Bagaimana Mengubah Wilayah Netflix Anda ke Mana-mana Negara

Bagaimana Mengubah Wilayah Netflix Anda ke Mana-mana Negara


Salah satu perkara yang paling menggangguku mengenai Netflix adalah bagaimana perbezaan kandungannya secara drastik bergantung pada bahagian dunia mana saya berada.

Sebagai contoh, jika saya ingin menonton lima filem Terminator yang kini tersedia di perkhidmatan ini, saya harus pergi ke tidak kurang dari tiga negara yang berbeza: UK, Jepun, dan Kanada.

Atau adakah saya?

Sudah tentu ada cara yang lebih mudah (apatah lagi lebih murah) untuk menyelesaikannya.

Untuk mengakses rancangan dari mana-mana negara, yang perlu anda lakukan ialah menukar wilayah Netflix anda. Ini adalah proses mudah yang boleh diuruskan oleh sesiapa sahaja. Satu-satunya perkara yang anda perlukan ialah rangkaian peribadi maya (VPN).

Untuk itu, berikut adalah panduan ringkas mengenai cara menukar negara pada akaun Netflix anda sesuka hati dengan menggunakannya.

Cara Mengubah Wilayah Netflix Anda – Gambaran Keseluruhan Pantas

Ini adalah proses empat langkah yang mudah untuk menukar negara anda di Netflix. Walaupun saya menyentuh semua perkara ini dengan lebih terperinci, berikut adalah ikhtisar ringkas:

 1. Pilih penyedia VPN yang dengan pantas menyahsekat Netflix. NordVPN dan PureVPN adalah dua yang terbaik dalam perniagaan.
 2. Muat turun aplikasi klien VPN dan pasangkannya pada peranti anda.
 3. Dengan menggunakan aplikasi VPN, sambungkan ke pelayan di negara yang perpustakaan Netflix anda mahu streaming.
 4. Mulakan Netflix, pilih rancangan anda, duduk dan berehat.

Mengapa Anda Memerlukan VPN untuk Menstrim Netflix?

Alasan terbesar untuk menggunakan VPN untuk menonton Netflix adalah sekatan geografi yang dikenakannya pada kandungannya.

Dengan kata lain, pemilihan rancangan yang akan anda tonton di Netflix AS mungkin berbeza secara drastik dengan yang anda lihat di Netflix Kanada, yang masih berbeza dengan Netflix Jepun.

Pada akhirnya, Netflix mengekalkan 34 katalog khusus wilayah yang berbeza. Walaupun sebilangan kandungan bertindih dari satu negara ke negara lain, bagi kami penonton, ia biasanya diterjemahkan kepada pengalaman streaming yang jauh berbeza berdasarkan lokasi kami.

Netflix menentukan lokasi semasa anda dan katalog mana yang boleh anda akses berdasarkan alamat IP peranti anda.

Menyambung ke VPN menyembunyikan IP sebenar anda dan menggantikannya dengan pelayan VPN yang anda pilih.

Sekiranya anda memilih pelayan Jerman, kini peranti anda akan mempunyai alamat IP Jerman dan akan dibenarkan mengalirkan kandungan dari Netflix Jerman.

NordVPN biasa menukar wilayah Netflix ke Jerman

Sangat mudah. Dan ini tentu saja berfungsi untuk mana-mana negara.

Cara Memilih VPN untuk Netflix

Apabila tiba masanya untuk memilih penyedia VPN untuk menukar wilayah Netflix anda, ada beberapa perkara yang harus anda perhatikan.

 1. Pilih VPN yang Berfungsi Dengan Netflix

  Dulu mungkin untuk membuka kunci perpustakaan Netflix dengan hampir semua perkhidmatan VPN. Namun, pada awal tahun 2016, itu tidak lagi berlaku.

  Pada bulan Januari tahun itu, dalam usaha untuk menggembirakan pemegang lesen kandungan, Netflix melarang VPN dan mula menghentikan penggunaannya.

  Walaupun mereka berjaya, dan banyak VPN tidak lagi berfungsi dengan Netflix, ada yang berjaya selangkah lebih maju. Salah satu penyedia itu adalah apa yang anda perlukan.

