Πλήρης οδηγός για τον αποκλεισμό ιστότοπων

Πλήρης οδηγός για τον αποκλεισμό ιστότοπων


Όπως θα συζητήσουμε, οι κυβερνήσεις ανησυχούν για την εικόνα τους. Ταυτόχρονα, όσοι έχουν την εξουσία θέλουν να προστατεύσουν τη δύναμή τους. Λοιπόν, πώς επιτυγχάνουν την ισορροπία? Το κάνουν παίζοντας με τη σημασιολογία. Πως και έτσι? Οι όροι φιλτράρισμα, τερματισμός, αποκλεισμός και λογοκρισία σημαίνουν το ίδιο πράγμα από την άποψη του τελικού χρήστη.

Βασικά, η ιδέα είναι ότι υπάρχει κάποιο μέρος του Διαδικτύου στο οποίο δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Ωστόσο, στις κυβερνήσεις, στους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής και στους ακτιβιστές κάθε όρος έχει διαφορετική έννοια. Ο όρος «φιλτράρισμα» φαίνεται ήπιος και ήπιος. Στην πραγματικότητα, ο όρος «λογοκρισία» φαίνεται περισσότερο Ορβελικά στη φύση όπως θα μάθετε σύντομα σε αυτό το άρθρο.

Σε ολόκληρο αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε τους τέσσερις όρους συνδυασμένους. Για χάρη αυτού του οδηγού, όλα σημαίνουν το ίδιο πράγμα—Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε μέρος του Διαδικτύου.

Contents

Οι κυβερνήσεις θέλουν να διατηρήσουν τη δόξα τους

Η λίστα των χωρών που απαγορεύουν τους ιστότοπους είναι η λίστα των εξουσιοδοτημένων καθεστώτων. Διακεκριμένες σε αυτές τις λίστες διαθέτουν ονόματα όπως η Βόρεια Κορέα, η Υεμένη, η Τουρκία και το Ιράν.

Ενώ η πλειονότητα του κόσμου απολαμβάνει απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ιστότοπων κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Twitter, οι προαναφερθείσες χώρες ανησυχούν τόσο πολύ ώστε οι πολίτες τους να λένε κάτι αρνητικό για την κυβέρνηση που αποτρέψει από τη χρήση μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ και να επισκέπτεσαι άλλους ιστότοπους που η κυβέρνηση θεωρεί επικίνδυνη.

Αυτές οι κυβερνήσεις είναι ύποπτες για τους πολίτες τους. Κάτι τόσο απλό όσο η χρήση μιας υπογραφής GPG για κρυπτογράφηση θεωρείται απειλή για την πολιτεία.

Κατάργηση αποκλεισμού ιστότοπων – Λύση # 1, Λήψη VPN

Με απλά λόγια, ένα VPN δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ της ηλεκτρονικής σας συσκευής, είτε πρόκειται για τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας, με έναν άλλο υπολογιστή σε διαφορετικό μέρος του κόσμου, γνωστό ως διακομιστής. Αυτή η κρυπτογραφημένη σύνδεση σάς επιτρέπει να σερφάρετε στο Διαδίκτυο ενώ η διεύθυνση IP σας είναι κρυφή, χρησιμοποιώντας το Η διεύθυνση IP του διακομιστή VPN ως μάσκα. Έτσι, εάν βρίσκεστε στην Κίνα, αλλά είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN στο Λονδίνο, φαίνεται σαν να βρίσκεστε στο Λονδίνο. Αυτό σας δίνει πρόσβαση σε περιεχόμενο στο οποίο συνήθως δεν θα έχετε πρόσβαση.

vpn λειτουργεί

Υπάρχουν πολλά VPN στην αγορά. Πολλοί από αυτούς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Ορισμένα δωρεάν VPN μπορεί να είναι επικίνδυνα, επειδή είτε δεν διαθέτουν κατάλληλη κρυπτογράφηση και πρωτόκολλα VPN, είτε χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για τη συλλογή των προσωπικών σας πληροφοριών και, στη συνέχεια, την πώληση σε εμπόρους. Θυμηθείτε, η κρυπτογραφημένη σύνδεση ή η ασφαλής σήραγγα που σας επιτρέπει να προσποιηθείτε ότι βρίσκεστε σε διαφορετικό μέρος του κόσμου, είναι επίσης η ίδια σήραγγα VPN που διέρχεται όλη η κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο. Εάν το VPN που χρησιμοποιείτε είναι όχι αξιόπιστο, θα μπορούσαν να κάνουν ό, τι θέλουν με τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Έχουμε ελέγξει αμέτρητα VPN και επιλέξαμε δύο που πιστεύουμε ότι είναι τα καλύτερα. Αυτοί είναι NordVPN και ExpressVPN.

Η πρώτη μας επιλογή: NordVPN

λογότυπο nordvpn

Το NordVPN είναι η κορυφαία μας πρόταση. Αυτό το VPN σάς παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους από 5.200 διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε ταυτόχρονα έξι συσκευές. Το NordVPN προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες, όπως προστασία από διαρροές, καθώς και συγκαλύψεις για την περιήγηση σε λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να αποκλείει VPN.

