Τα περισσότερα ασφαλή προγράμματα περιήγησης για πλήρη ανωνυμία (Ενημέρωση 2020)

Αναζητάτε το καλύτερο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης; Εάν ναι, δεν είστε μόνοι. Περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να διασφαλίσουν ότι ο χρόνος τους στο διαδίκτυο είναι επίσης ιδιωτικός χρόνος.


Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησηςΩστόσο, οι άνθρωποι μαθαίνουν τώρα ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα από το να κρύβουν τη διεύθυνση IP τους με ένα VPN και να χρησιμοποιούν έναν ασφαλή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Αυτές τις μέρες, είναι επίσης σημαντικό να βρείτε το πιο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης.

Τι σημαίνει ασφαλής περιήγηση; Σημαίνει να διασχίζουμε το Διαδίκτυο χωρίς να αφήνουμε ψηφιακό αποτύπωμα παντού. Όπως και ζωτικά, το καλύτερο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης διασφαλίζει ότι κανείς δεν σας κατασκοπεύει. Οι πιθανότητές σας να μολυνθείτε με κακόβουλο λογισμικό ή ιό μειώνονται. Εάν κάνετε τραπεζικές συναλλαγές ή πραγματοποιείτε αγορές μέσω διαδικτύου, μπορείτε να αισθανθείτε πιο σίγουροι για το απόρρητο αυτών των συναλλαγών χάρη στο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησής σας.

Το πρόβλημα με πολλά από τα πιο κοινά προγράμματα περιήγησης

Όταν ένας καταναλωτής αγοράζει μια νέα συσκευή ή λειτουργικό σύστημα, συνοδεύεται από πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο. Μπορεί να έχει ένα γνωστό όνομα όπως Χρώμιο ή Microsoft Edge.

Αυτή η εξοικείωση κάνει το πρόγραμμα περιήγησης να φαίνεται ασφαλές. Ωστόσο, αυτά τα προεγκατεστημένα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο δεν είναι τα πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης ιστού που μπορείτε να βρείτε.

Για παράδειγμα, αυτά τα προγράμματα περιήγησης θα ρυθμιστούν για απόλυτη ταχύτητα και προσβασιμότητα. Αυτό ακούγεται καλό, αλλά αυτές οι ρυθμίσεις είναι οι λιγότερο ασφαλείς. Επιπλέον, αυτά τα προγράμματα περιήγησης δεν έχουν την ενσωματωμένη δυνατότητα να κρατούν τους αδέσποτους ανθρώπους και τις οντότητες εκτός της ιδιωτικής σας επιχείρησης.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η συσκευή ή το λειτουργικό σύστημα συνοδεύεται από άλλα προγράμματα λογισμικού. Αυτό πολλαπλασιάζει τον αριθμό των τρωτών σημείων, αφήνοντάς σας ακόμη πιο ανοιχτό σε επιθέσεις.

Ακόμα κι αν φροντίζετε να επισκέπτεστε ιστότοπους που χρησιμοποιούν πιστοποιητικά HTTPS και SSL, εξακολουθείτε να βρίσκεστε ευάλωτοι χάρη σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν είναι ασφαλές.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι ο μέσος καταναλωτής συχνά δεν γνωρίζει πώς να ρυθμίσει το πρόγραμμα περιήγησής του για βέλτιστη ασφάλεια και έχετε μια συνταγή για καταστροφή.

Η απάντηση είναι να επιλέξετε το καλύτερο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης που έχει ήδη πολλαπλά επίπεδα προστασίας. Είναι μια εύκολη λύση που δεν χρειάζεστε μεγάλη τεχνική εμπειρία για να χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης?

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι το μέσο πρόγραμμα περιήγησης δεν ασχολείται με την ασφάλεια ή το απόρρητο των χρηστών. Μερικοί από αυτούς πωλήστε τα προσωπικά σας στοιχεία σε όποιον το ζητήσει. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί ο χρήστης με διαφημίσεις υψηλής στόχευσης. Εναλλακτικά, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα καταλήγουν σε λάθος χέρια.

