Τι είναι το SoftEther; (Πλήρης οδηγός) |


Τι είναι όμως το SoftEther; Και τι το καθιστά τόσο ξεχωριστό σε σύγκριση με άλλα πρωτόκολλα?

Λοιπόν, είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Contents

Τι είναι το SoftEther?

Το SoftEther είναι ένα δωρεάν λογισμικό VPN ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε ως μέρος της έρευνας διατριβής μεταπτυχιακού στο Πανεπιστήμιο Tsukuba. Το SoftEther κυκλοφόρησε πλήρως το 2014, καθιστώντας το ένα από τα νεότερα πρωτόκολλα.

Όταν μιλάτε για το SoftEther, είναι σημαντικό να κάνετε τη διάκριση μεταξύ του πρωτοκόλλου SoftEther και του διακομιστή VPN SoftEther:

 • Το Πρωτόκολλο SoftEther VPN – Το πρωτόκολλο χρησιμοποιείται για ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ πελατών και διακομιστών. Είναι σχετικά γρήγορο και ασφαλές.
 • Ο διακομιστής VPN SoftEther – Το λογισμικό διακομιστή υποστηρίζει τη χρήση πολλαπλών πρωτοκόλλων VPN, όπως SoftEther, OpenVPN, IPSec, L2TP / IPSec και SSTP.

Πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο VPN SoftEther?

Το πρωτόκολλο SoftEther VPN είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των επικοινωνιών μεταξύ του πελάτη VPN και του διακομιστή VPN. Βασικά δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σήραγγα μεταξύ των δύο, διασφαλίζοντας ότι οποιεσδήποτε πληροφορίες που διέρχονται από την εν λόγω σήραγγα δεν μπορούν να παρακολουθούνται από κανέναν.

Γενικές τεχνικές λεπτομέρειες για το SoftEther

 • Η SoftEther υποστηρίζει επικοινωνίες μεταξύ πελατών και διακομιστών (μέσω της γέφυρας SoftEther).
 • Το SoftEther έχει υποστήριξη για τη λειτουργία καταγραφής πακέτων Deep-inspect.
 • Το πρωτόκολλο χρησιμοποιεί SSL-VPN Tunneling μέσω HTTPS για παράκαμψη τείχους προστασίας.
 • Το SoftEther δεν απαιτεί στατική ή σταθερή διεύθυνση IP, καθώς έχει ενσωματωμένες λειτουργίες δυναμικής-DNS και NAT-traversal.
 • Το SoftEther υποστηρίζει ισχυρή κρυπτογράφηση όπως AES-256 και RSA-4096.
 • Η απόδοση του πρωτοκόλλου SoftEther VPN μετράται με ταχύτητα 1 Gbps τάξης περίπου.
 • Το SoftEther μπορεί επίσης να υποστηρίξει παλαιούς πελάτες OpenVPN χάρη στη λειτουργία κλώνου OpenVPN.
 • Όλες οι ρυθμίσεις μπορούν να διαμορφωθούν μέσω του GUI.
 • Το SoftEther υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας πιστοποιητικού RSA και διπλή στοίβα IPv4 / IPv6.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το SoftEther

Το πρωτόκολλο SoftEther VPN είναι πολύ απλό στη χρήση, αλλά δεδομένου ότι είναι μια λύση που βασίζεται σε λογισμικό, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε τον πελάτη SoftEther VPN στη συσκευή σας. Αυτό συμβαίνει συνήθως ακόμα κι αν έχετε ήδη συνδρομή υπηρεσίας VPN.

Θα ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο χρήσης του SoftEther σε Windows, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης είναι παρόμοια και σε άλλες πλατφόρμες.

Λοιπόν, εδώ είναι τα κύρια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του SoftEther:

Πρώτα, Εγκαθιστάτε τον πελάτη

Για να αποκτήσετε τον πελάτη VPN SoftEther, απλώς μεταβείτε στη σελίδα Λήψεις στον ιστότοπο της SoftEther. Μετά τη λήψη του προγράμματος εγκατάστασης, απλώς εκτελέστε το και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Όταν σας ζητηθεί να επιλέξετε μεταξύ “SoftEther VPN Client” και “SoftEther VPN Client Manager (Μόνο Εργαλεία διαχειριστή)”, επιλέξτε την πρώτη επιλογή. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το πλήρες όνομα του “SoftEther VPN Client” είναι “SoftEther VPN Client Manager”.

