Διπλό VPN & Πώς να ρυθμίσετε μια αλυσίδα VPN |


Τι είναι η συνδεσιμότητα διπλού VPN?

Παρόλο που το όνομα μπορεί να σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα 2 VPN, αυτό δεν συμβαίνει συνήθως – εκτός εάν δημιουργείτε διπλή σύνδεση VPN με δύο διαφορετικούς παρόχους VPN. Κανονικά, μια διπλή σύνδεση VPN είναι όταν χρησιμοποιείτε δύο διακομιστές VPN ταυτόχρονα.

Πώς λειτουργεί ένα διπλό VPN?

Βασικά, αντί να διασφαλίζεται η ασφάλεια της κυκλοφορίας και των διαδικτυακών σας δεδομένων μία φορά από έναν διακομιστή VPN, θα διασφαλίζεται δύο φορές από δύο διακομιστές VPN.

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι μια διπλή σύνδεση VPN σημαίνει ότι αντί για κρυπτογράφηση AES-256, για παράδειγμα, θα προστατεύονταν από κρυπτογράφηση AES-512. Αν και δεν είναι απολύτως σωστό, αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Αντί να διπλασιάζεται το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης, ένα άλλο επίπεδο κρυπτογράφησης προστίθεται σε αυτό. Κανονικά, η διαδικτυακή σας κυκλοφορία θα έφτανε στον Ιστό αφού περάσει από τον διακομιστή VPN.

Με μια διπλή σύνδεση VPN, η επισκεψιμότητά σας περνά από έναν διακομιστή VPN και, στη συνέχεια, ανακατευθύνεται μέσω ενός άλλου διακομιστή VPN και μόνο μετά από αυτό τα αιτήματα σύνδεσης φτάνουν στο Διαδίκτυο.

Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς λειτουργεί ένα διπλό VPN, ακολουθεί μια απλή επισκόπηση της διαδικασίας σύνδεσης:

Διπλό VPN

Έτσι, συνολικά, η διαδικτυακή επισκεψιμότητά σας είναι κρυπτογραφημένη, αποκρυπτογραφημένη, εκ νέου κρυπτογραφημένη και αποκρυπτογραφημένη για άλλη μια φορά πριν φτάσει στον παγκόσμιο ιστό. Στη συνέχεια, περνά από την ίδια διαδικασία προτού τα δεδομένα που ζητήσατε φτάσουν στη συσκευή σας.

Επίσης, με διπλή σύνδεση VPN, η πραγματική σας διεύθυνση IP αποκρύπτεται δύο φορές αντί για μία μόνο φορά που κρύβεται πίσω από δύο διευθύνσεις διακομιστή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά VPN ταυτόχρονα?

Ναι, δεν περιορίζεστε μόνο σε δύο ταυτόχρονες συνδέσεις VPN. Μπορείτε να έχετε πολλές συνδέσεις VPN ταυτόχρονα. Ωστόσο, όταν το κάνετε αυτό, δεν ονομάζεται πλέον διπλή σύνδεση VPN αλλά αλυσίδα VPN, επικάλυψη VPN ή VPN πολλαπλών συνδέσεων (δεδομένου ότι η επισκεψιμότητα λειτουργεί μέσω πολλών διακομιστών).

Αλυσίδα VPN

Έτσι, αντί να μεταφέρετε την επισκεψιμότητά σας σε δύο διακομιστές VPN, για παράδειγμα, μπορείτε να το περάσετε από τρεις ή τέσσερις διακομιστές. Κάθε διακομιστής προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης και προσθέτει μια άλλη διεύθυνση IP στο μείγμα, διασφαλίζοντας περαιτέρω την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο.

Τα πλεονεκτήματα των διπλών συνδέσεων VPN

Τα περισσότερα από τα οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την απόκτηση υψηλότερου βαθμού ασφάλειας και απορρήτου στο Διαδίκτυο.

Συνολικά, εδώ είναι τα ειδικά πλεονεκτήματα της χρήσης διπλής σύνδεσης VPN:

  • Ο δεύτερος διακομιστής VPN στον οποίο συνδέεστε δεν θα γνωρίζει ποια είναι η πραγματική σας διεύθυνση IP, καθώς θα βλέπει μόνο τη διεύθυνση του πρώτου διακομιστή VPN.
  • Η διαδικτυακή επισκεψιμότητα και τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα δύο φορές (ή περισσότερο εάν ρυθμίσετε μια αλυσίδα VPN με πολλούς λυκίσκους).
  • Οι συνδέσεις μεταξύ διακομιστών μπορούν να γίνουν εναλλάξ μεταξύ TCP και UDP, προσφέροντάς σας ένα ελαφρώς καλύτερο επίπεδο ασφάλειας στο διαδίκτυο.
  • Μια διπλή σύνδεση VPN μειώνει τον κίνδυνο έκθεσης σε επίθεση συσχέτισης κίνησης (συσχέτιση μεταξύ της εισερχόμενης και της εξερχόμενης κίνησης σε διακομιστή VPN). Αν και, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μια τέτοια επίθεση είναι πολύ απίθανο να συμβεί σε εσάς ως χρήστης VPN. Ωστόσο, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα της χρήσης διπλής σύνδεσης VPN.