Λάβετε υπόψη ότι το μέσο πρόγραμμα περιήγησης παρακολουθεί πολλές πληροφορίες για εσάς. Χρησιμοποιούν μια εφαρμογή γεωγραφικής τοποθεσίας για να καταλάβουν πού βρίσκεστε στον κόσμο και παρακολουθούν όλες τις κινήσεις σας στα κοινωνικά μέσα. Το πρόγραμμα περιήγησής σας γνωρίζει ακόμη και για το υλικό και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας διαθέτει το δημοφιλές πρόσθετο WebRTC, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον ευπάθειες. Η Επικοινωνία Ιστού σε πραγματικό χρόνο έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό της διαδικασίας επικοινωνίας μεταξύ προγράμματος περιήγησης και προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, οι κλήσεις WebRTC ενδέχεται να έχουν προβλήματα ασφαλείας. Χάρη στις διαρροές WebRTC, οι ιστότοποι ενδέχεται να μπορούν να δουν τη διεύθυνση IP σας και άλλες λεπτομέρειες αναγνώρισης. Με το WebRTC να είναι μια κοινή προσθήκη για δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, αυτές μπορεί να μην είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές.

Για να κάνετε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο πιο ασφαλή, μπορείτε να κάνετε αρκετά βήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η ενημέρωση του προγράμματος περιήγησής σας, η αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας, ο αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων και η απενεργοποίηση cookie τρίτων. Φυσικά, εάν επιλέξετε ένα πιο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πολλά από αυτά τα βήματα έχουν ήδη ληφθεί για εσάς. Με πρόσθετη προστασία, όπως οι αποκλειστές παρακολούθησης, είστε έτοιμοι για μια ανώνυμη εμπειρία.

Γιατί χρειάζεστε ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης?

Σκεφτείτε για όλα τα πράγματα για τα οποία χρησιμοποιείτε καθημερινά το Διαδίκτυο. Μερικά από αυτά είναι αρκετά ακίνδυνα και όχι ιδιαίτερα ιδιωτικά, όπως η αναζήτηση μιας νέας συνταγής δείπνου ή η εκμάθηση σχετικά με τα περιβαλλοντικά οφέλη από την κατασκευή του δικού σας απορρυπαντικού πλυντηρίου..

Μπορεί να μην σας πειράζει εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου, η μηχανή αναζήτησής σας και πολλοί ξένοι γνωρίζουν ότι σας ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι καλές ότι κάνετε πολύ περισσότερα στο διαδίκτυο από το να αναζητάτε συνταγές.

Εάν πληρώνετε λογαριασμούς στο διαδίκτυο, κοιτάξτε το τραπεζικό σας λογαριασμό στον ιστότοπο της πιστωτικής ένωσης ή χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα σε έναν ιστότοπο λιανικής, πιθανότατα θέλετε αυτές οι συναλλαγές να είναι εντελώς ιδιωτικές και ασφαλείς.

Σας αρέσει να χρησιμοποιείτε κοινωνικά μέσα; Ίσως δεν σας πειράζει αν ολόκληρος ο κόσμος βλέπει όλες τις αναρτήσεις σας, αλλά μερικοί άνθρωποι θέλουν να κρατούν τα πράγματα πιο διακριτικά. Τα καλύτερα ασφαλή προγράμματα περιήγησης βελτιώνουν την πιθανότητα ότι έχετε πραγματικά έλεγχο σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση στο προφίλ κοινωνικών μέσων σας.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε μια ασφαλή υπηρεσία email. Εάν δεν το κάνετε, και εάν δεν λάβετε την απαραίτητη προσοχή όταν λαμβάνετε άγνωστα ή ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας θέτει σε κίνδυνο για ηλεκτρονικό ψάρεμα και άλλες κοινές διαδικτυακές επιθέσεις.

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν κάνετε κάτι που είναι ιδιαίτερα ιδιωτικό στο διαδίκτυο, σκεφτείτε ότι οι χάκερ και άλλα κακόβουλα μέρη αναζητούν πάντα ευπάθειες στο σύστημά σας. Θα κάνουν σχεδόν τα πάντα για να μολύνουν το σύστημά σας με κακόβουλο λογισμικό, adware, spyware, Trojans ή ιούς.

infographic ασφαλή προγράμματα περιήγησης

Οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα θα μπορούσε να φέρει τη συσκευή σας στα γόνατά της. Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να αποτρέψετε κάτι τέτοιο?

