VPN υλικού έναντι λογισμικού VPN – Ποια είναι η διαφορά; |


Τι είναι VPN υλικού?

Τα VPN υλικού είναι συσκευές που παρέχουν δυνατότητες VPN (όπως κρυπτογράφηση / αποκρυπτογράφηση και έλεγχος ταυτότητας) και διαθέτουν ειδικό επεξεργαστή. Εκτός αυτού, τείνουν επίσης να προσφέρουν λειτουργίες τείχους προστασίας υλικού.

Τα VPN υλικού είναι αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι χειρίζονται όλες τις λειτουργίες VPN μόνοι τους.

Ένα παράδειγμα VPN υλικού θα ήταν το VPN Firewall Hardware της Zyxel.

Τι είναι ένα λογισμικό VPN?

Τα λογισμικά VPN είναι εφαρμογές που εγκαθιστάτε και εκτελείτε στις δικές σας συσκευές. Στο τέλος, μπορούν να είναι είτε εγγενείς πελάτες που είναι προεγκατεστημένοι στη συσκευή σας είτε πελάτες VPN τρίτων που λαμβάνετε από τον πάροχο VPN.

Στο τέλος του παρόχου, το λογισμικό VPN είναι τόσο ο πελάτης που αναπτύσσει όσο και αυτό που ρυθμίζουν στους διακομιστές VPN που χρησιμοποιούν. Το λογισμικό είναι υπεύθυνο για τον χειρισμό συνδέσεων μεταξύ του πελάτη VPN και του διακομιστή.

Η δική μας υπηρεσία, το CactusVPN, είναι ένα καλό παράδειγμα ενός λογισμικού VPN.

Ποιος είναι ένα VPN υλικού κατάλληλο για?

Δεδομένου του τρόπου λειτουργίας των VPN υλικού και πόσο ακριβό μπορεί να είναι, είναι κυρίως κατάλληλα για μεγάλες επιχειρήσεις που πρέπει να παρέχουν σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (100+) πρόσβαση σε συνδέσεις VPN.

Επίσης, τα VPN υλικού είναι μια καλή επιλογή μόνο εάν έχετε ένα εξειδικευμένο και αξιόπιστο τμήμα πληροφορικής και τη σωστή ασφάλεια δικτύου.

Είναι στη συνέχεια VPN λογισμικού μόνο για άτομα?

Λοιπόν, εάν είστε απλώς ένας διαδικτυακός χρήστης που θέλει να αποκρύψει τη διεύθυνση IP σας και να κρυπτογραφήσει την διαδικτυακή επισκεψιμότητά σας, είστε πολύ καλύτεροι με ένα λογισμικό VPN από ένα υλικό. Είναι πολύ πιο φιλικό προς το χρήστη, εύκολο στη ρύθμιση και οικονομικά αποδοτικό.

Όμως, τα VPN λογισμικού λειτουργούν καλά για τις επιχειρήσεις – ιδιαίτερα για μικρές επιχειρήσεις, μερικές φορές ακόμη και για μεγάλες επιχειρήσεις ανάλογα με το κόστος και τις ανάγκες σας. Σε τελική ανάλυση, είναι ένας απλός και διαισθητικός τρόπος για:

  • Παράκαμψη γεωγραφικών μπλοκ που εμποδίζουν τους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους.
  • Ασφαλίστε τις κλήσεις VoIP με απομακρυσμένους υπαλλήλους, συνεργάτες και πελάτες.
  • Δώστε στους απομακρυσμένους υπαλλήλους γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο εργασίας σας.
  • Κάνετε τόνους έρευνας SEO.

VPN υλικού έναντι λογισμικού VPN – ποιο είναι καλύτερο?

Οι διαφορές μεταξύ υλικού και λογισμικού VPN μπορεί να είναι λίγο πολύ τεχνικές και περίπλοκες, οπότε θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλό.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ενότητα θα είναι ως επί το πλείστον σχετική για τις επιχειρήσεις, αν και μπορεί να βρείτε καλές πληροφορίες εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα υλικό VPN για προσωπική χρήση.

