Χρήση VPN σε δρομολογητή |


Ναι, μπορεί να γίνει, αν και σίγουρα δεν είναι περίπατος στο πάρκο. Η διαδικασία ρύθμισης μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αν δεν είστε εξαιρετικά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Και η παράλειψή του αγοράζοντας έναν προ-διαμορφωμένο δρομολογητή μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρό.

Αλλά προτού φτάσουμε σε αυτό, πρέπει πρώτα να δείτε αν κάτι τέτοιο θα σας ωφελήσει πραγματικά.

Λοιπόν, ορίστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός VPN σε έναν δρομολογητή (μεταξύ άλλων):

Contents

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης VPN σε δρομολογητή?

Υπάρχουν διάφορα ωραία πλεονεκτήματα και σχετικά με τα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού προχωρήσετε στη ρύθμιση για να βεβαιωθείτε ότι η χρήση VPN σε δρομολογητή θα σας ωφελήσει πραγματικά.

Τα πλεονεκτήματα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε πολλές συσκευές

Ενώ τα περισσότερα VPN λειτουργούν συνήθως σε μια πλειονότητα συσκευών, αυτό το επίπεδο συμβατότητας μεταξύ πλατφορμών συχνά δεν είναι αρκετό στις μέρες μας. Τι θα συμβεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο Xbox, το PlayStation ή την έξυπνη τηλεόραση, για παράδειγμα?

Δρομολογητής 1

Λοιπόν, αυτό είναι το πράγμα που μπορείτε πραγματικά να κάνετε εάν ρυθμίσετε ένα VPN σε έναν δρομολογητή. Μόλις ολοκληρωθεί, κάθε συσκευή που συνδέεται με το δρομολογητή σας θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του VPN.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο με περιορισμό γεωγραφικής θέσης στην έξυπνη τηλεόρασή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιοχές αποκλεισμένων γεωγραφικών παιχνιδιών στην κονσόλα σας.

Απαιτείται μόνο μία εγκατάσταση

Δεν θα χρειάζεται πλέον να εγκαταστήσετε ή να διαμορφώσετε εφαρμογές VPN και πελάτες σε πολλές συσκευές. Αρκεί να διαμορφώσετε το VPN στο δρομολογητή μία φορά και να το ολοκληρώσετε. Ουσιαστικά, κάθε συσκευή που θα μπορεί να συνδεθεί στο δρομολογητή σας θα χρησιμοποιεί αυτόματα το VPN που έχει διαμορφωθεί σε αυτό.

Το VPN θα είναι πάντα ενεργό

Μόλις διαμορφωθεί ένα VPN σε έναν δρομολογητή, ο εν λόγω δρομολογητής θα συνδέεται πάντα στο Διαδίκτυο μέσω του VPN. Επομένως, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για να ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το VPN όταν συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να αφήσετε εκτεθειμένη την επισκεψιμότητα και τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο.

Ένα VPN δρομολογητή μπορεί να σας προστατεύσει από τη λαθροθηρία WiFi

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη λαθροθηρία WiFi, σκεφτείτε το ως κάποιος που συνδέεται στο δίκτυό σας WiFi και το χρησιμοποιείτε χωρίς την άδειά σας. Αυτό μπορεί συνήθως να αποφευχθεί με την ύπαρξη ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης, αλλά – μερικές φορές – ένας επιμελής χάκερ μπορεί να είναι σε θέση να το παρακάμψει.

Όταν συμβεί αυτό, θα μπορούσαν να συλλέξουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη γεωγραφική περιοχή, επειδή θα έχουν τη διεύθυνση IP σας.

Ωστόσο, εάν έχετε ένα VPN λειτουργικό στο δρομολογητή σας, θα απολαύσετε έναν ορισμένο βαθμό ανωνυμίας, καθώς η πραγματική σας IP θα αντικατασταθεί με διαφορετική.