Οι εξειδικευμένοι διακομιστές τους, συμπεριλαμβανομένων διπλοί διακομιστές VPN και διακομιστές στροφών VPN, βελτιώστε την ανωνυμία σας και κάντε μια γρήγορη αποφυγή γεωγραφικού αποκλεισμού.

Πλεονεκτήματα

 • Διακομιστές VPN διπλού hop
 • Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών
 • Παρέχει πρόσβαση σε γεωγραφικά αποκλεισμένες υπηρεσίες ροής όπως το Netflix
 • Φιλικό προς τον χρήστη

Μειονεκτήματα

 • Η ταχύτητα σύνδεσης μερικές φορές κυμαίνεται

Τιμολόγηση

Το NordVPN είναι ένα άγγιγμα πιο ακριβό από μερικά από τα άλλα VPN επί πληρωμή. Ωστόσο, προσφέρουν σημαντική αξία για αυτό που παίρνετε.

nordvpn_plan

 • Κάθε μήνα, θα πληρώνετε 11,95 $.
 • Εάν πληρώνετε για ένα έτος κάθε φορά, θα πληρώνετε 83,88 $ ετησίως, το αντίστοιχο των $ 6,99 $ ανά μήνα.
 • Εάν πληρώνετε για δύο χρόνια κάθε φορά, θα πληρώσετε 95,75 $, το αντίστοιχο των $ 3,99 $ ανά μήνα.
 • Το πιο δημοφιλές σχέδιο τους είναι ένα τριετές πρόγραμμα. Πληρώνετε 107,55 $. Αυτό αναλύεται σε 2,99 $ ανά μήνα Για τρία χρόνια.

Όλα τα σχέδιά τους συνοδεύονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Μπορείτε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες, κρυπτονομίσματα, καθώς και άλλους τρόπους πληρωμής.

Τρόποι πληρωμής Nordvpn

Πολιτική καταγραφής

Το NordVPN είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες VPN που υπήρξε επαληθευτεί ότι δεν έχει καθόλου αρχεία καταγραφής. Έχουν ελεγχθεί από λογιστικές εταιρείες που επαληθεύουν την πολιτική μη καταγραφής. Δεν αποθηκεύουν διευθύνσεις IP, δραστηριότητα στο Διαδίκτυο ή αρχεία καταγραφής κίνησης.

πολιτική καταγραφής nordvpn

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το NordVPN είναι η καλύτερη υπηρεσία VPN για να ξεφύγετε από γεωγραφικούς περιορισμούς και άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις για να αποτρέψετε την πρόσβαση ανθρώπων στο Διαδίκτυο. Δείτε τα πλήρη μας Αναθεώρηση NordVPN.

Η δεύτερη επιλογή μας: ExpressVPN

λογότυπο expressvpn

Το ExpressVPN εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Ως εκ τούτου, προστατεύεται από τους νόμους περί απορρήτου που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν επιχειρήσεις και άτομα που δραστηριοποιούνται εκεί. Αυτό σημαίνει ότι το απόρρητό σας προστατεύεται. Το ExpressVPN διαθέτει περισσότερους από 3.000 διακομιστές VPN. Προσφέρουν στους πελάτες τους 160 τοποθεσίες διακομιστή VPN σε 94 χώρες.

Πριν από λίγο, το ExpressVPN ενημέρωσε τις εφαρμογές του για όλες τις πλατφόρμες τους. Το αποτέλεσμα ήταν βελτιωμένες ταχύτητες σύνδεσης, βελτιωμένη αξιοπιστία και καλύτερη διάταξη.

Πλεονεκτήματα

 • Ταχύτερη υπηρεσία VPN που προσφέρει ανώτερη κρυπτογράφηση
 • Ασφαλής σύνδεση
 • Εργάζεται στην Κίνα
 • Ένας μεγάλος αριθμός διακομιστών και τοποθεσιών διακομιστή
 • Επιτρέπει το P2P

Μειονεκτήματα

 • Ακριβός
 • Όριο τριών συσκευών

Τιμολόγηση

Η τιμή είναι ένας μεγάλος παράγοντας που πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ένα VPN, το ExpressVPN εμπορεύεται ως premium υπηρεσία και, ως εκ τούτου, προσφέρει τις υπηρεσίες τους για πολύ περισσότερα σε σύγκριση με μια άλλη premium υπηρεσία όπως το NordVPN.

Σχέδια ExpressVPN

 • 12,95 $ ανά μήνα εάν πληρώνετε ανά μήνα
 • 8,32 $ ανά μήνα χρεώνεται στα 99,95 $ ετησίως
 • 9,99 $ ανά μήνα με εξάμηνο συμβόλαιο χρεώνεται 59,95 $ κάθε έξι μήνες

Το ExpressVPN σάς επιτρέπει να πληρώνετε με πιστωτική κάρτα, PayPal, κρυπτογράφηση, καθώς και πολλές άλλες μεθόδους πληρωμής.

Επιλογές πληρωμής ExpressVPN

Όλα τα σχέδιά τους συνοδεύονται από ένα Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Πολιτική καταγραφής

πολιτική απορρήτου expressvpnΚαι πάλι, το ExpressVPN έχει αποδειχθεί αξιόπιστο όσον αφορά τη διατήρηση του απορρήτου του πελάτη. Ως εκ τούτου, η πολιτική υλοτομίας τους είναι μια πολιτική που συχνά ζητείται από πολλούς ανθρώπους που θέλουν να απελευθερωθούν από τα μάτια της κυβέρνησης.

Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Οι αρχές στην Τουρκία κατέλαβαν τους διακομιστές της ExpressVPN. Ήθελαν να λάβουν δεδομένα πελατών. Οι αρχές δεν μπόρεσαν να λάβουν δεδομένα πελατών από τους διακομιστές του ExpressVPN επειδή δεν είχαν κορμούς.

Το ExpressVPN δεν αποθηκεύει:

 • Ιστορικό περιήγησης
 • Ερωτήματα DNS
 • Προορισμός κυκλοφορίας
 • Μεταδεδομένα
 • Διευθύνσεις IP

Εάν για κάποιο λόγο το NordVPN δεν λειτουργεί για αυτό που θέλετε, το ExpressVPN είναι μια ποιοτική υπηρεσία που έχει αποδειχθεί αξιόπιστη. Τους δίνουμε την πλήρη σύστασή μας. Δείτε τα πλήρη μας Αναθεώρηση ExpressVPN.

Άλλοι τρόποι κατάργησης αποκλεισμού ιστότοπων

Αν και το VPN είναι η πιο αποτελεσματική λύση, μπορεί να μην είναι για όλους. Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι τρόποι για να καταργήσετε τον αποκλεισμό των ιστότοπων (Όλες οι λύσεις εδώ μπορεί να λειτουργούν, αλλά όλες πέφτουν σε μερικά σημαντικά πράγματα που παρέχει μια υπηρεσία VPN).

Χρησιμοποιώντας διακομιστές μεσολάβησης

Ένας διακομιστής μεσολάβησης θα λειτουργήσει πολύ σαν ένα VPN, καθώς θα δώσει την εμφάνιση ότι περιηγείστε στον Ιστό από διαφορετική τοποθεσία. Αυτό που δεν προσφέρουν διακομιστές μεσολάβησης είναι η κρυπτογράφηση. Επομένως, ενώ ενδέχεται να αντιμετωπίσετε γεωγραφικό αποκλεισμό, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η κυκλοφορία σας είναι ασφαλής από αδιάκριτα μάτια. Στην πραγματικότητα, ο ιστότοπος πιθανότατα γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης Ιστού, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε έναν χωρίς κρυπτογράφηση.

μήνυμα σφάλματος netflixΠάρτε για παράδειγμα, το Netflix. Έχουν αναπτύξει ένα σύστημα για να αποκλείσουν την πρόσβασή σας στην υπηρεσία ροής όταν το σύστημά τους εντοπίσει ότι χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης για παράκαμψη περιορισμών. Αυτό συμβαίνει όταν εμφανίζεται το φοβερό σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix:

Αυτή είναι μια άλλη περίπτωση για την οποία οι διακομιστές μεσολάβησης δεν μπορούν πραγματικά να λύσουν πάντα το πρόβλημα. Για μερικούς ιστότοπους γεμάτους μόνο με πληροφορίες κειμένου, οι διακομιστές μεσολάβησης θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Όμως, στην περίπτωση ροών ιστότοπων όπως το Netflix, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς.

Αντικατάσταση του διακομιστή DNS

Εάν χρησιμοποιείτε το Open DNS, ενδέχεται να μπορείτε να παρακάμψετε τις προσπάθειες φιλτραρίσματος συγκεκριμένων ιστότοπων. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες οδηγίες:

 • Παω σε Πίνακας Ελέγχου
 • Εύρημα Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης

Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης

 • Κάντε κλικ στο όνομα της σύνδεσης δικτύου χρησιμοποιεις
 • Όταν εμφανιστεί το επόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο Properties

Ιδιότητες σύνδεσης δικτύου

 • Επισημάνετε το Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 TCP / IPV4

Ιδιότητες σύνδεσης δικτύου IPv4

 • Επιλέξτε Χρήση των ακόλουθων Προτιμώμενη διεύθυνση DNS DNS 208.67.222.222 εναλλακτικό DNS 208.67.220.220

Δεδομένου ότι η χρήση του Internet Protocol Version 6 – IPv6 γίνεται πιο δημοφιλής, ίσως θέλετε κάντε τις ίδιες αλλαγές εκεί. Εκτελέστε όλα τα ίδια βήματα όπως πριν, αλλά επισημάνετε το Internet Protocol Version 6 και κάντε κλικ στις ιδιότητες.

Αλλάξτε τις διευθύνσεις διακομιστή DNS του υπολογιστή σας:

 • Προτιμώμενος διακομιστής DNS: 2620: 0: ccc :: 2
 • Εναλλακτικός διακομιστής DNS: 2620: 0: ccd :: 2

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι κυβερνήσεις εμποδίζουν τους πολίτες τους να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τα παρακάτω είναι τα τέσσερα πιο δημοφιλή.