Λοιπόν, αυτό είναι που κάνει κάθε τύπος VPN καλύτερα από τον άλλο:

1. Τα λογισμικά VPN έχουν καλύτερες τιμές

Εάν ελπίζατε να ακούσετε ότι τα VPN υλικού είναι πολύ προσιτά και φθηνά, έχουμε άσχημα νέα για εσάς.

Ένα VPN υλικού θα σας κοστίζει κανονικά από 100 έως 500 $ – μερικές φορές ακόμη και 1.000 $ ή περισσότερα.

Και εάν η επιχείρησή σας επεκταθεί και αρχίσετε να προσλαμβάνετε όλο και περισσότερους ανθρώπους, θα πρέπει προφανώς να λάβετε επιπλέον VPN υλικού, ενδεχομένως να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε το αρχικό κόστος.

Υπάρχουν ορισμένα VPN υλικού που μπορείτε να λάβετε με λιγότερα από 100 $, αλλά προφανώς δεν είναι τόσο ισχυρά όσο τα πιο ακριβά. Μπορούν να είναι μια καλή επιλογή για ένα οικιακό δίκτυο, ωστόσο θα ήταν πολύ πιο βολικό και απλό να αποκτήσετε ένα λογισμικό VPN και να το ρυθμίσετε στον οικιακό σας δρομολογητή.

Τα VPN λογισμικού, από την άλλη πλευρά, μπορούν να κοστίσουν μόλις 4 έως 7 $ ανά μήνα.

“Αλλά δεν θα χρειαστεί να λάβω πολλούς λογαριασμούς για τους υπαλλήλους μου;”

Λοιπόν, εξαρτάται πραγματικά από πόσους υπαλλήλους μιλάμε. Εάν έχετε 20 υπαλλήλους, για παράδειγμα, θα πρέπει να λάβετε μόνο τέσσερις λογαριασμούς με το CactusVPN, καθώς επιτρέπουμε έως και πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις ανά συνδρομή.

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας, μικρή επιχείρηση ή απλώς ένας μέσος χρήστης στο διαδίκτυο, είναι αρκετά το μυαλό – ένα λογισμικό VPN είναι πολύ καλύτερο για το πορτοφόλι σας.

2. Η απομακρυσμένη πρόσβαση με VPN υλικού είναι λίγο πιο περίπλοκη

Ένας από τους κύριους λόγους που κάθε επιχείρηση θα ήθελε VPN υλικού είναι να προσφέρει στους υπαλλήλους απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας. Μόλις το VPN είναι διαθέσιμο, οι εργαζόμενοι θα έχουν γρήγορη απομακρυσμένη πρόσβαση.

Έμφαση όμως στο «μία φορά».

Η ρύθμιση απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω VPN υλικού δεν είναι καθόλου απλή. Εάν δεν διαθέτετε προσωπικό πληροφορικής που ξέρει τι κάνουν, όχι μόνο θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ρυθμιστούν τα πάντα, αλλά θα υπάρξουν επίσης κίνδυνοι σφάλματος, με αποτέλεσμα λιγότερο ασφαλείς συνδέσεις.

Με τα VPN λογισμικού, θα έχετε ευκολότερο χρόνο να ρυθμίσετε απομακρυσμένη πρόσβαση για τους υπαλλήλους σας. Το μόνο αποτέλεσμα είναι ότι πρέπει να βρείτε έναν πάροχο που προσφέρει πρόσβαση σε αποκλειστικές διευθύνσεις IP.

Δεδομένου ότι αυτές οι διευθύνσεις δεν αλλάζουν και χρησιμοποιούνται μόνο από τους υπαλλήλους σας, μπορείτε να τις προσθέσετε στη λίστα στο δίκτυό σας για να τους δώσετε πρόσβαση. Στη συνέχεια, μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε αρχεία εργασίας χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες συνδέσεις VPN.

3. Η ασφάλεια είναι αξιοπρεπής και με τις δύο επιλογές

Εάν αναζητήσετε ασφάλεια VPN υλικού, θα βρείτε κυρίως ασαφείς ισχυρισμούς σχετικά με το πώς είναι πολύ πιο ασφαλείς από τα VPN λογισμικού. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες που να περιγράφουν ακριβώς τον λόγο.

