Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης TOR

Μεταξύ των ενοχλητικών κυβερνητικών κανονισμών, των παραβιάσεων ρεκόρ και των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τη διάβρωση του απορρήτου, πολλοί αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις επιχειρήσεις τους από περιττές εισβολές.


λογότυπο torΓια χρόνια, όσοι πρέπει να διατηρήσουν την ανωνυμία τους στο Διαδίκτυο έχουν χρησιμοποιήσει το δίκτυο και το πρόγραμμα περιήγησης The Onion Router (TOR). Ωστόσο, ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου έχει ακούσει μόνο για αυτό το δίκτυο ως μια σκιερή πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη σκοτεινή πλευρά του ιστού, όπου οι χάκερ και οι εγκληματίες παραμονεύουν σε κάθε γωνία. Αλλά αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό?

Ο σκοπός αυτού του οδηγού για τη χρήση του TOR είναι να παρέχει μια επισκόπηση του τι είναι πραγματικά, πώς λειτουργεί και γιατί μια τέτοια πλατφόρμα είναι απαραίτητη. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο των δεδομένων και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Θα είμαι ο οδηγός TOR σας, οπότε ας πάμε.

Contents

Τι είναι ο δρομολογητής Onion?

Προτού μπορέσετε να πάρετε οτιδήποτε από τον οδηγό μας για τη χρήση του TOR, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είναι και τι κάνει. Το TOR είναι ένα αρκτικόλεξο για το έργο The Onion Router, που ονομάζεται έτσι επειδή στέλνει αιτήματα IP μέσω επιπέδων κρυπτογραφημένων διακομιστών ρελέ.

Είναι και ένα μη κερδοσκοπικό δίκτυο και ένα πρόγραμμα περιήγησης, και είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας το ίδιο πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα με το Mozilla Firefox. Μπορεί να θεωρηθεί μια πιο ασφαλής, προσαρμοσμένη έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης ιστού.

πώς λειτουργεί το tor

Αν και η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την τροφοδοσία αυτού του δικτύου υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό, το πρωτόκολλο αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Ναυτικής Έρευνας των ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του ’90. το δίκτυο κυκλοφόρησε το 2004. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από περίπου 1,5 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν δύο μέρη του έργου, το λογισμικό προγράμματος περιήγησης και το δίκτυο, το οποίο διαχειρίζονται εθελοντές και οργανώσεις από υπολογιστές που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο. Όσο περισσότερα άτομα συμμετέχουν σε αυτήν τη μετάδοση ρελέ, τόσο πιο γρήγορα και καλύτερα αποδίδει το δίκτυο. Αυτό είναι καλό, γιατί ένα πράγμα το δίκτυο είναι γνωστό για την αργή απόδοσή του καθώς η κίνηση υποχωρεί.

Αυτό το σύστημα υπολογιστών είναι γνωστό ως ρελέ, κόμβοι ή δρομολογητές και συνεργάζονται για τη μετάδοση αιτημάτων από διευθύνσεις IP χρήστη ανώνυμα μέσω μιας διεπαφής SOCKS. Το SOCKS είναι ένα πρωτόκολλο διαδικτύου που ανταλλάσσει πακέτα μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή χρησιμοποιώντας έναν διακομιστή μεσολάβησης ή μια σειρά διακομιστών.

Τα ρελέ εξόδου, γνωστά και ως κόμβοι εξόδου, είναι αυτά που υπόκεινται σε έλεγχο όταν ένας μεμονωμένος χρήστης κάνει κάτι παράνομο ή προσβλητικό. Μερικά από αυτά τα ρελέ παρατίθενται δημόσια, αλλά μερικά δεν είναι. Αυτές είναι γνωστές ως γέφυρες και συνηθίζουν να περνούν την κυβερνητική λογοκρισία σε καταπιεστικές χώρες όπως η Κίνα.

