δοκιμές ping και μεταφόρτωσης στην πραγματικότητα είχαν καλύτερη απόδοση για το NordVPN από ό, τι το PIA. Όσον αφορά τα VPN και την ταχύτητα, οι υπηρεσίες κερδίζουν τα χρήματά τους σε ταχύτητα λήψης. Η πτώση στα 81,46 Mbps δείχνει μια αλλαγή στις ταχύτητες 17,48% που είναι πιο κοντά στο 10% που θέλουμε να δούμε.

Με αυτές τις ταχύτητες, δεν θα πρέπει να υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά την πρόσβαση σε περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Στα 81,46 Mbps μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ταχύτητα σύνδεσης είναι στην πραγματικότητα πιο σταθερή από τα 98,71 Mbps που θα παρέχει ο ISP σας.

Η ταχύτητα είναι προφανώς παράλογα σημαντική. Όταν αναζητάτε ένα VPN, προφανώς θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για την ταχύτητα αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν προσπαθείτε να παραμείνετε ιδιωτικοί στο Διαδίκτυο.

2. Απόρρητο

Εδώ είναι που το NordVPN αρχίζει πραγματικά να ξεπερνά τον ανταγωνισμό. Πολλά άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τα VPN δεν καταλαβαίνουν ακόμη ότι η χώρα στην οποία εδρεύει ο πάροχος αποτελεί κρίσιμο ζήτημα.

Θέλετε ένα VPN που εδρεύει σε δικαιοδοσία όπου οι πολιτικές καταγραφής VPN δεν απαιτούν από τον πάροχο να διατηρεί αρχεία καταγραφής σχετικά με τους πελάτες του. Επιπλέον, είναι χρήσιμο εάν η εταιρεία εδρεύει σε ένα ανεξάρτητο έθνος που δεν αποτελεί μέρος ενός δικτύου παρακολούθησης όπως τα Five Eyes ή τα 14 Eyes.

πολιτική καταγραφής nordvpn

Τα καλά νέα για Το NordVPN είναι ότι εδρεύει στον Παναμά. Αυτή η δικαιοδοσία δεν υπόκειται στους νόμους των ΗΠΑ, του Καναδά ή της Ευρώπης. Δεν χρειάζεται να συνεργάζονται όταν οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου από άλλες χώρες τους ζητούν δεδομένα.

Ο Παναμάς έχει επίσης καλούς νόμους περί απορρήτου. Αυτό σημαίνει ότι το NordVPN δεν απαιτείται νομικά για τη συλλογή και διατήρηση οποιουδήποτε είδους δεδομένων για εσάς και τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το PIA. Η έδρα του είναι βρίσκεται στις Η.Π.Α.., κάτι που σίγουρα βλάπτει όσον αφορά τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής. Η PIA πρέπει να συμμορφώνεται με αιτήματα αξιωματούχων επιβολής του νόμου από τον Καναδά, την Ευρώπη και αλλού. Οι ΗΠΑ είναι επίσης μέλος πολλών εθνικών δικτύων παρακολούθησης, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιούνται.

Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες λένε ότι δεν τηρούν αρχεία καταγραφής. Αυτό είναι εύκολα πιστευτό από το NordVPN, αλλά πολύ λιγότερο με το PIA. Εάν το απόρρητο είναι το κύριο μέλημά σας, είστε καλύτερα με το NordVPN.

