Τι είναι το VPN; (Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε) |


Contents

Τι είναι ένα VPN?

Με απλά λόγια, είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που μπορεί να κρύψει τη διεύθυνση IP σας για να καλύψει τη γεωγραφική σας τοποθεσία και να κρυπτογραφήσει τα διαδικτυακά δεδομένα και την επισκεψιμότητά σας για να τα προστατεύσει από κυβερνητική επιτήρηση, κατασκοπεία ISP και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Αλλά τι σημαίνει το VPN?

Λοιπόν, το ακρωνύμιο περιγράφει το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο, που σημαίνει ότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό δίκτυο (που δεν είναι φυσικό – εξ ου και το «εικονικό» μέρος) μέσω ενός δημόσιου (το Διαδίκτυο, σε αυτήν την περίπτωση).

Εταιρικά VPN έναντι προσωπικών VPN

Για να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι ένα VPN, πρέπει να μάθετε να διαφοροποιείτε τα εταιρικά VPN από τα προσωπικά.

Με λίγα λόγια, ένα προσωπικό VPN είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται από παρόχους VPN – επιχειρήσεις τρίτων που προσφέρουν λειτουργικότητα VPN σε οποιοδήποτε είδος διαδικτυακού χρήστη. Ο στόχος των προσωπικών VPN είναι να σας βοηθήσουμε – τον μέσο χρήστη του Διαδικτύου – να περιηγηθείτε στον ιστό με ασφαλή τρόπο και να παρακάμψετε τυχόν περιορισμούς που αντιμετωπίζετε.

Αφ ‘ετέρου, ένα εταιρικό VPN (ονομάζεται επίσης VPN απομακρυσμένης πρόσβασης) είναι μια σύνδεση VPN την οποία οι μεγάλες επιχειρήσεις διαμορφώνουν εσωτερικά. Τα εταιρικά VPN έχουν κυρίως έναν σκοπό – παρέχοντας στους υπαλλήλους, τους ιδιοκτήτες και τους ενδιαφερόμενους ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας.

Τι είναι ένας πάροχος VPN?

Ένας πάροχος VPN είναι μια εταιρεία τρίτου μέρους που προσφέρει συνδέσεις VPN που αποτελούνται από εφαρμογές, κρυπτογραφήσεις, πρωτόκολλα και διακομιστές ως υπηρεσία. Συνήθως πρέπει να λάβετε συνδρομή, αλλά ορισμένοι πάροχοι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους παρόχους VPN, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Πώς λειτουργεί ένα VPN?

Με απλά λόγια, τη στιγμή που θα εκτελέσετε έναν πελάτη VPN και ξεκινήσετε μια σύνδεση με έναν διακομιστή VPN, ο πελάτης θα αρχίσει να κρυπτογραφεί όλη την κίνηση που στέλνετε στον διακομιστή. Μόλις ο πελάτης πραγματοποιήσει σύνδεση με το διακομιστή, η διεύθυνση IP σας αντικαθίσταται με τη διεύθυνση του διακομιστή.

Πώς λειτουργεί ένα διάγραμμα VPN

Στη συνέχεια, ο διακομιστής αποκρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα που λαμβάνει από εσάς και προωθεί τα αιτήματά σας σύνδεσης στον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση. Αφού ο διακομιστής λάβει τα ζητούμενα δεδομένα (όπως μια ιστοσελίδα), τα κρυπτογραφεί και τα προωθεί στον πελάτη. Όταν ο πελάτης VPN στη συσκευή σας λαμβάνει τελικά την κίνηση, το αποκρυπτογραφεί για εσάς.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των VPN; Εδώ είναι ένας οδηγός που γράψαμε για αυτό το θέμα.

Τι είναι διακομιστής VPN?

Ο διακομιστής VPN είναι μια φυσική ή εικονική συσκευή που χρησιμοποιούν οι πάροχοι VPN για να παραδίδουν τις υπηρεσίες τους στους χρήστες. Καταφέρνουν να το κάνουν αυτό εγκαθιστώντας λογισμικό VPN στο διακομιστή. Ορισμένοι πάροχοι έχουν τους δικούς τους φυσικούς διακομιστές, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ενοικιάζουν διακομιστές υψηλής ασφάλειας από αξιόπιστα κέντρα δεδομένων. Οι φυσικοί διακομιστές VPN είναι λίγο πιο δημοφιλείς από τους εικονικούς, αλλά είναι εξίσου ασφαλείς όσο διαμορφώνονται σωστά.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διακομιστές VPN και τον τρόπο λειτουργίας τους, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι πελάτης VPN?