Επομένως, εάν το δίκτυο WiFi σας παραβιαστεί ποτέ, ο προσκεκλημένος επισκέπτης δεν θα μπορεί πραγματικά να εντοπίσει την τοποθεσία σας. Ομοίως, εάν χρησιμοποιούν το WiFi σας για κακόβουλους σκοπούς, δεν θα εντοπιστεί ξανά στην IP σας.

Τα μειονεκτήματα

Οι ταχύτητες λήψης και σύνδεσης ενδέχεται να λάβουν επιτυχία

Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN σε έναν δρομολογητή εναντίον υπολογιστή, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε βραδύτερες ταχύτητες σύνδεσης και λήψης. Αυτό σχεδόν πάντα θα συμβεί εάν ο δρομολογητής σας διαθέτει ασθενή CPU και αν χρησιμοποιείτε πρωτόκολλο VPN με κρυπτογράφηση (όπως το OpenVPN, για παράδειγμα).

Δυστυχώς, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε ένα πρωτόκολλο VPN που ευνοεί την ταχύτητα σε σχέση με την ασφάλεια (όπως το L2TP), οι ταχύτητες στο διαδίκτυο εξακολουθούν να μην είναι στο αποκορύφωμά τους, εάν η CPU του δρομολογητή σας έχει χαμηλή απόδοση. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με τους δρομολογητές D-Link και TP-Link.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσατε να παρακάμψετε αυτό το ζήτημα θα ήταν να αποκτήσετε έναν πιο αποδοτικό δρομολογητή. Ωστόσο, αυτό μπορεί να σας κοστίσει πολλά χρήματα. Το εύρος τιμών μπορεί να ξεκινά από οπουδήποτε περίπου $ 100- $ 200 και να φτάσει έως και 500 $ ή περισσότερα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά όσο περισσότερες συσκευές έχετε συνδέσει σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή VPN μέσω του δρομολογητή σας, τόσο πιο αργή θα είναι η συνολική ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά στη χώρα σας

Δεδομένου ότι η εγκατάσταση ενός VPN σε έναν δρομολογητή σημαίνει ότι θα είναι πάντα ενεργοποιημένο, η διεύθυνση IP σας θα ρυθμίζεται πάντα σε μια συγκεκριμένη χώρα όποτε έχετε πρόσβαση στον Ιστό μέσω του δρομολογητή.

Επομένως, εάν ζείτε στις ΗΠΑ και έχετε ρυθμίσει το δρομολογητή για να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή VPN στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο ΗΠΑ με γεωγραφικό περιορισμό, όπως το Netflix US ή το Hulu, για παράδειγμα . Αυτό συμβαίνει επειδή θα έχετε συνεχώς διεύθυνση IP στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο.

Απομακρυσμένο Netflix

Για να το παρακάμψετε, θα πρέπει να αλλάξετε χειροκίνητα τον διακομιστή VPN στο υλικολογισμικό του δρομολογητή. Εάν χρησιμοποιείτε το υλικολογισμικό του δρομολογητή Tomato, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα αφού έχετε δημιουργήσει 2 διακομιστές VPN και εναλλάσσετε μεταξύ τους με ευκολία.

Η ρύθμιση ενός VPN σε δρομολογητή μπορεί να είναι δύσκολη

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό όσο η απλή εκτέλεση μιας διαδικασίας ρύθμισης, κάνοντας κλικ στο κουμπί “Τέλος” και περιήγηση στον Ιστό κατά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Αντ ‘αυτού, θα πρέπει κανονικά να έχετε πρόσβαση στην Προεπιλεγμένη Διεύθυνση Πύλης του δρομολογητή, να τροποποιήσετε τη σύνδεση δικτύου, ακόμη και να κατεβάσετε και να επεξεργαστείτε αρχεία διαμόρφωσης – για να αναφέρουμε μερικά βήματα. Εάν δεν έχετε εμπειρία με τέτοια πράγματα, μπορεί να αισθάνεται αρκετά τρομακτικό.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι πάροχοι VPN προσφέρουν βήμα-προς-βήμα οδηγούς που δείχνουν πώς να ρυθμίσετε ένα VPN σε έναν δρομολογητή. Εμείς εδώ στο CactusVPN έχουμε τα δικά μας εύκολα κατανοητά σεμινάρια σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει.