Επίσης, εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια σύνδεση πολλαπλών συνδέσεων VPN, θα μπορείτε να αποκρύψετε τα ψηφιακά σας ίχνη πίσω από πολλές γεωγραφικές τοποθεσίες (δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε περισσότερους από δύο διακομιστές VPN).

Τα μειονεκτήματα των διπλών συνδέσεων VPN

“Τι πρέπει να ανησυχώ εάν χρησιμοποιώ διπλή σύνδεση VPN ή αλυσίδα VPN;”

Όχι πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Το κύριο και μοναδικό ζήτημα με τη ρύθμιση διπλής σύνδεσης VPN ή αλυσίδας VPN πολλαπλών συνδέσεων είναι η μείωση των ταχυτήτων σύνδεσης. Σε τελική ανάλυση, μιλάμε για τη σύνδεσή σας μέσω δύο ή περισσότερων διακομιστών VPN και πολλαπλών διαδικασιών κρυπτογράφησης ταυτόχρονα. Αυτό θα επηρεάσει την ταχύτητα του Διαδικτύου σας.

Μπορείτε να αποτρέψετε κάποια απώλεια ταχύτητας χρησιμοποιώντας μόνο διακομιστές VPN που βρίσκονται γεωγραφικά κοντά σας, αλλά οι διαδικασίες κρυπτογράφησης, αποκρυπτογράφησης και εκ νέου κρυπτογράφησης θα εξακολουθήσουν πιθανότατα να επιβραδύνουν την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο.

Τώρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν το είδος της ταχύτητας VPN που θα λάβετε, οπότε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό που γράψαμε για το θέμα. Αλλά η βασική ιδέα είναι ότι θα πρέπει να περιμένετε κάποια απώλεια στην απόδοση εάν εκτελείτε σύνδεση διπλού ή πολλαπλών συνδέσεων VPN.

Για να πάρετε μια ιδέα για αυτό που μιλάμε, εάν έχετε σύνδεση 100 Mbps, μια σύνδεση VPN τεσσάρων hop θα μπορούσε να μειώσει την ταχύτητα λήψης στα περίπου 25 Mbps (υπό την προϋπόθεση ότι έχετε μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο και μια συσκευή που δεν είναι πολύ) ξεπερασμένο, φυσικά).

Εκτός αυτού, μια σύνδεση VPN διπλής ή αλυσίδας είναι συνήθως πιο ακριβή από την κανονική. Είτε μιλάμε για έναν πάροχο VPN που προσφέρει ενσωματωμένες συνδέσεις VPN διπλής ή αλυσίδας είτε απλά χρησιμοποιώντας πολλούς διακομιστές από διαφορετικούς παρόχους, θα καταλήξετε να πληρώνετε περισσότερα χρήματα.

Τρόπος αλυσίδας VPN

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε ένα διπλό VPN ή μια σύνδεση αλυσίδας VPN. Σύμφωνα με την έρευνά μας, αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές:

1. Διπλά VPN

Το duallehop VPN είναι συνήθως μια δυνατότητα που προσφέρεται από ορισμένους παρόχους VPN. Βασικά, όταν συνδέεστε σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή VPN, η σύνδεσή σας συνδέεται αμέσως με έναν άλλο διακομιστή και μόνο μετά τα αιτήματά σας φτάνουν στον Ιστό.

Έτσι, για παράδειγμα, ένα παράδειγμα σύνδεσης διπλού δικτύου VPN θα ήταν ένας πάροχος που προσφέρει σύνδεση Καναδά-ΗΠΑ. Όταν συνδέεστε στον διακομιστή VPN του Καναδά, η επισκεψιμότητά σας αποστέλλεται μέσω του διακομιστή των ΗΠΑ στο Διαδίκτυο.

Λάβετε υπόψη ότι οι συνδέσεις είναι γενικά στατικές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε ποιοι διακομιστές VPN θα χρησιμοποιήσετε στη διπλή σύνδεσή σας VPN.

2. Self-Configurable Multihop VPN Connections

Αυτές οι συνδέσεις είναι βασικά επικαλυπτόμενες με VPN, αλλά ο πάροχος VPN σάς επιτρέπει να τις διαμορφώσετε εντός του προγράμματος-πελάτη VPN. Ουσιαστικά, μπορείτε να επιλέξετε ποιοι διακομιστές θέλετε να γίνετε μέρος του καταρράκτη VPN.