Η τεχνολογία ανοιχτού κώδικα χρησιμοποιείται με τρόπο που προστατεύει τους χρήστες από την ανάλυση πακέτων σε βάθος που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό διευθύνσεων IP, την πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στα cookies παρακολούθησης, την εύρεση της φυσικής θέσης των υπολογιστών ή ακόμη και να δείτε και να καταγράψετε κινήσεις δρομέα και ποντικιού ενώ χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο Αυτό το κάνει παρέχοντας μια ασφαλή σήραγγα περιήγησης μόλις συνδεθείτε στο δίκτυο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα κατά τη χρήση του δικτύου ή / και του προγράμματος περιήγησης, τα οποία η τεχνολογική κοινότητα εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει. Ένα πρόβλημα είναι ότι το TOR αποκλείει ορισμένες προσθήκες και πρόσθετα του Firefox από προεπιλογή για ενίσχυση της ασφάλειας.

Στη συνέχεια, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο διακομιστής αποκλείει τον διακομιστή μεσολάβησης TCP / IP μέσω της διεπαφής SOCKS ή απαγορεύει τον διακομιστή μεσολάβησης DNS από λογισμικό που υποστηρίζει SOCKS. Ένας επιχειρηματικός προγραμματιστής δημιούργησε ένα εργαλείο ασφαλείας που ονομάζεται Tortilla για να βοηθήσει να μετακινήσει όλη την κίνηση TCP / IP και DNS μέσω της διεπαφής χωρίς παρεμβολές.

Το Δίκτυο Δρομολογητών Onion είναι κατάλληλο για μένα?

Οι αστικοί μύθοι στην άκρη, το TOR είναι ένα εργαλείο. Όπως πολλά χρήσιμα εργαλεία, το δίκτυο και το πρόγραμμα περιήγησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το καλό ή το κακό. Ενώ υπάρχει σίγουρα πολλή άθλια δραστηριότητα και σκιεροί χαρακτήρες που συγκεντρώνουν βαθύτερα στρώματα στο Διαδίκτυο, πολλοί καλοί άνθρωποι χρειάζονται επίσης ανωνυμία.

διάγραμμα δρομολογητή tor

Το Δίκτυο χρησιμοποιείται συνήθως από:

 • Πολιτικοί αντιφρονούντες που ζουν κάτω από καταπιεστικά καθεστώτα
 • Δημοσιογράφοι και ερευνητές
 • Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου αναγκάζουν τον εντοπισμό δακτυλίων διακίνησης ναρκωτικών ή παιδιών / φύλων
 • Άτομα που ζουν σε χώρες όπου η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι περιορισμένη ή λογοκρίνεται
 • Άτομα που εργάζονται στο εξωτερικό και θέλουν να καλύψουν τη διεύθυνση IP της τοποθεσίας ή του σπιτιού τους
 • Όποιος άλλος ενδιαφέρεται για την ψηφιακή παρακολούθηση και παρακολούθηση

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο και την ασφάλειά σας στον πραγματικό κόσμο, θα πρέπει να προστατεύσετε την ταυτότητά σας στον κόσμο του κυβερνοχώρου χρησιμοποιώντας το δίκτυο του The Onion Router.

Ασφαλής πλοήγηση στο Dark Web

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, Η χρήση αυτού του δικτύου δεν κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς σε παράνομη δραστηριότητα. Οι εγκληματίες πηγαίνουν σε εγκληματίες με ή χωρίς πρόσθετο απόρρητο ενώ κλέβουν και καταστρέφουν τον όλεθρο. Χρησιμοποιήστε μερικές από τις ίδιες προφυλάξεις που θα χρησιμοποιούσατε κάθε φορά που επισκέπτεστε μια λιγότερο ασφαλή περιοχή και θα πρέπει να είστε εντάξει.

Ο πιο κοινός σκοπός για τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το TOR
στατιστικά στοιχεία σκοτεινού ιστού

Λόγω καταχρήσεων, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου χρησιμοποιούν ένα μπλοκ κόμβου εξόδου TOR για να απαγορεύσουν IP που έχουν υποστεί καταγγελίες κατάχρησης. Ωρες ωρες, το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε TOR είναι αρκετό για να συγκεντρώσετε ανεπιθύμητο έλεγχο ή παράπονα.

