Κίνδυνος δημόσιου WiFi

Contents


Λούντοβιτς Ρέμπερτ –


Τελευταία ενημέρωση στις 25 Μαρτίου 2020

Όταν ακούτε για πρώτη φορά τις λέξεις “δημόσιο WiFi”, ακούγεται σαν καλό πράγμα. Σε τελική ανάλυση, είναι ανοιχτό στο κοινό. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε όλα τα οφέλη χωρίς κανένα κόστος!

Οχι τόσο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, πρέπει να σκεφτείτε το δημόσιο WiFi σαν μια δημόσια τουαλέτα. Είναι εφικτό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά αποφεύγεται καλύτερα όποτε είναι δυνατόν. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Τι είναι το Δημόσιο Wi-Fi?

δημόσιο wifiΔημόσιο WiFi είναι οποιοδήποτε δίκτυο WiFi που είναι προσβάσιμο από το ευρύ κοινό. Οι καφετέριες, τα εμπορικά κέντρα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα εστιατόρια, ακόμη και τα καταστήματα λιανικής προσφέρουν συχνά δωρεάν WiFi για τους πελάτες ή για οποιονδήποτε άλλο έρχεται.

Αυτό μπορεί να είναι βολικό για διάφορους λόγους. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ πίνετε latte ή αναζητάτε κριτικές για προϊόντα ενώ περιηγείστε σε ένα κατάστημα.

Δυστυχώς, το δημόσιο WiFi μπορεί να ενέχει σοβαρό κίνδυνο στο διαδικτυακό σας απόρρητο. Και δεν μιλάμε απλώς για διαφημιστές που σας παρακολουθούν. Μιλάμε για τις πιο οικείες, προσωπικές πληροφορίες σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι συνδέεστε στον αγαπημένο σας ιστότοπο κοινωνικών μέσων σε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi. Κάποιος μπορεί να λάβει τα στοιχεία σύνδεσής σας. Με αυτό, μπορούν να έχουν πρόσβαση στην προσωπική σας επικοινωνία, η οποία μπορεί Δώστε τους πρόσβαση σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες έχετε κοινοποιήσει με φίλους.

Ακόμα χειρότερα, ας υποθέσουμε ότι πρέπει να μεταφέρετε κάποια χρήματα από τον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας στον λογαριασμό ελέγχου για να πραγματοποιήσετε μια αγορά. Συνδεθείτε λοιπόν στην εφαρμογή της τράπεζάς σας για να πραγματοποιήσετε τη μεταφορά. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει ένας χάκερ με τον διαδικτυακό κωδικό πρόσβασης για τραπεζικές συναλλαγές.

Πολλά δημόσια δίκτυα WiFi απαιτούν έναν κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση, ο οποίος μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ασφάλειας. Δυστυχώς, αυτή η αίσθηση ασφάλειας μπορεί να είναι παραπλανητική. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνει θα πρέπει να αποφύγετε το δημόσιο WiFi όποτε είναι δυνατόν.

Κορυφαίοι 10 κίνδυνοι του δημόσιου WiFi

Λοιπόν, γιατί το δημόσιο WiFi είναι τόσο επικίνδυνο; Εδώ είναι οι κορυφαίοι 10 κίνδυνοι στους οποίους εκτίθεστε όταν συνδέεστε σε ένα από αυτά τα δίκτυα.

1. Μη κρυπτογραφημένα δίκτυα

Σε ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο, οι πληροφορίες σας προστατεύονται με ένα κλειδί κρυπτογράφησης. Με άλλα λόγια, οι πληροφορίες δεν είναι εύκολα προσβάσιμες από τρίτο μέρος. Όταν ένα δίκτυο έχει δημιουργηθεί από έναν επαγγελματία, συνήθως ενεργοποιούν την κρυπτογράφηση.

Δυστυχώς, πολλά δημόσια συστήματα WiFi δεν έχουν δημιουργηθεί από επαγγελματία. Για παράδειγμα, ο δρομολογητής στην τοπική καφετέρια σας είναι εξίσου πιθανό να έχει δημιουργηθεί από ένα barista ως επαγγελματίας πληροφορικής. Και ακόμη και αν το δίκτυο δημιουργήθηκε επαγγελματικά, δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείτε με βεβαιότητα εάν είναι κρυπτογραφημένο.

