Cara Menonton TV UK Di Luar Negara

Cara Menonton TV UK Di Luar Negara


Selalu ada sesuatu untuk ditonton di TV Inggeris. Antara BBC, ITV, Channel 4, Sky, dan banyak lagi, kami tidak pernah rugi untuk pengaturcaraan yang hebat. Dan kerana setiap saluran menawarkan aplikasi streaming (anggap BBC iPlayer, ITV Hub, atau Sky Go), mengikuti rancangan kegemaran anda sangat mudah.

Mudah sepanjang anda berada di UK yang terletak, begitulah.

Percubaan untuk menstrimkan kandungan dari luar negara, dan kemungkinan anda akan disambut dengan mesej seperti berikut:

BBC iPlayer hanya berfungsi di UK. Maaf, ini disebabkan masalah hak.

Tetapi, jangan risau. Walaupun penampilan, menonton TV UK di luar negara adalah mudah. Sama ada anda menjalankan perniagaan di Amerika Syarikat, bercuti di Cyprus atau Malta, dan anglophile di Australia atau Kanada, atau menghabiskan musim sejuk anda di Sepanyol, Portugal, atau Perancis, anda masih boleh menonton televisyen Britain dengan sesuka hati.

Dan ini tentu saja berlaku untuk siaran langsung dan pengaturcaraan atas permintaan yang ditunjukkan sebelumnya.

Jadi, apa muslihatnya? Baca terus dan ketahui.

Cara Menonton TV UK Di Luar Negara: Permulaan Pantas

The penyelesaian termudah untuk mengelilingi sekatan geografi dan menonton rancangan TV Inggeris kegemaran anda dari mana sahaja di dunia VPN yang baik.

Dengan menyembunyikan alamat IP sebenar anda dan menggantinya dengan alamat dari UK, VPN menjadikannya kelihatan ke BBC, Saluran 4, atau perkhidmatan lain seolah-olah peranti anda berada di negara ini walaupun tidak.

Dengan kata lain, VPN dapat membuat anda streaming kandungan TV yang ditayangkan sebelumnya dan langsung dalam masa yang singkat.

Dan sangat mudah untuk disiapkan juga. Inilah a panduan langkah demi langkah cepat (Lagipun rancangan TV kegemaran anda tidak menunggu siapa pun).

 1. Pilih VPN. Pada masa ini saya menggunakan CyberGhost, tetapi mana-mana penyedia yang disenaraikan di halaman ini atau senarai VPN UK saya harus berfungsi dengan baik.
 2. Langgan perkhidmatan dan pasang aplikasi pada peranti atau komputer anda.
 3. Log masuk ke aplikasi VPN.
 4. Pilih pelayan VPN di UK dan sambungkan dengannya.
 5. Pergi ke laman web saluran TV yang ingin anda tonton. Menggunakan aplikasi TV saluran juga akan berfungsi.
 6. Angkat kaki dan nikmati persembahannya!

Langkah-langkah di atas bekerja untuk sebarang perkhidmatan streaming UK, termasuk BBC iPlayer, ITV Hub, Channel Four All 4, Sky Go, dan lain-lain. Mudah, betul?

Mengapa Menggunakan VPN untuk Menonton TV British di Luar Negara?

Untuk terus terang, anda memerlukan VPN untuk menonton TV UK dari luar negara kerana tanpa satu, anda tidak boleh melakukannya.

Penyiar Britain tidak selalu memegang hak antarabangsa untuk setiap filem atau siri yang mereka tayangkan. Jadi, untuk memuaskan pemilik kandungan, mereka menyekat akses ke semua peranti dengan alamat IP asing.

Itu bermaksud bagi sesiapa sahaja yang berada secara fizikal di luar United Kingdom, malah pembayar yuran lesen TV, kekecewaan dan kerap berlaku kesalahan seperti yang ada di bawah.

Tidak dapat menonton TV UK di Amerika Syarikat atau Kanada

VPN adalah alat yang sempurna untuk mengatasi jenis sekatan geografi ini. Ini boleh memperdayakan perkhidmatan penstriman untuk memikirkan bahawa peranti anda ada di UK walaupun berada di luar negara. Ia juga boleh dilakukan dengan lebih dipercayai daripada laman web TV langsung yang teduh – dan perbezaan kualiti gambar seperti malam dan siang.