Γιατί οι κυβερνήσεις λογοκρίνουν ιστότοπους?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι κυβερνήσεις λογοκρίνουν το περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Συχνά, αυτοί οι λόγοι συνοψίζονται λέγοντας: «για τη διατήρηση της κατάστασης εθνικού συμφέροντος«. Ουσιαστικά, είναι ένας τρόπος για αυτές τις δυνάμεις να παραμείνουν υπό έλεγχο, να κρατήσουν τον τοπικό πληθυσμό αδαείς και να αποτρέψουν οποιαδήποτε επανάσταση να ξεκινήσει με μια μόνο ιδέα (Μετά από όλα, όλα τα μεγάλα ξεκινούν με μία ιδέα). Είναι μια κατάσταση σκέψης όπου ο μόνος Θεός που γνωρίζετε είναι ένας παχύς άνθρωπος 5 ιντσών που μιλά ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά οδηγεί μια χώρα που χρησιμοποιεί την πείνα και τον φόβο ως οδηγό.

Φυσικά, δεν λειτουργούν όλα αυτά τα έθνη με αυτόν τον τρόπο. Ενώ οι λόγοι τους μπορεί να είναι διαφορετικοί, στο τέλος, εξακολουθεί να εμποδίζει την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία της γνώμης ενός έθνους. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε τους κύριους λόγους για τους οποίους η λογοκρισία εξακολουθεί να εμφανίζεται τον 21ο αιώνα,

Φοβάται την επανάσταση

Η «Αραβική Άνοιξη» που ξεκίνησε στη βόρεια Αφρική και εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος του αραβικού κόσμου μπόρεσε να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα όσο έκανε χάρη στο Διαδίκτυο.

Αραβική επανάσταση

Όταν οι καταπιεστικές κυβερνήσεις βλέπουν αυτά τα είδη πραγμάτων, φοβούνται. Συνειδητοποιούν ότι οι δυσαρεστημένοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο για να οργανώσουν γρήγορα ταραχές και τους όχλους. Έτσι, αυτές οι κυβερνήσεις θα μπλοκάρουν τα δίκτυα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ελπίζοντας να εμποδίσουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν μεταξύ τους σε περιόδους αναταραχής.

Προστασία της εικόνας μιας χώρας

Όλες οι χώρες ανησυχούν για την εικόνα τους. Προστατεύουν την εικόνα τους καλύτερα από το καλύτερο σύστημα ασφάλειας στο σπίτι που προστατεύει το σπίτι ενός πλούσιου άνδρα. Αναγνωρίζουν ότι η εικόνα τους επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από άλλα έθνη. Ακόμη και χώρες που σήμερα θεωρούνται φάροι ελευθερίας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπάθησαν να ελέγξουν την εικόνα τους σε περιόδους αναταραχών, όπως κατά τη διάρκεια του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων. Οι χώρες που έχουν συνείδηση ​​της εικόνας αρέσει σήμερα Η Κίνα και η Βόρεια Κορέα ελέγχουν αυστηρά τη χρήση του Διαδικτύου ως τρόπος προστασίας της φήμης τους και απόκρυψης της πραγματικότητας των εσωτερικών συγκρούσεων.

Οι πολιτικοί θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία

Ανεξάρτητα από τη χώρα, οι κατεστημένοι πολιτικοί θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία. Πρόσφατα, στο Μπενίν, το Διαδίκτυο γκρεμίστηκε σοβαρά σε αυτό που πολλοί πίστευαν ότι ήταν μια προσπάθεια της κατεστημένης εξουσίας να διώξει τις εκλογές.

Περιορισμός στο Διαδίκτυο

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό επιτυγχάνεται με σκοπό να αποτρέψει τις μειονοτικές ομάδες να οργανώσουν αντίθετες κινήσεις ή να αποτρέψει την εμφάνιση μειονοτικών ομάδων αποδεικτικά στοιχεία βιαιότητας που αποσκοπούν στην αποτροπή της ψηφοφορίας.

Λόγοι της ηθικής

Ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο αποκλείουν ιστότοπους που η κυβέρνηση θεωρεί ανήθικη. Για παράδειγμα, πριν από λίγα χρόνια, η Ινδία διέταξε τον ISP να αποκλείσει περισσότερους από 850 ιστότοπους για ενήλικες με στόχο την προστασία της ηθικής αξιοπρέπειας. Για τους ίδιους λόγους ηθικής, Η Ινδία προσπάθησε να απαγορεύσει ιστότοπους κοινωνικών μέσων Facebook και Twitter επειδή θεώρησαν ότι οι ιστότοποι αρνήθηκαν να καταργήσουν προσβλητικό περιεχόμενο.

Ποια είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για τον αποκλεισμό ιστότοπων

Υπάρχουν πολλά εργαλεία και κόλπα που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να «προστατεύσουν» τους πολίτες τους από επικίνδυνες τοποθεσίες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.

Το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας

Υπάρχουν περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα που είναι συνδεδεμένοι σήμερα. Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο YouTube, στο Facebook, στους New York Times ή στο Google. Εάν προσπαθήσουν να ερευνήσουν τη διαμαρτυρία του 1989 στην πλατεία Τιενανμέν, τα γεγονότα παρουσιάζονται με τρόπο ευνοϊκό για την κυβέρνηση. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπήρχε ακόμη μια στιγμή που η Winnie the Pooh δεν μπόρεσε να περιπλανηθεί στο Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας.