  NordVPN dan PureVPN yang disebutkan di atas adalah pilihan yang baik. Terdapat juga segelintir yang lain, termasuk setiap entri pada senarai VPN terbaik saya untuk Netflix.

 2. Pelayan VPN di Negara yang Ingin Buka Kunci

  Anda tidak boleh menukar wilayah Netflix ke negara tertentu jika VPN anda tidak mempunyai pelayan di sana.

  Dengan kata lain, jika anda ingin mengalirkan Netflix Perancis, periksa semula VPN pilihan anda mempunyai pelayan Perancis (berikut adalah senarai VPN Perancis terbaik sekiranya anda benar-benar mencari).

  Semua VPN akan membolehkan anda menyambung ke negara-negara popular seperti AS, UK, Kanada, atau Australia. Tetapi jika anda ingin menukar wilayah ke Jepun, sebagai contoh, kemungkinan hanya penyedia yang mempunyai senarai pelayan yang besar.

 3. Kelajuan Muat turun yang Hebat

  Untuk pengalaman streaming Netflix yang baik dari mana saja di dunia, anda memerlukan VPN pantas – yang dapat mengekalkan sambungan yang pantas dan boleh dipercayai.

  Jika tidak, sementara anda mungkin mendapat akses dari kandungan Netflix pasaran, ia mungkin berantakan piksel – yang sering terganggu oleh skrin penyangga yang menjengkelkan.

  Dan itu bukan cara untuk menonton.

 4. Berbilang Sambungan Dibolehkan

  Sekiranya anda bukan satu-satunya orang di rumah anda yang ingin menonton rancangan Netflix dari negara lain, anda memerlukan VPN yang membolehkan banyak sambungan pada masa yang sama.

  Hari ini, kebanyakan penyedia memberi anda lima atau lebih. Tetapi ada yang akan membebaskan anda dua. Jadi, ini pasti sesuatu yang perlu diberi perhatian.

 5. Sokongan Pelanggan yang Baik

  Seperti yang saya nyatakan, Netflix berusaha keras untuk mengelakkan perubahan wilayah dengan VPN. Dan, dari semasa ke semasa, malah penyedia perkhidmatan terbaik akan mengalami gangguan sementara.

  Apabila itu berlaku, jabatan sokongan yang baik bernilai emasnya. Mereka akan membantu anda bangun dan berjalan dengan menyelesaikan masalah sambungan anda dan mengarahkan anda ke pelayan VPN yang betul – yang masih berfungsi.

Cara Menonton Netflix Dari Negara Lain

Menggunakan VPN untuk menukar lokasi Netflix anda sangat mudah. Inilah panduan langkah demi langkah yang mudah.

 1. Pilih VPN yang Baik

  Seperti yang dibahas dalam bahagian di atas, langkah pertama untuk mengalirkan kandungan Netflix di luar pasaran adalah memilih VPN yang sesuai untuk pekerjaan.

  Dengan andaian anda mengikuti lima perkara yang saya nyatakan semasa memilih penyedia anda, anda harus maju. Daftar, dan anda selangkah lagi untuk menonton apa sahaja dan semua yang ditawarkan oleh Netflix.

 2. Pasang Aplikasi Klien VPN pada Peranti Anda

  Setelah anda menyediakan akaun VPN anda, muat turun pelanggan. Semua penyedia akan mempunyai bahagian “Aplikasi VPN” di laman web mereka di mana anda dapat mencari perisian yang tepat untuk platform anda.

  Setiap VPN yang separuh layak akan mempunyai perisian untuk Windows, macOS, iOS, dan Android.

  Namun, jika anda ingin menonton Netflix pada peranti yang tidak biasa digunakan – seperti kotak Linux atau TV Pintar – mungkin ada sedikit kerja manual yang terlibat.

  Walaupun begitu, anda seharusnya dapat menemui petunjuk penyediaan langkah demi langkah terperinci di laman web penyedia. Sekiranya anda menghadapi masalah, sokongan pelanggan yang baik yang saya nyatakan akan lebih senang membantu anda.