Sebagai bonus yang bagus, VPN juga tingkatkan privasi anda dan keselamatan bila-bila masa anda menggunakannya juga.

Setelah anda menyediakan VPN, anda dapat menggunakannya untuk aliran pengaturcaraan dari sebilangan perkhidmatan di luar UK. Contohnya, ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk menonton Netflix dari negara lain.

Cara Memilih VPN yang Akan Menayangkan Tayangan UK

Di sinilah keadaan bertambah sedikit – walaupun tidak terlalu banyak – rumit. Kerana beberapa sebab, beberapa perkhidmatan VPN tidak berfungsi hampir sama seperti yang lain untuk menyekat penyekat kandungan geo-terhad. BBC iPlayer yang mengesan penggunaan VPN, misalnya, adalah masalah yang terkenal dengan banyak penyedia – walaupun satu dengan penyelesaian yang sangat mudah.

Oleh itu, bagaimana anda tahu VPN mana yang membolehkan anda menstrim TV Inggeris dari luar UK dengan pasti? Disini adalah empat perkara besar untuk diperhatikan.

 1. Pelayan Pelbagai UK

  Semakin banyak pelayan yang dimiliki VPN di UK, semakin baik.

  Penyedia kandungan menyedari betapa mudahnya VPN dapat digunakan untuk mengatasi blok mereka. Oleh itu, mereka melakukan yang terbaik untuk menyenarai hitam alamat IP UK yang digunakan oleh VPN dan memperlakukannya seolah-olah mereka asing.

  Tidak ada jalan penyelesaiannya.

  Tetapi, perkhidmatan VPN yang lebih baik sangat bagus untuk menukar IP yang disenarai hitam dengan yang berfungsi. Kelemahannya ialah proses ini mungkin memerlukan sedikit masa – dari beberapa jam hingga beberapa hari, bergantung pada penyedia.

  Dengan menggunakan VPN yang mempunyai ratusan pelayan berasaskan Britain, anda akan mempunyai banyak alamat IP untuk dipilih dan tidak ada masalah untuk mencari yang membolehkan anda menonton TV UK di luar negara.

 2. Kelajuan Pelayan yang Cemerlang

  Apa gunanya menstrimkan kandungan video UK apabila semua yang anda lihat adalah kekacauan piksel – atau lebih buruk lagi, anda terganggu oleh penunjuk penyangga berputar yang menjengkelkan setiap 10 saat.

  Untuk pengalaman menonton tanpa kekecewaan – sangat penting jika anda ingin menonton TV secara langsung – VPN anda perlu cepat dan mudah walaupun aktiviti jalur lebar paling tinggi. Semua penyedia di halaman VPN terpantas saya memenuhi bil tersebut, begitu juga semua penyedia yang disenaraikan di bawah.

 3. Ciri VPN Yang Betul

  Satu ciri yang disebut perlindungan kebocoran adalah VPN yang mesti untuk menonton tanpa masalah. Tanpa itu, semua perkhidmatan penstriman TV dapat mengetahui bahawa anda berada di luar UK – walaupun alamat IP anda menyatakan sebaliknya.

  Satu lagi ciri berguna yang ditawarkan oleh beberapa penyedia seperti CyberGhost dan PureVPN adalah pelayan yang dikhaskan untuk aliran TV tertentu. Kedua-duanya, misalnya, mempunyai pelayan BBC iPlayer khas, yang, menurut pengalaman saya, adalah salah satu cara yang paling boleh dipercayai untuk mengakses perkhidmatan dari luar negara.

 4. Sokongan Pelanggan Hebat

  Ini mungkin jelas, tetapi perkhidmatan pelanggan yang hebat adalah suatu keharusan bagi mana-mana penyedia VPN. Perisian adalah perisian, dan masalah mungkin timbul kapan saja. Mempunyai pilihan sembang langsung boleh sangat berguna.

  Selain menyelesaikan sebarang masalah teknikal, sokongan yang baik juga dapat membimbing anda ke arah pelayan yang berfungsi dengan saluran UK kegemaran anda sekiranya anda menghadapi masalah untuk menyambung.