Ένα πρόγραμμα-πελάτης VPN είναι λογισμικό που εγκαθιστάτε στη συσκευή σας και χρησιμοποιείται για την έναρξη συνδέσεων σε διακομιστή VPN. Είναι υπεύθυνοι για την κρυπτογράφηση της κίνησης που στέλνετε στον διακομιστή και για την αποκρυπτογράφηση όλων των δεδομένων που λαμβάνετε από τον διακομιστή. Οι περισσότεροι πελάτες VPN έχουν επίσης πρόσθετη λειτουργικότητα – όπως σας επιτρέπουν να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πρωτοκόλλων VPN, να επιλέξετε διαφορετικές θύρες και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε πρόσθετες λειτουργίες (όπως Kill Switch).

Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ ενσωματωμένων πελατών VPN και πελατών τρίτων. Οι πρώτοι είναι εγγενές λογισμικό που είναι προεγκατεστημένο στο λειτουργικό σας σύστημα (όπως το πρόγραμμα-πελάτη VPN των Windows 10). Οι τελευταίες είναι εφαρμογές που λαμβάνετε από τρίτους παρόχους VPN.

Για παράδειγμα, δείτε πώς φαίνεται η εφαρμογή CactusVPN:

Εφαρμογή CactusVPN

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους πελάτες VPN, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Τι είναι ένα πρωτόκολλο VPN?

Τα πρωτόκολλα VPN είναι σύνολα οδηγιών και κανόνων που χρησιμοποιούν οι πάροχοι VPN για να βεβαιωθούν ότι οι συνδέσεις που απολαμβάνουν οι χρήστες τους είναι σταθερές και ασφαλείς. Το πόσο ισχυρό είναι ένα πρωτόκολλο θα επηρεάσει το πόσο ασφαλής είναι η σύνδεση VPN.

Τι είναι το Tunneling VPN και πώς λειτουργεί

Μια σήραγγα VPN είναι απλώς η κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και του Διαδικτύου που μια υπηρεσία VPN ρυθμίζει για εσάς. Όσο για το πώς λειτουργεί μια σήραγγα VPN, βασικά ενσωματώνει την κυκλοφορία σας σε κρυπτογραφημένα πακέτα δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι το “tunnel” είναι το επίπεδο προσθήκης VPN κρυπτογράφησης στις συνδέσεις σας. Επίσης, τα VPN χρησιμοποιούν πρωτόκολλα σήραγγας (γνωστά ως πρωτόκολλα VPN) για περαιτέρω διαμόρφωση και βελτιστοποίηση των συνδέσεων.

Τι είναι η κρυπτογράφηση VPN?

Η κρυπτογράφηση VPN είναι ο τρόπος με τον οποίο οι υπηρεσίες VPN μετατρέπουν την επισκεψιμότητα και τα δεδομένα σας (τα οποία μπορούν να δουν όλοι) σε μη αναγνώσιμη μορφή. Μόλις κρυπτογραφηθεί, μόνο ένας διακομιστής VPN και ένας πελάτης μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τις πληροφορίες.

Τι κάνει, λοιπόν, ένα VPN?

Τώρα που γνωρίζετε τι είναι ένα VPN, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά σε αυτό που μπορεί πραγματικά να κάνει για εσάς.

Εδώ είναι τα κύρια οφέλη που μπορείτε να απολαύσετε ενώ χρησιμοποιείτε ένα VPN:

 1. Θα πάρεις αυξημένη ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επομένως, δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που παρακολουθούν τι κάνετε και κλέβετε τα δεδομένα σας.
 2. Θα το καταφέρετε παράκαμψη τυχόν περιορισμών αντιμετωπίζετε – τόσο τείχη προστασίας όσο και γεωγραφικά μπλοκ – αφού το VPN θα κρύψει τη διεύθυνση IP σας.
 3. Με ένα VPN, θα μπορείτε να κάνετε σημαντικά ενισχύστε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο διασφαλίζοντας ότι ο ISP σας, οι κυβερνητικές υπηρεσίες παρακολούθησης και οι διαφημιζόμενοι δεν θα καταφέρουν να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας συνήθειες.

γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν vpn

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα της χρήσης VPN, ανατρέξτε στον αναλυτικό οδηγό μας.

Όσον αφορά το πότε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, οποιαδήποτε από τις ακόλουθες καταστάσεις είναι επαρκής:

 • Όποτε δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους επειδή δεν είναι διαθέσιμοι στην περιοχή σας.
 • Όταν η κυβέρνησή σας αποφασίζει να λογοκρίνει συγκεκριμένο διαδικτυακό περιεχόμενο.
 • Όταν εργάζεστε και δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε συγκεκριμένους ιστότοπους, επειδή τα τείχη προστασίας τα αποκλείουν.
 • Κάθε φορά που έχετε πρόσβαση στον Ιστό σε ένα μη ασφαλές δημόσιο δίκτυο WiFi.
 • Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο από τη χώρα σας.
 • Όταν κάνετε λήψη torrents.
 • Όποτε παίζετε διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια.
 • Όποτε θέλετε να βελτιώσετε τις προσπάθειές σας SEO.
 • Κάθε φορά που θέλετε να παρακάμψετε τις διαδικτυακές διακρίσεις τιμών.
 • Όταν θέλετε να αποκρύψετε τα ψηφιακά σας ίχνη σε κάποιο βαθμό.

Εδώ είναι τι ένα VPN δεν θα σας βοηθήσει

Όπως κάθε είδους υπηρεσία, ένα VPN έχει τους περιορισμούς του. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σχετικά με αυτά, καθώς θα έχετε έναν ευκολότερο χρόνο να αποφασίσετε εάν αυτή είναι η σωστή υπηρεσία για εσάς. Λοιπόν, αυτό είναι που δεν πρέπει να περιμένει μια υπηρεσία VPN για εσάς:

 • Σας προστατεύω από το νόμο – Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι είστε εγκληματίας ή κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VPN για να κάνετε οτιδήποτε μπορεί να είναι παράνομο στη χώρα σας (όπως για παράδειγμα σε διαδικτυακή παρενόχληση ή εκφοβισμό) ). Επίσης, λάβετε υπόψη ότι ανάλογα με τη νομοθεσία της χώρας όπου βρίσκεται ο πάροχος VPN, οι κυβερνητικές αρχές ενδέχεται να είναι σε θέση να αναγκάσουν νόμιμα τον πάροχο να μοιραστεί δεδομένα χρήστη μαζί τους.
 • Σας προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό και ιούς – Τα VPN απλά δεν έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τη συσκευή και το λειτουργικό σας σύστημα από μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Γι ‘αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη λύση antivirus / antimalware παράλληλα με μια υπηρεσία VPN.
 • Κάντε 100% ανώνυμο στο διαδίκτυο – Ένα VPN μπορεί να κρυπτογραφήσει πολλά από τα διαδικτυακά δεδομένα και την επισκεψιμότητά σας, ναι, αλλά απλά δεν μπορεί να φαίνεται ότι είστε «αόρατοι» στον ιστό. Η υπηρεσία δεν μπορεί να εμποδίσει τους ιστότοπους να τοποθετούν cookie στη συσκευή σας, να ανακαλύπτουν τι είδους συσκευή ή ανάλυση επιτραπέζιου υπολογιστή έχετε ή να δείτε τι είδους GPU έχετε ή ποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείτε.

Πόσο ασφαλές είναι ένα VPN?

Δεν είναι εύκολη ερώτηση. Η πραγματική απάντηση είναι «Εξαρτάται».

Σε τι? Λοιπόν, σε τι είδους πρότυπα κρυπτογράφησης ή πρωτόκολλα VPN χρησιμοποιεί ο πάροχος VPN, για ένα. Για παράδειγμα, ένα VPN που προσφέρει μόνο συνδέσεις PPTP δεν είναι καθόλου ασφαλές, καθώς η κυκλοφορία PPTP μπορεί να σπάσει από την NSA.

Επιπλέον, πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα χρήστη που καταγράφει ο πάροχος VPN. Το ίδιο ισχύει και για τη χώρα όπου εδρεύουν. Σε τελική ανάλυση, εάν ο πάροχος κατοικεί σε μια χώρα όπου υποχρεώνεται νόμιμα να μοιράζεται δεδομένα χρηστών με την κυβέρνηση (όπως η Ρωσία), δύσκολα θα μπορείτε να απολαύσετε οποιοδήποτε επίπεδο απορρήτου στο Διαδίκτυο.