Μεγάλο τείχος προστασίας της Κίνας

Το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας είναι μια προσπάθεια μεταξύ κυβερνητικών επιτηρητών και εταιρειών τηλεπικοινωνιών που έχουν σχεδιαστεί για την επιβολή των κανόνων του κράτους. Λόγω της επιτυχίας του στην απαγόρευση του Διαδικτύου, Η Κίνα έχει γίνει πρότυπο για καταπιεστικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα Golden Shield είναι ένα σύστημα παρακολούθησης βάσεων δεδομένων που επιτρέπει στην Κίνα να καταγράφει τις ενέργειες του Διαδικτύου για κάθε έναν από τους πολίτες της. Η κυβέρνηση απασχολεί 50.000+ άτομα των οποίων η μόνη δουλειά είναι να αποκλείει ιστότοπους που η κυβέρνηση απορρίπτει και να φιλτράρει περιεχόμενο που η κυβέρνηση θεωρεί επιβλαβές.

Η Κίνα ελέγχει και τους οκτώ από τους ISP στη χώρα. Ελέγχουν επίσης τις 10 διεθνείς πύλες Διαδικτύου που συνδέουν την Κίνα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αποκλεισμός IP

Ένα αγαπημένο εργαλείο της κινεζικής κυβέρνησης είναι το μπλοκάρισμα IP. Αυτή είναι μια εύκολη τεχνική για εφαρμογή. Οι δρομολογητές στην Κίνα έχουν μια λίστα ανεπιθύμητων διευθύνσεων IP. Οι δρομολογητές θα ρίξουν οποιοδήποτε πακέτο πηγαίνει σε μία από τις αποκλεισμένες IP. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες δεν μπορούν να δημιουργήσουν σύνδεση. Το μειονέκτημα αυτού, εκτός από τα προφανή ζητήματα λογοκρισίας, είναι ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλοι ιστότοποι που έχουν την ίδια διεύθυνση IP που θα αποκλειστούν εάν βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή.

Φιλτράρισμα λέξεων-κλειδιών

Εάν το μπλοκάρισμα IP είναι σχετικά εύκολο στην εφαρμογή, το φιλτράρισμα λέξεων-κλειδιών είναι εξελιγμένο. Χρησιμοποιεί ένα Σύστημα ανίχνευσης εισβολής, επιθεώρηση όλης της κυκλοφορίας που διέρχεται από τους ISP που διαχειρίζονται την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση της Κίνας. Εάν η επισκεψιμότητα έχει μια προκαθορισμένη λέξη-κλειδί που έχει αποκλειστεί, τότε η κίνηση καταστέλλεται και επαναφέρεται η σύνδεση TCP. Η επαναφορά συμβαίνει και στα δύο τελικά σημεία, τα οποία να αναγκάσει μια σύνδεση να κλείσει. Στη συνέχεια, η σύνδεση αποκλείεται για έως και μία ώρα.

Το Μεγάλο Τείχος της Κίνας εξελίσσεται συνεχώς. Υπάρχουν πιθανώς ορισμένα κόλπα και τεχνικές που χρησιμοποιεί η Κίνα για να λογοκρίνει το Διαδίκτυο που δεν είναι ευρέως γνωστά στο κοινό. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πολλές από τις μεθόδους της Κίνας έχουν δανειστεί από άλλες χώρες, οι οποίες έχουν υιοθετήσει αυτές τις τεχνικές για τους δικούς τους σκοπούς.

Η Βραζιλία απαγορεύει το WhatsApp

Το 2015, η WhatsApp δεν έδωσε στα στοιχεία της κυβέρνησης της Βραζιλίας ότι ήθελε για μια έρευνα που έκανε. Έτσι, η κυβέρνηση της Βραζιλίας απάντησε απαγορεύοντας τη διεύθυνση IP του WhatsApp. Το δικαστήριο διέταξε τη διακοπή λειτουργίας για 48 ώρες. Το αποτέλεσμα έγινε αισθητό αμέσως, καθώς πάνω από το 90% του πληθυσμού της χώρας χρησιμοποιεί την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των φτωχών ατόμων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα γελοία τέλη για τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Η Βραζιλία απαγορεύει το whatsapp

Πώς πέτυχε η κυβέρνηση της Βραζιλίας αυτό το κατόρθωμα; Λοιπόν, όταν κοιτάζετε την κίνηση στο Διαδίκτυο, βλέπετε ότι όλα τα πακέτα χάνονται για έναν κόμβο που έχει ιδιωτική διεύθυνση IP 10.223.238.77. Με ένα απλό μπλοκ IP, η κυβέρνηση της Βραζιλίας μπόρεσε να πάρει τους δρομολογητές οπλισμένους με μια λίστα IP για να ρίξει όλα τα πακέτα που πηγαίνουν στις διευθύνσεις IP του WhatsApp.

Το Πακιστάν δημιουργεί μια μαύρη τρύπα στο Διαδίκτυο

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να μιμηθείτε τι έκανε η Βραζιλία και να διαμορφώσετε τη λίστα ελέγχου πρόσβασης για να αποθέσετε όλα τα πακέτα από μια μαύρη λίστα IP. Εναλλακτικά, μπορείτε να εκτρέψετε την κίνηση που πηγαίνει στον απαγορευμένο ιστότοπο σε μια τοποθεσία μαύρης τρύπας, δημιουργώντας μια πιο συγκεκριμένη διαδρομή που κυριολεκτικά δείχνει πουθενά.

