Είναι νόμιμα τα VPN και η χρήση ενός VPN είναι νόμιμη; |


Θα συζητήσουμε ποια είναι η κατάσταση σε χώρες όπου τα VPN είναι παράνομα και αν τα VPN είναι νόμιμα ή όχι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία (σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε για άλλες συγκεκριμένες χώρες, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα για αυτό).

Αποποίηση ευθυνών. Παρακαλώ κατανοήστε ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο είναι το αποτέλεσμα της δικής μας έρευνας. Δεν είμαστε δικηγόροι, επομένως δεν μπορούμε να προσφέρουμε εγγύηση ότι όλα όσα συζητούνται σχετικά με αυτό το θέμα είναι 100% αληθινά συνεχώς. Για καλύτερα αποτελέσματα, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας σχετικά με τη νομιμότητα του VPN στη χώρα σας εάν ανησυχείτε για αυτό.

Είναι παράνομο το VPN ή είναι εντάξει να το χρησιμοποιήσετε?

Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση είναι «Ναι, η χρήση ενός VPN είναι απολύτως νόμιμη.“Εκτός αν διαμένετε σε μια χώρα όπου τα VPN έχουν απαγορευτεί ειδικά (κάτι που θα συζητήσουμε παρακάτω), δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ενώ η χρήση VPN στις περισσότερες χώρες είναι νόμιμη, είναι παράνομη η χρήση VPN για τη διάπραξη παράνομων πράξεων. Αυτό που συνιστά παράνομες πράξεις εξαρτάται από τους νόμους της χώρας σας, αλλά συνήθως περιλαμβάνει πράγματα όπως απάτη, κλοπή ταυτότητας, καταδίωξη, παιδική πορνογραφία και – μερικές φορές – κοινή χρήση αρχείων.

Γιατί ορισμένες χώρες απαγορεύουν τα VPN?

Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση χωρίς να κάνετε εικασίες, αλλά – συνολικά – όλα καταλήγουν σε δύο σενάρια:

  1. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τεχνολογία VPN για να συμμετάσχουν σε εγκληματικές δραστηριότητες και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να καταπολεμήσουν περιορίζοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες VPN.
  2. Οι κυβερνήσεις, οι υπηρεσίες εποπτείας και οι αρχές φοβούνται ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε πληροφορίες από λογοκρισμένες ιστοσελίδες – πληροφορίες που αντιβαίνουν στην αφήγησή τους. Έτσι, απαγορεύουν τη χρήση VPN για να σταματήσουν την παλίρροια των διαδικτυακών δικαιωμάτων και ελευθερίας.

Χώρες όπου το VPN είναι παράνομο

«Περιμένετε, είναι παράνομο να χρησιμοποιείτε ένα VPN σε ορισμένες χώρες?”

Δυστυχώς, είναι. Δεν έχουν αναλάβει νομικές ενέργειες πολλές χώρες κατά της χρήσης VPN, αλλά οι λίγες που έχουν ακόμη αξίζει να αναφερθούν.

είναι vpn παράνομο

Πριν φτάσουμε σε αυτό, ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ένα πράγμα – ορισμένες χώρες ενδέχεται να θεσπίσουν νόμους κατά της χρήσης VPN, αλλά αυτό δεν εμποδίζει πραγματικά τα άτομα στις εν λόγω χώρες να χρησιμοποιούν VPN.

Πολλές φορές, οι νόμοι είναι αρκετά ασαφείς και έχουν παραθυράκια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διαδικτυακοί χρήστες προς όφελός τους. Φυσικά, σε ακραίες περιπτώσεις, η χρήση VPN είναι αυστηρά παράνομη και απαγορεύεται πλήρως.

Κίνα

Η Κίνα είναι γνωστή για τη σκληρή της στάση κατά της ελευθερίας του Διαδικτύου. Η κυβέρνηση απείλησε να απαγορεύσει τα VPN πολλές φορές και μάλιστα ανάγκασε την Apple να αφαιρέσει εφαρμογές VPN από το κινεζικό κατάστημα εφαρμογών. Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2018, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον αποκλεισμό μη εγκεκριμένων εφαρμογών VPN τον Μάρτιο.

Παρ ‘όλα αυτά, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν VPN στον Ιστό.

Λοιπόν, τι συμβαίνει – είναι νόμιμα τα VPN στην Κίνα ή όχι?