Επιλογή ασφαλούς προγράμματος περιήγησης

Πολλά προγράμματα περιήγησης ιστού είναι εκεί έξω, αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς και ευρέως χρησιμοποιούμενες επιλογές δεν πλησιάζουν που είναι οι πιο ασφαλείς. Ωστόσο, άλλα προγράμματα περιήγησης υπερέχουν στη διασφάλιση του απορρήτου και της ασφάλειας. Εδώ είναι τέσσερα από αυτά.

1. TOR

Λογότυπο TORΤο “TOR” είναι αρκτικόλεξο για το “The Onion Router”. Θα δείτε πώς ταιριάζει το όνομα μόλις καταλάβετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί. Όποιος έχει κόψει ποτέ ένα κρεμμύδι ξέρει ότι αποτελείται από πολλά στρώματα. Η φιλοσοφία πίσω από το TOR είναι αυτό πολλά επίπεδα κρυπτογράφησης διατηρούν τους χρήστες ασφαλέστερους. Κατά συνέπεια, αυτό είναι το καλύτερο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης επειδή χρησιμοποιεί διακομιστή μεσολάβησης τριών επιπέδων.

Κάποιος που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης TOR θα αποστέλλει την κίνηση του ιστού του μέσω των ρελέ TOR τυχαίας επιλογής πριν φτάσει στον επιθυμητό προορισμό. Αυτό κρύβει την πραγματική φυσική τοποθεσία και τη διεύθυνση IP του χρήστη ώστε να μπορούν να απολαύσουν μια ανώνυμη και εντελώς ιδιωτική διαδικτυακή εμπειρία.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί η κυκλοφορία ιστού που δρομολογείται μέσω του TOR
 • Το TOR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ένα VPN για επιπλέον ασφάλεια
 • Εύκολο στη χρήση: Απλώς κατεβάστε και ξεκινήστε

Μειονεκτήματα

 • Οι ανώνυμοι διακομιστές που λειτουργούν εθελοντικά ενδέχεται να έχουν ευπάθειες
 • Τα σενάρια και τα πρόσθετα μπορούν ακόμα να αξιοποιηθούν
 • Τα ποσοστά μεταφοράς δεδομένων μπορεί να είναι αργά

Το TOR είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο οποιοδήποτε από τα πιο κοινά προγράμματα περιήγησης παρά την πολύπλοκη επεξεργασία που πραγματοποιείται πίσω από τα παρασκήνια. Πριν από την αποστολή στο Διαδίκτυο, το TOR ομαδοποιεί την κυκλοφορία ιστού σας σε πολυεπίπεδη, κρυπτογραφημένα πακέτα. Στη συνέχεια αναπηδά από μια σειρά διακομιστών που λειτουργούν από εθελοντές.

Σε κάθε διακομιστή, ένα επίπεδο κρυπτογράφησης αφαιρείται από την κίνηση στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε διακομιστής γνωρίζει μόνο την προηγούμενη και την επόμενη αναμετάδοση χωρίς απαραίτητα να γνωρίζει την προέλευση ή τον τελικό προορισμό. Αυτό το επίπεδο πάνω στο επίπεδο της πολυπλοκότητας είναι αυτό που καθιστά αδύνατο για οποιονδήποτε να εντοπίσει την κυκλοφορία ιστού σας όταν χρησιμοποιείτε TOR.

2. Brave Browser

Γενναίο λογότυπο του προγράμματος περιήγησηςΕάν μισείτε τις διαφημίσεις, τότε το Brave είναι για εσάς.

Το πνευματικό τέκνο των γνωστών τεχνολογικών πρωτοπόρων, που έχουν συνεργαστεί με το Mozilla και το JavaScript, το Brave Browser στοχεύει να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής στον κλάδο.

είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο Chromium. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα περιήγησης που έχουν προηγουμένως. Αυτό οφείλεται στη στάση του απέναντι στις διαφημίσεις. Αποκλείει τις διαφημίσεις που συνήθως βλέπουν οι χρήστες με άλλα προγράμματα περιήγησης, αντικαθιστώντας τις με διαφημίσεις από το δικό του δίκτυο, εάν επιλέξετε να τις δείτε. Οι ιχνηλάτες διαφημίσεων απουσιάζουν εντελώς από το Brave, αλλά οι διαφημίσεις εξακολουθούν να βρίσκονται μεταξύ των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το Brave χρησιμοποιεί μια επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων για να κρατήσει τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις, Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιστότοπος στον οποίο επισκέπτονται οι χρήστες κατεβάζει πολύ λιγότερα δεδομένα, διατηρώντας τις ταχύτητες σε περισσότερο από το αποδεκτό επίπεδο.

Πλεονεκτήματα

 • Αποκλείει διαφημίσεις και ιχνηλάτες για βελτιωμένη ανωνυμία
 • Γρήγοροι ρυθμοί μεταφοράς δεδομένων
 • Πολλές επεκτάσεις είναι διαθέσιμες στο Chrome Web Store

Μειονεκτήματα

 • Το Brave Rewards φαίνεται λίγο περίπλοκο
 • Πιθανές διαρροές WebRTC
 • Διαφημιστικές διαφημίσεις του AdWords εξακολουθούν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης

Το Brave είναι μια νέα καταχώρηση στη σκηνή του προγράμματος περιήγησης, μόλις εισήλθε στην αγορά το 2016. Με το μπλοκάρισμα διαφημίσεων και άλλη τεχνολογία, το Brave τρέχει αρκετά άπαχο στο σύστημά σας, χρησιμοποιώντας λιγότερη μνήμη και λιγότερους κύκλους CPU από τους ανταγωνιστές.

Παρόλο που η Brave αποκλείει τις διαφημίσεις που θα εμφανίζονται οργανικά σε ιστοσελίδες, οι κατασκευαστές πίσω από την υπηρεσία κατανοούν επίσης ότι οι διαδικτυακές εταιρείες πρέπει να βγάλουν λεφτά. Κατά συνέπεια, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα Brave Rewards, το οποίο απονέμει διακριτικά για την προβολή συγκεκριμένων διαφημίσεων. Στη συνέχεια, οι χρήστες επιλέγουν να δώσουν σε ορισμένους ιστότοπους μια «συμβουλή».

Δεδομένου ότι το Brave βασίζεται στο Chromium, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες λειτουργίες απλά χρησιμοποιώντας το Chrome Web Store, το οποίο πωλεί πολλές επεκτάσεις.

Αφαιρώντας τους ανιχνευτές από την εξίσωση, Το Brave καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους διαφημιζόμενους να αναγνωρίζουν τους χρήστες και να τους ακολουθούν. Αυτό συμβάλλει σίγουρα σε μια πιο ιδιωτική διαδικτυακή εμπειρία.

3. Mozilla Firefox

λογότυπο του FirefoxΕάν η ασφαλής περιήγηση είναι σημαντική για εσάς και προτιμάτε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, τότε ο Firefox είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Όχι μόνο αυτός ο πάροχος υπόσχεται μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης, αλλά επίσης είναι γρήγορος και δεν είναι τεράστιος περιορισμός των πόρων του συστήματος.

Ένα από τα κύρια σημεία πώλησης πίσω από τον Firefox είναι ότι είναι ανήκει σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι το Mozilla δεν έχει ιδιαίτερο κίνητρο για την πώληση δεδομένων χρήστη. Οι τακτικές ενημερώσεις διασφαλίζουν το απόρρητο των χρηστών και ο αυτόματος αποκλεισμός των προγραμμάτων παρακολούθησης διαφημίσεων το καθιστούν μια εξαιρετικά λογική επιλογή.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετικά ποσοστά μεταφοράς δεδομένων
 • Προσβάσιμα και αποτελεσματικά εργαλεία ασφαλείας
 • Μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή

Μειονεκτήματα

 • Ορισμένες επεκτάσεις παλαιού τύπου δεν είναι συμβατές με την τελευταία έκδοση του Firefox
 • Η υποστήριξη πελατών ενδέχεται να είναι δύσκολη
 • Μερικά άτομα αντιπαθούν τη συχνότητα των ενημερώσεων

Με προστασία από κακόβουλο λογισμικό και ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), ο Firefox είναι πραγματικά το καλύτερο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης. Έχετε επίσης πρόσβαση σε αποκλεισμό περιεχομένου, ώστε να είναι δυνατό για το πρόγραμμα περιήγησης να αποκλείει όλους τους εντοπισμένους ιχνηλάτες. Επιπλέον, διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία πρόσθετων για πρόσθετο απόρρητο, ασφάλεια και λειτουργικότητα.

4. Epic πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου

Λογότυπο επικού προγράμματος περιήγησηςΗ ασφαλής περιήγηση είναι το σήμα κατατεθέν της Epic. Σε αντίθεση με πολλά από τα πιο συνηθισμένα προγράμματα περιήγησης, από προεπιλογή στις απόλυτες ρυθμίσεις ασφαλείας για να διατηρούνται τα δεδομένα σας ασφαλή. Όπως το Brave, το Epic είναι ενσωματωμένο στην πλατφόρμα Chromium. Δεν επιτρέπονται προσθήκες και αποκλείονται όλα τα cookie τρίτων.

Ένα μόνο κλικ είναι το μόνο που χρειάζεστε με το Epic για να κατευθύνετε την κυκλοφορία σας μέσω του ενσωματωμένου διακομιστή μεσολάβησης. Αυτό αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας. Επιπλέον, η Epic μεταδίδει συνεχώς μια προειδοποίηση χωρίς παρακολούθηση, ενώ λαμβάνει επίσης ενεργά μέτρα για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό διαφημιστικών και κοινωνικών δικτύων που διαφορετικά θα παρακολουθούσαν τη διαδικτυακή δραστηριότητα.

Πλεονεκτήματα

 • Ο διακομιστής μεσολάβησης ανωνυμοποίησης ενεργοποιήθηκε με ένα κλικ
 • Όλα τα ίχνη του ιστορικού του προγράμματος περιήγησης διαγράφηκαν κατά την έξοδο
 • Δεν διατηρείται ιστορικό

Μειονεκτήματα

 • Δεν λειτουργεί με διαχειριστές κωδικών πρόσβασης
 • Ενδέχεται να συναντήσετε ιστότοπους που δεν θα εκτελούνται ή θα τρέχουν παράξενα στο Epic
 • Οι τυπικοί τροποποιητές αναζήτησης μπορούν να παραλειφθούν από τη μηχανή αναζήτησης

Το Epic είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο το Chrome. Είναι απλώς θέμα λήψης και εγκατάστασης του προγράμματος. Θα μπορείτε να δείτε στην αρχική σελίδα πόσα προγράμματα παρακολούθησης και cookie τρίτων κατασκευαστών έχει αποκλείσει η Epic για εσάς. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία προορίζονται μόνο για την τρέχουσα συνεδρία ασφαλούς περιήγησης. Αυτό επειδή Το Epic δεν κρατά κανένα αρχείο των συνεδριών σας.

Η Epic έχει ακόμη και τη δική της σελίδα αναζήτησης που βασίζεται στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μηχανές αναζήτησης, αλλά χωρίς να διαρρεύσει κανένα από τα δεδομένα σας σε αυτούς τους παρόχους. Αυτό σημαίνει ότι δεν προσπαθεί να συμπληρώσει αυτόματα αυτό που πληκτρολογείτε στη γραμμή αναζήτησης. Όλα τα ερωτήματα δρομολογούνται μέσω του διακομιστή μεσολάβησης για να διατηρηθεί η διεύθυνση IP σας ιδιωτική.

Προγράμματα περιήγησης προς αποφυγή

Η επιλογή του καλύτερου ασφαλούς προγράμματος περιήγησης βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας των παιδιών και των γονέων στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η ασφαλής περιήγηση δεν συμβαίνει τυχαία.