 3. Sambungkan ke Pelayan VPN di Negara yang Anda Ingin Menonton Netflix

  Dengan aplikasi VPN anda terpasang, anda kini sudah siap untuk mengakses wilayah Netflix yang lain. Buka klien, pilih negara tempat anda mengalirkan kandungan, dan sambungkan. Sekiranya anda ingin mendapatkan Netflix US di Australia, anda perlu menyambung ke pelayan Amerika.

  Sebilangan besar aplikasi VPN mempunyai peta atau senarai yang memudahkan penyambungan ke negara tertentu. Inilah yang kelihatan seperti NordVPN.

  Menukar negara Netflix dalam klien NordVPN

  Penyedia lain mungkin merangkumi pelayan Netflix khusus. Sekiranya betul, gunakan salah satu daripadanya. PureVPN melakukan ini.

  Mengubah wilayah Netflix dengan memilih pelayan VPN dengan PureVPN

 4. Tonton Netflix Dari Kawasan Lain

  Dengan peranti anda disambungkan ke VPN, aktifkan Netflix. Kandungan yang anda lihat sekarang akan menjadi wilayah pilihan anda.

  Yang tinggal hanyalah duduk dan menikmati persembahan.

Negara Netflix mana yang boleh saya akses dengan VPN?

Jawapan ringkasnya adalah semuanya.

Jawapan panjangnya ialah, walaupun Netflix tersedia di lebih dari 190 negara, ia hanya mempunyai 34 katalog khusus negara – dengan jumlah pertindihan yang banyak di antara mereka.

Jadi, dalam praktiknya, selagi anda dapat mengakses 34 negara tersebut, anda dapat melihat semua yang ditawarkan oleh gergasi streaming (jadual boleh disusun mengikut lajur jika anda mahu melakukannya).

34 wilayah Netflix adalah seperti berikut:

ArgentinaAustraliaBelgium
BrazilKanadaRepublik Czech
PerancisJermanYunani
Hong KongHungaryIceland
IndiaIsraelItali
JepunLithuaniaMexico
BelandaPolandPortugal
RomaniaRusiaSingapura
SlovakiaAfrika SelatanSout Korea
SepanyolSwedenSwitzerland
ThailandTurkiInggeris
Amerika Syarikat

Bagi sebahagian besar daripada kita, katalog yang paling penting untuk diakses adalah Netflix US. Ini adalah salah satu yang terbesar di antara pasaran utama dan, yang lebih penting lagi, telah mempunyai siaran terbanyak.

Inilah bagaimana jumlah judul, filem, dan nombor siri dipecahkan untuk lapan negara Netflix yang paling kerap diakses.

NegaraJumlah TajukMoviesSeries
Amerika Syarikat582939221907
Inggeris595339482005
Australia555436431911
Kanada589640711825
Perancis422326431580
Jerman449529561539
Jepun514133561785
Belanda406626411425

Data di atas diperoleh daripada laman web Carian Global dalam talian Netflix tidak rasmi.

Bolehkah Saya Menonton Netflix Di Luar Negara?

Sekiranya anda melancong ke salah satu negara 190 plus di mana ia tersedia, anda boleh menggunakan Netflix di luar negara. Secara lalai, anda hanya dapat mengalirkan kandungan dari negara tempat anda berada.

Tetapi, sama seperti anda boleh menukar wilayah Netflix menggunakan VPN ketika di rumah, anda juga boleh melakukan perkara yang sama ketika berada di jalan raya. Dengan kata lain, anda boleh terus mengakses perpustakaan tepat yang selalu anda miliki dengan menyambung ke pelayan VPN yang terletak di tempat anda tinggal.

Melangkah selangkah lagi, Netflix bahkan dapat digunakan di negara yang berbeza pada masa yang sama.

Selagi anda tidak melebihi jumlah skrin yang dapat anda tonton secara serentak yang dibenarkan oleh rancangan anda, anda bebas untuk berkongsi akaun Netflix anda melintasi sempadan antarabangsa.

Oleh itu, semasa anda menayangkan rancangan kegemaran anda pada percutian anda yang seterusnya, sesiapa sahaja yang mempunyai akses ke Netflix anda juga dapat menontonnya di rumah.