3. Παρακολούθηση του Netflix

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα VPN με την ελπίδα να έχουν πρόσβαση στο Netflix σε άλλη δικαιοδοσία. Το Netflix εκφράζει τη λύπη του για αυτήν την πρακτική, γι ‘αυτό το Netflix αποκλείει την πρόσβαση όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Εάν το Netflix δεν ήθελε να το κάνετε αυτό, τότε δεν θα πρέπει να περιορίζει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες εκπομπές. Μόνο στον Καναδά, υπάρχουν εκατοντάδες εκπομπές και χιλιάδες ταινίες στις οποίες δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση εκτός και αν βρίσκεστε στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν, η καναδική έκδοση του Netflix έχει 629 παραστάσεις και 2942 ταινίες. Αν και αυτό είναι πολύ, οι γείτονές μας στο νότο έχουν 1081 τηλεοπτικές εκπομπές και 4579 ταινίες. Φαίνεται ανόητο να μην προσπαθούμε τουλάχιστον να κερδίσουμε τα ίδια χρήματα με τους χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών. (Ανάγνωση: Πώς να αποκτήσετε το American Netflix ως Καναδά)

Χρειάζεται ένα έξυπνο VPN για να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς του Netflix αυτές τις μέρες. Στις δοκιμές μας, τόσο το NordVPN όσο και το PIA κατάφεραν να επιτύχουν αυτό το έργο, αλλά με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας.

ΗΠΑ προς Καναδά NetflixUS to UK NetflixUS to Japan NetflixUS to Australia Netflix
NordVPN
PIA VPN

Με το NordVPN, μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση στο Netflix από κάθε διακομιστή που δοκιμάσαμε. Επιπλέον, αυτό το VPN μας παρείχε πρόσβαση στο Amazon Prime Video, το Hulu και το BBC iPlayer (η πιο δύσκολη γεω-περιορισμένη υπηρεσία πρόσβασης). Εάν η ροή είναι ο κύριος διαδικτυακός στόχος σας, τότε Το NordVPN πρέπει να είναι η κορυφαία επιλογή σας.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο φωτεινό για το PIA. Η απόδοση της υπηρεσίας με το Netflix διέφερε σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τον διακομιστή στον οποίο συνδεθήκαμε. Τα σφάλματα διακομιστή μεσολάβησης Netflix εμφανίστηκαν αρκετά σταθερά και δεν ήταν δυνατή η σύνδεση με άλλες υπηρεσίες ροής.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το γιατί η ταχύτητα δεν είναι το τέλος όλων των υπηρεσιών VPN. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής σε άλλες χώρες, τότε το VPN σας λειτουργεί μόνο με μισή χωρητικότητα.

4. Torrenting

κοινή χρήση αρχείωνκοινή χρήση αρχείων

Η πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο και η συρρίκνωση αυτού του περιεχομένου είναι μια κοινή πρακτική στο Διαδίκτυο σήμερα. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και το 22% του συνολικού εύρους ζώνης χρησιμοποιείται για διαδικτυακή πειρατεία. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν το ένα τέταρτο της δραστηριότητας στο Διαδίκτυο αφιερώνεται στον torrenting.

Παρόλο που έχει κακή φήμη, το να τρέχει κανείς δεν είναι παράνομο. Η παρανομία του torrenting προέρχεται από τη λήψη υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα για το οποίο δεν έχετε αξίωση. Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι είναι νόμιμο και παράνομο και ενώ μπορεί να έχεις τις πιο αγνές προθέσεις, μπορεί να κατεβάσεις κατά λάθος κάτι παράνομα. Είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι.

Το Torrenting μπορεί να είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα και κανείς δεν θέλει να πει από τον ISP του να σταματήσει το torrenting Kung Fu Panda για 13η φορά. Το Torrenting πρέπει να γίνει ιδιωτικά – εκεί που μπαίνει ένα καλό VPN.

Ορισμένα VPN είναι καλύτερα για torrenting από άλλα. Η ταχύτητα παίζει ρόλο στο torrent, καθώς οι χαμηλότερες ταχύτητες μπορούν να βλάψουν την ταχύτητα λήψης του torrented αρχείου.

Το NordVPN έχει αναμφισβήτητα φήμη ως φιλικό προς τα torrent, αλλά η PIA παρέχει επίσης υποστήριξη BitTorrent για τους χρήστες της. Και οι δύο εταιρείες περιορίζουν τους χρήστες ως προς το ποιοι διακομιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοινή χρήση αρχείων P2P.