Ya, mencari VPN yang bagus untuk menonton TV UK di luar negara mungkin memerlukan sedikit kerja. Namun, itu adalah kejahatan yang diperlukan untuk mengelakkan kekecewaan di kemudian hari. Dan jujur, mungkin lebih mudah daripada kedengarannya – terutamanya apabila anda dapat menggunakan pilihan utama saya (disenaraikan di bawah) sebagai titik permulaan.

VPN Terbaik untuk Menonton TV UK di Luar Negara

Berikut adalah senarai VPN terbaik untuk menonton televisyen Britain di luar UK. Dari BBC dan ITV hingga Channel Four dan bahkan Netflix UK, penyedia ini akan membolehkan anda mengikuti perkembangan terkini di rancangan TV kegemaran anda di mana pun anda berada.

1. CyberGhost

Logo CyberGhost

CyberGhost adalah pilihan semasa saya sebagai VPN terbaik untuk mengakses TV UK di luar negara. Dengan 480 pelayan Britain di tiga lokasi yang berbeza, anda tidak akan pernah kehilangan pilihan. VPN berfungsi dengan baik di setiap saluran utama dan bahkan menawarkan pelayan yang secara eksplisit didedikasikan untuk streaming BBC iPlayer dan Netflix UK.

Prestasi tidak menjadi perhatian dengan keputusan ujian kelajuan yang sangat baik di United Kingdom dan, di mana sahaja, di tempat lain di dunia.

Dan berbicara mengenai dunia lain, rangkaian pelayan CyberGhost merangkumi sejumlah 90 negara. Ini bermakna anda akan dapat berhubung dengan hampir di mana sahaja sekiranya anda mahu menstrim kandungan dari negara selain UK.

CyberGhost mempunyai jaminan pulangan wang terpanjang dari semua penyedia VPN – anda mendapat 45 hari penuh untuk mencuba perkhidmatan ini tanpa risiko sepenuhnya. Dan dengan promosi terkini mereka, ini juga merupakan perkhidmatan yang sangat berpatutan.

Kelebihan
 • Pembalakan sifar untuk privasi maksimum
 • Pengedaran pelayan yang sangat baik dengan lebih daripada 7100 pelayan di 90 negara
 • Kelajuan sambungan yang sangat pantas
 • Bekerja dengan Netflix AS dan BBC iPlayer
 • Membolehkan P2P mengalir
 • Jaminan wang dikembalikan selama 45 hari
Keburukan
 • Syarikat induk dengan reputasi yang dipersoalkan
 • Persediaan OpenVPN manual berbelit
 • Tidak berfungsi dari China

2. NordVPN

Logo NordVPN

Dengan 610 pelayan di UK, dan lebih dari 5600 di 80 lokasi di seluruh dunia, NordVPN adalah satu lagi pilihan terbaik untuk semua keperluan streaming TV anda. Mereka terkenal kerana mempunyai kemampuan luar biasa untuk membebaskan hampir semua kandungan yang terhad secara geografi, baik di United Kingdom dan seterusnya.

Prestasi pelayan adalah yang terbaik, jadi menonton televisyen dalam talian walaupun tetapan kualiti video tertinggi tidak menjadi masalah.

Pelanggan NordVPN bersih dan sangat mudah digunakan. Ia menyokong Windows PC dan tablet, macOS, iOS (iPhone dan iPad), Android (telefon dan tablet), Android TV, dan Linux. Sambungan penyemak imbas web Chrome dan Firefox juga tersedia.

Walaupun kemungkinan besar anda tidak memerlukannya, sokongan sembang mesra tersedia 24/7. Dan tanpa sebarang pertanyaan yang dijelaskan oleh NordVPN, jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, anda mempunyai banyak masa untuk menguji perkhidmatan yang sentiasa disemak sebagai salah satu VPN terbaik di pasaran.

Kelebihan
 • Privasi yang sangat baik dengan pembalakan sifar
 • Rangkaian pelayan yang besar (dan terus berkembang)
 • Prestasi sambungan yang baik
 • Pelayan khusus (termasuk VPN berganda, kabur, dan Tor over VPN)
 • Pelanggan yang bersih dan senang digunakan
 • Berfungsi dengan Netflix dan kebanyakan perkhidmatan penstriman lain
 • Membolehkan Torrenting dan P2P
 • Menawarkan alamat IP khusus
Keburukan
 • Tidak ada ciri tunneling berpecah
 • Sedikit mahal pada rancangan jangka pendek

3. Surfshark

Logo Surfshark

Perkhidmatan VPN lain yang patut dipertimbangkan untuk menonton TV UK di luar negara ialah Surfshark. Ringkasnya, mereka menjadikan kandungan streaming dari BBC, ITV, Channel Four, dan Netflix UK mudah. Malah Sky Go yang kadang-kadang sukar untuk berjalan lancar.

