Τι είναι πιστοποιητικό ασφάλειας ιστότοπου; |


Λοιπόν, ορίστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτό:

Contents

Τι είναι πιστοποιητικό ασφάλειας ιστότοπου?

Ένα πιστοποιητικό ασφαλείας για πλατφόρμες ιστότοπων είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία επικύρωσης και κρυπτογράφησης στο διαδίκτυο. Βασικά, είναι υπεύθυνο για την κρυπτογράφηση δεδομένων που κοινοποιούνται μεταξύ του διακομιστή του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησης του πελάτη. Το πιστοποιητικό είναι μέρος του πρωτοκόλλου HTTPS και συχνά ονομάζεται πιστοποιητικό SSL ή TLS.

Τα πιστοποιητικά ασφάλειας ιστότοπου εκδίδονται από μια γνωστή Αρχή Πιστοποίησης (CA) όπως Comodo, RapidSSL, Symantec ή GeoTrust. Προσφέροντας στον ιστότοπο ένα πιστοποιητικό, η ΑΠ επαληθεύει ουσιαστικά την ταυτότητα του κατόχου και διαβεβαιώνει τους επισκέπτες του ιστότοπου ότι οι συνδέσεις τους είναι ασφαλείς.

Τι είναι το HTTPS?

Το HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση του κώδικα ενός ιστότοπου που φιλοξενείται σε έναν διακομιστή ιστού στη συσκευή του χρήστη που στέλνει αιτήματα σύνδεσης σε αυτόν. Για ασφάλεια, το HTTPS χρησιμοποιεί ασύμμετρη κρυπτογράφηση με δημόσια και ιδιωτικά κρυπτογραφικά κλειδιά.

Το κύριο χαρακτηριστικό του HTTPS είναι ότι παρέχει ασφαλή έλεγχο ταυτότητας για έναν ιστότοπο και τον διακομιστή ιστού του, διασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες του ιστότοπου δεν μπορούν να εκτεθούν σε:

 • Επιθέσεις MITM (Man-In-The-Middle)
 • Απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος
 • Χειρισμός DNS

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το HTTPS, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο. Το κύριο θέμα είναι το πώς διαφέρει το HTTPS από τα VPN, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές χρήσιμες πληροφορίες στο άρθρο.

Τι είναι το TLS / SSL?

Το TLS σημαίνει Transport Layer Security και το SSL σημαίνει Secure Sockets Layer. Και τα δύο είναι πρωτόκολλα που προσφέρουν ασφαλείς συνδέσεις μέσω δικτύου ή απλού συνδέσμου. Ωστόσο, το TLS χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στις μέρες μας, καθώς είναι μια βελτίωση σε σχέση με το SSL. Παρόλα αυτά, τα SSL και TLS εξακολουθούν να θεωρούνται εναλλάξιμοι όροι.

Ωστόσο, το SSL δεν προσφέρεται πλέον, οπότε ένας ιστότοπος θα λαμβάνει συνδέσεις TLS ακόμα και αν αγοράζει πιστοποιητικά SSL. Δεδομένου ότι το TLS / SSL είναι το πιο κοινό πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για την περιήγηση στον ιστό, θα ακούτε συχνά άτομα που αναφέρονται σε πιστοποιήσεις ασφαλείας ιστότοπου, καλώντας τους πιστοποιητικά TLS ή SSL.

Πώς λειτουργεί μια πιστοποίηση ασφάλειας ιστότοπου?

Βασικά, το πιστοποιητικό χρησιμοποιείται στη διαδικασία επικοινωνίας του διακομιστή-web server. Όταν το πρόγραμμα περιήγησης ενός χρήστη προσπαθεί να συνδεθεί σε έναν ασφαλή ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησης ζητά από τον διακομιστή ιστού να ταυτοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό:

 • Στον διακομιστή αποστέλλεται αντίγραφο του πιστοποιητικού ασφαλείας από το διακομιστή.
 • Εάν το πρόγραμμα περιήγησης επιβεβαιώσει ότι το πιστοποιητικό είναι σωστό, θα προωθήσει ένα μήνυμα στον διακομιστή.
 • Με τη σειρά του, ο διακομιστής θα στείλει πίσω μια επιβεβαίωση με ψηφιακή υπογραφή και θα ξεκινήσει μια κρυπτογραφημένη συνεδρία επικοινωνίας με το πρόγραμμα περιήγησης.
 • Μόλις γίνει αυτό, τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν με ασφάλεια μεταξύ του διακομιστή ιστού και του προγράμματος περιήγησης του χρήστη.