Ωστόσο, ενώ το PIA επιτρέπει μόνο την πρόσβαση P2P σε διακομιστές σε οκτώ χώρες, το NordVPN το κάνει το 37. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο πιθανό να απολαύσετε μια θετική εμπειρία torrent ενώ χρησιμοποιείτε το NordVPN.

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να το ονομάσουμε πλύσιμο.

5. Αξιοπιστία

Όταν είστε έτοιμοι να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο, το VPN σας πρέπει επίσης να είναι έτοιμο. Ακριβώς εξίσου κρίσιμο, το VPN σας πρέπει να διατηρεί μια σταθερή σύνδεση ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ώστε η δραστηριότητά σας να μην εκτίθεται σε άλλα μέρη. Εάν το VPN σας πέσει, τότε πρέπει να έχει ένα αξιόπιστος διακόπτης kill που θα διακόψει τη συνεδρία περιήγησής σας ταυτόχρονα.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια των δοκιμών ισχύος VPN, το NordVPN παρείχε με συνέπεια την πιο αξιόπιστη απόδοση. Καταφέραμε να συνδεθούμε σε μια ποικιλία διακομιστών χωρίς πολλά προβλήματα. Υπήρξαν περιστασιακά χτυπήματα στο δρόμο, αλλά θα μπορούσαμε να τα ξεπεράσουμε δοκιμάζοντας διαφορετικούς διακομιστές.

Πίνακας δυνατοτήτων Nordvpn

Αντιμετωπίσαμε περισσότερες δυσκολίες με το PIA όσον αφορά τη γρήγορη και εύκολη σύνδεση. Επιπλέον, είχαμε κάποια προβλήματα με τη διατήρηση καλής σύνδεσης. Επίσης, βιώσαμε λιγότερο σταθερές ταχύτητες λήψης.

6. Καλύτερη αξία

Το NordVPN είναι λίγο πιο ακριβό από μήνα σε μήνα σε σύγκριση με το PIA, αλλά γίνεται πραγματικά προσιτό με ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο. Η PIA έχει παρόμοια φθηνή μακροπρόθεσμη σύμβαση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι Το NordVPN διαθέτει εγγύηση 30 ημερών ενώ τα PIA’s είναι μόνο επτά ημέρες. Επίσης, η PIA δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή.

Προσφορές προσφορών NordVPN

Τι μπορεί να κάνει ένα VPN?

Τα κύρια οφέλη ενός VPN περιβάλλουν το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ενός VPN. Όλα επιτυγχάνονται μέσω σήραγγας κρυπτογράφησης και διακομιστών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

πώς-a-vpn-λειτουργεί

 • Βελτιωμένη ασφάλεια – Τα VPN βοηθούν στη συγκέντρωση των μυστικών πληροφοριών σας από χάκερ, κυβερνητικές υπηρεσίες και οποιαδήποτε άλλη κακόβουλη οντότητα μετά τις πληροφορίες σας. Ο τρόπος με τον οποίο το επιτυγχάνει αυτό το VPN είναι απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας διοχετεύοντας την επισκεψιμότητά σας μέσω διακομιστή τρίτου μέρους και κρυπτογράφηση των πληροφοριών. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου δεν θα μπορούν να δουν πού επισκέπτεται η διεύθυνση IP σας, επειδή θα βλέπει την κρυπτογραφημένη κίνηση.
 • Ανωνυμία – Η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας αποτελεί βασικό στοιχείο της τεχνολογίας VPN.
 • Τηλεχειριστήριο – Ένα VPN σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες από έναν διακομιστή που συνήθως περιορίζεται στην τοποθεσία.
 • Φίλτρα παράκαμψης και περιορισμοί – Η πρόσβαση στο Netflix από άλλες χώρες και άλλες υπηρεσίες ροής είναι ένα τεράστιο όφελος. Η πρόσβαση σε άλλα μέσα όπως βιντεοπαιχνίδια που κανονικά δεν θα ήταν προσβάσιμα είναι επίσης ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.
 • Σταθερή απόδοση – Ενώ οι ταχύτητες μπορεί να είναι ελαφρώς χαμηλότερες, οι διακομιστές από μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN τείνουν να είναι πιο σταθεροί από τους τοπικούς παρόχους διαδικτύου. Οι ISP τείνουν να επιταχύνουν τις ταχύτητες ανάλογα με διάφορους παράγοντες.

