Πιο ασφαλείς πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (2020)

Υπήρξαν αμέτρητα σκάνδαλα απορρήτου τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή μεγάλων παρόχων email. Αυτό οδήγησε πολλούς ανθρώπους να αναζητήσουν τα καλύτερα ασφαλή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τους επιτρέψουν να επικοινωνούν ελεύθερα με άλλους και ταυτόχρονα να προστατεύουν το απόρρητό τους ως χρήστης.


Γιατί χρειάζεστε κρυπτογραφημένα τα email σας

Μπορείτε να ρωτήσετε, είναι πραγματικά απαραίτητο να κρυπτογραφήσω τα email μου? Ή μήπως είναι κάτι τέτοιο για τίποτα; Κοιτάξτε τι συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια και κρίνετε μόνοι σας.

κρυπτογραφημένο email-εικονίδιοΤο Gmail πιάστηκε πρόσφατα δίνοντας σε τρίτα μέρη πλήρη και πλήρη πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη του. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιούσατε το Gmail κατά τη διάρκεια της εξέλιξης αυτού του σκάνδαλου, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θεωρούσατε ότι ήταν ιδιωτικά ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα άτομα που ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους λόγους. Εάν αισθάνεστε άνετα με αυτό, τότε ίσως δεν χρειάζεται να κρυπτογραφήσετε το email σας.

Αποκλεισμένα έγγραφα έδειξαν ότι το Yahoo, η AOL, η Google, η Microsoft και η Apple επέτρεψαν σε όλες τις υπηρεσίες επιτήρησης των ΗΠΑ να μπορούν να παρακολουθούν ζωντανή επικοινωνία και αποθηκεύουν πληροφορίες στους διακομιστές τους.

Έτσι έχουμε τα Yahoo, AOL, Apple, Google και Microsoft, όλα τα μεγάλα προγράμματα αναπαραγωγής στο email, κοινοποιώντας πρόθυμα τις προσωπικές σας πληροφορίες με διαφημιστές, εμπόρους και την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εάν θέλετε να διατηρήσετε τα email σας απόρρητα, χρειάζεστε τα email σας κρυπτογραφημένα. Θυμηθείτε, όταν χρησιμοποιείτε «δωρεάν» παρόχους email, είναι πιθανό να είστε αυτό που πωλείται σε άλλους.

Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση. Χρησιμοποιήστε έναν ασφαλή πάροχο email. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές με στόχο να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτή που είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας.

1. ProtonMail – Ο πιο γνωστός πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

λογότυπο protonmail

Το ProtonMail ιδρύθηκε από τον Δρ Andy Yen. Πριν από την ίδρυση αυτής της εταιρείας, εργάστηκε ως ερευνητής στο CERN. Το ProtonMail βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας Διαδικτύου που προστατεύει το απόρρητο του χρήστη, ξεκινώντας πρώτα με email.

Οι μηχανικοί και οι επιστήμονες που εργάζονται για αυτήν την εταιρεία με έδρα την Ελβετία έχουν ένα μοναδικό όραμα προστασία των πολιτικών ελευθεριών των ανθρώπων ενώ είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό, δημιούργησαν μια εύχρηστη υπηρεσία email που έχει ενσωματωμένη κρυπτογράφηση email από άκρο σε άκρο.

Η δέσμευση της ProtonMail στο απόρρητο γίνεται αντιληπτή μόλις δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας. Δεν σας ζητούνται προσωπικά στοιχεία. Απλά πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης.

Αυτός είναι ένας δωρεάν λογαριασμός email, οπότε δεν διαθέτει πολλές λειτουργίες που μπορεί να έχετε με άλλες υπηρεσίες email.

εισερχόμενα πρωτότυπου

Το όριο συνημμένων σας είναι 25 MB. Η προσάρτηση εικόνων είναι εύκολη και γρήγορη. Καθώς στέλνετε ή λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το ProtonMail αποθηκεύει αυτόματα τα στοιχεία επικοινωνίας στο φάκελο διευθύνσεων. Μπορείτε να ανεβάσετε επαφές από άλλα προγράμματα. Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεσος τρόπος σύνδεσης επαφών σε κοινωνικά μέσα ή σε άλλους λογαριασμούς email. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα αρχείο a.CSV ή.VFC και, στη συνέχεια, να τα ανεβάσετε στον λογαριασμό σας.

Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και πρέπει να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας, μπορείτε να το κάνετε. Ωστόσο, τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπήρχαν ήδη στα εισερχόμενά σας ή στους αποθηκευμένους φακέλους σας πριν από την επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας έχουν φύγει. Υπάρχει με κανέναν τρόπο ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ να τα ανακτήσετε.

Πλεονεκτήματα:

 • Στείλτε εύκολα κρυπτογραφημένα μηνύματα email
 • Μεταφορτώνει συνημμένα έως και 25 MB γρήγορα
 • Ελεύθερος

Μειονεκτήματα:

 • Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, θα χρειαστεί να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας. Τυχόν email που έχουν αποθηκευτεί ή ληφθεί προηγουμένως θα κλειδωθούν. Δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση σε αυτά.

2. Mailfence – Κρυπτογράφηση End-to-End + Ψηφιακές Υπογραφές

mailfence-λογότυπο

Το Mailfence είναι μια εταιρεία με έδρα το Βέλγιο που ξεκίνησε το 1999. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τους χρήστες να ανακτήσουν το ασφαλές απόρρητό τους μέσω email. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, βρήκαν πιστοποιητικά SSL που δεν είχαν αμερικανική αρχή πιστοποίησης. Ανέπτυξαν μια μοναδική διαλειτουργική λύση email κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Αυτή η λύση περιλαμβάνει ψηφιακές υπογραφές.

Το Mailfence προσπαθεί να ξεχωρίσει από το πλήθος προσφέροντας μια πλήρη σουίτα email, συμπεριλαμβανομένων των ημερολογίων Mailfence, των εγγράφων αλληλογραφίας και των ομάδων αλληλογραφίας. Το Mailfence συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες email συμβατές με Open PGP.

Το Mailfence αναφέρεται ως «πραγματική λύση email κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο» επειδή όλες οι λειτουργίες κρυπτογράφησης συμβαίνουν στο πρόγραμμα περιήγησης. Το ενσωματωμένο κλειδί αποθήκευσης δίνει στους χρήστες πλήρης έλεγχος της βασικής διαχείρισης καθώς και προχωρημένες επιλογές.

πώς λειτουργεί το mailfence

Το Mailfence υπερηφανεύεται προσφέροντας πλήρη αναστρεψιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα με τα κρυπτογραφημένα ζεύγη κλειδιών τους, καθώς και τα κρυπτογραφημένα δεδομένα από άκρο σε άκρο.

Με βάση το Βέλγιο, οι διακομιστές τους βρίσκονται σε μια χώρα με νόμους που προστατεύουν το απόρρητο. Δεδομένου ότι η Mailfence δεν διαθέτει ξένη μητρική εταιρεία, δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με αιτήματα δεδομένων από εγχώριες ή ξένες αρχές.

Το Mailfence έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που συνοδεύεται από 500 MB email, 500 MB έγγραφα, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, κρυπτογράφηση, καθώς και υποστήριξη. Το επόμενο επίπεδο είναι ένα σχέδιο για περίπου 2,50 $ κάθε μήνα. Το επιχειρηματικό τους σχέδιο επιτρέπει στους χρήστες να κλιμακώσουν το σχέδιο με βάση τις ανάγκες τους. Η τιμολόγηση για το πρόγραμμα διαφέρει ανάλογα με το τι προσθέτει ο χρήστης σε αυτό.

τιμολόγηση αλληλογραφίας

Πλεονεκτήματα:

 • Εξαιρετική ασφάλεια και ιδιωτικότητα
 • Ανοίξτε κρυπτογράφηση PGP από άκρο σε άκρο
 • Βρίσκεται στο Βέλγιο
 • Ψηφιακές υπογραφές
 • Τα τρίτα μέρη δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας

Μειονεκτήματα:

  • Δεν παρέχονται προσαρμόσιμα θέματα
  • Δεν διαθέτει κατάλληλο σύστημα διαχείρισης ψευδωνύμου

3. Hushmail – Παλαιότερη ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το Hushmail έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι σαν τη δωρεάν υπηρεσία email που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο smartphone, στον ιστό ή σε μια έξυπνη συσκευή. Η διαφορά είναι ότι πρόσθεσαν επιπλέον δυνατότητες ασφαλείας με στόχο τη διατήρηση των δεδομένων σας ασφαλή.