Δεν προσφέρουν όλοι οι δρομολογητές υποστήριξη VPN

Ορισμένοι δρομολογητές δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία VPN, κυρίως επειδή το υλικολογισμικό δεν το επιτρέπει. Επιπλέον, ακόμη και αν ένας δρομολογητής διαθέτει υποστήριξη VPN, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα VPN.

Για παράδειγμα, οι δρομολογητές Tenda υποστηρίζουν μόνο πρωτόκολλα PPTP και LT2P. Ενώ μπορεί να προσφέρουν αξιοπρεπή ταχύτητα, αυτά τα πρωτόκολλα μπορούν εύκολα να μπλοκαριστούν, μερικές φορές μπορεί να αγωνιστούν με τείχη προστασίας και να προσφέρουν ελάχιστη προστασία. Το LT2P, στην πραγματικότητα, δεν έχει από μόνο του κρυπτογράφηση.

Τα λειτουργικά συστήματα Router δεν είναι πάντα ασφαλή

Αυτό είναι το είδος του προβλήματος που ούτε ένα VPN μπορεί να λύσει. Βασικά, εάν ο κατασκευαστής του δρομολογητή σας δεν δημοσιεύει τακτικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος για το μοντέλο του δρομολογητή που διαθέτετε, το λειτουργικό σύστημα γίνεται ευάλωτο σε επιθέσεις χάκερ.

Μερικές φορές, ένα απλό σφάλμα OS ή μια ακατάλληλη διαμόρφωση υλικολογισμικού θα μπορούσε να είναι αρκετή για να δώσει σε κάποιον άλλο απομακρυσμένη πρόσβαση στο δρομολογητή σας.

Η κρυπτογράφηση VPN σε δρομολογητή δεν είναι ασφαλής

Σε σύγκριση με τη χρήση ενός VPN σε μια συσκευή ή έναν υπολογιστή, η χρήση ενός VPN σε έναν δρομολογητή σημαίνει τη δημιουργία μιας πιο αδύναμης μορφής κρυπτογράφησης VPN.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κρυπτογράφηση VPN θα φτάσει στον δρομολογητή και αυτό είναι. Από εκεί και πέρα, όλες οι συσκευές σας στο τοπικό δίκτυο δεν θα είναι ασφαλείς.

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε ένα VPN σε δρομολογητή?

Ακολουθούν ορισμένα από τα γενικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε ένα VPN σε έναν δρομολογητή. Αν ψάχνετε για κάτι πιο συγκεκριμένο, θυμηθείτε ότι έχουμε ήδη βήματα βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του CactusVPN σε πολλούς δρομολογητές.

1. Flash ο δρομολογητής σας (προαιρετικό)

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το βήμα μόνο εάν το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας δεν προσφέρει υποστήριξη VPN. Εάν ναι, μπορείτε να προχωρήσετε και να το παραλείψετε.

Ουσιαστικά, αναβοσβήνει σημαίνει ότι θα αντικαταστήσετε το υλικολογισμικό που συνοδεύει ο δρομολογητής σας με ένα νέο, πιο βελτιωμένο. Συνήθως, εάν ένας δρομολογητής δεν εκτελεί υλικολογισμικό DD-WRT ή Tomato, οι περισσότεροι αποφασίζουν να το αναβοσβήσουν.

Ρύθμιση VPN σε δρομολογητή

Φυσικά, προτού το κάνετε αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας είναι συμβατός με υλικολογισμικό DD-WRT ή Tomato. Μπορείτε εύκολα να το βρείτε, ανατρέχοντας στη λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών του DD-WRT και στη λίστα των υποστηριζόμενων δρομολογητών του Tomato.