Rangkaian Surfshark terdiri daripada lebih dari 1040 pelayan di 63 negara dan merangkumi beberapa lokasi di UK. Seperti yang dijangkakan, prestasi sangat baik.

Dari perlindungan kebocoran dan pertukaran membunuh ke sambungan VPN berganda dan mod penyamaran, Surfshark dilengkapi dengan ciri privasi dan keselamatan. Mereka juga penyedia polisi tanpa log yang disahkan berdasarkan Kepulauan Virgin British yang mesra privasi.

Surfshark menawarkan sokongan sembang 24/7, dan semua rancangan dilengkapi dengan jaminan 30 hari.

Di mana penyedia ini benar-benar bersinar, ia bernilai. Entri paling murah dalam senarai ini, tidak ada tawaran VPN tingkat atas lain seperti yang ditawarkan oleh Surfshark dengan begitu sedikit.

Kelebihan
 • Privasi dan keselamatan yang sangat baik tanpa pembalakan
 • Prestasi pelayan yang hebat
 • Nyahsekat Netflix, BBC dan banyak lagi
 • Pelanggan yang senang digunakan
 • Sambungan serentak tanpa had
 • Sokongan Torrenting
 • Mahal
Keburukan
 • Kelajuan tidak konsisten di beberapa lokasi
 • Sokongan pelanggan yang agak perlahan

4. PureVPN

Logo PureVPN

Tuntutan PureVPN untuk kemasyhuran adalah senarai pelayan kuat 2070 mereka yang merangkumi 131 negara. Daripada pelayan tersebut, 168 berada di UK, tersebar di empat lokasi.

Setelah sentiasa memasarkan diri mereka sebagai pilihan utama untuk streaming, PureVPN memang tidak mengecewakan. Kelajuan pelayan mereka terbaik di kelas, dan berpuluh-puluh pelayan dikonfigurasi untuk berfungsi secara khusus dengan saluran terpilih (termasuk BBC, ITV, dan Saluran Lima) bermaksud anda dapat menonton apa yang anda mahukan, bila anda mahu, dari mana saja.

Pelanggan menyokong lebih daripada 50 sistem dan peranti operasi yang berbeza dan dilengkapi dengan banyak ciri canggih. Streaming must-have and nice-to-have seperti perlindungan kebocoran, split tunneling, dan internet kill switch semuanya membuat senarai.

Sekiranya anda berfikir untuk mendapatkan langganan (yang, omong-omong, dilengkapi dengan jaminan pengembalian wang selama 31 hari), pastikan untuk memanfaatkan sebarang diskaun PureVPN semasa – jangan membayar harga penuh.

Kelebihan
 • Kelajuan yang sangat baik
 • Rangkaian pelayan besar (131 negara)
 • Buka sekatan Netflix, iPlayer, dan lebih daripada 70 perkhidmatan penstriman lain
 • Sesuai dengan lebih daripada 50 peranti dan platform
 • Penyedia VPN log sifar yang disahkan secara bebas
 • Pilihan IP khas
 • Nilai yang hebat
Keburukan
 • Aplikasi boleh menggunakan sedikit penggilap
 • Beberapa masalah sambungan berselang

5. ExpressVPN

Logo ExpressVPN

Boleh dikatakan penyedia VPN yang paling dihormati di industri ini, ExpressVPN memberikan semua pertimbangan, termasuk mengakses kandungan UK dalam talian dari luar negara.

Dengan lebih dari seratus pelayan berkelajuan tinggi di empat lokasi di UK, harapkan pengalaman penstriman yang sangat baik walaupun kualiti video terus meningkat.

Pelanggan ExpressVPN difikirkan dengan baik dan matang. Sangat mudah bagi pemula VPN untuk memulakannya. Tetapi, ia masih dilengkapi dengan banyak ciri canggih untuk pengguna tenaga di antara kita.

