Решения на проблеми с ProtonVPN свързаността на Windows

Имате проблеми със свързаността с клиента на ProtonVPN Windows? Прочетете за списък с неща, които да решат вашата ситуация.

За Windows ProtonVPN се предлага под формата на наше собствено ProtonVPN приложение за Windows. Той осигурява най-лесният за използване интерфейс и можете да се свържете само с едно щракване. Въпреки това, в определени сценарии може да срещнете някои проблеми със свързаността, когато се свързвате с ProtonVPN и всякакви VPN по този въпрос. Има редица фактори, които могат да причинят тези проблеми и по-долу ще намерите решението на най-често срещаните сценарии.


Не мога да вляза в Windows клиента

Симптом: Влизането на ProtonVPN Windows клиента показва грешка след щракване върху вход, която изглежда като следното

Причина: Това съобщение се показва винаги, когато ProtonVPN клиентът не може да се свърже с нашия автентифициращ сървър, за да провери вашето потребителско име и парола. Това често е причинено от липсваща интернет връзка (напр. Прекъснат wifi, лоша връзка, без мобилни данни или подобно)

Решение: Уверете се, че сте правилно свързани с интернет. В зависимост от вашия доставчик и устройство, свържете се с вашия мрежов администратор, ако е необходимо.

VPN връзката се проваля поради грешка в драйвера на TAP.

симптом: Стартирането и влизането в ProtonVPN Windows клиентът работи добре, но когато се свържете със сървър, връзката се проваля.

кауза: TAP адаптерът може да се повреди по време на употреба или докато го инсталирате във вашата система. Освен това може да не разполагате с всички необходими актуализации за сигурност в Windows, за да го използвате.

Решение:

А – Преинсталиране на драйвера за TAP.
Моля, отидете на диспечера на устройства > Мрежови адаптери > намерете адаптера за прозорци TAP-ProtonVPN и щракнете с десния бутон, за да го деинсталирате.


След това инсталирайте драйвера за вашата подходяща версия на Windows OS от тези връзки:

https://protonvpn.com/download/ProtonVPN_TAP_win10.exe
MD5 хеш: 2a5a9547305e9fdaf76c26adf31e3897

https://protonvpn.com/download/ProtonVPN_TAP_win7.exe
MD5 хеш: d529837894ca9b1f2b691b17660ea28f

Б – Актуализиране на Windows с най-новите актуализации за сигурност. (това е най-често срещаният проблем за потребителите на Windows 7).

VPN връзката се проваля поради неправилно конфигуриран мрежов адаптер

симптом: Стартирането и влизането в ProtonVPN Windows клиентът работи добре, но когато се свържете със сървър, връзката се проваля.

кауза: TAP адаптерът е неправилно конфигуриран, така че ProtonVPN клиентът не може правилно да установи връзка.

Решение: Решение на този проблем е да се уверите, че DNS адресите в TAP-адаптера да бъдат автоматични.

 • Навигирайте до Контролен панел -> Център за мрежа и споделяне -> Промяна на настройките на адаптер  
 • Кликнете с десния бутон върху адаптера T9-Windows Adapter V9 и изберете Свойства.
 • Премахнете отметката от IPv6, изберете IPv4 и щракнете с десния бутон за Properties. Накрая се уверете, че IP и DNS сървърите са настроени автоматично.

VPN връзката се проваля поради неуспех при удостоверяване

симптом: Стартирането и влизането в ProtonVPN Windows клиентът работи добре, но когато се свържете със сървър, връзката се проваля. Дневниците на приложението за Windows означават „Auth Fail“

кауза: Вероятно поради удряне на максимален брой свързани устройства и / или твърде много скорошни връзки (опити), които не са прекратени правилно.

Решение:

 • Уверете се, че не надвишавате лимита на вашата връзка. Различните планове имат различен брой свързани устройства. Уверете се, че нямате устройство в другата стая, което все още е свързано. Вижте нашите планове за повече подробности относно различните опции.
 • Изчакайте около 5 минути и опитайте отново да се свържете с друг сървър. Нашите сървъри периодично „почистват“ стари и неактивни сесии. Ако сте имали връзка, която не е била затворена правилно (помислете, изпуснат wifi, сривът на устройството или подобен), нашата инфраструктура ще открие и затвори такива връзки след определен период на чакане.

VPN се прекъсва / DNS не се разрешава

симптом: Установяването на VPN връзка работи добре, но браузърите не разрешават никакви URL адреси.

кауза: Този симптом може да бъде причинен от неправилно конфигурирани DNS настройки, които не се актуализират.

Решение: Въведете следните команди в CMD (команден ред). Моля, обърнете внимание, че за тази стъпка ще трябва да имате администраторски права.

 • Уверете се, че използвате най-новата версия на VPN клиент. Да се ​​актуализира:
  • В ProtonVPN клиента отворете менюто File и щракнете върху Update
 • Щракнете върху иконата “Старт” -> отворете търсенето -> напишете „cmd“ -> и натиснете Enter. Когато имате достъп до CMD, въведете една по една следните команди:
  • Ipconfig / освобождаване
  • Ipconfig / flushdns
  • Ipconfig / поднови
  • nseth интерфейс ipv4 нулиране
  • nseth интерфейс ipv6 нулиране

След като въведете споменатите команди, рестартирайте компютъра си само за да сте сигурни и се опитайте да се свържете с VPN.

Все още има проблеми със свързаността?

Ако никой от горните методи не разреши проблема, който срещате, моля, свържете се с нашите VPN специалисти чрез следната връзка:

https://protonvpn.com/support-form

В отчета си, моля, включете регистрационните файлове за връзка, за да може екипът ни за поддръжка да изолира проблема и да ви предложи адекватно решение.

Можете да намерите дневниците за връзка в следния път на вашия компютър (следните са скрити папки):

 • C: \ Потребители \\ AppData \ Local \ ProtonVPN \ logs \ *, и
 • C: \ ProgramData \ ProtonVPN \ трупи \ *

Свързани статии

Как да настроите ProtonVPN на Windows

Решения на общи проблеми с влизането в ProtonVPN 

Как да увеличите VPN скоростите

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me