Εάν η συσκευή σας δεν είναι συμβατή, θα πρέπει είτε να λάβετε έναν υποστηριζόμενο δρομολογητή είτε να αγοράσετε απευθείας έναν δρομολογητή που αναβοσβήνει. Η τελευταία επιλογή θα πρέπει να εξεταστεί μόνο εάν δεν πιστεύετε ότι έχετε την τεχνική τεχνογνωσία για να ρυθμίσετε ένα VPN σε έναν δρομολογητή, καθώς οι δρομολογητές που έχουν φλας είναι αρκετά ακριβοί.

Τώρα, στην ίδια τη διαδικασία. Να τι πρέπει να κάνετε:

 1. Κατεβάστε τα αντίστοιχα αρχεία εγκατάστασης DD-WRT / Tomato για το δρομολογητή σας.
 2. Στη συνέχεια, κάντε μια σκληρή επαναφορά. Κανονικά, μπορείτε να το κάνετε κρατώντας πατημένο το κουμπί Reset για 10 δευτερόλεπτα.
 3. Μόλις ξεκινήσει ο δρομολογητής, συνδεθείτε στη σελίδα διαχειριστή του. Ελέγξτε το εγχειρίδιο του δρομολογητή για να δείτε ποια διεύθυνση πρέπει να εισαγάγετε για πρόσβαση στη σελίδα και ποια εργοστασιακά προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια πρέπει να εισαγάγετε για να συνδεθείτε.
 4. Στον πίνακα διαχείρισης (συνήθως στα αριστερά), θα πρέπει να δείτε μια επιλογή με τίτλο «Αναβάθμιση / Μεταφόρτωση υλικολογισμικού» ή παρόμοιες παραλλαγές. Κάντε κλικ σε αυτό.
 5. Όταν σας ζητηθεί να ανεβάσετε ένα αρχείο εγκατάστασης, επιλέξτε το αρχείο εγκατάστασης DD-WRT / Tomato που κατεβάσατε.
 6. Κατά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε τίποτα στο δρομολογητή, τον υπολογιστή ή τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.
 7. Όταν λάβετε μια ειδοποίηση επιβεβαίωσης ότι το υλικολογισμικό έχει εγκατασταθεί, περιμένετε περίπου 5 λεπτά και, στη συνέχεια, πατήστε “Συνέχεια”.
 8. Κάντε μια ακόμη σκληρή επαναφορά του δρομολογητή και, στη συνέχεια, μεταβείτε στη σελίδα διαχειριστή.

Αυτά πρέπει να είναι τα γενικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αναβοσβήσετε έναν δρομολογητή. Εάν θέλετε μια πιο αναλυτική ματιά στα βήματα, μη διστάσετε να ελέγξετε τον οδηγό εγκατάστασης DD-WRT και τον οδηγό εγκατάστασης Tomato.

2. Επιλέξτε μια υπηρεσία VPN

Θα χρειαστείτε ένα όνομα χρήστη VPN και έναν κωδικό πρόσβασης λογαριασμού για να δημιουργήσετε πλήρως ένα VPN σε έναν δρομολογητή.

Χρειάζεστε ένα αξιόπιστο VPN?

Σας καλύψαμε – το CactusVPN προσφέρει ένα VPN υψηλού επιπέδου που διαθέτει κρυπτογράφηση στρατιωτικής ποιότητας, υποστήριξη 24/7, διακόπτη Kill, 28+ διακομιστές υψηλής ταχύτητας με απεριόριστο εύρος ζώνης και έως έξι πρωτόκολλα VPN για να διαλέξετε. Επιπλέον, δεν καταγράφουμε κανένα από τα δεδομένα σας και η υπηρεσία μας λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες.

Και αν θέλετε ποτέ να δοκιμάσετε άλλους τρόπους κατάργησης αποκλεισμού ιστότοπων, προσφέρουμε επίσης μια υπηρεσία Smart DNS που καταργεί τον αποκλεισμό 300+ ιστότοπων για εσάς. Αυτό, και όλοι οι διακομιστές VPN διπλασιάζονται ως διακομιστές μεσολάβησης.

