Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери

В този урок ще ви покажем как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери, но първо нека да видим какви са нашите изисквания и препоръки.


Изисквания

За да настроите PPTP VPN, ще трябва:

 1. Акаунт в CactusVPN. Ако нямате такъв, можете да изпробвате нашите услуги безплатно.
 2. Вашето потребителско име, парола и адрес на VPN сървъра. Можете да ги намерите във вашия акаунт на нашия уебсайт, като отидете в Настройки.

Препоръки

 • PPTP не е най-добрият вариант за онлайн сигурност и поверителност. Препоръчваме да използвате OpenVPN.

Ако все още искате да настроите PPTP VPN ръчно, преминете стъпка по стъпка чрез следните инструкции:

Инструкции за настройка на PPTP VPN

За да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери, трябва да флаш вашия рутер с DD-WRT фърмуер и да настроите локалния IP адрес на рутера като 192.168.1.1. Също така, моля, проверете дали можете да се свържете с интернет чрез Wi-Fi от DD-WRT рутер. Също така препоръчваме да проверите VPN на вашия PC / Mac, за да сте сигурни, че вашата мрежова конфигурация и ISP позволяват PPTP VPN връзки.

Свържете се с вашия рутер. За това трябва да въведете в браузъра си следния адрес: http://192.168.1.1 (Ако това не работи, моля, консултирайте се с ръководството на вашия рутер, за да намерите какво е адресът на шлюза по подразбиране). Също така трябва да настроите мрежовата си връзка, за да получите IP адрес автоматично, ако се свържете към вашия рутер чрез Ethernet.

Има два различни начина да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутер. Моля, изберете дали искате да настроите PPTP чрез скрипт или без да използвате скрипт.

 • Няма сценарий
 • Използване на скрипт
 1. Отидете на раздел „Настройка“ и след това изберете „Основна настройка“ (1). Изберете PPTP (2) от падащото меню „Тип връзка“.

  В „Gateway (PPTP сървър)“ (3) въведете IP адрес на CactusVPN сървъра, с който искате да се свържете. Можете да намерите всички налични сървъри във вашия акаунт на нашия уебсайт, като отидете в Настройки.

  В полетата „Потребителско име“ (4) и „Пароли“ (5) въведете вашето VPN потребителско име и парола. Можете да ги намерите във вашия акаунт на нашия уебсайт, като отидете в Настройки. Уверете се, че използвате потребителското си име и паролата за VPN, а НЕ идентификационните данни на профила на уебсайта (Каква е разликата?).

  Изберете „Да“ (6) до „Използване на DHCP“.

  Задайте „MPPE Encryption“ (7) и „Packet Reordering“ (8) на „Enabled“. В някои версии на DD-WRT има и „PPTP криптиране“, задайте го и на „Разрешено“.

  Задайте „Режим с двоен достъп“ (9) и „Получаване на IPTV“ (10) на „Не“.

  В зоната „Незадължителни настройки“ променете MTU на „Ръчно“ (11) и въведете стойността 1460 (12) в полето и задайте „STP“ като „Disabled“ (13).

  В „Настройка на мрежата“ въведете IP адреса на DD-WRT точката за достъп (14). Важно, ако това е вторият рутер, тогава трябва да зададете различен локален IP адрес, след това основния ви рутер.

  Изберете „DHCP сървър“ (15) до „Тип DHCP“.

  “Активиране” DHCP сървър (16).

  Уверете се, че всички други настройки изглеждат в нашата екранна снимка.

  Кликнете върху „Прилагане на настройките“ (17).

  Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 1

 2. Сега отидете на раздел „Защита“ (17) и изберете „Защитна стена“ (18). Тук задайте „SPI Firewall“ на „Disable“ (19).Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 2
 3. Отидете на „VPN Passthrough“ (20) и изберете „Enabled“ (21) до „PPTP Passthrough“. Кликнете върху „Прилагане на настройките“ (22).Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 3
 4. Отидете на раздел „Администриране“ (23). Превъртете надолу и кликнете върху бутона „Reboot router“ (24). Това ще рестартира вашия рутер.Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 4
 1. Отидете на „Настройка“ -> „Основна настройка“ (1).Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 1
 2. Превъртете надолу до „Настройки на сървъра за мрежови адреси (DHCP)“ (2) и активирайте DHCP (3).
  Променете статичния DNS 1 (4) на: 8.8.8.8
  Променете статичния DNS 2 (5) на: 8.8.4.4
  Деактивиране „Използване на DNSMasq за DNS“ (6).

  Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 2

 3. Отидете на раздел „Сигурност“ (7) -> „Защитна стена“ (8) задайте „Деактивиране“ за „SPI защитна стена“ (9).Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 3
 4. Сега отидете на раздела “VPN Passthrough” (10) и изберете “Enable” за “PPTP Passthrough” (11), след което кликнете върху “Apply settings” (12).Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 4
 5. Отидете в акаунта си, щракнете върху вашия пакет, след което кликнете върху връзката „Сценарий за настройка на PPTP на DD-WRT рутер“ и копирайте целия текст от новата страница, която ще се отвори.
 6. Върнете се до DD-WRT и отидете до „Администрация“ (13) -> „Команди“ (14) и поставете кода от клипборда (15).Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 5
 7. Превъртете надолу и кликнете върху „Запазване на стартиране“.
 8. Отидете на „Администрация“ -> Раздел „Управление“, в долната част на страницата ще намерите бутона „Reboot router“ и щракнете върху него.
 9. След рестартиране на рутера отидете на „Администрация“ (13) -> „Команди“ (14).
  Тип: / tmp / cactusvpn / vpn start IP.ADD.RE.SS след това щракнете върху „Изпълнете команди“.
  Замяна „IP АДРЕС”С IP на сървъра, с който искате да се свържете. Можете да намерите всички налични сървъри в подробностите за пакета във вашия акаунт.

  Как да настроите PPTP VPN на DD-WRT рутери: Стъпка 6

 10. Отидете на cactusvpn.com и проверете дали вашият IP адрес е променен.

След рестартиране PPTP VPN на DD-WRT рутер е настроен. Можете да проверите връзката към раздел „Статус“ и да изберете „WAN“ оттам. Състоянието за вход трябва да бъде „Свързано“. Ако пише „Disconnected“, кликнете върху бутона „Connect“ и изчакайте около 1 минута. След това връзката трябва да се установи. Можете да проверите дали сте свързани с VPN сървър, като отидете на www.whatismyip.com и ще видите дали вашият IP е променен.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me