Μπορείτε να επιλέξετε έναν διαφορετικό κατάλογο εγκατάστασης όταν σας ζητηθεί να το κάνετε ή απλά να πάτε με τον προεπιλεγμένο. Μόλις εγκατασταθεί το πρόγραμμα, μπορείτε να ξεκινήσετε το SoftEther VPN Client Manager.

Στη συνέχεια, ρυθμίζετε τη σύνδεση

Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ στο “Προσθήκη σύνδεσης VPN” στο SoftEther VPN Client Manager. Θα παρατηρήσετε ότι θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να διαμορφωθεί ένας εικονικός προσαρμογέας δικτύου. Ο προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση VPN, οπότε κάντε κλικ στο “Ναι” για να συνεχίσετε τη διαδικασία.

Μόλις ο προσαρμογέας είναι στη θέση του, κάντε ξανά κλικ στο «Προσθήκη σύνδεσης VPN». Σε αυτό το σημείο, θα σας υποδεχτεί ένας πίνακας ιδιοτήτων που θα πρέπει να συμπληρώσετε με πληροφορίες που σας παρέχει ο πάροχος VPN:

 • Όνομα κεντρικού υπολογιστή – Η διεύθυνση IP του διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.
 • Αριθμός θύρας – Η θύρα που θα χρησιμοποιείτε. Για το SoftEther, είναι συνήθως 443, αλλά ο πάροχος VPN μπορεί να σας προσφέρει και άλλες επιλογές.
 • Όνομα εικονικού κόμβου – Συνήθως το όνομα υπηρεσίας του παρόχου VPN είναι περίπου, αλλά το πεδίο δεν είναι πάντα υποχρεωτικό.
 • Τύπος Auth – Ο τύπος ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση. Ο πάροχός σας συνήθως θα προτείνει ποια επιλογή να επιλέξετε.
 • Όνομα χρήστη – Το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε για τον λογαριασμό σας VPN.
 • Κωδικός πρόσβασης – Ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για τον λογαριασμό σας VPN.

Όσον αφορά το πεδίο “Ρύθμιση ονόματος”, αυτό είναι βασικά το όνομα για τη σύνδεση VPN. Μη διστάσετε να πληκτρολογήσετε ό, τι θέλετε. Επίσης, όταν πρόκειται για την επιλογή “Τύπος διακομιστή μεσολάβησης”, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση – Άμεση σύνδεση TCP / IP (Χωρίς διακομιστή μεσολάβησης). Όσον αφορά τις “Προηγμένες ρυθμίσεις”, υπάρχουν πολλά να συζητηθούν και είναι ευκολότερο αν απλώς ρίξετε μια ματιά στις πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της SoftEther σχετικά με αυτές τις επιλογές.

Μόλις ολοκληρωθούν όλα, απλώς κάντε κλικ στο “OK” και η νέα σύνδεση VPN θα προστεθεί στη λίστα SoftEther VPN Client Manager. Για να το εκτελέσετε, κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση και επιλέξτε “Σύνδεση”. Όταν θέλετε να αποσυνδεθείτε, κάντε το ίδιο και κάντε κλικ στο “Αποσύνδεση”.

Πρόσθετες λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Ο SoftEther VPN Client Manager διαθέτει πολλές λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τροποποιήσετε την εμπειρία σας:

 • Απλή λειτουργία / Κανονική λειτουργία – Το SoftEther VPN Client Manager λειτουργεί στην Κανονική Λειτουργία από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να μεταβείτε σε Απλή λειτουργία αν είστε νέοι σε όλα ή απλώς θέλετε να απλοποιηθεί ακόμη περισσότερο η διεπαφή.
 • Ημιδιαφανής λειτουργία παραθύρου – Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε το επίπεδο διαφάνειας που θέλετε στα παράθυρα πελάτη VPN. Λάβετε υπόψη ότι το επίπεδο διαφάνειας δεν μπορεί να οριστεί κάτω από το 20%.
 • Λειτουργία συντήρησης σύνδεσης στο Διαδίκτυο – Αυτή είναι μια χρήσιμη λειτουργία αν θέλετε ο πελάτης SoftEther να διατηρήσει μια σύνδεση VPN παρόμοια με τη σύνδεση διακομιστή VPN SoftEther.
 • Λειτουργία φωνητικού οδηγού – Ένα ωραίο μικρό εργαλείο που μπορεί είτε να εξηγήσει τη διαδικασία με φωνητικό οδηγό είτε να διαβάσει ένα μήνυμα. Για να το ενεργοποιήσετε, επιλέξτε “Κανονικός Φωνητικός Οδηγός” όταν ανοίγετε το “Φωνή” στη διαχείριση πελατών.

