Τι είναι το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN);

Σε περίπτωση που δεν έχετε παρατηρήσει, το Διαδίκτυο δεν είναι ασφαλές μέρος. Εκτός αν είστε σωστά προστατευμένοι, είναι ο φοβερός που θα σας γυρίσει ανάποδα, θα αδειάσει τις τσέπες σας και θα φύγει χωρίς μια τόσο πίσω ματιά.


Σε περίπτωση που η μεταφορά δεν είναι απολύτως σαφής, μιλάμε για παραβίαση και κλοπή ταυτότητας και οικονομικών πληροφοριών. Αυτά είναι προφανώς τα άσχημα νέα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος να υπερφορτώσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο που δεν κοστίζει ένα χέρι και ένα πόδι.

Τώρα μιλάμε για υπηρεσίες VPN. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποιον ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, δεν είναι θέμα αν αλλά όταν πρόκειται να είστε το επόμενο θύμα. Πάρα πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα VPN επειδή μοιάζει με περίπλοκη τεχνολογία. προτιμάτε να ορκίζεστε για πάντα στο Διαδίκτυο.

Χαλαρώστε. Απλώς διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα σας μεταφέρουμε από το μηδέν έως τον ειδικό για τον τρόπο επιλογής, εγκατάστασης και πρόσβασης σε ποιοτικό VPN. Ακούγεται καλό? Ας αρχίσουμε.

Τι μπορεί να κάνει ένα VPN για μένα?

Η πρώτη παραγγελία της επιχείρησης είναι να σας εκπαιδεύσει, αγαπητέ αναγνώστη, σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ένας διακομιστής VPN για εσάς. Υπάρχουν πολλά οφέλη. Εδώ είναι μερικά:

 • Παρουσιάστε τη διεύθυνση IP σας σε οποιονδήποτε παρακολουθεί σαν να βρίσκεστε σε διαφορετική χώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ροής (όπως το Netflix ή το Hulu με έδρα τις ΗΠΑ) που έχουν αποκλειστεί γεωγραφικά στη χώρα σας.
 • Απόκρυψη των ιστότοπων που επισκέπτεστε και τυχόν προσωπικές πληροφορίες όπως κωδικοί πρόσβασης ή αριθμοί πιστωτικών καρτών από άλλους – συγκεκριμένα χάκερ.
 • Παράκαμψη διαφόρων μορφών κυβερνητικών αποκλεισμών περιεχομένου ή λογοκρισίας (Γεια σας, Κίνα!)
 • Πρόσβαση και λήψη περιεχομένου από ποιοτικούς ιστότοπους torrent.

Μια κοινή ερώτηση είναι εάν ένα VPN θα αντικαταστήσει τον ISP (Internet Service Provider) που έχετε ήδη. Η απάντηση είναι όχι. Ενώ ορισμένα VPN προσφέρουν επίσης υπηρεσία διαδικτύου, δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή από τον τρέχοντα πάροχο. Σκεφτείτε ένα VPN ως μια ιδιωτική σήραγγα που κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και κρύβει την ταυτότητά σας όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο.

Σύνδεση στο Διαδίκτυο με VPN

Ενώ ο ISP σας παρέχει τη βασική δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, όταν αναπτύσσετε μια καλή υπηρεσία VPN, ανακατευθύνεστε στον διακομιστή του και όχι σε αυτόν που ανήκει στον ISP σας. Ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου δεν θα μπορεί πλέον να βλέπει τα δεδομένα σας ή να βλέπει ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε. Το μόνο ορατό θα είναι ότι είστε συνδεδεμένοι σε διακομιστή VPN.

Αντί για την τυπική διεύθυνση IP που χρησιμοποιείτε και η οποία αποκαλύπτει τη φυσική σας τοποθεσία, όποιος προσπαθεί να κατασκοπεύσει τις διαδικτυακές σας συνήθειες θα βλέπει μόνο τη διεύθυνση IP που σχετίζεται με τον διακομιστή VPN. Τα δεδομένα που περνούν μεταξύ εσάς και του Διαδικτύου είναι κρυπτογραφημένα και θα μοιάζουν με ασυναρτησίες σε οποιονδήποτε ελπίζει να το χρησιμοποιήσει για παράνομο σκοπό.