Σε ένα μη κρυπτογραφημένο δίκτυο, είναι εύκολο για ένα τρίτο μέρος να υποκλέψει τα δεδομένα σας. Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για σοβαρό κίνδυνο.

2. Phony Hotspots

Ασύρματο σημείο σύνδεσηςΈνα ψεύτικο hotspot είναι ένα hotspot που έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται νόμιμο, αλλά πραγματικά δεν είναι. Συνήθως, αυτό είναι τόσο απλό όσο η δημιουργία ενός δικτύου με παρόμοιο όνομα με αυτό στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

Ας υποθέσουμε ότι απολαμβάνετε ένα μεσημεριανό γεύμα στο αγαπημένο σας εστιατόριο. Έχουν ένα δίκτυο WiFi που ονομάζεται “SouperSalad”. Πηγαίνετε για είσοδο και κατά λάθος επιλέξτε το δίκτυο που ονομάζεται “SuperSalad”. Συγχαρητήρια. Μόλις συνδεθήκατε σε ένα ψεύτικο hotspot και οι hackers συλλέγουν τις πληροφορίες σας.

3. Επιθέσεις Man-in-the-Middle

Μια επίθεση man-in-the-middle είναι ένας τύπος επίθεσης όπου ένας χάκερ τοποθετείται μεταξύ δύο συσκευών. Όταν το κάνουν αυτό, είναι σε θέση να παρακολουθούν, να διαβάζουν και ακόμη και να αλλάζουν τις μεταδόσεις.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι συνδέεστε σε δρομολογητή σε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Αν δεν γνωρίζετε, ένας εισβολέας εισάγει μεταξύ σας και του δρομολογητή. Έτσι, επισκέπτεστε την διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών σας για να ελέγξετε το χαρτοφυλάκιό σας.

Όταν συνδέεστε στην πλατφόρμα συναλλαγών σας, ο εισβολέας μπορεί να διαβάσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μια εβδομάδα αργότερα, συνδεθείτε ξανά, μόνο για να μάθετε ότι όλα τα χρήματά σου έχουν φύγει. Αυτό είναι ένα ακραίο σενάριο, αλλά δείχνει πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το είδος επίθεσης.

4. Επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού

επιθέσεις κακόβουλου λογισμικούΟι χάκερ δεν χρειάζεται πάντα να διαβάζουν τις πληροφορίες σας ενώ είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο WiFi. Αντ ‘αυτού, μπορούν να εισαγάγουν κακόβουλο λογισμικό στο τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας, το οποίο θα συνεχίσει να στέλνει τα δεδομένα σας σε εγκληματίες έως ότου καταργηθούν. Σε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi, αυτό είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Μια κοινή μέθοδος είναι να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να εγκαταστήσετε μια ενημέρωση λογισμικού. Όταν συνδέεστε στο δίκτυο, εμφανίζεται μια ειδοποίηση με αθώα εμφάνιση ότι η εφαρμογή messenger πρέπει να ενημερωθεί. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, εγκαθίσταται το κακόβουλο λογισμικό.

5. Συνδέσεις Ad Hoc

Μια ad hoc σύνδεση είναι μια σύνδεση απευθείας μεταξύ δύο υπολογιστών. Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να ανακαλύπτει αυτόματα νέα δίκτυα ή εάν είναι ενεργοποιημένες οι ad hoc συνδέσεις, οι εισβολείς μπορούν να συνδεθούν απευθείας στη συσκευή σας μόλις συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

6. Κλοπή ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης

Αυτό που έχουν όλες αυτές οι μέθοδοι επίθεσης είναι ότι εκθέτουν τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης του ιστότοπού σας. Αυτό μπορεί να δώσει στους χάκερ πρόσβαση σε οποιονδήποτε διαδικτυακό λογαριασμό. Μπορεί ακόμη και πωλήστε τα στοιχεία σύνδεσής σας στον σκοτεινό ιστό.