Δοκιμή της απόδοσης σύνδεσης

Το SoftEther διαθέτει ένα Εργαλείο δοκιμής ταχύτητας κίνησης δικτύου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την απόδοση της σύνδεσης VPN. Για να το χρησιμοποιήσετε στο SoftEther VPN Client Manager, κάντε κλικ στο μενού “Εργαλείο” εντός του πελάτη και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Εργαλείο δοκιμής ταχύτητας κίνησης δικτύου”.

Σε περίπτωση που θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δοκιμής μιας σύνδεσης VPN, μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με το θέμα. Και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το εργαλείο δοκιμής ταχύτητας SoftEther (περαιτέρω διαμορφώσεις και προφυλάξεις), ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Σε περίπτωση που θέλετε περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον πελάτη SoftEther VPN και τον τρόπο λειτουργίας της σύνδεσης, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον σύνδεσμο. Επίσης, υπάρχει διαθέσιμο εγχειρίδιο εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πρωτόκολλο SoftEther VPN.

Είναι το SoftEther VPN ασφαλές στη χρήση?

Σύντομη απάντηση – ναι, σίγουρα.

Η κρυπτογράφηση και η ασφάλεια του SoftEther είναι πολύ αξιόπιστα και είναι ένα εξαιρετικό πρωτόκολλο για χρήση κάθε φορά που χρειάζεστε για τη διασφάλιση των δεδομένων και της κυκλοφορίας σας στο διαδίκτυο.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που κάνουν το SoftEther ένα τόσο ασφαλές πρωτόκολλο VPN:

 • Το πρωτόκολλο έχει προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέπει τις επιθέσεις Man-in-the-Middle.
 • Οι διαδικασίες κρυπτογράφησης, αποκρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας του SoftEther VPN βασίζονται στο OpenSSL – μια γνωστή βιβλιοθήκη λογισμικού ανοιχτού κώδικα.
 • Η SoftEther προσφέρει υποστήριξη για έναν τόνο κρυπτογράφησης κρυπτογράφησης όπως AES, RC4, DES, Triple-DES, SHA και MDS.
 • Το SoftEther προσφέρει πολλές επιλογές για έλεγχο ταυτότητας χρήστη ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.
 • Το πρωτόκολλο SoftEther VPN προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε επιλογές φιλτραρίσματος πακέτων και πολιτικής ασφαλείας για να διατηρήσουν τα επιβλαβή πακέτα.

Ωστόσο, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι – στις αρχές του 2018 – πραγματοποιήθηκε έλεγχος ασφαλείας της SoftEther 80 ωρών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το πρωτόκολλο υπέφερε από 11 ευπάθειες ασφαλείας. Ωστόσο, οι πληροφορίες δεν είναι πολύ εις βάθος και σαφείς σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι χρήστες και είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτά τα προβλήματα έχουν από καιρό επιδιορθωθεί. Αυτός είναι ο σύνδεσμος εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά.

Είναι το πρωτόκολλο SoftEther VPN γρήγορα?

Ναι, η SoftEther προσφέρει γρήγορες online ταχύτητες. Σύμφωνα με τους ανθρώπους πίσω από το πρωτόκολλο, προγραμματίστηκε με γνώμονα την υψηλή απόδοση και την απόδοση. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, το SoftEther είναι ταχύτερο από το OpenVPN και το PPTP, και είναι ικανό για απόδοση έως 900 Mbps.

Φαίνεται ότι οι υψηλές ταχύτητες του SoftEther επιτεύχθηκαν επίσης επειδή οι προγραμματιστές επικεντρώθηκαν στη μείωση του αριθμού αντιγράφων μνήμης για κάθε κύκλο επεξεργασίας πακέτων VPN (καθώς ένας μεγάλος αριθμός μπορεί να μειώσει τις ταχύτητες).

Επίσης, η SoftEther χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συνεχούς ροής για να αποφύγει την αντιμετώπιση του προβλήματος “MTU (Μέγιστη μονάδα μετάδοσης)”, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη σελίδα που συνδέσαμε παραπάνω.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του SoftEther VPN

Πλεονεκτήματα

 • Οι συνδέσεις SoftEther είναι εξαιρετικά ασφαλείς.
 • Το SoftEther λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες και είναι αρκετά εύκολο να ρυθμιστεί.
 • Παρά το υψηλό επίπεδο ασφάλειας του SoftEther, το πρωτόκολλο είναι εκπληκτικά γρήγορο.
 • Το SoftEther είναι ανοιχτού κώδικα (καθιστώντας το πολύ αξιόπιστο) και δωρεάν στη χρήση.
 • Εφόσον το SoftEther χρησιμοποιεί τη θύρα 443, δεν μπορεί να αποκλειστεί εύκολα με τείχος προστασίας.