Στον πυρήνα τους, οι πιστοποιήσεις ασφάλειας ιστότοπου είναι ένας τρόπος επαλήθευσης της ταυτότητας του κατόχου ενός ιστότοπου και να τους καταστούν υπεύθυνοι για το απόρρητο και την ασφάλεια όλων των επισκεπτών του ιστότοπού τους.

Πρέπει όλοι οι ιστότοποι να χρησιμοποιούν πιστοποιητικά ασφαλείας?

Λοιπόν, όχι ακριβώς – δεν υπάρχει παγκόσμια ειδική νομική απαίτηση που αναγκάζει τους κατόχους ιστότοπων να λάβουν πιστοποιητικό. Ωστόσο, αξίζει να έχουμε ένα και θα συζητήσουμε γιατί στην επόμενη ενότητα.

Αλλά προτού φτάσουμε σε αυτό, θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε μια κοινή παρανόηση – δηλαδή ότι μόνο οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου (ή οποιουδήποτε ιστότοπου που επεξεργάστηκε τις πληρωμές) θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ακόμη και ένα απλό ιστολόγιο πρέπει να λάβει πιστοποιητικό ασφαλείας, δεδομένου ότι θα χειρίζεται ευαίσθητα δεδομένα επισκεπτών του ιστότοπου, όπως διευθύνσεις email χρήστη, διευθύνσεις IP και δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας.

Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεστε για τις πιστοποιήσεις ασφάλειας ιστότοπου?

Η έλλειψη πιστοποιητικών ασφαλείας ιστότοπου επηρεάζει κυρίως τους κατόχους ιστότοπων με αρνητικό τρόπο, καθώς θα χάσουν την αξιοπιστία τους και τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης (όπως το Google Chrome) θα χαρακτηρίσουν τις πλατφόρμες τους ως μη ασφαλείς για διαδικτυακούς χρήστες.

Ωστόσο, ως διαδικτυακός χρήστης έχετε επίσης πολλά να χάσετε εάν περιηγηθείτε σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο. Μετά από όλα, θα μοιράζεστε προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία με μια πλατφόρμα που δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση, ώστε να μπορεί εύκολα να κλαπεί από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μέσω επιθέσεων MITM, ηλεκτρονικού ψαρέματος και διαρροών δεδομένων.

Επιπλέον, ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε αν ένας μη ασφαλής ιστότοπος ανήκει στην πραγματικότητα από έναν χάκερ ή όχι επειδή δεν έχει επαληθευτεί η ταυτότητα του κατόχου. Εάν ανήκει σε έναν, θα μπορούν να καταγράφουν όλα τα δεδομένα που μοιράζεστε μαζί τους – αριθμούς πιστωτικών καρτών, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, διεύθυνση email, φυσική διεύθυνση, αριθμός κινητού τηλεφώνου κ.λπ..

Αυτό, και η μη ασφαλής πλατφόρμα θα μπορούσε επίσης να φιλοξενήσει διαφημίσεις, συνδέσμους και αρχεία που μολύνθηκαν από malwa. Η αλληλεπίδραση με οποιοδήποτε από αυτά σημαίνει ότι η συσκευή σας θα μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό όπως:

 • Keyloggers
 • Adware
 • Λογισμικό υποκλοπής
 • Ιοί
 • Τρώες
 • Ransomware
 • Σκουλήκια

Συνολικά, η χρήση ενός μη ασφαλούς ιστότοπου ζητά απλώς προβλήματα. Τα οικονομικά σας δεδομένα πιθανότατα θα κλαπούν και θα χρησιμοποιηθούν για την εκκαθάριση των τραπεζικών λογαριασμών και των πιστωτικών σας καρτών και τα προσωπικά σας στοιχεία θα μπορούσαν να καταλήξουν να πωληθούν στο deep web, μόνο για να χρησιμοποιηθούν αργότερα σε άλλες απάτες.