Hush Communications ξεκίνησε το 1998. Ένα χρόνο αργότερα, το Hushmail εισήχθη. Με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, αυτή η εταιρεία βρίσκεται στην καρδιά μιας αναπτυσσόμενης τεχνολογίας.

Η φιλοσοφία πίσω από το Hushmail είναι ότι η δημιουργία των καλύτερων ασφαλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, ούτε πρέπει να είναι εκφοβιστική. Η ιδέα τους ήταν ότι για να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται πρέπει να είναι αποτελεσματικά, να είναι προσβάσιμα και οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Ο Ben Cutler είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από το 2001 και ο Brian Smith είναι επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας. Ο Brian ήταν μια από τις δημιουργικές δυνάμεις πίσω από την τεχνολογία που τροφοδοτεί τον Hushmail.

Εισερχόμενα hushmail

Το Hushmail το πιστεύει αυτό Η ασφάλεια είναι η πιο σημαντική δυνατότητα που μπορεί να έχει μια υπηρεσία email. Η δωρεάν πλευρά της υπηρεσίας δεν διαθέτει πολλές από τις δυνατότητες ή τη λειτουργικότητα που προσφέρουν άλλοι πελάτες email μέσω διαδικτύου.

Το Hushmail σαρώνει τα εισερχόμενα email και τα ελέγχει για ιούς. Σας παρέχει τη δυνατότητα μαύρης λίστας ονομάτων τομέα και μεμονωμένων διευθύνσεων email.

Χούσελ δεν έχει διαφημίσεις στα εισερχόμενά του. Προσφέρει πρόσβαση POP3, που σημαίνει ότι το email σας είναι προσβάσιμο από υπηρεσίες τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Hushmail μέσω της εφαρμογής email του smartphone σας. Το Hushmail προσφέρει μόνο έναν συνθέτη απλού κειμένου.

Εάν χρησιμοποιείτε το email σας καθημερινά, ενδέχεται να μην σας ενοχλεί, αλλά το Hushmail απαιτεί να συνδεθείτε τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ενεργό. Εάν όχι, το Hushmail θα απενεργοποιήσει αυτόματα το λογαριασμό σας. Αυτό μπορεί να γίνει ενοχλητικό γρήγορα.

Πλεονεκτήματα:

 • Δεν λαμβάνετε διαφημίσεις στα εισερχόμενα
 • Πρόσβαση POP3
 • Δωρεάν έκδοση

Μειονεκτήματα:

 • Εάν ο λογαριασμός σας είναι ανενεργός για τρεις εβδομάδες, απενεργοποιείται
 • Χωρίς ορθογραφικό έλεγχο

Τελικές σκέψεις

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια αξιόπιστη μορφή επικοινωνίας. Εκεί μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες με αυτούς που εμπιστεύεστε. Γι ‘αυτό, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένας νόμιμος στόχος για τους χάκερ. Δωρεάν λογαριασμοί email κρυπτογραφούν τα μηνύματά σας.

Πολλοί από αυτούς κάνουν καλή δουλειά στο φιλτράρισμα των ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι οι δωρεάν πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω Ιστού είναι ο ασφαλέστερος τρόπος επικοινωνίας σας.

Το STARTTLS είναι μια κοινή μορφή κρυπτογράφησης email. Εάν τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης χρησιμοποιούν εφαρμογές που υποστηρίζουν αυτόν τον τύπο κρυπτογράφησης, μπορούν να σταλούν email.