3. Αποφασίστε για ένα πρωτόκολλο VPN

Ανάλογα με τον τύπο του δρομολογητή σας, θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε από πολλά πρωτόκολλα VPN. Γενικά, οι επιλογές σας θα περιλαμβάνουν OpenVPN, PPTP και L2TP. Το OpenVPN είναι το πιο ασφαλές, αλλά είναι επίσης το πρωτόκολλο που είναι πιο πιθανό να επιβραδύνει τη σύνδεσή σας και να κατεβάζει ταχύτητες λόγω της κρυπτογράφησης.

Τα PPTP και L2TP είναι συνήθως γρηγορότερα, αλλά προσφέρουν επίσης κακή ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, το L2TP δεν προσφέρει καμία κρυπτογράφηση από μόνο του (γι ‘αυτό συνήθως συνδυάζεται με IPsec).

4. Επιλέξτε μεταξύ TCP και UDP

TCP (Transmission Control Protocol) και UDP (User Datagram Protocol) είναι πρωτόκολλα επιπέδου μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ του ενός κεντρικού υπολογιστή και του άλλου.

Συνήθως, θα μπορείτε να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή VPN επιλέγοντας ένα από αυτά τα πρωτόκολλα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε και για τα δύο είναι ότι το TCP χρησιμοποιείται γενικά για τυπική περιήγηση στο διαδίκτυο και ότι το UDP χρησιμοποιείται κυρίως για ροή και διαδικτυακό παιχνίδι.

5. Διαμορφώστε το VPN στο δρομολογητή

Τώρα που έχουν ταξινομηθεί όλες αυτές οι πληροφορίες, μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση του VPN στο δίκτυο του δρομολογητή σας. Προτείνουμε προσωπικά να χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα σεμινάρια για καθοδήγηση, καθώς διαθέτουμε έναν βήμα προς βήμα οδηγό για διαφορετικούς δρομολογητές.

Σε περίπτωση που θέλετε μια επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας της διαδικασίας διαμόρφωσης γενικά, ακολουθούν τα συνήθη πράγματα που πρέπει να κάνετε:

 1. Ενημερώστε τις ρυθμίσεις DNS και DHCP του δρομολογητή για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τις ρυθμίσεις που παρέχονται από τον πάροχο VPN.
 2. Επιλέξτε μια διεύθυνση IP διακομιστή VPN.
 3. Επιλέξτε ένα πρωτόκολλο σήραγγας (TCP ή UDP)
 4. Επιλέξτε έναν τύπο κρυπτογράφησης.
 5. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης VPN.

Εξωτερικοί δρομολογητές VPN

Ορισμένοι πάροχοι VPN και δρομολογητών συνεργάστηκαν για να προσφέρουν στους χρήστες δρομολογητές με δυνατότητα VPN που διαμορφώνονται άμεσα και είναι έτοιμοι για χρήση.

Έρχονται όμως με ένα σημαντικό μειονέκτημα – το απότομο εύρος τιμών. Πολλοί δρομολογητές με δυνατότητα VPN ξεκινούν από περίπου $ 200 και φτάνουν τα (και μερικές φορές ξεπερνούν) τα $ 500 – για να αναφέρουμε ότι πρέπει επίσης να πληρώσετε το τέλος συνδρομής VPN.

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε / χρησιμοποιήσετε / απενεργοποιήσετε ένα VPN σε δρομολογητή?

Ένα VPN ενεργοποιείται αυτόματα στο δρομολογητή σας μόλις διαμορφωθεί σωστά. Δεν χρειάζεται να το ενεργοποιείτε κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε στον Ιστό.