Sokongan pelanggan secara meluas dianggap sebagai yang terbaik dalam industri. Sekiranya anda menghadapi masalah untuk memuatkan kandungan kegemaran anda, mereka akan membuat anda diselesaikan dalam masa yang singkat.

Sayangnya, ExpressVPN adalah salah satu penyedia yang lebih mahal di sekitarnya. Yang dikatakan, apa yang anda dapat adalah kualiti murni. Dan biasanya ada diskaun yang boleh anda manfaatkan ditambah dengan soalan sifar yang dijamin jaminan wang dikembalikan selama 31 hari.

Kelebihan
 • Pelanggan yang kaya dengan ciri dan intuitif
 • Teknologi belakang yang kuat
 • Banyak pelayan dan lokasi pelayan
 • Kelajuan sambungan yang pantas dan konsisten
 • Bekerja dengan Netflix AS
 • Sokongan pelanggan terkemuka
Keburukan
 • Beberapa pembalakan agregat
 • Bukan yang paling murah

Perkhidmatan TV UK mana yang boleh saya tonton di luar negara?

Apabila anda menggunakan VPN, anda seharusnya dapat membuka blokir salah satu saluran TV UK berikut dan menstrimkan siaran langsung tv, menonton program atas permintaan, atau memuat turun rancangan untuk tontonan kemudian (dengan anggapan fungsi itu ada).

 • BBC iPlayer (termasuk BBC One, BBC, Two, BBC Three, BBC Four, serta semua saluran khas)
 • ITV Hub (alias Pemain ITV)
 • Saluran 4 Semua 4 (a.k.a. 4oD)
 • Saluran 5 My5
 • Sky Go dan Sukan Sky
 • Sukan BT
 • Sekarang TV
 • Amazon Prime Video UK
 • Netflix UK

Bolehkah Saya Menonton TV UK Dengan VPN Percuma?

Secara teorinya, ya, VPN percuma dapat menyahsekat TV Inggeris di luar negara. Dalam latihan, namun, anda akan selalu bertemu kekecewaan.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, perkhidmatan streaming UK mengetahui semua tentang VPN dan melakukan yang terbaik untuk menghentikan anda daripada menggunakannya. Mereka melakukannya dengan menyenarai hitam alamat IP pelayan, yang kemudian diganti oleh VPN, dan berpusing-pusing kita pergi.

Mengganti IP tidaklah murah dan membebankan sumber yang sering tidak dimiliki oleh penyedia percuma. Dengan VPN tanpa langganan, setelah IP berhenti berfungsi, biasanya itulah.

Dengan kata lain, anda mungkin sukar mencari pelayan yang menyekat sekatan.

Sekiranya anda menjumpai pelayan yang berfungsi – yang memang diakui – penyedia percuma biasanya mengenakan sekatan kelajuan dan had data. Hasilnya adalah kualiti video sub-par, penyanggaan yang kerap, dan pertunjukan yang belum selesai ketika anda membakar had lebar jalur anda separuh menontonnya.

Itu bahkan tidak menyebut cara-cara yang sering dibuat-buat di mana VPN percuma menghasilkan wang – apa pun dari menyuntik iklan hingga mengumpulkan dan menjual data anda adalah permainan yang adil. Dan tahukah anda bahawa dari banyak aplikasi VPN percuma di gedung Google Play, 38% mengandungi malware?

Semua itu, jika anda ingin menonton televisyen UK di luar negara dengan sedikit kekecewaan, VPN percuma bukanlah jawapannya.

Pemikiran Akhir: Tonton TV UK Dari Mana sahaja

Sudah tentu masuk akal mengapa orang-orang seperti BBC iPlayer dan ITV Hub meletakkan sekatan geografi. Namun, itu tidak akan membuat anda kecewa ketika anda cuba menonton TV UK di luar negara.

VPN yang baik adalah penyelesaian yang mudah dan boleh dipercayai untuk masalah ini, yang banyak bergantung kepada kita selama bertahun-tahun dan akan terus melakukannya. Dan sekarang anda juga ada rahsia, menonton dengan senang hati!

Awak juga mungkin menyukai:
 • Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya VPN iPlayer BBC Anda Tidak Berfungsi
 • Dapatkan Alamat IP UK dalam 5 Langkah Mudah
 • Adakah VPN Sah di UK
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me