Λοιπόν, η νομιμότητα VPN στην Κίνα είναι μια πολύ γκρίζα περιοχή. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν για το πώς η χρήση ενός VPN στην Κίνα είναι εντελώς παράνομη, αλλά αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα η αλήθεια. Αυτό που η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί πραγματικά παράνομη είναι η δημιουργία και η λειτουργία του δικού σας ιδιωτικού VPN – το οποίο μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως 5 ετών ή με τεράστια πρόστιμα.

Γενικά θεωρείται επίσης παράνομο να χρησιμοποιείτε ένα VPN από έναν πάροχο με έδρα την Κίνα που δεν έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση και για μια επιχείρηση στη χώρα να χρησιμοποιεί VPN χωρίς πρώτα να λάβει άδεια από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε απλώς ένα VPN που δεν βασίζεται στην Κίνα (όπως το CactusVPN), δεν είναι πραγματικά παράνομο. Γιατί; Επειδή οι κινεζικοί νόμοι δεν ισχύουν για υπεράκτιες εταιρείες, επομένως δεν χρειάζεται να συμμορφώνονται με αυτές.

Φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν περιφερειακές διαφορές στους νόμους στην Κίνα. Για παράδειγμα, ενώ η χρήση ενός VPN στα περισσότερα μέρη της χώρας μπορεί να είναι νόμιμη, μπορεί να είναι παράνομο να το κάνετε στο Τσονγκκίνγκ όπου οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να τιμωρήσουν άτομα που παρακάμπτουν το Μεγάλο Τείχος της Κίνας (είτε μέσω ιδιωτικής πρόσβασης σε διεθνή δίκτυα είτε μέσω “Παράνομα κανάλια”) με πρόστιμο έως και 2.178 $.

Συνολικά, εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN στην Κίνα, το χειρότερο σενάριο γενικά σημαίνει ότι ενδέχεται να σας ζητηθεί να καταργήσετε τις εφαρμογές VPN από τη συσκευή σας εάν σας πιάσουν οι αρχές ή ότι το ξενοδοχείο σας μπορεί να σας ξεκλειδώσει το WiFi εάν συνδεθείτε σε διακομιστή VPN. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε εάν γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε μια περιοχή της Κίνας όπου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο για τη χρήση VPN.

Ρωσία

Όπως και η Κίνα, η Ρωσία έχει μια περίπλοκη προσέγγιση στο πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VPN. Το 2017, η κυβέρνηση ανακοίνωσε έναν νέο νόμο που απεικονίζεται ευρέως ως απαγόρευση των υπηρεσιών VPN στη Ρωσία. Η πραγματικότητα ήταν λίγο διαφορετική, ωστόσο – ο νόμος προοριζόταν να περιορίσει τις υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης (όπως τα VPN) που βοηθούν τους διαδικτυακούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε απαγορευμένο περιεχόμενο Διαδικτύου και όχι να απαγορεύουν εντελώς τη χρήση VPN.

Η ρωσική κυβέρνηση είχε στην πραγματικότητα τα μάτια της στους παρόχους υπηρεσιών VPN που εδρεύουν στη Ρωσία, όχι στους χρήστες VPN, στην αρχή. Οι αρχές σκόπευαν να «πείσουν» τους εν λόγω παρόχους να εφαρμόσουν τη διαδικτυακή μαύρη λίστα λογοκρισίας της κυβέρνησης – ουσιαστικά αποκλείοντας την πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους για τους χρήστες τους.

Εάν οι πάροχοι VPN που εδρεύουν στη Ρωσία αρνούνται να συμμορφωθούν, θα τους επιβληθεί πρόστιμο έως 4.850 $. Επίσης, εάν εκτελείτε το δικό σας VPN και επιτρέπετε σε άλλα άτομα να το χρησιμοποιούν, κινδυνεύετε επίσης να επιβληθείτε πρόστιμο έως και 480 $. Μπορείτε επίσης να επιβληθείτε πρόστιμο έως και 80 $ εάν δημοσιεύσετε ή προωθήσετε πληροφορίες ή συνδέσμους στο Διαδίκτυο σχετικά με τα VPN. Εάν είστε λειτουργός και το κάνετε αυτό στην εταιρεία σας, μπορείτε να λάβετε πρόστιμο έως και 800 $.

Έτσι, ενώ δεν υπάρχει πραγματική συζήτηση για το να κάνεις χρόνο φυλάκισης για να κάνεις πράγματα που σχετίζονται με το VPN όπως αυτό, καθώς εσείς ή ένας πάροχος VPN κινδυνεύει να επιβάλει πρόστιμα, είναι ασφαλές να θεωρήσετε όλες τις παραπάνω ενέργειες παράνομες στη Ρωσία.

