Amazon Ring oppfinner overvåkningstaten på nytt

Internett-selskaper følger allerede hvert eneste trekk på nettet: Nå samarbeider de med rettshåndhevelse for å bringe det samme overvåkningsnivået til den fysiske verden. Amazon Ring, skaperen av en populær kamerautstyrt dørklokke, har inngått hemmelighetsfulle partnerskap med hundrevis av politiavdelinger over hele USA. Disse avtalene krever ofte at politifolk markedsfører Amazon Ring-enheter i deres lokalsamfunn og potensielt gir politiavdelingene tilgang til videoopptak som er spilt inn av lokale Ring-brukere uten behov for garanti..


Dette innlegget undersøker potensialet for politi og selskaper å misbruke ringovervåking. Det har banet vei for nye former for masseovervåkning, gjort politiavdelinger om til Amazon-salgsteam og forsterket forventningen om at du alltid vil være under en form for overvåking.

Denne artikkelen er en del av vår pågående dekning av personvern og overvåking. Du kan lese flere historier som dette i personverndelen av bloggen vår.

Hvordan Ring kom inn i rettshåndhevingsspillet

Ring er et hjemmesikkerhetsselskap for smart enheter som Amazon kjøpte i februar 2018 for rundt 800 millioner dollar. Selskapets hovedprodukt er Ring Video Doorbell. Den bruker en bevegelsessensor for å aktivere et HD-kamera, som strømmer strømmen til en mobilapp på huseierens smarttelefon. Den smarte dørklokken har også en mikrofon som huseiere kan bruke til å samhandle med alle i nærheten av døren. Ring selger også andre typer sikkerhetskameraer.

I 2018 lanserte Ring sin Nabo-app. Det lar Rings millioner av brukere delta i hyperlokale sosiale nettverk der de kan rapportere forbrytelser, skaffe informasjon om mistenkelige hendelser og dele videoopptak fanget av Ring-enheter med naboene. I tillegg til å knytte Ringbrukere til hverandre, lar naboer-appen lokale politiavdelinger inn på det sosiale nettverket, hvor de kan få tilgang til offentlige diskusjoner og samle offentlig delte videoer. Politibetjenter kan chatte og samhandle med hvem som helst på Naboer-appen som er innenfor deres jurisdiksjon.

Amazon har jobbet hardt for å vinne over politiavdelingene ved å tilby gratis enheter og kaste fester for politifolk. Til gjengjeld inviterer Ring politiavdelingene til å samarbeide med Amazon for å få tilgang til Rings “Law Enforcement Neighbourhood Portal”, som lar offiserer bruke et interaktivt kart for å be om videoopptak som er fanget av Ring-enheter fra et bestemt tidspunkt og område. Over 700 politistyrker over hele USA har inngått dette partnerskapet.

Her er et kart over alle rings partnerskap med lokale politiavdelinger. Du kan utforske det mer detaljert på Google Maps.

Offiserer trenger ikke en garanti for å be om dette opptaket. De trenger bare tillatelse fra ringbrukeren før de kan se den.

Politibetjenter kan sende bulkforespørsler for hver video innspilt av en ringenhet i et bestemt område innen en viss tidsramme. Ring sender ut en automatisert e-post til hver Ring-bruker som har en enhet i dette området. Ringbrukere står fritt til å avslå disse forespørslene om rettshåndhevelse og kan avslutte abonnementet på å motta lignende forespørsler i fremtiden. Imidlertid har Amazon veiledet politiet om hvordan man kan overtale folk til å dele opptak.

Her er politiets videoforespørsel e-post Ring sender til brukere. Legg merke til forskjellen mellom den store “Del nå” -knappen og “Vennligst avslett abonnement” -koblingen. Også: “Hvis du ønsker … å gjøre nabolaget ditt tryggere, er dette en flott mulighet.” (Hvem kan si nei?) Https://t.co/db4w8nDzey pic.twitter.com/Rv8ffccR2R

– Drew Harwell (@drewharwell) 28. august 2019

‘Vil du kjøpe en ring?’

Her blir denne historien enda mer ubehagelig. Amazon oppfordrer politiet til å bruke sosiale medier, rådhusmøter og andre oppsøkende aktiviteter for å presse innbyggerne til å kjøpe og bruke Ring. Amazon krever ofte eksplisitt aktiv markedsføring av Ring-produkter og Naboer-appen i sine partnerskapsavtaler.

I tillegg kan det hende at politiavdelinger som samarbeider med Amazon ikke offentlig snakker om ringenheter eller appen Naboer uten å gi Amazon en sjanse til å gjennomgå og revidere uttalelsen. Denne kontrollen strekker seg fra pressemeldinger ned til hvordan politifolk kommenterer innbyggernes innlegg på sosiale medier. I ett tilfelle hindret Ring offiserer fra å bruke ordet “overvåking” når de snakket om produktene sine.

