Penyekat Iklan Terbaik pada tahun 2020

iklan yang menjengkelkan ke penyemak imbasMunculan, sepanduk dan iklan video main automatik nampaknya mengebom orang dengan kekerapan yang semakin meningkat hari ini.


Sebenarnya, ia hampir mustahil untuk melayari Internet tanpa terus-menerus terganggu oleh iklan.

Anda mungkin perlu menonton iklan video sebelum menonton video yang sebenarnya ingin anda lihat di YouTube.

Iklan pop timbul sepertinya mengikuti anda ke mana pun anda pergi, dan iklan sepanduk boleh sangat mengganggu kerana ia mungkin merangkumi kandungan yang anda cuba lihat. Sebenarnya:

Orang menganggap iklan dalam talian mengganggu kerana banyak sebabkami tinjauan iklan digital

Cukup mengecewakan sehingga membuat anda ingin menyerah di Internet selamanya. Oleh kerana itu bukan penyelesaian yang sangat realistik, maka harus dijumpai kompromi yang lebih masuk akal. Kompromi itu adalah penyekat iklan.

Beberapa penyemak imbas hadir dengan penyekat iklan sekarang, tetapi ini tidak selalu cukup mantap untuk menghilangkan kebanyakan iklan dalam talian. Ini bermaksud bahawa anda mesti mencari pemalam atau yang lain aplikasi yang boleh menjalankan tugas untuk anda. Penyekat iklan terbaik akan berbeza-beza berdasarkan persekitaran dalam talian yang paling kerap anda gunakan. Sebagai contoh, sebilangan penyekat iklan lebih berkesan di YouTube daripada di Facebook.

Ini menjadikannya mustahak untuk menentukan penyekat iklan terbaik untuk Google anda tidak bermasalah dengan skrip serta penyekat iklan terbaik untuk YouTube supaya anda dapat menonton video kegemaran anda dengan tenang.

Mari kita perhatikan lebih dekat apakah penyekat iklan dan bagaimana ia berfungsi.

Apa itu Penyekat Iklan?

vektor penyekat iklanSeperti VPN yang mempunyai reputasi baik, penyekat iklan terbaik direka untuk membantu anda mengekalkan tanpa nama dalam talian. Penyekat iklan pada dasarnya adalah perisian yang menghalang iklan daripada muncul atau dimainkan secara automatik di penyemak imbas anda. Sebilangan penyekat iklan adalah program bebas sementara yang lain adalah lanjutan dari penyemak imbas atau sistem operasi.

Semua penyekat iklan dirancang untuk menghadkan jumlah iklan yang mengalihkan perhatian anda dalam talian. Walau bagaimanapun, ada yang lebih berjaya dalam hal ini daripada yang lain. Begitu juga, mungkin bermanfaat untuk mengetahui bahawa beberapa perisian penyekat iklan hanya tersedia pada sistem operasi tertentu. Penyekat iklan yang sesuai untuk Windows tidak semestinya serasi dengan Mac, dan perkara yang sama boleh dikatakan untuk iOS dan Android. Ini bermaksud bahawa anda mesti pilih penyekat iklan dengan berhati-hati.

Bagaimana Penyekat Iklan Berfungsi?

Sama seperti cara VPN yang baik dapat menyaring alamat IP anda sehingga tidak dapat dilihat oleh mata kasar, penyekat iklan menutup kandungan tertentu di laman web berdasarkan peraturan penapisan tertentu. Sebilangan perisian penyekat iklan ini membolehkan pengguna membuat peraturan mereka sendiri untuk menyaring beberapa iklan sambil membenarkan yang lain. Sebagai contoh, pengguna mungkin dapat memasukkan iklan atau pengiklan tertentu dalam senarai putih.

bagaimana penyekat iklan berfungsi

Penyekat iklan biasanya menapis dua jenis kandungan. Sekatan komunikasi melarang komunikasi dengan pelayan iklan. Apabila permintaan HTTP dibuat, permintaan tersebut akan dipadankan dengan senarai penapis blok iklan. Sekiranya elemen permintaan sepadan dengan senarai penapis, maka elemen itu disekat.

Perisian penyekat iklan mungkin juga menggunakan penyembunyian elemen, di mana kandungan tertentu disembunyikan dari pandangan walaupun mungkin telah dimuat dengan isi yang lain.

Sekarang kerana semakin banyak orang Kanada mendapat maklumat mengenai hak privasi mereka, lebih banyak menggunakan VPN terbaik untuk melindungi privasi mereka dalam talian. Sudah tiba masanya untuk menjadikan pengalaman dalam talian menjadi kurang berantakan dan mengganggu. Sebelum sesi penjelajahan atau penstriman maraton seterusnya, luangkan sedikit masa untuk menemui penyekat iklan terbaik untuk beberapa laman web popular.