Συνολικά, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στη Ρωσία, καθώς δεν είναι παράνομο να το κάνετε. Απλά προσέξτε με αυτά που λέτε για τα διαδικτυακά VPN.

Φυσικά, εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες VPN στη χώρα επειδή οι ιστότοποι είναι αποκλεισμένοι και μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο έναν πάροχο VPN με έδρα τη Ρωσία που μοιράζεται τα δεδομένα σας με την κυβέρνηση, αυτό το είδος χάνει τον σκοπό χρήσης ενός VPN.

Ωστόσο, σύμφωνα με το FlashRouters, η απαγόρευση VPN δεν έχει πραγματικά επιβληθεί.

Ιράν

Το Ιράν είναι αρκετά γνωστό για το πόσο του αρέσει να λογοκρίνει το Διαδίκτυο, και άρχισε επίσης να αποκλείει τα VPN το 2013. Ενώ η χρήση VPN είναι τεχνικά παράνομη στη χώρα, οι νόμοι δεν φαίνεται να εφαρμόζονται. Ο μέσος όρος διαδικτυακών χρηστών χρησιμοποιεί τακτικά VPN για παράκαμψη της κυβερνητικής λογοκρισίας, και ακόμη και Ιρανοί πολιτικοί κάνουν το ίδιο.

Υπήρξαν ισχυρισμοί στο Διαδίκτυο ότι μπορείτε να πάρετε χρόνο φυλάκισης εάν πιάσετε χρησιμοποιώντας ένα VPN, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε αξιόπιστες πηγές που να επιβεβαιώνουν ότι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η λογοκρισία μέσω Διαδικτύου είναι ο κανόνας στα ΗΑΕ και η χρήση ενός VPN μπορεί τεχνικά να θεωρηθεί παράνομη, λαμβανομένων υπόψη των νόμων της χώρας. Σε τελική ανάλυση, ο νόμος για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο των ΗΑΕ αναφέρει σαφώς τα εξής:

«Ποινή προσωρινής φυλάκισης και πρόστιμο τουλάχιστον 500.000 AED και 2.000.000 AED κατ ‘ανώτατο όριο, ή οποιαδήποτε από αυτές τις δύο κυρώσεις, επιβάλλεται σε όποιον χρησιμοποιεί δόλια διεύθυνση πρωτοκόλλου δικτύου υπολογιστών χρησιμοποιώντας ψευδή διεύθυνση ή τρίτο- διεύθυνση συμβαλλόμενου μέρους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος ή την αποτροπή της ανακάλυψής του.

Κάθε άτομο που παρακάμπτει τη διεύθυνση πρωτοκόλλου του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας μια παραπλανητική διεύθυνση ή μια διεύθυνση που ανήκει σε άλλους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος ή την αποτροπή της ανακάλυψής του, τιμωρείται με φυλάκιση και πρόστιμο όχι μικρότερο από (AED 150.000) και δεν υπερβαίνει (500.000 AED) ή από οποιαδήποτε από αυτές τις ποινές. “

Έτσι, μπορείτε να λάβετε χρόνο φυλάκισης και πρόστιμο έως και μισό εκατομμύριο δολάρια εάν πιάσετε χρησιμοποιώντας ένα VPN. Φυσικά, ο νόμος ορίζει ότι η διεύθυνση IP που χρησιμοποιείτε για να αποκρύψετε τα ψηφιακά σας ίχνη πρέπει να είναι «δόλια» και ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να διαπράξετε «έγκλημα» ή να αποτρέψετε την ανακάλυψή του προκειμένου να να επιβληθούν κυρώσεις.

Επίσης, εάν το VPN χρησιμοποιείται για «νόμιμους» σκοπούς, η χρήση του δεν συνιστά έγκλημα.

Δείτε ποιο είναι το πρόβλημα; Η διατύπωση είναι πολύ ασαφής και εύκολο να ερμηνευθεί. Έτσι, ενώ χρησιμοποιείτε ένα VPN μπορεί να μην είναι τεχνικά παράνομο στα ΗΑΕ, εάν οι αρχές σας πιάσουν να το κάνετε και αποφασίσετε ότι είναι παράνομο, τότε είναι. Λάβετε υπόψη ότι οι κλήσεις VoIP, η πρόσβαση σε προγραφικό περιεχόμενο και αντικυβερνητικοί ιστότοποι αποτελούν εγκλήματα στα ΗΑΕ.

