Pogosta vprašanja o nastavitvah računa

Kakšna je razlika med računom spletnega mesta CactusVPN in računom storitev VPN, katero uporabniško ime in geslo uporabim?


Račun je kombinacija uporabniškega imena in gesla.

Za enostavno uporabo svojih storitev potrebujete dve vrsti računov:

  1. Račun spletnega mesta CactusVPN:
    Ko se registrirate na našem spletnem mestu, dobite svoj račun CactusVPN. Vključuje vaš e-poštni naslov kot uporabniško ime in geslo. Uporabili ga boste za dostop do svojega računa na spletnem mestu cactusvpn.com in za prijavo v aplikacijo CactusVPN za Windows, Android in iOS.

    Račun spletnega mesta CactusVPN lahko upravljate na strani Podrobnosti o računu.

  2. Račun za storitve VPN:
    Ker ste stranka CactusVPN, lahko imate več storitev, odvisno od vaših potreb. Ko naročite storitev, se ustvari ločeno uporabniško ime in geslo (najdete jih v vašem računu na našem spletnem mestu). To je vaš račun storitev VPN, ki ustreza samo kupljeni storitvi. Uporabili ga boste za prijavo v del VPN aplikacije CactusVPN za macOS ali pri povezovanju z našimi strežniki VPN prek ročno ustvarjene povezave. Račune storitev VPN lahko upravljate na strani z nastavitvami.

Nadaljujmo: imate en račun spletnega mesta CactusVPN in številne račune VPN in / ali pametnih DNS, ki ustrezajo vašim VPN / Smart DNS storitvam. Vsi vaši VPN / Smart DNS računi so pritrjeni na račun spletnega mesta CactusVPN.

Pozabil sem poverilnice za svoj račun na spletnem mestu CactusVPN

Pojdite na Ponastavitev gesla, vnesite svoj e-poštni naslov, potrdite, da niste robot in pritisnite »Pošlji«. Prejeli boste e-poštno sporočilo za potrditev, da želite ponastaviti geslo. Iz e-pošte kliknite gumb »Ponastavi geslo«. Poslani boste na spletno stran, kjer lahko spremenite geslo.

Kako lahko spremenim e-poštni naslov, povezan z mojim računom spletnega mesta CactusVPN?

Če želite spremeniti e-poštni naslov računa CactusVPN, se prijavite v svoj račun na našem spletnem mestu in pojdite v Moj račun -> Geslo računa.

Kako spremenim uporabniško ime storitve VPN?

Vaše uporabniško ime VPN je samodejno ustvaril naš sistem. Običajno je videti kot naključen kup črk in številk. Dajemo vam možnost, da ga spremenite v bolj “človeškega”, da si ga lažje zapomnite. Za to pojdite na svoj račun -> Nastavitve -> Uporabniško ime VPN & Geslo.

V polju »Podrobnosti o prijavi za VPN« boste našli polje z naslovom »Vnesite novo uporabniško ime«. Samo vnesite želeno uporabniško ime in zraven njega pritisnite gumb »Spremeni uporabniško ime«.

Poiščite več o razlikah med računom spletnega mesta CactusVPN in računom storitev VPN.

Kako spremenim geslo za storitev VPN?

Vaše geslo za VPN je samodejno ustvaril naš sistem. Običajno je videti kot naključen kup črk in številk. Dajemo vam možnost, da ga spremenite v bolj “človeškega”, da si ga lažje zapomnite. Za to pojdite na svoj račun -> Nastavitve -> Uporabniško ime VPN & Geslo.

V "Uporabniško ime VPN & Geslo" polje boste našli "Spremeni geslo" povezava. Ko kliknete, se prikažeta dve besedilni polji. Ta polja morate naseliti z novim geslom. V obeh poljih vnesite isto geslo. Po tem kliknite na "Spremeni geslo" gumb.

Pomembno: Geslo mora biti dolgo od 4 do 24 znakov in lahko vsebuje samo črke in številke.

Poiščite več o razlikah med računom spletnih mest CactusVPN in računom storitev VPN.

Kako nadgraditi / znižati storitev??

Sledite tej vadnici.

Kako spremenim svoj obračunski cikel?

Prosimo, kontaktirajte nas.

Koliko časa bo trajalo, da aktiviram storitve, ko bom plačal?

Po naših izkušnjah lahko rečemo, da če boste plačevali s karticami PayPal in kreditno / debetno, se bo račun aktiviral v nekaj minutah. Če uporabljate druge načine plačila, lahko traja do 48 ur, dokler ne preverijo vaše transakcije in nakažejo denar.

Če kupim premium VPN račun, bo to izboljšalo hitrost?