Η καλύτερη εικασία μας είναι ότι τα VPN υλικού μπορεί να είναι θεωρητικά πιο ασφαλή επειδή προσφέρουν αποκλειστικές συνδέσεις, ενώ η χρήση λογισμικού VPN σημαίνει συνήθως κοινή χρήση ενός διακομιστή VPN με δεκάδες άλλους χρήστες.

Υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός ότι οι χάκερ είναι πιο πιθανό να επιτεθούν σε VPN λογισμικού αντί των ομολόγων υλικού τους, αλλά δεν υπάρχουν δεδομένα για να το υποστηρίξουν.

Στην πραγματικότητα, εάν επρόκειτο να ελέγξετε τις τελευταίες ειδήσεις, θα δείτε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ασχολούνται περισσότερο με τη στόχευση VPN υλικού στις μέρες μας.

Ωστόσο, τα VPN υλικού είναι γενικά πολύ ασφαλή. Έχουν ενσωματωμένο τείχος προστασίας, προσφέρουν κρυπτογράφηση SSL και μπορούν να υποστηρίξουν ισχυρά πρωτόκολλα. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το εάν ο πάροχος VPN έχει ή όχι πολιτική καταγραφής, επειδή είστε ο μόνος που θα εκτελεί τα πάντα.

Κρυπτογράφηση VPN

Το μόνο πρόβλημα με αυτούς είναι η ασφάλειά τους να χτυπήσει εάν η ομάδα σας δεν διαμορφώσει σωστά το VPN. Επίσης, οι χάκερ θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα VPN υλικού αν καταφέρουν να στοχεύσουν επιτυχώς την επιχείρησή σας με επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και ψαρέματος.

Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε παρόμοιο επίπεδο ασφάλειας και με VPN λογισμικού. Απλά πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο που λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας – ιδανικά έναν που παρέχει κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού, πρόσβαση σε πρωτόκολλα όπως IKEv2, SoftEther, L2TP / IPSec και OpenVPN και έχει μια σαφή πολιτική καταγραφής.

Επιπλέον, τα VPN λογισμικού μπορούν να περιλαμβάνουν άλλες εύχρηστες λειτουργίες που προστατεύουν τα δεδομένα και το απόρρητό σας – όπως ενσωματωμένη προστασία διαρροών DNS και διακόπτη Kill.

Το καλύτερο από όλα – δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για εσάς ή την ομάδα σας για τυχόν λάθη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

4. Τα VPN υλικού μπορεί να είναι ταχύτερα, αλλά όχι πάντα

Ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία πώλησης VPN υλικού είναι η υψηλή ταχύτητά τους. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ένα VPN υλικού θα ήταν πολύ πιο γρήγορο από τα VPN λογισμικού, επειδή δεν πραγματοποιούν διαδικασίες κρυπτογράφησης και σήραγγας σε λογισμικό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πίεση στην CPU της συσκευής.

Αντ ‘αυτού, τα VPN υλικού έχουν τις δικές τους αποκλειστικές CPU, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις συνδέσεις VPN που επιβραδύνουν το δίκτυο ή τις συσκευές σας αφαιρώντας τους κύκλους CPU από άλλες εφαρμογές που τις χρειάζονται.

Ακούγεται πολύ καλό, σωστά?

Λοιπόν, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη – όλα αυτά ίσχυαν πριν από πολλά χρόνια.

Σήμερα, όχι τόσο πολύ.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τώρα συσκευές (ακόμη και κινητά τηλέφωνα) που διαθέτουν αρκετά ισχυρό υλικό που μπορούν να χειριστούν συνδέσεις VPN πάνω από όλες τις άλλες διαδικασίες που εκτελούν.

Εάν προσθέσετε ισχυρό εύρος ζώνης στο μείγμα, μπορείτε να αποκτήσετε αξιοπρεπείς ταχύτητες και με ένα λογισμικό VPN.