Ομάν

Από το 2010, η χρήση VPN είναι παράνομη στο Ομάν για άτομα. Εάν πιάσετε τη χρήση ενός, διακινδυνεύετε πρόστιμο έως 1.300 $. Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν VPN, αλλά μόνο εάν έχουν άδεια για αυτό. Διαφορετικά, τιμωρούνται περίπου 2.600 $. Η μη καταβολή του προστίμου μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση.

Η TRA (Αρχή Ρυθμίσεων Τηλεπικοινωνιών του Ομάν) χρησιμοποίησε έναν πολύ ευρύ ορισμό για VPN, πράγμα που σημαίνει ότι οι αρχές μπορούν να κάνουν κατάχρηση του νόμου και να διώξουν όποιον θέλουν.

Κατώτατη γραμμή – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο Ομάν ως άτομο εάν η υπηρεσία VPN δεν απαγορεύεται από τη χώρα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο να το κάνετε. Από όσα γνωρίζουμε, δεν έχουν δημοσιευτεί περιπτώσεις διαδικτυακών χρηστών του Ομάν που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ή να επιβληθούν τεράστια πρόστιμα λόγω χρήσης VPN.

Τουρκία

Η Τουρκία αποκλείει υπηρεσίες VPN από το 2016. Η απαγόρευση έχει επιβληθεί κυρίως για τη μείωση της πρόσβασης σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων και σε άλλα κανάλια όπου η αντικυβερνητική «προπαγάνδα» μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί.

Παρά το γεγονός ότι η BTK (η Τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών) ισχυρίστηκε ότι έχει αποκλείσει πλήρως την πρόσβαση σε VPN το 2018, πολλοί Τούρκοι διαδικτυακοί χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν VPN. Δώστε πώς η κυβέρνηση βλέπει τα VPN, είναι ασφαλές να πείτε ότι είναι “παράνομα”, αλλά δεν έχουμε βρει καμία απόδειξη ότι μπορεί να σας τιμωρηθεί εάν πιάσετε τη χρήση ενός VPN.

Ιράκ

Η χώρα άρχισε να απαγορεύει τα VPN το 2014. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS και της διαδικτυακής χειραγώγησής τους για να απαγορεύσει τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, τις εφαρμογές συνομιλίας και τα VPN. Αυτό επηρεάζει όλους τους ανθρώπους στο Ιράκ και είναι πολύ ασφαλές να πούμε – δεδομένου του πλαισίου – ότι εάν πιάσετε τη χρήση ενός VPN, ενδέχεται να διωχθείτε από τις αρχές, καθώς μπορούν εύκολα να σας κατηγορήσουν ότι είστε “τρομοκράτης”.

Τουρκμενιστάν

Τα VPN δεν είναι νόμιμα στο Τουρκμενιστάν, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε ξένα μέσα. Τυχόν απόπειρες χρήσης διακομιστών μεσολάβησης και VPN αποκλείονται και οι χρήστες του Διαδικτύου που έχουν παγιδευτεί χρησιμοποιώντας VPN φέρονται να εκφοβίζονται από το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας.

Λευκορωσία

Η διαδικτυακή λογοκρισία είναι πολύ συνηθισμένη στη Λευκορωσία και η χώρα απαγόρευσε ακόμη και το Tor το 2015. Η κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης τα VPN, αφού στοχεύει όλες τις «ανώνυμες τεχνολογίες Διαδικτύου».

Συνολικά, η χρήση VPN είναι παράνομη στη Λευκορωσία, αλλά οι διαδικτυακοί χρήστες στη χώρα εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπους για να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, εάν έχετε παγιδευτεί χρησιμοποιώντας ένα VPN, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο.

Βόρεια Κορέα

Η εύρεση ακριβών δεδομένων σχετικά με την ελευθερία και τα δικαιώματα του Διαδικτύου στη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της μεγάλης λογοκρισίας της χώρας για όλες σχεδόν τις πληροφορίες. Ακόμη και στο εξωτερικό εργαζόμενοι και διπλωμάτες της Βόρειας Κορέας απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση στον Ιστό από τα smartphone τους.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η χρήση VPN στη Βόρεια Κορέα είναι παράνομη – αλλά μόνο για τους ίδιους τους Βορειοκορεάτες. Υποτίθεται ότι, εάν είστε τουρίστας, μπορείτε να απολαύσετε την πρόσβαση στον Ιστό και τις υπηρεσίες VPN. Κατά κάποιο τρόπο, είναι λογικό να βλέπουμε πώς η Βόρεια Κορέα βγάζει πολλά χρήματα από τον τουρισμό.