Ενεργοποίηση / Χρήση / Απενεργοποίηση VPN σε δρομολογητή

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο υλικολογισμικό θα πρέπει να σας δώσει μια επιλογή Ενεργοποίηση για τον πελάτη VPN.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε ένα δρομολογητή, μπορείτε βασικά:

 • Κατάργηση αποκλεισμού γεω-περιορισμένου περιεχομένου
 • Ασφαλίστε τις διαδικτυακές σας συνδέσεις (σε κάποιο βαθμό)
 • Χρησιμοποιήστε λειτουργίες VPN σε πολλές συσκευές

Όσον αφορά τον τρόπο απενεργοποίησης ενός VPN σε έναν δρομολογητή, συνήθως πρέπει απλώς να διακόψετε το πρόγραμμα-πελάτη VPN στο υλικολογισμικό του δρομολογητή. Το DD-WRT, για παράδειγμα, έχει συνήθως μια επιλογή Απενεργοποίηση / Ενεργοποίηση δίπλα στη λειτουργία VPN.

Σε περίπτωση που ο δρομολογητής σας διαθέτει υποστήριξη εγκατάστασης διπλού δρομολογητή, μπορείτε απλώς να συνδεθείτε στον δρομολογητή που δεν είναι VPN.

Πώς μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διακομιστών VPN?

Γενικά, πρέπει να αλλάξετε χειροκίνητα τοποθεσίες διακομιστή στο υλικολογισμικό του δρομολογητή πληκτρολογώντας μια νέα διεύθυνση διακομιστή VPN.

Στο DD-WRT, για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας και επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις διακομιστή και σύνδεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας δρομολογητής TomatoUSB σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε 2 επιλογές διακομιστή, ώστε να μπορείτε να εναλλάσσετε μεταξύ τους στον ελεύθερο χρόνο σας.

Υπάρχουν γνωστά προβλήματα με τη χρήση VPN σε δρομολογητή?

Τα τεχνικά ζητήματα μπορεί να ποικίλλουν σε αυτήν την περίπτωση, και μερικά μπορεί ακόμη και να είναι ειδικά για έναν συγκεκριμένο τύπο δρομολογητή ή επωνυμίας VPN.

Συνολικά, αυτά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε:

 • Προβλήματα με τη δημιουργία σήραγγας VPN – Το φιλτράρισμα πακέτων IP που εκτελείται σε δρομολογητή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν μια σήραγγα προσπαθεί να δημιουργηθεί μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή.
 • Το ζήτημα Double NAT – Εάν έχετε διαφορετικούς δρομολογητές για πολλές συσκευές ή έναν επιπλέον δρομολογητή συνδεδεμένο με τον δρομολογητή που έχει εκδοθεί από ISP, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σύνδεσης εάν δεν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Bridge.
 • Το ζήτημα No VPN Passthrough – Εάν ο δρομολογητής δεν υποστηρίζει VPN Passthrough ή η λειτουργία δεν είναι ενεργοποιημένη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σύνδεσης διακομιστή VPN και πελάτη VPN.
 • Διαρροές DNS – Ευτυχώς, αυτό μπορεί γενικά να αποφευχθεί απενεργοποιώντας το IPv6 στις ρυθμίσεις υλικολογισμικού του δρομολογητή.

Ποιος δρομολογητής λειτουργεί καλύτερα με ένα VPN?

Το πιο φιλικό προς το VPN υλικολογισμικό δρομολογητή εκεί έξω περιλαμβάνει το Tomato και το DD-WRT. Έτσι, ένας δρομολογητής που είναι συμβατός με το Tomato και το DD-WRT θα ήταν κατάλληλος. Το DD-WRT είναι ένα υλικολογισμικό βασισμένο σε Linux που μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες των ασύρματων δρομολογητών και το Tomato είναι ένα υλικολογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορεί να υποστηρίξει έως 2 διακομιστές VPN και 2 πελάτες VPN.