Μειονεκτήματα

 • Δεν προσφέρουν πολλοί πάροχοι VPN πρόσβαση σε αυτό το πρωτόκολλο.
 • Παρόλο που κυκλοφόρησε το 2014, εξακολουθεί να θεωρείται σχετικά νέο πρωτόκολλο.
 • Το SoftEther δεν υποστηρίζεται εγγενώς σε λειτουργικά συστήματα και συσκευές. Επίσης, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε το πρωτόκολλο από έναν πάροχο VPN.

Τι είναι το SoftEther VPN?

Το SoftEther VPN είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται από τρίτους παρόχους VPN. Είναι βασικά μια υπηρεσία VPN που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SoftEther. Με ορισμένους παρόχους, πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό από τη SoftEther, ενώ άλλοι πάροχοι ενσωματώνουν το πρωτόκολλο στους πελάτες τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν πολλοί πάροχοι VPN που προσφέρουν πρόσβαση στο πρωτόκολλο VPN SoftEther αυτήν τη στιγμή. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ένας τέτοιος πάροχος, ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το SoftEther είναι διαθέσιμο στους διακομιστές VPN – μαζί με πολλά άλλα πρωτόκολλα.

Ψάχνετε για ένα SoftEther VPN για να ασφαλίσετε τις συνδέσεις σας?

Έχουμε την πλάτη σας – το CactusVPN προσφέρει εύκολη, ασφαλή πρόσβαση στις συνδέσεις SoftEther. Και απολαμβάνετε το απόλυτο απόρρητο και ασφάλεια, καθώς δεν καταγράφουμε κανένα από τα δεδομένα σας και οι συνδέσεις μας χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού.

Επιπλέον, δεν περιορίζεστε μόνο στο SoftEther. Ενώ είναι ένα εξαιρετικό πρωτόκολλο VPN, συνειδητοποιούμε ότι ίσως θέλετε να δοκιμάσετε και άλλες επιλογές. Γι ‘αυτό προσφέρουμε επίσης πρόσβαση σε: OpenVPN (τόσο TCP όσο και UDP), SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec, PPTP

Θα χαρείτε να μάθετε ότι οι εφαρμογές μας VPN είναι πολύ εύκολο να ρυθμιστούν και λειτουργούν σε πολλές πλατφόρμες: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV και Amazon Fire TV.

Test-Drive CactusVPN δωρεάν

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε συνδρομή αμέσως. Μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες VPN μας δωρεάν για 24 ώρες για να δείτε εάν ικανοποιούν όλες τις ανάγκες σας. Μην ανησυχείτε – δεν χρειάζεται να δώσετε στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Και εδώ είναι το καλύτερο μέρος – μόλις γίνετε χρήστης του CactusVPN, θα σας έχουμε ακόμη την κάλυψη με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, εάν υπάρχουν προβλήματα.

Το πρωτόκολλο VPN SoftEther σε σύγκριση με άλλα πρωτόκολλα VPN

Θέλετε να μάθετε πώς συγκρίνεται το SoftEther με τα άλλα πρωτόκολλα VPN που είναι διαθέσιμα στους διαδικτυακούς χρήστες; Ακολουθεί μια επισκόπηση όλων όσων πρέπει να γνωρίζετε:

SoftEther εναντίον OpenVPN

Το SoftEther συγκρίνεται συχνά με το OpenVPN όσον αφορά την ασφάλεια – και για καλό λόγο. Το πρωτόκολλο μπορεί να προσφέρει στους χρήστες το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης και προστασίας δεδομένων που μπορεί να προσφέρει το OpenVPN (ασφάλεια 256-bit, κρυπτογράφηση AES, OpenSSL, SSL 3.0). Επιπλέον, το OpenVPN είναι ανοιχτού κώδικα όπως το SoftEther, καθιστώντας και τα δύο πολύ αξιόπιστα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο το OpenVPN είναι καλύτερο από αυτή την άποψη είναι το γεγονός ότι είναι παλαιότερο από το SoftEther, οπότε έχει «περισσότερη εμπειρία κάτω από τη ζώνη του», για να πούμε.