Ο συνολικός αριθμός λυκίσκου εξαρτάται από το τι προσφέρει ο πάροχος VPN, αλλά το πρότυπο είναι έως και τέσσερις λυκίσκοι διακομιστή VPN.

Λάβετε υπόψη ότι οι πάροχοι VPN που προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες έχουν συνήθως πιο ακριβά προγράμματα συνδρομής.

3. Ρύθμιση δρομολογητή + Συνδέσεις πελάτη VPN

Ένας σχετικά εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια διπλή σύνδεση VPN είναι να διαμορφώσετε την υπηρεσία VPN στον δρομολογητή σας και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε τον πελάτη VPN σε μία από τις συσκευές σας (όπως το κινητό σας τηλέφωνο, για παράδειγμα).

Ρύθμιση δρομολογητή VPN αλυσίδας

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που συνδέεστε στο Διαδίκτυο στο σπίτι μέσω της εν λόγω συσκευής, θα χρησιμοποιείτε διπλή σύνδεση VPN, καθώς η κυκλοφορία σας θα περάσει πρώτα μέσω του διακομιστή VPN που έχει διαμορφωθεί στο δρομολογητή σας και, στη συνέχεια, μέσω του δεύτερου διακομιστή VPN με τον οποίο συνδέεστε ο πελάτης.

4. Επέκταση προγράμματος περιήγησης + Συνδέσεις πελάτη VPN

Εάν ο πάροχος VPN προσφέρει έναν ασφαλή διακομιστή μεσολάβησης προγράμματος περιήγησης παράλληλα με τον πελάτη, μπορείτε να συνδυάσετε και τους δύο σε μία σύνδεση. Η ιδέα είναι να συνδεθείτε πρώτα σε έναν διακομιστή VPN μέσω του πελάτη και, στη συνέχεια, σε έναν άλλο μέσω της επέκτασης του προγράμματος περιήγησης.

Λάβετε υπόψη ότι εάν το κάνετε αυτό, δεν θα λάβετε ακριβώς διπλή σύνδεση VPN, καθώς οι περισσότερες επεκτάσεις VPN είναι διακομιστές μεσολάβησης (που διαφέρουν από τα VPN), που σημαίνει ότι λαμβάνετε μια σύνδεση διακομιστή μεσολάβησης VPN +. Ωστόσο, αποφασίσαμε να προσθέσουμε αυτήν τη μέθοδο στη λίστα, καθώς εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αποκρύψετε τη γεωγραφική σας τοποθεσία πίσω από δύο διαφορετικούς διακομιστές ταυτόχρονα.

Εάν σκοπεύετε να το κάνετε αυτό, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε τις επίσημες επεκτάσεις που παρέχονται από αξιόπιστους, πληρωμένους παρόχους VPN. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί δωρεάν, αυτόνομοι διακομιστές μεσολάβησης προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο, δεν είναι πραγματικά ασφαλές να τα χρησιμοποιείτε. Αυτά τα είδη επεκτάσεων έχουν βρεθεί στο παρελθόν ότι κάνουν πράγματα όπως πώληση εύρους ζώνης χρήστη ή διαρροή διευθύνσεων IP χρήστη.

5. Μηχανή κεντρικού υπολογιστή + εικονική μηχανή

Η ιδέα είναι αρκετά απλή, αλλά η ρύθμιση όλων μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την έννοια μιας εικονικής μηχανής.

Βασικά, χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία όπως το VirtualBox (δωρεάν) για να εγκαταστήσετε ένα εικονικό λειτουργικό σύστημα στο υπάρχον λειτουργικό σας σύστημα (όπως να έχετε ουσιαστικά εγκατεστημένα τα Windows XP στα Windows 7).

Μόλις τελειώσετε με τη διαδικασία εγκατάστασης, ρυθμίζετε τις παραμέτρους του προγράμματος-πελάτη VPN στην εικονική μηχανή. Στη συνέχεια, εκτελείτε πρώτα το VPN στον κεντρικό υπολογιστή (το κύριο λειτουργικό σας σύστημα) και, στη συνέχεια, εκτελείτε το δεύτερο πρόγραμμα-πελάτη VPN στην εικονική μηχανή.

Το μόνο μειονέκτημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι χρειάζεστε ένα σχετικά ισχυρό σύστημα που μπορεί να χειριστεί τις πολλαπλές διαδικασίες κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης του VPN και την ίδια την εικονική μηχανή.