Ακολουθεί μια λίστα με υποστηριζόμενους δρομολογητές DD-WRT και μια λίστα δρομολογητών που υποστηρίζονται από τομάτα. Σε περίπτωση που ο δρομολογητής σας δεν υποστηρίζεται και θα θέλατε να λάβετε ένα, εδώ είναι μερικές προδιαγραφές που πρέπει να θυμάστε για να διευκολύνετε την επιλογή ενός δρομολογητή:

 • Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο OpenVPN, προτείνουμε να επιλέξετε έναν δρομολογητή που διαθέτει CPU με λιγότερους πυρήνες. Γιατί; Επειδή το OpenVPN είναι μονόστροφο, σημαίνει ότι δεν μπορεί να χωριστεί σε πολλούς πυρήνες CPU. Έτσι, μια CPU διπλού πυρήνα θα ήταν πιθανό να έχει καλύτερη απόδοση από μια CPU τετραπύρηνου, εάν χρησιμοποιείτε OpenVPN.
 • Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση VPN, μπορεί να σας ενδιαφέρει ένας δρομολογητής με CPU που υποστηρίζει AES-NI. Αυτή είναι βασικά μια οδηγία που προσφέρει υποστήριξη για την επιτάχυνση των ταχυτήτων κρυπτογράφησης VPN.
 • Αν σας ενδιαφέρει η ροή και το torrent, και θέλετε να απολαύσετε υψηλό εύρος ζώνης χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να εξετάσετε έναν δρομολογητή με CPU τουλάχιστον 800 Mhz. Ωστόσο, όσο υψηλότερο είναι το Mhz, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα.

Τι είναι οι δρομολογητές με δυνατότητα DD-WRT?

Οι δρομολογητές με δυνατότητα DD-WRT είναι δρομολογητές που έχουν προρυθμιστεί με το υλικολογισμικό DD-WRT. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνετε flash το δρομολογητή για να εγκαταστήσετε DD-WRT σε αυτά. Ωστόσο, είναι λίγο ακριβό, καθώς οι περισσότερες τιμές ξεκινούν από πάνω από 200 $. Οι δρομολογητές Buffalo DD-WRT είναι πιο οικονομικοί (ξεκινούν από 50 $), αλλά δεν είναι τόσο αποδοτικοί.

Ποιος δρομολογητής λειτουργεί καλύτερα με ένα VPN

Οι δρομολογητές με δυνατότητα Tomato είναι το ίδιο πράγμα, εκτός από το ότι έχουν αναβοσβήνει με το firmware Tomato.

Τι είναι οι δρομολογητές με δυνατότητα VPN?

Οι δρομολογητές με δυνατότητα VPN είναι προρυθμισμένοι δρομολογητές που μπορούν εγγενώς να υποστηρίζουν το OpenVPN από το κουτί. Το ASUS φαίνεται να προσφέρει τη μεγαλύτερη επιλογή δρομολογητών με δυνατότητα VPN, με το υλικολογισμικό του να υποστηρίζει OpenVPN, PPTP και L2TP.

Κατώτατη γραμμή – αξίζει τον κόπο?

Λοιπόν, εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε πολλές κινητές και έξυπνες συσκευές και θέλετε πραγματικά να παρακολουθήσετε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί γεωγραφικά σε όλες, η δημιουργία ενός VPN σε έναν δρομολογητή θα ήταν καλή ιδέα.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το κάνετε αυτό εάν θέλετε να απολαύσετε περισσότερο διαδικτυακό απόρρητο σε πολλές συσκευές και εάν πρέπει να αντικαταστήσετε το δρομολογητή σας (σε περίπτωση που δεν προσφέρει υποστήριξη VPN) με συμβατό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μόνο έναν υπολογιστή και μια φορητή συσκευή, η ύπαρξη ενός δρομολογητή VPN ενδέχεται να μην αξίζει τον κόπο. Το ίδιο ισχύει και για όσους από εσάς ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το δρομολογητή σας, αλλά έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.

Επίσης, εάν οι ταχύτητες σύνδεσης και λήψης σας ενδιαφέρουν πραγματικά, ίσως να μην είναι καλή ιδέα να το ενοχλείτε εάν ο δρομολογητής σας δεν διαθέτει CPU με τουλάχιστον 800 Mhz (ή περισσότερο, κατά προτίμηση), ή εάν δεν μπορείτε αντέχετε να κάνετε αναβάθμιση σε έναν πιο αποδοτικό δρομολογητή.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map