Πώς να πει εάν ένας ιστότοπος διαθέτει πιστοποίηση ασφάλειας ιστότοπου

 • Ελέγξτε εάν η διεύθυνση URL ξεκινά με “https” ή “http”. Η διεύθυνση των πλατφορμών που χρησιμοποιούν πιστοποιητικά ασφαλείας για ιστότοπους πρέπει να ξεκινά με “https”, σηματοδοτώντας ότι χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο HTTPS.
 • Ωστόσο, ορισμένα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να παραλείψουν το τμήμα “https” της διεύθυνσης URL. Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε εάν υπάρχει πράσινο εικονίδιο λουκέτου πριν ή μετά από ολόκληρη τη διεύθυνση URL. Εάν υπάρχει, αυτό είναι ένδειξη ότι ο ιστότοπος διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας.
 • Το όνομα της εταιρείας εμφανίζεται πριν από το πράσινο εικονίδιο λουκέτου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιστότοπος διαθέτει εκτεταμένο πιστοποιητικό επικύρωσης.
 • Επειδή ορισμένοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ενδέχεται να χαράξουν τον ιστότοπο ώστε να εμφανίζουν ένα ψεύτικο εικονίδιο λουκέτου, κάντε πάντα κλικ σε αυτόν για να δείτε εάν είναι χρησιμοποιήσιμο. Κανονικά, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πιστοποιητικό ασφαλείας του ιστότοπου, όπως:
  • Ποιος είναι ο ΑΠ που εξέδωσε το πιστοποιητικό.
  • Τι έκδοση TLS / SSL έχει ο ιστότοπος.
  • Τι κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης χρησιμοποιείται.
  • Τι κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού χρησιμοποιείται.
  • Από ποια ημερομηνία άρχισε να ισχύει το πιστοποιητικό και πότε πρέπει να ανανεωθεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια μια πλατφόρμα που δεν διαθέτει πιστοποίηση ασφάλειας ιστότοπου

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωμένη προστασία από ιούς / antimalware

Επειδή οι μη ασφαλείς ιστότοποι ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό στους συνδέσμους, τις διαφημίσεις, τα κουμπιά και τα αρχεία τους, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν τρόπο να προστατευτείτε από τέτοιες απειλές. Τα προγράμματα Antivirus / Antimalware είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι λογισμικού προστασίας από ιούς / antimalware για να διαλέξετε, αλλά οι προτάσεις μας είναι Malwarebytes και ESET.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν τυχαία προκαλέσετε μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο, θα έχετε τουλάχιστον έναν τρόπο να τους εμποδίσετε να κάνουν οποιαδήποτε ζημιά.

Ω, και φροντίστε να διατηρείτε πάντα ενημερωμένο το πρόγραμμα ασφαλείας σας. Εάν δεν το κάνετε, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προστατεύσει τη συσκευή σας από τους τελευταίους τύπους επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού.

2. Χρησιμοποιήστε ένα VPN (Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο)

Το VPN είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που μπορεί να κρυπτογραφήσει την διαδικτυακή σας κίνηση και να αποκρύψει τη διεύθυνση IP σας. Η χρήση του κατά την πρόσβαση σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο είναι υψίστης σημασίας, καθώς διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή κατά την περιήγησή σας. Επίσης, ο ιστότοπος και οι ιδιοκτήτες του δεν θα γνωρίζουν ποια είναι η γεωγραφική σας τοποθεσία, επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας κινήσεις.

Φυσικά, πρέπει ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια λύση antivirus / antimalware και να ακολουθήσετε τις υπόλοιπες συμβουλές που προσφέρουμε σε αυτήν την ενότητα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

“Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα VPN σε ιστότοπους HTTPS;”

Ναι, στην πραγματικότητα, πρέπει. Ενώ οι ιστότοποι HTTPS με πιστοποιητικά TLS / SSL είναι συνήθως ασφαλείς, το επίπεδο ασφάλειας εξαρτάται από το πόσο καλά εφαρμόζονται στην πλατφόρμα. Εάν γίνουν λάθη από την πλευρά του κατόχου του ιστότοπου, η πλατφόρμα μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλής όσο νομίζετε.

Επιπλέον, υπάρχει επίσης το γεγονός ότι τα λιγότερο αξιόπιστα πιστοποιητικά SSL μπορούν να ληφθούν δωρεάν μέσα σε λίγα λεπτά, αν κοιτάξετε στα σωστά μέρη στο Διαδίκτυο. Έτσι, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ή οι κάτοχοι ιστότοπων που δεν ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών μπορεί να τους χρησιμοποιήσουν για να δοκιμάσουν και να παρασύρουν τους επισκέπτες του ιστότοπου σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Επίσης, δεν είναι απλώς άγνωστοι, σκιεροί ιστότοποι που δεν χρησιμοποιούν HTTPS. Σύμφωνα με στοιχεία, περίπου το 20% των 502 μεγαλύτερων ιστότοπων στον κόσμο δεν χρησιμοποιούν HTTPS. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα VPN κάθε φορά που περιηγείστε στον Ιστό για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταλήγετε κατά λάθος σε ευαίσθητες πληροφορίες σε μη ασφαλείς πλατφόρμες – ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστα είναι.