Συνολικά, ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε ότι ένα VPN είναι ασφαλές στη χρήση είναι εάν ο πάροχος:

 • Χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση (όπως 128/256-bit AES ciphers).
 • Χρησιμοποιεί ασφαλή πρωτόκολλα – όπως OpenVPN, SoftEther και IKEv2.
 • Καθιστά σαφές ότι δεν καταγράφουν δεδομένα χρήστη.
 • Έχει την έδρα του σε μια χώρα που έχει ισχυρούς νόμους με επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικής ζωής ή δεν αποτελεί μέρος οποιωνδήποτε συμφωνιών πληροφοριών για κοινή χρήση δεδομένων (όπως το Γιβραλτάρ, την Ελβετία ή τη Μολδαβία).
 • Προσφέρει διακόπτη Kill, το οποίο διασφαλίζει ότι η επισκεψιμότητά σας είναι κλειστή εάν η σύνδεσή σας VPN διακοπεί.

Τα VPN είναι νόμιμα?

Στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, η χρήση υπηρεσίας VPN είναι απολύτως νόμιμη. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ελεύθερα πελάτες VPN στις συσκευές σας και να τους χρησιμοποιήσετε για να ασφαλίσετε τις συνδέσεις σας και να καταργήσετε τον αποκλεισμό περιεχομένου Διαδικτύου.

Είναι νόμιμα τα VPN;

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις. Στις ακόλουθες χώρες, η χρήση VPN είναι παράνομη ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια υπηρεσία VPN που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση:

 • Κίνα
 • Ρωσία
 • Ομάν
 • Τα ΗΑΕ
 • Ιράν
 • Ιράκ
 • Τουρκία
 • Λευκορωσία
 • Τουρκμενιστάν
 • Ουγκάντα
 • Βόρεια Κορέα
 • Αίγυπτος

Φυσικά, απλώς και μόνο επειδή η χρήση VPN είναι παράνομη ή ρυθμίζεται σε αυτές τις χώρες, δεν σημαίνει ότι οι διαδικτυακοί χρήστες δεν βρίσκουν τρόπους για να παρακάμψουν τους κυβερνητικούς περιορισμούς και να χρησιμοποιούν ελεύθερα ούτως ή άλλως ένα VPN.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Πώς να αποκτήσετε ένα VPN

Η απόκτηση ενός VPN είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε έναν πάροχο που σας αρέσει, να επιλέξετε ένα από τα προγράμματα συνδρομής τους και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Μόλις τελειώσετε, το μόνο που μένει είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή VPN του παρόχου.

Πόσο κοστίζει ένα VPN?

Μια υπηρεσία VPN μπορεί να κοστίζει μόλις 4 $ – 5 $ το μήνα έως και 12 $ 13 $ το μήνα. Συνήθως, όσο περισσότεροι διακομιστές, δυνατότητες, επιπλέον υπηρεσίες και συμβατές εφαρμογές πολλαπλών πλατφορμών προσφέρει ο πάροχος, τόσο περισσότερο θα πρέπει να χρεώνουν ανά μήνα για την κάλυψη του κόστους.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να λάβετε πολύ καλές εκπτώσεις εάν επιλέξετε ετήσια ή τριμηνιαία συνδρομή – όπως να πληρώνετε μόνο 4 $ το μήνα αντί για 7 $.

Πώς να επιλέξετε ένα VPN – Κόκκινες σημαίες για προσοχή

Η επιλογή του σωστού παρόχου VPN εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Ακόμα, εδώ είναι μερικές κόκκινες σημαίες που θα σας βοηθήσουν να φιλτράρετε τους κακούς παρόχους:

 • Περιορισμένα όρια δεδομένων, περιορισμός εύρους ζώνης ή οποιοδήποτε είδος περιορισμού εύρους ζώνης και ταχύτητας.
 • Οποιοδήποτε είδος καταγραφής δεδομένων – ειδικά αν περιλαμβάνει αρχεία καταγραφής χρήσης.
 • Περιορισμένη υποστήριξη πελατών ή καμία άμεση μέθοδος επικοινωνίας με ομάδες υποστήριξης εάν κάτι πάει στραβά.
 • Έλλειψη κατάλληλης κρυπτογράφησης και πρόσβαση μόνο σε αδύναμα πρωτόκολλα (PPTP, L2TP).
 • Η παρουσία διαφημίσεων στους πελάτες.
 • Οποιοσδήποτε περιορισμός σχετικά με τον αριθμό των διακομιστών στους οποίους μπορείτε να συνδεθείτε ή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε διακομιστές.
 • Έλλειψη δωρεάν περιόδου εκμάθησης ή εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Χρειάζεστε μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN?