Όσον αφορά την ταχύτητα, το SoftEther έχει το πάνω χέρι. Σύμφωνα με τους ανθρώπους πίσω από το SoftEther, το πρωτόκολλο είναι 13 φορές γρηγορότερο από το OpenVPN. Το SoftEther έχει πραγματικά απόδοση έως 900 Mbps, ενώ η απόδοση του OpenVPN κυμαίνεται περίπου 100 Mbps ή λιγότερο. Επιπλέον, η SoftEther προσφέρει δυνατότητες που δεν βρίσκονται στο OpenVPN, όπως:

 • Φιλτράρισμα πακέτων
 • Εικονική συνάρτηση DHCP
 • Υποστήριξη πολλαπλών ενοικιαστών
 • Λειτουργικότητα διέλευσης NAT
 • Διαμόρφωση χειρόγραφου αρχείου
 • Υποστήριξη για έξυπνες κάρτες και μάρκες USB

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ και οι δύο SoftEther και OpenVPN επιτρέπουν στους χρήστες να τρέχουν τους δικούς τους διακομιστές, μόνο ο διακομιστής SoftEther VPN έχει υποστήριξη για πολλά πρωτόκολλα όπως τα SoftEther, SSTP, L2TP / IPSec, IPSec και OpenVPN. Ο διακομιστής OpenVPN, από την άλλη πλευρά, μπορεί να εκτελέσει μόνο το προσαρμοσμένο πρωτόκολλο OpenVPN.

Όσον αφορά τη συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών, τόσο το SoftEther όσο και το OpenVPN μπορούν να διαμορφωθούν στις ίδιες πλατφόρμες γενικά. Ωστόσο, το SoftEther συχνά απαιτεί από εσάς να εγκαταστήσετε πρόσθετο λογισμικό – ακόμη και όταν το χρησιμοποιείτε σε διακομιστές ενός παρόχου VPN. Αλλά το SoftEther είναι επίσης σχετικά πιο εύκολο να ρυθμιστεί από το OpenVPN. Και ενώ είμαστε στο θέμα, πολλοί πάροχοι VPN δεν προσφέρουν το πρωτόκολλο SoftEther VPN (πιθανότατα λόγω του πόσο «νεαρό» είναι), ενώ μπορείτε εύκολα να βρείτε τόνους παρόχων που προσφέρουν πρόσβαση σε συνδέσεις OpenVPN.

Συνολικά, και τα δύο πρωτόκολλα VPN είναι πολύ αξιοπρεπή, αλλά αν θέλετε να απολαύσετε όλη την ασφάλεια που προσφέρει το OpenVPN (και πολλά άλλα) παράλληλα με τις γρήγορες ταχύτητες, σας συνιστούμε να επιλέξετε το SoftEther. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρωτόκολλο OpenVPN, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

SoftEther εναντίον PPTP

Όσον αφορά την ασφάλεια, η SoftEther είναι ο ξεκάθαρος νικητής. Όχι μόνο έχει υποστήριξη για κρυπτογράφηση 256-bit και πολλαπλά ciphers, αλλά η κρυπτογράφηση του PPTP (MPPE) δεν είναι καθόλου αξιόπιστη, καθώς είναι ευάλωτη σε πολλά exploits.

Επιπλέον, το PPTP μπορεί εύκολα να αποκλειστεί με ένα τείχος προστασίας (ειδικά ένα τείχος προστασίας NAT). Η SoftEther, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί τη θύρα 443 (τη θύρα κυκλοφορίας HTTPS), καθιστώντας σχεδόν αδύνατο τον αποκλεισμό. Επίσης, το SoftEther μπορεί να μεταφέρει κάθε είδους πακέτα, ενώ το PPTP περιορίζεται μόνο σε πακέτα IPv4. Και υπάρχει επίσης το πρόβλημα ότι το PPTP είναι κλειστού κώδικα και προφανώς είχε καταστραφεί από την NSA.

