Решения за OpenVPN съобщения за неуспех на удостоверяване

Срещане на грешки при неудостоверяване при удостоверяване при свързване към ProtonVPN, докато използвате VPN клиенти на трети страни? Прочетете, за да намерите списък с решения на този проблем.

Има няколко начина да се свържете с ProtonVPN, освен с нашето родно приложение (понастоящем достъпно в Windows). Възможно е също така да се свържете с трети страни OpenVPN клиент като Tunnelblick на Mac, пакета OpenVPN на Linux или различни мобилни клиенти на iOS и Android.


Какво е грешка при неудостоверяване на автентичността и защо се появява?

Възможно е някои опити за връзка да хвърлят AUTH FAILED съобщение за грешка и в зависимост от вашето устройство и операционна система, съобщението ще изглежда подобно на следното:

андроид удостоверяване е-провалятAuth Fail на Android – OpenVPN за клиент с Android

 

Linux удостоверяване е-провалятAuth Fail в Linux – команден ред Ubuntu

Това съобщение за грешка се хвърля от OpenVPN протокола и може да означава едно от двете неща:

 1. Данните са неточни, причинени например чрез използване на грешен набор от идентификационни данни, грешка при въвеждане на потребителско име и парола, скорошна промяна на паролата; или
 2. Ударили сте максималния си брой едновременни сесии. Различните планове имат различен максимален брой едновременни сесии, напр. Безплатният потребител получава 1 връзка, докато Plus потребителите получават до 5 връзки. За повече подробности разгледайте различните планове ProtonVPN.

Бързи стъпки за отстраняване на грешка при неуспех при удостоверяване

Ако срещнете тази грешка, има няколко неща, които можете да опитате да поправите тази ситуация. Моля, опитайте следните стъпки за отстраняване на проблема:

 1. Проверете дали използвате правилни OpenVPN идентификационни данни. Уверете се, че използвате вашите OpenVPN идентификационни данни (а не вашите Proton пълномощия). ProtonVPN използва два набора идентификационни данни, вашите идентификационни данни за акаунта на Proton, използвани за влизане в нашата начална страница protonvpn.com (или на имейла ви, ако сте потребител на ProtonMail), и вашите OpenVPN идентификационни данни, които се използват за удостоверяване с VPN сървърите, ако използвате приложение OpenVPN на трета страна. От съображения за сигурност трябва да използвате вашите OpenVPN идентификационни данни, а не Proton идентификационните си данни, когато влизате чрез VPN приложения на трети страни. Вижте тази статия за подробности за това къде да намерите и зададете вашите OpenVPN идентификационни данни.
 2. Потвърдете, че имате достъп до сървъри, които са достъпни за вашия план ProtonVPN. Проверете дали сървърът, с който се опитвате да се свържете, е наличен за вашия абонамент. ProtonVPN има различни предложения за план и всеки от тях има достъп до различен набор от сървъри. Например потребителите на ProtonVPN Free получават достъп само до безплатни сървъри в тези страни, докато потребителите на ProtonVPN Plus получават достъп до всички сървъри във всички страни, включително сървърите на Secure Core. Вижте тук за повече подробности на различни сървъри или разгледайте нашите различни планове.
 3. Уверете се, че използвате реномиран клиент. Уверете се, че сте инсталирали правилния клиент и сте актуализирали до последната секция. Например потресаващият брой VPN клиенти (външна връзка – изследователска хартия на CISRO, PDF), налична в магазина за Android Play, не се прилага правилно и представлява риск за сигурността, вместо да подобри поверителността ви. Въпреки няколко лоши реализации, има голям брой надеждни клиенти. Ако имате проблеми с автентичността, моля, използвайте един от нашите препоръчани клиенти от нашите ръководства за Mac, Linux, Android и iOS.
 4. Проверете дали работи различен сървър. Свържете се с различен сървър в друга държава и вижте дали този проблем продължава. Понякога трябва да вземем определени сървъри офлайн за поддръжка и като такъв може да се случи, че те временно не са достъпни. В родните приложения на ProtonVPN тази информация ще бъде автоматично показана. За клиенти на трети страни проверете страницата на сървъра и или страницата ни за състоянието на ProtonMail, за да проверите дали има съобщения за прекъсвания.
 5. Проверете броя свързани устройства / изчакайте x минути и опитайте отново. Уверете се, че нямате свързани устройства повече от максималния си брой разрешени връзки. Това лаптопът в другата стая все още ли е свързан? Какво ще кажете за работната си станция? Или този таблет на мястото на вашия родител / приятел / партньор все още е свързан? Проверете двукратно предишните си устройства и се уверете, че нито едно от тях не поддържа сесиите си живи и ще заеме слотове за връзка.
 6. Надстройте до план, който има повече връзки. Както споменахме, различни планове позволяват различен брой едновременни връзки и докато всички свързани устройства се увеличават. Ако имате нужда от повече връзки, сравнете нашите планове и помислете за надграждане за повече връзки.
 7. Променете потребителското име и паролата на OpenVPN и опитайте отново връзката. Ако всички от тях не са дали добри резултати, опитайте да промените вашето потребителско име и парола за OpenVPN, както е обяснено тук, и вижте дали това ви позволява да се свържете отново. Внимание: това ще изисква от вас нулиране всички други съществуващи устройства които използват паролата OpenVPN (родните клиенти ще се коригират автоматично). Пример: имате Tunnelblick, настроен на Mac успешно, но срещате проблеми с iOS връзки. Ако рестартирате вашите OpenVPN идентификационни данни, и двете устройства трябва да бъдат конфигурирани отново.
 8. Вземете най-новите OpenVPN конфигурационни файлове. Периодично правим актуализиращи конфигурационни файлове, а сървърите понякога се премахват, преназначават или добавят. Ако никоя от горните стъпки не работи за вас, опитайте да отидете на таблото за управление на ProtonVPN (account.protonvpn.com), за да получите най-новите OpenVPN конфигурационни файлове за вашата платформа. Влизането в account.protonvpn.com изисква използването на потребителското име и паролата на Proton (подробности тук).
 9. Проверете дали сте платили за услугите. Когато се регистрирате и платите за ProtonVPN, ще бъдете таксувани в момента, в който се регистрирате. След като изтече времето, за което сте платили, ще трябва да платите фактурата, която ще получите в края на абонамента. Можете да намерите фактурите си в таблото за управление на ProtonVPN, разплащания. (Http://account.protonvpn.com/)

Все още срещаме AUTH FAILURE?

Ако сте опитали всички стъпки по-горе и все още срещате неуспех при удостоверяване, моля, свържете се с нашия екип за поддръжка чрез protonvpn.com/support-form и ни предоставете резултати за всяка от горните стъпки. По този начин можем директно да намерим мястото, където сте спрели и да продължим да разрешаваме Auth Failure и да свържем своевременно към ProtonVPN.

Свързани статии

Как да настроите ProtonVPN на Mac

Как да настроите ProtonVPN на Linux

Как да настроите ProtonVPN на Android

Как да настроите ProtonVPN на iOS

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me