Επιπλέον, ακόμα κι αν ο ιστότοπος HTTPS είναι εντάξει, ο τρόπος με τον οποίο θα έχετε πρόσβαση ενδέχεται να μην είναι. Ανάλογα με το πόσο ασφαλές είναι το δημόσιο WiFi ή το οικιακό δίκτυο που χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να εκτεθείτε σε απειλές στον κυβερνοχώρο. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα VPN και στις δύο περιπτώσεις για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης που προστατεύει τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες.

Ψάχνετε για ένα ασφαλές VPN για την προστασία της διαδικτυακής κυκλοφορίας και των δεδομένων σας?

Έχουμε μόνο τη λύση που χρειάζεστε. Το CactusVPN προσφέρει κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού που διασφαλίζει ότι είστε πάντα ασφαλείς στο Διαδίκτυο – είτε έχετε πρόσβαση σε μη ασφαλείς πλατφόρμες, ιστότοπους HTTPS ή δημόσιο WiFi. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα από τα πολλά εξαιρετικά ασφαλή πρωτόκολλα VPN (SoftEther, IKEv2, SSTP, OpenVPN) για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία μας είναι εξοπλισμένη με διακόπτη Kill, διασφαλίζοντας ότι είστε προστατευμένοι ακόμη και αν η σύνδεση VPN σας πέσει. Αυτό, και δεν καταγράφουμε κανένα από τα δεδομένα σας για να διατηρήσουμε το απόρρητό σας ανέπαφο, και το VPN μας προσφέρει επίσης προστασία διαρροής DNS.

Θα χαρείτε επίσης να μάθετε ότι προσφέρουμε εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών μόλις εγγραφείτε.

3. Διατηρήστε το τείχος προστασίας σας ενεργοποιημένο

Τα τείχη προστασίας δεν προτιμούνται πολύ από τους διαδικτυακούς χρήστες, επειδή τείνουν να παρεμβαίνουν πολύ στις δραστηριότητές τους. Ωστόσο, εάν τυχαίνει να περιηγηθείτε σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο, ένα τείχος προστασίας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. Γιατί; Επειδή μπορεί δυνητικά να αποτρέψει τους εισβολείς που εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή ή το δίκτυό σας. Επιπλέον, το τείχος προστασίας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία των συσκευών σας από ορισμένους τύπους επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού που βασίζονται σε δεδομένα.

Απλώς λάβετε υπόψη ότι ένα τείχος προστασίας από μόνο του δεν θα κάνει την περιήγησή σας στο διαδίκτυο αδιάβροχη. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε λογισμικό antimalware / antivirus, κοινή λογική, επεκτάσεις προσανατολισμένες στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και ένα VPN.

4. Μην αλληλεπιδράτε με σκιερούς συνδέσμους ή διαφημίσεις

Εάν περιηγείστε σε μη ασφαλείς ιστότοπους, είναι πολύ πιθανό να στοχεύσετε σε ηλεκτρονικό ψάρεμα, κακόβουλο λογισμικό και άλλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο – συνήθως με τη μορφή αναδυόμενων μηνυμάτων, αναδυόμενων διαφημίσεων ή σκιερών, συντομευμένων και ενοχλητικών συνδέσμων. Μερικά από τα μηνύματα και τους συνδέσμους θα μπορούσαν να είναι πολύ δελεαστικά να κάνουν κλικ ή να πατήσουν, καθώς είναι πιθανό να περιέχουν τίτλους και λέξεις για δόλωμα κλικ.

Η αλληλεπίδραση με οποιοδήποτε από αυτά πιθανότατα θα οδηγήσει σε μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό – συνήθως spyware, adware, ransomware, ιούς ή keyloggers. Επομένως, φροντίστε πάντα να αγνοείτε τα φανταστικά CTA, τα κουμπιά και τα μηνύματα σε μη ασφαλείς ιστότοπους. Και αποφύγετε τις διαφημίσεις – στην πραγματικότητα, έχετε πάντα εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων κατά την πρόσβαση σε πλατφόρμες HTTP.