Μπορείτε να αποφύγετε προβλήματα κόμβου εξόδου και άλλα προβλήματα ακολουθώντας μερικές προληπτικές συμβουλές.

Διατηρήστε στο Dark Web κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας σερφ:

Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγετε ένα μπλοκ κόμβου TOR εάν απομακρυνθείτε από αυτά. Πηγαίνοντας εμπρός-πίσω ανάμεσα στο darknet και το καθαρό δίχτυ σημαίνει την είσοδο και την έξοδο από την κρυπτογραφημένη σήραγγα, προκαλώντας σας να συναντήσετε πολλούς κόμβους εξόδου.

Όσο περισσότεροι κόμβοι εξέρχεστε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να χτυπήσετε έναν κακό. Ουσιαστικά, περιηγηθείτε μόνο από έναν κάθε φορά. Δεν έχετε ανοιχτό το Google Chrome και ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα περιήγησης TOR ανοιχτό.

Βεβαιωθείτε ότι οι ιστότοποι που επισκέπτεστε χρησιμοποιούν HTTPS

Το δίκτυο χρησιμοποιεί αυτό το πιο ασφαλές πρωτόκολλο από προεπιλογή όταν υποστηρίζεται από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Βεβαιωθείτε ότι το το φως ειδοποίησης είναι πράσινο πριν από τη μετάδοση τυχόν δυνητικά ευαίσθητων δεδομένων.

Χρησιμοποιήστε υπηρεσίες που διατηρούν το απόρρητό σας

Ο δρομολογητής Onion προστατεύει την ανωνυμία σας, αλλά δεν είναι αλάνθαστος. Μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια και το απόρρητό σας χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης που δεν παρακολουθεί τις αναζητήσεις ή τη δραστηριότητά σας, προσθέτοντας μία από τις κορυφαίες προτεινόμενες υπηρεσίες VPN στη διαμόρφωσή σας και διασφαλίζοντας συνομιλίες με μια ασφαλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Wire.

Επιπλέον, η χρήση του Tor θα σας κάνει ασφαλείς από συνήθεις μη εγκληματικές εισβολές απορρήτου, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα του προγράμματος περιήγησης.

Αποφύγετε τις συνδέσεις / προφίλ

Προσπαθήστε να αποφύγετε τους ιστότοπους που απαιτούν τη δημιουργία λογαριασμού ή προφίλ, ακόμα κι αν είναι δωρεάν. Κάθε φορά που κάνετε οτιδήποτε στο Διαδίκτυο που απαιτεί να παρέχετε πληροφορίες για τον εαυτό σας, διατρέχετε τον κίνδυνο να προσγειωθεί σε λάθος χέρια.

Πρέπει να προσέχετε το Dark Web?

Κανένας οδηγός για τη χρήση του TOR δεν θα ήταν πλήρης χωρίς κάποια αναφορά στο Darkweb, το κρυφό του Wiki, και Urban Legends. Αυτό είναι το τμήμα του Διαδικτύου με το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι γοητεύονται – και λίγο φοβούνται – όταν σκέφτονται τα κρυμμένα μέρη του Διαδικτύου.

Ο όρος «σκοτεινός ιστός» χρησιμοποιείται συχνά συνώνυμα με το «deep web», αλλά είναι δύο ξεχωριστά τμήματα του ίδιου πράγμα.

εξηγείται ο βαθύς και σκοτεινός ιστός

Το Διαδίκτυο βασικά χωρίζεται σε τρία μέρη, το clearnet (όπου συγκεντρώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι), το deep web και το dark web. Είναι σαν ένα παγόβουνο, με το άκρο – καθαρό δίχτυ – ορατό πάνω από την επιφάνεια και τα υπόλοιπα κρυμμένα παρακάτω. Όσο πιο βαθιά παίρνετε, τόσο πιο σκοτεινά είναι τα νερά. Θα μπορείτε να αναγνωρίζετε ιστότοπους που βρίσκονται στο Βαθύς ή σκοτεινός ιστός από το επίθημα .onion στη διεύθυνση URL τους.