Ας ελπίσουμε ότι αρχίζετε να βλέπετε κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα σε ένα VPN. Εάν χρησιμοποιείτε συχνή χρήση δημόσιων σημείων πρόσβασης Wi-Fi σε αεροδρόμια, καφετέριες ή τη φιλική δημόσια βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας, μπορεί να θεωρηθεί απόδειξη αποδεδειγμένης τρέλας να το κάνετε χωρίς προστασία VPN.

Αυτά τα μέρη είναι κεντρικά hacks επειδή οι συνδέσεις σπάνια έχουν οποιοδήποτε είδος λειτουργιών ασφαλείας. Ακόμα και ένας ανίδεος χάκερ μπορεί πιθανώς να καταλάβει πώς να κάνει τη ζωή σας άθλια. Δείτε αυτόν τον άντρα εκεί στη γωνία με γυαλιά και ένα ωραίο κοτλέ σακάκι, κοιτάζοντας προσεκτικά τον φορητό υπολογιστή του?

Δεν είναι κάποιος καθηγητής που βαθμολογεί φοιτητικές εξετάσεις. Παραβιάζει τα στοιχεία σύνδεσής σας στην τράπεζα! Οι υπηρεσίες VPN με κορυφαία βαθμολογία είναι φορητές, ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

Δεν είναι όλα τα τριαντάφυλλα και ο ήλιος

Ο κόσμος μπορεί να είναι σκληρή ερωμένη. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε εκ των προτέρων ότι υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα που σχετίζονται με τη χρήση ενός VPN. Έκθεση σε VPN: Ενώ είστε τώρα ασφαλείς από τα αδιάκριτα μάτια του ISP σας, ο προμηθευτής VPN που θα επιλέξετε θα μπορεί να βλέπει τα δεδομένα σας.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε ένα αξιόπιστο VPN υψηλής βαθμολογίας που υπόσχεται ισχυρή ασφάλεια και έχει έννομο συμφέρον να προστατεύσει τα δεδομένα σας, πιθανότατα θα είστε εντάξει. Η κατασκοπεία δεν είναι επιχειρηματικό μοντέλο τους.

Σύνδεση S-L-O-W-E-R: Κατά γενικό κανόνα, μια σύνδεση VPN θα είναι πιο αργή από τον κανονικό σας ISP, λόγω του επιπλέον βήματος κρυπτογράφησης δεδομένων και στις δύο κατευθύνσεις. Ταυτόχρονα, η σύνδεσή σας πρέπει να διανύσει μια φυσικά μεγαλύτερη απόσταση για να καλύψει το επιπλέον βήμα προς το διακομιστή VPN, πράγμα που σημαίνει πιο αργή απόκριση κατά την περιήγηση.

Εάν λάβετε την υπηρεσία VPN από έναν κοντινό διακομιστή (σε γενικές γραμμές), θα παρατηρήσετε μείωση ταχύτητας 10 τοις εκατό. Πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ένας απομακρυσμένος διακομιστής θα μπορούσε να κάνει αυτόν τον αριθμό σημαντικά υψηλότερο.

Είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε ένα VPN?