Και μην σκεφτείτε καν να πατήσετε το κουμπί “X” σε αναδυόμενα μηνύματα και διαφημίσεις! Εάν το κάνετε αυτό, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα η συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησής σας να μολυνθεί απευθείας με κακόβουλο λογισμικό.

5. Χρησιμοποιήστε επεκτάσεις ασφαλείας στα προγράμματα περιήγησής σας

Επειδή οι μη ασφαλείς ιστότοποι (και μερικές φορές ακόμη και οι ασφαλείς) μπορούν να περιέχουν κακόβουλες διαφημίσεις, συνδέσμους, κουμπιά και σενάρια, χρειάζεστε έναν τρόπο για να τους αποτρέψετε να ξεκινήσουν ή να λειτουργήσουν εάν θέλετε να είστε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εγκαταστήσετε προγράμματα αποκλεισμού σεναρίων στο πρόγραμμα περιήγησής σας, όπως το uMatrix και το uBlock Origin. Μπορούν να αποτρέψουν την εκκίνηση ανεπιθύμητων σεναρίων σε οποιονδήποτε ιστότοπο, όπως σενάρια εξόρυξης κρυπτογράφησης, κακόβουλα σενάρια διαφημίσεων και ανεπιθύμητα σενάρια βίντεο.

Εκτός από αυτό, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης των επεκτάσεων anti-phishing του Stanford. Θα σας προειδοποιήσουν εάν προσγειωθείτε ποτέ σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και σας προστατεύσουν από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος που γνωρίζουν το περιβάλλον.

Μια άλλη επέκταση που συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε είναι το Disconnect – ένα ωραίο εργαλείο που αποκλείει κώδικα παρακολούθησης τρίτων που μπορεί να βλάψει το απόρρητο και τα δεδομένα σας. Το Privacy Badger είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο απόρρητό σας. Σε περίπτωση που προτιμάτε μια παρόμοια επέκταση, αλλά με πολύ καλύτερη διεπαφή χρήστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ghostery

Τέλος, θα πρέπει να εγκαταστήσετε HTTPS παντού σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, καθώς μπορεί να ξαναγράψει αιτήματα σε ορισμένους μη ασφαλείς ιστότοπους για χρήση HTTPS.

Τι είναι πιστοποιητικό ασφάλειας ιστότοπου; Η κατώτατη γραμμή

Η πιστοποίηση ασφάλειας ιστότοπου είναι ένα εργαλείο που αποτελεί μέρος της διαδικασίας επικύρωσης και κρυπτογράφησης ιστότοπου. Βασικά, διασφαλίζει ότι ο ιστότοπος είναι νόμιμος, ότι η ταυτότητα του κατόχου επαληθεύεται και ότι δημιουργείται ένα κρυπτογραφημένο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του προγράμματος περιήγησης ενός χρήστη και του διακομιστή ιστού του ιστότοπου.

Το να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο με πιστοποιητικό ασφαλείας είναι πολύ σημαντικό, επειδή οι μη ασφαλείς ιστότοποι μπορούν να εκτελούνται από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για να κλέψουν δεδομένα χρηστών ή θα μπορούσαν σκόπιμα ή ακούσια να εκθέσουν τους επισκέπτες σε κακόβουλα αρχεία, συνδέσμους και διαφημίσεις.

Πώς ξέρετε εάν ένας ιστότοπος διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας; Πολύ απλό – εάν η διεύθυνση URL ξεκινά με “https” και υπάρχει ένα πράσινο εικονίδιο λουκέτου πριν ή μετά τη διεύθυνση URL με την οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πιστοποιητικό, αυτό είναι καλό σημάδι.

Εάν τυχαίνει να περιηγηθείτε σε μια μη ασφαλή πλατφόρμα, θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις:

 • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς / antimalware στη συσκευή σας.
 • Εφοδιάστε το πρόγραμμα περιήγησής σας με επεκτάσεις προσανατολισμένες στην ασφάλεια και το απόρρητο.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα ένα VPN για να κρυπτογραφήσετε την επισκεψιμότητά σας και να αποκρύψετε τη γεωγραφική σας τοποθεσία. Είναι ακόμη καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε έναν κατά την περιήγηση σε ιστότοπους HTTPS.
 • Αγνοήστε τυχόν σκιερά κουμπιά, διαφημίσεις, συνδέσμους ή αναδυόμενα μηνύματα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το τείχος προστασίας της συσκευής σας είναι ενεργοποιημένο.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map