Σας καλύψαμε – το CactusVPN προσφέρει ένα VPN υψηλού επιπέδου που διαθέτει κρυπτογράφηση στρατιωτικής ποιότητας, υποστήριξη 24/7, διακόπτη Kill, 28+ διακομιστές υψηλής ταχύτητας με απεριόριστο εύρος ζώνης και έως έξι πρωτόκολλα VPN για να διαλέξετε. Επιπλέον, δεν καταγράφουμε κανένα από τα δεδομένα σας και η υπηρεσία μας λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες.

CactusVPN

Και αν θέλετε ποτέ να δοκιμάσετε άλλους τρόπους κατάργησης αποκλεισμού ιστότοπων, προσφέρουμε επίσης μια υπηρεσία Smart DNS που καταργεί τον αποκλεισμό 300+ ιστότοπων για εσάς. Αυτό, και όλοι οι διακομιστές VPN διπλασιάζονται ως διακομιστές μεσολάβησης.

Δοκιμάστε πρώτα την υπηρεσία μας δωρεάν

Αυτό είναι σωστό – προσφέρουμε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 24 ωρών για τις υπηρεσίες μας. Δεν απαιτούνται στοιχεία πιστωτικής κάρτας και έχετε όλες τις δυνατότητες.

Και μόλις γίνετε χρήστης του CactusVPN, θα έχουμε ακόμα την πλάτη σας με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

“Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα VPN δωρεάν;”

Λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε έναν δωρεάν πάροχο VPN. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δωρεάν VPN είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τα πληρωμένα VPN. Μπορείτε να κλέψετε το εύρος ζώνης σας, τη συσκευή σας να έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και πολλά άλλα.

Συνολικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια δωρεάν εμπειρία VPN είναι να επιλέξετε έναν πάροχο που προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία πριν πραγματοποιήσετε πληρωμές.

“Μπορώ να μάθω πώς να ρυθμίσω το δικό μου VPN;”

Ναι, μπορείτε αν έχετε την υπομονή. Πρώτον, θα πρέπει να αποκτήσετε έναν διακομιστή. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αξιοπρεπές ειδικό από κέντρα δεδομένων. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, ενδέχεται να πληρώνετε οπουδήποτε μεταξύ $ 15 και $ 100 το μήνα για αυτό. Πρέπει να επιλέξετε έναν εικονικό διακομιστή, καθώς είναι συνήθως φθηνότεροι.

Χαρακτηριστικά VPN

Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τα σενάρια Algo VPN ανοιχτού κώδικα για να εγκαταστήσετε τις εξαρτήσεις στη συσκευή σας. Οι οδηγίες εγκατάστασης βρίσκονται εδώ. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε το Algo VPN επειδή αυτοματοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης του VPN. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε το DigitalOcean, τα σενάρια θα δημιουργήσουν ακόμη και τη διαμόρφωση του διακομιστή για εσάς, καθώς το Algo VPN χρησιμοποιεί το API της πλατφόρμας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το SoftEther VPN ή το OpenVPN για να ρυθμίσετε και να διαμορφώσετε τις συνδέσεις σας.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ρύθμιση του δικού σας VPN έχει τα μειονεκτήματά της:

 • Η δημιουργία του VPN μόνοι σας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη αν δεν είστε πολύ τεχνολογικοί (ακόμη και με το φιλικό προς το χρήστη Algo VPN). Και αν προσπαθήσετε να διαμορφώσετε μια σύνδεση OpenVPN ή SoftEther, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα.
 • Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε περιορισμούς όταν θέλετε να καταργήσετε τον αποκλεισμό περιεχομένου. Δεν θα έχετε πρόσβαση σε δεκάδες διακομιστές από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να νοικιάσετε περισσότερους διακομιστές από διαφορετικές περιοχές, φυσικά, αλλά μπορεί να γίνει ακριβό γρήγορα.