Τι πρέπει να ψάξετε?

Είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι να ψάχνετε όταν ψωνίζετε για ένα VPN, ειδικά όταν δεν έχετε προηγούμενες πληροφορίες. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να αναζητήσετε που θα σας βοηθήσουν να λάβετε την απόφασή σας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό επίσης στον οδηγό Nord vs Express. 

 • ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΤιμή – Ο πρώτος παράγοντας που βλέπει ο καθένας είναι η τιμή. Πόσο είναι πάρα πολύ και πόσο πολύ είναι λίγο; Στη βιομηχανία VPN, κατά γενικό κανόνα, οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις προσφέρουν τεράστια εξοικονόμηση. Μην ψάχνετε περισσότερο από το NordVPN για να δείτε πόσο ένα συμβόλαιο τριών ετών μπορεί να επηρεάσει το κόστος σας. Τα αξιόπιστα VPN μπορεί να κυμαίνονται από 3 έως 15 $.
 • Ταχύτητα – Όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο και καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να προστατευτείτε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να μειώσετε πλήρως τις ταχύτητές σας. Η χρήση ενός VPN που έχει τρομερές ταχύτητες, νικά τον σκοπό της χρήσης του Διαδικτύου. Υπάρχουν υπηρεσίες που επιλέγουν όλα τα πλαίσια σε κάθε κατηγορία εκτός από την ταχύτητα και υπάρχουν υπηρεσίες που παρέχουν μόνο γρήγορη ταχύτητα και ελάχιστη προστασία. Είναι καλύτερο να ζυγίζετε ό, τι είναι πιο σημαντικό για εσάς όταν κοιτάζετε.
 • Απόρρητο και ασφάλεια – Ο κύριος λόγος που αναζητάτε ένα VPN είναι το απόρρητο και η ασφάλεια. Είτε έχετε πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο είτε θέλετε να προστατεύσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, υπάρχει πάντα η ανησυχία να το επιτύχετε με ασφάλεια. Το να βεβαιωθείτε ότι το VPN σας δεν καταγράφει τη δραστηριότητα και βρίσκεται στη σωστή δικαιοδοσία μπορεί να προχωρήσει πολύ.
 • Πρόσβαση σε Περιεχόμενο με περιορισμούς γεωγραφικού χαρακτήρα – Μία από τις μεγαλύτερες κληρώσεις για VPN είναι η δυνατότητα πρόσβασης στο Netflix και σε άλλες υπηρεσίες ροής σε άλλες χώρες. Δεν δημιουργούνται όλα τα VPN ίσα από αυτή την άποψη. Βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία που χρησιμοποιείτε μπορεί να έχει πρόσβαση στις κατάλληλες υπηρεσίες ροής.
 • Πλήθος και τοποθεσία διακομιστή – Ο εντοπισμός της τοποθεσίας των διακομιστών και του αριθμού των διακομιστών είναι μια σημαντική πτυχή των αγορών VPN. Προχωρά πολύ για την πρόσβαση στο περιεχόμενο καθώς και για την ταχύτητα. Κατά γενικό κανόνα, όσο πιο κοντά είστε σε έναν διακομιστή, τόσο πιο γρήγορες θα είναι οι ταχύτητές σας. Όσο περισσότεροι διακομιστές και τοποθεσίες, τόσο το καλύτερο.
 • Αριθμός συνδέσεων – Μια πρόσβαση που συχνά παραβλέπεται είναι πόσες ταυτόχρονες συνδέσεις μπορείτε να έχετε στο VPN. Εάν μπορείτε να έχετε μόνο μία σύνδεση κάθε φορά, δεν θα είστε πλήρως προστατευμένοι. Μια σημαντική πτυχή αυτού είναι η δυνατότητα σύνδεσης σε δρομολογητή. Εάν μπορείτε να συνδεθείτε σε έναν δρομολογητή, μπορείτε να καλύψετε όλες τις συσκευές σας.
 • Υποστήριξη πελατών και βάση γνώσεων – Ακόμα πιο σημαντικό από μια αξιόπιστη ομάδα υποστήριξης πελατών είναι μια πλήρης βάση γνώσεων. Η χρήση μιας βάσης γνώσεων μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια. Εάν έχετε απορίες, η απάντηση θα πρέπει να απέχει λίγα μόνο κλικ. Η ύπαρξη ικανής και αξιόπιστης υποστήριξης πελατών είναι επίσης σημαντική και πρέπει να αποτελεί υψηλή προτεραιότητα.
 • Δοκιμές και εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων – Το βιομηχανικό πρότυπο είναι εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Υπάρχουν μερικές υπηρεσίες VPN που προσφέρουν μόνο εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών. Μερικά VPN προσφέρουν πραγματικά μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού που έχει περιορισμένη χρήση δεδομένων και χρήση λειτουργιών. Το να έχετε τουλάχιστον ένα μήνα για να δοκιμάσετε κάτι είναι πάντα ένα επιπλέον μπόνους.