Η υποδομή δημόσιου κλειδιού ή το PKI είναι το κλειδί για την κρυπτογράφηση email. Είναι αυτό που επιτρέπει σε κάποιον να χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως ψηφιακές υπογραφές και κρυπτογράφηση. Εκτός από τη χρήση του στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, βρίσκεται στην καρδιά του ηλεκτρονικού εμπορίου και θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στο Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Η ανάγκη για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες μορφές λογισμικού ασφάλειας στον κυβερνοχώρο όπως ένα VPN, θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν κακόβουλα άτομα που χρησιμοποιούν πράγματα όπως το ZeroAccess και άλλες μορφές κακόβουλου κακόβουλου λογισμικού για να μολύνουν λειτουργικά συστήματα και να προκαλούν ζημιά σε αθώα θύματα.

Μην ξεχνάτε ότι ενώ το κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στα προσωπικά σας δεδομένα, η κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο εξακολουθεί να μην είναι κρυπτογραφημένη. Σας προτείνουμε να ελέγξετε και να συγκρίνετε τα καλύτερα VPN που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και να προστατέψετε τον εαυτό σας και το σπίτι σας από πιθανούς εισβολείς.

Το email είναι ένα διάνυσμα επίθεσης, αλλά και τα δεδομένα περιήγησής σας. Παραμείνετε πάντα σε εγρήγορση στους ιστότοπους που επισκέπτεστε, λάβετε μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία email και αποκτήστε ένα καλό VPN NordVPN ή Surfshark. Θα σώσεις τον εαυτό σου πολύ πόνο στο μέλλον.

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Είναι το Gmail ένα ασφαλές email?

ΕΝΑ: Το Gmail έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παρόχους υπηρεσιών email στον πλανήτη. Είναι κατανοητό ότι υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια. Το Gmail σάς επιτρέπει να συνδεθείτε από οποιαδήποτε τοποθεσία και να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή θέλετε.

Αυτό καθιστά δυνατή τη σύνδεση σε μη κρυπτογραφημένα δίκτυα και την έκθεση των προσωπικών σας δεδομένων και του απορρήτου σας. Το Gmail έχει προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που προσφέρουν αρκετά ισχυρή ασφάλεια. Ωστόσο, η εκμάθηση σχετικά με τις προηγμένες επιλογές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του SMTP μέσω TLS (STARTTLS), θα σας επιτρέψει να κάνετε το Gmail πιο ασφαλές.

Ε: Μπορώ να στείλω ένα email με το Gmail?

ΕΝΑ: Ναί. Το Gmail υποστηρίζει S / MIME. Αυτό είναι διαθέσιμο με τον λογαριασμό Gmail επί πληρωμή. Δεν είναι διαθέσιμο εάν χρησιμοποιείτε δωρεάν λογαριασμό. Το S / MIME λειτουργεί μόνο εάν ο αποστολέας και ο παραλήπτης χρησιμοποιούν μια υπηρεσία που την υποστηρίζει.

Το Gmail υπαινίχθηκε ότι ενδιαφέρονται να προσθέσουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε όλες τις υπηρεσίες email τους. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, και δεδομένου ότι το υπόσχονται από το 2014, δεν κρατάμε την ανάσα.

Ε: Πώς μπορώ να προστατεύσω με κωδικό πρόσβασης ένα συνημμένο Gmail?

ΕΝΑ: Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνταξη για να ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάτω δεξιά στο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση εμπιστευτικής λειτουργίας. Εκεί μπορείτε να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης και έναν κωδικό πρόσβασης.

Ε: Μπορεί να παραβιαστεί ένα email?

ΕΝΑ: Ναί. Για παράδειγμα, ερευνητές στην Ευρώπη ανακάλυψαν ελαττώματα ασφαλείας που επιτρέπουν την παραβίαση του email εάν η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται είναι PGP και S / MIME.

Ε: Πώς μπορώ να ξέρω αν το email μου έχει παραβιαστεί?

ΕΝΑ: Η πρώτη σας ένδειξη είναι συνήθως ότι οι επαφές σας σας ενημερώνουν ότι έχουν λάβει παράξενα email από εσάς. Μπορεί να τους ζητά ευαίσθητες πληροφορίες κ.λπ. Πείτε τους να σας στείλουν μια φωτογραφία. Εάν δεν το στείλατε, είναι πιθανό ότι έχετε παραβιαστεί.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me