Έξυπνη ταχύτητα DNS

Φυσικά, λάβετε υπόψη ότι ακόμη και με όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες να αντιμετωπίσετε κάποια απώλεια ταχύτητας με ένα λογισμικό VPN, ανάλογα με το πόσο μακριά βρίσκεστε από το διακομιστή, ποια κρυπτογράφηση χρησιμοποιείτε και αν το τείχος προστασίας σας παρεμβαίνει στις συνδέσεις VPN (μεταξύ άλλων).

Συνολικά, εάν δεν χρειάζεται να αποκρύψετε τη γεωγραφική τοποθεσία των υπαλλήλων σας ή να καταργήσετε τον αποκλεισμό περιεχομένου και διαδικτυακών υπηρεσιών και η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική για εσάς, ένα VPN υλικού ενδέχεται να λειτουργεί καλύτερα. Παρόλα αυτά, ίσως είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε το VPN ενός λογισμικού προτού αρχίσετε να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε VPN υλικού.

5. Τα VPN υλικού δεν είναι τόσο φιλικά προς το χρήστη όσο τα VPN λογισμικού

Όσον αφορά το VPN υλικού έναντι του λογισμικού VPN, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα VPN υλικού απαιτούν πολύ περισσότερη τεχνική τεχνογνωσία.

Βασικά, με VPN υλικού, δεν έχετε πραγματικά ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε. Έτσι, εσείς ή η ομάδα πληροφορικής σας θα πρέπει να το διαμορφώσετε με μη αυτόματο τρόπο για να το χρησιμοποιήσουν όλοι.

Εάν το προσωπικό πληροφορικής σας δεν έχει εμπειρία με VPN υλικού, θα χρειαστεί επιπλέον εκπαίδευση. Και αυτό είναι πιθανό να συμβεί δεδομένου ότι τα VPN υλικού τείνουν να έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις διαμόρφωσης και διαχείρισης από τους εταιρικούς δρομολογητές και τα τείχη προστασίας.

Επιπλέον, ρυθμίζοντας ένα VPN υλικού, θα πρέπει να διαμορφώσετε σωστά ολόκληρο το δίκτυό σας για να το προσαρμόσετε. Επίσης, η ομάδα πληροφορικής σας θα πρέπει να την παρακολουθεί συνεχώς και να εκτελεί συντήρηση για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν καλά.

Ω, και η ομάδα θα πρέπει επίσης να ελέγχει τακτικά τον ιστότοπο του κατασκευαστή για ενημερώσεις. Εάν κυκλοφορήσει οποιεσδήποτε ενημερώσεις, η ομάδα σας θα πρέπει να τις εφαρμόσει χειροκίνητα, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο ανάλογα με το πόσο περίπλοκο είναι το υλικό. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει διακοπή της υπηρεσίας σε ολόκληρη την εταιρεία.

Ένα VPN λογισμικού, ωστόσο, είναι εξαιρετικά απλό. Απλά πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τον πελάτη από τον πάροχο VPN, να τον εκτελέσετε και να επιλέξετε έναν διακομιστή VPN. Ο πάροχος VPN φροντίζει τα υπόλοιπα.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Ακόμη και οι ενημερώσεις αντιμετωπίζονται αυτόματα. Συνήθως, ο πελάτης θα σας στείλει μια ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει ότι είναι καιρός να ενημερώσετε τη νέα έκδοση.

Επιπλέον, ακόμα κι αν εσείς ή κάποιος από τους υπαλλήλους σας εξακολουθείτε να μην ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό VPN, οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν υποστήριξη 24/7 ή μια διαδικτυακή Γνωσιακή Βάση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε γρήγορα τη λύση που χρειάζεστε.

6. Τα λογισμικά VPN παρέχουν πολύ καλύτερη επεκτασιμότητα

Εάν πρέπει να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας με ένα λογισμικό VPN, απλά πρέπει να αποκτήσετε έναν επιπλέον λογαριασμό για τους νέους υπαλλήλους σας – είναι απλό και δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Και αν λάβετε μια συνδρομή με πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις, μπορείτε να κλιμακώσετε πολύ πιο γρήγορα και φθηνότερα.