Μην χρησιμοποιείτε δωρεάν VPN

Εάν διαβάσετε οποιαδήποτε προειδοποίηση στο Διαδίκτυο σχετικά με ένα δωρεάν VPN, θα δείτε την ίδια προειδοποίηση: Εάν δεν πληρώνετε για το προϊόν, είστε το προϊόν.

απάτη vpnΕίναι αδύνατο να αποφύγουμε αυτήν την προειδοποίηση επειδή η αλήθεια είναι η αλήθεια. Εάν χρησιμοποιείτε δωρεάν VPN, η υπηρεσία θα καταγράψει πιθανώς τη δραστηριότητά σας και θα την πουλήσει. Υπάρχουν μερικοί άλλοι κακόβουλοι τρόποι που μια εταιρεία μπορεί να κερδίσει χρήματα από εσάς. Η ουσία αυτής της προειδοποίησης δεν χρησιμοποιεί μια δωρεάν υπηρεσία VPN.

Υπάρχουν εξαιρέσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν μερικές εκπληκτικές εταιρείες VPN που προσφέρουν μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού τους. Αυτός είναι ένας τεράστιος διαφοροποιητής, καθώς οι δωρεάν εκδόσεις σάς δίνουν περιορισμένη χρήση του VPN τους.

Χρησιμοποιούν μια τεχνική freemium για να σας αναβαθμίσουν στη χρήση του προϊόντος τους. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τη χρήση αυτών των υπηρεσιών και η χρήση τους μπορεί να σας δώσει μια καλή ιδέα για το πόσο θέλετε την υπηρεσία. Για να το επαναλάβω, χρησιμοποιήστε τα καλύτερα δωρεάν VPN, αλλά μόνο αυτά που προσφέρουν δωρεάν δοκιμή ή εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Η απόφαση να χρησιμοποιήσετε μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε οδυνηρές εμπειρίες γενικά. Η προσφερόμενη υπηρεσία θα είναι φρικτή και οι συνδέσεις θα είναι παγετώδεις. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε ένα VPN παρά να υποβάλετε τον εαυτό σας σε ένα δωρεάν VPN.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι το PIA ένα καλό VPN?