Δυστυχώς, μερικά από τα πιο γνωστά προγράμματα περιήγησης ιστού δεν είναι ασφαλή. Οι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν να το ακούσουν Το Google Chrome δεν είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, και ούτε είναι Internet Explorer. Ακρη και ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ επίσης είναι αναξιόπιστος.

Το Google Chrome είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των χρηστών. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε πραγματικά για το απόρρητο, εσείς δεν μπορώ εμπιστευτείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που ανήκει σε μια εταιρεία που είναι διαβόητη για τη διατήρηση και παρακολούθηση δεδομένων.

Παρόλο που ο Internet Explorer είναι απελπιστικά ξεπερασμένος, οι άνθρωποι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν. Η Microsoft μετανάστευσε στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Microsoft Edge, πράγμα που σημαίνει ότι ο Internet Explorer δεν λαμβάνει ενημερώσεις. Επιπλέον, ήταν μαστίζεται από ζητήματα ασφαλείας. Το Edge είναι σχεδόν καλύτερο. Δεν έχει αποκλεισμό για ιχνηλάτες και υπάρχουν πολλές αναφορές για θέματα ασφαλείας.

Το Opera έχει επιθέσεις εναντίον του, όπως αδιαφανείς ρυθμίσεις ασφαλείας και αγορά VPN που είναι γνωστό ότι καταγράφουν τη χρήση των πελατών. Επιπροσθέτως, Το Opera ανήκει σε μια κινεζική κοινοπραξία που έχει φοβερά αρχεία απορρήτου.

Κατά συνέπεια, είναι καλύτερο να αποφύγετε όλα αυτά τα κοινά προγράμματα περιήγησης.

Τελικές σκέψεις

Με το καλύτερο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, θα μπορείτε να διατηρείτε το απόρρητο και την ανωνυμία σας στο διαδίκτυο. Οι πιο αξιόπιστοι πάροχοι που αναφέρονται εδώ είναι προεπιλεγμένοι με αυστηρά πρότυπα ασφαλείας που έχουν σκοπό να σας κρατήσουν ασφαλείς στο Διαδίκτυο. Επιλέξτε οποιοδήποτε από αυτά για να μειώσετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα και προσθέστε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, προσφέροντας στον εαυτό σας ένα ασφαλές VPN NordVPN (Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα VPN εδώ).

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Μπορείτε ακόμα να εντοπιστείτε όταν χρησιμοποιείτε TOR?

ΕΝΑ: Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί οποιαδήποτε κίνηση στο Διαδίκτυο μέσω του TOR λόγω του πολυεπίπεδου συστήματος. Αυτό το σύστημα εμποδίζει ένα ρελέ που χειρίζεται ένα συγκεκριμένο πακέτο δεδομένων να γνωρίζει κάτι πέρα ​​από το αμέσως προηγούμενο ρελέ και το επόμενο ρελέ. Ακόμη και οι πιο εξελιγμένοι ιχνηλάτες δεν μπορούν να ακολουθήσουν την τυχαία πολυπλοκότητα αυτού του συστήματος.

Ε: Η χρήση του TOR είναι επικίνδυνη?

ΕΝΑ: Το TOR είναι ένα ασφαλές, αξιόπιστο και ιδιωτικό μέσο σύνδεσης στο διαδίκτυο. Όλη η κίνηση Ιστού αποστέλλεται μέσω τυχαίας επιλογής TOR ρελέ στο δρόμο προς τον προορισμό του. Αυτό παρέχει μεγάλη προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ανωνυμίας και της ασφάλειας, ειδικά επειδή κάθε ρελέ γνωρίζει μόνο το προηγούμενο ρελέ και το επόμενο..

Η εξαίρεση σε αυτό είναι ο κόμβος εξόδου, ο οποίος είναι το τελικό ρελέ πριν το αίτημα φτάσει στον προορισμό του. Αυτός ο διακομιστής γνωρίζει την προηγούμενη αναμετάδοση και τον τελικό προορισμό, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα εάν το άτομο που χειρίζεται τον διακομιστή έχει κακόβουλη πρόθεση.