Å gjøre offentlige tjenestemenn om til Amazon-selgere og gi Amazon makten til å skrive sin tale virker som et klart brudd på tilliten og misbruk av skattebetalernes penger. Men for å gjøre vondt verre, inkluderer alle disse avtalene taushetsplikt som hindrer publikum i å lære mer om hvordan politiavdelinger og Amazon samhandler.

Opprettelse av et overvåkingsnettverk

Et av de største problemene med Ring er at når selskapet først tar bildet, er det ikke lenger under din kontroll. Det er et problem som ligner på det som skjer når du legger ut et bilde av deg selv på Internett. Bortsett fra med Ring, skjer det uten ditt samtykke; alt du trenger å gjøre er å gå forbi et hus.

Fordi politiet ikke trenger noen arrestordre, er Ring-partnerskap et ideelt kjøretøy for politiet å samle massemengder med videoopptak. Politistyrker kan holde videoer på ubestemt tid, selv om de viser seg å ikke være relatert til noen etterforskning. Når de har samlet dette opptaket, kan politiavdelingene analysere det med ansiktsgjenkjenningsprogramvare eller dele det med noen, inkludert andre rettshåndhevingsbyråer, uten å fremlegge bevis for en forbrytelse.

Politiet er ikke de eneste som bruker overvåkningsvideoer. Amazon bruker dem til å selge Ring. I juni 2019 la Amazon ut annonser på Facebook som viser upåvirkede bilder av mennesker som andre brukere har anklaget for forbrytelser.

er det lovlig for ring / amazon å bruke ansikter fra mennesker, mistenkt av deres kunder i en annonse? spesielt gitt at de ikke har samtykket eller blitt dømt eller noe. virker uhhh ikke riktig pic.twitter.com/a6SnOGT5dl

– jon hendren (@fart) 4. juni 2019

Da enkeltpersoner begynte å stille spørsmål om hvorvidt disse annonsene var et brudd på personvernet, gjorde Buzzfeed noe graving og oppdaget at Ringbrukere “gir Ring og dets rettighetshavere en ubegrenset, ugjenkallelig, fullt betalt og royaltyfri, evigvarende, verdensomspennende rettighet til å utnytte Delt innhold for ethvert formål. ” I hovedsak kan Amazon bruke opptak som var ment å bli brukt til å beskytte nabolag for sin egen økonomiske gevinst og ikke dele hva det gjør med individene i videoen..

Og bare i tilfelle det ikke var nok med å styrke staten med et stort overvåkningsnettverk, fant Electronic Frontier Foundation at Ring-appen er fullpakket med tredjeparts trackere som deler personlig identifiserbar informasjon med markedsføringsselskaper. Appen deler ringebrukernes navn, IP-adresser og sensordata sammen med annen sensitiv informasjon.

Kort sagt har Ring utnyttet vårt ønske om sikkerhet (og frykten for den andre) for å bygge et landsomfattende, for-profit overvåkningsnettverk.

På Amazon sier @ProfFerguson: “Hvis du ville utforme en perfekt overvåkningstilstand, ville du ha wiretaps i hvert hus, kameraer i hver dør (og) et nettverk av informanter som forteller deg når noe skjer … Vi har laget Dystopia Prime b / c det er bare så darn praktisk ”

– Drew Harwell (@drewharwell) 28. august 2019

Stopp spredningen av overvåkning

Amazon vet at Ring er et angrep på alles privatliv. Det heter det i Rings personvernvarsel: “Å fange, ta opp eller dele video- eller lydinnhold som involverer andre mennesker, eller fange opp andre [sic] folks ansiktstrekkinformasjon, kan påvirke personvernets rettigheter.”

Til folk som vurderer å kjøpe Ring, foreslår vi at du ser på andre lukkede kretsalternativer. For nåværende brukere av Ring, kan du prøve å plassere kameraet slik at det ikke vender mot den offentlige gaten og bare ser ut over eiendommen din.

Hos Proton mener vi at konstant overvåking forbyr folk å ha rom til å tenke og utvikle seg. Det er en subtil og urettferdig kontrollform som undergraver retten til privatliv som er nødvendig for et demokratisk samfunn. Ringeklokker er en stor bekvemmelighet, men de beskytter ikke personvernets rettigheter. Folk bør være fritt til å gå gjennom nabolaget uten å frykte for at handlingene deres blir registrert – og potensielt feilvurdert.

Rings hemmelighetsfulle avtaler med politiavdelinger og dragnet-tilnærming til videoovervåkning undergraver samfunnsmedlemmenes tillit til både politiet og deres naboer. Det er den nøyaktige typen overvåking vi er imot.

Vi vil ikke slutte å kjempe for privatliv og frihet, både online og av.

Med vennlig hilsen,
ProtonVPN-teamet

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me