Δεδομένου ότι θα είστε ο κύριος χρήστης στη διεύθυνση IP του διακομιστή σας, δεν θα λάβετε τα ίδια προνόμια που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής VPN με κοινόχρηστες διευθύνσεις IP.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN

Η χρήση ενός VPN είναι πολύ απλή.

 1. Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με έναν πάροχο VPN ή να αποκτήσετε τον δικό σας αποκλειστικό διακομιστή.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει απλώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τον πελάτη VPN, να το εκτελέσετε και να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή VPN της επιλογής σας (ή τον δικό σας διακομιστή).
 3. Αυτό είναι – μόλις ο πελάτης δημιουργήσει μια σύνδεση με τον διακομιστή, μπορείτε να πάτε.

Ανάλογα με τον πάροχο VPN, ενδέχεται να μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις σύνδεσης πριν συνδεθείτε σε έναν διακομιστή VPN – όπως να επιλέξετε ποιο πρωτόκολλο VPN θα χρησιμοποιήσετε, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προστασία διαρροής DNS και εάν θέλετε ή όχι λειτουργίες όπως ένας διακόπτης Kill και η Αυτόματη επανασύνδεση ενεργοποιήθηκε. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα – υπάρχουν τόνοι άλλων δυνατοτήτων που μπορείτε να τροποποιήσετε κατά τη χρήση ενός προγράμματος-πελάτη VPN.

Σε ποιες πλατφόρμες λειτουργούν τα VPN?

Τα VPN είναι αρκετά ευέλικτα όσον αφορά τη συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών. Λειτουργούν στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως Windows, macOS, iOS και Android. Ωστόσο, οι συνδέσεις VPN μπορούν κανονικά να ρυθμιστούν ή να εγκατασταθούν σε άλλες πλατφόρμες, όπως:

 • Διανομές Linux (όπως το Ubuntu)
 • Android TV
 • Amazon Fire TV
 • Πρόγραμμα περιήγησης (Firefox, Google Chrome)
 • Windows Phone
 • Κουτί Boxee
 • Chromebook
 • FreeBSD
 • Solaris
 • ηλεκτρονικοί αναγνώστες (όπως το Kindle Fire)
 • Μαυρο μουρο
 • Συνολογία NAS

Ωστόσο, ορισμένες πλατφόρμες δεν προσφέρουν καμία εγγενή υποστήριξη για VPN. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε απευθείας μια σύνδεση VPN σε μια κονσόλα PlayStation, ορισμένους τύπους έξυπνων τηλεοράσεων ή έναν αποκωδικοποιητή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να ρυθμίσετε μια σύνδεση VPN στο δρομολογητή σας. Με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε συνδεδεμένη στον ιστό συσκευή που έχετε στο σπίτι σας θα χρησιμοποιεί τη σύνδεση VPN κάθε φορά που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του δρομολογητή σας.

Θα μπορούσατε να αποκτήσετε έναν εκτός σύνδεσης δρομολογητή VPN, αλλά μπορεί να είναι αρκετά ακριβός. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποκτήσετε έναν δρομολογητή που αναβοσβήνει ή να αναβοσβήνει το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας και να ρυθμίσετε την υπηρεσία VPN σε αυτό μετά. Η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη, αλλά εάν ο πάροχός σας προσφέρει εκπαιδευτικά βήματα προς βήμα, δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο.

“Πώς μπορώ να ξέρω αν το VPN μου λειτουργεί;”

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε εάν η σύνδεση VPN λειτουργεί ή όχι είναι να χρησιμοποιήσετε το δικό μας εργαλείο ανίχνευσης IP. Αποκτήστε πρόσβαση στον ιστότοπο όταν είστε συνδεδεμένοι σε διακομιστή VPN και δείτε ποια διεύθυνση IP εμφανίζεται – την πραγματική σας ή τη διεύθυνση του διακομιστή.

Δοκιμή διαρροών IP

Για να είστε ακόμη πιο εμπεριστατωμένοι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα εργαλεία:

 • IPLEAK.NET – Ελέγξτε εάν η IP σας έχει διαρρεύσει όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN.
 • DNSLeakTest – Δείτε εάν η σύνδεση VPN σας παρουσιάζει διαρροές DNS ή όχι.
 • Δοκιμή διαρροής WebRTC – Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση VPN δεν είναι επιρρεπής σε διαρροές WebRTC.