ανακατεύθυνση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της μαύρης τρύπαςΑυτό έκανε το Πακιστάν. Τον Φεβρουάριο του 2008, το Πακιστάν ήταν αναστατωμένο με το YouTube επειδή δεν καταργούσε αυτό που ένιωθαν ότι ήταν αντι-ισλαμικά βίντεο. Έτσι, το Πακιστάν δημιούργησε έναν πίνακα δρομολόγησης / 24 για το YouTube. Αυτό σημαίνει ότι, αντί να διαφημίζει τη συνηθισμένη διαδρομή του 208.65.152.0/22 ​​στο Πακιστάν, διαφημίζει τη διαδρομή 208.65.152.0/24. Αυτό είναι λίγο περισσότερο από ένα συγκεκριμένο πρόθεμα από αυτό που συνήθως χρησιμοποιεί το YouTube. Έτσι, όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο που υποτίθεται ότι κατευθύνεται προς Το YouTube στο Πακιστάν κατευθύνθηκε πουθενά.

Δυστυχώς, η διαφήμιση δρομολόγησης / 24 διέρρευσε κατά λάθος σε έναν ISP που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ. Δεδομένου ότι η ανακοίνωση του νομάρχου δεν επικυρώθηκε, ο ISP στο Χονγκ Κονγκ το είδε ως προτιμώμενη διαδρομή και άρχισε να διαδίδει τις πληροφορίες στους γείτονές του. Με λίγα λόγια, τα δύο τρίτα του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν από αυτόν τον πίνακα δρομολόγησης που διέρρευσε για την IP του YouTube.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να αποκλείσουν το Διαδίκτυο

Υπάρχουν πέντε κοινά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να αποκλείσουν το Διαδίκτυο. Κάθε ένα από αυτά τα εργαλεία έχει διακριτικά χαρακτηριστικά που ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Τα πέντε εργαλεία είναι:

 • Αποκλεισμός βάσει IP και πρωτοκόλλου
 • Βαθύ μπλοκάρισμα με βάση την επιθεώρηση πακέτων
 • Αποκλεισμός βάσει πλατφόρμας
 • Αποκλεισμός βάσει URL
 • Αποκλεισμός βάσει DNS

Αποκλεισμός βάσει IP και πρωτοκόλλου

Όπως συζητήσαμε με το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας, ο αποκλεισμός βάσει IP αποκλείει όλη την κίνηση σε μια καθορισμένη ομάδα διευθύνσεων IP. Με αποκλεισμό βάσει πρωτοκόλλου, θα χρησιμοποιηθούν αναγνωριστικά δικτύου χαμηλού επιπέδου, όπως αριθμοί θύρας TCP / IP. Πραγματικά, αυτός ο τύπος αποκλεισμού δεν αποκλείει περιεχόμενο, αλλά αποκλείει διευθύνσεις IP. Αυτό μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση λογισμικού σε υπολογιστή. Σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται για την ασφάλεια του δικτύου.

Μια άλλη επιλογή είναι να γκάζι την κίνηση από μια συγκεκριμένη IP. Εάν η κυβέρνηση επιλέξει να το κάνει αυτό, δεν εμποδίζει εντελώς την κίνηση. Θα κάνουν την ταχύτητα να ανεβαίνει και να κατεβαίνει. Ο στόχος είναι να κάνετε τους χρήστες τόσο απογοητευμένους ή να κάνετε την υπηρεσία να φαίνεται τόσο αναξιόπιστη που ο χρήστης απομακρύνεται.

Είτε μιλάμε για αποκλεισμό IP ή αποκλεισμός βάσει πρωτοκόλλου, η συσκευή που κάνει τον αποκλεισμό βρίσκεται μεταξύ του χρήστη και του περιεχομένου. Για αυτόν τον λόγο, η οντότητα που κάνει τον αποκλεισμό πρέπει να έχει πλήρη έλεγχο της σύνδεσης στο Διαδίκτυο μεταξύ της πηγής και του χρήστη του Διαδικτύου. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα καλύτερα VPN, μια τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για την απόκρυψη του πραγματικού προορισμού της κίνησης στο Διαδίκτυο, δεν θα επηρεαστεί από αυτήν τη μορφή αποκλεισμού.

Αποκλεισμός βάσης επιθεώρησης πακέτων

Αυτή είναι μια πιο ολοκληρωμένη μορφή αποκλεισμού. Υπάρχουν συσκευές μεταξύ του τελικού χρήστη και του Διαδικτύου που φιλτράρουν το περιεχόμενο με βάση ένα σύνολο κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων τύπων εφαρμογών, τον τύπο περιεχομένου ή συγκεκριμένα μοτίβα. Αυτή είναι μια ακριβή μορφή αποκλεισμού επειδή όλο το περιεχόμενο που εισέρχεται πρέπει να συγκριθεί με τους κανόνες αποκλεισμού του DPI.