7. Κλοπή ταυτότητας

κλοπή ταυτότηταςΗ απώλεια ελέγχου του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασής σας μπορεί να είναι πρόβλημα, αλλά είναι εύκολο να επιδιορθώσετε. Απλώς αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας μόλις αντιληφθείτε το πρόβλημα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι πληροφορίες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο στο μεταξύ. Για παράδειγμα, ενδέχεται να έχετε στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ορισμένα φορολογικά στοιχεία στο λογιστή σας. Εάν αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τον αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Πρόγραμμα Συντάξεων του Καναδά, μπορείτε να γίνετε θύμα κλοπής ταυτότητας.

8. Σκουλήκια

Ένα worm είναι ένας ειδικός τύπος κακόβουλου λογισμικού. Οι ιοί πρέπει να επιτεθούν σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και γενικά πρέπει να εγκατασταθούν. Τα σκουλήκια, από την άλλη πλευρά, μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Το πρόβλημα με ένα δημόσιο δίκτυο είναι ότι δεν γνωρίζετε ποιος άλλος είναι συνδεδεμένος και πόσο καλοί είναι να προστατεύουν τα συστήματά τους. Εάν κάποιος άλλος στο δίκτυο έχει μολυνθεί με ένα σκουλήκι, το worm μπορεί να περάσει από το δίκτυο και να επιτεθεί στον υπολογιστή σας.

9. Snooping και Sniffing

Το snooping και το sniffing είναι όταν ένας χάκερ χρησιμοποιεί λογισμικό ή ειδικό υλικό WiFi για να ακούσει σήματα WiFi. Με αυτήν την τεχνική, οι χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Τα καλά νέα σχετικά με αυτό είναι ότι αν διαβάζετε απλώς τις ειδήσεις, δεν στέλνετε προσωπικά στοιχεία. Τα κακά νέα είναι ότι μόλις συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο, οι εισβολείς θα έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

10. Εξόρυξη Bitcoin

εξόρυξη bitcoinΤο Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα απαιτούν μεγάλες ποσότητες επεξεργασίας για την κρυπτογράφηση blockchain. Για να αποκτήσουν αυτή τη δύναμη, αναθέτουν την εργασία επεξεργασίας σε άλλους ανθρώπους. Ως ανταμοιβή για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κρυπτογράφησης, οι άνθρωποι λαμβάνουν περιστασιακά «δωρεάν» κρυπτογράφηση.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εξόρυξη Bitcoin και είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τους ανθρώπους να κερδίσουν επιπλέον χρήματα. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι ανθρακωρύχοι Bitcoin ειλικρινείς. Μερικές φορές, χρησιμοποιούν υπολογιστές άλλων ατόμων για να κάνουν τη δουλειά τους.

Τι σχέση έχει αυτό με το δημόσιο WiFi; Ένας εισβολέας μπορεί να χρησιμοποιήσει το δημόσιο δίκτυο για να εγκαταστήσει κρυφά λογισμικό εξόρυξης Bitcoin στον υπολογιστή σας ενώ είστε συνδεδεμένοι.

Βεβαίως, αυτό δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα με την κλοπή ταυτότητας. Αλλά επειδή αυτό το λογισμικό χρησιμοποιεί πόρους επεξεργαστή, μπορεί επιβραδύνεται σημαντικά ο υπολογιστής σου.

Τι να μην κάνετε (εάν πρέπει να συνδεθείτε σε δημόσιο WiFi)

Στον σημερινό κόσμο, είναι δύσκολο να αποφύγετε εντελώς το δημόσιο WiFi. Είμαστε όλοι εθισμένοι στα τηλέφωνά μας και μερικές φορές πρέπει να εργαζόμαστε στο αεροδρόμιο ή στο τρένο. Λοιπόν, τι πρέπει να αποφύγετε εάν πρέπει να συνδεθείτε με δημόσιο WiFi; Εδώ είναι μερικοί δείκτες.

Να μην έχετε πρόσβαση ή να χρησιμοποιείτε ευαίσθητα δεδομένα

Ένας καλός κανόνας όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο WiFi είναι να υποθέσετε ότι διαβάζονται οι πληροφορίες σας. Προφανώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Αλλά όπως λέει η παροιμία, μια ουγγιά πρόληψης αξίζει μια λίβρα θεραπείας.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να έχετε πρόσβαση ή να χρησιμοποιείτε σε ένα δημόσιο δίκτυο. Με κάθε κόστος, αποφύγετε την πρόσβαση σε οποιαδήποτε τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Και ποτέ χρησιμοποιήστε ή στείλτε τον αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης ή καναδικού συνταξιοδοτικού σας προγράμματος σε ένα δημόσιο δίκτυο. Αυτό απλά ικετεύει για προβλήματα.