Για έναν πιο αναλυτικό οδηγό για το πώς να βεβαιωθείτε ότι το VPN σας λειτουργεί καλά, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

“Γιατί η σύνδεση VPN μου είναι τόσο αργή;”

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ένα VPN μπορεί να επιβραδύνει τις ταχύτητές σας στο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της κρυπτογράφησης του VPN – ειδικά αν είναι πολύ ισχυρή. Πόσο ισχυρή είναι η CPU σας, πόσο μακριά βρίσκεστε από το διακομιστή που χρησιμοποιείτε και πόσο γρήγορα η αρχική σας ταχύτητα στο Διαδίκτυο συμβάλλει επίσης στο πόσο ένα VPN θα μπορούσε να επιβραδύνει τις ταχύτητές σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN κατά το Torrenting?

Αναφέραμε ήδη ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN κατά τη λήψη torrents, αλλά εδώ είναι οι κύριοι λόγοι που είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό:

 • Μπορεί να σας προστατεύσει από τις ειδοποιήσεις DMCA και από το να τερματίσετε την υπηρεσία ISP.
 • Το Torrenting με ένα VPN προστατεύει το απόρρητό σας από τους άλλους χρήστες του Swarm (συνολικός αριθμός μεταφορτωτών / downloaders σε ένα torrent) καθώς δεν μπορούν να δουν την πραγματική σας διεύθυνση IP.
 • Είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν ταξιδεύετε. Τα ξενοδοχεία ενδέχεται να σας ξεδιπλώσουν από το δίκτυο εάν σας πιάσουν να εκτελείτε πελάτες torrent ή να κατεβάσετε torrents, οπότε η χρήση ενός VPN μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε κάτω από το ραντάρ.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Εμείς εδώ στο CactusVPN δεν ενθαρρύνουμε ούτε υποστηρίζουμε παράνομη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και torrenting. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να λάβουν μόνο αρχεία ψυχαγωγίας, σχολείου και εργασίας ή λογισμικό που χρειάζονται μέσω torrenting.

“Τι βλέπει ο πάροχός μου όταν χρησιμοποιώ υπηρεσίες VPN;”

Βασικά, αρκεί να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία VPN που προσφέρει ισχυρή κρυπτογράφηση, ο ISP σας δεν θα μπορεί να δει τι κάνετε στο Διαδίκτυο. Δεν θα γνωρίζουν σε ποιους ιστότοπους έχετε πρόσβαση, σε ποια αρχεία κατεβάζετε ή σε ποια βίντεο παρακολουθείτε. Θα δουν απλώς αγενές.

Επιτήρηση

Τα μόνα πράγματα που μπορεί να δει ο ISP σας είναι:

 • Το γεγονός ότι είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN. Τα δεδομένα τους δεν το λένε εντελώς, αλλά μπορούν να μαντέψουν με βάση το γεγονός ότι η επισκεψιμότητά σας είναι κρυπτογραφημένη.
 • Ο χρόνος της σύνδεσης VPN.
 • Η διεύθυνση IP του διακομιστή VPN με τον οποίο είστε συνδεδεμένοι.
 • Ο όγκος των δεδομένων που στέλνετε και λαμβάνετε, αλλά όχι ποια δεδομένα.

Γι ‘αυτό ακριβώς πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν VPN για να παρακάμψουν το γκάζι ISP.

Γιατί το Netflix αποκλείει τις υπηρεσίες VPN?

Το Netflix προσπαθεί να αποκλείσει τις υπηρεσίες VPN από το 2016. Οι προσπάθειές του επιτεύχθηκαν κάπως με επιτυχία, καθώς η πλατφόρμα κατάφερε να συμπεριλάβει στη μαύρη λίστα ορισμένων παρόχων.