Penyekat Iklan Terbaik untuk YouTube

Anak syarikat Google, YouTube terkenal secara besar-besaran di sebilangan besar populasi. Anggaran menunjukkan bahawa kira-kira 1.8 bilion orang menggunakan YouTube setiap bulan.

Kebanyakan orang mencari di YouTube untuk mencari video, ulasan, atau hiburan. Seluruh episod rancangan televisyen mungkin terdapat di sana, dan ada kemungkinan bagi orang untuk membuat saluran YouTube mereka sendiri untuk menunjukkan bakat dan sudut pandang mereka sendiri.

Lelaki terutamanya menggunakan YouTube bersama dengan permainan kerana carta ini menunjukkan:

kategori youtube yang dikuasai oleh lelaki

Wanita, sebaliknya, lebih berminat dengan kesihatan dan kecantikan, muzik dan anjing:

kategori youtube yang dikuasai oleh wanita

Kelemahan untuk menggunakan YouTube adalah iklan. Anda mungkin tidak perlu menonton iklan sebelum setiap video, tetapi nampaknya berlebihan. Nasib baik, penyekat iklan terbaik untuk YouTube memungkinkan untuk menonton video berjam-jam dengan iklan komersial untuk melambatkan anda.

Sekatan Iklan

logo adblock

AdBlock adalah pelanjutan penyemak imbas yang benar-benar membuat nama untuk dirinya sendiri dalam beberapa tahun kebelakangan. Sesuai dengan Chrome, Firefox, Opera dan Safari, AdBlock mudah dikonfigurasi dan mempunyai senarai penapis yang telah ditetapkan. Senarai ini membuatnya sangat mudah untuk menyekat sebahagian besar iklan dalam talian.

Pengguna juga akan menghargai kemudahannya butang media sosial dan juga penapis perisian hasad. Anda juga mempunyai pilihan untuk memasukkan senarai putih ke laman web atau pengiklan tertentu untuk membantu mereka memastikan operasi mereka menguntungkan.

AdBlock adalah salah satu daripada beberapa peluasan penyambungan di luar sana yang dapat berjaya menyekat iklan di YouTube serta pelbagai perkhidmatan penstriman. Sekiranya anda gemar melihat kandungan dalam talian, maka ini boleh menjadi penyelesaian yang sesuai untuk anda. Untuk rekod, saya secara peribadi mempunyai AdBlock.

AdLock

logo adlock

AdLock berbeza dengan AdBlock kerana ia bukan pelanjutan penyemak imbas. Sebaliknya, ia adalah perisian bebas yang direka untuk dipasang pada peranti individu. Ini bermaksud bahawa AdLock tidak hanya mencegah iklan mengganggu anda di YouTube dan laman web lain tetapi juga menyekat iklan pada aplikasi yang anda gunakan yang menyambung ke Internet.

Oleh itu, anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada iklan di Skype, BitTorrent, puluhan permainan dalam talian dan pelbagai aplikasi mudah alih yang lain. AdLock berharga lebih dari $ 20 setahun, dan percubaan percuma 14 hari membolehkan anda mengetahui sama ada ia sesuai untuk anda.

Penyekat Iklan Terbaik untuk Facebook

Facebook yang berpusat di California adalah syarikat gergasi di dunia media sosial. Orang di seluruh planet menggunakan laman web rangkaian sosial ini untuk berhubung dengan keluarga, rakan, rakan sekerja dan orang asing. Sebilangan besar orang sekurang-kurangnya pernah mendengar tentang Facebook, dan lebih tinggi dari Facebook satu bilion orang menggunakannya secara berkala.

Sebenarnya, Pew Research mendapati bahawa banyak orang menggunakan Facebook beberapa kali setiap hari:

penggunaan facebook

Dengan begitu banyak pengguna yang menggunakan Facebook secara berterusan, ia muncul sebagai tidak hairanlah bahawa perniagaan ingin sekali beriklan di sana. Ini boleh menjadi gangguan yang luar biasa bagi pengguna biasa, menjadikannya perlu untuk mencari penyekat iklan terbaik untuk Facebook.

Ghostery

logo ghostery

Tambahan untuk penyemak imbas seperti Opera, Safari, Chrome dan Firefox, Ghostery menyekat iklan dan pelacak media sosial. Sudah tentu, terdapat banyak peluasan dan pemalam yang akan melakukan ini, tetapi Ghostery berjaya memisahkan diri daripada persaingan kerana ia sangat pangkalan data yang mantap.

Lebih-lebih lagi, Ghostery menghubungkan pengguna ke dasar privasi untuk laman web individu dan menunjukkan mereka ke arah pilihan keluar yang tersedia. Ini menjadikan pengguna lebih mudah untuk memastikan bahawa mereka tidak pernah terganggu oleh iklan yang mereka tidak mahu lihat.