Τώρα, ένα από τα κύρια πράγματα που κάνει το PPTP τόσο δημοφιλές παρά τα ελαττώματα ασφαλείας του είναι πόσο γρήγορα είναι το πρωτόκολλο. Λοιπόν, εκπληκτικά, το SoftEther είναι στην πραγματικότητα ταχύτερο από το PPTP (τέσσερις φορές πιο γρήγορα, για να είμαστε ακριβείς), παρόλο που προσφέρει τόσο ισχυρά επίπεδα κρυπτογράφησης.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο το PPTP είναι καλύτερο από το SoftEther είναι όταν πρόκειται για τη διαδικασία εγκατάστασης και τη διαθεσιμότητα μεταξύ πλατφορμών. Αυτό δεν σημαίνει ότι το SoftEther δεν λειτουργεί σε τόσες πλατφόρμες όπως το PPTP, αλλά το πρωτόκολλο δεν είναι εγγενώς ενσωματωμένο σε αυτές. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε μια σύνδεση PPTP στα Windows 7 με μερικά μόνο κλικ, ενώ η εγκατάσταση της σύνδεσης SoftEther απαιτεί λίγο περισσότερη δουλειά.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι το PPTP ενδέχεται να μην υποστηρίζεται πλέον εγγενώς από νεότερα λειτουργικά συστήματα και συσκευές στο μέλλον. Το macOS και το iOS έχουν ήδη μειώσει την εγγενή υποστήριξη για το PPTP από το macOS Sierra και το iOS 10 (πιθανώς λόγω της έλλειψης ασφάλειας) και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με άλλες πλατφόρμες.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το PPTP; Ρίξτε μια ματιά στο αναλυτικό μας άρθρο.

SoftEther εναντίον L2TP / IPSec

Για αρχάριους, και τα δύο πρωτόκολλα προσφέρουν υποστήριξη για κρυπτογράφηση 256-bit και ισχυρά ciphers, αλλά η ασφάλεια του SoftEther είναι πολύ καλύτερη, επειδή χρησιμοποιεί επίσης SSL 3.0 και είναι ανοιχτού κώδικα, καθιστώντας το ένα πιο αξιόπιστο πρωτόκολλο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι το L2TP / IPSec έχει ηθελημένα αποδυναμωθεί από την NSA, αλλά δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δείχνουν πόσο νόμιμες είναι αυτές οι αξιώσεις.

Όσον αφορά τη σταθερότητα, το SoftEther είναι καλύτερο επειδή μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θύρα 443. Δεδομένου ότι το L2TP συνδυάζεται με το IPSec, μπορεί να μπλοκαριστεί εάν μπλοκαριστούν τα πρωτόκολλα θύρας 500 και IP 50 και 51. Επίσης, το L2TP μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα NAT εάν το L2TP Passthrough δεν είναι ενεργοποιημένο στο δρομολογητή.

Το πρωτόκολλο SoftEther VPN παρέχει επίσης καλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, καθώς το L2TP / IPSec τείνει να πάρει περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτεί μια σήραγγα VPN – για να μην αναφέρουμε τη δυνατότητα διπλής ενθυλάκωσης μπορεί επίσης να μειώσει τις ταχύτητες.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, ωστόσο, το L2TP / IPSec είναι μια καλύτερη επιλογή, επειδή είναι εγγενώς ενσωματωμένο σε πολλές πλατφόρμες. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε μια σύνδεση. Επίσης, υπάρχουν περισσότεροι πάροχοι VPN που προσφέρουν συνδέσεις L2TP / IPSec από παρόχους που προσφέρουν συνδέσεις SoftEther.

Και όπως τα πρωτόκολλα που συζητήσαμε παραπάνω, ο διακομιστής SoftEther VPN προσφέρει επίσης υποστήριξη για L2TP / IPSec.

Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το L2TP / IPSec, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

SoftEther εναντίον IPSec

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN συνδυάζουν το IPSec με το L2TP και το IKEv2, αλλά ίσως εξακολουθείτε να βρίσκετε ορισμένες υπηρεσίες που προσφέρουν πρόσβαση στο IPSec μόνοι τους. Γενικά, είναι ένα αρκετά ασφαλές πρωτόκολλο VPN, αν και αν δεν έχει ρυθμιστεί και διαμορφωθεί σωστά, η προστασία που προσφέρει θα μπορούσε να είναι ελαττωματική.

Όσον αφορά τη σταθερότητα, το IPSec είναι πολύ πιο εύκολο να μπλοκάρει με τείχος προστασίας από ότι το SoftEther οφείλεται στη χρήση περιορισμένων και εύχρηστων θυρών. Το SoftEther είναι επίσης ταχύτερο από το IPSec και ο διακομιστής VPN SoftEther υποστηρίζει πραγματικά το πρωτόκολλο IPSec.

Το IPSec λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες – σχεδόν τις ίδιες με τις οποίες λειτουργεί το SoftEther. Ωστόσο, το IPSec είναι πιο βολικό στη διαμόρφωση, επειδή συνήθως δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη επιπλέον λογισμικού.