Η περιήγηση στη ραγδαία πλευρά του Διαδικτύου μπορεί να ικανοποιήσει την περιέργεια για εκείνους που τους αρέσουν οι λαμπερές λεπτομέρειες και οι αστικοί μύθοι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομη δραστηριότητα. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στον σκοτεινό ιστό για να μάθετε αν οι πληροφορίες σας έχουν παραβιαστεί ή έχουν παραβιαστεί από επιχειρήσεις. Χρησιμοποιείται και από ιδιωτικούς ερευνητές, υπηρεσίες πληροφοριών και τοπικούς LEO.

Υπάρχουν επίσης πολλές νόμιμες υπηρεσίες και ενδιαφέροντα μέρη διαθέσιμα στον σκοτεινό ιστό, όπως το Hidden Wiki (Σημείωση: μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο μέσω περιήγησης στο The Onion Network). Το κρυφό Wiki είναι ένας κατάλογος ιστότοπων και υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. Μερικοί είναι χρήσιμοι, αλλά πολλοί σύνδεσμοι οδηγούν σε σκοτεινά και επικίνδυνα μέρη.

Για διασκέδαση, ρίξτε μια ματιά:

 • Deep web Facebook: Απολαύστε τα καλά πράγματα για το Facebook με λίγο περισσότερη ανωνυμία. Έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες καθημερινά, αλλά θα χρειαστείτε την προσθήκη NoScript για να ενεργοποιήσετε τη JavaScript.
 • NotEvil: Αυτή είναι η βαθιά διαδικτυακή έκδοση του Google, γνωστή και ως “Anti-Google”.
 • Proton Mail: Μια ασφαλής υπηρεσία email που αναπτύχθηκε στο CERN
 • Βαθύ ραδιόφωνο Ιστού: Ροή ψηφιακού ραδιοφώνου που ικανοποιεί κάθε μουσικό γούστο.
 • Ισχυρό κουτί: Εξαιρετικά ασφαλής, υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων τύπου Wikileaks που διευθύνεται από το New Yorker
 • OnionWallet: Ασφαλής πλατφόρμα μεσεγγύησης Bitcoin και διαδικτυακής πλατφόρμας πληρωμής

Προσοχή ότι εάν χρησιμοποιείτε το δίκτυο για να παρακολουθείτε ή να παρενοχλείτε άτομα, η IP σας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μπλοκ κόμβου εξόδου και να το πάρει – και εσείς – ξεκίνησε τον διακομιστή. Μπορεί επίσης να ενεργήσει απερίσκεπτα ή εγκληματικά σας φέρνω στην προσοχή των φορέων επιβολής του νόμου, που επίσης παραμονεύουν τον βαθύ / σκοτεινό ιστό ανώνυμα. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν έχετε απλώς υπόψη τη δική σας επιχείρηση.

Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλείας για όσους χρειάζονται πρόσβαση σε αυτό το τμήμα του Διαδικτύου ή ανησυχούν για προσωπικές ή επιχειρηματικές πληροφορίες που ενδέχεται να διαρρεύσουν και να εμφανίζονται σε ιστότοπους Dark Web.

Ένα παράδειγμα μιας εταιρείας που δεν προσφέρει απευθείας αυτές τις υπηρεσίες, αλλά διαθέτει αυτήν τη λειτουργία ελέγχου σκοτεινού ιστού είναι Ντάσλαν, που είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκεί έξω. Οι εξειδικευμένες εταιρείες ασφάλειας μπορούν να βοηθήσουν στη στρατηγική και τη διαχείριση κινδύνων ή να εντοπίσουν κλεμμένες πληροφορίες όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και πνευματική ιδιοκτησία.