V naši brezplačni preizkušnji VPN ponujamo popoln dostop do naših storitev. Edina omejitev je čas, ki ga lahko uporabljate – le 24 ur. Tako bo hitrost enaka, kot če uporabljate iste strežnike. Če želite povečati svojo hitrost, lahko poskusite in izboljšate povezavo s svojim ponudnikom internetnih storitev ter preizkusite z različnimi protokoli (SSTP, SoftEther, PPTP, L2TP / IPSec, OpenVPN). PPTP bi moral biti najhitrejši.

Imam neplačan račun, vendar ga ne želim plačati.

Če ne prekličete storitve, bo sistem ustvaril nov račun vsak obračunski cikel. Vendar ni obvezno. Če ne želite več uporabljati naših storitev, morate storitev preklicati.

Ali lahko nastavim naročnino na kreditno / debetno kartico?

Naročnina na kreditno kartico se ustvari samodejno, ko s kreditno kartico plačate svoj prvi račun. Če želite preklicati naročnino, preprosto prekličite storitev.

Kako spremeniti privzeto kreditno / debetno kartico?

Na voljo imate dve možnosti, da spremenite privzeto kreditno kartico:

  1. Pojdite na shranjene kreditne kartice z vašega računa na našem spletnem mestu. Tam lahko dodate svojo novo kartico.
  2. Izberete lahko možnost "Spodaj vnesite podatke o novi kartici" iz računa (če ga že imate). Po tem dodajte svojo novo kartico in kliknite "Pošlji".

Kako prekličem naročnino na kreditno / debetno kartico?

Če izbrišete podatke o shranjeni kreditni / debetni kartici, samodejna plačila ne bodo uporabljena, račune pa boste morali plačati ročno.

Če želite izbrisati privzeto kreditno / debetno kartico, se prijavite v svoj račun in odprite Shranjene kreditne kartice.

Če želite prenehati uporabljati našo storitev, morate storiti preklic storitve pred plačilom. Če prekličete storitev, vam kreditna / debetna kartica ne bo zaračunana.

Kako prekličem naročnino na PayPal?

Če želite preklicati naročnino na PayPal, upoštevajte uradno vadbo PayPal.

Kako izbrisati / preklicati svoj račun?

Prijavite se v svoj račun, pojdite na Naročnine in kliknite "Zahtevaj odpoved".

Kje lahko najdem svoje uporabniško ime in geslo VPN ter pametni ključ DNS?

Prijavite se v svoj račun na našem spletnem mestu in pojdite v Nastavitve -> Uporabniško ime VPN & Geslo.

Če želite najti ključ Smart DNS, ki se prijavite v svoj račun na našem spletnem mestu, pojdite v Nastavitve -> Poverilnice za prijavo v aplikacijo.

Kako deluje popust v paketu?

Popust v paketu velja za drugo naročnino, ki jo kupite, tako dolgo, da ostane vaša prva naročnina aktivna. Na primer, če imate trenutno storitev VPN ali Smart DNS, boste lahko drugo kupili s popustom, ki bo veljal za vsak obračunski cikel pri obnovi druge storitve. Če prekličete prvo, boste morali plačati polno ceno za tisto, ki je ostala pri obnovi naslednjega obračunskega cikla..

Popust v paketu je na voljo samo za nove naročnine in se ne bo uporabljal samo za podaljšanje vaše trenutne naročnine na naše storitve, do popusta pa boste upravičeni le, če bo druga naročnina, ki jo kupite, enaka ali nižja.

Ta popust boste prejeli le pri naročninah z enakim obračunskim ciklom ali če je obračunski cikel za drugega krajši od tistega iz prve naročnine. Na primer, niste upravičeni do skupnega popusta na letno naročnino, če se vaša začetna naročnina zaračuna mesečno, če pa vam prvotno naročnino zaračunate letno, lahko prejmete paketni popust na drugo, tudi če se zaračuna mesečno.

Storitev, kupljenih s popusti, ni mogoče prenesti na druge račune. Če želite, da se druga naročnina doda na drug račun, lahko izkoristite naš "Prinesi prijatelja" promocijo in tako vi kot vaš prijatelj boste imeli brezplačen mesec storitev CactusVPN.

Popust v paketu se ne uporabi samodejno. Če želite kupiti več naročnin hkrati, se obrnite na nas in izdali bomo račun z uveljavljenim popustom.

Vaša druga naročnina se vam bo zaračunala vsak obračunski cikel po isti ceni, če imate aktivno tudi prvo naročnino.

Popust v paketu ni na voljo na naročnina za 3., 5., 7. ipd. Na voljo je le v vaši drugi naročnini in na 4., 6., 8. mestu itd.

Če želite kupiti več kot 10 naročnin, ponujamo odlične popuste, odvisno od skupnega števila naročnin, ki jih želite kupiti. Najbolje bi bilo, da se pred nakupom obrnete na nas, da bomo lahko podrobneje razpravljali.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me