Η σύντομη απάντηση – σε περίπτωση που φοβάστε τον νόμο ή το βαρύ χέρι της κυβέρνησης στην πόρτα σας – είναι ναι. Η χρήση ενός VPN είναι απολύτως νόμιμη.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι, στην πλειονότητα των χωρών, ένας πολίτης έχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Αλλά τότε έχετε μερικούς κακούς ηθοποιούς – ας τους καλέσουμε Κίνα και Ιράν για διασκέδαση – που δεν προσποιούνται καν ότι είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία. Σίγουρα δεν τους αρέσει η ιδέα της ελεύθερης, απεριόριστης πρόσβασης στο Διαδίκτυο και κάνουν ό, τι μπορούν για να αποτρέψουν τη διαθεσιμότητα VPN στον πληθυσμό είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ακόμη και στην Κίνα – η οποία υπερηφανεύεται για τις πιο ενοχλητικές προσπάθειες λογοκρισίας στον κόσμο – οι αποκλεισμοί VPN είναι μόνο εν μέρει επιτυχημένοι και δεν έχουμε ακούσει κανέναν να τιμωρείται για την απλή πράξη της χρήσης VPN. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα αποφύγετε διακομιστές που βασίζονται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες (όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο) εάν το απόρρητο αποτελεί πρόβλημα. Η τρομοκρατική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ορισμένες κυβερνήσεις να δημιουργήσουν νόμους που απαιτούν VPN να διατηρούν αρχείο καταγραφής της δραστηριότητας των χρηστών. Η απλή λύση είναι να αποφύγετε αυτούς τους διακομιστές.

Καταρχάς

Καθώς η ζήτηση για ανωνυμία και ασφάλεια στο διαδίκτυο συνεχίζει να αυξάνεται, όλο και περισσότερες υπηρεσίες VPN κρέμονται. Όπως οτιδήποτε άλλο, δεν δημιουργούνται όλοι ίσοι. Στην αναζήτησή σας να βρείτε το καλύτερο VPN, ελέγξτε φόρουμ και άλλες διαδικτυακές πηγές για κριτικές και προτάσεις. Μια σύγκριση χαρακτηριστικών μπορεί να είναι σωστή.

Η παρακάτω λίστα είναι μερικές που πρέπει να προσέχετε:

 • Τιμή: Ως φιγούρα, τα περισσότερα αξιόπιστα VPN κοστίζουν λιγότερο από 10 $ ανά μήνα.
 • Ταχύτητα: Όπως αναφέρθηκε, η διαδικασία κρυπτογράφησης θα επιβραδύνει τη σύνδεσή σας, αλλά ρωτήστε άλλους χρήστες για την εμπειρία τους.
 • Μυστικότητα: Αυτό είναι το κύριο σημείο πώλησης όσον αφορά την υπηρεσία VPN. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία βάζει την ιδέα μπροστά και στο κέντρο.
 • Ασφάλεια: Ρωτήστε για συγκεκριμένα αντίμετρα που χρησιμοποιούνται για την αποτροπή των χάκερ, της NSA και άλλων που έχουν σκοπό την κλοπή ταυτότητας ή την ταυτοποίηση.
 • Τοποθεσία διακομιστή: Οι διακομιστές που είναι διάσπαρτοι σε μια μεγάλη ποικιλία γεωγραφικών τοποθεσιών είναι καλό. Οσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.
 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: Μην διευθετήσετε έναν πάροχο που επιτρέπει μόνο μία συσκευή να συνδέεται στον λογαριασμό σας κάθε φορά. Θα πρέπει να μπορείτε να απολαμβάνετε το τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή και το Xbox ταυτόχρονα.
 • Υποστήριξη Πελατών / Τεχνικής: Η χρήση VPN εξακολουθεί να είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία στο μέσο web surfer, οπότε ένας καλός πάροχος θα έχει ένα έμπειρο προσωπικό υποστήριξης που θα απαντά στην κλήση, τη συνομιλία ή το email σας σε εύλογο χρονικό διάστημα.
 • Δοκιμάστε το προτού το αγοράσετε: Όπως οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, μια υπηρεσία VPN θα πρέπει να προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο και εγγύηση επιστροφής χρημάτων για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 15-30 ημέρες. Προφανώς, η λίστα των δυνατοτήτων που προσφέρονται από όλα τα κορυφαία VPN είναι πολύ μεγάλη για να συμπεριληφθεί εδώ, αλλά μπορεί επίσης να δώσετε προσοχή στη συμβατότητα με μια ποικιλία συσκευών και μια διεπαφή χρήστη που δεν σας μπερδεύει. Το καλύτερο στοίχημα εδώ είναι να μπείτε σε διαδικτυακά φόρουμ που σχετίζονται με την ασφάλεια και να αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το ποιοι πάροχοι VPN είναι οι καλύτεροι.