Μπορεί να βρείτε χρήσιμες τις υπηρεσίες αυτών των εταιρειών:

 • Tripwire: Παρέχει υπηρεσίες παρακολούθησης και ασφάλειας
 • Εργαστήρια Surfwatch: Παρακολουθεί την πνευματική ιδιοκτησία και παρέχει βοήθεια στον προγραμματισμό στρατηγικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
 • Κρατήστε την ασφάλεια: Παρέχει βοήθεια παρακολούθησης Deep Web
 • Ογκώδης: Εκτελεί ανάλυση μετριασμού των απειλών
 • Πράκτορας ταυτότητας: Παρέχει υπηρεσία ειδοποίησης για απειλές

Μπορείτε να αποφύγετε προβλήματα ακολουθώντας μερικούς κανόνες κοινής λογικής ενώ χρησιμοποιείτε το βαθύτερο δίχτυ:

 1. Πηγαίνετε με σκοπό. μην αποσπούν την προσοχή και πέφτει κάτω από μια τρύπα κουνελιών
 2. Ολοκληρώστε την επιχείρησή σας, αποσυνδεθείτε και αποσυνδεθείτε από το δίκτυο
 3. Ποτέ μην αποκαλύπτετε την ταυτότητά σας ή τις πληροφορίες σας σε κάποιον που αλληλεπιδράτε στο Deep / Dark web
 4. Εάν κάποιος φαίνεται σχηματικός ή ύποπτος, αποφύγετε την περαιτέρω επαφή
 5. Προστατεύστε περαιτέρω την ταυτότητα και την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το δίκτυο σε συνδυασμό με το καλύτερο VPN
 6. Ποτέ μην κάνετε ροή βίντεο, συμμετάσχετε σε κοινή χρήση αρχείων P2P ή ενεργοποιήστε προσθήκες κατά την περιήγηση στο web

TOR-Over-VPN ή VPN-Over-TOR: Υπάρχει διαφορά;?

Η κοινή λογική θα σας έλεγε ότι όσο περισσότερες πλατφόρμες ασφάλειας και απορρήτου χρησιμοποιείτε, τόσο πιο ασφαλή θα είστε και τα δεδομένα σας. Ο Onion Router μπορεί να συνδυαστεί με μια υπηρεσία VPN, αλλά ποια διαμόρφωση είναι καλύτερη; Υπάρχει διαφορά αν εγκαταστήσετε μια πρώτη και ποια?

TOR-Over-VPN ή VPN-Over-TOR

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι μάθετε αν το VPN σας είναι συμβατό με το δίκτυο ή αγοράστε ένα VPN που είναι. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε πώς θα τα συνδυάσετε καλύτερα.

Και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όπως με τις περισσότερες τεχνολογικές αποφάσεις, η απόλυτη επιλογή σας εξαρτάται από το τι προσπαθείτε να επιτύχετε.

Το TOR-over-VPN απαιτεί από εσάς συνδέστε το VPN σας πριν συνδεθείτε στο δίκτυο. Αυτό θα κρυπτογραφήσει τη συνεδρία σας πριν ξεκινήσετε τη σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου και θα εμποδίσετε τον ISP σας να μάθει ότι χρησιμοποιείτε το The Onion Network.

Είναι επίσης ευκολότερο να συνδυάσετε τα δύο με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις και είναι η πιο ασφαλής διαμόρφωση. Το μειονέκτημα είναι ότι, ενώ καλύπτει τη διεύθυνση IP σας κατά την είσοδο, αυτό το εκθέτει κατά την έξοδο από έναν κόμβο.

Από την άλλη πλευρά, το VPN-over-TOR κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας αφού μπείτε στο δίκτυο. Αυτό προσφέρει το πλεονέκτημα της απόκρυψης του γεγονότος ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN. Θα καλύψει επίσης την IP σας καθώς βγείτε από τον τελικό κόμβο.