Ουγκάντα

Η κυβέρνηση της Ουγκάντας άρχισε να πιέζει τις εθνικές τηλεπικοινωνίες για να αποκλείσει τις υπηρεσίες VPN από τον Ιούλιο του 2018. Προφανώς, το κάνουν επειδή οι άνθρωποι στην Ουγκάντα ​​χρησιμοποιούν VPN για να παρακάμψουν τον ημερήσιο φόρο κοινωνικών μέσων που πρέπει να πληρώσουν για πρόσβαση σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Δεν έχουν αποκλειστεί επιτυχώς όλες οι υπηρεσίες VPN και δεν υπάρχουν πραγματικές κυρώσεις όσον αφορά τη χρήση VPN – τουλάχιστον προς το παρόν. Σε τελική ανάλυση, ο εκτελεστικός διευθυντής της UCC (Επιτροπή Επικοινωνιών της Ουγκάντα) είπε τα εξής:

«Είναι κυβερνητική απόφαση και όχι απόφαση UCC. Οι άνθρωποι πρέπει να πληρώνουν φόρο. Είναι νόμος, αν η κυβέρνηση λέει ότι πληρώνετε φόρο, πρέπει να πληρώσετε. “

Έτσι, ενώ δεν υπάρχουν ακριβείς νόμοι που απαγορεύουν τη χρήση και τη λειτουργία υπηρεσιών VPN στην Ουγκάντα, ο τρόπος με τον οποίο οι αρχές αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι ενδέχεται να αρχίσουν να λαμβάνουν νομικά μέτρα εναντίον των χρηστών VPN στο μέλλον.

Αίγυπτος

Το 2017, η αιγυπτιακή κυβέρνηση άρχισε να αναγκάζει τους εθνικούς ISP να αποκλείουν υπηρεσίες VPN. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι στην Αίγυπτο συνεχίζουν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες VPN για να παρακάμψουν τη διαδικτυακή λογοκρισία στη χώρα.

Όσον αφορά το εάν η χρήση VPN είναι νόμιμη ή όχι, είναι δύσκολο να πούμε – κυρίως επειδή ο νόμος σχετικά με τους απαγορευμένους ιστότοπους είναι πολύ ασαφής. Συνολικά, εάν έχετε πρόσβαση σε απαγορευμένο διαδικτυακό περιεχόμενο στην Αίγυπτο, κινδυνεύετε τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκισης και πρόστιμο. Ωστόσο, ο νόμος δεν αναφέρει με σαφήνεια εάν η πρόσβαση σε απαγορευμένους ιστότοπους με VPN είναι παράνομη. Όμως, δεδομένου ότι η Αίγυπτος εμποδίζει την πρόσβαση σε VPN και ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει σκόπιμα διφορούμενη τη νομοθεσία, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι αρχές μπορούν να κάνουν κατάχρηση αυτού του παραθυράκι εάν θέλουν να διώξουν τους χρήστες VPN.

Ψάχνετε για μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN?

Όπου και αν βρίσκεστε στον κόσμο, εάν χρειάζεστε ένα VPN στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε, το CactusVPN έχει την πλάτη σας – προσφέρουμε 28+ διακομιστές υψηλής ταχύτητας παγκοσμίως με απεριόριστο εύρος ζώνης.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε στον Ιστό χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα VPN υψηλής ασφάλειας (όπως OpenVPN ή SoftEther). Επιπλέον, η διαδικτυακή επισκεψιμότητα και τα δεδομένα σας θα είναι χωρίς παρακολούθηση χάρη στην κρυπτογράφηση AES υψηλού επιπέδου.

Και μην ανησυχείτε – δεν διατηρούμε αρχεία καταγραφής σχετικά με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες.

Προσφέρουμε επίσης μια έξυπνη υπηρεσία DNS που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε περισσότερους από 300 γεωγραφικούς περιορισμένους ιστότοπους από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Πολωνία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Αυστραλία.