Adakah Netflix Membolehkan Penggunaan VPN?

Secara rasmi, Netflix tidak mahu kami berhubung dengan perkhidmatan mereka dengan VPN, kerana kewajiban mereka untuk menguatkuasakan perjanjian pelesenan dengan pengeluar kandungan.

Atas sebab itu, pada Januari 2016, syarikat telah meletakkan salah satu sistem pengesanan dan penyekat VPN yang paling canggih dari mana-mana penyedia kandungan internet.

Dalam praktiknya, bagaimanapun, tidak ada laporan umum mengenai Netflix yang menghukum mana-mana pelanggan kerana negara yang menggunakan VPN – tentu saja, melarang kita daripada streaming semasa bersambung ke satu.

Ini masuk akal. Netflix tidak mempunyai insentif untuk mengecewakan pelanggan kami dengan perintah pemegang hak.

Melarang penggunaan VPN sepenuhnya adalah masalah yang sangat sukar untuk diselesaikan, dan selagi Netflix sekurang-kurangnya kelihatan seperti yang dicuba, pengeluar kandungan nampaknya berpuas hati.

Intinya ialah jika anda bersedia melakukan apa yang diperlukan untuk menukar wilayah Netflix dengan VPN – yang tidak begitu sukar – tidak ada yang akan menghukum anda kerana itu.

Bolehkah Saya Menggunakan VPN Percuma untuk Menukar Kawasan Netflix?

Walaupun boleh menggunakan VPN percuma untuk menukar negara Netflix anda dengan jayanya, biasanya sukar untuk dilakukan. Dan selalunya, idea yang tidak baik untuk dicuba.

Sebilangan besar perkhidmatan VPN percuma sudah ada dalam senarai disekat Netflix. Mereka tidak dapat berhubung, dan tidak mungkin mereka akan melakukannya – penyedia percuma tidak mempunyai sumber daya (atau bahkan kecenderungan) untuk terus berusaha mengatasi larangan VPN Netflix.

Sebilangan besar VPN percuma juga dilengkapi dengan sekatan data. Walaupun anda dapat membuka blokir rancangan dari wilayah lain, anda mungkin mencapai had data anda sebelum dapat menontonnya dari awal hingga akhir – walaupun pada tetapan kualiti terendah Netflix.

Dan bagaimana jika anda berjaya mencari penyedia percuma tanpa had data? Kemungkinan ada juga yang lain. Anda mungkin akan mengalami pelayan yang terlalu banyak, prestasi yang buruk, dan pengalaman streaming keseluruhan yang menyedihkan.

Sudah tentu, terdapat amalan keselamatan dan privasi yang dipersoalkan dari banyak VPN percuma.

Anda boleh mengalami suntikan iklan, pengumpulan data yang mengganggu, dan, dalam kes yang paling teruk, jangkitan malware.

Apabila harga bulanan beberapa penyedia VPN terbaik adalah sebilangan kecil dari kos langganan Netflix, bagi saya, menggunakan satu adalah tidak perlu.

Walaupun begitu, jika anda masih tergoda untuk menggunakan laluan VPN percuma untuk memuaskan keinginan Netflix pasaran kami, sekurang-kurangnya, jangan mula menggunakan penyedia pertama yang anda dapati. Lakukan sedikit kajian terlebih dahulu.

Ubah Kesimpulan Wilayah Netflix

Menstrim kandungan Netflix dari mana-mana negara di dunia tidaklah rumit. Selagi anda mempunyai penyedia VPN yang betul dan mengikuti beberapa langkah mudah yang dinyatakan di atas, anda akan dapat mengubah wilayah Netflix anda seberapa banyak yang anda mahukan.

Hanya perlu beberapa minit untuk menyiapkannya. Selesaikan, dan anda boleh menonton rancangan yang ditawarkan Netflix, di mana sahaja anda berada.

Awak juga mungkin menyukai:
 • VPN Terbaik untuk Netflix
 • Adakah NordVPN Bekerja Dengan Netflix?
 • Adakah Akses Internet Peribadi Berfungsi Dengan Netflix?
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me