Γιατί όμως το Netflix εστιάζει τόσο πολύ στα VPN; Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η πλατφόρμα δεν κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για όλο το περιεχόμενο που προβάλλει. Επίσης, για τη μετάδοση εκπομπών και ταινιών παγκοσμίως, το Netflix και οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να αγοράσουν δικαιώματα αδειοδότησης. Και αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβό, οπότε δεν είναι περίεργο που το Netflix και οι κάτοχοι του περιεχομένου που εμφανίζει δεν θέλουν το περιεχόμενο των ΗΠΑ να είναι διαθέσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έτσι, το Netflix που αποκλείει VPN είναι βασικά η προσπάθεια της εταιρείας να σεβαστεί όλες τις συμφωνίες αδειοδότησης που έχει με στούντιο και δίκτυα ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών..

netflix στο εξωτερικό

Πώς καταφέρνει το Netflix να αποκλείσει ορισμένα VPN; Με απλά λόγια, χρησιμοποιεί προηγμένες μεθόδους ανίχνευσης για να μυρίζει χρήστες VPN. Δεδομένου ότι πολλοί πάροχοι προσφέρουν κοινόχρηστες διευθύνσεις IP, η πλατφόρμα μπορεί να δει εάν πολλά δεδομένα και αιτήματα προέρχονται από μια συγκεκριμένη διεύθυνση. Μόλις οι διακομιστές της Netflix ανακαλύψουν ότι μια διεύθυνση IP ανήκει σε έναν πάροχο VPN, την αποκλείει.

Μερικές φορές, το Netflix ενδέχεται να αποκλείσει μαζικά τις διευθύνσεις IP, καθώς ορισμένοι πάροχοι VPN τις αγοράζουν με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, αυτό μπορεί συχνά να αντιδράσει, καθώς η πλατφόρμα μπορεί να καταλήξει να αποκλείει μεμονωμένες διευθύνσεις IP που ανήκουν στους χρήστες τους.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι πάροχοι VPN Netflix καταφέρνουν να αποκλείσουν τη διαμονή έτσι. Πολλοί πάροχοι αναπτύσσουν συνεχώς λύσεις, οπότε δεν είναι ότι το Netflix δεν είναι συνεχώς προσβάσιμο σε χρήστες VPN.

Αλλά αν θέλετε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αδιάλειπτη πρόσβαση στο Netflix, θα πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο που δεν προσφέρει μόνο υπηρεσίες VPN, αλλά και υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης και Smart DNS. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε πολλούς τρόπους για να καταργήσετε τον αποκλεισμό του Netflix. Και εάν το Netflix αποκλείσει ξαφνικά οποιαδήποτε υπηρεσία, θα έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας (ή δύο).

Τι είναι η υποστήριξη διπλού VPN?

Η υποστήριξη διπλού VPN σημαίνει ότι ο πάροχος σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα δύο διακομιστές VPN. Ουσιαστικά, η κίνηση και τα δεδομένα σας προστατεύονται δύο φορές – μία φορά από τον πρώτο διακομιστή VPN και άλλη φορά από τον δεύτερο διακομιστή.

Ορισμένοι διαδικτυακοί χρήστες προτιμούν αυτόν τον τύπο σύνδεσης VPN, καθώς προσφέρει βελτιωμένο απόρρητο (ο δεύτερος διακομιστής δεν θα γνωρίζει την πραγματική σας διεύθυνση IP) και βελτιωμένη ασφάλεια (με κάθε σύνδεση, προστίθεται ένα άλλο επίπεδο κρυπτογράφησης).

Ωστόσο, τα διπλά VPN χρεώνουν πολύ τις διαδικτυακές σας ταχύτητες και τη μνήμη του συστήματος. Είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε σε αργές ταχύτητες σύνδεσης εάν οι συνδέσεις δεν είναι σωστά διαμορφωμένες και εάν το εύρος ζώνης και η CPU σας δεν μπορούν να τα χειριστούν.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα διπλά VPN, τα πολυκαταστήματα VPN και τις αλυσίδες VPN; Δείτε αυτόν τον οδηγό.

Τι είναι το VPN; Η κατώτατη γραμμή

Λοιπόν, τι είναι τότε VPN?

Για να το κρατήσετε απλό, είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας και να διασφαλίσετε την επισκεψιμότητα και τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο. Κάνει πολύ περισσότερα από αυτό, φυσικά, αλλά αυτή είναι η κύρια ιδέα.

Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε σε αυτό το άρθρο. Αλλά αν υπάρχουν άλλα πράγματα που θέλετε να μάθετε για τα VPN, ενημερώστε μας στα σχόλια και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me