Ωστόσο, θα ενημερώσει τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου ότι χρησιμοποιείτε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης. Σας απαγορεύει επίσης να έχετε πρόσβαση στις κρυφές υπηρεσίες του δικτύου. Εάν προσπαθείτε να αποκρύψετε τη συνεδρία σας, λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαμόρφωση δημιουργεί ένα σταθερό τελικό σημείο και επιτρέπει την απο-ανωνυμοποίηση.

Οδηγός εγκατάστασης και συμβουλές

οδηγός εγκατάστασηςΗ εγκατάσταση του Onion Router στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας δεν είναι πραγματικά πιο δύσκολη από την εγκατάσταση οποιουδήποτε άλλου λογισμικού ή εφαρμογής. Εκτός από συσκευές που υποστηρίζονται από iOS, η διαδικασία εγκατάστασης περιλαμβάνει μόνο μικρές προσαρμογές από OS σε OS.

Εγκατάσταση για Windows

 1. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://2019.www.torproject.org/download/download-easy.html.el
 2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για λήψη του προγράμματος περιήγησης για Windows
 3. Επιλέξτε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος και την προτιμώμενη γλώσσα
 4. Κάντε κλικ στο “Αποθήκευση” και στο φάκελο προορισμού
 5. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη και εμφανιστεί το πλαίσιο, επιλέξτε “Εκτέλεση” και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης
 6. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στο “ολοκλήρωση” και ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης για να ξεκινήσετε την περιήγηση

Εγκατάσταση TOR για χρήστες MAC (μη αυτόματη εγκατάσταση)

 1. Εγκαταστήστε είτε τη διαχείριση πακέτων Homebrew είτε Macports
 2. Εγκαταστήστε το TOR χρησιμοποιώντας είτε το brew install tor με τη διαμόρφωση / usr / local / etc / tor / torrc (Homebrew) ή sudo port install tor με τη διαμόρφωση opt / local / etc / tor / torrc (Macports) στο κατάλληλο παράθυρο τερματικού

Αυτόματη λήψη για χρήστες MAC

 1. εγκατάσταση για macΜεταβείτε στη σελίδα λήψης και επιλέξτε την έκδοση και τη γλώσσα του OS X
 2. Μια αυτόματη λήψη ολοκληρώνεται, μεταβείτε στο φάκελο προορισμού
 3. Βρείτε το αρχείο TorBrowser.dmg
 4. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό το αρχείο
 5. Βρείτε και σύρετε το TorBrowser.app στο φάκελο της εφαρμογής σας
 6. Αφαιρέστε το εικονίδιο TORBrowser από την πλαϊνή γραμμή για να το αποσυνδέσετε
 7. Για πρώτη χρήση, κάντε κλικ στο Launchpad και κάντε διπλό κλικ στο πρόγραμμα περιήγησης για να το ανοίξετε
 8. Διαμορφώστε την εφαρμογή σύμφωνα με τις οδηγίες
 9. Ένα από τα οποία έχει διαμορφωθεί, κάντε κλικ στο “Σύνδεση” για εκκίνηση

Εγκατάσταση σε συστήματα Linux

 1. Μεταβείτε στη σελίδα λήψης
 2. Επιλέξτε λήψη και γλώσσα GNU / Linus
 3. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, βρείτε και εξαγάγετε το αρχείο εγκατάστασης
 4. Επιλέξτε αρχείο καταλόγου προορισμού και κάντε κλικ στο “εγκατάσταση”
 5. Ακολουθήστε τις οδηγίες για άνοιγμα και εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης

Εγκατάσταση για συσκευές με Android

orbot-tor-androidΤο πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζεται από TOR για smartphone και tablet Android ονομάζεται Orbot. Είναι δωρεάν και διατίθεται στο Google Play store. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με το ChatSecure για πραγματικά ιδιωτική περιήγηση και συνομιλία εν κινήσει σε συσκευές Android και iOS. Υπάρχει μια καθολική επιλογή και μια επιλογή για χρήση σε λειτουργία VPN.