Λάβετε υπόψη ότι το TOR λειτουργεί σε ένα τεράστιο σύστημα εθελοντών διακομιστών που λειτουργούν ως ρελέ. Αυτά τα ρελέ είναι εξίσου αξιόπιστα με τα άτομα που τα κατέχουν. Ενώ η πλειοψηφία αυτών είναι ασφαλής και αξιόπιστη, υπάρχει μια ευκαιρία για έναν εγκληματία να λάβει κάποιες προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες.

Ε: Πώς μπορώ να αποτρέψω την παρακολούθηση της διεύθυνσης IP μου?

ΕΝΑ: Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να ελαχιστοποιήσουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα. Οι ISP, τα προγράμματα περιήγησης, τα προγράμματα παρακολούθησης διαφημίσεων και εκατομμύρια άλλοι παίκτες κάνουν ό, τι μπορούν για να παρακολουθούν πού πηγαίνετε και τι κάνετε στο διαδίκτυο. Ένας από τους κύριους δρόμους για την επίτευξη αυτού είναι μέσω της παρακολούθησης της διεύθυνσης IP σας.

Σε κάθε συσκευή εκχωρείται μια μοναδική διεύθυνση IP που προσδιορίζει τον χρήστη οπουδήποτε περιφέρεται στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα μπορούν να καλυφθούν με μυστικότητα κάνοντας πράγματα όπως η χρήση ενός ασφαλούς προγράμματος περιήγησης ιστού. Άλλα μέτρα όπως το HTTPS και το SSL βοηθούν επίσης στην αποτροπή της παρακολούθησης διευθύνσεων IP. Όλα αυτά τα μέτρα μεταμφιέζουν τη διεύθυνση IP σας και την κάνουν να μοιάζει ότι βρίσκεστε σε διαφορετική φυσική τοποθεσία, καθιστώντας έτσι σχεδόν αδύνατο να σας εντοπίσουμε στο διαδίκτυο.

Ε: Η ανώνυμη χρήση προσφέρει ανωνυμία κατά τη χρήση του Google Chrome?

ΕΝΑ: Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είναι μια ρύθμιση στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome που υποτίθεται ότι παρέχει μια πιο ανώνυμη περίοδο λειτουργίας. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση προορίζεται κυρίως να αποκρύψει αυτό που κάνετε από άλλα άτομα που ενδέχεται να χρησιμοποιούν την ίδια συσκευή. Το Google και οι περισσότερες άλλες μηχανές αναζήτησης εξακολουθούν να παρακολουθούν κάθε σας κίνηση (Συνιστάται: Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε μια ασφαλή μηχανή αναζήτησης)

Επιπλέον, η ανώνυμη περιήγηση είναι απίθανο να κρύψει τις πληροφορίες σας από τυχόν ιστότοπους που επισκέπτεστε, τον ISP ή τον οργανισμό σας, όπως ο εργοδότης σας, που έχει τον απόλυτο έλεγχο στο δίκτυό σας.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει η ανώνυμη περιήγηση είναι εάν επιλέξετε Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης χωρίς να είστε συνδεδεμένοι σε κανένα λογαριασμό Google. Μόλις συνδεθείτε, το jig είναι έτοιμο. Η Google συνδέει αναδρομικά τις πληροφορίες του λογαριασμού σας με το πρόσφατο ιστορικό περιήγησής σας.

Ε: Γνωρίζει ο Πάροχος Υπηρεσιών Διαδικτύου τι κάνω στο Διαδίκτυο?

ΕΝΑ: Ένας πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου ή ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου, γνωρίζει απολύτως όλα όσα κάνετε στο Διαδίκτυο. Μέρος των εσόδων τους εξαρτάται από αυτό. Χρησιμοποιούν τα δεδομένα που συλλέγουν για τη συμπεριφορά σας για να σας στείλουν στοχευμένες διαφημίσεις. Επιπλέον, θα πουλήσουν τα δεδομένα σε πολλά τρίτα μέρη που είτε θέλουν να σας πουλήσουν κάτι είτε να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα για τα δικά τους άσχημα άκρα. Ευτυχώς, μπορείτε να κρατήσετε τον ISP σας στο σκοτάδι επιλέγοντας το καλύτερο ασφαλές διαθέσιμο πρόγραμμα περιήγησης και να κολλήσετε ένα αξιόπιστο VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map