Често задавани въпроси относно Отстраняване на неизправности

Имам проблем със свързването към VPN, какво трябва да направя?


 1. Проверете двукратно потребителското име и паролата, които използвате. Имайте предвид, че един от най-често срещаните проблеми е, че потребителското име или паролата са неправилно копирани, например с празен знак.
 2. Проверете настройките на вашата защитна стена или антивирус. Те могат да блокират връзката.
 3. Не игнорирайте системните си грешки. Много пъти внимателното четене на съобщения помага да се отстрани проблема.
 4. Ако проблемът продължава, влезте в акаунта си и изпратете билет за поддръжка.

  Вижте как правилно да подадете билет за поддръжка.

Ще получите отговор след максимум 12 часа.

Защо връзката ми е бавна?

Както всеки маршрут, задръстванията могат да забавят това, което трябва да бъде бърза връзка със спиране. Когато се свържете с CactusVPN, трябва да преминете през вашия интернет доставчик, който след това ви свързва с нас. Ако се случи да вземете маршрут, който е много натоварен или много дълъг, това означава, че връзката ви ще бъде бавна. Това може да се случи навсякъде по маршрута, въпреки че наблюдаваме нашата мрежа 24 часа на ден, за да гарантираме, че не сме причината.

Защо имам ниски резултати на Speedtest.net, когато съм свързан с VPN?

Speedtest.net е страхотна услуга, но не винаги е подходяща за тестване на скоростта на вашата VPN връзка. Резултатите им зависят от много фактори, защото всеки може да добави своя сървър като тестов сървър и скоростта му може да бъде дори по-ниска от скоростта ви. Най-добрият начин да тествате реалната си скорост на изтегляне е да изтеглите популярен торент, докато сте свързани с нашия VPN.

Как защитната стена или рутерът влияят на VPN връзката?

1723 и 443 TCP портовете трябва да бъдат отворени, също така вашата защитна стена / рутер / ISP трябва да позволяват VPN / PPTP преминаване.

Типична работа: вградена защитна стена на Microsoft в Windows, Linksys / D-Link / TP-Link / ASUA рутер, произведени след 2007 г., широколентов ADSL.

Типични неработещи: защитна стена, която не е Microsoft, Netgear / Trend Router, всички интегрирани в рутера ADSL модем. Ако получите грешка 619 с ADSL връзка, моля, премахнете домашния рутер и деактивирайте софтуера за защитна стена, който не е Microsoft.

Защо връзката е по-бавна, когато използвам OpenVPN, отколкото докато използвам PPTP или L2TP?

OpenVPN използва силно криптиране и е нормално да изпитвате по-бавни връзки. Ако не сте силно загрижени за вашата поверителност, съветваме ви да използвате PPTP или L2TP / IPsec връзки.

Защо някои портове са блокирани?

Трябваше да блокираме определени пристанища (22 и 25) като някои клиенти, когато злоупотребяваме с нашата услуга. Това намалява докладите за злоупотреби 100 пъти, което означава, че ще имаме повече време, за да подобрим опита ви!

Защо не мога да изпращам имейли, използвайки моя имейл клиент, когато съм свързан с VPN?

Изглежда, че използвате SMTP за транспорт на изходяща поща, който използва TCP порт 25. Много спамери се опитват да спечелят VPN услуги за предаване на спам. Ето защо блокирахме 25 дестинация порт, докато използваме нашите услуги.

Как правилно да отворите билет за поддръжка?

Влезте в акаунта си и отворете билет за поддръжка, съдържащ следната информация, за да разберем проблема ви:

 • Вашата операционна система / устройство;
 • Държава и град / сървър, с който се опитвате да се свържете;
 • VPN протокол, който сте използвали при опит да се свържете;
 • Име / код за грешка и екранна снимка;
 • Ако имате проблеми с OpenVPN протокола, моля, предоставете ни вашия дневник от OpenVPN.

Ще получите отговор след максимум 12 часа. Също така можете да ни изпратите имейл на support (at) cactusvpn.com.

Защо някои уебсайтове все още откриват моя реален IP адрес при използване на VPN?

Ако вашият доставчик поддържа IPv6, има вероятност независимо дали използвате VPN или не, сайтовете ще открият вашия IP адрес от вашия IPv6. За да избегнете това, деактивирайте IPv6 от вашето устройство.

Защо някои уебсайтове все още откриват истинското ми местоположение при използване на Smart DNS?

Възможно е да има две възможни причини за това:

 1. Ако вашият доставчик поддържа IPv6, има вероятност независимо дали използвате Smart DNS или не, сайтовете ще открият местоположението ви от вашия IPv6. За да избегнете това, деактивирайте IPv6 от вашето устройство.
 2. Вашият доставчик прави прозрачен HTTP прокси или прозрачен DNS прокси.

Защо моят антивирус маркира CactusVPN App като подозрителен?

Някои антивирусни програми могат да намерят приложението ни за подозрително. Това обикновено се случва в първите дни след актуализация, тъй като някои антивирусни програми изграждат своите бази данни, използвайки броя на инсталиранията на конкретни приложения. Да речем, че нашето приложение е инсталирано на по-малко от 20 компютъра със специфичен антивирус. В този случай този антивирус може да маркира приложението ни като подозрително. Той ще бъде маркиран обратно като надежден, когато ще бъде инсталиран на повече компютри. Затова не се притеснявайте, компютърът ви е в безопасност!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me