Δώστε στις υπηρεσίες μας μια δοκιμαστική μονάδα δίσκου δωρεάν

Θέλετε να δείτε αν το CactusVPN μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά στο τέλος σας; Στη συνέχεια, δοκιμάστε τη δωρεάν 24ωρη δοκιμή μας – δεν απαιτούνται στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Δεν είναι μόνο αυτό – αφού επιλέξετε ένα πρόγραμμα συνδρομής, θα εξακολουθείτε να καλύπτεστε από την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, εάν κάτι δεν λειτουργεί όπως διαφημίζεται.

Είναι το VPN νόμιμο στον υπόλοιπο κόσμο?

Τα VPN είναι νόμιμα στις περισσότερες χώρες. Θα καλύψουμε γρήγορα τις χώρες που μας ρωτούσαν οι χρήστες. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε πώς μια χώρα αντιμετωπίζει τη νομιμότητα του VPN, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα.

είναι vpn νόμιμο

Τα VPN είναι νόμιμα στις ΗΠΑ?

Ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν το καλύτερο ιστορικό σεβασμού των δικαιωμάτων του Διαδικτύου και του απορρήτου, η χρήση ενός VPN είναι απολύτως νόμιμη στη χώρα – αρκεί να μην το χρησιμοποιείτε για να παραβιάσετε το νόμο, φυσικά.

Τα VPN είναι νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο?

Ναι, η χρήση VPN στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι εάν επιλέξετε έναν πάροχο VPN που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγκάζονται να συμμορφωθούν με το νόμο και να κοινοποιήσουν τα δεδομένα σας στις αρχές όταν το ζητήσουν.

Τα VPN είναι νόμιμα στην ΕΕ?

Βασικά, εξαρτάται από κάθε κράτος μέλος και από τη νομική του προσέγγιση στα VPN. Ωστόσο, η ΕΕ στο σύνολό της έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την προστασία των διαδικτυακών δικαιωμάτων (από τη λήψη αυστηρότερης στάσης σχετικά με το γεωγραφικό αποκλεισμό έως την προστασία του απορρήτου των χρηστών με τον GDPR), οπότε είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι η χρήση VPN στην ΕΕ είναι νόμιμη – υπό την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιείται για παράνομους σκοπούς, φυσικά.

Τα VPN είναι νόμιμα στην Αυστραλία?

Παρόλο που η Αυστραλία θέσπισε νόμους που της επιτρέπουν να λογοκρίνει ορισμένους ιστότοπους, η χρήση ενός VPN είναι νόμιμη στην Αυστραλία – ναι, ακόμα κι αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση σε ιστότοπους που έχουν αποκλειστεί (εφόσον δεν μιλάμε για ιστότοπους που περιέχουν εξαιρετικά παράνομο περιεχόμενο).

Είναι το VPNS νόμιμο στον Καναδά?

Το 2015, ο David Purdy της Rogers Communications κάλεσε πραγματικά την καναδική κυβέρνηση να κλείσει τα VPN. Ευτυχώς, δεν έγιναν ενέργειες (ακόμη), οπότε η χρήση ενός VPN είναι νόμιμη στον Καναδά.

Τα VPN είναι νόμιμα στη Βραζιλία?

Παρόλο που οι Βραζιλιάνοι δικαστές διέταξαν τους Βραζιλιάνους ISP να αποκλείσουν το WhatsApp το 2016 για 72 ώρες, η χρήση ενός VPN εξακολουθεί να είναι απολύτως νόμιμη στη χώρα.

Τα VPN είναι νόμιμα στην Ιαπωνία?

Ενώ η Ιαπωνία είναι πολύ αυστηρή στην κοινή χρήση αρχείων και έχει σοβαρές κυρώσεις για αυτό, η χρήση VPN δεν θεωρείται ποινικό αδίκημα στη χώρα.

Είναι νόμιμη η χρήση VPN; Η κατώτατη γραμμή

Στις περισσότερες χώρες, η χρήση VPN είναι απολύτως νόμιμη εφ ‘όσον δεν χρησιμοποιείτε τέτοιες υπηρεσίες για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων (ανάλογα με την εθνική νομοθεσία, που μπορεί να ποικίλλει από απάτη με πιστωτική κάρτα έως κοινή χρήση αρχείων).

Ωστόσο, υπάρχουν χώρες όπου η χρήση VPN είναι παράνομη (Βόρεια Κορέα, Ομάν, ΗΑΕ, Λευκορωσία κ.λπ.), αλλά όπου οι διαδικτυακοί χρήστες εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπους να χρησιμοποιούν VPN για να παρακάμψουν την κρατική λογοκρισία (συνήθως με δική τους ευθύνη).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map