 1. Μεταβείτε στο Google Play store
 2. Πληκτρολογήστε Orbot στη γραμμή αναζήτησης. θα αποκαλύψει έναν σύνδεσμο για το “Orbot proxy with TOR”
 3. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση”
 5. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, κάντε κλικ στο κουμπί “Άνοιγμα”
 6. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας
 7. Εάν επιλέξετε να το εκτελέσετε σε λειτουργία VPN, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο κλειδιού στο επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας όταν είναι ενεργό.

Χρήση του TOR με συσκευές iOS

Με συσκευές iOS, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομάζεται Onion Browser που είναι διαθέσιμη στο Apple App Store.

 1. Μεταβείτε στο Apple App Store και αναζητήστε το Onion Browser για iOS
 2. Κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση”
 3. Εκκινήστε την εφαρμογή Onion Browser
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνδεση σε TOR”
 5. Μόλις ξεκινήσει η εκκίνηση, περιμένετε να ολοκληρωθεί το μήνυμα που έχει αρχικοποιηθεί
 6. Περιηγηθείτε ως συνήθως

Κοινά βήματα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Παρόλο που η περιήγηση με TOR παρέχει υψηλό επίπεδο ανωνυμίας, δεν είναι το απόρρητο ή όλο το διαδικτυακό απόρρητο. Μόλις ελέγξετε το email σας ή εκτελέσετε άλλες εργασίες ρουτίνας, το απόρρητό σας ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο.

Η απάντηση στο να σταματήσουν οι διαρροές δεδομένων και οι παραβιάσεις είναι να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όπως η δημιουργία σκληρών κωδικών πρόσβασης και άλλων μηχανισμών κοινής λογικής.

για προστασία της ιδιωτικής ζωής

Εκτός από το απόρρητο που προσφέρει αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για την προστασία σας και των πληροφοριών σας στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, Το DuckDuckGo είναι μια κρυπτογραφημένη μηχανή αναζήτησης που προσφέρει μια ιδιωτική, ασφαλή εναλλακτική λύση στο Google. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του deep web, χωρίς να παρακολουθείτε και να προβάλετε προφίλ.

Ένα άλλο μέτρο ασφαλείας είναι το Amnesiac Incognito Live System (TAILS). Αυτή η ζωντανή πλατφόρμα διανομής Linux που διαδόθηκε από τον Edward Snowden.

Αντί να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή σας, το TAILS OS ζει σε μια μονάδα USB αντίχειρα. Αυτό αποτρέπει οποιονδήποτε χρήστη του σκοτεινού ή του βαθιού ιστού να εντοπιστεί σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή ή να παγιδευτεί από τη μηχανή αναζήτησης NSA, XKeyscore.

Είναι το TOR μόνο του?

Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει έναν τρόπο για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο και να φτάσετε σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα μέσω εμπορικών προγραμμάτων περιήγησης και παραδοσιακών ISP. Ωστόσο, δεν καλύπτει πλήρως τα κομμάτια σας. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για το ιδιωτικό σας απόρρητο και κάθε φορά που κοιτάζετε τα εισερχόμενά σας, ξεμπλοκάρετε τον εαυτό σας.

Εάν εκτελείτε έναν εμπορικό ιστότοπο, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως στρώματα ασφαλούς υποδοχής (SSL), ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς (TLS) και πρότυπα κρυπτογράφησης 256-bit AES στρατιωτικής ποιότητας. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τα άτομα θα πρέπει επίσης να εγγραφούν με ένα καλό εικονικό ιδιωτικό δίκτυο όπως NordVPN. Αυτό θα εξασφαλίσει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε όλα τα δίκτυα και τις συνδεδεμένες συσκευές σας.

Συχνές ερωτήσεις Tor

Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτόν τον οδηγό TOR όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο και εύκολο να ακολουθηθεί, αλλά ορισμένοι από εσάς μπορεί απλώς να θέλετε μερικές γρήγορες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα.