Πολλές δημόσιες πλατφόρμες WiFi θα σας ζητήσουν να εισαγάγετε το email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας για να εγγραφείτε στην υπηρεσία τους. Όταν σας ζητούνται αυτές οι πληροφορίες, σκεφτείτε δύο φορές εάν εμπιστεύεστε ή όχι το δίκτυο. Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια δευτερεύουσα διεύθυνση email.

Αποφύγετε την εγγραφή σε πολλές πλατφόρμες

Πολλά δημόσια δίκτυα WiFi αποτελούν μέρος μιας πλατφόρμας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για αλυσίδες εστιατορίων, δημόσιες συγκοινωνίες, αεροδρόμια και άλλους μεγάλους χώρους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγγραφή σε αυτές τις πλατφόρμες είναι αναπόφευκτη. Αλλά προσπαθήστε να περιορίσετε την έκθεσή σας με την εγγραφή για όσο το δυνατόν λιγότερα. Ένας τρόπος για τον μετριασμό αυτού του κινδύνου είναι να δείτε αν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ή ο φορέας τηλεφωνίας σας προσφέρει σημεία πρόσβασης Wi-Fi στην περιοχή σας.

Αποφύγετε μη ασφαλείς ιστότοπους

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ιστότοποι χρησιμοποιούν ένα Secure Socket Layer (SSL) για την κρυπτογράφηση της κίνησης. Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής επειδή η διεύθυνση θα ξεκινήσει με HTTPS αντί για HTTP. Η παρακολούθηση της κίνησης σε σύνδεση HTTP είναι πολύ ευκολότερο παρά να παρακολουθείτε επισκεψιμότητα σε σύνδεση HTTPS.

Σε πολλά προγράμματα περιήγησης, είναι εύκολο να διαπιστώσετε εάν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής ή όχι. Για παράδειγμα, το Google Chrome θα σας δώσει μια προειδοποίηση “Μη ασφαλής” όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο χωρίς SSL. Είναι έξυπνο να αποφεύγετε αυτούς τους ιστότοπους γενικά, αλλά ειδικά όταν είστε συνδεδεμένοι μέσω δημόσιου WiFi.

Πώς να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας στο δημόσιο WiFi

Η αποφυγή συγκεκριμένου περιεχομένου και ο περιορισμός των πληροφοριών που μοιράζεστε είναι απλώς μέρος της διατήρησης της ασφάλειας στο δημόσιο WiFi. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν προληπτικά μέτρα. Αυτά τα μέτρα είναι επίσης μια καλή ιδέα όταν συνδέεστε στο Διαδίκτυο στο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

ασφαλή περιήγησηΈνας καλός τρόπος για την προστασία των πληροφοριών σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης. Αυτά τα προγράμματα περιήγησης διαφέρουν ουσιαστικά από τα προγράμματα περιήγησης που συνοδεύονται από τη συσκευή σας.

Συνήθως, η συσκευή σας θα διαθέτει πρόγραμμα περιήγησης όπως το Microsoft Edge, το Safari ή το Google Chrome. Αυτά τα προγράμματα περιήγησης μπορεί να φαίνονται ασφαλή, επειδή προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Το πρόβλημα είναι ότι είναι βελτιστοποιημένα για ταχύτητα και ευκολία χρήσης, όχι ασφάλεια.

Τα ασφαλή προγράμματα περιήγησης περιλαμβάνουν επιλογές όπως Firefox, Tor, Brave Browser και το Epic Privacy Browser. Αυτά τα προγράμματα περιήγησης τρέχουν λίγο πιο αργά, αλλά κάνουν καλύτερη δουλειά στο να κρατούν τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μακριά από τα προσωπικά σας στοιχεία.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Ένα VPN παρέχει μια ασφαλή, κρυπτογραφημένη σήραγγα μεταξύ εσάς και του διακομιστή VPN. Αυτό όχι μόνο προστατεύει τα προσωπικά σας στοιχεία, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην ανωνυμοποίηση της κίνησης ιστού σας.