Ωστόσο, με ένα VPN υλικού, θα πρέπει είτε να λάβετε πρόσθετα υλικού που υποστηρίζουν την ανάπτυξη που χρειάζεστε (για παράδειγμα, επιπλέον συνεδρίες VPN) ή θα πρέπει να αποκτήσετε ένα νέο μοντέλο.

Κάνοντας το τελευταίο σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ξοδέψετε ακόμα περισσότερα χρήματα και τα χρήματα που ξοδέψατε προηγουμένως στο υλικό VPN που αντικαθιστάτε θα χαθούν πολύ αν δεν βρείτε άλλη χρήση για αυτό.

Ω, και μην ξεχνάτε ότι το προσωπικό πληροφορικής σας πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί στο νέο VPN υλικού – για να μην αναφέρουμε ότι θα πρέπει να επανεξετάσει το περιβάλλον δικτύωσης της εταιρείας για άλλη μια φορά εάν το νέο VPN είναι πολύ διαφορετικό από το παλιό.

Χρειάζεστε μια αξιόπιστη, ασφαλή λύση VPN λογισμικού?

Έχουμε την πλάτη σας.

Το CactusVPN παρέχει κρυπτογράφηση κορυφαίας γραμμής με πρόσβαση σε πρωτόκολλα VPN υψηλής ασφάλειας. Επίσης, εξοπλίσαμε την υπηρεσία μας με διακόπτη Kill, και εφαρμογές Killer, και προστασία από διαρροές DNS.

Ω, και εφαρμόζουμε μια αυστηρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, οπότε το απόρρητό σας θα είναι πάντα ασφαλές.

Και αν χρειάζεστε ένα VPN για την επιχείρησή σας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το CactusVPN είναι πολύ επεκτάσιμο. Μπορείτε πραγματικά να συνδέσετε έως και πέντε συσκευές ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα συνδρομής. Αυτό, και μπορείτε να εγκαταστήσετε την υπηρεσία μας στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες.

Επιπλέον, εάν χρειάζεστε βοήθεια, είμαστε διαθέσιμοι 24/7.

Ακούγεται καλό?

Εφαρμογή CactusVPN

Στη συνέχεια, προχωρήστε και δοκιμάστε την υπηρεσία μας – παρέχουμε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 24 ωρών. Δεν χρειάζεται να δώσετε στοιχεία πιστωτικής κάρτας και έχετε πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες.

Επιπλέον, παρέχουμε επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, εάν η υπηρεσία δεν λειτουργεί όπως διαφημίζεται.

VPN υλικού έναντι λογισμικού VPN – Η κατώτατη γραμμή

Τα VPN υλικού και λογισμικού επιτυγχάνουν παρόμοιο στόχο, αλλά υπάρχουν σαφείς διαφορές μεταξύ τους:

  • Το hardware VPN είναι μια αποκλειστική, αυτόνομη συσκευή με αποκλειστικό επεξεργαστή που χειρίζεται τις λειτουργίες VPN.
  • Ένα λογισμικό VPN είναι μια εγγενής ή εφαρμογή τρίτου μέρους που διαμορφώνετε ή εγκαθιστάτε στη συσκευή σας για να εκτελεί συνδέσεις VPN – είτε σε διακομιστή που διαθέτετε είτε σε διακομιστή παρόχου VPN.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά – VPN υλικού έναντι λογισμικού VPN, το οποίο είναι η καλύτερη επιλογή?

Εξαρτάται πραγματικά από τις ανάγκες σας. Εάν διευθύνετε μια μεγάλη επιχείρηση, έχετε μια εξειδικευμένη ομάδα πληροφορικής και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκλειστικές συνδέσεις VPN, το VPN υλικού είναι μια καλή επιλογή.

Αλλά εάν θέλετε απλώς να κρυπτογραφήσετε την κυκλοφορία ιστού ή τις συνδέσεις σας στο δίκτυο εργασίας σας, δεν θέλετε να ασχοληθείτε με μια περίπλοκη, χρονοβόρα διαδικασία εγκατάστασης και προτιμάτε να αποφύγετε να ξοδέψετε πάνω από 100 $ ή 500 $ σε υλικό, ένα λογισμικό VPN είναι ένα πολύ καλύτερη επιλογή.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me