Ε: Είναι παράνομη η πρόσβαση στον Deep Web?

ΕΝΑ: Αυτή είναι πιθανώς μια από τις ερωτήσεις που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για την περιοχή που είναι γνωστή ως Deep Web. Το Deep Web είναι απλώς μια συλλογή περιεχομένου ιστού και διευθύνσεων IP που δεν έχουν εμπλακεί και χρειάζονται διαφορετικά πρωτόκολλα για πρόσβαση. Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως νομικά και κυβερνητικά έγγραφα, βάσεις δεδομένων παραβιασμένου περιεχομένου, ιατρικά και οικονομικά αρχεία και διάφορα φόρουμ. Η επίσκεψη στο deep web δεν παραβιάζει νόμους. Η νομιμότητα ή η παρανομία οποιασδήποτε περιήγησης ιστού οφείλεται σε αυτό που κάνετε ενώ βρίσκεστε εκεί.

Ε: Τι είναι ένας κόμβος εξόδου TOR?

ΕΝΑ: Αυτό το δίκτυο διατηρεί την ανωνυμία στο διαδίκτυο μέσω μιας σειράς κρυπτογραφημένων επιπέδων. Το πρόγραμμα περιήγησης TOR χρησιμοποιεί ένα εικονικό κύκλωμα (VC) κόμβων που μεταδίδει πληροφορίες ανώνυμα από το ένα στο άλλο μέχρι το web surfer να φτάσει στον τελικό του προορισμό. Κάθε κόμβος στέλνει αρκετά δεδομένα στον επόμενο κόμβο για να κάνει μια σύνδεση. Ο τελικός κόμβος που περνά το αίτημά σας IP είναι ο κόμβος εξόδου. Η αρχική σας τοποθεσία δεν είναι ανιχνεύσιμη μέσω αυτού του κόμβου, αλλά οι ιστότοποι που επισκέπτεστε με μη ασφαλή http είναι.

Δυστυχώς, η κατάχρηση είναι δυνατή από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το δίκτυο διατηρεί μια τρέχουσα λίστα μπλοκ κόμβων εξόδου TOR. Μπορείτε να τα αναζητήσετε εδώ.

Ε: Είναι το TOR πραγματικά ανώνυμο?

ΕΝΑ: Είναι τόσο ανώνυμο όσο μπορεί κανείς να αποκτήσει χωρίς πρόσθετες λειτουργίες κρυπτογράφησης. Ωστόσο, δεν είναι αλάνθαστο ή άθραυστο. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι κυβερνητικοί οργανισμοί προσπαθούν να εντοπίσουν άτομα που χρησιμοποιούν το δίκτυο, όπως οι σάρωση ND + SA που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα XKeyscore. Προστατεύει τις διευθύνσεις IP και τις τοποθεσίες ενώ κάποιος χρησιμοποιεί το δίκτυο, αλλά δεν καλύπτει την κυκλοφορία καθώς εισέρχεται ή εξέρχεται. Για πλήρη ανωνυμία, είναι ακόμα έξυπνο να χρησιμοποιείτε πρόσθετες μεθόδους κρυπτογράφησης, όπως την εγκατάσταση ενός VPN.

Ε: Είναι το TOR επικίνδυνο?

ΕΝΑ: Η χρήση του Onion Network και του προγράμματος περιήγησης δεν είναι επικίνδυνη από μόνη της. Ο κίνδυνος εξαρτάται από το γιατί βρίσκεστε εκεί, όπου προσγειώνεστε και με ποιον αλληλεπιδράτε όταν φτάσετε. Σκεφτείτε το deep web ως τη σκιερή πλευρά της πόλης και προσέξτε με ποιον αλληλεπιδράτε. Οποιεσδήποτε απάτες και διαστροφές είναι διαθέσιμες στην επιφάνεια του Διαδικτύου είναι εκθετικά μεγαλύτερες όταν βυθιστείτε στα βάθη. Δείτε τις διαδικτυακές συμβουλές ασφαλείας για να μάθετε περισσότερα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map