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα VPN ίδια. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά λεγόμενα “δωρεάν VPN”. Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις υπηρεσίες είναι απάτες. Αντί για χάκερ να κλέβουν τα προσωπικά σας στοιχεία, η υπηρεσία VPN θα έχει πρόσβαση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια ποιοτική, πληρωμένη υπηρεσία VPN. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες σας είναι πιο ασφαλής, όχι λιγότερο ασφαλής. Και μην αφήνετε το τηλέφωνό σας απροστάτευτο. Υπάρχουν πολλές καλές υπηρεσίες VPN για Android και iOS.

Βεβαιωθείτε ότι η προστασία από κακόβουλα προγράμματα είναι ενημερωμένη

Ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προστασία του υπολογιστή σας από τους χάκερ. Και αν κάποιο κακόβουλο λογισμικό το κάνει στη συσκευή σας, οι τακτικές, αυτόματες σαρώσεις θα εντοπίσουν γρήγορα και θα εξαλείψουν την απειλή.

Τούτου λεχθέντος, ακόμη και η καλύτερη προστασία από κακόβουλο λογισμικό δεν είναι πολύ καλή αν δεν ενημερώνεται τακτικά. Πάντα βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού προστασίας από ιούς και ενημερώστε αμέσως κάθε φορά που βλέπετε μια ειδοποίηση ενημέρωσης.

Βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας σας είναι ενεργοποιημένο

Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς, ένα τείχος προστασίας μπορεί να αποτρέψει πολλούς τύπους διαδικτυακών επιθέσεων. Το τείχος προστασίας είναι ένα φράγμα που προστατεύει από πολλούς τύπους επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης τυχόν μη εξουσιοδοτημένης κυκλοφορίας ή ανεπιθύμητων συνδέσεων. Όταν ένα τείχος προστασίας εντοπίζει τυχόν ύποπτα πακέτα δεδομένων, θα αποκλειστούν.

Μερικές φορές, η χρήση τείχους προστασίας μπορεί να είναι ενοχλητική. Μπορούν να αποτρέψουν τη λειτουργία ορισμένων προγραμμάτων και παρέχουν συχνά αναδυόμενα παράθυρα και ειδοποιήσεις. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι απενεργοποιούν τα τείχη προστασίας τους ενώ βρίσκονται στο σπίτι.

Εάν συνήθως απενεργοποιείτε το τείχος προστασίας, ενεργοποιήστε το πριν συνδεθείτε σε δημόσιο δίκτυο WiFi. Στα Windows, μπορείτε να το κάνετε από την ενότητα Σύστημα και ασφάλεια του Πίνακα Ελέγχου. Οι χρήστες Mac μπορούν να το κάνουν μέσω του Security & Ενότητα απορρήτου των Προτιμήσεων συστήματος.

Απενεργοποιήστε την κοινή χρήση αρχείων και το AirDrop

Εάν εργάζεστε σε περιβάλλον συνεργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows File Sharing ή το Apple AirDrop. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να τοποθετεί εύκολα αρχεία στη συσκευή σας. Στο χώρο εργασίας ή στο πανεπιστήμιο, αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, σε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi, αυτή η ίδια δυνατότητα μπορεί ενέχουν σοβαρό κίνδυνο.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να απενεργοποιήσουν την κοινή χρήση αρχείων μεταβαίνοντας στο τμήμα “Δίκτυο” του Πίνακα Ελέγχου, κάνοντας κλικ στο Κέντρο κοινής χρήσης, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις κοινής χρήσης για προχωρημένους και απενεργοποιώντας την κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών. Για χρήστες Mac, ανοίξτε το Finder, κάντε κλικ στο AirDrop και επιλέξτε “Να επιτρέπεται η ανακάλυψή μου από: No One.”

Η αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων δεν παρέχει 100% ασφαλείς συνδέσεις. Αλλά θα διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί απλά να μεταφέρει και να ρίξει κακόβουλα αρχεία στον σκληρό σας δίσκο

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me