Salah satu inovasi terbaru Ghostery adalah Penyemak Imbas Privasi Ghostery yang mesra telefon bimbit mereka. Ia tersedia untuk peranti Android dan iOS sehingga orang tidak perlu diganggu oleh pelacak media sosial tidak kira peranti apa yang mereka gunakan.

Berhenti Iklan

logo stopad

StopAd adalah salah satu penyekat iklan terbaik untuk Facebook kerana ia adalah program peringkat sistem yang memberikan perlindungan kepala-ke-kaki di semua laman web dan aplikasi. Perisian ini bukan pelanjutan penyemak imbas. Oleh itu, ia sesuai dengan semua penyemak imbas dan sistem, termasuk Linux. StopAd sebenarnya adalah pilihan yang tepat untuk orang yang hanya mahu menyekat semua iklan, setiap masa.

Di luar kotak, pengguna akan mendapati bahawa semua yang tidak perlu disekat dari sistem mereka termasuk iklan main automatik, iklan video, pop timbul dan sepanduk. StopAd juga dilengkapi dengan menu pilihan yang kuat untuk keselamatan dan perlindungan dalam talian, sesuatu yang sangat penting bagi setiap anak menghabiskan masa dalam talian.

Perlindungan ini termasuk penyekat malware dan langkah-langkah untuk menghentikan penjejakan data. Anda juga mendapat liputan terhadap cryptojacking dan cryptomining. Dengan sokongan pelanggan 24/7, ini adalah pakej keselamatan yang sangat baik yang juga menyekat iklan.

Penyekat Iklan Terbaik untuk Google

Berpusat di Mountain View, California, terdapat beberapa orang pada abad ke-21 yang tidak mengetahui tentang Google. Sudah tentu, ia mungkin adalah mesin pencari yang paling terkenal di planet ini, tetapi juga ada syarikat teknologi yang mempunyai jari dalam banyak pai.

empayar google

Dari e-mel hingga navigasi, Google ada di mana-mana dalam kehidupan moden. Sudah tentu, semua populariti itu menjana pendapatan iklan yang banyak. Berita baiknya ialah penyekat iklan terbaik untuk Google memungkinkan untuk memanfaatkan semua perkhidmatan gergasi teknologi ini tanpa perlu merasa terganggu oleh iklan berterusan.

Stands Fair AdBlocker

Logo Stands Fair AdBlocker

Dibuat oleh syarikat bernama Stands, Fair AdBlocker adalah terhad kerana ia hanya tersedia untuk Chrome. Memandangkan berapa banyak orang yang menggunakan Chrome hari ini, ini tidak boleh menjadi batasan yang terlalu keras.

Pembangun di belakang Fair AdBlocker tidak bermaksud untuk menyekat semua iklan, sepanjang masa, walaupun anda mungkin mengkonfigurasinya dengan cara itu. Sebaliknya, mereka merasakan bahawa iklan tertentu harus dibenarkan, tetapi hanya iklan yang ditentukan oleh pengguna individu.

tetapan standfair

Seperti yang anda lihat, adalah mungkin untuk menghilangkan iklan carian dari pengalaman dalam talian anda dengan Fair AdBlocker bersama dengan iklan Facebook jika anda memilih untuk melakukannya. AdBlocker Adil adalah pilihan yang baik kerana melindungi penyemak imbas anda daripada perisian hasad selain beberapa ancaman keselamatan dan privasi. Ini membolehkan penstriman yang lebih pantas semasa menggunakan VPN memastikan anda melakukannya dengan selamat.

Iklan Muncher

Logo Ad Muncher

Sama ada anda menggunakan Chrome, Firefox, Explorer, Safari atau Opera, Ad Muncher dapat membantu anda menikmati pengalaman dalam talian tanpa iklan. Program ini adalah salah satu yang tertua di pasar, pertama kali dilancarkan untuk muat turun di 1999. Anda dapat melindungi semua penyemak imbas anda hanya dalam satu muat turun yang mudah, berjaya menyekat iklan dan pop timbul di Google dan seterusnya.

Ad Muncher tidak menunjukkan prestasi yang baik dengan YouTube. Oleh itu, hanya disyorkan jika anda bukan peminat atau pengguna biasa platform ini. Sekiranya Google menjadi perhatian utama anda, maka muat turun ini akan berfungsi seperti juara. Sekiranya anda mahir dari segi teknologi, anda mungkin boleh menyesuaikan tetapan anda sehingga Ad Muncher berfungsi di YouTube juga.