Για να λειτουργήσει ο αποκλεισμός DPI, πρέπει να υπάρχουν κάποιες πληροφορίες υπογραφής σχετικά με το διαθέσιμο περιεχόμενο. Θα μπορούσε να είναι χαρακτηριστικά κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών μετάδοσης ή των μεγεθών πακέτων. Θα μπορούσε επίσης να είναι λέξεις-κλειδιά, ονόματα αρχείων ή πληροφορίες που είναι συγκεκριμένες για το περιεχόμενο που θέλει να αποκλείσει.

Αυτό κάνει το DPI να εμποδίζει έναν αποτελεσματικό τρόπο εντοπισμού ορισμένων τύπων περιεχομένου, εφόσον το περιεχόμενο μπορεί να αναγνωριστεί χρησιμοποιώντας υπογραφές. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν ο αποκλεισμός όλης της κυκλοφορίας VoIP. Ο αποκλεισμός DPI δεν λειτουργεί επίσης όταν ο στόχος είναι να αποκλείσετε ένα συγκεκριμένο αρχείο ή έγγραφα που έχουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Πώς λειτουργεί η επιθεώρηση πακέτων

Επίσης, ο αποκλεισμός DPI είναι επεμβατικός επειδή απαιτεί την εξέταση όλης της κίνησης που αποστέλλεται σε έναν τελικό χρήστη. Ο βαθμός αποκλεισμός επιθεώρησης πακέτων λειτούργησε καλά σε χώρες όπως η Κίνα, όταν ο στόχος είναι η διαχείριση και η επιβολή της ασφάλειας. Δεν λειτουργεί καλά όταν ο τελικός στόχος είναι η δημιουργία αποκλεισμού βάσει πολιτικής.

Αποκλεισμός βάσει URL

Ένας δημοφιλής τρόπος λογοκρισίας στο Διαδίκτυο είναι ο αποκλεισμός βάσει URL. Αυτός ο αποκλεισμός μπορεί να συμβεί σε έναν μεμονωμένο υπολογιστή ή μπορεί να ρυθμιστεί σε συσκευές δικτύου μεταξύ του υπολογιστή και του Διαδικτύου. Ο αποκλεισμός βάσει URL λειτουργεί με εφαρμογές που βασίζονται στον Ιστό. Ωστόσο, εφαρμογές που δεν βασίζονται στον Ιστό, όπως το VoIP, δεν επηρεάζονται από αυτήν τη μορφή αποκλεισμού. Με αυτήν τη διαδικασία, τοποθετείται ένα φίλτρο για την παρακολούθηση της κίνησης HTTP. Στη συνέχεια, η διεύθυνση URL της εν λόγω επισκεψιμότητας ελέγχεται έναντι μιας βάσης δεδομένων που αποθηκεύεται τοπικά ή μιας υπηρεσίας που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Ανάλογα με την απάντηση, το φίλτρο είτε θα μπλοκάρει τη σύνδεση είτε θα την επιτρέψει.

Όταν χρησιμοποιείται αποκλεισμός βάσει διευθύνσεων URL, ο χρήστης είτε αποκλείεται εντελώς από την επίσκεψη στον απαγορευμένο ιστότοπο, είτε ο χρήστης ανακατευθύνεται σε έναν ιστότοπο που έχει προειδοποίηση ή δήλωση πολιτικής, τονίζοντας τον λόγο αποκλεισμού του εν λόγω ιστότοπου. Για να λειτουργήσει ο αποκλεισμός διευθύνσεων URL, ο ISP ή το μέρος που είναι υπεύθυνο για τον αποκλεισμό πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να παρακολουθεί την κίνηση που ταξιδεύει μεταξύ του τελικού χρήστη και του Διαδικτύου.

Αποκλεισμός βάσει πλατφόρμας

Αυτή η μορφή αποκλεισμού απαιτεί από τον κάτοχο της πλατφόρμας και την οντότητα που ζητά τον αποκλεισμό, στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση, να συνεργάζονται. Όταν ένα άτομο στέλνει ένα ερώτημα και ζει σε μια χώρα όπου απαγορεύονται ορισμένοι ιστότοποι, θα λάβουν ένα διαφορετικό σύνολο αποτελεσμάτων σε σύγκριση με το υπόλοιπο Διαδίκτυο. Το περιεχόμενο που θεωρείται απαράδεκτο θα αποκλειστεί.

Ο αποκλεισμός μηχανών αναζήτησης θα επηρεάσει μόνο άτομα που χρησιμοποιούν την εν λόγω μηχανή αναζήτησης και που ζουν σε γεωγραφική τοποθεσία όπου ισχύουν οι κανόνες φίλτρου. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι αυτός ο τύπος αποκλεισμού δεν φιλτράρει το περιεχόμενο. Απλώς φιλτράρει τους δείκτες του περιεχομένου. Με άλλα λόγια, η Google δεν πρόκειται να κατευθύνει άτομα σε σελίδες που θεωρούνται ακατάλληλες από την κυβέρνηση, αλλά το μόνο που χρειάζεται ένα άτομο είναι να αλλάξει τη μηχανή αναζήτησής του ή να χρησιμοποιήσει άλλες μεθόδους εύρεσης περιεχομένου για να αποκτήσει πρόσβαση στο απαγορευμένο υλικό (Διαβάστε περισσότερα: Ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης)