Τέλος, το SoftEther υποστηρίζει περισσότερα πακέτα από το IPSec, το οποίο συνήθως περιορίζεται σε πακέτα IPv4. Ως γρήγορο παράδειγμα, το SoftEther μπορεί επίσης να μεταδώσει IPv6, PPPoE, STP, VLAN και RIP.

Συνολικά, το IPSec είναι ένα αξιοπρεπές πρωτόκολλο, αλλά το SoftEther είναι απλά μια πολύ καλύτερη επιλογή. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το IPSec, ακολουθεί το άρθρο μας σχετικά με αυτό.

SoftEther εναντίον SSTP

Το SSTP προσφέρει σχεδόν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με το SoftEther. Ο μόνος λόγος που δεν είναι καλύτερος από το SoftEther από αυτή την άποψη είναι επειδή δεν είναι ανοιχτού κώδικα και επειδή ανήκει αποκλειστικά στη Microsoft – μια εταιρεία που είναι γνωστό ότι παραχωρεί στην NSA πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα και συνεργάζεται με την NSA και το FBI. Αν αυτό με κάποιο τρόπο δεν σας ενοχλεί, είναι ασφαλές να πείτε ότι το SSTP είναι τόσο ασφαλές στη χρήση όσο το SoftEther.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ενώ το SSTP μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θύρα 443, χρησιμοποιεί μόνο το πρωτόκολλο μετάδοσης TCP. Εξαιτίας αυτού, το πρωτόκολλο μπορεί να είναι ευαίσθητο στο ζήτημα “TCP Meltdown”, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συνδεσιμότητας. Επίσης, το SSTP δεν προσφέρει υποστήριξη για πιστοποιημένους διακομιστές μεσολάβησης ιστού. Δυστυχώς, εάν χρησιμοποιεί διακομιστές μεσολάβησης χωρίς έλεγχο ταυτότητας, υπάρχει πιθανότητα ένας διαχειριστής δικτύου να εντοπίσει κεφαλίδες SSTP και να αποσύρει τη σύνδεση εάν το θέλει.

Όσον αφορά τις ταχύτητες, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το SoftEther είναι πολύ πιο γρήγορο από το SSTP. Γιατί; Επειδή οι ταχύτητες SSTP στο διαδίκτυο συχνά συγκρίνονται με τις ταχύτητες σύνδεσης που προσφέρει το OpenVPN και έχουμε ήδη δει ότι το SoftEther είναι ταχύτερο από το OpenVPN.

Το πρωτόκολλο SoftEther VPN προσφέρει επίσης καλύτερη συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών, καθώς το SSTP είναι εγγενώς διαθέσιμο μόνο στα Windows (Vista και νεότερα). Εκτός αυτού, το πρωτόκολλο μπορεί επίσης να διαμορφωθεί σε δρομολογητές, Linux και Android. Το SoftEther, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί σε όλες αυτές τις πλατφόρμες (συμπεριλαμβανομένων των Windows XP και των Windows 98), καθώς και σε πολλά άλλα λειτουργικά συστήματα και συσκευές:

 • macOS
 • iOS
 • Solaris
 • FreeBSD

Και όπως συνέβη με τα περισσότερα από τα πρωτόκολλα VPN που συζητήθηκαν μέχρι τώρα, ο διακομιστής SoftEther VPN μπορεί να εκτελέσει SSTP ενώ ο διακομιστής SSTP δεν μπορεί να εκτελέσει το πρωτόκολλο SoftEther.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το SSTP, ακολουθεί ένας οδηγός που γράψαμε για αυτό το θέμα.

SoftEther εναντίον IKEv2 / IPSec

Τόσο το SoftEther όσο και το IKEv2 / IPSec είναι πραγματικά ασφαλή και προσφέρουν αξιοπρεπείς ταχύτητες, αλλά υπάρχει πιθανότητα το SoftEther να είναι γρηγορότερο μόνο λόγω του τρόπου προγραμματισμού του. Ωστόσο, το IKEv2 / IPSec είναι πιο εύκολο να αποκλειστεί, καθώς χρησιμοποιεί μόνο τη θύρα UDP 500. Το IKEv2 / IPSec είναι συνήθως κλειστού κώδικα (αναπτύσσεται από τη Microsoft μαζί με τη Cisco), αλλά υπάρχουν εφαρμογές ανοιχτού κώδικα του IKEv2.