Είναι δωρεάν υπηρεσία VPN μια καλή ιδέα?

Μόλις ξεκινήσει η αναζήτησή σας για ένα VPN, δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν συναντήσετε εντυπωσιακές διαφημίσεις που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν την υπηρεσία δωρεάν. Αξίζει? Αν σας αρέσουν οι υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας, οι εξαιρετικά αργές συνδέσεις και οι ασταμάτητες διαφημίσεις σας, τότε με κάθε τρόπο, εγγραφείτε στη δωρεάν υπηρεσία.

Απλώς λάβετε υπόψη αυτό το επιχειρηματικό αξίωμα – εάν δεν πληρώνετε για το προϊόν, είστε το προϊόν. Υπάρχουν μόνο μερικές εξαιρέσεις σε αυτό (Δείτε τη λίστα με τα καλύτερα δωρεάν VPN). Για παράδειγμα, υπάρχει μια εταιρεία που ονομάζεται CyberGhost, η οποία προσφέρει δωρεάν πρόσβαση χρηματοδοτούμενη από διαφημίσεις που θα ήταν ωραίες για περιστασιακούς χρήστες του Διαδικτύου ή μια στολή γνωστή ως VPN Gate, η οποία λειτουργεί εθελοντικά. Αλλά ακόμη και αυτές οι επιλογές δεν μπορούν να κρατήσουν ένα κερί στην απόδοση μιας καλής υπηρεσίας επί πληρωμή.

Λόγος για την ανωνυμία

Για κίνητρα τόσο καθαρά όσο και αμφισβητήσιμα, οι άνθρωποι φτάνουν στην επιθυμία ενός VPN που αναζητά ανωνυμία στο διαδίκτυο. Για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, αυτός είναι ένας αδύνατος στόχος επειδή το ο πάροχος υπηρεσιών θα γνωρίζει πάντα ακριβώς πού βρίσκεστε. Το επόμενο καλύτερο πράγμα για την ανωνυμία είναι η ειρηνική ιδιωτικότητα και αυτός είναι ένας πολύ καλός στόχος.

Κούτσουρα: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οποιαδήποτε αξίωση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής γίνεται από ένα Το VPN δεν αξίζει τον κόπο στον ωκεανό εάν διατηρεί αρχεία καταγραφής. Έχουμε δει πρόσφατα παραδείγματα τακτικών κυβερνητικών τακτικών που επιδιώκουν να αναγκάσουν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ή διαδικτύου να ανατρέψουν τις πληροφορίες πελατών, να μας εμπιστευθούν. Εάν μια εταιρεία βρεθεί αντιμέτωπη με την απειλή της φυλακής, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η τοποθεσία σας και οι συνήθειες προβολής δεν θα παραμείνουν ιδιωτικές για πολύ.

Εμπιστοσύνη: Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για το γεγονός ότι πρέπει να λάβετε τη λέξη μιας υπηρεσίας VPN ότι δεν τηρούν αρχεία καταγραφής ή δεν σας κατασκοπεύουν. Ευτυχώς, όσοι δεν ακολουθούν τις υποσχέσεις περί απορρήτου θα βρουν σύντομα τις κακές συμπεριφορές τους διασκορπισμένες στο Διαδίκτυο από πελάτες που έχουν προδώσει. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση σε αυτήν τη γη ότι θα είστε πάντα και για πάντα πιο αόρατοι στο διαδίκτυο εάν χρησιμοποιείτε VPN.