Αποκλεισμός περιεχομένου βάσει DNS

Αποκλεισμός περιεχομένου ΔιαδικτύουΟ αποκλεισμός περιεχομένου DNS έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο και την εξέταση ερωτημάτων DNS. Η επίλυση DNS έχει δύο πρωταρχικούς στόχους. Το πρώτο είναι να εκτελέσετε αναζήτηση DNS. Το δεύτερο είναι η σύγκριση ονομάτων με μια αποκλεισμένη λίστα. Φανταστείτε ότι ένας υπολογιστής επιχειρεί να χρησιμοποιήσει ένα αποκλεισμένο όνομα. Αφού εξετάσει τη διεύθυνση DNS του υπολογιστή, ο διακομιστής θα επιστρέψει πληροφορίες που είναι λανθασμένες

Μπορεί να ανακατευθύνει κάποιον σε μια διεύθυνση IP που εμφανίζει μια ειδοποίηση που λέει ότι έχει αποκλειστεί συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ή ο διακομιστής μπορεί να πει στον υπολογιστή ότι το περιεχόμενο δεν υπάρχει. Όποια κι αν είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο χρήστης εμποδίζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο.

Τελικές σκέψεις

Πραγματικά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσπαθήσετε να περιηγηθείτε σε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά. Μερικά από αυτά απαιτούν λίγο περισσότερη δουλειά από άλλα, και μερικά από αυτά είναι λίγο πιο συνεπή όταν πρόκειται για τα αποτελέσματα που παράγουν. Για τα χρήματά μας, ο καλύτερος τρόπος για να καταργήσετε τον αποκλεισμό ιστότοπων είναι να χρησιμοποιήσετε VPN, όπως NordVPN ή ExpressVPN. Και τα δύο αυτά προϊόντα έχουν ένα αστρικό ιστορικό όσον αφορά την κατάργηση των περιορισμών στο Διαδίκτυο που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, ένα σχολείο ή άλλο ίδρυμα.

Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς. Πείτε μας για τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για να ξεμπλοκάρετε επιτυχώς ιστότοπους. Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Επίσης, ανατρέξτε στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις για περισσότερες πληροφορίες.

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Πώς καταργώ τον αποκλεισμό του ιστότοπου στην εργασία?

ΕΝΑ: Ο εργοδότης σας ανησυχεί κατανοητά για την ασφάλεια και τον τρόπο με τον οποίο οι υπάλληλοί τους κάνουν χρήση του χρόνου τους. Μέρος της καλής ασφάλειας διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Μέρος του να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι κάνουν καλή χρήση του χρόνου τους μπορεί να αποκλείουν ορισμένους ιστότοπους που θεωρούνται σπατάλη χρόνου ή επικίνδυνους. Ωστόσο, εάν έχετε έναν έγκυρο λόγο για να θέλετε να ξεπεράσετε τους περιορισμούς που έχει θέσει ο εργοδότης σας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Τα VPN όπως το NordVPN και το ExpressVPN θα σας επιτρέψουν να μετακινηθείτε σε αποκλεισμένους ιστότοπους.

Ε: Πώς μπορώ να αποκλείσω μόνιμα έναν ιστότοπο?

ΕΝΑ: Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μπλοκ σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει και θα λειτουργήσει τόσο για τα μέσα προγράμματα περιήγησης όσο και για τα ασφαλή προγράμματα περιήγησης.

 • Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση διαχειριστή στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο C: WindowsSystem32driversetc
 • Βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο με όνομα “Host”
 • Στη συνέχεια, ανοίξτε το Σημειωματάριο. Θα δείτε τις δύο τελευταίες γραμμές στο αρχείο κεντρικού υπολογιστή σας να διαβάζουν: # 127.0.0.1 localhost “και” # :: 1 localhost Στο τέλος του αρχείου με 12 7.0.0.1 προσθέστε το όνομα του ιστότοπου που θέλετε να αποκλείσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκλείσετε το Google, θα κάνατε 12 7.0.0.1 www.Google.com. Επαναλάβετε αυτό το βήμα μέχρι να προσθέσετε όλους τους ιστότοπους που θέλετε να αποκλείσετε.
 • Κλείστε το κεντρικό αρχείο, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
Ε: Μπορούν τα σχολεία να αποκλείσουν VPN?

ΕΝΑ: Ναι μπορούν. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους είναι οι διαχειριστές συστήματος να κλείνουν θύρες που χρησιμοποιούνται συνήθως από πρωτόκολλα σήραγγας VPN.

Ε: Γνωρίζει ο πάροχός μου διαδικτύου ποιοι ιστότοποι επισκέπτομαι?

ΕΝΑ: Ναί. Το κάνουν. Ο ISP σας χρησιμεύει ως μεσολαβητής μεταξύ εσάς και του Διαδικτύου. Εκτός αν χρησιμοποιείτε ένα VPN όπως το NordVPN και το ExpressVPN, τα οποία όχι μόνο κάνουν την κυκλοφορία σας ανώνυμη αλλά και την κρυπτογραφούν, όλα όσα κάνετε μπορούν να παρακολουθούνται από τον ISP σας.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me