Ως ένα από τα πιο δημοφιλή VPN, η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει αποδειχθεί ως ένα από τα καλύτερα επίσης. Συνιστούμε το NordVPN περισσότερο το PIA, αλλά το PIA παραδίδει ακόμα τα αγαθά.

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Internet λειτουργεί με το Netflix?

Το PIA συνεργάζεται με το Netflix σε μεγάλο αριθμό διακομιστών τους. Το NordVPN λειτουργεί αυτήν τη στιγμή με το Netflix σε όλους τους διακομιστές τους.

Το NordVPN διαθέτει διακόπτη kill?

Ναι, μόλις η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δεν είναι ασφαλής, το Automatic Kill Switch θα διακόψει το διαδίκτυο. Αυτό διασφαλίζει ότι τα ευαίσθητα δεδομένα σας δεν διακυβεύονται ακόμη και αν το VPN πέσει για ένα δευτερόλεπτο.

Είναι το NordVPN ιδιωτικό?

Ναι, το NordVPN είναι εντελώς ιδιωτικό και επιτρέπει την κυκλοφορία P2P. Το NordVPN θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές στον χώρο VPN.

Ποια VPN λειτουργούν με το Netflix?

Τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα λειτουργούν με το Netflix. Το NordVPN λειτουργεί σε όλους τους διακομιστές του και το PIA λειτουργεί στους περισσότερους διακομιστές τους. Άλλα VPN έχουν διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας με τους διακομιστές τους.

Πόσες συσκευές μπορείτε να έχετε στην Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο?

Μπορείτε να εγκαταστήσετε όσες συσκευές θέλετε με PIA, αλλά μόνο 5 ταυτόχρονες συνδέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε φορά από μία μόνο συνδρομή. Το PIA επιτρέπει τη σύνδεση δρομολογητή, η οποία θα επιτρέπει σχεδόν απεριόριστες συνδέσεις.

Ποιες είναι οι 14 χώρες με τα μάτια?

Υπάρχουν ομάδες και συνασπισμοί που μοιράζονται δεδομένα μεταξύ τους και έχουν πρόσβαση σε αρχεία επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες. Κατά γενικό κανόνα, θέλετε να αποφύγετε τη χρήση VPN σε οποιαδήποτε από τις 14 χώρες, τις 9 χώρες και τις 5 χώρες. Σε γενικές γραμμές, οι χώρες με τα 5 μάτια είναι οι χειρότερες καθώς είναι επίσης στη συμμαχία 9 ματιών και στη συμμαχία 14 ματιών.

 • 14 χώρες με τα μάτια: Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες
 • 9 χώρες με τα μάτια: Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες
 • Χώρες με 5 μάτια: Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες

Τελικές σκέψεις

Συνολικά, και τα δύο VPN που αναφέρονται εδώ είναι εξαιρετικές υπηρεσίες. Και τα δύο προτείνονται από εμάς στο Privacy Canada. Εχοντας πει αυτό, NordVPN ναύλοι καλύτερα από ΠΙΑ σε σχεδόν κάθε κατηγορία εκτός από την ταχύτητα στις δοκιμές και τις αναλύσεις μας.

Εάν η ταχύτητα είναι αυτό που επιδιώκετε, το PIA και μερικοί άλλοι είναι καλύτερες επιλογές από το NordVPN.

Εάν το NordVPN θα μπορούσε να αυξήσει τις ταχύτητες του διακομιστή τους, θα ήταν κορυφαίοι σε κάθε κατηγορία του χώρου VPN.

Η ομορφιά αυτού είναι ότι και οι δύο προσφέρουν εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων. Ο έλεγχος και των δύο υπηρεσιών είναι τόσο εύκολος όσο γίνεται.

Μπορεί να σας αρέσει:

 • Καλύτερο VPN στον Καναδά (Γαλλικά: Meilleur VPN)

Προσθέστε τη δική σας κριτική:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map