Sebenarnya, Ad Muncher adalah pilihan yang cukup mantap untuk individu yang mahir teknologi yang suka banyak pilihan penyesuaian. Anda akan menemui pertukaran pencegahan ketika anda mahu memuat semula halaman web, dan keluarga mungkin menghargai kemampuan program untuk menyensor kandungan dewasa.

konfigurasi pelayan

Adware dan perisian hasad dapat diatasi dengan berkesan oleh Ad Muncher juga, menjadikannya pilihan pintar untuk privasi dan keselamatan menyeluruh dan salah satu penyekat iklan terbaik.

Memilih Penyekat Iklan yang Tepat untuk Anda

Semua penyekat iklan yang disebutkan di sini berkesan dan bereputasi baik. Seperti yang dinyatakan, sebilangan mereka berprestasi lebih baik dengan platform tertentu daripada yang lain.

Masih, banyak dari mereka adalah pelakon yang mantap dan serba boleh yang berfungsi dengan baik di pelbagai aplikasi. Mereka bukan sahaja membuat iklan pop-up mengganggu anda tetapi juga mereka memberikan perlindungan yang boleh dipercayai terhadap perisian hasad dan pelbagai ancaman keselamatan dan privasi.

Apabila kebanyakan orang mempertimbangkan untuk mendapatkan penyekat iklan, mereka melakukannya kerana kemudahan. Walau bagaimanapun, penyekat iklan terbaik mempunyai banyak perlindungan yang kuat.

Mereka mungkin menghalang platform media sosial untuk mengesan setiap pergerakan dalam talian anda atau melindungi anda dari perisian berniat jahat yang ingin dilakukan merosakkan sistem anda atau mencuri data anda. Jika dilihat dari sudut ini, menjadi jelas bahawa penyekat iklan terbaik hampir sama pentingnya dengan VPN yang dianggap baik seperti Surfshark atau NordVPN.

Untuk memastikan keselamatan dalam talian keluarga anda, penyekat iklan adalah satu kemestian mutlak. Pilih salah satu pilihan yang ada di atas untuk melindungi diri dan data anda.

Soalan Lazim

Adakah penyekat iklan tidak sah?

Penyekat iklan tidak menyalahi undang-undang, dan juga tidak haram untuk mencari jalan untuk menyekat iklan. Undang-undang menyatakan bahawa komputer adalah milik individu, dan bahawa individu ini berhak untuk membatasi skrip atau kandungan lain yang muncul dan memiliki akses ke sistem.

Adakah penyekat iklan melambatkan penyemak imbas?

Sebilangan orang yang menggunakan penyekat iklan menyedari sedikit kelambatan ketika datang ke kelajuan penyemak imbas. Ini kerana perisian mesti membandingkan permintaan HTTP dengan senarai yang disekat, yang memerlukan sedikit memori.

Namun, penyekat iklan yang paling terkenal dan berkesan tidak akan melambatkan sistem. Perlu juga diperhatikan bahawa masalah kelajuan mungkin diselesaikan oleh sistem sehingga tidak perlu meluangkan masa untuk memuat iklan yang mengganggu dan lebar-lebar.

Adakah AdRemover sah?

Sebuah kisah utama yang disebarkan melalui media pada tahun 2018 mengenai sejumlah program perisian penyekat iklan palsu yang tersedia melalui Google Chrome. Anda boleh membaca sinopsis isu di Newsweek.

AdRemover pastinya merupakan salah satu aplikasi mencurigakan ini yang mungkin lebih berbahaya daripada membocorkan maklumat peribadi anda. Elakkan AdRemover jika anda ingin melindungi diri anda. Sekiranya sistem anda sudah mempunyai AdRemover, hapus segera dan cari perisian penyekat iklan lain.

Adakah terdapat blok iklan untuk Android?

Pengguna Android mempunyai beberapa pilihan ketika menyekat iklan. Ini termasuk Ghostery, AdBlock Plus, AdAway dan AdGuard.

Bagaimana penyekat iklan berfungsi?

Penyekat iklan berfungsi dengan menyaring kandungan tertentu mengikut peraturan yang ditetapkan oleh program itu sendiri atau oleh pengguna. Sebagai contoh, perisian mungkin diberitahu untuk mencegah memuatkan animasi Flash atau mungkin diperintahkan untuk menyekat fail audio dan video dari Microsoft Word. Beberapa peluasan penyekat iklan disertakan dalam pakej penyemak imbas lalai, tetapi perisian mandiri juga tersedia.

Banyak versi perisian penyekat iklan yang paling canggih hari ini mengandungi senarai hitam item yang disekat dan senarai putih item yang dibenarkan. Selain itu, mereka mungkin mempunyai penapis untuk ungkapan biasa yang menyekat apa sahaja yang berlabel “iklan”. Ini bermaksud bahawa iklan pop timbul, sepanduk dan permainan automatik tidak akan dilihat oleh pengguna.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map