ΒΡΑΧΩΔΗΣ ΚΟΡΥΦΗ: Εάν για οποιονδήποτε λόγο, είστε απεγνωσμένα αποφασισμένοι να μείνετε εντελώς ανώνυμοι, θα μπορούσατε να συνδεθείτε στο VPN σας μέσω του TOR, το οποίο παρέχει δωρεάν λογισμικό σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Εάν ανοίξατε έναν λογαριασμό μέσω TOR, πληρώσατε με κρυπτογράφηση όπως το Bitcoin και έπειτα αποκτήσατε πρόσβαση στο VPN σας με αυτόν τον τρόπο, θα πλησιάζατε την ανωνυμία όσο θα φτάσατε σε αυτόν τον κόσμο. Υπάρχουν μόνο μερικά VPN που υποστηρίζουν αυτήν τη μέθοδο. Μπορείτε επίσης να περιμένετε να κάνετε διπλό χτύπημα στην ταχύτητα σύνδεσης, ώστε να έχετε πολλά δροσιστικά ποτά και ίσως ένα μπουκάλι νευρικών χαπιών όταν συνδεθείτε, επειδή τα πράγματα θα κινούνται πολύ αργά.

Ίσως δεν χρειάζεστε VPN

Εάν το όνομά σας δεν είναι Edward Snowden ή Julian Assange και θέλετε μόνο ένα VPN να ξεπεράσει τους περιορισμούς γεωγραφικής αποθήκευσης στη χώρα σας που σας εμποδίζουν να κάνετε streaming συγκεκριμένων τηλεοπτικών ιστότοπων, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το SmartDNS.

Το SmartDNS δεν περιλαμβάνει κρυπτογράφηση, ώστε να διατηρείτε καλή ταχύτητα σύνδεσης. Είναι επίσης φθηνότερο από ένα VPN, αλλά θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε έναν διακομιστή μεσολάβησης για να μετακινηθείτε σε συγκεκριμένα γεωγραφικά μπλοκ.

Η ερώτηση για κινητά

Καθώς όλη η ανθρωπότητα συνεχίζει τη μαζική μετανάστευσή της στον κόσμο των μικροσκοπικών οθονών κινητών τηλεφώνων, η ικανότητα χρήσης υπηρεσίας VPN σε αυτές τις συσκευές καθίσταται κρίσιμη. Η σύντομη απάντηση είναι, Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο κινητό σας. Το υπόλοιπο της ιστορίας είναι ότι το να παίζεις ωραία με όλες τις εφαρμογές για συγκεκριμένη τοποθεσία μπορεί να είναι ένα ταξίδι στην τρέλα. Έχετε παρατηρήσει πώς το τηλέφωνό σας ρωτάει πάντα αν μπορεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας? Εάν κάνατε κλικ στο «ναι», απλά παραβίασε το VPN σας. Η λύση είναι να μην έχετε ποτέ πρόσβαση σε ιστότοπους μέσω μιας εφαρμογής, αλλά να περνάτε πάντα από ένα πρόγραμμα περιήγησης. Συνιστούμε τον Firefox, ο οποίος είναι ανοιχτού κώδικα και διατηρεί μια εντυπωσιακή εμμονή στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η κατώτατη γραμμή

Ενώ σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να εγκαταστήσετε μια καλή υπηρεσία VPN Surfshark ή NordVPN σύντομα, αν όχι αμέσως. Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι θησαυροφυλάκιο τραπεζών. Για να δείτε περισσότερα, ανατρέξτε στην καλύτερη αναφορά VPN.

Αντίθετα, πρέπει να το θεωρήσετε ένα εργαλείο που σχεδόν σίγουρα θα βελτιώσει τις προσπάθειές σας να παραμείνετε ιδιωτικοί και ανώνυμοι στο διαδίκτυο, αλλά υπάρχει κανένα 100% σε αυτό το παιχνίδι. Ως εκ τούτου, θα ήταν συνετό να έχετε κατά νου αυτό το tidbit κατά την επιλογή των ιστότοπων που πρέπει να επισκεφτείτε και τον τύπο δραστηριοτήτων που θα συμμετάσχετε όσο βρίσκεστε εκεί.

Λάβετε αυτό που λέμε?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map