Φυσικά, μπορείτε πραγματικά να ρυθμίσετε μια άλλη εικονική μηχανή μέσα στην υπάρχουσα εικονική μηχανή για να κάνετε την τρέχουσα διπλή σύνδεση VPN σε τριπλή σύνδεση VPN (και ούτω καθεξής), αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους πόρους του συστήματός σας.

6. Μια αλυσίδα VPN με διαφορετικούς παρόχους

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να ρυθμίσετε μια αλυσίδα VPN με περισσότερους από έναν παρόχους VPN, χρησιμοποιώντας έναν διακομιστή VPN από κάθε έναν. Ο συνολικός αριθμός παρόχων εξαρτάται από το αν θέλετε απλώς ένα διπλό VPN ή ένα VPN πολλαπλών συνδέσεων με έως και τέσσερις λυκίσκους ή περισσότερους.

Όσον αφορά τον τρόπο αλυσίδας VPN με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε σχεδόν να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε μια υπηρεσία VPN από έναν πάροχο στο δρομολογητή σας, να εγκαταστήσετε έναν πελάτη VPN από διαφορετικό πάροχο στον φορητό υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, να εκτελέσετε έναν άλλο πελάτη από άλλον πάροχο VPN σε μια εικονική μηχανή στον φορητό υπολογιστή σας.

Φυσικά, αυτή η μέθοδος θα είναι πολύ ακριβή καθώς θα πρέπει να πληρώσετε για ξεχωριστές συνδρομές.

Χρειάζεστε ένα ισχυρό VPN για να ασφαλίσετε τις συνδέσεις σας?

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια αλυσίδα VPN με διακομιστές από πολλούς παρόχους, το CactusVPN σας έχει καλύψει με παγκόσμιους διακομιστές υψηλής ταχύτητας που όλοι διαθέτουν απεριόριστο εύρος ζώνης.

Κάθε διακομιστής είναι ασφαλής με κρυπτογράφηση AES προηγμένης τεχνολογίας, ώστε να είστε σίγουροι ότι η σύνδεσή σας θα είναι ασφαλής και υγιής όταν περνά από τον διακομιστή μας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιο πρωτόκολλο VPN θα χρησιμοποιηθεί (προσφέρουμε πρωτόκολλα υψηλής ασφάλειας όπως το SoftEther και το OpenVPN) και δεν αποθηκεύουμε αρχεία καταγραφής.

Εκτός από όλα αυτά, προσφέρουμε φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές για τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες.

Εφαρμογή CactusVPN

Επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή μας

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία μας μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας προτού επιλέξετε ένα πρόγραμμα συνδρομής, μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία VPN μας δωρεάν για 24 ώρες πρώτα – δεν απαιτούνται στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Και δεν είναι μόνο αυτό – αφού γίνετε χρήστης του CactusVPN, θα έχουμε την πλάτη σας με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, εάν η υπηρεσία δεν λειτουργεί όπως διαφημίζεται.

συμπέρασμα

Μια διπλή σύνδεση VPN είναι ουσιαστικά όταν χρησιμοποιείτε δύο διακομιστές VPN ταυτόχρονα. Η επισκεψιμότητά σας κρυπτογραφείται δύο φορές και η γεωγραφική σας τοποθεσία κρύβεται πίσω από δύο διευθύνσεις IP. Πολλές συνδέσεις διακομιστή VPN είναι ταυτόχρονα δυνατές (όπως έως και τρία, τέσσερα ή περισσότερα) και όταν το κάνετε αυτό, ονομάζεται επικάλυψη VPN, σύνδεση πολλαπλών συνδέσεων VPN ή αλυσίδα VPN.

Ορισμένοι πάροχοι VPN προσφέρουν ενσωματωμένες λειτουργίες που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε μια διπλή σύνδεση VPN ή να δημιουργήσετε μια αλυσίδα VPN, αλλά κάτι τέτοιο έρχεται με μια μεγαλύτερη τιμή. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε μια τέτοια σύνδεση με άλλους τρόπους – όπως τη χρήση διακομιστών από πολλούς παρόχους VPN, τη χρήση εικονικών μηχανών ή τη ρύθμιση ενός VPN σε έναν δρομολογητή και έναν πελάτη VPN σε μια συσκευή.

Αξίζει μια διπλή σύνδεση VPN ή μια αλυσίδα VPN; Λοιπόν, προσφέρουν μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας και διαδικτυακό απόρρητο, αλλά μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τις ταχύτητες σύνδεσής σας και να τις επιβραδύνουν αρκετά. Συνολικά, αυτά τα είδη συνδέσεων VPN είναι πιο κατάλληλα για άτομα που χρειάζονται μεγάλη ασφάλεια στο Διαδίκτυο – όπως δημοσιογράφοι και καταγγελίες, για παράδειγμα.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me