Όσον αφορά τη σταθερότητα, ωστόσο, το IKEv2 / IPSec μπορεί να είναι καλύτερο από το SoftEther σε κινητές συσκευές. Γιατί; Επειδή το πρωτόκολλο έχει δημιουργηθεί για να αντιστέκεται στις αλλαγές δικτύου, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να μεταβείτε από ένα δίκτυο WiFi στο πρόγραμμα δεδομένων σας εν κινήσει χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διακοπή της σύνδεσης VPN. Ενώ το SoftEther είναι σίγουρα αξιόπιστο και οι γρήγορες λειτουργίες αυτόματης σύνδεσης είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, δεν μπορεί πραγματικά να ανταγωνιστεί τη λειτουργία του IKEv2.

Και όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, και τα δύο πρωτόκολλα είναι αρκετά συνδεδεμένα. Ωστόσο, το IKEv2 / IPSec μπορεί να έχει πλεονέκτημα, καθώς λειτουργεί και σε συσκευές BlackBerry, καθιστώντας το μια καλύτερη επιλογή για χρήστες κινητών.

Στο τέλος, θα συνιστούσαμε τη χρήση του IKEv2 / IPSec μόνο εάν ανησυχείτε για το SoftEther να διακόψει τη σύνδεση όταν αλλάζετε δίκτυα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το IKEv2 / IPSec, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

SoftEther εναντίον Wireguard

Όπως το SoftEther, το Wireguard είναι ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα. Υποτίθεται ότι είναι τόσο ασφαλές όσο το SoftEther και έχει πολύ ελαφριά κατασκευή, που σημαίνει ότι μπορεί να επιτύχει αξιοπρεπείς ταχύτητες στο διαδίκτυο.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα σημεία αναφοράς στον ιστότοπο της Wireguard, το πρωτόκολλο είναι σημαντικά ταχύτερο από το OpenVPN. Το Wireguard θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι γρηγορότερο από το SoftEther, καθώς βλέπει πώς η απόδοσή του ανεβαίνει στα 1000 Mbps, ενώ η απόδοση του SoftEther φτάνει τα 900 Mbps περίπου.

Ακόμα, προς το παρόν, η Wireguard βρίσκεται μόνο στην πειραματική της φάση. Είναι ουσιαστικά ένα έργο σε εξέλιξη, οπότε δεν είναι καλό υποκατάστατο του SoftEther αυτήν τη στιγμή, καθώς δεν είναι σταθερό. Επιπλέον, λειτουργεί μόνο σε Linux. Στο μέλλον, το Wireguard μπορεί ενδεχομένως να ξεπεράσει το SoftEther ή – ποιος ξέρει – το πρωτόκολλο μπορεί να λάβει υποστήριξη στον διακομιστή VPN SoftEther.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Wireguard; Μη διστάσετε να δείτε τον οδηγό του πρωτοκόλλου.

Είναι λοιπόν το SoftEther η καλύτερη επιλογή?

Καθώς τα πράγματα ισχύουν προς το παρόν, θα το λέγαμε ναι. Το SoftEther είναι πολύ ασφαλές, λειτουργεί σε τόνους πλατφορμών και προσφέρει υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο και μεγάλη σταθερότητα. Είτε θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε γεωγραφικά αποκλεισμένο περιεχόμενο, να προστατεύσετε τα διαδικτυακά σας δεδομένα σε δημόσιο WiFi ή απλώς να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο από την επιτήρηση στο διαδίκτυο, το SoftEther είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τι είναι το SoftEther; Η κύρια ιδέα

Το SoftEther είναι ένα δωρεάν λογισμικό VPN ανοιχτού κώδικα που προσφέρει τόσο ένα ασφαλές πρωτόκολλο VPN όσο και έναν ευέλικτο διακομιστή VPN που μπορεί να εκτελεί πολλαπλά πρωτόκολλα (SoftEther, OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec και SSTP). Παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά νέο, το πρωτόκολλο SoftEther VPN είναι αρκετά δημοφιλές, δεδομένου ότι προσφέρει ισχυρή κρυπτογράφηση, ενώ παρέχει επίσης γρήγορες ταχύτητες. Επίσης, είναι πολύ συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες.

Το SoftEther είναι τόσο καλά προγραμματισμένο, στην πραγματικότητα, ότι είναι μια καλύτερη επιλογή από τα περισσότερα πρωτόκολλα VPN. Το μόνο που πλησιάζει αυτήν τη στιγμή είναι το OpenVPN, αλλά είναι πολύ πιο αργό από το SoftEther. Δυστυχώς, η εύρεση ενός παρόχου VPN που προσφέρει συνδέσεις SoftEther είναι λίγο δύσκολο. Σε περίπτωση που ψάχνετε ένα, μπορείτε να δείτε την υπηρεσία μας.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me